PDA

Επιστροφή στο Forum : Cisco 878 και ΟΤΕΝΕΤ SHDSL configuration - πρόβλημα



mllx
02-05-10, 20:31
Καλησπέρα,

έχει κάνει κανείς configure κάποιο cisco router για shdsl απο τον ΟΤΕ ?
Αν υπάρχει κάποιος και παραθέσει ένα configuration που να παίζει σωστά θα με βοηθήσει πολύ.

Το πρόβλημά μου είναι στο οτι δεν μπορώ να βγώ στο internet μέσα απο το router (δεν μπορώ δλδ να pingarw εξωτερικές IP βρισκόμενος σε κονσόλα), αλλά απο έξω μπορώ να κάνω ping κανονικά την IP του router μου.

Όλα φαίνονται σωστά στο configuration και θα έπρεπε να δουλεύουν αλλά βρέθηκα προ εκπλήξεων.

Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

SfH
02-05-10, 20:49
Κανε post το config και πάρε το troubleshooting σιγά σιγά. Με source-interface το δικό σου άκρο του point-το-point με οτε, απαντάει σε ping το απέναντι ?

mllx
02-05-10, 20:59
Παραθέτω και το configuration του router.
Απο μέσα έξω δεν μπορώ να κάνω ping.
Κάνοντας κάποια test βλέπω οτι δεν μπορεί να κάνει ping το destination host. Και λογικά συνεχίζει λέγοντας μου οτι τα PVC είναι λάθος.


version 12.4
no service pad
service tcp-keepalives-in
service tcp-keepalives-out
service timestamps debug datetime msec localtime show-timezone
service timestamps log datetime msec localtime show-timezone
service password-encryption
service sequence-numbers
!
hostname ***
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
logging buffered 51200
logging console critical
!
no aaa new-model
clock timezone PCTime 2
clock summer-time PCTime date Mar 30 2003 3:00 Oct 26 2003 4:00
!
crypto pki trustpoint TP-self-signed-74971334
enrollment selfsigned
subject-name cn=IOS-Self-Signed-Certificate-74971334
revocation-check none
rsakeypair TP-self-signed-74971334
!
!
dot11 syslog
no ip source-route
ip cef
!
!
no ip bootp server
ip domain name ***.static.otenet.gr
ip name-server 195.170.0.1
ip name-server 195.170.2.2
!
!
!
username *** privilege 15 secret 5 ***
!
!
archive
log config
hidekeys
!
!
controller DSL 0
mode atm
line-term cpe
line-mode 2-wire line-zero
line-rate auto
!
ip tcp synwait-time 10
ip ssh time-out 60
ip ssh authentication-retries 2
!
!
!
interface BRI0
no ip address
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
encapsulation hdlc
ip route-cache flow
shutdown
!
interface ATM0
no ip address
no atm ilmi-keepalive
!
interface ATM0.1 point-to-point
description $ES_WAN$$FW_OUTSIDE$
pvc 8/35
pppoe-client dial-pool-number 1
!
!
interface FastEthernet0
!
interface FastEthernet1
!
interface FastEthernet2
!
interface FastEthernet3
!
interface Vlan1
description $ETH-SW-LAUNCH$$INTF-INFO-HWIC 4ESW$$ES_LAN$$FW_INSIDE$
ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip nat inside
ip virtual-reassembly
ip route-cache flow
ip tcp adjust-mss 1412
!
interface Dialer0
ip address negotiated
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip mtu 1452
ip nat outside
ip virtual-reassembly
encapsulation ppp
ip route-cache flow
dialer pool 1
dialer-group 1
no cdp enable
ppp authentication chap pap callin
ppp chap hostname ***@otenet.gr
ppp chap password 7 ***
ppp pap sent-username ***@otenet.gr password 7 ***
!
ip forward-protocol nd
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
!
ip http server
ip http access-class 23
ip http authentication local
ip http secure-server
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
ip nat inside source list 1 interface Dialer0 overload
!
logging trap debugging
access-list 1 remark INSIDE_IF=Vlan1
access-list 1 remark CCP_ACL Category=2
access-list 1 permit 10.10.10.0 0.0.0.255
dialer-list 1 protocol ip permit
no cdp run
!
!
!
control-plane
!
line con 0
login local
no modem enable
transport output telnet
line aux 0
login local
transport output telnet
line vty 0 4
privilege level 15
login local
transport input telnet ssh
!
scheduler max-task-time 5000
scheduler allocate 4000 1000
scheduler interval 500
end

mllx
03-05-10, 14:55
Υπάρχει κάπου κάποια λάθος ρύθμιση ή έχω ξεχάσει να περάσω κάποια εντολή που είναι απαραίτητη ?

SfH
04-05-10, 10:21
To atm κι ο dialer είναι up ?

Δεν έχω δουλέψει με τα νέα shdsl του οτε αλλά, παλιότερα ( hcom εποχές ) δεν ήθελε καμία ιδιαίτερη ρύθμιση ( dialer, κτλ ). Απλά έκανες bridge το shdsl με το εσωτερικό σου interface και ρύθμιζες το εσωτερικό.

