kob6931
14-05-10, 22:06
Μετά από πολύ ψάξιμο και ξενύχτια, γράφω αυτόν τον σύντομο οδηγό, ώστε να μπορούμε να έχουμε voip τηλεφωνία Omnivoice μέσα από το δίκτυο της Cyta.
Πιστεύω ότι αφού κατάφερα να έχω voip τηλεφωνία από την omnivoice, μέσα από cyta, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να έχουμε και όποιον άλλο πάροχο θέλουμε όπως πχ easycall, κλπ
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι από την τεχνική υποστήριξη της Cyta μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να έχω όποιον άλλον πάροχο voip τηλεφωνίας θέλω...
Οπότε έχουμε και λέμε...
α) Στο router της cyta (εγώ έχω το Thomson) ανοίγουμε μια πόρτα ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ 5060,5061,5062 κλπ. Εγώ για παράδειγμα άνοιξα την 12345 και την οποία αντιστοίχησα στην ip του voip adapter (π.χ 192.168.10.10)( Εγώ έχω το Linksys PAP2T)
β) Στο voip adapter δίνουμε τις εξής ρυθμίσεις :
1) Username
2) Password
3) Server (SIP/Proxy Registrar) : sip.omnivoice.eu
4) Realm (ή domain) : omnivoice.eu
5) Stun server : stunserver.org
6) Codec : g711, g729, g726, gsm, ilbc
(https://www.omnivoice.eu/index.cfm/doc/31/cat/5)
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!!!!!!!
Στον λογαριασμό μας στην Οmnivoice ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ την επιλογή ΝΑΤ!!!!!!
Αν δεν ενεργοποιήσουμε την επιλογή αυτή ΔΕΝ πρόκειται να δουλέψει....
Όποιος θέλει πιο αναλυτικές οδηγίες ας μου πει και θα το ρυθμίσω το συντομότερο....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....:oneup:
Πιστεύω ότι αφού κατάφερα να έχω voip τηλεφωνία από την omnivoice, μέσα από cyta, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να έχουμε και όποιον άλλο πάροχο θέλουμε όπως πχ easycall, κλπ
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι από την τεχνική υποστήριξη της Cyta μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να έχω όποιον άλλον πάροχο voip τηλεφωνίας θέλω...
Οπότε έχουμε και λέμε...
α) Στο router της cyta (εγώ έχω το Thomson) ανοίγουμε μια πόρτα ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ 5060,5061,5062 κλπ. Εγώ για παράδειγμα άνοιξα την 12345 και την οποία αντιστοίχησα στην ip του voip adapter (π.χ 192.168.10.10)( Εγώ έχω το Linksys PAP2T)
β) Στο voip adapter δίνουμε τις εξής ρυθμίσεις :
1) Username
2) Password
3) Server (SIP/Proxy Registrar) : sip.omnivoice.eu
4) Realm (ή domain) : omnivoice.eu
5) Stun server : stunserver.org
6) Codec : g711, g729, g726, gsm, ilbc
(https://www.omnivoice.eu/index.cfm/doc/31/cat/5)
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!!!!!!!
Στον λογαριασμό μας στην Οmnivoice ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ την επιλογή ΝΑΤ!!!!!!
Αν δεν ενεργοποιήσουμε την επιλογή αυτή ΔΕΝ πρόκειται να δουλέψει....
Όποιος θέλει πιο αναλυτικές οδηγίες ας μου πει και θα το ρυθμίσω το συντομότερο....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....:oneup: