Επιστροφή στο Forum : αγχος στον οδοντιατρο
παιδιά έχω θέμα
λοιπόν πρέπει να βγει ο φρονιμίτης ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ ) απλά ίσος κάνει ζημια στο μέλλον στον μπροστινό.
έχω το εξής θέμα, δεν φοβάμαι την ένεση - αλλα φοβάμαι ότι δεν μπορώ να καταπιώ μετά την ένεση - από το άγχος στεγνώνει ο οισοφάγος μου, χάνω αισθήσεις σχεδόν , ανασαίνω γρήγορα κτλ κτλ
έχω βγάλει Φρονιμίτη τον κάτω δεξιά (αλλα ήταν δύσκολος ,με είχαν ηρεμήσει με κάποια πεταλούδα κτλ).
οποτε τώρα σκέπτομαι τι λύση υπάρχει? εγώ δεν μπορώ να κάτσω στον ιατρό τι κάνουμε?
Την εξαγωγή φρονιμίτη χωρίς αναισθησία την ξεχνάς όπως είσαι. Σου εγγυώμαι οτι θα λιποθυμήσεις στο πρώτο λεπτό και θα έχεις ίσως απο τους πιο φρικτούς πόνους που θα μπορούσε να συμβεί σε άνθρωπο. (και όχι δέν γίνομαι δραματικός :p )
Είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα και προτείνω να απασχολείς τον εαυτο σου με κάτι άλλο την ώρα που δουλεύει ο γιατρός. Μερικοί έχουν TV στο ταβάνι για να μην βαριέται ο ασθενής, ή μπορείς να του ζητήσεις να βάλει λιγο μουσικούλα.
Και να σκέφτεσαι οτι είναι απλά για 2-3 ώρες η αναισθησία, σιγά το πράγμα δηλαδή. Είναι φοβία το καταλαβαίνω, αλλα πρέπει να το ξεπεράσεις κάπως γιατι οι φρονιμίτες πρέπει να βγούν (άχρηστα δόντια που προκαλούν πολλά προβλήματα, ξεχαστήκανε απο την εξέλιξή και μας μείναν αμανάτι :p)
Που να βαλεις και σιδερακια να δειτε πονο, και να πρεπει να επισκεπτεσαι τον οδοντιατρο καθε βδομαδα... εκει να δειτε πονο :p
Παντως το ολο θεμα ειναι αρκετα ψυχολογικο , και να τυχεις σε καλο και φιλικο οδοντιατρο. Και κυριως να μη σκεφτεσαι οτι εκεινη την στιγμη εισαι στην καρεκλα του πονου, οτιδηποτε αλλο σκεψου, τι δουλειες εχεις να κανεις, τα σχεδια σου, το προγραμμα σου.. απο αυτο.
Το πολύ ενοχλητικό δέν είναι οτι πονάς, αλλα το οτι ακούς τα χράτσα χρούτσα και νιώθεις τις δονήσεις. Αυτό είναι περισσότερο τρομοκρατικό γιατί δέν νιώθεις τίποτα και δέν ξέρεις και τί γίνεται. Μήν βγάλει κανένα άλλο δόντι που δέν πρέπει :p.
Νοσοκομειο σε γναθοχειρουργο να σου τους αφαιρεσει οσους εχουν μεινει με γενικη αναισθησια και τελειωσε το θεμα....
Νοσοκομειο σε γναθοχειρουργο να σου τους αφαιρεσει οσους εχουν μεινει με γενικη αναισθησια και τελειωσε το θεμα....
αυτο υπαρχει στην ελλαδα οντος?
παιδια δεν φοβαμαι την ενεση αφου εχω βγαλει τον κατω δεξια ηταν χαλια.
αλλο εχω ψυχολογικο, τρεμω , υδρωνο κτλ κτλ δεν αντεχω - νιωθο οτι δεν μπορω να αναπνευσω.
