PDA

Επιστροφή στο Forum : Δίπλωμα για μηχανήicsd08063
12-04-10, 16:26
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά,

Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες ερωτήσεις που αφορούν αφενός το θέμα του διπλώματος μηχανής μιας και ενδιαφέρομαι να αποκτήσω και αφετέρου (αν και σε πρώϊμο στάδιο ακόμη) γνώμες και κάποια μοντέλα. Σημειώνω από τώρα ότι είμαι κάτω των 21 ετών αλλά ενήλικος (έχω μπει στα 20).

Ας ξεκινήσω λοιπόν...
Πρόσφατα (τέλη Δεκεμβρίου απέκτησα το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου), ενώ επίσης κατέχω και δίπλωμα για μηχανάκι εώς και 50cc (έχει εκδοθεί από την Τροχαία). Τον τελευταίο καιρό είμαι σε σκέψεις για να ξεκινήσω και την διαδικασία απόκτησης διπλώματος για μηχανή. Ωστόσο πληροφορήθηκα από τον δάσκαλο οδήγησης ότι προκειμένου να αποκτήσω δίπλωμα για μηχανή μεγαλύτερη των 125cc πρέπει να έχω κλεισμένα τα 21 χρόνια. Αντ' αυτού με πληροφόρησε ότι μπορώ να βγάλω δίπλωμα για μέχρι 125cc την δεδομένη χρονική στιγμή, και μόλις κλείσω τα 21 χρόνια, με μία υπεύθυνη δήλωση και ένα παράβολο, το δίπλωμα μου μετατρέπεται αυτόματα σε απεριορίστων κυβικών.
Σήμερα όμως άκουσα και την άλλη άποψη. Ότι δηλαδή μπορώ να οδηγήσω μηχανή π.χ. 250cc με δίπλωμα 125cc και χωρίς να έχω κλείσει τα 21 χρόνια. Από ότι με πληροφόρησαν, σημασία δεν έχουν τα κυβικά αλλά η μηχανή να πληρή τις προϋποθέσεις που θέτει το νέο δίπλωμα στο πίσω μέρος του, δηλ. <=25KW και <=0,16KW/kg.
Ισχύει κατι τέτοιο;
Π.χ. ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο: SYM GTS 250i EVO (http://www.gorgolis.gr/gts.htm)

Μπορώ λοιπόν να οδηγήσω την παραπάνω μηχανή με δίπλωμα οδήγησης μέχρι 125cc;

Επίσης έφτασε στα αυτιά μου ότι δεν ισχυέι αυτό με την ηλικία των 21 χρονών. Αντίθετα πρέπει να περάσουν δύο χρόνια από την απόκτηση του διπλώματος για 125cc προκειμένου αυτό να μετατραπεί αυτόματα σε απεριορίστων κυβικών. Ισχύει κατι τέτοιο;

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας με βοηθήσει λίγο παραπάνω γιατί έχω μπερδευτεί κάπως.
Ευχαριστώ.;)

nmakry
12-04-10, 18:41
1) Πράγματι ισχύει μόνο αυτό με τα KW & KW/kg.
2) Όχι, δεν μπορείς να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα μεγαλύτερη από τα 25ΚW εάν δεν έχεις κλείσει τα 21, άσχετα από το πόσο έχει περάσει από την έκδοση του διπλώματος.
3) Πρόσεξε εάν θα δώσεις με μικρή μηχανή, εάν θα έχει συμπλέκτη. Εάν δεν έχει, το δίπλωμά σου θα αναφέρει ότι είναι κατάλληλο για μηχανές χωρίς συμπλέκτη, περιορισμό που θα τον φέρει και όταν μετά τη διετία γίνει ανεξαρτήτου ιπποδύναμης.
4) Οι δάσκαλοι είναι στην πλειοψηφία τους ανενημέρωτοι σε νομικά θέματα.

patatsis
12-04-10, 19:57
Αυτό με το συμπλέκτη πρώτη φορά το ακούω! Εγώ έδωσα το καλοκαίρι του 2007 για το δίπλωμα μέχρι 25ΚW (34 ίπποι) με παπί χωρίς συμπλέκτη και πριν δύο μήνες το μετέτρεψα σε ανεξαρτήτου ιπποδύναμης πληρώνοντας ένα παράβολο 30 ευρώ. Το νέο δίπλωμα δεν αναφέρει πουθενα ότι δεν μπορώ να οδηγήσω μηχανή με συμπλέκτη.
Ο δασκαλός σου μάλλον απο κεκτημένη ταχύτητα σου είπε για το δίπλωμα των 125cc (ή εσύ δεν κατάβες καλά) γιατί αυτό το δίπλωμα έχει παψει να εκδίδεται εδώ και κάτι χρόνια.. Άρα ισχύει η δεύτερη άποψη που άκουσες σήμερα.
Το μηχανάκι που θέλεις μπορείς να το οδηγήσεις με το δίπλωμα των 25ΚW μιας και αποδίδει 23,4 ίππους δηλαδή 17,550 ΚW. (1 ίππος =750 watt).

