PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα γραμμής (πάλι!!!!!!!)

Σελίδες : [1] 2 3

Sebu
09-04-10, 08:16
Καλημέρες

Οπως θα θυμαστε πριν απο καιρο ειχα (παλι τι πρωτοτυπο) προβλημα με τη γραμμη, τοτε που μου εβγαζε σημα Forthnet. Τοτε ειχε γινει αντικατασταση βροχου με ενα ιδιο και ελαφρα καλυτερο ο οποιος δουλευε αψεγαδιαστα μεχρι σημερα το πρωι.
Αυτο ειναι το τελευταιο screenshot της γραμμης απο οταν ηταν καλα (δλδ μεχρι σημερα το πρωι).

70729

Σημερα το πρωι 7.30 που ξυπνησα για την δουλεια, τα παντα ολα κοκκινα. Συμφωνα με το log του ρουτερ τα προβληματα ξεκινησαν μετα τις 7.30 το πρωι καθως μεχρι εκεινη την ωρα δειχνει οτι ειχε κανονικα

επικοινωνια με τον voice server.

Το ρουτερ εκανε κανα μισαωρο να παρει ip και ο συγχρονισμος ανεβοκατεβαινε.
Παραθετω μερικα ενδεικτικα screenshots αυτου του ημιωρου.

70730

70731

70732

70733

Το SNR του upload δειχνει να παιζει πλεον (κυριολεκτικα αλλαζει ανα δευτερολεπτα) απο 6,5 μεχρι 10,5-11 οταν πριν ηταν βιδωμενο στο 12.
Ομοιως εχει επηρεαστει προς τα κατω και το SNR του down. Αρχικα τα πρωτα λεπτα ειχε πεσει και ο συγχρονισμος του up κατω απο το 1μβιτ ενω ειχε ανεβει αρκετα και το Attenuation.

Τωρα που γραφω αυτες τις γραμμες ξαναεπεσε. Το attenuation δειχνει να εχει επανελθει στα πριν επιπεδα αλλα πλεον εχει σημαντικο θορυβο που μαλλον επηρεαζει το up (αγνωστο γιατι συνεβη πρωινιατικο 7,5 η

ωρα).

Δυστυχως λογω πολυ δουλειας σημερα δεν θα εχω τη δυνατοτητα να το παρακολουθησω ολη μερα και θα δω τα αποτελεσματα το βραδυ.

Παρα πολυ ασταθης η γραμμη, ξαναεπεσε και συνδεθηκε με SNR στο donw -26.

70734

70735

Επειδη ειναι ασταθης, ποσταρω το κειμενο τωρα και τα screenshots θα τα ανεβασω απο τη δουλεια.

Edit 1: Εδω και 5 λεπτα δειχνει rock stable στα παλια επιπεδα. Δεν ξερω τι να πω. Μαλλον καποιος της κανει βουντου :p

Edit 2: 10 λεπτα σταθερη οπως τον προηγουμενο καιρο.

Edit 3: 25 λεπτα keep walking σταθερη

70736

70737

Λετε να ενεργοποιηθηκε ο harris σημερα το πρωι????? :whistle:

Sebu
09-04-10, 08:50
Ελπιζω να συνεχισει ετσι σταθερα και να ηταν κατι παροδικο

Θα τα ξαναπουμε το βραδυ που θα γυρισω σπιτι

Sebu
09-04-10, 11:03
Πλακα πλακα καποιος πρεπει να εκανε βουντου (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=380762) το πρωι στη γραμμη μου :p

Banditgr
09-04-10, 13:05
Αυτά συμβαίνουν όταν έρχονται harrides και psyxakides :D

Sovjohn
09-04-10, 13:11
Η γραμμή σου απενεργοποιήθηκε προληπτικά επειδή θα ενεργοποιηθεί ο psyxakias :p

prodromosfan
09-04-10, 13:30
και εγω στον psyxakias το ριχνω το φταιξιμο,
(ειχε κι ενα προβλημα με hol σημερα
και λέω να τα μας, τον αλλαζουνε :p)

Sebu
09-04-10, 14:07
Ρε μπας και εχουν φτιαξει καμια βουντου κουκλιτσα στο σχημα της NetOne και παιζουν με καρφιτσες πρωινιατικα???? :p

Πλακα πλακα τωρα δεν ξερω τι κανει και ποιο ειναι το status της γραμμης.

Σε κανα 2-3ωρο που θα εχει σχολασει ο αδερφος μου και θα εχει γυρισει σπιτι, αν τα βρει ολα κοκκινα ή να χανουν συγχρονισμο θα με παρει σιγουρα πανικοβλητος τηλεφωνο οποτε θα ξερω :whistle:

3lbereth
09-04-10, 16:42
Μήπως ενεργοποιήθηκε ο ψυχάκιας?!? :p

Sebu
09-04-10, 19:28
Λοιπον επανερχομαι

Αυτη ειναι η εικονα της γραμμης το πρωι που εφυγα απο το σπιτι (ηταν για μιση ωρα σταθερη στα παλια επιπεδα SNR & Attenuation)

70765

Γυριζοντας τωρα σπιτι, βλεπω οτι ειχε αλλον ενα αποσυχρονισμο πριν 2 ωρες και πλεον το snr στο upload ειναι στο 4-5.

70766

Δεν διακινδυνευω ρεσταρτ του ρουτερ για το φοβο μην γινει καμια βλακεια και μεινω χωρις ιντερνετ ΣΚ.

Θα την παρακολουθησω το ΣΚ και αν ειναι Δευτερα πρωι θα μιλησω με την ΤΥ

Sebu
09-04-10, 22:13
Δυστυχως η γραμμη παραμενει στα ιδια χαλια

Ειχα πεταχτει για ενα καφεδακι και επιστρεφοντας βλεπω τα στατιστικα να εχουν μηδενισει. Με ενημερωσε ο αδερφος μου οτι ειχε κολλησει για ωρα και δεν επαιρνε ιντερνετ(ip) και αναγκαστηκε να ανοιγοκλεισει το ρουτερ.

Ο θορυβος (snr) στο upload εξακολουθει να κανει το σιδηροδρομο απο το 4 στο 6. Ηδη και μετα το ρεσταρτ (πριν 2 ωρες) μετραει ηδη και 3 αποσυγχρονισμους

70769

Sovjohn
10-04-10, 00:21
Πιθανότατα θα πρέπει να καλέσεις την ΤΥ και να σε βάλουν σε προφίλ με 768 upload, γιατί με το 1024 που έχεις αυτή τη στιγμή η γραμμή σου είναι...ασταθής.

Κανονικά είναι και βλάβη αυτό, but, εφόσον τα στατιστικά σου είναι παρόμοια (με προφανή αύξηση του θορύβου, αλλά με παρόμοια αποτελέσματα), δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν θα φτιάξει κάτι.

Ωστόσο, αν μη τι άλλο θα κάνει καλό να ελέγξεις ότι σίγουρα αυτή η αύξηση του θορύβου δεν είναι στο χώρο ευθύνης σου (βλ. μέχρι τον κατανεμητή του κτιρίου), γιατί συνήθως, αλλά όχι πάντα, όταν το θέμα είναι αλλού / καλωδιακό κτλ, υπάρχει μεγάλη διαφορά στα στατιστικά...

Και σταμάτα να κάνεις παρέα με αυτόν! http://images1.wikia.nocookie.net/anegkyklopaideia/images/thumb/2/25/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B D%CE%BF%CF%82.jpg/422px-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B D%CE%BF%CF%82.jpg

Sebu
10-04-10, 01:49
Δεν κανω εγω παρεα με αυτον, αυτος ηρθε μετενσαρκωμενος στη ΝετΟνε (psychakias & harris) :p

Η πλακα ειναι οτι αυτη την ωρα τα στατιστικα ειναι στις παλιες καλες τιμες, χωρις θορυβο και αυξομειωσεις αυτους λες και η πηγη θορυβου πηγε για υπνο

70783

Το θεμα ειναι οτι ειναι δυσκολο να ειναι κατι σε επιπεδο κατανεμητη (στο διαμερισμα σιγουρα δεν ειναι καθως δεν πειραχθηκε εδω κατι) γιατι τα διαμερισματα ειναι συγκεκριμενα, δεν ειχαμε αλλαγες στους ενοικους, δεν ανιχνευω με το λαπτοπ κανενα καινουριο wireless σε ακτινα και γενικα οι ενοικοι ειναι σε ηλικια 35+ και οικογενειαρχες στην πλειονοτητα τους για να παιζουν με τετοια πραγματα :p

Avvocato
10-04-10, 15:45
Μηπως το ρουτερακι εχει αρχισει να παραδιδει πνευμα ????

Γιατι να πρεπει να ειναι αποκλειστικα προβλημα της γραμμης κι οχι του ρουτερ ????

Δεν δοκιμαζεις να βαλεις κι ενα αλλο επανω να δεις πως θα συμπεριφερεται απο θεμα χρονισμου ???

Sebu
10-04-10, 16:18
Το σκεφτομουν το πρωι αυτο γιατι βασικα απο χθες που ξεκινησαν τα κουλα εχει κανει και 4-5 cold restarts μονο του.

Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω διαθεσιμο αλλο ρουτερ για να δοκιμασω τον συγχρονισμο της γραμμης, εκτος απο ενα adsl1, us robotics 9105 το οποιο ως adsl1 μπορει να κλειδωσει μεχρι 8μβπς και δεν ξερω αν θα ειναι αντικειμενικο ως προς οτι δειξει. Θα χρειαζομουν ενα δευτερο adsl2+ ρουτερ για δοκιμη το οποιο δεν εχω.

Παντως οντως μου εχει περασει φιλε avvocato απο το μυαλο.

Στον κατανεμητη που εριξα μια ματια δεν παρατηρουνται αλλαγες ή κατι αλλο "υποπτο".

Για παραδειγμα σημερα το πρωι στις 10.30 εκανε παλι cold restart μονο του. Και μεσα στην ησυχια του χωρου, μολις ειχα ξυπνησει, ακουσα το χαρακτηριστικο κλακ που κανει οταν κανει cold boot και σηκωθηκα και το ειδα τελειως σβηστο να επανεκκινει.

