Επιστροφή στο Forum : Laptop και αυτοκινητο
Γεια σας φιλοι. Μια ερωτηση. Επιτρεπεται να χρησιμοποιειται το φορητο σε αυτοκινητο εν κινησει ; Ρωταω γιατι σε προσφατο ταξιδι τα παιδια μου μού ζητησαν να το χρησιμοποιησουν και δεν ηξερα τι να πω . Επιτρεπεται ή οχι λόγω πιθανου προβληματος σε κανενα δισκο ή κατι αλλο ?
Δεν υπαρχει θεμα, αρκει να μην το χρησιμοποιεις εσυ ως οδηγος :whistle: και φυσικα να το κρατουν καλα μην πεσει κατω...
OrderlordTank
22-06-10, 20:49
Μια χαρα 8α σαι αρκει να 8υμη8εις να μην κοιτας ΠΟΤΕ εξω απο την ο8ονη γιατι 8α ζαλιστεις σε χρονο dt... :P
και φυσικα να το κρατουν καλα μην πεσει κατω...
To βασικότερο αυτό είναι νομίζω
γιατί; τι θα πάθει αμα γίνει χρήση στο αμάξι; Απο ζάχαρη είναι; Άφοβα! Στο κάτω κάτω γι αυτό τον λόγο λέγονται φορητοί.
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Όσες φορές χρησιμοποίησα το pc με το αμάξι εν κινήσει παραλίγο να γυρίσω τον εξορκιστή σε επανάληψη! :lol:
Πρόβλημα δέν υπάρχει για να τον χρησιμοποιήσεις, ακόμη και ώς οδηγός σάν GPS (φυσικά να μην σου κόβει τον ορατότητα και να μήν σου αποσπά την προσοχή!)
Εγω όταν το προσπάθησα δεν το καταφερα με τίποτα :) Μου αποσπούσε πολύ την προσοχή :) :)
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Μονο μη σου αποσπα την προσοχη για δικη σου ασφαλεια και των συνεπιβατων σου!
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Μονο μη σου αποσπα την προσοχη για δικη σου ασφαλεια και των συνεπιβατων σου!
Προς θεου :) για τα παιδια μου μιλησα οχι για μενα ... Ευχαριστω παντως.
mitsopanis
24-06-10, 21:46
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα να ρωτήσω κάτι σχετικό-άσχετο.
Υπάρχει φορτιστής αυτοκινήτου για λάπτοπ? Συγκεκριμένα για macbook pro? Αλλά και γενικά για laptops?
biozweistein22
24-06-10, 22:57
Αυτός (http://cgi.ebay.com/NEW-Auto-DC-Adapter-Car-Charger-Apple-MacBook-pro-/190409240190?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c55466e7e) και σε πολύ καλή τιμή αλλά μόνο από ebay το βρήκα όσο έψαξα
OrderlordTank
24-06-10, 23:06
Για laptops γενικοτερα υπαρχει τιποτα?
Για λαπτοπ βρήκα και σε ελληνικά μαγαζιά...για mac ΄΄ομως δεν έχω δει
mitsopanis
24-06-10, 23:24
Το έχεις? Είναι εγγυημένο αυτό το προιον? Τόσο για την μπαταρία όσο και απο θέμα υλικών?
........Auto merged post: mitsopanis πρόσθεσε 5 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Βρήκα και αυτον τον έμπορο στο αγγλικό
http://stores.ebay.co.uk/Avesta-UK-Limited_Apple_W0QQ_fsubZ1451087012QQ_sidZ214266422QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322
Αλλά βλέπω έχει 2 εκδόσεις για car charger μια με 65W και μια με 85W.
Γνωρίζεις κανείς τις διαφορές μεταξύ τους?
Για laptops γενικοτερα υπαρχει τιποτα?
Γενικότερα αμα θες, πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ζητάς ενα Inverter (100-300watt) για το αμάξι. Βγάζει κανονική πρίζα σουκου οπου συνδέεις ότι θες :cool:
OrderlordTank
25-06-10, 11:37
Thanks.Αν παρω inverter για μεγαλη ταση να υπο8εσω οτι κανει και για μικροτερη σωστα?
Thanks.Αν παρω inverter για μεγαλη ταση να υπο8εσω οτι κανει και για μικροτερη σωστα?
"Ισχύ", εννοείς.
Ναί, κάνει.
OrderlordTank
25-06-10, 14:40
"Ισχύ", εννοείς.Yep αυτο εννοω.Ειμαι και ηλεκτρονικος τρομαρα μου αλλα με εφαγε η βιασυνη.Ευχαριστω... :P
Οι σκληροί δίσκοι δεν έχουν πρόβλημα με τις ελληνικές (και όχι μόνο) λακκούβες; :hmm:
biozweistein22
25-06-10, 16:52
Το έχεις? Είναι εγγυημένο αυτό το προιον? Τόσο για την μπαταρία όσο και απο θέμα υλικών?
Όχι δεν το έχω , και δεν ξέρω κατα πόσο θα συνέδεα κατι κινέζικο με ένα mac , άν θές κοίτα σε κανα apple store για να σου στείλουν , θα είναι σίγουρα ποιό ακριβό αλλά τουλάχιστον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Οι σκληροί δίσκοι δεν έχουν πρόβλημα με τις ελληνικές (και όχι μόνο) λακκούβες; :hmm:
αμα υπηρχε τετοιο προβλημα τοτε δεν θα υπηρχανε φορητοι υπολογιστες γενικοτερα! Ενασ σκληρος θα πρεπει να φαει αρκετα αγριο σουτι για να παθει κατι. Οι φορητοί ειναι φτιαγμένοι για φορητή χρήση που σημαίνει και κανα πέσιμο, και τρανταγματα, και κραδασμοι, δεν θα πάθουν κάτι.
κοιτα αν ειναι να σκασεις σε τιποτε γνωστες χαραδρες εργων :rolleyes: , μαλλον δεν θα σε νοιαξει το laptop. Σε λοιπες λακουβες ενταξει θα αντεξει αρκει να μην βαλεις στοχο οτι λακουβα υπαρχει!!!!!
mitsopanis
26-06-10, 07:26
Όχι δεν το έχω , και δεν ξέρω κατα πόσο θα συνέδεα κατι κινέζικο με ένα mac , άν θές κοίτα σε κανα apple store για να σου στείλουν , θα είναι σίγουρα ποιό ακριβό αλλά τουλάχιστον θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Ακριβώς γιαυτο το λόγο. Και εγω δε θέλω να βάλω οτι ναναι πάνω στο mbp μου.
Η apple εχει μόνο το magafe airline adapter όμως τονίζει ρητά να μην το χρησιμοποιείς στο αυτοκινητο.
Και στην τελική προτιμώ να δώσω 40€ παραπάνω και να πάρω της apple παρα κάποιο άκυρο.
Υπάρχει όμως κάποια λύση από την apple?
biozweistein22
26-06-10, 14:02
Το μόνο που βρήκα σαν καλή λύση είναι να πάρεις αυτο (http://cgi.ebay.com/75W-AC-12V-DC-220V-CAR-POWER-INVERTER-W-USB-ADAPTER-/280517619467?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4150272f0b) που και να σου χαλάσει δεν θα έχει πρόβλημα το λάπτοπ σου και να συνδέσεις τον κλασσικό σου φορτιστή πάνω του. Είναι επίσης μια πολύ καλή αγορά και άσχετα με την φόρτιση του mac αφού απ' ότι κατάλαβα δέχετε όλες τις πρίζες και μπορείς να βάλεις πάνω του όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από 75W και κάτω.
Το μόνο που βρήκα σαν καλή λύση είναι να πάρεις αυτο (http://cgi.ebay.com/75W-AC-12V-DC-220V-CAR-POWER-INVERTER-W-USB-ADAPTER-/280517619467?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4150272f0b) που και να σου χαλάσει δεν θα έχει πρόβλημα το λάπτοπ σου και να συνδέσεις τον κλασσικό σου φορτιστή πάνω του. Είναι επίσης μια πολύ καλή αγορά και άσχετα με την φόρτιση του mac αφού απ' ότι κατάλαβα δέχετε όλες τις πρίζες και μπορείς να βάλεις πάνω του όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από 75W και κάτω.
75watt είναι πολύ λίγα (πολλοι φορητοί έχουν 90watt τροφοδοτικά) και το συγκεκριμένο πρέπει να είναι αρκετά της πλάκας και λάθος σχεδιασμένο (θα σπάσει την πρίζα του αμαξιού). Πάτε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών να δείτε τιποτα της προκοπης.
biozweistein22
26-06-10, 16:16
75watt είναι πολύ λίγα (πολλοι φορητοί έχουν 90watt τροφοδοτικά) και το συγκεκριμένο πρέπει να είναι αρκετά της πλάκας και λάθος σχεδιασμένο (θα σπάσει την πρίζα του αμαξιού). Πάτε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών να δείτε τιποτα της προκοπης.
1)Άν μπείς σε ένα applestore θα δείς οτι η apple φτιάχνει φορτιστές 45,60,65+85W οπότε τα 75 που είναι ακριβώς στη μέση θα λειτουργούν άψογα.
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/mac_accessories/power?mco=MTM3NTI3NzQ
2)Προφανώς και δεν πρόκειται να σπάσει η πρίζα του αυτοκινήτου, το πολύ πολύ να σπάσει αυτό μεσα στην πρίζα και να ταλαιπωρηθείς λίγο να το βγάλεις, και αυτό αν κάνεις καμια απότομη κίνηση.
Νομίζω πως για τα λεφτά του αξίζει να το δοκιμάσεις φίλε.