nmakry
12-04-10, 21:19
Αυτό με το συμπλέκτη πρώτη φορά το ακούω! Εγώ έδωσα το καλοκαίρι του 2007 για το δίπλωμα μέχρι 25ΚW (34 ίπποι) με παπί χωρίς συμπλέκτη και πριν δύο μήνες το μετέτρεψα σε ανεξαρτήτου ιπποδύναμης πληρώνοντας ένα παράβολο 30 ευρώ. Το νέο δίπλωμα δεν αναφέρει πουθενα ότι δεν μπορώ να οδηγήσω μηχανή με συμπλέκτη.


Το νέο δίπλωμα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, γιατί δεν το ανέφερε το παλιό σου. Πλέον, αν δώσεις σε μηχανή χωρίς συμπλέκτη, γράφεται στο δίπλωμά σου, και το συνοδεύει και στην ωρίμανσή του (για πάνω από 25KW), εκτός και δώσεις σε μηχανή με συμπλέκτη.

Είναι νέο καπρίτσιο. Ενημερώθηκα σχετικά γιατί έδωσα τώρα για εξετάσεις και μου τα είπαν. Οι δάσκαλοι πλέον έχουν μπει στη διαδικασία για προμήθεια μικρών μηχανών (κάτω από 25KW) με συμπλέκτη, ώστε να δίνουν εκεί για Α1 και στα δύο χρόνια να γίνεται Α αλλά με συμπλέκτη.

patatsis
13-04-10, 00:35
Λαμπρά. Αυτό που μένει τώρα είναι να περάσουμε από επανεξέταση όλοι εμείς που πήραμε το δίπλωμα χωρίς συμπλέκτη! :p Αστειέυομαι φυσικά, όμως να δούμε τι αλλό θα σκαρφιστούν για να μας τα αρπάξουν...:down:

epp82
14-04-10, 00:15
Έκδοση άδειας οδήγησης κατηγορίας Α' (αρχική ή επέκταση)


Η Υπηρεσία αυτή διεκπεραιώνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

> Αρμόδια Υπηρεσία
> Προϋποθέσεις
> Απαιτούμενα δικαιολογητικά
> Διαδικασία
> Διάρκεια έκδοσης της πράξης
> Κόστος
> Διάρκεια ισχύος
> Σημείωση


ΕΝΤΥΠΑ
Έντυπο Α1
Αίτηση εκτύπωσης άδειας οδήγησης

ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:
Να έχει την κανονική του διαμονή στην Ελλάδα.
Να μην κατέχει άλλη άδεια οδήγησης, ίδιας κατηγορίας, ελληνική ή κράτους-μέλους της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν).
Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ισχύος μέχρι 25kW ή με λόγο ισχύος προς βάρος μέχρι 0,16kW/kg ή το 21ο έτος της ηλικίας του για άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας οποιασδήποτε ισχύος ή λόγου ισχύος προς βάρος.
Να έχει τις ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής και διανοητικής ικανότητας που ισχύουν για την κατηγορία Α'.
Να επιτύχει σε θεωρητική και πρακτική εξέταση, μετά από υποχρεωτική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (Έντυπο Α1)
2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
3. Φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας διαμονής ή παραμονής ή άλλου ισοδύναμου εγγράφου, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι έλληνας υπήκοος, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 185 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης ή 95 ημέρες αν ο ενδιαφερόμενος είναι υπήκοος κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν, και να εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και την ημέρα παραλαβής της ελληνικής άδειας οδήγησης
4. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
5. Δύο πιστοποιητικά υγείας (ένα παθολόγου και ένα οφθαλμιάτρου) ή πρακτικό ΔΙΕ, κατά περίπτωση
6. Παράβολο Δημοσίου Ταμείου 6 Ευρώ
7. Αποδεικτικό Δημοσίου Ταμείου για την είσπραξη παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφορών υπέρ τρίτων, των 18 ευρώ για αρχική χορήγηση και των 27,02 ευρώ για επέκταση στην κατηγορία Α΄
8. Φωτοαντίγραφο της τυχόν κατεχόμενης άδειας οδήγησης
9. Παράβολο 30 € από Εθνική Τράπεζα για την εκτύπωση
10. Αίτηση εκτύπωσης άδειας οδήγησης (έντυπο)

