Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα θορύβου με πρωτοτυπία!!!
Πρόβλημα θορύβου και εγώ με μία σημαντική πρωτοτυπία όμως!:blink: Έχω σύνδεση ADSL over PSTN με router USR 9108. Το σπίτι μου έχει δύο πρίζες, στη μία είναι συνδεδεμένο ένα ασύρματο τηλ χωρίς φίλτρο το οποίο δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα θορύβου, ενώ στην άλλη έχω συνδέσει με τριπλό διακλαδωτή το router, ένα ακόμα ασύρματο και ένα σταθερό με τα δύο τελευταία να φέρουν το ανάλογο φίλτρο. Όταν ξεκινώ λοιπόν μία συνομιλία από το σταθερό μου τότε μετά από 5 sec ξεκινά να κάνει θόρυβο. Κλείνω το router και ο θόρυβος σταματά. Ανοίγω το άφιλτρο ασύρματο και ο θόρυβος σταματά. Το ίδιο συμβαίνει και όταν χρησιμοποιώ το φιλτροφόρο ασύρματο. Μήπως επηρεάζει το άφιλτρο τηλέφωνο τα άλλα δύο και θα πρέπει να βάλω φίλτρο και εκεί (αν και δεν φαίνεται να χρειάζεται);:?:
Φίλτρα χρειάζονται παντού. Ή διχαστές (splitters).
Ο θόρυβος που ακούς είναι μάλλον το μοντεμ που συγχρονίζει. Όταν σηκώνεις το τηλ. χάνει το συγχρονισμό του (γι'αυτό και δεν ακούς τίποτε) και μετά από λίγο ξανασυχγρονίζει και το ακούς. Όταν σηκώνεις το τηλ. χωρίς φίλτρο, απλά δεν συγχρονίζει ποτέ όσο το έχεις ανοιχτό.
Αν ισχύουν αυτά θα το διαπιστώσεις από τις ενδείξεις του μόντεμ.
Κατ'αρχήν, άφησε μόνο ένα τηλ. με φίλτρο πάνω στη μια μπρίζα και το μοντεμ στην άλλη και δες αν το πρόβλημα υπάρχει.
Αν είναι όλα καλά, βάλε μετά το φίλτρο, το διαχωριστή όπως λές και πάνω του 2 τηλ. συσκευές.
Και δες πάλι τι γίνεται. Αν πάλι είναι οκ, μάλλον θέλεις ακόμη ένα φίλτρο. Αν και στην περίπτωσή σου, ένα PSTN splitter μάλλον θα σε βόλευε περισσότερο.
To έχω ήδη σκεφτεί και μάλλον θα πάω για splitter να τελειώνω μία και καλή με την υπόθεση. Αυτό που φοβάμαι πάντως είναι μη κάνει κολπάκια και μετά και πάνε τζάμπα τα 6€ (Φοιτητής γαρ ο νέος...)
Splitter σε PSTN; Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο για ISDN;
wintech2003
24-05-06, 01:44
Φοιτητής γαρ ο νέος...
Και τα 2 ασύρματα + 1 σταθερό τί τα θες?? :p :p :p
Ναι, μπορείς να βάλεις ένα splitter κεντρικά στην είσοδο της γραμμής στο σπίτι και να επιστρέψεις την φιλτραρισμένη γραμμή στα τηλέφωνα. Την άλλη έξοδο του splitter την πας κατευθείαν στο modem/router.
Ναι, μπορείς να βάλεις ένα splitter κεντρικά στην είσοδο της γραμμής στο σπίτι και να επιστρέψεις την φιλτραρισμένη γραμμή στα τηλέφωνα. Την άλλη έξοδο του splitter την πας κατευθείαν στο modem/router.
Πολύ κακό για το τίποτα δεν είναι όμως...? Αν πάρει ένα επιπλέον φίλτρο για το "άφιλτρο" ασύρματο δε θα λυθεί το πρόβλημα?
manoulamou
24-05-06, 16:27
Διαβαστε την <<Εγκατάσταση εξοπλισμού adsl>> εδω:
Οδηγός αρχάριου για την απόκτηση ADSL (http://www.adslgr.com/features/ADSLgr_info/faqnew.php)
Καθως και αυτο: Splitter vs Filter (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=20857)
Το splitter κανει αυτο που λεει: διαχωριζει και το χρησιμοποιεις οταν εχεις πολλες συσκευες
στην ιδια γραμμη, εγω ας πουμε εχω μεν pstn, αλλα εχω βαλει splitter ειδικο για pstn.
Δεν είσαι ο μόνος. Στον ΟΤΕ επικρατεί η εντύπωση ότι splitter είναι για το ISDN και το αντίστοιχο εξάρτημα για PSTN το λένε (λανθασμένα) φίλτρο! Έκανα ολοκληρο θέμα μέχρι να καταλάβουν τι ήθελα. Και όταν επιτέλους μου έφεραν αυτό που ζητούσα μου είπε ο υπάλληλος με στόμφο: Αυτό, κύριε, είναι φίλτρο. Εγώ που στο μεταξύ είχα προφτάσει να δω τι έγραφε το κουτι του απάντησα ακριβώς στον ίδιο τόνο: Αυτό, κύριε, είναι splitter, δείχνοντάς του ταυτόχρονα και την επιγραφή στο κουτί που ατυχώς γι αυτόν ήταν με μεγάλα γράμματα: POTS Splitter. Πάντως εμείς το λέμε φίλτρο μου είπε σε μια τελευταία προσπάθεια να δικαιολογηθεί. Κακώς, του απαντώ, παίρνω το splitter πληρώνω και φεύγω. Θα το θυμάται την επόμενη φορά που θα πάει να κάνει τον έξυπνο...
@ ADSLgr.com All rights reserved.