PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα με τον υπολογιστή μου

chris94
30-05-10, 22:27
εια σας,σας γραφω γιατι μου εμφανιζε προβλημα ο υπολογιστης μου.Ο υπολογιστης μου εδω και ενα μηνα οταν λειτουργει πολυ ωρα,αφου τον απενεργοποιησω δεν σταματαει να λειτουγει ο πυργος ελεγχου ενω η οθονη δεν δειχνει τιποτα,μετα απο απο καποιο χρονικο διαστημα κανει επανεκινηση μονος του.Πριν απο 2 εβδομαδες οταν ανοιγα τον υπολογιστη κατα την διαρκεια που φορτωναι τα προγρμαμματα γινοταν μπλε η οθονη.Σε αυτη την οθονη ελεγε το μηνυμα ΙRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.Πλεον αυτο μηνυμα δεν εμφανιζεται γιατι πατησα το F8 στο σταδιο πριν φωρτοσει τα Windows επελεξα να μην γινεται η αυτοματη επαννεκινηση,Τωρα οταν κλεινω τον υπολογιστη παλι δεν σταματαει ο πυργος και οταν παει να κανει επαννεκινηση βγαινει η μπλε οθονη και μου εμφανιζει αυτο το μηνυμα DRIVER_POWER_STATE_FAILURE.Πηγα στον Πινακα Ελεγχου στην Διαχειρηση Συσκευων και μου εμφανιζει στο φακελο Προσαρμογεις Δυκτιου στο εικονιδιο του Προσαρμογεα Microsoft ISATAP #2 ενα θαυμαστικο.Μπορει καποιος να με βοηθησει με αυτο το προβλημα.Ευχαριστω

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ1
30-05-10, 22:33
φίλε Χρήστο δεν ξέρω ακριβώς το θέμα ... ίσως κάποιος φίλος που βλέπει θα σε βοηθήσει

cranky
30-05-10, 22:40
Τί λειτουργικό έχεις ;
Είναι γνήσιο ;
Ξαναπέρνα τους drivers της μητρικής απο το cd που την συνόδευε.
Είναι καινούριο το πισί ;

chris94
30-05-10, 22:46
Εχω τα Windows Vista,ναι ειναι γνησεια εγω τα περασα.Αγορασα περσι τα χριστουγεννα την μοναδα σκετη και περασα μετα το λογισμικο και ολα τα υπολοιπα προγραμματα που θελω.

cranky
30-05-10, 23:12
Διάβασε αυτό (http://www.vistax64.com/vista-networking-sharing/30771-microsoft-isatap-adapter.html).

chris94
31-05-10, 01:14
Μαλλον απ'οτι καταλαβαινω δεν ειμαι ο μονος που το εχει αυτο το προβλημα.Τωρα ετσι οπως λεει ενας μεσα ή να συνεχισω να λειτουργω με αυτο το προβλημα και απλως το ΙSATAP θα λειτουργει μια χαρα ακομα κι αν δειχνει οτι εχει προβλημα,ή θα πειραξω τιποτα απο εκει μεσα ή ακομη καλητερα κατα την γνωμη μου να βαλω windows xp.Αλλα θα το ψαξω παντως κι αλλο μηπως λυνεται.Θα δω τι θα κανω.Σ'ευχαριστω παντως παρα πολυ για την προσπαθεια σου και μακαρι να μπορουσα να στο ανταποδωσω.

panatas
31-05-10, 01:49
τη τα θες τα vista σου προτινω να δοσεις 90 € και να παρεις τα 7 home ειναι πολυ καλυτερα και απο τα xp αλλα εμπαση περιπτοση δεν νομιζω οτι ειναι το προβλημα στα windows οταν ξεκιναει κανει το χαρακτιριστηκο μπιτ μηπος αργαει να φορτοση αν ναι τοτε η μητρικη ειναι στα τελευτεα της αλλα καλου κακου δοκιμασε και κανενα φορματ μπας και βαλε και ολους τους καινουργιους driver οπως ειπε και ο cranky παραπανω και δες θελει ψαξιμω λιγο

BigBlack
31-05-10, 01:53
Κάποιο πρόγραμμα που εγκατάστησες τελευταία; Κάποια συσκευή usb ή κάποια κάρτα του υπολογιστή; Θυμήσου τι καινούργιο είχες κάνει στον υπολογιστή πριν σου παρουσιαστεί το πρόβλημα. Αν είχες κάνει overclocking επίσης γύρνα το στις κανονικές ταχύτητες.

