PDA

Επιστροφή στο Forum : H Google απεγκατέστησε remotely δύο επικίνδυνες εφαρμογές από εκατοντάδες Android συσκευές



Σελίδες : [1] 2

nm96027
26-06-10, 22:38
Η Google ανακοίνωσε πως αφαίρεσε δύο δωρεάν εφαρμογές από αρκετές εκατοντάδες Android τηλεφώνων στα οποία ήταν εγκατεστημένες από τους χρήστες τους. Η αιτιολογία είναι πως οι εφαρμογές αυτές παραβίαζαν τους όρους χρήσης της εταιρείας. Ωστόσο όπως φαίνεται η επιχείρηση ήταν μία μεγάλης κλίμακας άσκηση ετοιμότητας των συστημάτων ασφάλειας της εταιρείας.

Όπως και η Apple έτσι και η Google έχει την τεχνική δυνατότητα να αφαιρέσει εξ αποστάσεως (remotely) εφαρμογές που με την θέληση τους (ή όχι) έχουν εγκαταστήσει οι ιδιοκτήτες των συσκευών Android. Η δυνατότητα αυτή αναφέρεται στους όρους χρήστης του Android Market.

Πρόκειται για την πρώτη φορά όπου η Google χρησιμοποιεί το Remote Application Removal Feature (Λειτουργία Απομακρυσμένης Αφαίρεσης Εφαρμογών) για λόγους ασφάλειας. Οι δύο εφαρμογές οι οποίες αφαιρέθηκαν ήταν η RootStrap και η Twilight Eclipse Preview. Η μεν πρώτη απλώς εκτελούσε έναν κώδικα και εμφάνιζε στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου απλώς το μήνυμα Hello World ενώ η δεύτερη έκανε ακριβώς το ίδιο αλλά εμφανίζονταν ψευδώς ως σχετική με την ταινία Twillight Saga: Eclipse.

O Jon Oberheide δημιουργός των εφαρμογών αυτών είναι ερευνητής ασφάλειας και η εισαγωγή των δύο εφαρμογών αυτών ήταν μία πρωτοβουλία στα πλαίσια των ερευνών του.


"Δεν σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν κατά του χρήστη και δεν είχαν πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα ή πόρους του συστήματος. Από την στιγμή που οι εφαρμογές αυτές ήταν πρακτικώς άχρηστες, οι περισσότεροι χρήστες τις αφαίρεσαν λίγο μετά την εγκατάσταση τους."

H Google δήλωσε πως ο ερευνητής αφαίρεσε τις εφαρμογές από το Android Market με δική του πρωτοβουλία και πως η ίδια η εταιρεία αφαίρεσε τις εφαρμογές από τις συσκευές όπου είχαν μείνει εγκατεστημένες.


"Αποφασίσαμε πως, σύμφωνα με τους όρους χρήσης του Android Market, θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε την λειτουργία απομακρυσμένης αφαίρεσης εφαρμογών στις εναπομείνασες εφαρμογές προκειμένου να ολοκληρώσουμε το καθάρισμα από το λογισμικό αυτό."

Η Google επιμένει πως το εργαλείο αυτό προορίζεται μόνο για καλή χρήση.


"Η λειτουργία απομακρυσμένης αφαίρεσης εφαρμογών είναι ένα από τα πολλά εργαλεία ελέγχου ασφάλειας του Android με τα οποία βοηθάμε τους χρήστες στο να προστατεύονται από κακόβουλες εφαρμογές", δηλώνει η εταιρεία.

"Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή μίας επικίνδυνης εφαρμογής αυτή θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να αφαιρεθεί από όλες τις συσκευές. Και ενώ ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε, γνωρίζουμε πως έχουμε την ικανότητα να αναλάβουμε δράση για να προστατεύσουμε τους χρήστες αν χρειαστεί."

Σύμφωνα με τον Jon Oberheide οι εφαρμογές αυτές παραβίασαν εκ προθέσεως τους όρους χρήσης του Android Market και θα μπορούσαν αργότερα να αναλάβουν το έλεγχο του κινητού τηλεφώνου. Για το μεν RootStrap έχουν καταγραφεί περίπου 50 κατεβάσματα ενώ για το Twillight ο αριθμός είναι κάπου μεταξύ στις 250 και 350 αν και κάποιοι πρόλαβαν και απεγκατέστησαν την εφαρμογή πριν επέμβει η Google.

H Αpple παρότι έχει παρόμοια δυνατότητα, δεν έχει χρειαστεί να την έχει ενεργοποιήσει μέχρι τώρα.