Μηπως τελικα τα Speedtouch δεν ειναι τοσο σκυλια οσο νομιζουμε? Το USR 9105 επι 2,5 χρονια και σε εποχες που δουλευα την συνδεση στο τερμα 24/7 (εστω και αν ηταν 384 και μετα 768) δεν ειχε κανει ουτε ενα κιχ.

Sebu
11-04-10, 04:12
Δυστυχώς τα πραγματα χειροτερευουν

Απο το απογευμα μαλιστα το ρουτερ ξεκινησε τα μενου του να μου τα δειχνει σε πολυ μεγαλη γραμματοσειρα και δεν επανερχεται ουτε με εκκαθαριση της cache του firefox.

70834

70835

70836

70837

70838

Δυστυχως οπως προκυπτει απο το τελευταιο screenshot (πριν λιγη ωρα που γυρισα σπιτι) το Attenuation δυστυχως ανεβηκε τοσο στο upload οσο και στο download.

70839

Με βλεπω αυριο το πρωι Κυριακατικο να δηλωνω βλαβη

Sebu
11-04-10, 04:13
Και βλεπετε οτι η γραμμη εφτασε απο μονη της να κλειδωσει στα 645/10μβιτ (ενα απο τα restart που του εκανε σημερα το βραδυ ο αδερφος μου).

Sebu
11-04-10, 12:44
H γραμμη αυτη τη στιγμη με διαφορες δευτερολεπτων

Απο το ζενιθ στο ναδιρ, φτανει στο -26 SNR στο upload αλλα δεν πεφτει και αμεσως γυριζει σε θετικο προσημο :hmm:

Πρωτη φορα παντως ειδα SNR 0,5 :whistle:

To παρτυ του SNR :p

Sebu
12-04-10, 08:31
Βλαβη δηλωθηκε πουρνο πουρνο με τη δροσουλα :p

Ζητησα απο τον εξυπηρετικοτατο εκπροσωπο να βαλει μια σημειωση να μην υποβαθμισουν το προφιλ γιατι η γραμμη εδω και 12+ ωρες εχει κλειδωσει μονη της στα 13.000/850 και δειχνει σταθερη (ωστε αν τυχον φτιαξει κατι απο μονο του να μπορω να το παρακολουθησω) αλλα μου απαντησε οτι δεν μπορει να κανει τετοιες υποδειξεις στη φορμα προς τους τεχνικους :hmm:

Επισης με ρωτησε το μηκος του τηλεφωνικου καλωδιου και σε ποια πριζα συνδεεται το ρουτερ. Πως μπορει ολα αυτα να αφορουν μια συνδεση που στο μεγαλυτερο μερος της 90%+ των τελευταιων 3 χρονων δουλευει καλα στα 16/1???? Αποφασισε το καλωδιο του τηλεφωνου στο δωματιο να αρρωστησει και να εμφανισει θορυβο??? Δλδ αν ειχα 30 μετρα τηλεφωνικο καλωδιο και επι 3 χρονια δουλευα στα 16/1 και σημερα εχω τρελα προβληματα θορυβου SNR φταιει το καλωδιο στο δωματιο??? Αν το ρουτερ δεν ειναι στην κεντρικη πριζα, επηρεαστηκε σημερα απο αυτο η γραμμη υστερα απο 3 χρονια??? Πως μπορει αυτο να βοηθησει στο κλεισιμο μιας βλαβης ενος παλιου συνδρομητη το ιστορικο βλαβων και στατιστικων του οποιου υποτιθεται πως εχουν???

Τεσπα εχω υποσχεθει στον εαυτο μου οτι δεν προκειται να ξανασχοληθω με αυτα τα θεματα και να στεναχωριεμαι. Ποσταρω εδω μεσα απλα προς ενημερωση και γνωση των συμφορουμιτων που ισως αντιμετωπισαν ή θα αντιμετωπισουν στο μελλον παρομοια τεχνικα θεματα.

Εγω το χρεος μου το εκανα ως πελατης (δηλωσα βλαβη).

prodromosfan
12-04-10, 09:15
Επισης με ρωτησε το μηκος του τηλεφωνικου καλωδιου και σε ποια πριζα συνδεεται το ρουτερ.
............................
Αν το ρουτερ δεν ειναι στην κεντρικη πριζα, επηρεαστηκε σημερα απο αυτο η γραμμη υστερα απο 3 χρονια??? Πως μπορει αυτο να βοηθησει στο κλεισιμο μιας βλαβης ενος παλιου συνδρομητη το ιστορικο βλαβων και στατιστικων του οποιου υποτιθεται πως εχουν???

αποτι εχω καταλαβει αυτες ειναι στανταρ ερωτησεις οταν καταχωρειται βλάβη.
δεν τις κανουν μονο στη Netone, αλλα σε ολους τους παροχους οταν δηλώνεις βλάβη.

Μηκος καλωδίου, αν ειναι στη κεντρικη πρίζα, κανατε επανεκκινηση του ρουτερ, το βαλατε σε αλλη πρίζα.

