PDA

Επιστροφή στο Forum : λύση για μελάνια και εκτυπωτέςpanatas
17-05-10, 22:08
μπαίνω κατευθείαν στο θέμα λοιπόν παιδιά έχω έναν εκτυπωτή HP P1005 laserjet
και επειδή τελείωσε το μελάνι του τενερ σκέφτηκα να πάρω άλλο και όταν είδα της τιμές με έπιασε καρδία των εκτυπωτή το πήρα 10€ παραπάνω από ότι κάνει το μελάνι
λοιπόν βρήκα μια λύση στο youtube την εφάρμοσα και είναι τέλια βέβαια αν δείτε το βιντεακη θα καταλάβετε εγώ χρησιμοποίησα ένα καρφάκι το ζέστανα με ένα καμινέτο και με το που ακούμπησα το πλαστικό λίγο ελαφριά άμεσος έγινε τρυπίτσα και πέρασα με μια σύριγμα τη μελάνι που αγόρασα 80λεπτα και μετά έκλεισα τη τρυπίτσα με λίγο ζιλοτεικ η μελάνι είναι μαύρη σαν και αυτές που μπαίνουν στα ταμπόν δε μάσησα να μην χαλάσει το τονερ πειραματίστηκα και επέτυχε τέλια ανέβασα το βίντεο και αν κάποιος επωφεληθεί χαρά μου σε τέτοια οικονομικοί κρίση που υπάρχει
;)

http://www.youtube.com/watch?v=1eUhHa9wzJQ

Νikosanagn
17-05-10, 22:11
Με το τσιπάκι δεν κατάλαβα τι έκανε και επίσης που βρίσκεις αυτό το μελάνι....?

panatas
17-05-10, 22:22
Με το τσιπάκι δεν κατάλαβα τι έκανε και επίσης που βρίσκεις αυτό το μελάνι....?
μελάνι από τα βιβλιοπωλεία όπως αυτό που έχουν για να χτυπάν σφραγίδες το τσιπ αν δεν το εχει δεν κάνει εκτύπωση αλλά μη σε απασχολεί αφού έχει το δικό του

spirosta
19-05-10, 09:43
Ωπα.... Έβαλες μελάνι σε υγρή μορφή την στιγμή που ο εκτυπωτής είναι laser? Ξέρεις ότι το τονερ είναι σκόνη γραφίτη? Το γεγονός ότι εκτυπώνει ακόμη είναι από υπολείματα που είχε ήδη μέσα και αν όντως το έχεις κάνει αυτό νομίζω σχετικά άμεσα θα χρειαστείς καινούργιο εκτυπωτή και όχι απλά νέο τονερ (θα χαλάσει και το drum και ο "φούρνος")

Το μελάνι (γραφίτης-σκόνη) που παίρνουν οι laser έχει αυτή (http://web.tradekorea.com/upload_file2/product/277/P00241277/cbe9caa5_88c22010_a000_44f6_9a00_b950b5d2650a.jpg) τη μορφή και σε καμία περίπτωση υγρή.

........Auto merged post: spirosta πρόσθεσε 2 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Α και επίσης αυτό το βίντεο δεν είναι δικό σου.

Πολύ προσοχή όποιος το διαβάζει μην πάει και βάλει υγρά μελάνια σε laser εκτυπωτή......

nmakry
19-05-10, 10:07
νομίζω σχετικά άμεσα θα χρειαστείς καινούργιο εκτυπωτή και όχι απλά νέο τονερ

Αφού τα τόνερ στους φθηνούς εκτυπωτές έχουν όσο και ο καινούριος εκτυπωτής, δεν βλάπτει ο πειραματισμός... Και να χαλάσει ο εκτυπωτής, παίρνεις καινούριο με τα χρήματα που απλά θα αγόραζες καινούριο τόνερ. Ίσα ίσα θα έχεις εκτυπώσει και μερικές ακόμα σελίδες, έστω και με τα υπολείμματα...

Αλλά, από τους πειραματισμούς μπορεί να βγει και κάτι χρήσιμο... Ας μην τον αποθαρρύνουμε, όταν γίνεται εκ του ασφαλούς...

panatas
19-05-10, 10:37
οσο αντεξει μετα πεταμα μαζι με των εκτυπωτη σιγα να μην δοσω 55€ για τονερ αφου εχει εκτηπωτες με 45€ χαχαχα

nmakry
19-05-10, 10:47
οσο αντεξει μετα πεταμα μαζι με των εκτυπωτη σιγα να μην δοσω 55€ για τονερ αφου εχει εκτηπωτες με 45€ χαχαχα

