Επιστροφή στο Forum : FIFA WORLD CUP 2010 νοτια αφρικη
wi fi thief
23-06-10, 00:55
Αντε κανα ματσακι τα 2 χρονια
φιλε αυτο ζηταω: να παιξουνε (διορθωνω: να προσπαθησουνε να παιξουνε) καλα εστω με στο λουξεμβουργο...
στην εθνικη ελλαδας υπαρχουνε μονο τελικοι. αν εξαιρεσω το ματς με τη νιγηρια εχω ξεχασει απο ποτε εχω να δω ενα ματς που να με ευχαριστησει και η ελλαδα να μην παιζει σκοπιμοτητα.
οπως ειπες, την ομαδα την βλεπουμε μονο επειδη ειμαστε ελληνες και για να δουμε που θα φτασει, οταν θελουμε να δουμε θεαμα, δεν επιλεγουμε ελλαδα.
το αυτονοητο τα λεει ολα
αφου λοιπον ειδαμε την ελλαδα, ειδαμε μεχρι που εφτασε, ας ευχαριστηθουμε τη συνεχεια του μουντιαλ και ας ελπιζουμε οτι οι ομαδες που συνεχιζουνε δεν θα της μοιασουνε, δεν θα ενδιαφερθουμε μονο για να δωσουνε αποτελεσματα στους οπαδους τους αλλα θα μας δωσουνε και εμας τους αδιαφορους «φιλαθλους» λιγο τοπι ή τουλαχιστον οτι θα προσπαθησουνε...
ευτυχως, τουλαχιστον 4 ομαδες εχουνε και την ευχαριστηση κατα νου, ελπιζω να μην αναγκαστουνε να γινουνε και αυτες «ο σκοπος αγιαζει τα μεσα» και ας αποκλειστουνε ολες απο την ιταλια και την ελβετια και τις τακτικες τους...
να μη γινει και το μουντιαλ μονο οπαδικη υποθεση...
Ταλέντα έχουμε, αλλά με το κάνουν ένα καλό συμβόλαιο, "κάθονται" πάνω σ' αυτό !
Googl-ίστε το όνομα Ταχτσίδης (μέγα ταλέντο-αλλά φοβάμαι ότι θα παραμείνει ταλέντο...) και θα δείτε τι θα σας βγάλει.
Αποδείξαμε πάντως πως έχουμε ομάδα ικανή να νικήσει τη Νιγηρία ;)
Από εκεί και πέρα τώρα, δεν λέω σώνει και καλά να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο απέναντι σε ομάδες της κλάσης της Αργεντινής, αυτό θα ήταν αυτοκτονία.
Όμως, σήμερα είδα μία Εθνική που πολύ απλά δεν μπήκε για να δημιουργήσει έστω και μία ευκαιρία.
Δεν μπήκε για να δοκιμάσει ούτε ΜΙΑ οργανωμένη επίθεση.
Απλά είχε ως στόχο να μην φάει γκολ και να μείνει στο 0-0 και ελπίζαμε να παίξουν μπάλλα οι Νιγηριανοί και να κερδίσουν. Αυτό ήταν πασιφανές ακόμα και σε εμένα που πολύ απλά δεν είμαι καθόλου ειδικός στο ποδόσφαιρο.
Έ, με συγχωρείτε, δεν θα δώσω συγχαρητήρια σε τέτοια ομάδα. Πέστε με ανθέλληνα, πέστε με ό,τι θέλετε, αλλά χαίρομαι που τέτοιες ομάδες τέτοιας νοοτροπίας δεν περνάνε στους 16.
Τα ματς θα λιγοστεύουν, ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και θέλω να βλέπω ομάδα να παλεύει και όχι να ελπίζει στο αποτέλεσμα των.... Νιγηριανών.
Ακόμα και η - πολύ κατηγορούμενη - Εθνική του 2004 δεν πήγαινε για να κρατά ένα ξερό 0-0.:down:
γιατι να σε πουμε ανθελληνα , ποδοσφαιρο ειναι , σωστα τα λες ετσι ακριβως ειναι. ουτε μια επιθεση, ε δεν γινεται ετσι και καλως δεν γινεται.
megahead13
23-06-10, 01:47
Τι κομπλεξάρα είναι αυτός ο Ντομενέκ: http://www.contra.gr/Soccer/World/WorldCup/SAfrica2010/France/278368.html :down:
........Auto merged post: megahead13 πρόσθεσε 15 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Κι άλλο ένα: http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/278400.html :rofl: :rofl: :rofl:
Κι άλλο ένα: http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/278400.html :rofl: :rofl: :rofl:
Μιλάμε με έχει πιάσει νευρικό γέλιο:rofl::rofl:
Αποδείξαμε πάντως πως έχουμε ομάδα ικανή να νικήσει τη Νιγηρία ;)
Από εκεί και πέρα τώρα, δεν λέω σώνει και καλά να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο απέναντι σε ομάδες της κλάσης της Αργεντινής, αυτό θα ήταν αυτοκτονία.
Όμως, σήμερα είδα μία Εθνική που πολύ απλά δεν μπήκε για να δημιουργήσει έστω και μία ευκαιρία.
Δεν μπήκε για να δοκιμάσει ούτε ΜΙΑ οργανωμένη επίθεση.
Απλά είχε ως στόχο να μην φάει γκολ και να μείνει στο 0-0 και ελπίζαμε να παίξουν μπάλλα οι Νιγηριανοί και να κερδίσουν. Αυτό ήταν πασιφανές ακόμα και σε εμένα που πολύ απλά δεν είμαι καθόλου ειδικός στο ποδόσφαιρο.
Έ, με συγχωρείτε, δεν θα δώσω συγχαρητήρια σε τέτοια ομάδα. Πέστε με ανθέλληνα, πέστε με ό,τι θέλετε, αλλά χαίρομαι που τέτοιες ομάδες τέτοιας νοοτροπίας δεν περνάνε στους 16.
Τα ματς θα λιγοστεύουν, ο χρόνος μου είναι πολύτιμος και θέλω να βλέπω ομάδα να παλεύει και όχι να ελπίζει στο αποτέλεσμα των.... Νιγηριανών.
Ακόμα και η - πολύ κατηγορούμενη - Εθνική του 2004 δεν πήγαινε για να κρατά ένα ξερό 0-0.:down:
Αν δεν παίζαμε το σύστημα καβούκι 10-0-0 το αποτέλεσμα πιθανών να ήταν 5 ή 6-0.
Δεν έχουμε παίκτες ικανούς για δημιουργικό παιχνίδι, ούτε και μπορούσαμε να παίξουμε πιο ανοιχτά και να παρακαλάμε τη Παναγία για γρήγορες επιστροφές καθε φορά που χανόταν ή μπάλα.
Στο Euro 2004 το ίδιο σύστημα παίζαμε, απλώς πολύ πιο πετυχημένα, γιατί είχαμε καλύτερη άμυνα και γιατί ο Ζαγοράκης μαζί με τους 6 χρόνια νεώτερους Καραγκούνη και Κατσουράνη βοηθούσαν περισσότερο την όποια ανάπτυξη παιχνιδιού ή και στις αντεπιθέσεις.
supermario
23-06-10, 09:12
Κατσε ρε φιλε. Δηλαδη τα μπακ σου ποση μπαλα θες να ξερουν; Δεν σου φτανει; Στους μεσους και στην επιθεση σου ειπα οτι εχουν γινει εγκληματα στην επιλογη του ροστερ.
Και στην τελικη ακομη και με αυτους μπορουσες να παιξεις πολυ πιο αξιοπρεπες ποδοσφαιρο. Δεν επιλεγεις να το κανεις ομως αλλα καταληγεις στο 6-3-1.
Ρε συ Burning, τα μπακ μου μας θελω να μπορουν να κοντρολαρουν τη μπαλα. Απο τα βασικα του ποδοσφαιρου ετσι;;;;
Ε, ουτε αυτο ξερουν οπως φανηκε στο 2ο γκολ με την Κορεα.
να ειχαμε σπηκερ σαν και αυτους...http://www.youtube.com/watch?v=bDXdbrosAkE&feature=related
Eλεος, δεν βλεπουμε αγωνες στην καλυβα μας στη ζουγκλα.
Για την Εθνικη:
Αραχτε λιγο ρε μαγκες.