Και οπως απαντας μαλλον συμπληρωνουν μια φορμα για να ξερει και η τεχνικη υποστηριξη
και να μην κανει υποθεσεις.

Sebu
12-04-10, 12:10
Ναι αλλα αυτα στην πλειονοτητα των περιπτωσεων παλαιων κυριως συνδρομητων δεν εξυπηρετουν κατα τη γνωμη μου τιποτα.

Πχ αν εσυ εμφανισεις βλαβη στο 2ο-3ο χρονο σου, θα παιζει ρολο το μηκος του τηλεφωνικου καλωδιου ή το σε ποια πριζα εισαι??? Αυτα πρεπει να τα ρωτας σε νεους κατα κυριο λογο συνδρομητες ή σε οσους δηλωνουν πρωτη φορα βλαβη.

Εκτος και αν υπαρχει κοσμος που πηγαινοφερνει βολτα το ρουτερ μεσα στο σπιτι οποτε παω πασο.

Τεσπα δεν εχει και μεγαλη σημασια αυτο. Σημασια εχει να απαλλαγουμε καποτε απο το χαλκο ;)

Kombatant
12-04-10, 13:17
Αυτός ο χαλκός... εμένα εδώ και κάποιους μήνες κάποιος γείτονας(?) ενεργοποιήθηκε, και με έριξε από τα 10800 στα 7800... τουλάχιστον όποτε παίζουν τριήμερα και γενικότερα αργίες τύπου Πάσχα κτλ. ο τύπος μάλλον κλείνει το router και φεύγει, γιατί η ταχύτητα μου επανέρχεται στα normal επίπεδα :p

Sebu
12-04-10, 18:42
Υποβαθμιση προφιλ οπως το υποψιαζομουν :whistle:

Αυτο ειναι απο χθες το απογευμα μεχρι σημερα το πρωι (13 ωρες+)

70887

Και αυτα ειναι πριν 2 ωρες και αυτη τη στιγμη (για να επιβεβαιωσω την υποβαθμιση εκανα ρεσταρτ και κλειδωσε καρμπον στα ιδια).

70888

70889

Τωρα πως γινεται με υποβαθμιση προφιλ, το ρουτερ να ζοριζεται παραπανω για να κρατησει τη γραμμη (19 output power εναντι 16 μεχρι το πρωι).

Επισης πως γινεται με 80kbps μειωση του upload να κερδιζεις 9 βαθμους στο SNR :hmm:

Τελικα εκτος απο την S&P και τη Moodys, υποβαθμιζει και η ΝετΟνε :p

Sebu
12-04-10, 19:31
μαζι με την αμεση τεχνικη εξυπηρετηση και τις ποιοτικες υπηρεσιες.

:whistle: :whistle: :whistle:

prodromosfan
12-04-10, 21:16
τι σφυριζεις; δεν σε κλειδωσανε απευθειας σε προφιλ για να σταθεροποιηθει η συνδεση σου;:p

εδω δοξα το θεο*
τα παει μια χαρα η συνδεση.

*που δεν εχει ενεργοποιησει ακομα μερικους-μερικους :whistle:

Sebu
12-04-10, 22:53
Αυτο ειναι το προβλημα. Το απευθειας.

Παλια βλεπεις η ΝετΟνε επαιρνε ενα τηλεφωνο και σε ενημερωνε για τα ευρηματα του τεχνικου ελεγχου, σου ελεγαν οτι παρουσιαζεται βραχυκυκλωμα στα χ μετρα ή οτι αλλο εμφανιζει η γραμμη τελος παντων και σου εκαναν προτασεις πχ το δινουμε βλαβη στον ΟΤΕ, το δινουμε για καθαρισμο γραμμης, προληπτικα προτεινουμε να σας κλειδωσουμε σε χαμηλοτερο προφιλ.

Τωρα παρε κοσμε να εχεις μια υποβαθμιση προφιλ χωρις καν να ξερεις τι εχει η γραμμη σου. Εχουμε βρει την ευκολη λυση. Γιατι για να βγουν παλι εδω οι διαφοροι ΝετΟνεΧ και να μου λενε οτι η γραμη εχει το ενα ή το αλλο? Πρεπει δλδ να κραξω για τα αυτονοητα? Οτι τον πελατη σου δλδ τον ενημερωνεις?

Ειναι σαν να πας το αμαξι σου για service στο συνεργειο γιατι ακους ενα θορυβο απο τους τροχους και χωρις να σε ενημερωσουν να πιασουν και να αλλαξουν, ψαλιδια, αμορτισερ, ελατηρια, μπιλιοφορους, ζαμφορ, δισκοπλακες, ταμπουρα, τακακια και μετα να σου δωσουν το αμαξι και να σου πουνε 5.000 ευρω και ακομα δεν ξερουμε τι εχει το αμαξι και συνεχιζει να κανει θορυβο. Αλλα εμεις τα αλλαξαμε απο μονοι μας με δικη σας επιβαρυνση.