Αν θέλεις κάνε κι έναν έλεγχο στις μνήμες σου με το memtest86 (http://www.memtest.org/#downiso). Mπορείς να το τρέξεις από bootable cd ή usb stick.

skel
31-05-10, 15:02
Κάποιο πρόγραμμα που εγκατάστησες τελευταία; Κάποια συσκευή usb ή κάποια κάρτα του υπολογιστή; Θυμήσου τι καινούργιο είχες κάνει στον υπολογιστή πριν σου παρουσιαστεί το πρόβλημα. Αν είχες κάνει overclocking επίσης γύρνα το στις κανονικές ταχύτητες.

Αν θέλεις κάνε κι έναν έλεγχο στις μνήμες σου με το memtest86 (http://www.memtest.org/#downiso). Mπορείς να το τρέξεις από bootable cd ή usb stick.

φίλε απο usb πως κάνουμε το test? βάζω να κάνει boot απο το usb??

BigBlack
31-05-10, 15:09
Nαι, αλλά πρέπει να κατεβάσεις το αντίστοιχο αρχείο για usb. Έχει λεπτομερεις οδηγίες το λινκ που έδωσα.

cranky
31-05-10, 16:32
βάζω να κάνει boot απο το usb??
Θα πρέπει και η μητρική σου, όμως, να υποστηρίζει boot απο usb device.
Τα υπόλοιπα , όπως σου τα είπε ο BigBlack.
Νetbook έχεις, έέ ;

skel
01-06-10, 14:47
Θα πρέπει και η μητρική σου, όμως, να υποστηρίζει boot απο usb device.
Τα υπόλοιπα , όπως σου τα είπε ο BigBlack.
Νetbook έχεις, έέ ;

όχι άπλώς μου βγάζει και εμένα μλε οθόνη και θέλω να σιγουρευτώ άμα είναι μνήμες αλλά άστο θα το κάψω σε cd αλλά σε κανονική ταχύτητα ή χαμηλή και πόση ώρα διαρκεί το test ??? εχω 2Gb RAM

BigBlack
01-06-10, 17:41
1 ώρα περίπου για ένα πέρασμα. Αν σου βγάλει λάθη στο πρώτο πέρασμα, έχει σίγουρα πρόβλημα η μνήμη. Αν δεν σου βγάλει λάθη, άφησέ το για άλλο ένα πέρασμα για σιγουριά.

cranky
01-06-10, 20:50
Είχα διαβάσει σ' ένα μήνυμα του Patentman, οτι χρειάζεται το λιγότερο 5 ώρες.
Η Bhaal, είχε πεί οτι της έβγαλε σφάλμα μετά απο έξι ώρες, οπότε, καλύτερα να είμαστε σίγουροι.

BigBlack
01-06-10, 22:55
Τι να σου πω, σ'εμένα όσες μνήμες είχαν όντως πρόβλημα τις έβγαζε με το πρώτο. Αν τις έβγαζε εντάξει από την αρχή απλώς τις άφηνα για άλλο ένα πέρασμα. Μέχρι τώρα αποτυχία δεν έχω εντοπίσει. Μιά λούπα είναι έτσι κι αλλιώς το τεστ, τα ίδια επαναλαμβάνει σε κάθε πέρασμα. Αν θες να στρεσσάρεις το μηχάνημα πας σε άλλα κόλπα. Φυσικά κακό δεν κάνει να τ'αφήσεις κι ένα 24ωρο αν θέλεις.

skel
02-06-10, 13:35
εγώ πάντως σε 1 ώρα το πέρασα 2 φορές το τεστ και δεν μου βρήκε error

@ ADSLgr.com All rights reserved.