Έχεις μιλήσει με οτε για το configuration ?

mllx
04-05-10, 14:11
Ναι ο dialer όπως και το ATM είναι UP .
Ο ote το μόνο που σου δίνει είναι, την static IP, ένα username κι ένα password.
Κι εγώ ήξερα οτι είναι πιο απλά τα πραγματα , αλλά μάλλον δεν είναι .

SfH
04-05-10, 14:48
Δώσε το output από sh int Dialer0 και sh ip ro

mllx
04-05-10, 17:04
sh int Dialer0:
Dialer0 is up, line protocol is up (spoofing)
Hardware is Unknown
Internet address is ********/32
MTU 1500 bytes, BW 56 Kbit/sec, DLY 20000 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation PPP, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
DTR is pulsed for 1 seconds on reset
Interface is bound to Vi1
Last input never, output never, output hang never
Last clearing of "show interface" counters 00:01:27
Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: weighted fair
Output queue: 0/1000/64/0 (size/max total/threshold/drops)
Conversations 0/0/16 (active/max active/max total)
Reserved Conversations 0/0 (allocated/max allocated)
Available Bandwidth 42 kilobits/sec
5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
5 packets input, 70 bytes
9 packets output, 692 bytes
Bound to:
Virtual-Access1 is up, line protocol is up
Hardware is Virtual Access interface
MTU 1500 bytes, BW 2048 Kbit/sec, DLY 20000 usec,
reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
Encapsulation PPP, LCP Open
Open: IPCP
PPPoE vaccess, cloned from Dialer0
Vaccess status 0x44, loopback not set
Keepalive set (10 sec)
DTR is pulsed for 5 seconds on reset
Interface is bound to Di0 (Encapsulation PPP)
Last input 00:00:58, output never, output hang never
Last clearing of "show interface" counters 00:00:58
Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0
Queueing strategy: fifo
Output queue: 0/40 (size/max)
5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
5 minute output rate 1000 bits/sec, 1 packets/sec
18 packets input, 275 bytes, 0 no buffer
Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort
34 packets output, 2241 bytes, 0 underruns
0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets
0 unknown protocol drops
0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out
0 carrier transitions

sh ip ro:
Codes: C - connected, S - static, R - RIP, M - mobile, B - BGP
D - EIGRP, EX - EIGRP external, O - OSPF, IA - OSPF inter area
N1 - OSPF NSSA external type 1, N2 - OSPF NSSA external type 2
E1 - OSPF external type 1, E2 - OSPF external type 2
i - IS-IS, su - IS-IS summary, L1 - IS-IS level-1, L2 - IS-IS level-2
ia - IS-IS inter area, * - candidate default, U - per-user static route
o - ODR, P - periodic downloaded static route

Gateway of last resort is 0.0.0.0 to network 0.0.0.0

80.0.0.0/32 is subnetted, 1 subnets
C 80.106.108.141 is directly connected, Dialer0
10.0.0.0/29 is subnetted, 1 subnets
C 10.10.10.0 is directly connected, Vlan1
62.0.0.0/32 is subnetted, 1 subnets
C 62.103.20.200 is directly connected, Dialer0
S* 0.0.0.0/0 is directly connected, Dialer0



........Auto merged post: mllx πρόσθεσε 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ώπα...

Ξαφνικά μπορώ και pingarw...
Είναι δυνατόν δεν άλλαξα τίποτα ..

nontasaggelis
04-05-10, 17:43
Για δωσε λιγο sh dsl int atm0 να δουμε αν το μοντεμ βλεπει την SDSL και αν συγχρονιζει σε αυτην!
Επισης ο οτε πρεπει να σου εδωσε μοντεμ intrakom!Με αυτο δοκιμασες αν συγχρονιζει και αν βλεπεις ιντερνετ!
Αν σου δωσε το 878, τοτε δωσε βλαβη να σε βοηθησουν!
Απο το config δεν φαινετε κατι να λειπει η ναναι λαθος!

Y.Γ. Αν στο username σου γραφεις και την λεξη static, δοκιμασε λιγο και χωρις αυτην!

SfH
04-05-10, 21:41
Οκ, υποθέτοντας οτι ο bras σου παραμένει ο ίδιος ( από το routing table φαίνεται ) δώσε το εξής και δες εάν λαμβάνεις έστω και μια απάντηση

ping 80.106.108.141 repeat 10 source Dialer0

EDIT : Η ip σου βλέπω να απαντάει πάντως. Μιας και είναι static βεβαια ίσως να ήταν σοφό να τη σβήσεις από το routing table που παράθεσες πιο πάνω ;)

EDIT2 : Τώρα είδα το edit σου. Όλα εντάξει να υποθέσω ?

mllx
05-05-10, 10:00
Προς το παρόν φαίνεται όλα να δουλεύουν σωστα. Οι ρυθμίσεις μου δεν άλλαξαν, κι απ οτι φαίνεται ήταν απο την μεριά του ΟΤΕ κάποια ρύθμιση που με ξεμπλόκαρε..

@ ADSLgr.com All rights reserved.