Τι παει να πει 'με ψηλα το κεφαλι' και αυτες οι Ελληνικες αηδιες;
Φαγαμε 2 απο Κορεα, νικησαμε την Νιγηρια με 10 παιχτες και χασαμε ανετα με 2 γκολακια απο μια αδιαφορη Αργεντινη.
Ειναι αυτη σοβαρη ομαδα;
Στους πορωμενους γαυρομαθεις ισως να φτανει να παιζουν οι παιχτες με παθος, δυναμη κλπ.
Ειναι σιγουρα πολυ καλυτερα απο το να παιζεις αδιαφορα, οπως καναμε με την Κορεα.
Αλλα ΒΑΡΕΘΗΚΑ το αντιποδοσφαιρο. θα παιξουμε ποτε μπαλα;
Ειναι ανεπιτρεπτη η ποιοτητα παιχτων που εχουμε, αν αναλογιστουμε ποσος κοσμος ασχολειται εδω με την μπαλα.
Μικρη, πολυ μικρη ποδοσφαιρικα η Ελλαδιτσα μας, το Euro περασε και δεν ακουμπησε.
wi fi thief
23-06-10, 09:27
κουιζ: σε ποιον αναφερεται το παρακατω:
74146
(σσ: και πως να το πετυχουμε)
α) ρηγα βελεστινλη
β) θεοδωρο κολοκοτρωνη
γ) σακη ρουβα
δ) οτο ρεχαγκελ
ε) βασιλη γκαγκατση
στ) ευγενια μανωλιδου
οποιος το βρει κερδιζει (μετα απο διαφανη κληρωση), παγωμα μια δοσης πιστωτικης καρτας για τρεις μηνες (προσφορα της deutche bank) μια ρεπλικα της σημαιας της αγιας λαυρας και ενα wallpaper 1980 x 1020 με την αλλαγη φρουρας μπροστα απο τον αγνωστο στρατιωτη στην πλατεια συνταγματος των αθηνων :p
Μικρη, πολυ μικρη ποδοσφαιρικα η Ελλαδιτσα μας, το Euro περασε και δεν ακουμπησε.
Σιγα μην ακουμπαγε... :lol:
Ευτυχως εχουμε το μπασκετ για παρηγορια...
Nαι αλλα ειναι κριμα να βλεπεις καθε μικρο χωριουδακι να εχει απο 2 ποδοσφαιρικους συλλογους και να μην μπορουμε να βγαλουμε ενα παιχτη τουλαχιστον της προκοπης.
Οπως επισης ειναι ντροπη να ξεκιναμε αγωνα με 5 σεντερ μπακ και 3 αμυντικα χαφ.
Η αμυνα μας ηταν σαν το Σινικο τειχος, φαινοταν απο το φεγγαρι! :rofl:
Όταν καταλάβουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο επειδή οι ομάδες μας παίζουν με 10 ξένους και 1 έλληνα στη σύνθεσή τους, τότε κάτι θα αρχίσει να γίνεται...
Όταν καταλάβουμε ότι ΔΕΝ υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο επειδή οι ομάδες μας παίζουν με 10 ξένους και 1 έλληνα στη σύνθεσή τους, τότε κάτι θα αρχίσει να γίνεται...
Και πως να παιξει ο Ελληνας ωρε που παει 30 χρονων και δεν ξερει να κανει ενα κοντρολ;
Και να ήξερε θα έπαιζε :whistle: :whistle:
Εγώ βλέπω ελληνικές ομάδες χωρίς ΕΝΑ έλληνα στη σύνθεσή τους.
Βεβαιως και ειναι κατακριτεο.
Αλλα δε σε απασχολει που βλεπεις τεμπεληδες Ελληναραδες στο γηπεδο;
Επιτρπεται παιχτες της ηλικιας του Γκεκα και του Χαριστεα να μην μπορουν να κανουν ενα κοντρολ;
Επιτρέψτε μου να πω πως έχω βαρεθεί να διαβάζω για ηρωικά πεσσόντες Έλληνες και διάφορες καραμέλες περί επιτυχίας.
Δεν φταίει μόνο αυτό.Και πριν 15 χρόνια που υπήρχαν 4 ξένοι μόνο πάλι τα ίδια χάλια είχαμε.
Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι οι ΠΑΕ λειτουργούν ερασιτεχνικά.Δεν πουλάνε παίκτες,δεν δουλεύουν με μικρούς σωστά και στρατολογούν μισθοφόρους με στόχο το πρωτάθλημα.
Quiz:Ποιος τόλμησε να βάλει τον Νίνη βασικό στα 17 του....; Θυμίστε μου πριν από αυτόν ποιος άλλος έκανε κάτι αντίστοιχο;
Υ.γ Πως μπορεί ένας νέος να μην πάρει τον στραβό δρόμο όταν του φουσκώνουν τα μυαλά οι 1.000.000 αθλητικές φυλλάδες και οι 2.000.000 ΑΡΔ που βγάζουν τα κέντρα αθλητικού "ρεπορτάζ";
wi fi thief
23-06-10, 10:13
υπαρχουνε και αλλες μικρες ομαδες που εχουνε τεραστιες διαφορες απο τις μεγαλες αλλα καμια απο αυτες δεν κατεβασε 7-3-0 συστημα σε παιχνιδι.
ουτε η ανδορα αν προκριθει δεν θα κατεβασει τετοιο συστημα εναντια σε οποιονδηποτε.
νικολα, οι ελληνικες ομαδες (ακομα και τα χωρια, οι ερασιτεχνες) παιζουν ΜΟΝΟ τελικους και δεν ανεχονται την ηττα.
τα 3καλα οταν εκαναν πρωταθλητισμο σε γ' και β' εθνικη ειχανε ΜΟ πανω απο 5000 οπαδους σε καθε παιχνιδι
οταν ανεβηκανε στην α' και στους πρωτους αγωνες ειχανε πολυ κοσμο, οταν φανηκε οτι θα πεσουνε πηγαινανε ελαχιστοι (ουτε τα διαρκειας)
προτιμουσαν να βλεπουνε γουτς γουτς γ' και β΄εθνικη κλωτσοσκουφι και νικες παρα α' εθνικη και ηττες.
γιατι δεν βλεπουμε πρωτα ποιοι ειμαστε εμεις και γιατι ασχολουμαστε με το τοπι; :hmm:
Επιτρέψτε μου να πω πως έχω βαρεθεί να διαβάζω για ηρωικά πεσσόντες Έλληνες και διάφορες καραμέλες περί επιτυχίας.
μονο το φως (ευχομαι οχι για οπαδικους λογους) τολμαει και γραφει για το ποδοσφαιρο και οχι για το εθνος μας σημερα.
η πρωτη (και ελπιζω οχι η τελευταια φορα) που θα δωσω :respekt: στο νικολακοπουλο ή σε οποιον τελος παντως εγραψε ο,τι εγραψε στο σημερινο πρωτοσελιδο, παντα με την επιφυλαξη οτι ισως να αναφερεται οπαδικα (εγραφε πριν λιγο καιρο για πρασινη εθνικη) αλλα περα απο το κινητρο που τα γραφει, τα γραφομενα ειναι σωστα :oneup::
οσους αρθογραφους-σχολιαστες τους αρεσε αυτο που ειδανε χτες, θα αποφυγω να τους ξαναδιαβασω (για αλλα ματς) γιατι εχουνε κακο ποδοσφαιρικο γουστο και ειναι ή αμπαλλοι ή ψευτες :down:
επειδη ενδεχεται ο πουρουπουπου να πειργραψει και αλλους αγωνες (ενδεχομενως και τον τελικο) και οι υπολοιποι να τους αναλυσουνε, αν τους ακουτε απο τωρα και περα να ζητανε (απο τις ομαδες που συνεχιζουνε) θεαμα και συγκινησεις μην τους παρεξηγησετε και σπασετε την οθονη: και στον πουρουπουπου και στους αλλους αρεσει το καλο ποδοσφαιρο αλλα ειναι τοσο φανατικοι που ικανοποιουνται απο το παθος και τα επαγγελματικα φαουλ του τζιωλη αλλα καταδικαζουν και χλευαζουν τις στραβοκλωτσιες του ριμπερι και του ναβας
ειπαμε: απο τους αλλους εχουμε απαιτησεις, απο εμας το οτι ειμαστε εκει μας αρκει :p
Κουρτίνα 1: Ρεχάγκελ με τα κολλήματά τύπου Χαριστέα, προκρίσεις σε ευρωπαϊκά και μουντιάλ και αντιποδόσφαιρο
Κουρτίνα 2: Προπονητές τύπου Δανιήλ και Διαμαντόπουλου, εθνική ΠΟΚ και επιτυχία το να μη βγούμε τελευταίοι στον όμιλό μας στα προκριματικά
Sorry, αλλά διαλέγω την κουρτίνα 1 :)
Τα παραλέτε παιδιά.
