Επιστροφή στο Forum : Boot camp
Συγγνωμη που ανοιγω νεο θεμα αλλα δεν μου επιτρεπεται να συνεχισω προηγουμενο γιατι ειναι παλιο. Σκοπευω και γω να εγκαταστησω τα xp στον pro μου για να περασω 2 προγραμματα για το minidisc μου. Μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα με τον mac μου, φτου φτου φτου. Ουτε κολλαει, ουτε ιοι, ουτε τιποτα. Η εγκατασταση δευτερου λειτουργικου και δη XP θα επηρρεασει την αποδοση του.
Ακομα στο site της apple για το boot camp το πρωτο πραγμα που λεει ειναι "Καντε back up". Υπαρχει τοσο μεγαλος κινδυνος απωλειας αρχειων ή ειναι απλα μια προφυλαξη. Γενικα μετα την εγκατασταση xp πρεπει να φοβαμαι για τα αρχεια μου?
Επισης επειδη ειμαι ψιλοασχετος μπορω να ρυθμισω εξαρχης οταν χρησιμοποιω τα XP να μην μπορει να συνδεθει ο mac στο internet παρα μονο οταν τρεχω με τη χιονολεοπαρδαλη?
JediMasterMANIAC
17-05-10, 12:24
άμα το θες για 2 προγράμματα απλά βάλε τα xp σε ένα virtual machine και ξέχασε το bootcamp . Κίνδυνος δεν υπάρχει αν ξέρεις από partitioning schemes και τέτοια αλλά και πάλι με την διαδικασία του bootcamp είναι πολύ απλοποιημένα...
Η συμβουλή μου παρόλα αυτά παραμένει . Βάλε virtualbox (free proprietary - υπάρχει και OSS έκδοση) ή αγόρασε το vmware αλλά και πάλι για το συκεκριμένο λόγο που το θες προτείνω virtualbox :) και ξεχνάς bootcamp κ ένα άχρηστο partition που δεν το χρειάζεσαι
Ευχαριστω για την απαντηση σου. Ομολογω οτι δεν ειμαι τοσο εξοικειωμενος με partitioning κλπ. Καθως δεν θελω να χαλασω χρηματα για εξτρα προγραμματα και προτιμω να παω με την ασφαλεια των οδηγιων της apple προτιμω το boot camp, αλλα ισως κανω λαθος....
Να το virtualbox είναι δωρεάν. :)
Ειναι δωρεαν, αλλα ειναι 100% αξιοπιστο? Το back up ειναι απαραιτητο?
Είναι μια εικονική μηχανή μέσα στον υπολογιστή σου. Όλο κι όλο θα δημιουργισει κάποια αρχεία. Δε θα πειράξει κάτι άλλο. Είναι 100% ακινδυνο.
Συγγνωμη που δεν καταλαβα, αλλα ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του virtualbox σε σχεση με το bootcamp? Γλυτωνω χρονο, ασφαλεια, gb στο partitioning?
Δεν χρειαζεται να κανεις reboot για να περασεις απο το ενα λειτουργικο στο αλλο, γιατι μπορουν να τρεχουν μαζι και τα δυο. Δεν χρειαζεται partitioning, αρα δεν σκλαβωνεις χωρο στον δισκο σου για το "αλλο" λειτουργικο, δεν σου κανει αλλαγες στον σκληρο ή στο συστημα σου εν γενει, δεν μπλεκεις με drivers κλπ, η εγκατασταση γινεται πιο γρηγορα.
εγω εχω βαλει τα 7 και ολα οκ
δεν νομιζω να εχεις προβληματα αλλα και αυτο που σου λενε τα παιδια
αφου το θες μονο για δυο προγραμματα οκ μου ακουγεται
JediMasterMANIAC
18-05-10, 01:25
για να μην μπερδεύεσαι .
το boot camp δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα dual boot οπότε μην ασχολήσαι με το θέμα drivers.
Απλά κατέβασε το virtualbox δες και κανά βίντεο στο youtube αν θες (αν και είναι αρκετά βατό πρόγραμμα) κ απλά θα τρέχεις τα windows xp σαν πρόγραμμα αλά εικονική μηχανή.
@ ADSLgr.com All rights reserved.