Το πολύ ενοχλητικό δέν είναι οτι πονάς, αλλα το οτι ακούς τα χράτσα χρούτσα και νιώθεις τις δονήσεις. Αυτό είναι περισσότερο τρομοκρατικό γιατί δέν νιώθεις τίποτα και δέν ξέρεις και τί γίνεται. Μήν βγάλει κανένα άλλο δόντι που δέν πρέπει :p.
+ οτι μυρίζεις και τα τροχισμένα "ανταλλακτικά" :rofl::rofl:
φιλε πόσο σε καταλαβαίνω κάνε υπομονή.
στο λέω εγώ που αναβάλω καιρό τώρα να βγάλω τον κάτω δέξια φρονιμιτη.
και την βγάζω κάθε τόσο με αντιβίωση
:cry:
φιλε πόσο σε καταλαβαίνω κάνε υπομονή.
στο λέω εγώ που αναβάλω καιρό τώρα να βγάλω τον κάτω δέξια φρονιμιτη.
και την βγάζω κάθε τόσο με αντιβίωση
:cry:
μα δεν ποναω , απλα καμια φορα με πιεζουν οκαυ αλλα οχι οτι πεθαινω.
εχεις καλο ιατρω?
μα δεν ποναω , απλα καμια φορα με πιεζουν οκαυ αλλα οχι οτι πεθαινω.
εχεις καλο ιατρω?
καλό είχα αλλά άλαξα περιοχή που μένω και ασε
καλό είχα αλλά άλαξα περιοχή που μένω και ασε
δεν ξερω παιδια , 8α παω ισως νοσοκομειο ολικη να βγαλω και τους 3.
εχω ψυχολογικα με τους ιατρους
Και τους 3 δε προκειται να στους βγαλει κανενας. Εκτος αν θελεις να πρηστεις και να γινει το κεφαλι σου αλλο τοσο, χωρια οτι δε θα μπορεις να φας και θα ψοφησεις στον πονο. Παντα βγαινουν ειτε ενας ενας, ειτε ζευγαρια(πχ μονο πανω ή μονο κατω). Εγω εβγαλα πρωτα τον αριστερα πανω που ειχε βγει κανονικα και στις 15 μερες τον πανω δεξια που ηταν εγκλειστος και χρειαστηκε 'χειροτεχνια'.
Κατω δεν εχω και αποτι μου ειπε η γναθοχειρουργος, δε προκειται να βγαλω. Ετυχα στη μεση της εξελιξης:p
Τυχαινει καποιοι να μη βγαλουν και καθολου, ωσπου σε μερικους αιωνες δε θα βγαζει κανενας.
Παρε ενα τραγουδακι να σου φυγει το αγχος :p
http://www.youtube.com/watch?v=bOtMizMQ6oM
Για ολική νάρκωση και οι τρείς δέν θα ήταν αδύνατο, αλλά πρεπει να προφυλάξεις κάπως την γλώσσα σου. Σίγουρα για 10 μερες περίπου θα είσαι πρησμένος πολύ και θα σιχτιρίζεις, αλλα σκέψου οτι ειναι για μία φορά και τέλος. Εγώ ας πούμε θα το έκανα :p
Χωρίς ολική αναισθησία (που προσωπικά το βρίσκω περιττό, και η τοπική μια χαρά είναι) το ξεχνάς να βγάλεις και τους 3 υπόλοιπους γιατι αν αγχώνεσαι και δέν μπορείς να αναπνεύσεις με την μια πλευρά παραλυμένη τοτε σίγουρα θα πάθεις κρίση πανικού και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να κόψεις την γλώσσα σου (αυτός είναι και ο λόγος που δέν είναι τόσο συνηθισμένο να βγάλει και τους 4 μαζί)
Εγώ πάντως προτείνω εάν βρείς καλό γναθοχειρουργό καλό που να δεχτεί να σου βγάλει και τους 3 με όλική νάρκωση σε κάποια κλινική (σημαντικό!), τότε go for it! Αλλά να ξέρεις, για 10 μερες θα είσαι χάλια... Αλλά είνια μονάχα 10 μερούλες :)
τοτε ακυρο ι ολικη
θα πρεπει καπως να ηρεμισω μεσα στο ιατρειο...
