PDA

Επιστροφή στο Forum : Εναλλακτικοί πάροχοι για Πειραιά: προτάσεις

yyy
12-05-10, 13:03
Καλημέρα σε όλους!

Σκέφτομαι να φύγω από τον ΟΤΕ και να πάρω κάποιο πακέτο 2play από εναλλακτικό πάροχο. Είμαι στο κέντρο της Φρεατύδας, στον Πειραιά, και αναρωτιέμαι με ποια επιλογή θα ήταν πιο πιθανό να έχω τα λιγότερα προβλήματα!!! :) :)

Τι άποψη έχουν όσοι είναι στο ίδιο κέντρο σε εναλλακτικούς;
Έχω κοιτάξει τα διάφορα topics για τους εναλλακτικούς, αλλά δεν έβγαλα και πολύ άκρη.
Τιμές και χαρακτηριστικά τα βρίσκεις εύκολα. Από κει και πέρα;
Προβλήματα; Υποστήριξη;

Όποια βοήθεια και απόψεις, ευπρόσδεκτες.
Ευχαριστώ πολύ!

Sovjohn
12-05-10, 13:07
Φρεαττύδα:

Net One
On Telecoms
OTE new double play 24

(στα βάζω ανά σειρά τιμής...)

Ότι θέλεις διαλέγεις.

nnn
12-05-10, 13:15
Δύσκολη η Φρεατύδα για εναλλακτικό...

yyy
12-05-10, 13:16
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση!

Φρεαττύδα:

Net One
On Telecoms
OTE new double play 24

(στα βάζω ανά σειρά τιμής...)

Ότι θέλεις διαλέγεις.

Μάλλον για ένα από τα δύο πρώτα σκέφτομαι...
Βλέπω ότι έχεις Net One. Είσαι ευχαριστημένος; Είχες κανένα πρόβλημα;
Το πακέτο του ΟΤΕ το ξέρω, αλλά λέω να πάω προς κάτι οικονομικότερο ;)

Cacofonix
12-05-10, 13:22
Βλέπω ότι έχεις Net One. Είσαι ευχαριστημένος; Είχες κανένα πρόβλημα;
Το πακέτο του ΟΤΕ το ξέρω, αλλά λέω να πάω προς κάτι οικονομικότερο ;)
Αν μπεις στο φόρουμ της NetOne θα παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι συνδρομητές της είμαστε ευχαριστημένοι. Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι σου δίνει 2 μήνες test drive, δηλαδή αν στο δίμηνο δεν μείνεις ευχαριστημένο φεύγεις χωρίς καμμια υποχρέωση προς την εταιρεία. Αν θέλεις, μπορείς να ζητήσεις από κάποιο μέλος του φορουμ να σε συστήσει και έχετε και οι δύο έκπτωση 20€ επιπλέον.

antonis556
12-05-10, 13:36
Για τι χρηση θες το internet ? Αν το θες για gaming τοτε μεταξυ Netone - ON , προτιμησε ΟΝ... :oneup:

Cacofonix
12-05-10, 13:39
Για τι χρηση θες το internet ? Αν το θες για gaming τοτε μεταξυ Netone - ON , προτιμησε ΟΝ... :oneup:
Για να του λένε αρλούμπες στο Support; Μακρυά από On.

antonis556
12-05-10, 13:42
Φιλε cacofonix θα στο ξαναπω . Δεν σημαινει οτι επειδη δεν εξυπηρετησαν σωστα και καλα εσενα , δεν εξυπηρετησαν τους υπολοιπους ....

Cacofonix
12-05-10, 13:47
Κάθε υπάλληλος μου έλεγε διαφορετικά πράγματα. Είπαν οτι θα μου δίνανε 2 μήνες δωρεάν και όταν τους ζήτησα να μου το στείλουν εγγράφως αρνήθηκαν. Ακύρωσα την αίτηση και ενώ μου λέγαν ότι έχει ακυρωθεί αυτοί με ενεργοποίησαν. Μετα απο φορητότητα που έκανα για να επιστρέψω στη NetOne παρέδωσαν το internet και το τηλέφωνο έμεινε στον αέρα.

yyy
12-05-10, 13:47
Όχι, δεν παίζω παιχνίδια γενικά...
Πέρα από την κλασσική χρήση, κατεβάζω αρκετά torrents.
Άσχετο με το θέμα: Για ποιον λόγο η On είναι καλύτερη για online gaming?