Έχουμε παίκτες για το μέλλον, αρκεί να στηριχτούν από τις ομάδες τους.
Για το τρόπο παιχνιδιού τώρα... με Αργεντινή παίζαμε και είχαμε αρκετές πιθανότητες με 0-0 να παίρναμε τη πρόκριση. Και εγώ έτσι θα κατέβαινα, απλά στη πορεία κάτσανε 3 τραυματισμοί και δεν υπήρχε τρόπος να γίνει πιο επιθετική η ομάδα μετά το 1-0.
Μη το μαμάτε το θέμα, δε παίξαμε όλοι πίσω στα προκριματικά, ούτε στη Κορεά, ούτε στη Νιγηρία.
Μη γίνεστε άδικοι.
Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι οι ΠΑΕ λειτουργούν ερασιτεχνικά.Δεν πουλάνε παίκτες,δεν δουλεύουν με μικρούς σωστά και στρατολογούν μισθοφόρους με στόχο το πρωτάθλημα.
Εδω υπαρχουν περιπτωσεις που ζητανε οι προπονητες ΜΙΖΕΣ απ'τους παικτες για να τους βαζουν να παιζουν ή για να τους παρουν στη κυρια ομαδα (απ'το ερασιτεχνικο πχ). Μιλαμε για αισχη...
qwertyuiop
23-06-10, 10:40
Ντάξει, αυτό με την κορέα ήταν μεγάλη πατάτα. Μπορούσαμε να βγάλουμε έστω Χ και μετά να νικήσουμε νιγηρία και περνάγαμε με ιπτάμενα τσαρούχια...
Τέσπα , αυτοί είμαστε, τι να κάνουμε. Λείπει η ικανότητα και η κατάρτιση, ταμπούρι θα παίζει η εθνική, τουλάχιστον το κανει σχετικά καλά, για το ποδόσφαιρο ειναι καταστροφικό όντως. Δηλαδη ώρες ώρες σκέφτομαι οτι αν ημουν φιλαθλος άλλης εθνικότητας θα απέφευγα 100% τα ματς με κορεα-αργεντινή και θα έβλεπα με νιγηρία αν δεν ειχα κατι αλλο να κανω.
Εγώ είμαι ευχαριστημένος ως φίλαθλος, οχι με το παιχνίδι (ούτως ή άλλως η εθνική δεν κατέβηκε ποτέ να παίξει επίθεση με μεγάλη ομάδα), αλλά με το πώς φύγαμε. Φύγαμε με την πρόκριση να παίζεται και να ειναι αρκετά κοντά μέχρι το 77' του τελευταίου αγώνα, με 3 βαθμούς , με μια εντυπωσιακή νίκη εναντίον της Νιγηρίας , που ας είχε και 10 παίκτες , δε νομίζω οτι αυτό έκανε τετοια χαοτική διαφορά.
Καμία σχέση πάντως με το 94'. Από οσο μου εχει διηγηθεί ο πατέρας μου (ήμουν -1 ετους τοτε :P) ήταν τα πιο epic fail παιχνιδια της εθνικής, με 3 αγωνες , ισαριθμες ηττες και 10 γκολ χωρις να εχει μπει ουτε ενα. Σαφέστατη αναβάθμιση.
Εύχομαι η αλλαγή προπονητή να γινει τώρα , στους εύκολους προκριματικούς ομίλους , ώστε να μπορέσει να επαναπροσαρμοστεί η εθνική, αν και κατά τη γνωμη μου θα πρεπει το κλιμα και η τακτικη να μεινει ιδια ωστε να μην παρουσιαστει σύγχυση και υπαρξουν άσχημα αποτελέσματα, με συνέπεια αποκλεισμούς.
Μην ξεχνάτε , επίσης , πως η εθνική Ελλάδος βρίσκεται στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και δεδομένου του πληθυσμού και του ταμπεραμέντου του λαού της ειναι υπέραρκετή. ;)
κουιζ: σε ποιον αναφερεται το παρακατω:
74146
(σσ: και πως να το πετυχουμε)
α) ρηγα βελεστινλη
β) θεοδωρο κολοκοτρωνη
γ) σακη ρουβα
δ) οτο ρεχαγκελ
ε) βασιλη γκαγκατση
στ) ευγενια μανωλιδου
Τζουλια. ;)
Το φελέκι μου μέσα!!!
Το δοκάρι και τα @@ του τζόρβα ( κυριολεκτικά, οχι μεταφορικά ) με έστειλαν κουβά!!!
( Το ειχα παίξει over :rant: )
Κατα τα άλλα, μπορούσε να βάλει και Τοπαλίδη μεσα. Γομάρι είναι, ψηλος είναι οτι πρέπει για διδυμο με Κυργιάκο :rofl:
Kαλά, διαβάζω τώρα κάτι τίτλους "Με το κεφάλι ψηλά" και κάτι τέτοια και ο καφές μου γίνεται ολοένα και πικρότερος.
Εντάξει, σε κρίση είμαστε, χρειάζεται λίγη ντόπα ο κόσμος, αλλά τόσο πια έχουμε ρίξει τα στάνταρ μας που θεωρούμε αξιοπρεπή την εμφάνιση αυτή;
Ας πούμε πως κάναμε μία μετριότατη εμφάνιση που ανταποκρίνεται σε μία μετριότατη ομάδα και είμαστε πολύ πιο έντιμοι!
Μικρογραφία της Ελληνικής κακομοιριάς είναι κάτι τέτοιοι τίτλοι, όπου δλδ λέμε πως γυρίσαμε με το κεφάλι ψηλά γιατί βάλαμε 2 γκολ στη Νιγηρία.
Και για να προλάβω αντερωτήσεις τύπου "Τι θα ήθελες"...
Τίποτα, είναι η απάντησή μου, απλά μία έντιμη αποτίμηση που ίσως να έθετε θεμέλια για μια αντικειμενική αντιμετώπιση της Εθνικής μας στο μέλλον. Δεν τρέφω αυταπάτες, δεν περίμενα νίκη Ελλάδας εχτές, περίμενα αξιοπρέπεια και όχι "όλοι πίσω παιδιάαααααααααααααα"
wi fi thief
23-06-10, 10:54
Κατα τα άλλα, μπορούσε να βάλει και Τοπαλίδη μεσα. Γομάρι είναι, ψηλος είναι οτι πρέπει για διδυμο με Κυργιάκο
:rofl:
ατακα απο οπαδοφυλλαδα:
74147
καλη ιδεα αυτη με το πουλμαν :p
τόσο πια έχουμε ρίξει τα στάνταρ μας που θεωρούμε αξιοπρεπή την εμφάνιση αυτή;
δεν εχουμε ριξει καθολου τα στανταρ μας
κατσε να δεις το απογευμα στο γερμανια-γκανα τι απαιτησεις θα εχουμε και τι θα λεμε αν δεν δουμε θεαμα και αν και οι υπολοιποι κατεβαινουνε με μονο σκοπο να καταστρεψουνε
ειμαστε οπαδοι και οταν παιζει η εθνικη βαζουμε τα μπλε γυαλια μας, τωρα που θα τα βγαλουμε θα δεις οτι σε ολους μας αρεσει το θεαμα και η επιθεση (οταν παιζουνε οι αλλοι...:cool:)
Διαφωνώ με αλλαγή προπονητή, δεν γίνεται να βρεθεί καλύτερος του Ρεχάγκελ. Με οποιοδήποτε άλλον θα επιστρέψουμε στα Φινλανδία- Ελλάδα 5-1 , Αγγλία - Ελλάδα 5-0 και Ελλάδα-Γερμανία 2-4 με τη Γερμανία να παίζει με 10.
Α και νομίζω ένα Δανία - Ελλάδα 7-1 κάπου μέσα στη δεκαετία του 80 :oops:
απλά μία έντιμη αποτίμηση που ίσως να έθετε θεμέλια για μια αντικειμενική αντιμετώπιση της Εθνικής μας στο μέλλον.
Αυτή η έντιμη αποτίμηση έγινε το 94.:p
Γράφετε γράφετε γράφετε , διαβάστε και λίγο.
Κράζετε όλοι τον Οτο για τα 10 μπακ.Διαβάστε τι είπε μόλις πριν 2 μέρες ο άνθρωπος.Αυτούς έχω έτσι θα παίξω.Απλα πράματα.
Δεν έχουμε παίχτες και για αυτό δεν ευθύνεται ούτε ο Οτο ούτε ο Τοπαλίδης.Έχουμε κάτι νταμάρια εκεί πίσω στην άμυνα και κόβουν .Αυτό ακριβώς,τίποτα άλλο (http://www.youtube.com/watch?v=Vm2oyynssEQ#t=2m03s).
Eλεος, δεν βλεπουμε αγωνες στην καλυβα μας στη ζουγκλα.
Για την Εθνικη:
Αραχτε λιγο ρε μαγκες.
Τι παει να πει 'με ψηλα το κεφαλι' και αυτες οι Ελληνικες αηδιες;
Φαγαμε 2 απο Κορεα, νικησαμε την Νιγηρια με 10 παιχτες και χασαμε ανετα με 2 γκολακια απο μια αδιαφορη Αργεντινη.
Ειναι αυτη σοβαρη ομαδα;
Στους πορωμενους γαυρομαθεις ισως να φτανει να παιζουν οι παιχτες με παθος, δυναμη κλπ.
Ειναι σιγουρα πολυ καλυτερα απο το να παιζεις αδιαφορα, οπως καναμε με την Κορεα.
Αλλα ΒΑΡΕΘΗΚΑ το αντιποδοσφαιρο. θα παιξουμε ποτε μπαλα;
Ειναι ανεπιτρεπτη η ποιοτητα παιχτων που εχουμε, αν αναλογιστουμε ποσος κοσμος ασχολειται εδω με την μπαλα.
Την Εθνική Ελλάδος στο Κύπελλο Εθνών δεν την θυμάσαι. Είχε απίστευτους παικταράδες. Σε σχέση με τους σημερινούς, μια κλάση παραπάνω, να μην πω δύο. Έκανε 2 ήττες και πήρε ένα Χ παίζοντας με 3 πολύ καλές ομάδες.
Η Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 94, ήταν επίσης πολύ καλή ομάδα. Σας μονάδες, μια κλάση ανώτερη από την σημερινή. Τότε είχες τον Σαραβάκο και σήμερα τον Καραγκούνη. Τότε είχες τον Μανωλά και σήμερα τον Κυριάκο. Έπαιξαν με 3 καλές ομάδες και διασύρθηκαν.
Σήμερα έχεις καταλήξει να βλέπεις ποδόσφαιρο όπου παίζουν 11 ξένοι παίκτες σε μια ομάδα εκ των οποίων οι μισοί κάθε παρασκευή είναι στα μπουζουκομάγαζα και όταν ο προπονητής τους κράζει, ο μάνατζερ τους κανονίζει αποκλειστικές συνεντεύξεις σε φυλλάδες και sites για να τα χώσουν στον προπονητή. Βλέπεις στην Ελλάδα ποδόσφαιρο όπου το 1-2 είναι ένδειξη 'καλού' παιχνιδιού τη στιγμή που στην Ολλανδία το 1-2 είναι το τεστ που κάνουν στα παιδάκια 5 χρονών για να τα βάλουν στις ακαδημίες.
Πότε θα παίξουμε μπάλα; Όταν σταματήσουμε να τρώμε κουτόχορτο από τις διοικήσεις των ομάδων για μεγαλεία και δεν σταματήσουμε να θεοποιούμε παλιοχαρακτήρες ποδοσφαιριστές ως παικταράδες, παράγοντες ως σωτήρες και κακοποίηση της μπάλας ως μπαλάρα. Ακόμα παίζουμε σε γήπεδα όπου οι κάφροι θέλουν να έχουν το πρώτο λόγο, σε άδεια πολλές φορές, σε γήπεδα όπου αν βρέχει βγαίνει ο μάστορας με την σακούλα αδιάβροχο 1€, όπου αν διψάσεις θα βγει ο καντινάς με την μπάκα και το ταψί και θα σου πουλήσει φραπέ 3€, Κόκα 5€, Πατατάκια 4€.
Κι εμάς μας πειράζει που δεν παίξαμε αστρονομική μπάλα. Ας παίζαμε 4-4-2 και ας τρώγαμε 4 από την Αργεντινή. Τι θα λέγαμε σήμερα; Ο Ρεχάγκελ, παρά τα κολλήματα του, κατάφερε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πράγμα. Να κρύψει ένα κωλοχανείο πίσω από ένα μεταξωτό σεντόνι και να το κάνει να φαίνεται ως κάτι αξιοπρεπές. Έκρυψε τις αδυναμίες και τα 1-2 πραγματάκια που έχουμε τα έκανε να φαίνονται τεράστια. Συνεπήρε ακόμα και όσους τα χώνουν με την πρώτη ευκαιρία. Η Ελλάδα έπαιξε στις 3/4 μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια παίρνοντας το Euro το 2004. Το κατάφερε με μια χώρα όπου δεν δουλεύει ΤΙΠΟΤΕ απολύτως.
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Μεγάλη μπάλα από ένα έθνος που ζει στα ποδοσφαιρικά χρόνια του μεσαίωνα είναι αδύνατο να δούμε. Προσπάθεια να παίξεις μπάλα χωρίς να μπορείς και να χάνεις 4 και 5-0 μπορείς να δεις αλλά στο τέλος όλοι θα γκρινιάζουμε. Ας είμαστε ρεαλιστές, όχι μόνο ρομαντικοί.
Εγώ δεν συμφωνώ με την άποψη ότι παίζουμε αντιποδόσφαιρο. Ο Μουρίνιο που έκανε τα ίδια στο Μπαρτσελόνα - Ίντερ τον λένε προπονητάρα, ενώ τον Ρεχάγκελ εμπαθή παππού με κολλήματα. Απλά ο Μουρίνιο είχε κι ένα Μιλίτο μπροστά που σε μια ευκαιρία του κάνει ένα γκολ. Ε εμείς έχουμε τον Σαμαρά που δεν του φτάνει μια ευκαιρία. Και στην τελική, ίσως γιατί έπαιζε η Εθνική, εγώ πιο πολύ ευχαριστήθηκα το χθεσινό ματς παρά το Μπαρτσελόνα - Ίντερ που βαριόμουν.
Επίσης θεωρώ μεγάλη μαγκιά σε σχέση με το '94 ότι φέτος παρότι κάναμε μια ήττα στην αρχή ανασυνταχθήκαμε και στη συνέχεια τα καταφέραμε αξιοπρεπώς.
wi fi thief
23-06-10, 11:32
Δεν έχουμε παίχτες και για αυτό δεν ευθύνεται ούτε ο Οτο ούτε ο Τοπαλίδης
σε αυτο δεν διαφωνω, ας μην το αναλυσουμε παλι: για το χαλι μας φταιμε εμεις και η νοοτροπια μας και οι λογοι για τους οποιους ασχολουμαστε με το ποδοσφαιρο, δεν ειναι ο ρεχαγκελ ο μοναδικος υπευθυνος αλλα εμεις που δεν ξερουμε να χανουμε
εμεις ειμαστε αυτοι που εχουμε κανει ευαγγελιο το «ο πρωτος ειναι πρωτος, ο δευτερος τιποτα» και το «ποιος θα θυμαται την εμφανιση, το αποτελεσμα μετραει», ο ρεχαγκελ αν και μπορει να τα σκεπτεται και να τα πιστευει ποτε δεν τα ειπε, αντιθετα ειπε οτι «παμε για τη νικη και να χαρουμε τη συμμετοχη μας στο μουντιαλ»
αν το εννουσε στα αληθεια ας το κρινει ο καθενας μας με τη μπαλα που ξερει, τα γουστα του και τα στανταρ του για το τι εστι αξιοπρεπεια και καλη εμφανιση (που λεει, σωστα, και ο popmaniac) :cool:
Kαλά, διαβάζω τώρα κάτι τίτλους "Με το κεφάλι ψηλά" και κάτι τέτοια και ο καφές μου γίνεται ολοένα και πικρότερος.
Εντάξει, σε κρίση είμαστε, χρειάζεται λίγη ντόπα ο κόσμος, αλλά τόσο πια έχουμε ρίξει τα στάνταρ μας που θεωρούμε αξιοπρεπή την εμφάνιση αυτή;
Ας πούμε πως κάναμε μία μετριότατη εμφάνιση που ανταποκρίνεται σε μία μετριότατη ομάδα και είμαστε πολύ πιο έντιμοι!