αλλα πως???
θα το κοιταξω το θεμα....ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ
πολυ ανχως ρε γαμωτω!!!! αυτο το αισθημα της ξηρωτητας στον οισοφαγο ειναι οτιιιι χειροτερο!
Ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο. Τι ολικές και άλλες ιστορίες του κατεβάζετε του παιδιού. Οδοντίατροι είστε. κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν ο φρονιμίτης δεν είναι έγκλειστος είναι σαν να κάνεις εξαγωγή ένα οποιοδήποτε δόντι, η αναισθησία που θα σου κάνει θα κρατήσει λίγο και θα είναι σίγουρα τοπική. Αν είναι έγκλειστος χρειάζεται να στον αφαιρέσει γναθοχειρουργός. Αν δεν έχεις κάποιον οδοντίατρο που να τον εμπιστεύεσαι πολύ καλή λύση είναι και η κλινική του πανεπιστημίου. Απ'ότι βλέπω είσαι από Αθήνα οπότε μπορείς να επισκεφθείς την οδοντιατρική στο Γουδί. Θα σου βγει και πολύ φθηνότερα. Αν είναι έγκλειστος θα στον αφαιρέσει καηγητής γναθοχειρουργικής της σχολής, αν όχι μάλλον φοιτητής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να φοβάσαι.
Ρε παιδιά, χαλαρώστε λίγο. Τι ολικές και άλλες ιστορίες του κατεβάζετε του παιδιού. Οδοντίατροι είστε. κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν ο φρονιμίτης δεν είναι έγκλειστος είναι σαν να κάνεις εξαγωγή ένα οποιοδήποτε δόντι, η αναισθησία που θα σου κάνει θα κρατήσει λίγο και θα είναι σίγουρα τοπική. Αν είναι έγκλειστος χρειάζεται να στον αφαιρέσει γναθοχειρουργός. Αν δεν έχεις κάποιον οδοντίατρο που να τον εμπιστεύεσαι πολύ καλή λύση είναι και η κλινική του πανεπιστημίου. Απ'ότι βλέπω είσαι από Αθήνα οπότε μπορείς να επισκεφθείς την οδοντιατρική στο Γουδί. Θα σου βγει και πολύ φθηνότερα. Αν είναι έγκλειστος θα στον αφαιρέσει καηγητής γναθοχειρουργικής της σχολής, αν όχι μάλλον φοιτητής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να φοβάσαι.
απλος ειναι, εχει βγει κανονικος, απλα ακουμπαει λιγο το μαγουλο μου- καθετος ειναι παντως κανονικως.
ε ειμαι πολυ χεστης τι να κανω? οταν καθομαι στην καρεκλα απλα δεν ανοιγει με τιποτα το στομα μου - ιδρωνο - δεν μπορω να καταπιω - ζαλιζομαι κτλ κτλ...
δεν ξερω τι να κανωωωωω
Το αν έχει ανατείλει (βγει δηλαδή) ολόκληρος δεν μπορείς να το καταλάβεις μόνος σου (εκτός αν στο έχει πει οδοντίατρος). Στον οδοντίατρο που θα πας θα σου βγάλει μία πανοραμική ακτινογραφία και θα δει σε ποια θέση είναι. Μην φοβάσαι πάντως. Δεν είναι και τόσο επίπονο. Να βρεις έναν οδοντίατρο που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη, να σου εξηγήσει τι πρόκειται να γίνει και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν δεν είναι έγκλειστος μπορεί ούτε καν να πρηστείς. Ο αδερφός μου έχει να βγάλει 4 έγκλειστους.