Πάντως, αν καταλαβαίνω καλά, όλοι μέχρι τώρα συμφωνείτε ότι πρέπει να δω ή net one ή οn.
Αν είναι έτσι, με έχετε γλυτώσει από πολύ "ψάξιμο"!! :) :) :) Ως τώρα κοιτούσα και 4net, hol, wind.

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθεια...

antonis556
12-05-10, 13:49
Καταλαβαινω . Απλα μην εισαι τοσο αρνητικος σχετικα με την ΟΝ ....

........Auto merged post: antonis556 πρόσθεσε 0 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Πάντως, αν καταλαβαίνω καλά, όλοι μέχρι τώρα συμφωνείτε ότι πρέπει να δω ή net one ή οn.
Αν είναι έτσι, με έχετε γλυτώσει από πολύ "ψάξιμο"!! :) :) :) Ως τώρα κοιτούσα και 4net, hol, wind.

Εγω παντως θα συνιστουσα ειτε ΟΝ ειτε Netone ... :oneup: . Εσυ διαλεγεις :oneup:

Cacofonix
12-05-10, 13:51
Και ξέχασα να αναφέρω ότι ενώ είχα επιλέξει λάθος πακέτο μου είπαν ότι θα το αλλάξουν αυτοί, μετά μου είπαν ότι δεν αλλάζει. Ο καθενας λέει ό,τι του καπνίσει εκεί μέσα. Είχα και πριν 3 χρόνια On όταν έμενα μόνος μου και ήταν το ίδιο χάλι. Καλές υπηρεσίες, αλλά αν χρειαστεί να μιλήσεις με κάποιον κλάφτα Χαράλαμπε...

Sovjohn
12-05-10, 13:55
Δύσκολη η Φρεατύδα για εναλλακτικό...

Δεν θα το λεγα - Έχω φίλους και γνωστούς με όλους τους παρόχους στην περιοχή. Όλοι ικανοποιημένοι είναι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Ούτε καν αυτοί που έχουν forthnet δεν άλλαξαν σε κάτι άλλο (όντας "on average" ικανοποιημένοι).

Lagman
12-05-10, 13:56
Τότε βάλε netone έχει το καλύτερο support κατά την γνώμη μου.
Έχει support και εδώ στο forum πράγμα πολύ θετικό κατά την άποψη μου.

Είναι καλύτερη γιατί δίνει την επιλογή του fastpath και γενικότερα αν ψάξεις τα διάφορα θέματα με Pings θα δεις ότι τα καλύτερα τα έχουν συνδρομητές connx και On telecoms.

netone με κλειστά τα μάτια θα μείνεις αρκετά ευχαριστημένος.

nnn
12-05-10, 14:00
Δεν θα το λεγα - Έχω φίλους και γνωστούς με όλους τους παρόχους στην περιοχή. Όλοι ικανοποιημένοι είναι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Ούτε καν αυτοί που έχουν forthnet δεν άλλαξαν σε κάτι άλλο (όντας "on average" ικανοποιημένοι).
Έβαλε ο ΟΤΕ κέντρο εκεί κοντά, γιατί ξέρω πως υπήρχαν προβλήματα απόστασης ?

Sovjohn
12-05-10, 14:38
Υπάρχει Α/Κ Φρεαττύδας πολλά χρόνια τώρα :p - Μάλιστα, θα το χαρακτήριζα ως ένα από τα λιγότερο προβληματικά σε σχέση με την απόσταση, καθώς από την Πλατεία Πηγάδας που είναι το Α/Κ, μέχρι "την άκρη του Πειραιά" στο τέλος της Πειραικής, και από την αντίθετη κατεύθυνση, δεν υπάρχει απόσταση πάνω από ~2 χλμ σε καμία περίπτωση.

Τα καλώδια, είναι άλλο θέμα (πολλές πολυκατοικίες π.χ. είναι παλιότερες από το Μ.Ο. ειδικά σε κάτι Πειραικές κτλ).