Παρατηρήσεις
Δικαιολογητικό 2: Αν από τα έγγραφα αυτά δεν προκύπτει η ηλικία του ενδιαφερόμενου, τότε κατατίθεται υποχρεωτικά και οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στοιχείο (πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, πιστοποιητικό γέννησης κλπ.) από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του.

Δικαιολογητικό 5: Απαιτούνται δύο παράβολα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας των 45 ευρώ, υπέρ του ειδικού λογαριασμού του ν.δ. 638/1970, και 4 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου. Οι γιατροί πρέπει να είναι συμβεβλημένοι με την οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το δικαιολογητικό αυτό δεν απαιτείται αν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος ισχύουσας άδειας οδήγησης οποιασδήποτε κατηγορίας ή υποκατηγορίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η αίτηση υποβάλλεται στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου.
Σε περίπτωση επέκτασης ισχύουσας άδειας οδήγησης στην κατηγορία Α', χορηγείται νέο έντυπο. Κατά την παραλαβή του νέου κατατίθεται υποχρεωτικά το προηγούμενο για να ακυρωθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται, κατά την παραλαβή της άδειας, να καταθέσουν την τυχόν κατεχόμενη άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου, η οποία στέλνεται στην Υπηρεσία Τροχαίας που την εξέδωσε.
Μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από τη χορήγηση άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας ισχύος μέχρι 25 kW ή με λόγο ισχύος προς βάρος μέχρι 0,16 kW/kg ο κάτοχός της μπορεί να οδηγεί μοτοσικλέτες οποιασδήποτε ισχύος ή λόγου ισχύος προς βάρος.
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος κατέχει και άλλη άδεια οδήγησης, ελληνική ή κράτους-μέλους της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν), αυτή κατατίθεται υποχρεωτικά, προκειμένου να του χορηγηθεί άλλη, στην οποία θα ενσωματωθούν οι κατηγορίες της παλαιάς άδειας).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Εξαρτάται από την αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Α.

ΚΟΣΤΟΣ
33,02 - 114 € ( + 30 € για την εκτύπωση)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Συνημμένα Αρχεία
Έντυπο Α1
Αίτηση εκτύπωσης άδειας οδήγησης


Ο κωδικός για τα δικυκλα χωρίς συμπλέκτη ισχύει και εφαρμόζεται οταν δίνεις με αυτόματο μόνο... το πάπί έχει συμπλέκτη.... στο πόδι ;)
Επίσης προσοχή σε μερικές σχολές (εξυπνάκηδες) που σε στέλνουν να δώσεις με αυτόματο 250αρι με σκοπό να μπερδέψουν τους εξεταστές και να σου περάσουν δίπλωμα Α κατηγορίας χωρίς τον κωδικό αυτομάτου ( γιατι στην διαδικασία έκδοσης καρτας υποψηφίου οδηγού ΔΕΝ δηλώνουν οτι θα δώσεις με αυτόματο και οταν προχωρήσει η διαδικασία αν δεν γραφτεί την ώρα της εξέτασης απο τους εξεταστές πάνω στην κάρτα του οδηγού το δίπλωμα περνιέται σαν να έδωσε ο υποψήφιος με συμπλέκτη....)

αυτά τα ολιγα !!!

edit: και κάτι που ξέχασα .... όλη η διαδικασία που κάνει η σχολή για να καταθέσει τον φάκελο σου κοστίζει απο 60€ εως και 120 €... ποσό που μπορείτε να γλυτώσετε αν συγκεντρώσετε όλα τα δικαιολογητικά και τα πάτε μόνοι σας στην Νομαρχία που θα δώσετε ....

