Επιστροφή στο Forum : Αγορά κλιματιστικού!
Γεια σας παιδιά!
Είμαι αρκετά μεγάλη και μπορώ να πω περήφανη(sure..) που τόσα χρονια την έβγαλα χωρίς "αρκουδισιον" :)
Αλλα νομίζω πως ήρθε η ώρα να αγοράσω και εγώ ένα!
Θα ήθελα να είναι μικρούλι, super καλο, αθόρυβο καί 'energy efficient'!κάτι είχα ακούσει πέρυσι - ότι κάποιες εταιρίες έβγαλαν κάτι καινούργιες σειρές που δεν καίνε πολύ κτλπ
Aν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι..ας το κάνει παρακαλώ :p
Leonidas33
13-06-10, 05:21
Ολα τα νέα επώνυμα Inverter παρομοια είναι στις τιμές και απόδοση,ειδικά με τις προσφορές που παιζουν στις ηλεκτραγορές . Κοιτας πρώτα σε Panasonic,Mitsubishi,Daikin.....και μετά Hitachi,Toshiba κλπ
Έχω ακούσει για το Ντάικιν Ururu Sarara, λένε ότι είναι από τα καλύτερα.. αλλα πρέπει να είναι πανάκριβο :/
Also, what about Fujitsu :) ?
Leonidas33
15-06-10, 13:04
Σου μεταφέρω απάντηση που είδα σε άλλο φορουμ σχετικά,και συμφωνώ:)
Το Ururu Sarara, είναι για ειδική χρήση συνήθως για χώρους που έχουν πρόβλημα αερισμού,λειτουργεί με ορισμένες προυποθέσεις ,αλλα σε απλή απόδοση υστερεί σε ψύξη και θέρμανση σε σχέση με άλλα της ίδιας εταιρίας.Απλά είναι made ιn Japan έχει πολύ καλή ποιοτητα κατασκευής σε όλα ,και όχι μαιμου...
H fujitsu είναι δευτεροκλασάτη εταιρία σε σχέση με τους μεγάλους στον χώρο,αλλά έχει πολύ καλή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.Δυστυχώς τα τελευταία 2 έτη φέρνει μηχανήματα από Κίνα για να πουλά φθηνότερα,οπότε έχει πέσει η ποιότητα τους και δεν έχουν τις επιδόσεις που διαφημίζουν.Αν βρείς πουθενά Ταυλάνδης ή Ιαπωνίας υπόλοιπα σε στοκ να τα προτιμήσεις :oneup:
Έχω το 9άρι Ururu Sarara. Κανένα πρόβλημα στην ψύξη. Μια χωρά ψύχει το δωμάτιο. Είναι επίσης αθόρυβο και φυσικά οικονομικό σε κατανάλωση με την μεγαλύτερη απόδοση στην κατηγορία του. Τουλάχιστον όταν το αγόρασα.
Επίσης είναι πανάκριβο.
Πρόσφατα πήρα και Mitsubishi Industries, το 17άρι ΖΙΧ. H τιμή στο 17άρι είναι ίση με το 9α Ururu Sarara.
Να πω ότι μεταξύ των δύο προτιμώ το Mitsubishi γιατί οι γρίλιες ξεκινάνε από πάνω και δε βαράει κατευθείαν κάτω.
Στο daikin, η γρίλια ξεκινάει από κάτω και βαράει κατευθείαν κάτω. Επειδή το έχω στο υπνοδωμάτιο, παράλληλα του κρεβατιού όπου βαράει κατευθείαν στο κρεβάτι, αυτός που κοιμάται στην πλευρά που είναι το daikin, δεινοπαθεί και χρειάζεται να σκεπαστεί ολόκληρος για να αποφεύγει τον αέρα, ο αέρας έρχεται κατευθείαν πάνω του.
Το daikin όμως έχει επιλογή να φέρνει φρέσκο αέρα από έξω και να τον ψύχει ταυτόχρονα.
Leonidas33
15-06-10, 14:44
Αν δεις στις οδηγίες στo Daikin λειτουργει ο φρέσκος αέρας,μονο με την θερμανση.
Το όλο σύστημα είναι παλιό τεχνολογικά (του 2004) και μόνο η Hitachi έχει κάτι παρόμοιο. Επίσης με διαφορες θερμοκρασιας πανω απο 5-7 βαθμους όλα σταματάνε για αποφυγη δημιουργιας υδρατμων.
Οι πατεντες αυτές όταν τόσο δεν εχουν γενικευτει σε πολλα μοντελα,σε διαφορετικες ισχυς στην γκαμα τους ,και βλεπουμε ότι οι άλλες εταιριες επιμενουν σε εξελιξη καθαρισμου του αερα ,σημαίνει οτι καπου δεν δουλευουν στην πραξη σωστα όπως εχουν παρουσιαστει ως τωρα....
Η απόδοση του επίσης αν δείς κάποιες τιμές με άλλα Daikin είναι μειωμένη.
Tο Mitsubishi heavy Industries κλιματιστικό που αναφέρεις είναι ημιεπαγγελματικό και δεν συγκρίνονται με οικιακά.Και σαφώς από τιμές απόδοσης και ποιοτητας το συγκρικριμένο είναι από τα κορυφαία της αγοράς στην κατηγορία του (και επίσης ακριβό)
Αν δεις στις οδηγίες στo Daikin λειτουργει ο φρέσκος αέρας,μονο με την θερμανση.
Το όλο σύστημα είναι παλιό τεχνολογικά (του 2004) και μόνο η Hitachi έχει κάτι παρόμοιο. Επίσης με διαφορες θερμοκρασιας πανω απο 5-7 βαθμους όλα σταματάνε για αποφυγη δημιουργιας υδρατμων.
Οι πατεντες αυτές όταν τόσο δεν εχουν γενικευτει σε πολλα μοντελα,σε διαφορετικες ισχυς στην γκαμα τους ,και βλεπουμε ότι οι άλλες εταιριες επιμενουν σε εξελιξη καθαρισμου του αερα ,σημαίνει οτι καπου δεν δουλευουν στην πραξη σωστα όπως εχουν παρουσιαστει ως τωρα....
Η απόδοση του επίσης αν δείς κάποιες τιμές με άλλα Daikin είναι μειωμένη.
Tο Mitsubishi heavy Industries κλιματιστικό που αναφέρεις είναι ημιεπαγγελματικό και δεν συγκρίνονται με οικιακά.Και σαφώς από τιμές απόδοσης και ποιοτητας το συγκρικριμένο είναι από τα κορυφαία της αγοράς στην κατηγορία του (και επίσης ακριβό)
Θα το κάνω σήμερα να δω για το φρέσκο αέρα αλλά θυμάμαι ότι πέρυσι το δούλευα με ψύξη και φρέσκο αέρα.
http://www.skroutz.gr/s/79787/Toyotomi-Akira-GAN-GAG-A128DV.html
toyotomi inverter απο 450ε , τι γνωμη εχετε?
@ ADSLgr.com All rights reserved.