Το αν έχει ανατείλει (βγει δηλαδή) ολόκληρος δεν μπορείς να το καταλάβεις μόνος σου (εκτός αν στο έχει πει οδοντίατρος). Στον οδοντίατρο που θα πας θα σου βγάλει μία πανοραμική ακτινογραφία και θα δει σε ποια θέση είναι. Μην φοβάσαι πάντως. Δεν είναι και τόσο επίπονο. Να βρεις έναν οδοντίατρο που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη, να σου εξηγήσει τι πρόκειται να γίνει και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν δεν είναι έγκλειστος μπορεί ούτε καν να πρηστείς. Ο αδερφός μου έχει να βγάλει 4 έγκλειστους.
εχω παει σε πολλους...κανει δεν με εκανε να κατσω..μονο ενας και αυτος ηταν εκτος ελλαδος.
το ειναι ευκολος μου λενε να βγει 10 λεπτακια...τι να πω λοοολ
δεν φοβαμαι απλα εχω την αισθηση του θανατου εκεινη την ωρα , πολλαα ψυχολογικα;)
Manolis_karas
13-06-10, 13:47
Σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ τρέμω τους οδοντιάτρους, αλλά.... , για να πάω προετοιμάζομαι ψυχολογικά μέρες.
Γενικά οι πάνω φρονιμίτες δεν είναι δύσκολοι στις εξαγωγές, έχουν συνήθως μικρή ρίζα και βγαίνουν εύκολα, σε αντίθεση με τους κάτω.
Δεν αξίζει όμως να υποβληθείς στους κινδύνους και την ταλαιπωρία μιας γενικής αναισθησίας για ένα , δύο, τρία δόντια.
Αυτό με την οδοντιατρική σχολή ψάξετο, είναι καλή λύση και τζάμπα, αλλιώς πήγαινε σε ιδιώτη οδοντίατρο. Σε κάθε περίπτωση όμως, μπορείς να πάς πρώτα να συζητήσεις το πρόβλημα σου και να σου δώσουν πριν την επέμβαση, κάποιο ηρεμιστικό, αγχωλυτικό κλπ.
Να ρωτησω κατι ασχετο? Γιατι να κανεις εξαγωγη τους φρονιμητες αν δεν εχεις προβλημα 'η αν δεν σε πονανε? Εχω 2 και δεν τους εχω βγαλει.. και τον πρωτο δεν το ειχα καν καταλαβει :p
Να ρωτησω κατι ασχετο? Γιατι να κανεις εξαγωγη τους φρονιμητες αν δεν εχεις προβλημα 'η αν δεν σε πονανε? Εχω 2 και δεν τους εχω βγαλει.. και τον πρωτο δεν το ειχα καν καταλαβει :p
Το κυριότερο πρόβλημα των φρονιμητών είναι οτι είναι οι ίδιοι πρόβλημα :p
Τί εννοώ, είναι άχρηστα δόντια διότι πλέον δέν χρησιμεύουν πουθενά και είναι πρόβλημα διότι είναι μεγάλα δόντια και συνήθως πιέζουν τα άλλα δόντια και δημιουργείται αισθητικό αλλα κυρίως πρακτικό πρόβλημα (απο το κενό που δημιουργούν αφού σπρώχνουν τα δόντια μαζεύονται διάφορα κομματάκια φαγητού και η στοματική υγιεινή πάει περίπατο).