Ενημερωσε με ως πελατη, τι γινεται, τι βλεπεις, τι εχει η γραμμη και μετα προτεινε μου λυσεις. Μου θυμιζει τους χειρουργους που θελουν ντε και καλα να σε βαλουν στο νυστερι ακομα και για μια απλη θλαση.

prodromosfan
12-04-10, 23:05
καλα ντε δεν ξερεις αν εχουν τελειωσει ακομα τον τεχνικο ελεγχο.

harris
12-04-10, 23:15
Ενημερωσε με ως πελατη, τι γινεται, τι βλεπεις, τι εχει η γραμμη και μετα προτεινε μου λυσεις. Μου θυμιζει τους χειρουργους που θελουν ντε και καλα να σε βαλουν στο νυστερι ακομα και για μια απλη θλαση.

Τώρα σοβαρά... ξέρεις κάποιον πάροχο να κάνει τέτοια πράγματα; :what:

Να πληρώναμε 200 ευρώ το μήνα ο καθένας να είχαν κι έναν τεχνικό για κάθε 4-5 πελάτες τους να το κάνανε! Do the math mate! ;)

Sebu
12-04-10, 23:36
Εσυ δεν δικαιουσαι να μιλας, εξαιτιας σου τραβιεμαι :p

Εσυ και psyxakias φταιτε :p

Πλακα πλακα δεν ξερω κανενα να τα κανει αλλα δεν με ενδιαφερει κιολας. Οπως ειχε πει και καποιος αλλος, ειμαι πελατης, πληρωνω και ο πελατης εχει παντα δικιο :p

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 1 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα αργότερα ........

καλα ντε δεν ξερεις αν εχουν τελειωσει ακομα τον τεχνικο ελεγχο.

Αργουνε και τι καναν ολη μερα σημερα???

Επρεπε ηδη ενα συνεργειο να σκαβει 24/7 να μου φερει οπτικη ινα στον κατανεμητη :p

Ααααχ ας ειχαν εμενα προεδρο εκει μεσα, σφεντονα θα πηγαιναν, σαν να τους κυνηγαγε ο Ανελκα :p

Banditgr
13-04-10, 01:25
Σαν προσωρινή λύση το κλείδωμα σε χαμηλότερο προφίλ δεν είναι ότι πιο άσχημο. Αλλά σαφέστατα και πρέπει παράλληλα να συνεχίζεται ο έλεγχος. Και εσύ Sebu πρέπει να επιμείνεις να τα...πρήζεις :p όσο παρατηρείς ότι έχεις πρόβλημα, σε σχέση με την παλιά (σωστή) συμπεριφορά της γραμμής. Δυστυχώς, απ' ότι βλέπω, σε όποιον ISP και να είσαι τελικά χωρίς πίεση δεν γίνεται τίποτα.

Sebu
13-04-10, 08:19
Σαν προσωρινή λύση το κλείδωμα σε χαμηλότερο προφίλ δεν είναι ότι πιο άσχημο. Αλλά σαφέστατα και πρέπει παράλληλα να συνεχίζεται ο έλεγχος. Και εσύ Sebu πρέπει να επιμείνεις να τα...πρήζεις :p όσο παρατηρείς ότι έχεις πρόβλημα, σε σχέση με την παλιά (σωστή) συμπεριφορά της γραμμής. Δυστυχώς, απ' ότι βλέπω, σε όποιον ISP και να είσαι τελικά χωρίς πίεση δεν γίνεται τίποτα.

Θα πιεσω να μαζεψουμε υπογραφες να διωξουμε ορισμενους Μητσοτακηδες (γκουχου γκουχου) :p

Sebu
13-04-10, 08:28
Σοβαρα τωρα αυτη ειναι η εικονα απο σημερα το πρωι

70926

70927

Φαινεται οτι τελικα ουτε εκει που με κλειδωσαν ειναι η γραμμη σταθερη καθως βλεπετε οτι απο χθες (μεταξυ 24.30 το πρωι και σημερα 8.20) η γραμμη παρολο που ηταν fully idle ειχε 5 αποσυγχρονισμους.

Και το SNR του upload πεφτει και αλλο σε σχεση με αυτο που ειχα ανεβασει χθες το απογευμα. Χθες αν δειτε τα σχετικα screens ηταν καπου στο 18 τωρα ειναι στο 13 (και ξεκινησε απο 7,5 σημερα το πρωι αλλα δεν προλαβα το screenshot).

Sebu
13-04-10, 08:32
Σοβαρα τωρα αυτη ειναι η εικονα απο σημερα το πρωι

70928

70929

Φαινεται οτι τελικα ουτε εκει που με κλειδωσαν ειναι η γραμμη σταθερη καθως βλεπετε οτι απο χθες (μεταξυ 24.30 το πρωι και σημερα 8.20) η γραμμη παρολο που ηταν fully idle ειχε 5 αποσυγχρονισμους.

Και το SNR του upload πεφτει και αλλο σε σχεση με αυτο που ειχα ανεβασει χθες το απογευμα. Χθες αν δειτε τα σχετικα screens ηταν καπου στο 18 τωρα ειναι στο 13 (και ξεκινησε απο 7,5 σημερα το πρωι αλλα δεν προλαβα το screenshot).