Μικρογραφία της Ελληνικής κακομοιριάς είναι κάτι τέτοιοι τίτλοι, όπου δλδ λέμε πως γυρίσαμε με το κεφάλι ψηλά γιατί βάλαμε 2 γκολ στη Νιγηρία.
Και για να προλάβω αντερωτήσεις τύπου "Τι θα ήθελες"...
Τίποτα, είναι η απάντησή μου, απλά μία έντιμη αποτίμηση που ίσως να έθετε θεμέλια για μια αντικειμενική αντιμετώπιση της Εθνικής μας στο μέλλον. Δεν τρέφω αυταπάτες, δεν περίμενα νίκη Ελλάδας εχτές, περίμενα αξιοπρέπεια και όχι "όλοι πίσω παιδιάαααααααααααααα"Ειναι η 2η μας εμφάνιση στο συγκεκριμένο θεσμό.
Θυμίζω οτι στο πρώτο, κάναμε το εξαιρετικό 4-4-2 (4-0, 4-0, 2-0) όπου μάλιστα οι 2 απο τις 3 ομάδες ήταν πάλι οι ίδιες.
Ποιος ξεχνά το θεϊκό "Οι νιγηριανοι είχαν τέτοια ενεργεια που σε ακουμπουσαν και πεφταμε κάτω" μετά το ματς μεταξυ μας;
Προφανώς και θα θέλαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη φορά όμως σιγουρα συγκριτικα με τη πρώτη φορά , ακόμα και με την απαράδεκτη εμφανιση μας με τη κορέα τελικά ημασταν καλύτεροι.
Ακόμα και με την Αργεντινη που ηταν βαθμολογικά αδιάφοροι αλλά από την άλλη θέλαν και να νικήσουν αλλά και οι παικτες που παίξαν να αποδείξουν κάποια πράγματα, πιστευω πως δεν μπορούσαμε -απλά- να κάνουμε κάτι περισσότερο.
Δεν υπάρχει θέμα στανταρντς, αλλά απλά ρεαλισμού.
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 1 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εγώ δεν συμφωνώ με την άποψη ότι παίζουμε αντιποδόσφαιρο. Ο Μουρίνιο που έκανε τα ίδια στο Μπαρτσελόνα - Ίντερ τον λένε προπονητάρα, ενώ τον Ρεχάγκελ εμπαθή παππού με κολλήματα. Απλά ο Μουρίνιο είχε κι ένα Μιλίτο μπροστά που σε μια ευκαιρία του κάνει ένα γκολ. Ε εμείς έχουμε τον Σαμαρά που δεν του φτάνει μια ευκαιρία. Και στην τελική, ίσως γιατί έπαιζε η Εθνική, εγώ πιο πολύ ευχαριστήθηκα το χθεσινό ματς παρά το Μπαρτσελόνα - Ίντερ που βαριόμουν.
Επίσης θεωρώ μεγάλη μαγκιά σε σχέση με το '94 ότι φέτος παρότι κάναμε μια ήττα στην αρχή ανασυνταχθήκαμε και στη συνέχεια τα καταφέραμε αξιοπρεπώς.
Ναι αλλά δε θα δεις να κράζουν τον Μουρινιο... ;)
........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 1 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Την Εθνική Ελλάδος στο Κύπελλο Εθνών δεν την θυμάσαι. Είχε απίστευτους παικταράδες. Σε σχέση με τους σημερινούς, μια κλάση παραπάνω, να μην πω δύο. Έκανε 2 ήττες και πήρε ένα Χ παίζοντας με 3 πολύ καλές ομάδες.
Η Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 94, ήταν επίσης πολύ καλή ομάδα. Σας μονάδες, μια κλάση ανώτερη από την σημερινή. Τότε είχες τον Σαραβάκο και σήμερα τον Καραγκούνη. Τότε είχες τον Μανωλά και σήμερα τον Κυριάκο. Έπαιξαν με 3 καλές ομάδες και διασύρθηκαν.
Σήμερα έχεις καταλήξει να βλέπεις ποδόσφαιρο όπου παίζουν 11 ξένοι παίκτες σε μια ομάδα εκ των οποίων οι μισοί κάθε παρασκευή είναι στα μπουζουκομάγαζα και όταν ο προπονητής τους κράζει, ο μάνατζερ τους κανονίζει αποκλειστικές συνεντεύξεις σε φυλλάδες και sites για να τα χώσουν στον προπονητή. Βλέπεις στην Ελλάδα ποδόσφαιρο όπου το 1-2 είναι ένδειξη 'καλού' παιχνιδιού τη στιγμή που στην Ολλανδία το 1-2 είναι το τεστ που κάνουν στα παιδάκια 5 χρονών για να τα βάλουν στις ακαδημίες.
Πότε θα παίξουμε μπάλα; Όταν σταματήσουμε να τρώμε κουτόχορτο από τις διοικήσεις των ομάδων για μεγαλεία και δεν σταματήσουμε να θεοποιούμε παλιοχαρακτήρες ποδοσφαιριστές ως παικταράδες, παράγοντες ως σωτήρες και κακοποίηση της μπάλας ως μπαλάρα. Ακόμα παίζουμε σε γήπεδα όπου οι κάφροι θέλουν να έχουν το πρώτο λόγο, σε άδεια πολλές φορές, σε γήπεδα όπου αν βρέχει βγαίνει ο μάστορας με την σακούλα αδιάβροχο 1€, όπου αν διψάσεις θα βγει ο καντινάς με την μπάκα και το ταψί και θα σου πουλήσει φραπέ 3€, Κόκα 5€, Πατατάκια 4€.
Κι εμάς μας πειράζει που δεν παίξαμε αστρονομική μπάλα. Ας παίζαμε 4-4-2 και ας τρώγαμε 4 από την Αργεντινή. Τι θα λέγαμε σήμερα; Ο Ρεχάγκελ, παρά τα κολλήματα του, κατάφερε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πράγμα. Να κρύψει ένα κωλοχανείο πίσω από ένα μεταξωτό σεντόνι και να το κάνει να φαίνεται ως κάτι αξιοπρεπές. Έκρυψε τις αδυναμίες και τα 1-2 πραγματάκια που έχουμε τα έκανε να φαίνονται τεράστια. Συνεπήρε ακόμα και όσους τα χώνουν με την πρώτη ευκαιρία. Η Ελλάδα έπαιξε στις 3/4 μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια παίρνοντας το Euro το 2004. Το κατάφερε με μια χώρα όπου δεν δουλεύει ΤΙΠΟΤΕ απολύτως.
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Μεγάλη μπάλα από ένα έθνος που ζει στα ποδοσφαιρικά χρόνια του μεσαίωνα είναι αδύνατο να δούμε. Προσπάθεια να παίξεις μπάλα χωρίς να μπορείς και να χάνεις 4 και 5-0 μπορείς να δεις αλλά στο τέλος όλοι θα γκρινιάζουμε. Ας είμαστε ρεαλιστές, όχι μόνο ρομαντικοί.:oneup::oneup::oneup::oneup::oneup::oneup::oneup::oneup:
Εγώ δεν συμφωνώ με την άποψη ότι παίζουμε αντιποδόσφαιρο.
χθες κατεβηκαμε μονο για να μην φαμε γκολ. Κανενας, με πρωτο και καλυτερο τον Ρεχαγκελ δεν ειχε καν βλεψεις να σκοραρουμε. Το χθεσινο ηταν ο ορισμος του αντιποδοσφαιρου.
Το να καταστρεφεις το παιχνιδι του αντιπαλου ειναι ασυγκριτα πιο ευκολο, απο το να προσπαθεις να κανεις παιχνιδι. Παρολα αυτα χασαμε απο μια χαλαρη και αδιαφορη Αργεντινη με 2-0.
Επειδη δεν φαγαμε 5 γκολ, δεν ειναι επιτυχια. Ουτε οτι φαγαμε τα γκολ αργα στο ματς ειναι επιτυχια. Το παιξαμε καλα αλλα χασαμε δεν ισχυει εδω.
Ναι κατα τη γνωμη μου, εκλεισε ο κυκλος του Ρεχαγκελ. Οπως εκλεισε και ο κυκλος πολλων παιχτων.