Εμένα, για παράδειγμα, ο δεξιός κάτω φρονιμίτης λόγο του οτι έχει κενό μαζεύει διάφορα πράγματα και μολύνθηκε το αμέσως προηγούμενο δόντι. Αποτέλεσμα; Πόνος και σφράγισμα μιας ώρας :p
Eμενα δεν με πονανε πλεον , και τους εχω αφησει ησυχους. Αν και οταν εβγενε ο τελευταιος ποναγανε ολα τα ουλα μου, δυσκολευομουν ακομα και να μιλησω απο τον πονο. Την ειχα καταβρει τοτε και με τα ponstan, ηταν τα μοναδικα που μου περναγε ο πονος, σαν μαστουρωμενη ενοιωθα :p
Eμενα δεν με πονανε πλεον , και τους εχω αφησει ησυχους. Αν και οταν εβγενε ο τελευταιος ποναγανε ολα τα ουλα μου, δυσκολευομουν ακομα και να μιλησω απο τον πονο. Την ειχα καταβρει τοτε και με τα ponstan, ηταν τα μοναδικα που μου περναγε ο πονος, σαν μαστουρωμενη ενοιωθα :p
Άμα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατι να τους πειράξεις; :p
Απλά είναι άτιμα δόντια και ταλαιπορούν πολύ κόσμο και γιαυτό πρέπει να παίρνουν πόδι.
btw φίλε Λουκά, και εγώ θα βγάλω 1 ή 2 φρονιμίτες τον Ιούλιο αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα :p
Eγω με φρονιμητες δεν εχω προβλημα αλλα εχω με δυο συγκεκριμενα δοντια (μου τα κατεστρεψε ο οδοντιατρος που πηγαινα μικρος), βασικα με ενα πλεον γιατι το ενα το εβγαλα και το αλλο χαροπαλευει απονευρωμενο και με θηκη αλλα δεν νομιζω να την γλυτωσει...
Η εξαγωγη δοντιου πραγματικα δεν ειναι κατι αν ειναι νορμαλ το δοντι. Εγω δεν καταλαβα απολυτως τιποτε παρ'ολο που οδοντιατρος ειχε σκαρφαλωσει πανω μου και τραβαγε! Μονο μια μικρη πιεση στο στομα.
Μετα μου ειχε πει να μην φαω τιποτε σκληρο για καμια μερα νομιζω αλλα εγω σε 3-4 ωρες ταραξα ενα σαντουιτς. Οταν ξαναπηγα να το δει, μου λεει "καλα εσυ μονο μπριζολες δεν εχεις φαει":p
Αυτα στα λεω για να χαλαρωσεις, δεν ειναι τιποτε:)
ΤΟ Ξερω παιδια δεν ειναι τιποτα.
απλα εχω το ανχως πρν και γινει οτιδηποτε..
δεν ανοιγει το στομα μου , υδρωνο κτλ κτλ
κοτα εντελως ειμαι το ξερω...
αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
........Auto merged post: LOUKAS32 πρόσθεσε 1 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Άμα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατι να τους πειράξεις; :p
Απλά είναι άτιμα δόντια και ταλαιπορούν πολύ κόσμο και γιαυτό πρέπει να παίρνουν πόδι.
btw φίλε Λουκά, και εγώ θα βγάλω 1 ή 2 φρονιμίτες τον Ιούλιο αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα :p
ο τραπεζιτης λεει 8α εχει προβλημα εαν δεν βγει ο φρονιμητης...
ασε ασε ασε
Φανερός Πράκτωρ
13-06-10, 17:08
:bless:
Πολύ θάρρος κυκλοφορεί εδω μέσα!
Λούκας, 35 χρονών είσαι. Μεγάλος άνθρωπος. Λίγο περισσοτερη ψυχραιμία και λιγότερο άγχος. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος και ο οδοντίατρος δεν είναι δολοφόνος. Να καθίσεις και να αντέξεις! 30 λεπτά θα κάνει και τελειώνει.
Αν σε βοηθάει αυτό για την ολική νάρκωση, να ξέρεις πως ναι μεν δεν νοιώθεις ξηρότητα αλλά μερικοί δεν γύρισαν ποτέ μετά την νάρκωση. Δεν είναι αστείο πράγμα οι ολικές.
Πολύ θάρρος κυκλοφορεί εδω μέσα!
Λούκας, 35 χρονών είσαι. Μεγάλος άνθρωπος. Λίγο περισσοτερη ψυχραιμία και λιγότερο άγχος. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος και ο οδοντίατρος δεν είναι δολοφόνος. Να καθίσεις και να αντέξεις! 30 λεπτά θα κάνει και τελειώνει.