Εγώ μαζί σου... Και μελάνι σουπιάς θα δοκιμάσουμε σε λίγο... :lol:

kmike
19-05-10, 11:13
Τα τόνερ πράγματι ξαναγεμίζουν με στερεό γραφίτη και όχι με υγρό μελάνι...στο βιντεάκι που παραθέτεις ο τύπος κάνει μεγάλη τρύπα και ρίχνει γραφίτη.
Επίσης, οι laser εκτυπωτές χρησιμοποιούν μεγάλα ρεύματα...Ίσως αυτό που έκανες να είναι πιο επικίνδυνο από όσο νομίζεις και μάλλον δεν πρέπει να το κάνεις κατ' επανάληψη.
Τέλος σχετικά με τα κόστη toner - εκτυπωτών.
Πράγματι σε πολλές περιπτώσεις το toner στοιχίζει πιο πολύ από την αρχική τιμή του εκτυπωτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε συμφέρει να πάρεις καινούριο. Αυτό γιατί οι εκτυπωτές έρχονται με ένα "αρχικό" toner που καλύπτουν 500 - 1000 σελίδες.
Το ανταλλακτικό toner καλύπτει από 2000 έως 10000+ σελίδες (εξαρτάται από το μοντέλο του εκτυπωτή).
Για να ρίξεις το κόστος μπορείς να ξαναγεμίζεις τα toner με ειδικό γραφίτη, ή να το πας σε ένα από το καταστήματα που κάνουν αυτή τη δουλειά με αρκετά μικρότερο κόστος από την αγορά νέου γνήσιου toner.

nmakry
19-05-10, 11:22
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε συμφέρει να πάρεις καινούριο. Αυτό γιατί οι εκτυπωτές έρχονται με ένα "αρχικό" toner που καλύπτουν 500 - 1000 σελίδες.
Το ανταλλακτικό toner καλύπτει από 2000 έως 10000+ σελίδες (εξαρτάται από το μοντέλο του εκτυπωτή).

Δεν είναι κανόνας αυτό... Κάποια μοντέλα πράγματι έρχονται με μικρότερα τονερ, αλλά κάποια άλλα έχουν κανονικό...

kmike
19-05-10, 11:36
Δεν είναι κανόνας αυτό... Κάποια μοντέλα πράγματι έρχονται με μικρότερα τονερ, αλλά κάποια άλλα έχουν κανονικό...

Ίσως ... Σε μία πρόσφατη έρευνα αγοράς για laser με κόστος έως 250 ευρώ δεν βρήκα κάποιο μοντέλο που να μην έχει μικρό αρχικό toner. Για ακριβότερα μηχανήματα πιθανόν να είναι έτσι όπως λες αλλά σε αυτά δεν παρατηρείται το φαινόμενο η τιμή του εκτυπωτή να είναι σχεδόν ίδια με την τιμή του αναλωσίμου.
Ειδικά πάντως για τους "φτηνούς" HP το αρχικό τόνερ έχει από τις χαμηλότερες καλύψεις. Σε αυτά τα κομμάτια τις αγοράς και αυτό ισχύει και για τους φτηνούς inkjet οι εταιρίες φαίνεται να τους πουλάνε με μικρή αρχική τιμή (και με μικρότερης χωρητικότητας αναλώσιμα) με στόχο το μεγαλύτερο κέρδος από τη μετέπειτα αγορά των "γνήσιων" αναλώσιμων.

panatas
19-05-10, 14:45
εχει δικιο ο kmike δεν γινεται τιποτα λιγο στην αρχει δουλευει και μετα τιποτα ξερασε το μελανι αλλα οπως και να εχει τονερ δεν αγοραζω καλυτερα να παρω ενα πολυμηχανιμα με 45 € πιο φτηνα θα βγει

kmike
19-05-10, 17:08
panata ένα πολυμηχάνημα των 45 ευρώ είναι μεσοπρόθεσμα ασύμφορο στην περίπτωση που ο εκτυπωτής του πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αρκετά συχνά και για πολλές σελίδες. Αντιθέτως, αν η χρήση είναι πολύ περιστασιακή τότε θα μπορούσε να είναι πιο συμφέρουσα λύση. Θα μπορούσες να μας περιγράψεις τις ανάγκες σου αν θέλεις, για να λάβεις "δεύτερες" γνώμες...

panatas
19-05-10, 19:03
ψιλοπραματα τιποτα υο ιδιετερο που και που γραφω καπια αποσπασματα που με ενδιαφερουν το μηνα 1-2 σελιδες παντος ευχαριστω για της απαντησης

m3fisto
25-06-10, 22:29
μου χάρισαν λόγω μετακόμισης έναν HP color laserjet 1600. σημερα όμως βγήκε μνματάκι ότι πρεπει να αλλάξω το cyan toner γιατι τελειωσε. ειδα λοιπόν τιμή και με έπιασε κατάθλιψη.
http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.HPA00171
γκουγκλάροντας λίγο βλέπω πως κυκλοφορουν και ανακατασκευασμένα σε σημαντικά καλύτερες τιμές http://www.skroutz.gr/c/926/comptaible-toner-symvata.html?keyphrase=q6001a
Η ερώτηση μου ειναι αν πέρα απο τα ανακατασκευασμένα υπάρχει τρόπος να ξαναγεμίσω το υπάρχον τόνερ και αν αξίζει τον κόπο.

mirtiano
26-06-10, 00:10
Σε λιγο μαζι με το σετ μελανιων θα παιρνεις και ενα εγχρωμο πολυμηχανημα δωρο,για να χαλασεις γρηγορα το μελανι και να ξαναπας...:rofl:

Verde
26-06-10, 13:01
τα αρχικα τονερ οπως και τα κλασικα μελανια σε ολους τους εκτυπωτες εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης.
Για αυτο οταν αγοραζει καποιος τονερ ή μελανια διαπιστωνει οτι ειναι σχεδον η ιδια τιμη με το να παρει νεο εκτυπωτη αλλα αυτο δεν ισχυει.

