PDA

Επιστροφή στο Forum : Η μύγα του Μουντιάλ

Σελίδες : [1] 2

trd64
12-06-10, 11:40
Όταν πάω να παρακολουθήσω κάποιο αγώνα ακούω ένα ενοχλητικό βουητό. Μοιάζει με βουητό μύγας. :)

Υπάρχει τελικά αυτή η μύγα ή είναι μόνο τα αυτιά μου? :p

Η ουσία είναι ότι δεν μπορώ να δω τον αγώνα :(

hedgehog
12-06-10, 11:56
http://en.wikipedia.org/wiki/Vuvuzela
http://www.youtube.com/watch?v=wGygEbhvOOU
:p

freshmeat
12-06-10, 11:58
Κάτι τέτοιο (http://www.youtube.com/watch?v=ie4-ppnsx20&feature=related) σα να λέμε; :lol:

trd64
12-06-10, 12:23
Όχι κάτι τέτοιο. Αυτό ακριβός :rofl:

πρέπει να το απαγορεύσουν όσο πιο νωρίς γίνεται.

Μα καλά δεν ενοχλεί κανέναν?

daywalker06
12-06-10, 12:23
Μισή ώρα έψαχνα να βρω την διαολεμένη μύγα :rofl:

JULIANIK
12-06-10, 13:59
Μεχρι και το Discovery Channel ασχοληθηκε χτες με το θεμα :p

Annoying Vuvuzelas Explained
http://www.youtube.com/watch?v=Xl5iQFKygxw&fmt=18

citizen78
13-06-10, 06:19
Ειναι ανυποφορο .... Λυση: Κλεινεις τον ηχο της τηλεορασης, βαζεις να παιζει χαμηλα η αγαπημενη σου μουσική. Ουτως ή αλλως οι εκφωνητες είναι ανούσιοι. Στο κατω κατω και στο γηπεδο δεν υπαρχουν εκφωνητες. Ειναι η πρωτη φορα που χαιρομαι που δεν παρακολουθω από κοντα μια διοργανωση...

leros2004
13-06-10, 12:40
1 χαρά είναι η βουβουζέλα, αν μπορούσαν και λίγο πιο δυνατά να κάλυπταν αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=ijv1OUxFLTE&feature=related), ευτυχισμένος θα ήμουν ..... Δεν παλεύεται

Βουβουζέλα - Πουρουπουπού 0 - 1

GZahos
13-06-10, 20:36
kill the vuvuzelas

gilbert arenas
14-06-10, 12:37
Έχουν ενοχληθεί και παίχτες από τις βουβουζέλες.

GZahos
14-06-10, 13:07
Ε μα ειναι απιστευτα σπαστικο. Αν το ακουμε εμεις ετσι, φαντασου πως ακουγεται μεσα στο σταδιο.

mach
14-06-10, 13:34
Aυτοί το γουστάρουν και καλά κάνουν. Ας βουβουζελιάζουν όσο θέλουν στο πρωτάθλημά τους.

Αλλά για τη διάρκεια του Μουντιάλ, θα έπρεπε να σεβαστούν την υπόλοιπη υφήλιο που δεν έχει καμιά όρεξη να τους ακούει.

Είναι δυνατό σε ποδοσφαιρικό ματς να μην ακούς συνθήματα και ύμνους; Και να ακούς τις καραμούζες των ιθαγενών; :down:

GZahos
14-06-10, 13:36
Ακριβως. ΜΜου αρεσει που καποιοι τους υπερασπιζονται, δινουν "χρωμα" λεει στο παγκοσμιο. Τι χρωμα, μας εχουν ξεκουφανει, ουτε καν οι σπορτ casters δεν ακουγονται.

Βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, αυτο ειναι καλο πραγμα. Ειδικα με καποιους απο αυτους.

manicx
14-06-10, 17:26
Φανταστείτε αυτούς που αγόρασαν HD τηλεοράσεις, surround συστήματα για τον ήχο (μιλάω για εξωτερικό γιατί εδώ ακόμα βλέπουμε πετσοκομένο 4:3 σε stereo) για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τελικά δεν μπορούν να δουν τα παιχνίδια χωρίς να πονοκεφαλιάσουν. Απαράδεκτο αυτό που γίνεται και συμβαδίζει με το θέαμα που μέχρι στιγμής είναι κάκιστο.

........Auto merged post: manicx πρόσθεσε 1 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα αργότερα ........