georgis4
14-04-10, 00:33
Πληροφοριακα με το περιορισμενο διπλωμα μπορεις να οδηγησεις μεχρι και ΧΤ 500 ;):)
Αν αγορασεις μηχανακι συμφωνα με την αναλογια ιππων/κιλων (οπως το ΧΤ που αναφερω) φροντισε να εισαι ετοιμος να ξερεις 5-6 πραγματα για το μηχανακι που θα παρεις ωστε να εξηγησεις στον αστυνομικο σε πιθανο μπλοκο για να καταλαβει οτι εισαι ΝΟΜΙΜΟΣ με το διπλωμα που εχεις....
Για να μαθεις απλα αν μπορεις με το διπλωμα σου να οδηγησεις ενα συγκεκριμενο μηχανακι μαθε ποσα κιλα το δινει οτι ειναι ο κατασκευαστης και ποσα αλογα (KW) και κανε τη διαιρεση :oneup:

anna26
11-05-10, 02:48
Γεια σας!!!
Βασικά έχω δίπλωμα οδήγησης για 50κυβικα και εχω ενα μηχανακι 125κυβικά...θα ήθελα να μάθω αν μπορω να οδηγω το μηχανακι μου με αυτο το διπλωμα....!!!!!
Και αυτό το ρωτώ γιατι τωρα...εχει να κανει με τα άλογα και οχι με τα κυβικά!!!!!
Αν όχι ξέρετε ποσο εχει για να βγάλω διπλωμα για 125...διπλωμα για αυτοοκίνητο εχω....δεν ξέρω αν παιζει ρόλο απλά το αναφέρω!!!!!

αν ξερει καποιος ας μου απαντήσει!!!!
ευχαριστώ εκ το προτέρων!!!!!

nmakry
11-05-10, 10:52
Γεια σας!!!
Βασικά έχω δίπλωμα οδήγησης για 50κυβικα και εχω ενα μηχανακι 125κυβικά...θα ήθελα να μάθω αν μπορω να οδηγω το μηχανακι μου με αυτο το διπλωμα....!!!!!
Και αυτό το ρωτώ γιατι τωρα...εχει να κανει με τα άλογα και οχι με τα κυβικά!!!!!
Αν όχι ξέρετε ποσο εχει για να βγάλω διπλωμα για 125...διπλωμα για αυτοοκίνητο εχω....δεν ξέρω αν παιζει ρόλο απλά το αναφέρω!!!!!

αν ξερει καποιος ας μου απαντήσει!!!!
ευχαριστώ εκ το προτέρων!!!!!

Όχι δεν μπορείς, γιατί τα 50 κυβικά θεωρούνται μοτοποδήλατο, ενώ τα πάνω από 50 μοτοσυκλέτα. Γι' αυτό και τα 50 κυβικά παραμένουν στην τροχαία.

Αν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου, γλυτώνεις κάποια υποχρεωτικά μαθήματα και τα παράβολα των γιατρών. Χοντρικά να υπολογίζεις 300-500 ευρώ, ανάλογα τη σχολή που θα πας... (μαθήματα - παράβολα - παράσταση - εκτύπωση διπλώματος).

Αν βγάλεις κατηγορία Α1 οδηγάς μοτοσυκλέτα μέχρι 25KW (περίπου 35 ίππους), ενώ στην κατηγορία Α χωρίς περιορισμό ιπποδύναμης. Δεν υπάρχει η έννοια των κυβικών πλέον...

frixosb
12-05-10, 09:56
να συμπληρώσω κ εγώ μία ερώτηση;
αξίζει κανείς να πάει κατευθειαν για δίπλωμα ακόμα κ αν στην αρχή χρησιμοποιήσει κάποιο αυτόματο τύπου 50 κυβικών;

nmakry
12-05-10, 18:20
να συμπληρώσω κ εγώ μία ερώτηση;
αξίζει κανείς να πάει κατευθειαν για δίπλωμα ακόμα κ αν στην αρχή χρησιμοποιήσει κάποιο αυτόματο τύπου 50 κυβικών;

Δεν βγάζει νόημα αυτό που ρωτάς... Για να οδηγήσεις νόμιμα, χρειάζεσαι το κατάλληλο δίπλωμα...

frixosb
13-05-10, 10:32
Δεν βγάζει νόημα αυτό που ρωτάς... Για να οδηγήσεις νόμιμα, χρειάζεσαι το κατάλληλο δίπλωμα...

