PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλήματα αποκατάστασης IOS



boeotian
22-05-10, 01:35
Και εκεί που δοκίμαζα ένα test image για το γνωστό NTP bug, το test image δεν μπορούσε να φορτωθεί και έγραψε:


System Bootstrap, Version 12.3(8r)YI6, RELEASE SOFTWARE
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Copyright (c) 2009 by cisco Systems, Inc.

C870 series (Board ID: 6-148) platform with 131072 Kbytes of main memory

Booting flash:/c870-adventerprisek9-mzcheck

*** Program Exception ***
PC = 0x80020e10, Vector = 0x700, SP = 0x8000666c

Μετά έκανα format τη flash από το rommon prompt που μου πέταξε και φόρτωσα το παλιό IOS στη μνήμη (xmode -r) και μετά από μισή ώρα προσπάθησε να το boot και τίποτα. Κόλλησε στα copyrights. Μετά προσπάθησα με tftp και μου έλεγε:


TFTP flash copy: Invalid file header, copy terminated.
Reason: Wrong target platform OR corrupt file.


και το xmodem που το δοκίμασα ξανά μου έβγαζε:


ERR:Image size exceeds free flash space


Τη στιγμή που η flash έδειχνε 52MB ελεύθερα. Μετά από μερικά reboot κατάφερα να βάλω το IOS από tftp:


File reception completed.
Writing flash:/c870-adventerprisek9-mz.124-24.T2.bin
Write operation will take approximately 135 to 405 seconds


Το έχει πάθει κανείς; Hardware πρόβλημα; Η flash μάλλον;

jimakosb
03-06-10, 20:27
Αυτο συμβαίνει οταν το IOS που προσπαθείς να φοτρώσεις δεν χωράει στη flash

boeotian
04-06-10, 09:06
Με 52ΜΒ flash, λίγο δύσκολο να μην χωράει ένα IOS των 24ΜΒ. Όχι μόνο ένα, αλλά και δύο μπορούν να χωρέσουν :)

jimakosb
05-06-10, 15:25
876 ... με 52MB flash δεν υπαρχει.
γενικά δηλαδη δεν υπαρχει 52MB flash !!
μάλλον εννοείς RAM (ελευθερη) 52MB
η σειρα 870 έρχετε σαν default με 24MB και φτάνει 32MB max.

gbil
05-06-10, 20:54
876 ... με 52MB flash δεν υπαρχει.

r-gbl-1#sh ver
Cisco IOS Software, C870 Software (C870-ADVIPSERVICESK9-M), Version 15.0(1)M2, RELEASE SOFTWARE (fc2)

r-gbl-1#sh flash:
53248K bytes of processor board System flash (Intel Strataflash)

:whistle:

Στο αρχικό θέμα, ίσως φταίει η RAM πάντως καμιά φορά σκάνε κάτι άσχετα. Εγώ τις προάλλες με ένα 3700 που άνοιξα μετά από καιρό δεν μπούταρε το ios με τίποτα. Αφού έβγαλα και ξανάβαλα τις μνήμες έπαιξε..... Αν και το τελευταίο είναι μέσα στα troubleshooting guidelines της cisco είναι αρκετά περίεργο.

jimakosb
05-06-10, 21:37
μαλλον εσυ του την εβαλες εε;
24mb + 32mb

με τις παλιες σειρες 2600, 3600, 3700, έχω ζησει στιγμες αξέχαστες !!
ώρες ατελείωτες να περασεις IOS με xmodem καθώτι δεν υποστηρίζουν TFTP απο ROMMON και στο τελος .... να μην μπουταρει και να πετάει διάφορα μηνύματα.

boeotian
05-06-10, 23:49
Βρε μην μπερδεύεσαι!

http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/routers/ps380/ps6200/product_data_sheet0900aecd8028a976.html


Table 7. Hardware Specifications
Default Flash Memory 24 MB (28 MB for Advanced IP Services Feature Set)
Maximum Flash Memory 52 MB

Μία θέση για flash έχει. Εκεί του είχα αγοράσει και βάλει το μέγιστο την 52ΜΒ από cisco.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι και flash προβλήματα. Θυμάμαι και παλιά να μην είχε καταφέρει να κάνει boot το IOS και να μου παραπονιόταν για την flash.

@ ADSLgr.com All rights reserved.