Για αυτο παντα οταν αγοραζουμε εκτυπωτη κοιταζουμε πρωτα 2 πραγματα:
1 το κοστος αγοράς των ανταλακτικων και 2 ποσες σελιδες εκυπωνουν με το μελανι.
Κανουμε τη διαιρεση και βλεπουμε πιο μηχανημα να επιλεξουμε.
Μαλιστα εχει αποδειχθει οτι οι φτηνοι εκτυπωτες και οι "προσοφορές" ειναι πολυ πολυ ακιρβοι στην πραγματικοτητα αφου συνεχεια θελουν μελανια!

παντως ποτε δεν θα κανω τεχνασματα και πειραματα σαν αυτα στο βιντεο γιατι αργα ή γρυγορα θα χρειαστω να αγορασω νεο μηχανημα.:cool:

DOU
30-08-11, 10:44
Ξεθαβω το θεμα αυτο,για να κανω μια ερωτηση-απορια σχετικα με τον εκτυπωτη που εχω,ειναι ενας κλασσικος inkjet εγχρωμος εκτυπωτης(Epson Stylus D88) o οποιος παιρνει 4 μελανια,τον χρησιμοποιω πλεον μονο για ασπρομαυρες εκτυπωσεις και οχι τοσο συχνα.

Το ζητημα ειναι το εξης,οταν σχεδον τελειωνει το μαυρο η ειναι στα μισα,χρησιμοποιει συνδιασμους απο τα αλλα χρωματα για να συμπληρωσει,με αποτελεσμα να τελειωνουν και τα εγχρωμα μελανια η να φτανουν στο μισο,ετσι ενω χρειαζομαι μονο μαυρο μελανι για τις εκτυπωσεις που κανω,ειμαι αναγκασμενος να αγοραζω και yellow/cyan/mangenda γιατι διαφορετικα δεν θα με αφησει να εκτυπωσω(θα αναβει κοκκινο λαμπακι για αλλαγη μελανιου).

Στις ρυθμισεις του εκτυπωτη υπαρχει επιλογη που λεει "Μονο μαυρο μελανι",την εχω τσεκαρισμενη.Οποτε,αυτο που εχω ως απορια ειναι,υπαρχει καποιος τροπος ο εγχρωμος εκτυπωτης να καταναλωνει αποκλειστικα μονο μαυρο μελανι, ετσι ωστε να αλλαζω μονο το μαυρο οποτε αυτο τελειωνει και οχι να αγοραζω μελανοδοχεια κ για τα εγχρωμα?

biggeo65
31-08-11, 00:04
Δυστυχώς όχι. Και τα μελάνια δεν ξοδεύοντε μόνο κατα την εκτύπωση, αλλά και κατά τον καθαρισμό των κεφαλών.
Κι όσο πιο φθηνός είναι ο Inkjet εκτυπωτής τόσο μεγαλύτερη κατανάλωση σε μελάνια έχεις.

Δεν λέω με αυτό ότι ο δικός σου είναι φθηνός, δεν το ξέρω το μοντέλο, απλά λέω την πάγια τακτική που ακολουθούν οι εταιρείες.

Φθηνός εκτυπωτής θα σου βγεί ακριβός σε αναλώσιμα.
Ακριβός εκτυπωτής θα σου βγεί φθηνός σε αναλώσιμα.
Και πάντα όλοι δεν εκτυπώνουν αν κάποιο μελάνι τελειώσει.
Αυτό το κάνουν για να προφυλάξουν την κεφαλή και τις ακίδες.

wnet
31-08-11, 00:12
Και πάντα όλοι δεν εκτυπώνουν αν κάποιο μελάνι τελειώσει.

Έχω τον HP officejet 6500 και αλλάζω μόνο μαύρο μελάνι (δε με ενδιαφέρει η έγχρωμη εκτύπωση).
Τα έγχρωμα τελείωσαν κάποια στιγμή, διάλεξα από τις ρυθμίσεις του "Εκτύπωση μόνο με μαύρο" και έκτοτε αγοράζω μόνο μαύρο....

biggeo65
31-08-11, 00:28
Επειδή ακριβώς είναι Officejet. Απευθύνεται σε SOHO κι όχι σε ηομε Users κι άλλους επαγγελματίες.
Δεν είναι φωτογραφικός εκτυπωτής, δεν είναι εκτυπωτής οικιακής χρήσης.

Αυτή την απορία την είχα κι εγώ, τόσο γι έναν Epson Stylus 200 που είχα παλιότερα, όσο και για έναν EPSON RX580,όσο και για τον τωρινό HP Photosmart 3200.

Στον officejet,μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα οι κεφαλές και οι ακίδες να δουλεύουνε ξεχωριστά.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.