PDA

Επιστροφή στο Forum : macbook pro και εξωτερικος σκληρος

Runner25
19-06-10, 21:16
εχω το προηγουμενο macbook pro και ενα εξωτερικο σκληρο τον western digital my passport 320 giga το προβλημα ειναι οτι η ανταποκριση του δισκου ειναι φοβερα σπαστικη και αργη . Για να καταλαβετε σε αυτο το δισκο εχω τη μουσικη μου και οταν μετακινουμαι απο φακελο σε φακελο αυτο γινεται εξαιρετικα αργα καθυστερει να διαβασει σημειωτεον οτι ο ιδιος δισκος σε αλλο υπολογιστη με παραθυρα 7 πηγαινει αν οχι σφαιρα κανονικα. Και επισης πηρα της hercules το dj steel series ενα midi dj controler και οταν το βαζω με το δισκο κολαει το συμπαν και πρεπει να κανω force quit σε ολα παρακαλω παιδες μια βοηθεια γιατι αυτο δεν ειναι φυσιολογικο

hot_swapper
19-06-10, 22:10
Δύσκολη περίπτωση, αλλά τσέκαρε καλού κακού τα παρακάτω...
1) μήπως τρέχει κανά Spotlight από πίσω και τον σκανάρει;
2) μήπως έχεις άλλη συσκευή usb ταυτόχρονα στο ίδιο laptop, που να τρώει bandwidth...;

Τι filesystem έχει ο δίσκος;

Runner25
20-06-10, 20:35
δεν εχω φιλε μου αλλη συσκευη το file system ειναι ntfs

macgiorgosgr
20-06-10, 20:43
Γιατί έχεις τον δίσκο σε NTFS; Εφόσον δεν μπορείς να γράψεις, δεν είναι άχρηστος;

Runner25
21-06-10, 15:40
εχω μονο τη μουσικη μου εκει και μουσικη βρησκω και προσθετω απο τα windows για αυτο εξαρχης τον ειχα ntfs

hot_swapper
21-06-10, 18:18
Μήπως γι' αυτό ζορίζεται; Επειδή δεν μπορεί να γράψει; Αν ο δίσκος είναι γεμάτος mp3 τότε είναι πιθανόν ο Finder κάθε φορά να σκανάρει όλο τον κατάλογο για να φτιάξει τα previews (π.χ. αν κάποιο mp3 έχει id3tag με artwork). Εφόσον δε μπορεί να αποθηκεύσει κάποια cache, τότε κάθε φορά τον σκανάρει από την αρχή. Δες αν καθυστερεί το ίδιο και σε καταλόγους που δεν έχουν multimedia αρχεία...

eVasilis
23-07-10, 13:01
To NTFS για το ΟS X είναι "read only" και σέρνεται.

Αν ο δίσκος είναι γεμάτος κατά 50% + τότε ή ταχύτητά του πέφτει δραματικά.

Μετάφερε τη μουσική σε δίσκο φορμαρισμένο hfs+ (OS X)

geotaf
10-09-10, 02:45
Με εξωτερικο σκληρο usb σε format FAT32 (file system) θα υπάρξει πρόβλημα?? Δουλεύω με αυτόν και τώρα σκέφτομαιι να πάρω ένα macbook pro...

lou.nick
10-09-10, 10:53
Και με ntfs δε θα έχεις πρόβλημα αρκεί να εγκαταστήσεις το ntfs-3g από το macports και να κάνεις mount το δίσκο με read-write options.

geotaf
10-09-10, 11:58
Με εξωτερικο σκληρο usb σε format FAT32 (file system) θα υπάρξει πρόβλημα?? Δουλεύω με αυτόν και τώρα σκέφτομαιι να πάρω ένα macbook pro...
Θα χρειαστεί διαμόρφωση ξανά?

lou.nick
10-09-10, 12:18
Με fat δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αλλά fat σε εξωτερικό; Μόνο σε flashάκια και πολύ είναι.

hot_swapper
10-09-10, 12:22
Γενικά το FAT32 δουλεύει κανονικά στο macosx.
Βέβαια το FAT είναι από τα χειρότερα και πιο παλιομοδίτικα filesystem. Εαν ΔΕΝ σ'ενδιαφέρει να παιζει ΚΑΙ στα windows, καλύτερα να το κάνεις HFS -- σε αυτή την περίπτωση θα παίζει σε mac και linux (read only, εκτός κι αν το χεις χωρίς journal οπότε είναι read-write). Υπάρχει κι ένα πρόγραμμα το HFS explorer για win, αλλά δεν το 'χω δοκιμάσει.

geotaf
11-09-10, 00:47
Παιδιά δεν ξέρω τι να σας πω.. WD είναι στα 640GB. Περίπου 1,5 χρόνο τον έχω.
Επειδή με ενδιαφέρει και για windows κλείνω περισσότερο στο να πάρω και ένα 2,5" για mac.

Απο κει και πέρα και ξέροντας ότι είναι off topic, επειδή θα είναι το 1ο μου mac έχω και κάποιες άλλες απορίες.
1ον) Τι προγράμματα θα χρειαστώ έχτρα (π.χ. κάποιο media player για ταινίες, antivirus-spywar κλπ, offive) Μπορώ να τα βρω free για mac ή θα πρεπει να πληρώνω για όλα?

2ον) Προγράμματα όπως SPSS, MATLAB, MATHEMATICA υπάρχουν για mac?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! ΑΝ και είναι οφ τοπικ ζητώ μια απάντηση, έστω κάποιο λινκ...

lou.nick
11-09-10, 01:07
VLC, open office ή latex.

AntiVir εγώ δεν έχω και δεν πιστεύω να χρειάζεσαι.

Matlab υπάρχει σίγουρα. Για τα άλλα δεν ξέρω.

kolydart
12-09-10, 08:19
SPSS επίσης, υπάρχει για mac. Τρέχει πάνω από το X11

limf(x)
12-09-10, 12:32
Επειδή με ενδιαφέρει και για windows κλείνω περισσότερο στο να πάρω και ένα 2,5" για mac.

Απο κει και πέρα και ξέροντας ότι είναι off topic, επειδή θα είναι το 1ο μου mac έχω και κάποιες άλλες απορίες.
1ον) Τι προγράμματα θα χρειαστώ έχτρα (π.χ. κάποιο media player για ταινίες, antivirus-spywar κλπ, offive) Μπορώ να τα βρω free για mac ή θα πρεπει να πληρώνω για όλα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! ΑΝ και είναι οφ τοπικ ζητώ μια απάντηση, έστω κάποιο λινκ...

Εννοείται πως υπάρχει και το Mathematica για Mac Os X...

http://www.wolfram.com/products/mathematica/platforms/

sonic
12-09-10, 12:37

Anti virus σε mac είναι άχρηστο... όσο για τα προγράμματα, δες εδώ:

http://bestmacsoftware.org/

geotaf
13-09-10, 00:26
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Σίγουρα στην πορεία θα χω κι άλλες απορίες και ερωτήσεις, αλλά θα τα δούμε αυτά!

@ ADSLgr.com All rights reserved.