Εγω προσωπικα θα ηθελα να φτιαχτει απο την αρχη η εθνικη με παιχτες νεους (το πολυ 25 ετων) και εναν προπονητη επισης νεο, με οραμα και διαθεση για κανονικο ποδοσφαιρο.
Καλα, μιλαμε για εναν προπονητη που στην θητεια του μας πηγε σε 2 euros και 1 παγκοσμιο, κατι που δεν καταφερε ΚΑΝΕΙΣ πριν απο αυτον, και σιγουρα κανεις απο τους "προπονητες" του καναπε και του στοιχηματος.
Γρηγοροι στην χαρα, και γρηγορη στην κριση. Καμμια ισσοροπια στην κριτικη μας. :/
wi fi thief
23-06-10, 12:09
χθες κατεβηκαμε μονο για να μην φαμε γκολ. Κανενας, με πρωτο και καλυτερο τον Ρεχαγκελ δεν ειχε καν βλεψεις να σκοραρουμε. Το χθεσινο ηταν ο ορισμος του αντιποδοσφαιρου.
Το να καταστρεφεις το παιχνιδι του αντιπαλου ειναι ασυγκριτα πιο ευκολο, απο το να προσπαθεις να κανεις παιχνιδι. Παρολα αυτα χασαμε απο μια χαλαρη και αδιαφορη Αργεντινη με 2-0.
Επειδη δεν φαγαμε 5 γκολ, δεν ειναι επιτυχια. Ουτε οτι φαγαμε τα γκολ αργα στο ματς ειναι επιτυχια. Το παιξαμε καλα αλλα χασαμε δεν ισχυει εδω.
Ναι κατα τη γνωμη μου, εκλεισε ο κυκλος του Ρεχαγκελ. Οπως εκλεισε και ο κυκλος πολλων παιχτων.
Εγω προσωπικα θα ηθελα να φτιαχτει απο την αρχη η εθνικη με παιχτες νεους (το πολυ 25 ετων) και εναν προπονητη επισης νεο, με οραμα και διαθεση για κανονικο ποδοσφαιρο.
+1000
οπως εγραψα και χτες αποδειξαμε ηδη οτι ητανε να αποδειξουμε.
σε αυτο το μουντιαλ, οσοι αισθανοτανε μειονεκτικα για το μουντιλα του 94, ξεπερασαν και αυτο το κομπλεξ.
καιρος να το παρουμε αλλιως...
@ manicx: συμφωνω με πολλα πραγματα που γραφεις, διαφωνω με λιγα αλλα ειναι ασημαντα να τα αναφερω.
αλλα στο τελος γραφεις: «Ας είμαστε ρεαλιστές, όχι μόνο ρομαντικοί»
εχεις διαπιστωσει οτι οι ελληνες απεναντι στην εθνικη ειναι ρομαντικοι και χρειαζεται να γινουνε ακομα πιο ρεαλιστες;
ποσες πιο «ρεαλιστικες» ομαδες απο την εθνικη ελλαδας υπαρχουν στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο;
μου δινεις την εντυπωση πως εννοεις οτι οι περισσοτεροι ελληνες ζητανε απο την εθνικη τους ρομαντικα πραγματα (θεαμα, επιθετικοτητα κλπ) και χρειαζεται να ειμαστε πιο ρεαλιστες...
διαφωνω: αν εξαιρεσω καποιους εδω μεσα, η πλειοψηφια των ελληνων νομιζω οτι ειναι υπερ του δεοντος ρεαλιστικη στην αντιμετωπιση της εθνικης και αν δοκιμασουμε λιγο ρομαντισμο ισως μας βγει σε καλο...
εσυ ζητας περισσοτερο ρεαλισμο; το καταλαβα καλα; :hmm:
εγω αυτο που ειδα απο την εθνικη στο μουντιαλ ειναι οτι ξεκινησαμε με 4-4-2 με την κορεα, πηγαμε στο 5-3-2 με την νιγηρια και καταληξαμε στο 6-3-1 με την αργεντινη.
αν περνουσαμε και με το σκεπτικο οτι θα παιζαμε με ομαδαρα στους 16, ισως να βλεπαμε και 8-2-0 (και το πουλμαν μεσα)
και ολα αυτα, σημερα το πανελληνιο τα ονομαζει (ποδοσφαιρικη; ) αξιοπρεπεια και ψηλα το κεφαλι...
ποσο πιο ρεαλιστικοι να γινουμε πια; να ζηταμε να μην γινονται καν τα παιχνιδια και να παιζεται το αποτελεσμα στην κληρωση για να εχουμε 66% πιθανοτητες να μη χασουμε;
ποια αλλη ομαδα, απο την βραζιλια μεχρι το τρινινταντ/τομπακο κατεβασε σε μουντιαλ (και καλα γιορτη του ποδοσφαιρου) 6-3-1 απεναντι σε οποιοδηποτε αντιπαλο; οση αναγκη και να ειχε τους βαθμους;
γιατι αυτο το παγκοσμιο ρεκορ της ελλαδας περναει στα ψιλα του ελληνικου τυπου;
@ manicx: συμφωνω με πολλα πραγματα που γραφεις, διαφωνω με λιγα αλλα ειναι ασημαντα να τα αναφερω.
αλλα στο τελος γραφεις: «Ας είμαστε ρεαλιστές, όχι μόνο ρομαντικοί»
εχεις διαπιστωσει οτι οι ελληνες απεναντι στην εθνικη ειναι ρομαντικοι και χρειαζεται να γινουνε ακομα πιο ρεαλιστες;
ποσες πιο «ρεαλιστικες» ομαδες απο την εθνικη ελλαδας υπαρχουν στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο;
μου δινεις την εντυπωση πως εννοεις οτι οι περισσοτεροι ελληνες ζητανε απο την εθνικη τους ρομαντικα πραγματα (θεαμα, επιθετικοτητα κλπ) και χρειαζεται να ειμαστε πιο ρεαλιστες...
διαφωνω: αν εξαιρεσω καποιους εδω μεσα, η πλειοψηφια των ελληνων νομιζω οτι ειναι υπερ του δεοντος ρεαλιστικη στην αντιμετωπιση της εθνικης και αν δοκιμασουμε λιγο ρομαντισμο ισως μας βγει σε καλο...
εσυ ζητας περισσοτερο ρεαλισμο; το καταλαβα καλα; :hmm:
Ποιοι είναι ρεαλιστές; Οι Έλληνες; Να γελάσω τώρα η μετά; Ρεαλιστές ήταν αυτοί που έκαναν την τρίχα τριχιά κι έβγαλαν εκατομμύρια από DVD και CD για πειρατικά και 4 χρόνια μετά, όταν δεν υπήρχε πειρατικό, πούλησαν την χολή στον κόσμο; Ρεαλιστές οι Έλληνες που με την πρώτη ευκαιρία λένε τον ξένο βλάκα ενώ εμείς είμαστε οι αρχιέξυπνοι της Ευρώπης; Εδώ δεν έχουμε ρεαλιστική άποψη για το Ελληνικό πρωτάθλημα που είναι από τα χειρότερα της Ευρώπης, θα έχουμε για την Εθνική Ελλάδος; Ο Έλληνας ζει στην καρακοσμάρα του. Αν ο Σαμαράς έβαζε χθες το γκολ και η Εθνική νίκαγε, σήμερα ΟΛΟΙ, και αυτοί που είναι γκρινιάρηδες θα έκαναν λόγο για το πειρατικό. Ο Έλληνας δεν είναι ρεαλιστής από την φύση του σε θέματα πιο σημαντικά, θα είναι στο ποδόσφαιρο;
Σοβαρέψου.
Με τον Παναγούλια, αντί να κάνουν προπόνηση, πηγαίναν σε δεξιώσεις.
Ποιά ήταν η "καλή ομάδα";
Με τους "φοβερούς" "παικταράδες" "παγκοσμίου κλάσης και ποιότητος", Μητρόπουλο, Τσαλουχίδη και Τσιαντάκη;
Που γελούσε όλος ο κόσμος μαζί μας;
Σοβαρέψου.
Με τον Παναγούλια, αντί να κάνουν προπόνηση, πηγαίναν σε δεξιώσεις.