1)Άν μπείς σε ένα applestore θα δείς οτι η apple φτιάχνει φορτιστές 45,60,65+85W οπότε τα 75 που είναι ακριβώς στη μέση θα λειτουργούν άψογα.
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/mac_accessories/power?mco=MTM3NTI3NzQ
2)Προφανώς και δεν πρόκειται να σπάσει η πρίζα του αυτοκινήτου, το πολύ πολύ να σπάσει αυτό μεσα στην πρίζα και να ταλαιπωρηθείς λίγο να το βγάλεις, και αυτό αν κάνεις καμια απότομη κίνηση.
Νομίζω πως για τα λεφτά του αξίζει να το δοκιμάσεις φίλε.
1) Ποτε δεν παιρνουμε οριακα watt
2) μα τι λες? Αμα σπασει το μεσα.... ουσιαστικα εσπασε η πριζα... ασε που μπορει να σου ραγισει κανα πλαστικο εξωτερικα αμα φαει καμια αγαρμπη. Αυτο τπ πραγμα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ!!!
Οποιος το παρει καλη τυχη...:)
update: και για προσπαθησε να βαλεις αυτη την γκουμουτσα σε ενα αμαξι! Στο ενα μου αμάξι δεν θα μπορώ να αλλάξω ταχύτητες και στο άλλο το χέρι αντι να βρίσκει στο υποβραχιόνιο, θα βρίσκει σε αυτο.... Σκέφτομαστε λοιπόν που θα το βολέψουμε επίσης. Εχει 1002 άλλα βολικά και ποιότικα, γιατί να μπλέξει κανείς με σαβούρια?
thn nila mou...
26-06-10, 16:44
έχω ενα inverter 350W και το χρησιμοποιω εδώ και καιρο σε αυτοκινητο και σκαφος. γνωριζει κανεις όμως αν και ποση ενεργεια καταναλώνει ακομα και όταν δεν χρησιμοποιείται για να φορτίζει αλλα είναι απλα αναμένο;
γιατι έχω την εντυπωση οτι πέφτει η μπαταρια, αλλα δεν έχω μηχάνημα να το μετρήσω.
α, ναι και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=LEnSaF4sxWU
mitsopanis
26-06-10, 16:52
Δηλαδή ουσιαστικά branded λύση δεν υπάρχει?
biozweistein22
26-06-10, 16:56
Ποτε δεν παιρνουμε οριακα watt
2) μα τι λες? Αμα σπασει το μεσα.... ουσιαστικα εσπασε η πριζα... ασε που μπορει να σου ραγισει κανα πλαστικο εξωτερικα αμα φαει καμια αγαρμπη. Αυτο τπ πραγμα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ!!!
Οποιος το παρει καλη τυχη...
1) Δεν είναι ρε αδερφέ οριακά w , είναι περισσότερα από 4 φορτιστές που παράγει η apple για τα mac
2) Εδώ έχεις δίκιο , αλλά εγώ είχα στο μυαλό μου αυτό που κάνω εγώ στο αυτοκίνητο, τον adaptor στο car socket στο πορτ μπαγκαζ και το καλώδιο το περνάω κάτω απ' τα καθίσματα
Οντως αν δεν έχεις αναπτήρα πίσω τέτοιο τεράστιο πράγμα θα σε δυσκόλευε
mitsopanis
01-07-10, 15:30
Τελικά κάποια εγγυημένη branded λύση στην ουσία δεν υπάρχει?
πας περνεις εναν καλο φορτιστη αυτοκινητου με προστασια υπερφορτωσης της μπαταριας περιπου στα ιδια output watt και σταακριβως ιδια output volt βρισκεις και ενα βυσμα που να σε ταιριαζει, κοβεις τα καλωδια και εννωνεις το κοκκινο με το κοκκινο και το μαυρο με το μαυρο.Βαζεις μονωτικη ταινια και στα γυμνα καλωδια και εισαι ετοιμος. Τωρα με τα Amber δεν ξερω τι πεζει αλλα καλυτερα παρε περιπου στα ιδια παλι
mitsopanis
01-07-10, 16:17
Δηλαδή δεν υπάρχει branded λύση :lol:
Καλά τέτοια πειράματα δε πρόκειται να κάνω.
Δηλαδή δεν υπάρχει branded λύση :lol:
Καλά τέτοια πειράματα δε πρόκειται να κάνω.
Μα σου ειπαμε! Μεσω inverter βγαζεις κανονικη σουκου μπριζα στην οποια πανω της συνδεεις οτι θελεις... μεσα σε αυτα και τον κανονικο φορτιστη σου. Τι καλυτερο απο αυτο? :hmm:
Κάντε μια αναζήτηση στο google σχετικά με το carputer :p
mitsopanis
06-07-10, 23:43
Τι είναι το carputer? Pc σε αυτοκίνητο λέει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.