Sebu
13-04-10, 08:36
:p :p :p

70930

Και τωρα το SNR ανεβαινει στο θεο. Αυτο δεν ειναι SNR, ασανσερ ειναι. :p

prodromosfan
13-04-10, 08:57
καταρχάς ξαναλέω,
εισαι σιγουρος οτι εχουν τελειωσει τον ελεγχο;
Μπορει να σε κλειδωσαν σε χαμηλοτερο προφιλ για να δουν 1-2μερες πως παει η γραμμη σου.

Στην αρχη ειχα υποψιαστει για crosstalk με προσφατα ενεργοποιημενο γειτονα,
ωστόσο οσο ανεβαζεις screenshot για προβλημα modem μου φαινεται.

δεν εχεις αλλο adsl2+ μοντεμ να δοκιμασεις;

Banditgr
13-04-10, 10:02
καταρχάς ξαναλέω,
Μπορει να σε κλειδωσαν σε χαμηλοτερο προφιλ για να δουν 1-2μερες πως παει η γραμμη σου.

Και εμένα μου φαίνεται ότι το συγκεκριμένο Speedtouch έχει αρχίσει να παραδίδει πνεύμα. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά αυτή την εντελώς παράλογη συμπεριφορά της γραμμής.

harris
13-04-10, 11:38
Και εμένα μου φαίνεται ότι το συγκεκριμένο Speedtouch έχει αρχίσει να παραδίδει πνεύμα. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά αυτή την εντελώς παράλογη συμπεριφορά της γραμμής.

Δεν είναι υποχρεωτικό αυτό. Το έχουμε ξαναπεί ότι οι αποσυγχρονισμοί δεν προέρχονται από το χαμηλό SNR μόνο, αλλά και από spikes που μπορεί να κάνει ο θόρυβος στην γραμμή. Δηλαδή κάτι να παράγει υψηλό θόρυβο στην γραμμή όχι συνέχεια, αλλά ξαφνικά και για μικρό χρόνο. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί, ό,τι έλεγχο και να κάνεις...

Sebu
13-04-10, 19:21
Ακομα χειροτερα τα πραγματα

Μολις γυρισα και διαπιστωνω οτι απο το πρωι που ποσταρα μεχρι τωρα το ρουτερ εχει κανει 59 αποσυγχρονισμους και πλεον το SNR του upload ειναι στο 9 και το download εχει κλειδωσει ακομα πιο χαμηλα στα 10 μβιτ :evil:

Δλδ μεσα σε 4 ημερες εχω χασει 6μβιτ στο down και 250kbps στο upload.

70966

Ανοιγω και ενα post στο support forum

Sebu
13-04-10, 21:11
Και συνεχίζουμε

Κατά τις 20.33 καινούριος αποσυγχρονισμός. Στα καπάκια 2ος. Αδυνατεί να πάρει ip, ιντερνετ και voice σβηστά (ppp authentication failed). Παίρνει ip κανένα λεπτό μετά.

Εμφανίζει configuration saved by TR69 (δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό).

Στα καπάκια ξαναπέφτει η γραμμή. Ανεβαίνει και ξαναπέφτει ξανά.

Μετά ξανασυγχρονίζει και το ρουτερ αδυνατούσε επι 5 λεπτά να πάρει ip. Για την ακρίβεια δεν έμπαινε καν στο web interface.

70982

Αναγκάστηκα (για πολλοστή φορά αυτές τις 5 μέρες) να του κάνω ρεσταρτ απο το κουμπί. Είναι η 4-5η φορά μέσα σε 5 ημέρες που κολλάει με τα φωτάκια ιντερνετ και voice σβηστά και δεν μπαίνει ούτε web interface.

Και σαν να μην έφταιναν όλα αυτά επειδή έχω νευριάσει πήρα σβάρνα τα διαμερίσματα και ρώταγα. Και με ενημέρωσε μία γειτόνισσα μεγάλης ηλικίας ότι τη μεγάλη εβδομάδα 2 "περίεργοι" τύποι που δεν είναι της πολυκατοικίας μας, είχαν ανοίξει τον κατανεμητή της πολυκατοικίας (ΚΑΦΑΟ το είπε εκείνη) και κάτι κάνανε. Τώρα για πιο διαμέρισμα κάνανε και τι, όλοι κάνουν την πάπια. Το δικό μου καλώδιο οπτικά φαίνεται στη θέση του στον κατανεμητή αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάποιος κούνησε ή τράβηξε κάτι και δεν κάνει καλή επαφή.