1 χαρά είναι η βουβουζέλα, αν μπορούσαν και λίγο πιο δυνατά να κάλυπταν αυτό (http://www.youtube.com/watch?v=ijv1OUxFLTE&feature=related), ευτυχισμένος θα ήμουν ..... Δεν παλεύεται

Βουβουζέλα - Πουρουπουπού 0 - 1

http://www.youtube.com/watch?v=1HHOSNq7K3U

GZahos
14-06-10, 17:33
Πουρουπουπουζελα!

trd64
14-06-10, 18:02
Με κάποιο τρόπο έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Τον πρώτο αγώνα δεν τον είδα εξαιτίας αυτού του προβλήματος.

Πάνε για κατάργηση. Και πολύ άργησαν.

Raven84
14-06-10, 18:04
Πάνε για κατάργηση. Και πολύ άργησαν.
Σημερινό...
FIFA President Sepp Blatter has defended South African fans' right to blow their vuvuzela horns (http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5gFPgKQZCQQC6LLQjoQdcnz8N3sKAD9GB27RG0)

kover
14-06-10, 18:05
Είναι οριστικό πλέον. Με τη βουβουζέλα θα ξυπνάμε και με τη βουβοζέλα θα κοιμόμαστε. Να πω την αλήθεια χίλιες φορές βουβουζέλα παρά μετάδοση ΝΕΤ.

DaveMurray
14-06-10, 18:09
είναι πολύ ενοχλητικό και για εμένα.....

Μα καλά στην ΕΡΤ, δεν μπορούν να φιλτράρουν αυτόν τον ήχο.....; Τόσα "μηχανήματα" έχουν, και υποτείθεται, και "τεχνογνωσία"....

Valhalla
14-06-10, 18:11
Το χειρότερο είναι ότι δεν εισπράττεις εναλαγές στην ατμόσφαιρα και τις αντιδράσεις του κοινού. Τί μπαίνει γκόλ, τί είναι 0-0, τι ισοφαρίζει η ομάδα σου στο 90'. Όλα τα ίδια είναι.

GZahos
14-06-10, 18:50
Nαι, ακριβως. Μαυρο χαλι.

trd64
14-06-10, 18:54
είναι πολύ ενοχλητικό και για εμένα.....

Μα καλά στην ΕΡΤ, δεν μπορούν να φιλτράρουν αυτόν τον ήχο.....; Τόσα "μηχανήματα" έχουν, και υποτείθεται, και "τεχνογνωσία"....

Το έχουν κάνει όσο μπορούν. Στον πρώτο αγώνα πήγα να τρελαθώ :p :)
Δεν τον είδα. Τώρα υποφέρεται κάπως.

........Auto merged post: trd64 πρόσθεσε 1 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Σημερινό...
FIFA President Sepp Blatter has defended South African fans' right to blow their vuvuzela horns (http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5gFPgKQZCQQC6LLQjoQdcnz8N3sKAD9GB27RG0)

γμ το κερατό τους. Αν γινόταν στην Ελλάδα θα μας χώνευαν τώρα.

mach
14-06-10, 18:59
Στον αγώνα της Αργεντινής με τη Νιγηρία, οι Αργεντινοί προσπάθησαν να τραγουδήσουν κάποια στιγμή και οι περίεργοι βουβουζέλιαζαν όσο πιο δυνατά μπορούσαν. Μιλάμε για γελοιότητες δηλαδή.
Μέχρι στιγμής, το χειρότερο μουντιάλ που έχω δει, μακράν.

DaveMurray
14-06-10, 19:00
Δυστυχώς, που θα γίνω "αυστηρός", αποδεικνύεται πως τελικά η Νότια Αφρική, δεν θα έπρεπε ποτέ να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων.... (προσθέστε και τα ποδοπατήματα, και την ανεπαρκής ασφάλεια, σοβαρότητα). Εφόσον η κυβέρνηση, αλλά και ο λαός, δεν σέβονται πως άλλο τα "τοπικά" τους έθιμα, και άλλο ο σεβασμός προς τα άλλη κράτη/λαούς του κόσμου, που ενοχλούνται(εξαγριώνονται) από αυτό.... Πέτυχαν, να διοργανώσουν ένα φιάσκο, που εξαιτίας του "εθίμου" τους, διώχνουν τον κόσμο, από το να το παρακολουθήσει από τις τηλεοράσεις του.... Προσωπικά εγώ, μόνο την εθνική μας θα δώ, και αυτό, με ΤΡΟΜΕΡΗ προσπάθεια, και μόνο και μόνο γιατί παίζουν τα αδέρφια μας.... Διότι αν περίμενα να απολαύσω ποδόσφαιρο, από το απεχθές αυτό το οποίο κάνουν, σώθηκα....