Αν σε βοηθάει αυτό για την ολική νάρκωση, να ξέρεις πως ναι μεν δεν νοιώθεις ξηρότητα αλλά μερικοί δεν γύρισαν ποτέ μετά την νάρκωση. Δεν είναι αστείο πράγμα οι ολικές.
τετοια λεγε ---- χανομαι!!!
Φανερός Πράκτωρ
13-06-10, 20:46
τετοια λεγε ---- χανομαι!!!
:rofl:
υγ: το ξέρω είμαι κάφρος αλλά δεν κρατήθηκα στην αντίδρασή σου στην ολική νάρκωση!
υγ2: και εσύ ρε krm, βλέπεις ότι ο άνθρωπος φοβάται τους γιατρούς και εσύ του μιλάς για νεκρούς από νάρκωση;! :p
Δεν βλέπω τον λόγο να φοβάσαι (http://www.youtube.com/watch?v=4FSWBEJm0PE).
Προτίμησε τους κορυφαίους γιατρούς (http://www.facebook.com/group.php?gid=118705750073&v=info) και όλα θα πάνε καλά.
Manolis_karas
14-06-10, 10:52
ο οδοντίατρος δεν είναι δολοφόνος.
Να μην είσαι σίγουρος, εγώ έχω δει ένα έργο στον κινηματογράφο που ο οδοντίατρος είναι τρελός σαδιστής δολοφόνος.
Να μην είσαι σίγουρος, εγώ έχω δει ένα έργο στον κινηματογράφο που ο οδοντίατρος είναι τρελός σαδιστής δολοφόνος.
χαχαχα
εγω ΔΕΝ εμπιστευομαι γενικα τους Ιατρους Ελλαδος...
ειναι ΓΤΠ
:rofl::rofl::rofl::rofl:
χαχαχα
ειναι ΓΤΠ
Για Τις Πάπιες να φανταστώ ε; :lol:
Εάν το λές στα σοβαρά πάντως καλύτερα να αναθεωρήσεις, οι γιατροί μας είναι πολύ της προκοπής, άσχετο άν μερικοί είναι ζώα και άπληστοι.
Ρώτα και τον manosdoc (και γενικά κάποιον γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας) να δείς πώς του έχει βγεί η παναγία με τη σχολή.
Για Τις Πάπιες να φανταστώ ε; :lol:
Εάν το λές στα σοβαρά πάντως καλύτερα να αναθεωρήσεις, οι γιατροί μας είναι πολύ της προκοπής, άσχετο άν μερικοί είναι ζώα και άπληστοι.
Ρώτα και τον manosdoc (και γενικά κάποιον γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας) να δείς πώς του έχει βγεί η παναγία με τη σχολή.
μα πως?
οταν ζιτουν φακελακι για να κανουν την δουλεια τους?
Νομίζω ότι αν δεν έχεις ενοχλήσεις δεν είναι απαραίτητο να τους βγάλεις. Εντάξει οι Γιατροί τα λένε αυτά γιατί έστω και 10% να υπάρξει πρόβλημα, πρέπει να στο πούνε, είναι υποχρεωμένοι. Εδώ γυναικολόγος πήγε να βάλει εσπευσμένα την μητέρα μου στο χειρουργείο για μαστεκτομή ενώ δεν είχε τίποτα!!!
Πάντως νομίζω μπορείς να ζητήσεις ηρεμιστική ένεση(μέθη). Όντως η ολική δεν είναι κάτι το αστείο...γι'αυτό και οι γιατροί οι ίδιοι τις αποφεύγουν.