οκ ίσως να το έδωσα λάθος. απλά πολλοί με συμβουλέυουν αφού θέλω να μπώ στον χορό της μηχάνής να πάω κατευθείαν σε σχολή για δίπλωμα για "μεγαλύτερα κυβικα" (έχω ήδη αυτοκινήτου) , κ να μην αρκεστό μόνο σε αυτό από τροχαία για "μικρό-αυτόματο". οπότε στο μέλλον αν τα πάω καλά κ γουστάρω να μπορώ να πάρω μεγαλύτερη μηχανή, χωρίς καινούρια τρεξίματα σε σχολές κλπ.

nmakry
13-05-10, 12:20
οκ ίσως να το έδωσα λάθος. απλά πολλοί με συμβουλέυουν αφού θέλω να μπώ στον χορό της μηχάνής να πάω κατευθείαν σε σχολή για δίπλωμα για "μεγαλύτερα κυβικα" (έχω ήδη αυτοκινήτου) , κ να μην αρκεστό μόνο σε αυτό από τροχαία για "μικρό-αυτόματο". οπότε στο μέλλον αν τα πάω καλά κ γουστάρω να μπορώ να πάρω μεγαλύτερη μηχανή, χωρίς καινούρια τρεξίματα σε σχολές κλπ.

Εξαρτάται από τη μηχανή που θες να πάρεις. Μπορείς να πάρεις τώρα Α1 για μηχανή μέχρι 34 ίππους και σε 2 χρόνια να γίνει απεριόριστο...

limplixos
22-06-10, 13:56
Χοντρικά να υπολογίζεις 300-500 ευρώ, ανάλογα τη σχολή που θα πας... (μαθήματα - παράβολα - παράσταση - εκτύπωση διπλώματος).

Καλημέρα! Γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζει η παράσταση μόνο;

nmakry
22-06-10, 15:32
Καλημέρα! Γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζει η παράσταση μόνο;

Θα πρέπει να υπάρχουν στην καρτέλα σου βεβαιώσεις από σχολή ότι έχουν γίνει τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. ΜΟΝΟ τότε μπορείς να δώσεις εξετάσεις. Δεν μπορείς να πάρεις μόνο παράσταση χωρίς μαθήματα.

Αν τα έχεις και πας ξεκάρφωτος σε μία σχολή ζητώντας τους μόνο παράσταση, ετοιμάσου για ένα γδαρσιματάκι 100-150 ευρώ.

limplixos
22-06-10, 15:43
Θα πρέπει να υπάρχουν στην καρτέλα σου βεβαιώσεις από σχολή ότι έχουν γίνει τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. ΜΟΝΟ τότε μπορείς να δώσεις εξετάσεις. Δεν μπορείς να πάρεις μόνο παράσταση χωρίς μαθήματα.

Αν τα έχεις και πας ξεκάρφωτος σε μία σχολή ζητώντας τους μόνο παράσταση, ετοιμάσου για ένα γδαρσιματάκι 100-150 ευρώ.

Υπάρχουν, υπάρχουν!

Απλώς θέλω να υπολογίζω πόσο θα κοστίσει εάν κοπώ...:sorry:

Όταν λες γδαρσιματάκι, εννοείς πλέον του κανονικού κόστους,ε;

nmakry
22-06-10, 15:58
Υπάρχουν, υπάρχουν!

Απλώς θέλω να υπολογίζω πόσο θα κοστίσει εάν κοπώ...:sorry:

Όταν λες γδαρσιματάκι, εννοείς πλέον του κανονικού κόστους,ε;

Την περίπτωση που κοπείς, συζήτα τη από πριν με το δάσκαλο. Αυτός δεν θα σε χρεώσει τόσα γιατί στα έχει πάρει ήδη...

Αν όμως πας ξεκάρφωτος σε άλλο δάσκαλο, δεν θα κοιτάξει κι αυτός να βγάλει το κατιτις του;

limplixos
22-06-10, 16:02
Την περίπτωση που κοπείς, συζήτα τη από πριν με το δάσκαλο. Αυτός δεν θα σε χρεώσει τόσα γιατί στα έχει πάρει ήδη...

Αν όμως πας ξεκάρφωτος σε άλλο δάσκαλο, δεν θα κοιτάξει κι αυτός να βγάλει το κατιτις του;

Ο δάσκαλος μου είπε ότι ξαναπληρώνω τα ίδια χρήματα...:sorry::evil: (150 ευρώ). Μήπως δεν είναι σωστός;

nmakry
22-06-10, 17:08
Ο δάσκαλος μου είπε ότι ξαναπληρώνω τα ίδια χρήματα...:sorry::evil: (150 ευρώ). Μήπως δεν είναι σωστός;

Αυτά τα συζητάνε από πριν... Τώρα, είναι αργά...