Και εμείς εδώ έχουμε ΤΟΠΙΚΑ έθιμα, (άτοπο παράδειγμα: οι κρητικοί με τις μπαλωθιές τους --- στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, στα γήπεδα έπρεπε να πάμε με τα όπλα στο χέρι, και να χτυπάμε γιατί χαιρόμαστε που διοργανώνουμε τους ολυμπιακούς αγώνες, κτλ κτλ κτλ... ), αλλά δεν ενοχλούσαμε όλη την υφήλιο..... Εύχομαι να μην ξαναπάρει κανενός είδος αγώνες η Νότιος Αφρική....

Και έχεις και τον πρόεδρο της FIFA, να λέει καλά κάνουν, θα θέλατε να σας απαγορέψουν τα έθιμα σας στην χώρα σας ;

Ναι ρε φίλε, και άλλες χώρες έχουν έθιμα, αλλά όταν διοργάνωσαν αγώνες, δεν ενοχλούσαν και έκαναν εξαγριωμένη, όλη την ΥΦΗΛΙΟ.....

subzer0
14-06-10, 19:11
Αν και εμένα δεν με ενοχλεί η βουβουζέλα αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής.
Μετά το 1-1 της Νοτιου Αφρικής με το Μεξικό , ένας παίχτης της Ν. Αφρικής δήλωσε πως τους βοήθησε πολύ ο κόσμος με τον θόρυβο που έκανε. Τους συμπαιχτες του στην Ν. Αφρική που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα στην Ευρώπη και πηγαίνουν στην Ν. Αφρική μια φορά τον χρόνο δεν τους ενοχλεί?

manicx
14-06-10, 19:19
Μπορείτε κι εσείς τώρα

http://gr.vc/vuvuzela/

Απλά κολλήστε το κουμπί του mouse με ταινία και είστε κομπλέ.

Φανερός Πράκτωρ
14-06-10, 19:30
Μπορείτε κι εσείς τώρα

http://gr.vc/vuvuzela/

Απλά κολλήστε το κουμπί του mouse με ταινία και είστε κομπλέ.

:rofl: γαμάτο!

zardoz
14-06-10, 19:47
Γιατί δεν ανοίγετε βρε το EQUALIZER της τηλεόρασής σας (όλες οι ψηφιακές έχουν) και
κόψτε (notch filter) γύρω στα 300Hz, φυσικά ανεβάζοντας τις άλλες ζώνες
ειδικά όσες έχουν μεγάλη απόσταση από τα 300Hz (ανεβάστε δηλ τα πάνω από 1ΚΗz).

Βελτιώνει την κατάσταση. :rtfm:

Κανονικά πρέπει τα κανάλια να κάνουν ΕΚΕΙ noise cancellation (δηλαδή αφαίρεση
σήματος+θόρυβο ΜΕΙΟΝ θόρυβο όπου εδώ θόρυβος=βουβουζέλες) με time shifting.
Αυτό βελτιώνει εντελώς τη κατάσταση, αλλά ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ. :mad:

Valhalla
14-06-10, 19:49
Επειδή έχω ζήσει Ν. Αφρική...οι βουβουζέλες δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα ήθη και τα έθιμα ιδιαίτερα των έγχρωμων κατοίκων της. Έχουν μεγάλη παράδοση στον χορό και το τραγούδι που θα μπορούσε να αναδειχθεί μέσω του Μουντιαλ. Αντί γι'αυτό καταφεύγουν στον ηχητικό χουλιγκανισμό. Αυτό ακριβώς είναι οι βουβουζέλες. Τις έβγαλαν γιατί έτσι πιστεύουν οι γηπεδούχοι πως μπορούν να φοβίσουν τους φιλοξενούμενους και να χάσουν (και οι γηπεδούχοι ως εκ θαύματος δεν τις ακούνε).

Χουλιγκανισμός και γελοιοτητα είναι, τίποτα άλλο...

BOBBY
14-06-10, 19:50
Νομίζω ότι έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση σήμερα,άντε να δούμε.Πολύ μλκία είναι τελικά.