Ποιά ήταν η "καλή ομάδα";
Με τους "φοβερούς" "παικταράδες" "παγκοσμίου κλάσης και ποιότητος", Μητρόπουλο, Τσαλουχίδη και Τσιαντάκη;
Που γελούσε όλος ο κόσμος μαζί μας;
Καταρχής διάβασες τι έγραψα; Για παίκτες, όχι για το τι έκανε ο προπονητής. Εσύ αυτούς είδες μόνο που αναφέρεις; Τους άλλους τους είδες; Εκτός και αν θεωρείς τον Καραγκούνη καλύτερο του Σαραβάκου. Για ποδόσφαιρο δεν σε παίρνει Wan, είσαι σαν τις γιαγιές στην διαφήμιση της Cosmote με τα σταστίστιξ... Παντελώς εκτός χρόνου και τόπου.
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Μεγάλη μπάλα από ένα έθνος που ζει στα ποδοσφαιρικά χρόνια του μεσαίωνα είναι αδύνατο να δούμε. Προσπάθεια να παίξεις μπάλα χωρίς να μπορείς και να χάνεις 4 και 5-0 μπορείς να δεις αλλά στο τέλος όλοι θα γκρινιάζουμε. Ας είμαστε ρεαλιστές, όχι μόνο ρομαντικοί.
Έχεις πολλά δίκια στις γενικόλογες διαπιστώσεις σου, αλλά ξέρεις που διαφωνώ ?
Ευχαριστημένοι ΔΕΝ μπορούσαμε να είμαστε Σ' ΑΥΤΌΝ τον Όμιλο, πίσω ΑΠ' ΤΗΝ Ν.ΚΟΡΕΑ.
Όχι φίλε.
ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να προκριθούμε.
Αν δεν είχε τα γνωστά του κολλήματα ο Γερμανός και δεν έκανε εκείνους τους απίθανους πειραματισμούς στο πρώτο ματς, τους Κορεάτες με ένα Χ τουλάχιστον τους είχαμε.
Λέω "πειραματισμοί", να μην πω ότι έψαχνε να βρει ομάδες (λυπάμαι που το λέω) σε Χαριστέα-Σεϊταρίδη.
Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Δεν μπορεί να μην παίζει ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ χρονιά ο Σεϊταρίδης στον Παναθηναϊκό, να βοά ο κόσμος ότι την μπάλα την έχει παρατήσει, και εσύ να τον ξεκινάς στην Εθνική Ελλάδας.
Είναι προκλητικό, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Αν τα έκανε Έλληνας προπονητής αυτά, τι θα λέγαμε ?
Ας παίζαμε λοιπόν μπαλίτσα εκεί ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να παίξουμε, και ας μην προκρινόμασταν.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν γκρινιάζω για το χθεσινό ματς.
Αλλοίμονο αν μπορούσα να κτυπήσω την Αργεντινή που έχει 2 ομάδες ανώτερες απ' την δική μου.
wi fi thief
23-06-10, 12:51
Ποιοι είναι ρεαλιστές; Οι Έλληνες; Να γελάσω τώρα η μετά; Ρεαλιστές ήταν αυτοί που έκαναν την τρίχα τριχιά κι έβγαλαν εκατομμύρια από DVD και CD για πειρατικά και 4 χρόνια μετά, όταν δεν υπήρχε πειρατικό, πούλησαν την χολή στον κόσμο; Ρεαλιστές οι Έλληνες που με την πρώτη ευκαιρία λένε τον ξένο βλάκα ενώ εμείς είμαστε οι αρχιέξυπνοι της Ευρώπης; Εδώ δεν έχουμε ρεαλιστική άποψη για το Ελληνικό πρωτάθλημα που είναι από τα χειρότερα της Ευρώπης, θα έχουμε για την Εθνική Ελλάδος; Ο Έλληνας ζει στην καρακοσμάρα του. Αν ο Σαμαράς έβαζε χθες το γκολ και η Εθνική νίκαγε, σήμερα ΟΛΟΙ, και αυτοί που είναι γκρινιάρηδες θα έκαναν λόγο για το πειρατικό. Ο Έλληνας δεν είναι ρεαλιστής από την φύση του σε θέματα πιο σημαντικά, θα είναι στο ποδόσφαιρο;
νικο, δεν με καταλαβες: εννοω οτι ο τροπος παιχνιδιου της εθνικης ειναι οσο πιο «ρεαλιστικος» γινεται, και τον δεχομαστε.
πιστευω οτι αν ζητησουμε και λιγο ρομαντισμο θα παμε καλυτερα (οχι στα αποτελεσματα φυσικα, αλλα στη μπαλα που παιζουμε)
νομιζω οτι η πλειοψηφια των ελληνων, ρεαλιστικα σκεπτομενη, εχει αποδεχτει το σπυπερ αμυντικο ποδοσφαιρο που φερνει ρεαλιστικα αποτελεσματα και δεν θελει ρομαντικο-επιθετικο ποδοσφαιρο αν αυτο ισως της στερησει βαθμους και προκρισεις.
ελπιζω να με καταλαβαινεις: τον ρεαλισμο του οττο τον καναμε ευαγγελιο, αποδειξαμε οτι ηταν να αποδειξουμε, ας βαλουμε και λιγο ρομαντισμο μεσα και ας δωσουμε και λιγη σημασια και στο τι βλεπουμε εκτος απο το τι βαθμους χρειαζομαστε...
σε μια κοινωνια που ακομα και στην ολυμπιαδα που φιλοξενουσε εβαλε τον οπαδισμο με το «κεντερης-κεντερης» και τις αποδοκιμασιες την ωρα που αθλητες ετοιμαζοτανε μπροστα σε ολο τον πλανητη να τρεξουνε 200 μετρα, ειναι δυσκολο να ξεριζωσεις τον οπαδισμο και να βαλεις μεσα ρομαντισμο και φιλαθλη ιδιοτητα, αλλα καποτε πρεπει να γινει μια αρχη. ;)
διαβαζω οτι διαδοχος του ρεχαγκελ ισως να ειναι ο σαντος, αν συμβει αυτο σημαινει τελος εποχης και αρχη μιας ιδιας με την ιδια νοοτροπια αλλα με διαφορετικα προσωπα, ελπιζω να διαψευστω αλλα αυτο φοβαμαι :(
Έχεις πολλά δίκια στις γενικόλογες διαπιστώσεις σου, αλλά ξέρεις που διαφωνώ ?
Ευχαριστημένοι ΔΕΝ μπορούσαμε να είμαστε Σ' ΑΥΤΌΝ τον Όμιλο, πίσω ΑΠ' ΤΗΝ Ν.ΚΟΡΕΑ.
Όχι φίλε.
ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να προκριθούμε.
Αν δεν είχε τα γνωστά του κολλήματα ο Γερμανός και δεν έκανε εκείνους τους απίθανους πειραματισμούς στο πρώτο ματς, τους Κορεάτες με ένα Χ τουλάχιστον τους είχαμε.
Λέω "πειραματισμοί", να μην πω ότι έψαχνε να βρει ομάδες (λυπάμαι που το λέω) σε Χαριστέα-Σεϊταρίδη.
Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Δεν μπορεί να μην παίζει ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ χρονιά ο Σεϊταρίδης στον Παναθηναϊκό, να βοά ο κόσμος ότι την μπάλα την έχει παρατήσει, και εσύ να τον ξεκινάς στην Εθνική Ελλάδας.
Είναι προκλητικό, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Αν τα έκανε Έλληνας προπονητής αυτά, τι θα λέγαμε ?
Ας παίζαμε λοιπόν μπαλίτσα εκεί ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να παίξουμε, και ας μην προκρινόμασταν.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν γκρινιάζω για το χθεσινό ματς.
Αλλοίμονο αν μπορούσα να κτυπήσω την Αργεντινή που έχει 2 ομάδες ανώτερες απ' την δική μου.
Δεν θα σου πει κανείς ότι δεν έκανε λάθη ο Ρεχάγκελ. Λάθη κάνουν όλοι. Μιλάς για την Ν Κορέα, μια χώρα που είχε τις υποδομές να συνδιοργανώσει μουντιάλ με την Ιαπωνία και η οποία, έστω και με λίγο σπρώξιμο, έφτασε στους 4, όχι για κάποιο καφενείο.
Μπαλίτσα δεν μπορούσες να παίξεις με την Κορέα γιατί οι Κορεάτες ήταν μια ταχύτητα γρηγορότεροι από εμάς. Ας σου έβαζε τον Κυριάκο αντί του Βύντρα που είναι αλάνι να τους σταμάταγε. Ας πήγαινε να παίξει μπάλα όπως πήγε να κάνει με τους Ελβετούς στο Καραισκάκη κι έχασε.
........Auto merged post: manicx πρόσθεσε 4 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........
