PDA

Επιστροφή στο Forum : Backup Software για Windows

xpan
13-05-10, 15:48
Καλησπερα

Έχω αγοράσει το WD MyBook World Edition ο οποίος είναι μόνιμα "καρφωμένος" στο router μου.

Το κουτί είχε ένα πρόγραμμα backup το οποία ήταν μεν καλό άλλα δεν με κάλυψε. Κατέβασα και δοκιμάζω το OopsBackup το οποίο είναι καλύτερο άλλα 10 μέρες πριν λήξει το trial ακόμα δεν είμαι 100% ευχαριστημένος.

Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω αρκετό υλικό σε μουσική και βίντεο άλλα και εικόνες τα οποία όμως δεν ανανεώνω συχνά. Από την άλλη όμως έχω κάποια δεδομένα της δουλειάς τα οποία ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά.

Το πρόβλημα είναι πως το OopsBackup δουλεύει όλη μέρα ψάχνοντας να βρει αλλαγές. Το backup μου είναι περίπου 600GB. Αυτό σημαίνει περισσότερα "χτυπήματα" για αναζήτηση αλλαγών στο Remote δισκο κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ανασφαλής. Δε θέλω να δουλεύει η μπακαπιέρα μου συνέχεια.

Από την άλλη αν αλλάξω το scheduling σε πιο αραιά backups ρισκάρω να χάσω δεδομένα τις δουλειάς που ανανεώνονται καθημερινά.

Θα προτιμούσα κάτι που να μπορώ να επιλέξω η συχνότητα backup να αλλάζει ανά φάκελο ή/και τύπο αρχείου

Τι μου προτείνετε;

MichaelSE
13-05-10, 15:56
Καλησπέρα και σε σένα.

Θα σου πρότεινα το cobian backup. Το προτείνω και σε άλλα posts για backup γιατί είναι από τα λίγα προγράμματα που είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, είναι τελείως free, και μέχρι την έκδοση 8 ήταν open source.

Για τη δικιά σου περίπτωση, ίσως θα μπορούσες να φτιάξεις διαφορετικά backup sets ανά φάκελο και συχνότητα που θέλεις και να καθορίσεις αν είναι incremental με ενδιάμεσα full ή αν τα θέλεις όλα full κτλ.

Ρίξ' του μια ματιά και πιστεύω ότι θα σε βολέψει.

xpan
14-05-10, 08:28
ευχαριστώ. Το κατέβασα και το δοκιμάζω ηδη :)

agmarios
14-05-10, 10:54
εγώ χρησιμοποιώ το FreeFileSync (http://sourceforge.net/projects/freefilesync/)και είμαι ευχαριστημένος

@ ADSLgr.com All rights reserved.