Νομίζω ότι αν δεν έχεις ενοχλήσεις δεν είναι απαραίτητο να τους βγάλεις. Εντάξει οι Γιατροί τα λένε αυτά γιατί έστω και 10% να υπάρξει πρόβλημα, πρέπει να στο πούνε, είναι υποχρεωμένοι. Εδώ γυναικολόγος πήγε να βάλει εσπευσμένα την μητέρα μου στο χειρουργείο για μαστεκτομή ενώ δεν είχε τίποτα!!!
Πάντως νομίζω μπορείς να ζητήσεις ηρεμιστική ένεση(μέθη). Όντως η ολική δεν είναι κάτι το αστείο...γι'αυτό και οι γιατροί οι ίδιοι τις αποφεύγουν.
αντε ρε μαν που εισαι τοσο καιρο...
εχει ιατρο που οντος βαζει ΜΕΘΗ? ??? αυτο ειχε βαλει ο Ελβετος και ειμουν πολυυυ χαλαρος...
τελικα ι μαμα δεν ειχε τιποτα?
αντε ρε μαν που εισαι τοσο καιρο...
εχει ιατρο που οντος βαζει ΜΕΘΗ? ??? αυτο ειχε βαλει ο Ελβετος και ειμουν πολυυυ χαλαρος...
τελικα ι μαμα δεν ειχε τιποτα?
Μέθη συνήθως χρησιμοποιούν για επεμβάσεις σε μωρά επειδή δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμα...δεν κάθονται ακίνητα. Βέβαια πρέπει να το κάνεις μαλλον σε οδοντιατρική κλινική, γιατι για την νάρκωση (μέθη) χρειάζεται ανασθησιολόγος. Οπότε θα πληρώσεις λίγα παραπάνω. Πιστεύω ότι αν το συζητήσεις με τον οδοντίατρο θα βρείτε μια λύση.
Κατα τ'άλλα η μαμα δεν είχε τίποτα. Μετά απο δεύτερη γνώμη διαπιστώθηκε, ότι απλά είχε μια καλοήθη κύστη η οποία είχε προέλθει απο κάποιο χτύπημα. Μετά απο λιγο καιρό είχε φύγει τελείως.
Πάντως και για τον δικό μου φρονιμήτη έλεγαν ότι δεν είχε χώρο...με πέθανε να βγεί αλλά βγήκε κανονικά
Υ.Γ. Επειδή και γώ είμαι φοβιτσιάρης...πήγαινε σε καμια κλινική που δουλεύει με Laser...οι επεμβάσεις είναι πιό ανώδυνες, αλλά δεν ξέρω αν είναι πιό ακριβές :p
Τι να πει ο κακομοιρης ο αδερφος μου που εκανε τομη στην κατω γναθο(αριστερα δεξια 15 χιλιοστα) λογω προγναθισμου και εμεινε με ραμμενο το στομα εναμιση μηνα? Εχασε και 15 κιλα.
Για ενα φρονημιτη το καναμε ζητημα. Πιο πολλη ωρα θα κανει να σε ναρκωσει παρα να στο βγαλει. 5 δευτερολεπτα εκανε στον πρωτο που εβγαλα. Εργαλειο, κρακ, εξω.
Τι να πει ο κακομοιρης ο αδερφος μου που εκανε τομη στην κατω γναθο(αριστερα δεξια 15 χιλιοστα) λογω προγναθισμου και εμεινε με ραμμενο το στομα εναμιση μηνα? Εχασε και 15 κιλα.
Για ενα φρονημιτη το καναμε ζητημα. Πιο πολλη ωρα θα κανει να σε ναρκωσει παρα να στο βγαλει. 5 δευτερολεπτα εκανε στον πρωτο που εβγαλα. Εργαλειο, κρακ, εξω.
οχ? γιατι το εκανε αυτο ? καλα εγω ειμαι και γερος 35αρις...
ειμαι χεστης!!!
χαχαχα
ειναι ΓΤΠ
Kανεις πολυ μεγαλο λαθος.
