Επιστροφή στο Forum : σκαναρισμα χαρτονομισματων
παιδια ο μικρος μου γιος εχει μανια με τα λεφτα ,φτιαχνει και μονος του αλλα ειπα
να του κανω εκπληξη και να σκαναρω μερικα χαρτονομισματα και να τα τυπωσω
ωστε να παθει την πλακα του.
βαζω λοιπον πριν λιγο ενα 100ευρω στον σκανερ και ενω ξεκιναει σταματαει και μου βγαζει
οτι απαγορευεται και σταματαει το σκαναρισμα.
τι στο διαλο εφτασε το ΔΝΤ μεχρι το σπιτι μου? μου απαγορευουν να σκαναρω και να τυπωσω τα λεφτα μου?
τι να κανω?
δεν θα ησυχασω αν δεν το κανω.
Στα χαρτονομίσματα υπάρχουν μερικές ειδικές περιοχές (συνήθως ένα σύμπλεγμα από αστεράκια) τα οποία όταν αναγνωρίζονται από το λογισμικό είτε των scanner είτε επεξεργασίας (όπως το Photoshop) απαγορεύουν την αντίστοιχη ενέργεια και βγάζουν αυτά τα μηνύματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/EURion_constellation
Φανερός Πράκτωρ
01-05-10, 18:37
με την μανία του και το δικό σου παράδειγμα, κοίτα μην καταφέρει να το κάνει μόνος του και βγει έξω με κανένα τέτοιο χαρτονόμισμα. Θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις
Mouse Potato
01-05-10, 18:37
Μήπως πρέπει να σταματήσει με κάποιο τρόπο ο μικρός να έχει αυτό τη συνήθεια; :rolleyes:
Andreaslar
01-05-10, 18:40
http://images.google.gr/images?hl=el&q=100%20euro&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
Κοίτα μην γίνει καμιά στραβή με τον μικρό και τρέχεις άδικα...
Πες μας αν δεν σου κάνει κόπο και την μάρκα και το μοντέλο του scanner που έχεις, απλά να υπάρχει σαν info. Από περιέργεια δοκίμασα να σκανάρω ένα 20ευρω και ο canon (πολυμηχάνημα, όχι standalone) δεν έβγαλε κάνα error.
πάντως όσο περίεργο και να φανεί .. είναι και παράνομη νομίζω οποιαδήποτε.. χρήση του νομίσματος σε απλό χαρτ
χαρτί .. ακόμα και για διαφημιστικούς λόγους.
όλα αυτά τα λέω με επιφύλαξη , δεν εχω διαβάσει κατι σχετικό .. απλά μου έχουν πει.
(δν λέω βέβαια πως είχες κακό σκοπό εσύ συγκεκριμένα .. ενημερωτικά κ μόνο :p )
....βαζω λοιπον πριν λιγο ενα 100ευρω στον σκανερ και ενω ξεκιναει σταματαει και μου βγαζει οτι απαγορευεται και σταματαει το σκαναρισμα.
Τέτοια περίπτωση, έχει κανα-δυό χρόνια που διάβασα.
Πρέπει να είναι πολύ παλιός ο εκτυπωτής ή το σκάνερ για να επιτρέψει τέτοια λειτουργία.
ο σκανερ ειναι epson perfection v200 photo.
δεν υπαρχει προβλημα να μας τρεχουν , ειναι χωριο εδω μακρυα απο τον πολιτισμο που ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας μαλλον θα τον κοροιδευουν και θα του βγαλουν κανενα παρατσουκλι οπως γινεται
συνηθως στα χωρια.
Εγώ που δοκίμασα το σκάναρε.ΗΡ πολυμηχάνημα είναι 1.5 χρόνο τον έχω περίπου.
Στα χαρτονομίσματα υπάρχουν μερικές ειδικές περιοχές (συνήθως ένα σύμπλεγμα από αστεράκια) τα οποία όταν αναγνωρίζονται από το λογισμικό είτε των scanner είτε επεξεργασίας (όπως το Photoshop) απαγορεύουν την αντίστοιχη ενέργεια και βγάζουν αυτά τα μηνύματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/EURion_constellation
Δηλαδή αν θέλω να δημιουργήσω ένα έντυπο (ας πούμε επιστολή) που δεν θα σκαννάρεται ούτε θα περνάει από φωτοαντίγραφο το μόνο που χρειάζομαι είναι να τυπώσω αυτό το σχέδιο από αστεράκια πάνω του?
Πολύ ανορθολογική επιλογή από τις εταιρείες δημιουργίας λογισμικού για επεξεργασία εικόνων και σαρωτών. Καταλαβαίνω ότι η οικονομία πρέπει να προστατευθεί από την πλαστογραφία (όπου υπάρχει οικονομία, γιατί αν μιλήσουμε για την Ελλάδα κάπως αλλιώς πρέπει να την χαρακτηρίσουμε), αλλά αυτή η επιλογή μου φαίνεται υπερβολική.
ΥΓ: Για τις συμβουλές των φίλων στον αρχικό αποστολέα, καλοπροαίρετες μεν αλλά νομίζω ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκτύπωσης χαρτονομισμάτων καθιστούν αδύνατο να περάσει μια κόπια από εκτυπωτή ως αληθινό. Αν κάποιος ταξίδευε με χρονομηχανή στην εποχή του πεντοχίλιαρου με σύγχρονα πολυμηχανήματα, από την άλλη... :p
Εντάξει, δεν είναι και αξεπέραστες αυτές οι μέθοδοι προστασίας. Ουσιαστικά μόνο τον casual χρήστη ενοχλούν (και σταματούν), όπως ακριβώς και οι διάφορες άλλες προστασίες σε άλλα πράγματα (λογισμικά, παιχνίδια, τραγούδια, κλπ).
Καταλαβαίνω ότι η οικονομία πρέπει να προστατευθεί από την πλαστογραφία (όπου υπάρχει οικονομία, γιατί αν μιλήσουμε για την Ελλάδα κάπως αλλιώς πρέπει να την χαρακτηρίσουμε), αλλά αυτή η επιλογή μου φαίνεται υπερβολική.
Υπερβολική; Αν αυτό είναι υπερβολικό τότε τι είναι τα yellow dots (http://en.wikipedia.org/wiki/Printer_steganography); Privacy; Ποιά privacy; :whistle:
@ ADSLgr.com All rights reserved.