Επίσης μου φαίνεται παράξενο να ενεργοποιήθηκε νέα γραμμή στην πολυκατοικία και να υπάρχει τέτοιο cross talk που να χάνω εγω 6μβιτ και η γραμμή μου να είναι σε ελεύθερη πτώση. Μοιάζει περισσότερο με εκείνο το σαβουροβρόχο με τον οποίο βρέθηκα για κάποιους μήνες απο τον 3ο μεχρι τον 5ο μου στην ΝετΟνε και πάλι κάποιους μήνες μέσα στο 2009. Μοιάζει λες και εκείνο το άχρηστο καλώδιο μένει ελεύθερο συνέχεια στο ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς και κάποιος (ποιος άραγε) το κάνει τράμπα σε εμένα. Ειναι καρμπόν η συμπεριφορά και τα συμπτώματα της γραμμής με εκείνα που είχα στις 3 από τις 4 μέχρι τώρα βλάβες μου με τη ΝετΟνε (η 3η η ενδιάμεση ήταν τότε που πάλι κάποιος κατά λάθος στο ΚΑΦΑΟ με κούμπωσε μέσα στο 2009 σε συνδρομητή της 4νετ ενω επι 2+ χρονια ήμουν με τη γραμμή μου στη ΝετΟνε). Που με κάνει να πιστεύω ότι κάποιος παίζει με το last mile μεταξύ ΚΑΦΑΟ και κατανεμητή.

gg53
13-04-10, 22:04
Από την Κυριακή συμβαίνει αυτό, συνεχίστηκε σήμερα και σε επικοινωνία με το 13860 μου είπαν ίσως και αύριο, λόγω αναβάθμισης του κέντρου

Sebu
13-04-10, 22:46
καταρχάς ξαναλέω,

Οχι δυστυχως δεν εχω. Οχι πως θα ειχε νοημα τωρα που με εχουν κλειδωσει με ταβανι στα 12.

Παντως με αυτα που μου ειπε η γειτονισσα ισως ενεργοποιηθηκε κατι μεσα στο Πασχα σε καποιον στην πολυκατοικια. Απο την αλλη μπορει καποια γραμμη να ειχε βλαβη και να ηρθαν για αποκατασταση.

Παντως βλεπω πολυ μεγαλες αλλαγες και μεταβολες απο ωρα σε ωρα που δεν μπορω να φανταστω οτι ειναι cross talk. Αν ηταν crosstalk με δεδομενο οτι η adsl γενικα σαν εννοια δουλευει 24/7 θα επρεπε να μου ριξει μονιμα το SNR (αφου πλεον θα υπηρχε μονιμος γειτνιαζων θορυβος στη γραμμη) και το συγχρονισμο σαν ενα καινουριο επιπεδο. Οχι να μεταβαλεται συνεχως.

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 22 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Την τελευταια μιση ωρα 10 αποσυγχρονισμοι, τις 2 τελευταιες φορες εκανε 4 λεπτα να παρει ip (κοκκινο ιντερνετ). Εχει καταντησει αηδια, δεν μπορεις να εχεις ιντερνετ αν εισαι ενα λεπτο online και 2 εκτος.

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αλλοι 2 αποσυγχρονισμοι και στο μεσοδιαστημα θελει 3 λεπτα καθε φορα για να κανει authenticate (κοκκινο ιντερνετ επι τριλεπτο). Δεν μπορεις να σερφαρεις ετσι. Ποσο μαλλον να κατεβασεις ή ανεβασεις κατι.

3lbereth
13-04-10, 23:19
Περιζήτητο το καλώδιο σου...
Ή το router παρέδωσε το πνεύμα.:bless:

Sebu
13-04-10, 23:51
Δεν ριχνεις κανα ευχελαιο κατα εδω μερια :p

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 28 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ρουτερ ρεσταρτ μονο του και το log λεει

Apr 13 23:37:48 KERNEL Controlled restart (after internal error or explicit system reboot)
Apr 13 23:37:47 PPP link down (Internet) [77.83.ΧΧΧ.ΧΧΧ]

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 0 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μηπως παιδευομαι τσαμπα και παιδευω και τους ανθρωπους της ΝετΟνε και εσας εδω μεσα και ειναι το ρημαδι το ρουτερ υπευθυνο????

Sovjohn
14-04-10, 01:11

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 28 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 0 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μηπως παιδευομαι τσαμπα και παιδευω και τους ανθρωπους της ΝετΟνε και εσας εδω μεσα και ειναι το ρημαδι το ρουτερ υπευθυνο????

Αυτό το μήνυμα δεν το έχω ξαναδεί...ποτέ :p

Θεωρώ ότι φταίει το router σου.

Banditgr
14-04-10, 10:05

Αν δεν βρουν κάτι από τον έλεγχο, το επόμενο λογικό βήμα είναι αλλαγή router και αν δεν παίξει και αυτό, μάλλον κάποιος που σε αντιπαθεί, παίζει με τα καλώδια του ΚΑΦΑΟ :rofl:

Sebu
14-04-10, 22:19
Αυτή ειναι η εικόνα μέχρι τις 21.00 σήμερα

71027

Προληπτικά πήρα σβάρνα όλες τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού μεταξύ 21.00 και τωρα. Καμια βελτίωση. Τα ίδια σε όλες τις πρίζες. Το άφηνα περίπου 20-25 λεπτά ανα πρίζα. Ρυθμός αποσυγχρονισμών 10 ανα πρίζα.