νικο, δεν με καταλαβες: εννοω οτι ο τροπος παιχνιδιου της εθνικης ειναι οσο πιο «ρεαλιστικος» γινεται, και τον δεχομαστε.
πιστευω οτι αν ζητησουμε και λιγο ρομαντισμο θα παμε καλυτερα (οχι στα αποτελεσματα φυσικα, αλλα στη μπαλα που παιζουμε)
νομιζω οτι η πλειοψηφια των ελληνων, ρεαλιστικα σκεπτομενη, εχει αποδεχτει το σπυπερ αμυντικο ποδοσφαιρο που φερνει ρεαλιστικα αποτελεσματα και δεν θελει ρομαντικο-επιθετικο ποδοσφαιρο αν αυτο ισως της στερησει βαθμους και προκρισεις.
ελπιζω να με καταλαβαινεις: τον ρεαλισμο του οττο τον καναμε ευαγγελιο, αποδειξαμε οτι ηταν να αποδειξουμε, ας βαλουμε και λιγο ρομαντισμο μεσα και ας δωσουμε και λιγη σημασια και στο τι βλεπουμε εκτος απο το τι βαθμους χρειαζομαστε...
σε μια κοινωνια που ακομα και στην ολυμπιαδα που φιλοξενουσε εβαλε τον οπαδισμο με το «κεντερης-κεντερης» και τις αποδοκιμασιες την ωρα που αθλητες ετοιμαζοτανε μπροστα σε ολο τον πλανητη να τρεξουνε 200 μετρα, ειναι δυσκολο να ξεριζωσεις τον οπαδισμο και να βαλεις μεσα ρομαντισμο και φιλαθλη ιδιοτητα, αλλα καποτε πρεπει να γινει μια αρχη. ;)
Η αρχή δεν γίνεται από την Εθνική. Εκεί είναι το ζουμί. Η αρχή πρέπει να γίνει από το πρωτάθλημα της χώρας το οποίο είναι τριτοκοσμικό. Το θέμα είναι ότι το αμυντικό ποδόσφαιρο το έχουν υιοθετήσει πάρα πολλοί. Εδώ η Ίντερ κατέβηκε ταμπούρι. Δεν μπορούμε από έναν προπονητή της Εθνικής να κάνει κάτι που αδυνατούν να κάνουν άλλοι στην ίδια τους την χώρα εδώ και 15 χρόνια.
Η πλάκα είναι ότι επιθυμούν θεαματικό και ανοικτό ποδόσφαιρο, αυτοί που δεν έχουν στις ομάδες τους ΟΥΤΕ έναν Έλληνα δημιουργικό-επιθετικογενή χαφ...
agrelaphon
23-06-10, 13:46
Η πλάκα είναι ότι επιθυμούν θεαματικό και ανοικτό ποδόσφαιρο, αυτοί που δεν έχουν στις ομάδες τους ΟΥΤΕ έναν Έλληνα δημιουργικό-επιθετικογενή χαφ...
Υπάρχει τέτοιος ?!?
Υπάρχει τέτοιος ?!?
Τον τελευταίο τέτοιον (αν και όχι μοντέρνος χαφ-περισσότερο παλιό 10άρι) που θυμάμαι είναι ο Τσάρτας...
Ακόμα ψάχνουμε αντικαταστάτη.
Βλέπω κάτι παικτάρες σαν τον Ινιέστα, και σκέφτομαι, γιατί όχι και εμείς έναν τέτοιον ?:sorry:
wi fi thief
23-06-10, 13:53
εγω προσωπικα οταν η ομαδα μου δεν εχει επιθετικους προσανατολισμους την κατακρινω. Οταν τη βλεπω να μπαινει στα παιχνιδια της χεσμενη, την κραζω.
Δεν ειμαι ρατσιστης για να εχω προβλημα αν το θεαμα μου το προσφερει ελληνας ή αλλοδαπος...
τιθεται, σωστα, απο πολλους το ζητημα οτι αφου οι ελληνικες ομαδες δεν χρησιμοποιουν ελληνες, που να βρεθουνε οι επιθετικοι παικτες;
Εκει που βρισκονται και οι αμυντικοι!
πιο πολλα παιχνιδια ή πιο δυνατα παιχνιδια ειχε φετος ο πατσα απο τον καφε; ο τζιολης απο τον πριτα ή τον γιαννακη παπαδοπουλο; ο τορο (σαν αριστερο μπακ) απο τον τζαβελα; ο χαριστεας απο τον χριστοδουλοπουλο; ο γκεκας απο τον μητρογλου; ο σειταριδης απο τον μανιατη; ο σαμαρας σαν κεντρωος απο τον φωτακη;
και αλλες ομαδες εχουνε προβλημα με τους πολλους ξενους που παιζουνε στο πρωταθλημα, και δυσκολευονται να βρουνε παικτες για καποιες θεσεις.
η αγγλια ας πουμε θα ειχε πολυ καλυτερη ομδα σε ολες τις θεσεις αν στο πρωταθλημα της παιζανε περισσοτεροι αγγλοι.
ομως αυτο δεν το βρισκει σαν δικαιολογια ο καπελο και αφου δεν εχει καλο δεκαρι δεν το αντικαθιστα με κεντρικο μπακ επειδη εχει πολλα καλα σεντερ μπακ το πρωταθλημα του. αν δεν εχει καλο δεκαρι, παιρνει ενα λιγοτερο καλο.
ετσι να κανει και η εθνικη: αν δεν πχ εχει δεκαρι κλασης, ας καλεσει το φωτακη, τον τατο, τον μενδρινο, τον κονε, τον ταχτσιδη, τον φουφουτο και οχι να καταργησει τη θεση ή να βαζει το χαριστεα και το σαμαρα να κανουνε παιχνιδι...
η αγγλια ας πουμε θα ειχε πολυ καλυτερη ομδα σε ολες τις θεσεις αν στο πρωταθλημα της παιζανε περισσοτεροι αγγλοι.
Παρόλα αυτά, οι Άγγλοι έχουν μια ομάδα όπου ΟΛΟΙ οι παίκτες αγωνίζονται σε ομάδες τις Αγγλίας.
Rebel Scum
23-06-10, 14:02
Καλορίζικος ο Φερνάντο btw.
Άντε που θέλετε και επιθετικό ποδόσφαιρο!:p
supermario
23-06-10, 14:29
"Πολλοί γκρίνιαξαν βλέποντας την εντεκάδα με τους 4 κεντρικούς αμυντικούς και τον έναν και απελπιστικά απομονωμένο επιθετικό. Και τι να κάναμε δηλαδή; Να παίζαμε το ματς με τον Μέσι, τον Αγκουέρο και τον Μιλίτο στα ίσια; Δεν θυμάμαι κανέναν να είχε αντιρρήσεις με τη γραμμή μαζινό που χτίζαμε σε κάθε ματς το 2004… Τότε είχαμε τρία αμυντικά χαφ που… δάγκωναν, τώρα που τα πνευμόνια στη μεσαία γραμμή μας έλειπαν “βαφτίσαμε” αμυντικό μέσο τον Παπασταθόπουλο που έκανε εμφάνιση για μεταγραφή σε μεγάλο σύλλογο με το υποδειγματικό ατομικό μαρκάρισμα στον Μέσι κι ας γκρινιάζει ο καλομαθημένος από τα σφυρίγματα των διαιτητών “μάγος” πως έφαγε αρκετές ψιλές...
Στο κάτω κάτω, δεν μετρά κυρίως πόσους αμυντικούς ή επιθετικούς έχεις στην εντεκάδα αλλά τι τους ζητάς από το παιχνίδι και που τους βάζεις να παίξουν. Οταν ο Μουρίνιο είχε κάνει δεύτερο δεξί μπακ τον Ετό, ο Καμπιάσο ξυλοφόρτωνε τον Μέσι και η Ιντερ είχε… παρκάρει το πούλμαν της ομάδας μπροστά στον Σέζαρ στο Καμπ Νου όλοι μιλούσαν για ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον “Special One”. Αν το έκανε εκείνος έχοντας στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Σνάιντερ, ο Μαϊκόν και ο Μιλίτο, τότε δικαιούται να το κάνει κι ο Οτο που έχει τον Μόρα, τον Αβραάμ και τον Τζιόλη…"
Απο NewsIt (http://www.newsit.gr/default.php?pname=MundialArticle&art_id=31866&catid=23)
@ ADSLgr.com All rights reserved.