Παντου υπαρχουν λαμογια αλλα οι -σωστοι- γιατροι μας ειναι υψηλου επιπεδου
ΚΑΙ ΝΑΙ - γίνονται και θαύματα.Τελικά βρήκα έναν ododiantro απλό που το πέταξε σε 3 κινήσεις.
Αρχικά είθε με 2 ampoules για δόση ένεσης. τελικά μου έβαλε το 1/4 τις πρώτης αμπούλας. ήταν αρκετό
Δεν περιμενες λιγο ακομα, θα επεφτε μονος του.:) Δυο χρονια αγχος για ενα δοντι ...:)
Δεν περιμενες λιγο ακομα, θα επεφτε μονος του.:) Δυο χρονια αγχος για ενα δοντι ...:)
βασικά από το 2005 έπρεπε να βγει είπε ο ιατρός στην Ελβετία
Πάγο αμέσως εξωτερικά στο μάγουλο,για την ελάττωση του πρηξίματος.
Πρόσφατα έβγαλα έγκλειστο φρονιμίτη ,που πολύ σωστά δεν ανελάμβανε η οδοντίατρος μου.
Βούρ στο γναθοχειρούργο λοιπόν ,που μετά από κάνα δυο " δεν είναι δυνατόν !" και αφού τον έκοψε στη μέση ,κατάφερε να τον βγάλει.
Πήγα με κλειστά μάτια στον συγκεκριμένο ,και δεν το μετάνιωσα,μιας και ήταν συνάμα πρωταθλητής κωπηλασίας :worthy:.
Οπότε αν δε τον έβγαζε αυτός ,δε θα τον έβγαζε κανένας.
Α ξέχασα να πώ πως ο δικός μου ήταν ξαπλωμένος οριζόντια (ο φρονιμίτης ντε ,ο γναθοχειρούργος πάλευε και ίδρωνε από πάνω μου για κάνα μισάωρο)
Να πω πως δεν πόνεσα καθόλου ,η τοπική αναισθησία δούλεψε τέλεια.
Και μπόρεσα να αποκτήσω μια αμυδρή εικόνα ,του τι τραβάνε οι γυναίκες όταν γεννάνε :respekt:
πιο πολυ να φοβασαι αμα σου κανουν ναρκωση μην δεις την φατσα σου στο youtube
http://www.youtube.com/watch?v=__dUlY0JpSc:p
παιδια κι εγω εχω προβλημα με τον φρονιμητη. πονουσε για 2 μερες ωσπου αποφασισα να παω στον οδοντιατρο και ειπε πως πρεπει ν γινει εξαγωγη γιατι εχει καταστραφει εντελως, ευτυχως εχει βγει ολοκληρος και δεν ειναι ημιεγκλειστος. παω σημερα για τν εξαγωγη ελα ομως που δε μ επιανε η ναρκωση. απ οτι μου ειπε μαλλον εχει φλεγμονη και μου δωσε αντιβιωση να παρω για 3 μερες και να ξαναπαω την τριτη. λετε να μη με πιανει παλι η ναρκωση;
φιλε θα πιασει
ειναι θεμα 2 λεπτων
εμενα μου εβαλε παρα πολυ μικρη ναρκωση και το πεταξε.
Good Luck !
Η εξαγωγή φρονιμήτη είναι η πιο εύκολη οδοντιατρική επέμβαση που έχω κάνει.
Σοβαρά, ακόμη κι απο...καθαρισμό δοντιών.
Είχα καθήσει, μου έκανε τοπική αναισθησία, ήρθε σε 5 λεπτά με ένα εργαλείο, μου λέει ¨άνοιξε το στόμα¨, κλατς, έτοιμος είστε, πληρώνω, γειά σας.
για εγκλειστο φρονιμητη παιδια μονο σε γναθοχειρουργο ή σε οδοντιατρο με εμπειρια σε τετοιες επεμβασεις. ποσα χρηματα σας χρεωσαν την εξαγωγη εγκλειστου αν επιτρεπεται?εμενα 150.
@ ADSLgr.com All rights reserved.