Sebu
14-04-10, 22:22
Κατα το μεσημερι, γυρω στις 12.30 με καλεσαν απο την ΤΥ

Προληπτικα με ειχαν κλειδωσει στα 12 για ελεγχο της γραμμης Δευτερα-Τριτη. Η γραμμη μου φαινεται οτι εχει προβλημα οπως μου ειπαν και συναδει με το παλαιοτερο ιστορικο βλαβων. Όπως μου ειπαν χαρακτηριστικα η γραμμη εχει spikes θορυβου (οπως το καταλαβαινω με το φτωχο μου το μυαλο peaks & valleys στο SNR). Δεν ξερω βεβαια αν crosstalk απο πιθανη γειτονικη ενεργοποιηση μπορει να προκαλεσει τετοια συμπεριφορα. Ασχετος γαρ απο τεχνικα και απλα σκεπτομενος υποθετω οτι το crosstalk δημιουργει "μονιμο" αρνητικο effect και οχι πανω κατω. Πχ μονιμη μειωση του SNR και οχι ανεβοκατεβασμα με ρυθμο δευτερολεπτων ενιοτε.

Τεσπα αυριο με ενημερωσαν οτι θα με καλεσει τεχνικος για να περασει για να ελεγξει τη συνδεση (σιγουρα στον κατανεμητη και θα προσπαθησω να ειναι και καποιος πρωινες ωρες σπιτι αν θελησουν να ανεβουν και στο διαμερισμα). Παντως προληπτικα για εμενα ελεγξα ηδη το διαμερισμα προ ολιγου για να ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι κατι εσωτερικο δικο μου. Μακαρι, αν αληθευει αυτο που ειπε η γειτονισσα οτι καποιοι "ξενοι" τη Μεγαλοβδομαδα πειραζαν τον κατανεμητη, να εχει κουνηθει απλα το καλωδιο απο τη θεση του και να ειναι θεμα κακης επαφης στην ρεκλετα και μονο. Οψομεθα αυριο ή Παρασκευη.

xmperop1
14-04-10, 22:31
Αυτή ειναι η εικόνα μέχρι τις 21.00 σήμερα

71027

Προληπτικά πήρα σβάρνα όλες τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού μεταξύ 21.00 και τωρα. Καμια βελτίωση. Τα ίδια σε όλες τις πρίζες. Το άφηνα περίπου 20-25 λεπτά ανα πρίζα. Ρυθμός αποσυγχρονισμών 10 ανα πρίζα.

Αν έχεις ενεργοποιημένο το wireless απενεργοποιησε το,έτσι για να μας φύγει η ιδέα.:hmm:

Sebu
14-04-10, 22:55
Τωρα δεν το ακουμπαω

Εδω και 40 λεπτα ειναι στα παλια καλα στατιστικα προ Παρασκευης χωρις να κανει κιχ το SNR :hmm:

Ειναι λες και η πηγη του θορυβου πηγε για υπνο.

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 0 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μηπως βγαζοντας το βολτα απο το δωματιο στο υπολοιπο σπιτι συνηλθε? Μηπως ηθελε τον αερα του υστερα απο παρα 2 μηνες, 3 χρονια στο ιδιο σημειο? :p

Banditgr
14-04-10, 22:59
Κάτι περίεργο παίζει Sebu. Όλο αυτό το ιστορικό ΔΕΝ είναι φυσιολογικό. Ούτε "χαλάει", ούτε "φτιάχνει" τόσο ξαφνικά μια γραμμή. Καλύτερα περίμενε τον τεχνικό και εξήγησέ του το ιστορικό. Δεν βλάπτει να δοκιμάσει και κανά 2ο router, just in case. Αλλά αν το πρόβλημα δεν είναι στον κατανεμητή και στην εσωτερική καλωδίωση τότε μένει μόνο το ΚΑΦΑΟ ή κάποια άλλη πηγή θορύβου. Τουλάχιστον θα έχεις μια καλή ένδειξη στο που πρέπει να επικεντρωθεί η έρευνα. Καλή τύχη σου εύχομαι και...κουράγιο. Αφού ειδοποιήθηκε τεχνικός έχει πάρει το δρόμο του το θέμα. Θα βρεθεί άκρη, αργά ή γρήγορα.

Sebu
14-04-10, 23:11
Υστερα απο 45 λεπτα νηνεμιας ξαναρχισε παλι τους αποσυγχρονισμους.

Αρα μεχρι στιγμης το μονο που εχω αποκλεισει ειναι η εσωτερικη καλωδιωση και υποδομη (αλλωστε το ρουτερ ειναι στην ιδια θεση εδω και 3 χρονια, χρησιμοποιω το ιδιο τηλεφωνικο καλωδιο εδω και 3 χρονια και το ιδιο utp, οι αλλες πριζες δεν εχουν πειραχτει εδω και 3 χρονια). Αποκλειεται να στοιχειωθηκαν ετσι ξαφνικα.

Παντως για το φοβο των Ιουδαιων εκλεισα το wireless προληπτικα οπως προταθηκε για να δω συμπεριφορες απο το ρουτερ.

........Auto merged post: Sebu πρόσθεσε 1 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Σας ευχαριστω ολους σας για το ενδιαφερον

@ ADSLgr.com All rights reserved.