Ο υπόλοιπος Πειραιάς από το κέντρο μέχρι τα όρια προς Ν. Φάληρο εξυπηρετείται από το Α/Κ Πειραιά, και το Ν. Φάληρο από το Α/Κ Φάληρο, άρα θα έλεγα ότι είναι αρκετά ισορροπημένα τα πράγματα.

George978
12-05-10, 15:05
ωραια , θα μετακομισω στην περιοχη εκεινη πλατεια σερφιωτου κοντα , να πονταρω σε ΟΝ?

yyy
12-05-10, 16:58
ωραια , θα μετακομισω στην περιοχη εκεινη πλατεια σερφιωτου κοντα , να πονταρω σε ΟΝ?

Και γω στην ίδια περιοχή είμαι :)
Απ' ότι φαίνεται εδώ, η Net One είναι περισσότερο προτεινόμενη!
Απλά είδα ότι η On έχει μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων και 25% έκπτωση για τον πρώτο χρόνο! Πχ εγώ γλυκοκοιτάω το On Double Play 8 GR: 8Mbps, απεριόριστα προς σταθερά τηλ., με 19,75€ τον πρώτο χρόνο και μετά 26,34€ ;)

nnn
12-05-10, 17:09
Υπάρχει Α/Κ Φρεαττύδας πολλά χρόνια τώρα :p - Μάλιστα, θα το χαρακτήριζα ως ένα από τα λιγότερο προβληματικά σε σχέση με την απόσταση, καθώς από την Πλατεία Πηγάδας που είναι το Α/Κ, μέχρι "την άκρη του Πειραιά" στο τέλος της Πειραικής, και από την αντίθετη κατεύθυνση, δεν υπάρχει απόσταση πάνω από ~2 χλμ σε καμία περίπτωση.

Τα καλώδια, είναι άλλο θέμα (πολλές πολυκατοικίες π.χ. είναι παλιότερες από το Μ.Ο. ειδικά σε κάτι Πειραικές κτλ).

Ο υπόλοιπος Πειραιάς από το κέντρο μέχρι τα όρια προς Ν. Φάληρο εξυπηρετείται από το Α/Κ Πειραιά, και το Ν. Φάληρο από το Α/Κ Φάληρο, άρα θα έλεγα ότι είναι αρκετά ισορροπημένα τα πράγματα.
Μπράβο, γιατί έχω ακούσει πολλά παράπονα για την ποιότητα των καλωδίων στην περιοχή, όχι πως το κέντρο του Πειραιά πάει καλύτερα βέβαια.

xmperop1
12-05-10, 20:38
Μπράβο, γιατί έχω ακούσει πολλά παράπονα για την ποιότητα των καλωδίων στην περιοχή, όχι πως το κέντρο του Πειραιά πάει καλύτερα βέβαια.

Μια χαρά είναι το κέντρο Πειραιά.

Cacofonix
12-05-10, 21:22
Και γω στην ίδια περιοχή είμαι :)
Απ' ότι φαίνεται εδώ, η Net One είναι περισσότερο προτεινόμενη!
Απλά είδα ότι η On έχει μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων και 25% έκπτωση για τον πρώτο χρόνο! Πχ εγώ γλυκοκοιτάω το On Double Play 8 GR: 8Mbps, απεριόριστα προς σταθερά τηλ., με 19,75€ τον πρώτο χρόνο και μετά 26,34€ ;)
Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα αιτηση στην On, αλλά ευτυχώς κατάλαβα νωρίς το λάθος μου.

nnn
12-05-10, 22:05
Μια χαρά είναι το κέντρο Πειραιά.
Καλά ντε :p

yyy
12-05-10, 22:10
Αν κατάλαβα καλά από όσα έχω διαβάσει, η τηλεφωνία και στις 2 (On, NetOne) είναι VoIP και συνδέεις το τηλέφωνο στο router. Μπορείς με κάποιον τρόπο να έχεις κι άλλα τηλέφωνα σε άλλα δωμάτια του σπιτιού; Το αντέχει ο router;

---

Μάλλον λάθος είχα καταλάβει. Τα τηλέφωνα στην On δεν συνδέονται στο router, αλλά κατευθείαν στην πρίζα! :oops: Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Net One, τότε με βλέπω για On...

antonis556
13-05-10, 00:12
Στην ΟΝ η τελεφωνια ειναι POTS (η δευτερη γραμμη ειναι VOIP) , στην Netone δεν γνωριζω ...

yyy
13-05-10, 10:27
Καλημέρα!

