PDA

Επιστροφή στο Forum : Movies for the Masses: Ένα blog.. aDSL για τον κινηματογράφο

vkapartz
22-05-06, 15:39
Το Movies for the Masses (http://mftm.blogspot.com) είναι ένα blog που συντηρούμε κάποιοι φίλοι που ασχολούμαστε, παραπάνω από απλά ερασιτεχνικά, με τον κινηματογράφο. Ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά με τα τελευταία νέα, κουτσομπολιά και.. ερμμ.. πικάντικα (ας πούμε :whistle: ) από το χώρο. Και παρουσιάζει κριτική για τις περισσότερες ταινίες, προτού βγουν στις (ελληνικές) αίθουσες.

Η σχεδίασή του έγινε για να ξεφύγουμε από τα 56K και τις σελίδες του προηγούμενου αιώνα. Και για αυτό ανεβάζουμε πολλά νέα τρέιλερ ταινιών (μόλις κυκλοφορήσουν συνήθως), χρησιμοποιούμε μεγάλες αναλύσεις στις φωτογραφίες και κοιτάμε το περιεχόμενο να είναι ζωντανό και όχι ψόφιο προτού σερβιριστεί. Για να αξιοποιείται ότι τελοσπάντων bandwidth σας περισσεύει από το μουλάρι και τα τόρεντς :p

Θα το βρείτε στη διεύθυνση: http://mftm.blogspot.com

Και όποιος είναι στη δουλειά ας προσέχει γιατί το περιεχόμενο δεν είναι πάντα ασφαλέστατο

yiapap
22-05-06, 16:15
Όμορφο και συγκροτημένο.

Θα προτιμούσα περισσότερο χώσιμο/ προσωπική νότα στις κριτικές επειδή είναι blog και όχι "κυριλέ site", χωρίς όμως να με χαλάνε τα κείμενα.
Με εντυπωσίασε η ευκολία και ταχύτητα του iFilm.

Μου άρεσε πολύ το "πες μια εξυπνάδα" δε μου άρεσε το "Δείτε/κρύφτε", εκτός κι αν είναι ορθογραφικό και θέλατε να γράψετε "κρύψτε" ή "δέτε" ;)

vkapartz
22-05-06, 16:38
Με το IFILM έχουμε ένα είδος "συνεργασίας" με την έννοια ότι τους έπρηζα να αλλάξουν τον player για να κάνει anti-alias και de-blocking στο resize (αφού η δικιά τους default ανάλυση είναι μικρότερη). Και τελικά έφτιαξα ένα χακεμένο, που τον χρησιμοποιούσαμε και καιρό, για να τους κάνω demo να πειστούν. Πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι έχεις μεγαλύτερη (εικονική) ανάλυση στη παρουσίαση, με bandwidth 300Kbit. Επιπλέον κάνουν τα στραβά μάτια στα τρέιλερ που ανεβάζω και για τον άλφα ή βήτα λόγο θα 'πρεπε να μη τα εγκρίνουν.

Το "κρύφτε" είναι.. αντίσταση στον πληθυντικό κυρίως. Είχε ο verbal, που ξεκίνησε το blog, καθιερώσει το "δείτε το trailer" οπότε όταν άρχισα να τα ενσωματώνω στη σελίδα κόλλησα και το "κρύφτε" για να είναι από τη μια συμμορφωμένο και από την άλλη.. αντιδραστικό σαν έκφραση
:p

Τέλος, το χώσιμο είναι και στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Και πάει και ανάλογα και με τη βαθμολογία αφού δε μπορείς να παραχώσεις μια ταινία που της βάζεις 3 στα 5. Και έχουμε και κοπελιά στην ομάδα, οπότε μπορεί να 'πεσες σε καμιά δικιά της "feel good" κριτική ας πούμε
:lol:

Cafeeine
22-05-06, 16:43
Και εγώ το βρήκα ωραίο, και διαβάζεται άνετα. :oneup:

supermario
22-05-06, 17:10
Ειναι λιγο μεγαλη και βαρια, (οχι του τσολια, ετσι;) η πρωτη σελιδα ή μου φαινεται;;

yiapap
22-05-06, 17:42
Γι αυτό μπήκε στο ADSLgr supermario!
Είναι ADSL-Optimised ;)

vkapartz
22-05-06, 22:15
Είναι αλήθεια ότι η πρώτη επίσκεψη στη σελίδα, έχει "κόστος" γύρω στα 2-3MByte και οι επόμενες γύρω στο 1ΜΒ. Κυρίως λόγω του "εξώφυλλου" των βίντεο που, όπως και οι εικόνες, είναι "παράλληλο" και όχι τόσο ενοχλητικό. Δηλ. η σελίδα φορτώνει αμέσως και περιμένεις 2-3 δευτερόλεπτα να κατέβουν και τα εξώφυλλα.

Και αυτό το "κόστος" πιστεύω (πίστευα δηλαδή :lol: ) το "αντέχει" ο καθένας εδώ. Και νομίζω, ειδικά αν σε ενδιαφέρει ο κινηματογράφος, προτιμάς να βλέπεις κάτι "εύκολο" στο μάτι, παρά μια μαύρη τρύπα στη σελίδα, που περιμένει να κάνεις κλικ να πάρει μπροστά. Όπως προτιμάς ένα ντιβιντί που έχει εξώφυλλο από ένα μαύρο κουτί.

Και αυτή είναι γενικότερα και η φιλοσοφία. Όπως και να το κάνουμε ο κινηματογράφος είναι.. βαρύς στα μάτια και τα αυτιά (δηλ το κατεξοχή οπτικοακουστικό μέσο). Και εγώ το βλέπω μέχρι και προσβλητικό πια, να 'χω έστω ένα πισί πέντε χρόνων, μια 17αρα οθόνη και μια 384 σύνδεση, και να μπαίνω να μου μιλάνε για ταινίες με κατεβατά ή περιλήψεις και το πολύ καμιά φωτογραφία σε μέγεθος γραμματοσήμου. Σα να 'χω στήσει ένα κάποιο home cinema και το πολύ που να βρίσκω να το.. τροφοδοτήσω να 'ναι άθλια συνοκιακά βιντεοκλαμπ με ελληνικές κασέτες του '80.

Πολλά είπα μάλλον ε?

Anywayz κάθε παρατήρηση δεκτή. Αλλά θα προτιμούσα σπρώξιμο (όπως "χώστε και καθόλου γιατί τα λέτε κυριλέ"). Γιατί τα υπόλοιπα ("πω! τι μεγάλες φωτογραφίες" και "πω! θα τρομάζουν με τα βίντεο" κτλ.) τα άκουσα και από τους υπόλοιπους του MftM, ήδη, για να πω την αλήθεια
:p

yiapap
22-05-06, 22:22
Σύμφωνώ. Το ότι το κείμενο εμφανίζεται άμεσα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για τους πτωχούς που έχουν χαμηλές ταχύτητες (<1Mbps) :-k

chatasos
23-05-06, 15:49
... δε μου άρεσε το "Δείτε/κρύφτε", εκτός κι αν είναι ορθογραφικό και θέλατε να γράψετε "κρύψτε" ή "δέτε" ;)

Εμφάνιση/Απόκρυψη ;)

vkapartz
03-06-06, 12:17
Και για να επιβεβαιωθεί ότι κάνουμε κάτι κοιτώντας στο μέλλον, ο Hollywood Reporter ανακάλυψε (http://mftm.blogspot.com/2006/06/hollywood-reporter-trailer-reviews.html) τα trailer reviews πριν λίγο.
:rolleyes:

@ ADSLgr.com All rights reserved.