PDA

Επιστροφή στο Forum : IP MPLS VPN



eXpLoDeR
14-04-10, 15:16
Ποιος μπορει να με βοηθήσει να στήσω ενα ΟΤΕΝΕΤ IP MPLS VPN?
Μου έστειλαν τις στατικές αλλα απο εκεί και πέρα δε ξέρω δεν έχω ξανα στησει τέτοιο πράγμα...
Κάποιο Samble configuration? και επίσης ποιο routing protocol χρησιμοποιούμε; BGP; :rolleyes:
Τα ρουτεράκια μου είναι 1760 με 12.3 ios

Sovjohn
14-04-10, 16:08
Ποιος μπορει να με βοηθήσει να στήσω ενα ΟΤΕΝΕΤ IP MPLS VPN?
Μου έστειλαν τις στατικές αλλα απο εκεί και πέρα δε ξέρω δεν έχω ξανα στησει τέτοιο πράγμα...
Κάποιο Samble configuration? και επίσης ποιο routing protocol χρησιμοποιούμε; BGP;
Τα ρουτεράκια μου είναι 1760 με 12.3 ios




Διάφορες εταιρίες που πληρώνονται για αυτό το λόγο στην Ελλάδα (και η ίδια η ΟΤΕΝΕΤ, αν και μάλλον θα είναι ακριβότερη ) :p

SfH
14-04-10, 16:13
Εφόσον μιλάμε για εταιρικό δίκτυο, καλύτερα να ζητήσεις υπηρεσίες ( έστω consultancy αν όχι υλοποίηση/support) από επαγγελματίες.

Παρόλα αυτά, εξήγησε μας ακριβώς τι έχεις και τι θες να πετύχεις μήπως σε βοηθήσει κάποιος ( χαλάμε την πιάτσα μου φαίνεται :p ).

eXpLoDeR
14-04-10, 16:25
ο Οτε μου έδωσε 4 στατικές ΙΡ 2 δικές του και 2 δικές μου για να στήσω απο την μεριά μου το mpls vpn δεν μου έδωσαν κάτι άλλο... (μια ακόμα στατική για ιντερνετ μόνο μέσα απο το vpn) αλλα ας παίξει πρώτα το mpls vpn και μετά βλέπουμε για το ιντερνετ feed.

Για να βοηθήσω και να με βοηθήσεται αυτό που μου έστειλαν είναι κάπως έτσι
Δική μας ΙΡ (ΟΤΕ) 10.x.x.1 δική σας 10.χ.χ.2
Δική μας ΙΡ (ΟΤΕ) 10.x.x.29 δική σας 10.χ.χ.30

karavagos
14-04-10, 20:29
Υποθέτω ότι το MPLS VPN το κάνει ο ΟΤΕ και εσύ απλά βλέπεις τα 2 σημεία να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να σε ενδιαφέρει το τι κάνει ο ΟΤΕ.

eXpLoDeR
15-04-10, 09:21
Καλημέρα, μου λές δηλαδη απλά να βάλω 2 στατικά routes στα σημεία μου
του τύπου
ip route 192.168.0.0 10.x.x.1 και
ip route 192.168.1.0 10.x.x.29 ?

χωρίς κάποιο routing protocol ?

karavagos
15-04-10, 09:58
Γι'αυτό θα πρέπει να συννενοηθείς με τον ΟΤΕ. Αν υποστηρίζουν το static routing (και δεν έχεις κάποιο περίεργο/μεγάλο δίκτυο), ίσως να σε βολεύει. Διαφορετικά τους ρωτάς για τις παραμέτρους του routing πρωτοκόλλου.

SfH
15-04-10, 10:22
Ανάλογα το τι θέλεις να κανεις. Εάν θες να παίξεις με πραγματικές ip ( υποθέτοντας ότι το κύκλωμα βλέπει internet και δεν είναι απλά point-το-point ) μπορείς είτε να πάρεις από τον οτε, η να του διαφημίσεις κάποιο δικό σου δίκτυο εάν έχεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως είπε κι ο karavagos, συνεννοείσαι με τον οτε.

Αν κρίνω βεβαια από τις εντολές που έγραψες πιο πάνω, ένα tunnel ανάμεσα στα σημεία θα κάνει αυτό που θες και μπορείς λογικά να το υλοποιήσεις μονος σου.

eXpLoDeR
15-04-10, 11:17
Θα πάω αυριο στον πελάτη να συνδέσω τα ΝΤ και να περάσω τις στατικές απο εκεί και πέρα ο θεός βοηθός :)

eXpLoDeR
20-04-10, 14:24
Τελικά με τα τα πολλά και έπειτα απο πολλά τριμερή conference που έγιναν στην περιπτωσή μου το ένα σημείο έπαιξε έτσι απλά δηλώνωντας τις ip στο serial και με ένα στάτικ ρουτ σε HDLC encaptulation
και το άλλο έπαιξε με Frame relay και point to point connections...
Δε ξέρουν τι τους γίνεται πάντως ο ένας οτετζης έλεγε οτι είναι και τα 2 HDLC και ο άλλος HDLC και frame relay , το καλό είναι οτι φιλοτιμήθηκε να μου δώσει το config του frame relay και δούλεψε αλλιως έπρεπε να πάω σε μεντιουμ να μου πεις τις ρυθμίσεις που έβαλε ο οτετζης.....

SfH
20-04-10, 14:34
Μα εννοείται ότι στοιχεία όπως οι διευθύνσεις και το encapsulation θα στα δώσει ο πάροχος. Δε μπορείς να ξέρεις τι υπάρχει στο άλλο άκρο ( εάν δεν είναι δικο σού :p ).

eXpLoDeR
20-04-10, 15:37
Εμ δε μου τα έδωσε απο την αρχη, μόνο στατικές μου είχε δώσει και όταν δεν έπαιζε η μια άκρη τότε μου είπε οτι το έχει frame relay αφού πρώτα είχα φάει μια ήτα...
Anyway όλα καλα thanks για το support :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.