limplixos
22-06-10, 17:58
Αυτά τα συζητάνε από πριν... Τώρα, είναι αργά...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό φίλε μου; :sorry:

nmakry
22-06-10, 19:10
Έπρεπε να είχες ρωτήσει τον δάσκαλο πόσο θα πληρώσεις σε περίπτωση αποτυχίας. Εάν δεν σου άρεσε το ποσό που θα σου έλεγε, θα μπορούσες να πήγαινες από την αρχη αλλού. Τώρα ουσιαστικά είσαι εγκλωβισμένος στον συγκεκριμένο δάσκαλο, αφού εάν τώρα πας σε άλλον, πάλι θα πληρώσεις την παράσταση καραβίσια.

maik
22-06-10, 19:19
Μια ερωτηση ισως ασχετη.
Εχει καποιος δωσει τα θεωρητικα , εχει περασει τις εξετασεις αλλα πρεπει να αλαξει πολη.
Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση; Που πρεπει να δωσει οδηγηση;

epp82
22-06-10, 21:30
Μια ερωτηση ισως ασχετη.
Εχει καποιος δωσει τα θεωρητικα , εχει περασει τις εξετασεις αλλα πρεπει να αλαξει πολη.
Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση; Που πρεπει να δωσει οδηγηση;

Πας με την καρτέλα σου στην Νομαρχία που θες να δώσεις και κάνεις αίτηση για μεταφορά φακέλου απο την Νομαρχία που ήσουν....

limplixos
22-06-10, 22:41
Έπρεπε να είχες ρωτήσει τον δάσκαλο πόσο θα πληρώσεις σε περίπτωση αποτυχίας. Εάν δεν σου άρεσε το ποσό που θα σου έλεγε, θα μπορούσες να πήγαινες από την αρχη αλλού. Τώρα ουσιαστικά είσαι εγκλωβισμένος στον συγκεκριμένο δάσκαλο, αφού εάν τώρα πας σε άλλον, πάλι θα πληρώσεις την παράσταση καραβίσια.

Δηλαδή άλλοι δάσκαλοι μπορεί να μη χρεώνουν παραπάνω για την επανεξέταση εάν κοπείς;

PGouv
23-06-10, 19:19
Δυο τα βασικά ερωτήματα....

Το ερωτημα το παραπάνω... Δηλαδη το κοστος επανεξετασης εξαρτάται απο το δασκαλο οδηγησης;
Και
Περα απο το παραβολο των 30 ευρω και τα αλλα δικαιολογιτικά μπορούμε να γλυτωσουμε τα εξοδα φακελου που λενε κ παραβολα παραλαβης κτλ; αν παμε;
Θα το δεχτουν η οχι;

nmakry
24-06-10, 19:34
το κοστος επανεξετασης εξαρτάται απο το δασκαλο οδηγησης;


Η διάθεση του οχήματός του για την επανεξέταση, προφανώς έχει ένα κόστος, το οποίο ορίζει ο δάσκαλος, όσο αυθαίρετα, όσο και το υπόλοιπο κόστος εκπαίδευσης. Τα παράβολα είναι συγκεκριμένα...

limplixos
24-06-10, 21:11
Η διάθεση του οχήματός του για την επανεξέταση, προφανώς έχει ένα κόστος

Και που κυμαίνεται αυτό;

Gchris1993
30-06-10, 10:10
Εγώ που είμαι 16ετών για να βγάλω δίπλωμα για 50cc τι χρειάζεται??


Ευχαριστώ..

treli@ris
30-06-10, 10:18
Εγώ που είμαι 16ετών για να βγάλω δίπλωμα για 50cc τι χρειάζεται??


Ευχαριστώ..

http://www.zografos.com/Default.aspx?id=31

Gchris1993
30-06-10, 10:20
Ευχαριστώ..!!

ababa641
02-07-10, 16:37
να ξερετε οτι αν κοπειτε στο θεωρητικο μερος δεν χρειαζεται παλι χρηματα, μονο στο πρακτικο.
η καρτα που σας βγαζουν σας ανηκει, να μην την αφηνετε στις σχολες και ισχυει για 3 χρονια.
οταν βγαζετε διπλωμα για 125 κυβικα σε δυο χρονια γινεται απεριοριστο αρκει να πατε να το δηλωσετε στο υπουργειο.

patatsis
03-07-10, 02:17
http://www.zografos.com/Default.aspx?id=31

Έχω την εντύπωση πώς για 50αρια βγάζουν μόνο στην τροχαία της περιοχής σου. Επομένως αυτό σου χρειάζεται εσένα:
http://www.drivingschool.gr/AD02.htm

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.