Valhalla
14-06-10, 19:51
Γιατί δεν ανοίγετε βρε το EQUALIZER της τηλεόρασής σας (όλες οι ψηφιακές έχουν) και

Εγώ προσωπικά συνήθισα κάπως στη φασαρία. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχουν εναλλαγες στην ατμόσφαιρα παρά αυτό το μονότονο πράγμα.

Verde
14-06-10, 20:39
Εγώ προσωπικά συνήθισα κάπως στη φασαρία. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχουν εναλλαγες στην ατμόσφαιρα παρά αυτό το μονότονο πράγμα.

καλα η βουβουζελα δεν συνηθιζεται με τιποτα... δεν μπορω να δω πανω απο 10-20 λεπτα με χαμηλη ενταση και κανω ζαπινγκ γιατι μου σπανε τα νευρα..

Το χειροτερο ομως ειναι αυτο που λες..
που ειναι η γηπεδικη ατμοσφαιρα ρε ανθρωποι της ζουγκλας??:rofl:
Θελουμε συνθηματα, τυμπανα, τραγουδια, χειροκροτημα, γιουχαισμα, υποστηριξη, γκοοολλλλ... αυτο ειναι το ποδοσφαιρο...:oneup:
οχι ενα συνεχομενο ξενερωτο βουυυυ!!!:down:

Ελπιζω να το απαγορευσουν αμεσα για να μπορεσουμε να χαρουμε λιγο μπαλα και ατμοσφαιρα!

pan.nl
14-06-10, 21:14

Κάτι τέτοιο έχουν κάνει εδώ στην ολλανδική τηλεόραση και έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση.

Πραγματικά πολύ ενοχλητικός ο ήχος και ακόμα πιο ενοχλητική η αντιμετώπιση από τη FIFA. :down:

leros2004
14-06-10, 22:15
Φανταστείτε αυτούς που αγόρασαν HD τηλεοράσεις, surround συστήματα για τον ήχο (μιλάω για εξωτερικό γιατί εδώ ακόμα βλέπουμε πετσοκομένο 4:3 σε stereo) για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τελικά δεν μπορούν να δουν τα παιχνίδια χωρίς να πονοκεφαλιάσουν. Απαράδεκτο αυτό που γίνεται και συμβαδίζει με το θέαμα που μέχρι στιγμής είναι κάκιστο.

........Auto merged post: manicx πρόσθεσε 1 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα αργότερα ........

http://www.youtube.com/watch?v=1HHOSNq7K3U

Είναι Θεός !!!!!!:worthy:

Raven84
14-06-10, 22:52
http://www.bbc.co.uk/blogs/worldhaveyoursay/2010/06/on_air_should_the_vuvuzela_be.html#223019

Χαμός:p

Rebel Scum
15-06-10, 00:08
Η FIFA είναι απίθανο να παρέμβει ...θα μπούμε σε ρατσιστικά θέματα...μόνο τεχνικά όπως ειπώθηκε αν γίνει κάτι.

Εγώ λέω αν κερδίσουμε εμείς κάποια διοργάνωση να υποχρεώσουμε τον υπόλοιπο πλανήτη να ακούει σχολιασμό από πουρουπουπου σαν χαλί στον δικό τους σπορτσκαστερ...

albatross
15-06-10, 00:20
Ας πρόσεχαν... άλλη φορά ας μην αναθέτουν τέτοια μεγάλη διοργάνωση στους μιλκομπούκαλο. :p

Gordito
15-06-10, 00:23
Δε με ενοχλει τοσο η βουβουζελα, τουλαχιστον ωστε να κλεισω την τηλεοραση.

Περισσοτερο με ενοχλει η αθλια Ελληνικη περιγραφη.
Του θεωρω απαραδεκτους, για να μην πω ηλιθιους.

Φανερός Πράκτωρ
15-06-10, 00:45
Ας πρόσεχαν... άλλη φορά ας μην αναθέτουν τέτοια μεγάλη διοργάνωση στους μιλκομπούκαλο. :p

ίσα ρε τσολιά

albatross
15-06-10, 00:49
ίσα ρε τσολιά

καμία σχέση... μα καμία. Τέσπα.

GZahos
15-06-10, 11:56
ίσα ρε τσολιά

Αμεσως να πιαστεις σαν την μυγα. Την βουβουζελα δηλαδη.

esquellot
15-06-10, 12:07
Εμένα δε με ενοχλεί καθολου. Εφόσον είναι μέρος της παράδοσης του λαού της Ν. Αφρικής είναι σεβαστό.
Η διαφορετικότητα μου αρέσει.

wi fi thief
15-06-10, 12:15
Εμένα δε με ενοχλεί καθολου. Εφόσον είναι μέρος της παράδοσης του λαού της Ν. Αφρικής είναι σεβαστό.
Η διαφορετικότητα μου αρέσει.