Με λίγο ακόμα ψάξιμο, είδα ότι και για την Net One υπάρχει λύση να βάλω σε κάθε δωμάτιο τηλέφωνο :)

Αυτό που θέλω όμως τώρα να σας ρωτήσω είναι το εξής:
Το ρούτερ πρέπει να είναι στην πρίζα που έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ; Γιατί ο ΗΥ είναι σε άλλο δωμάτιο!! Υπάρχουν 3 τηλ πρίζες στο σπίτι. Αυτή που μπαίνει η γραμμή στο σπίτι εχει μόνο τηλέφωνο (με φίλτρο). Στη δεύτερη είναι και ρούτερ κ τηλ (με διαχωριστή) και στην τρίτη πάλι τηλ (με φίλτρο). Με αυτήν τη διαρύθμιση, στο connx δουλεύει μια χαρά. Το ίδιο ισχύει και για On & NetOne; Γιατί διάβασα σε διάφορα μνμ εδώ, ότι πρέπει το ρούτερ να μπει στην "κεντρική" πρίζα!

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια :)

Cacofonix
13-05-10, 13:41
Προτείνεται να εγκαταστηθεί ο ρούτερ στην κεντρική πρίζα, αλλά μπορείς να το βάλεις όπου θέλεις.

yyy
13-05-10, 13:51
Ωραία, πάει κι αυτό το πρόβλημα!
Ευχαριστώ! :oneup:

yyy
18-05-10, 12:15
Τελικά θα κάνω αίτηση για την On, στο Double Play 8 GR.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια που μου δώσατε! :clap:

Cacofonix
18-05-10, 12:24
Ελπίζω να μην το μετανοιώσεις.

yyy
18-05-10, 13:05
Και γω το ίδιο ελπίζω!!! :)
Στη γειτονιά έχουν δύο On, και κλειδώνουν στα 15Kbps. Λογικά στα 8 θα είμαι "άνετος".
Ένας φίλος που έχει εδώ και ένα χρόνο, αλλά σε άλλη περιοχή είναι μια χαρά.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και σε 20 μέρες να είμαι έτοιμος, όπως μου είπαν...

Cacofonix
18-05-10, 13:07
Ρε καλά θα πηγαίνει η ταχύτητα. Από εξυπηρέτηση ομως είναι 0.

yyy
18-05-10, 13:11
:)
Ίσως και να 'χεις δίκιο, αλλά ελπίζω να μην την χρειαστώ :) :) :)
και όλα να πάνε καλά ;)

Cacofonix
18-05-10, 13:11
Καλή τύχη και πάλι.

yyy
18-05-10, 13:43
Να'σαι καλά, και πάλι ευχαριστώ!

Μια απορία έχω ακόμα, για την αίτηση (αν και off-topic). Υπάρχει ο πίνακας που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Εγώ έχω τηλεφωνία ΟΤΕ μόνο αυτή τη στιγμή. Επιλέγω τη 2η επιλογή "Παροχή υπηρεσίας ενεργού βρόχου ..."; Και τέλος, ακριβώς από κάτω, ποια από τις επιλογές πρέπει να συμπληρώσω; Πάλι τη 2η που λέει "Υπηρεσία πλήρους τοπικού βρόχου την οποία λάμβανα από την εταιρία ΟΤΕ";

Αν ξέρει κάποιος, ας μου πει...

Ευχαριστώ ξανά :)

yyy
18-05-10, 17:58
Αγνοήστε την προηγούμενη ερώτηση, βρήκα ένα σχετικό thread και έγραψα εκεί!
Και πάλι ευχαριστώ όλους σας, για τη βοήθεια και τις συμβουλές σας!
:oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.