σωστος

ετσι, αν ποτε διοργανωθει μουντιαλ στην ελλαδα, δεν θα απαγορεψουνε τις δικες μας παραδοσεις δλδ τα λειζερ

θα εχουμε και δακρυγονα, ταυτοχρονα συγκινητικη και φαντασμαγορικη ατμοσφαιρα :twisted:

αυτα ειναι εθιμα, οχι οι ξενερωτες οι καραμουζες :p

LOUKAS32
15-06-10, 12:28
Επειδή έχω ζήσει Ν. Αφρική...οι βουβουζέλες δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα ήθη και τα έθιμα ιδιαίτερα των έγχρωμων κατοίκων της. Έχουν μεγάλη παράδοση στον χορό και το τραγούδι που θα μπορούσε να αναδειχθεί μέσω του Μουντιαλ. Αντί γι'αυτό καταφεύγουν στον ηχητικό χουλιγκανισμό. Αυτό ακριβώς είναι οι βουβουζέλες. Τις έβγαλαν γιατί έτσι πιστεύουν οι γηπεδούχοι πως μπορούν να φοβίσουν τους φιλοξενούμενους και να χάσουν (και οι γηπεδούχοι ως εκ θαύματος δεν τις ακούνε).

Χουλιγκανισμός και γελοιοτητα είναι, τίποτα άλλο...

και εσυ?

ποτε ?

εγω 85-90 σχεδων, Joburg μεναμε

........Auto merged post: LOUKAS32 πρόσθεσε 0 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........

ισως το χειροτερο μουντιαλ σορρυ

yiapap
15-06-10, 12:33
Η διαφορετικότητα μου αρέσει.Και μένα μου αρέσει η παράδοση. Και η διαφορετικότητα. Όμως δεν θα ήθελα να σουβλίζουμε αρνιά στις κερκίδες και να ανεβαίνει η τσίκνα στα ουράνια ούτε να μουτζώνουμε ότι σφυρίζει.
Οι Βουβουζέλες αφαιρούν από τα παιχνίδια όλη την ατμόσφαιρα που προκαλούν οι φίλαθλοι. Κι αυτό είναι πραγματικά άθλιο! :thumbdown

BladeWS
15-06-10, 12:59
Oσοι εχετε Samsung.

Valhalla
15-06-10, 17:03
και εσυ?

ποτε ?

εγω 85-90 σχεδων, Joburg μεναμε

........Auto merged post: LOUKAS32 πρόσθεσε 0 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........

83-89 κάτι τέτοιο, και έμενα Benoni - αρκετά κοντά στο Joburg

Κάτσε να διοργανώσουμε κανα Μουντιάλ και έχουμε όλοι απο ένα ντέφι και κανα κλαρίνο, να βάλουμε και ψησταριές και να μοιράζουμε κοντοσούβλι, κοκορέτσι και αρνί ψητό.
Ο κόσμος της Ν.Αφρικής θα μπορούσε να μοιραστεί την ιδιαίτερη κουλτούρα του μέσα απο το τραγούδι και τους χορούς, όχι απο μια γελοιότητα που είναι αντίστοιχη των δικών μας καπνογόνων και κωλόχαρτων που πετάμε μέσα στο γήπεδο.

LOUKAS32
15-06-10, 17:12
[QUOTE=Valhalla;3544252]

83-89 κάτι τέτοιο, και έμενα Benoni - αρκετά κοντά στο Joburg

OFF TOPIC

ελα ρε συ....

ποσο εισαι ? BILTONG εχεις?? πειναμεεε

Valhalla
15-06-10, 17:19
ελα ρε συ....

ποσο εισαι ? BILTONG εχεις?? πειναμεεε[/

Πσσσσ τι μου θύμισες τώρα, θεϊκό το Biltong...που να βρείς εδώ δεν υπάρχει πουθένα :(
31 είμαι πάντως (1979) :p

LOUKAS32
15-06-10, 17:20
Πσσσσ τι μου θύμισες τώρα, θεϊκό το Biltong...που να βρείς εδώ δεν υπάρχει πουθένα :(
31 είμαι πάντως (1979) :p

OFF TOPIC

χαχαχαχαχα

εχει στην ελλαδα!!

@ ADSLgr.com All rights reserved.