Πηγές: Cnet (http://news.cnet.com/8301-27080_3-20008922-245.html?tag=newsEditorsPicksArea.0)και The Register (http://www.theregister.co.uk/2010/06/24/google_lifts_two_apps_from_android/)

alekan
26-06-10, 22:46
Tο παλιο τραγουδι του Mηλιωκα μου θυμιζουν ολα αυτα..."για το καλο μου"

nnn
27-06-10, 00:00
Do no evil :rolleyes:

gabatia
27-06-10, 00:04
αρχισαν τα οργανα!!!!!!! αν και δεν το περιμενα τουλαχιστον απο αυτους!!!!!!

johnthegeeks
27-06-10, 00:13
θα μπορούσα να πω ότι δεν μου φαίνεται και τοσο κακη κινηση οσο θα την κρινατε. οι εφαρμογές αυτές ήταν οντως άχρηστεσ. πάντως αν αυτη η τεχνολογια χρησιμοποιηθεί με κακό σκοπο θα έχει και κακές συνέπειες.

mrsaccess
27-06-10, 00:14
Το Android είναι ανοιχτό λογισμικό και δωρεάν. Όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει δική του ROM για να μην έχει τέτοια θέματα και ήδη κυκλοφορούν πολλές τρίτες ROM.

Ωστόσο για το stock Android που συνοδεύει μια συσκευή και θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστη και ασφαλής για τον οποιοδήποτε αυτή η λύση είναι απαραίτητη. Φυσικά ακόμη και σε stock Android μπορείτε να βάλετε εφαρμογές εκτός του market της google.

Επομένως οι παροιμίες για όργανα και τραγούδια δεν κολλάνε εδώ αφού υπάρχουν εναλλακτικές και μάλιστα εύκολες (πχ εφαρμογές εκτός market, backup εφαρμογών με το ASTRO). :)

minos197
27-06-10, 00:21
Βασικα το σημαντικό σε αυτήν την είδηση είναι ότι το βρήκαν σαν ευκαιρία να ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ το σύστημα.

Καλύτερα να γίνει τώρα η δοκιμή με 300 εφαρμογές παρά όταν ήδη υπάρχει μια σοβαρή ανάγκη χρήσης της,και κάτι πάει στραβά...

Μετά θα λέγαμε μα καλά γιατί δεν το είχαν δοκιμάσει??

Και στην τελική τι αφαίρεσαν?Δυο εν δυνάμη κακόβουλες εφαρμογές,δεν αφαίρεσαν κανένα πρόγραμμα γιατί ανταγωνίζεται το δικό τους...

intech
27-06-10, 00:29
Αυτό το remotely με απασχολεί.

Remote Application Removal Feature (Λειτουργία Απομακρυσμένης Αφαίρεσης Εφαρμογών) για λόγους ασφάλειας

Bourdoulas
27-06-10, 00:54
Ναι φυσικά είναι πολύ καλό που έχουν μια τέτοια δυνατότητα. Επίσης πολύ καλό που αφαίρεσαν τις δυο εφαρμογές από τα κινητά. Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν το πρόβλημα διάφοροι κακεντρεχείς. Oh wait... ίσως δεν θέλω να σκαλίζει τρίτος το κινητό μου!

Και το γεγονός ότι υπάρχουν τρίτες λύσεις δεν κάνει την παραπάνω ενέργεια λιγότερο αθώα.

mrsaccess
27-06-10, 00:56
Λάθος! Δεν είναι τρίτες λύσεις. Είναι μέσα στο Android. :)

hostolis
27-06-10, 01:36
έκτακτης ανάγκης[/B] ή μίας επικίνδυνης εφαρμογής αυτή θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να αφαιρεθεί από όλες τις συσκευές. Και ενώ ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε, γνωρίζουμε πως έχουμε την ικανότητα να αναλάβουμε δράση για να προστατεύσουμε τους χρήστες αν χρειαστεί."



Πως ορίζεται κατα την Google μια περίπτωση εκτάκτου ανάγκης; :hmm:

button
27-06-10, 01:50
ΕΤΣΙ ΕΕΕΕ πονηράδες .......:angryr:

USBCE
27-06-10, 02:31
Αποφασίζει πριν από σένα για σένα..πάντα για το καλό σου βεβαίως, βεβαίως...

aiolos.01
27-06-10, 02:33
Ίσως δεν είναι κακό να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το σίγουρο είναι οτι θα έπρεπε να υπήρχε η επιλογή να την απενεργοποιήσεις αν θέλεις. Και με δεδομένο οτι το android είναι Open source σίγουρα θα βγεί κάποιος που θα το κάνει. Το θέμα είναι οτι η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα το γνωρίζει καν.

button
27-06-10, 02:38
Ίσως δεν είναι κακό να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το σίγουρο είναι οτι θα έπρεπε να υπήρχε η επιλογή να την απενεργοποιήσεις αν θέλεις. Και με δεδομένο οτι το android είναι Open source σίγουρα θα βγεί κάποιος που θα το κάνει. Το θέμα είναι οτι η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα το γνωρίζει καν.

:oneup:

υποτίθεται οτι ειναι ελεύθερο και δωρεάν αλλα ..... για εφαρμογές που δεν πλήρωσες και τις βρήκες με crack ειναι κακούργημα και θα στο βγάζουν αυτόματα

σαν να εχεις ενα σπιτι και πρεπει να εχεις αρχικη διακοσμιση και οταν την αλαξεις σου ερχεται ιδιοκτητης και στο αλαζει οπος πριν ενω δεν ξερεις

(βλακεια εε)

paravoid
27-06-10, 02:42
«από Android συσκευές»; Κακή απόδοση, καλύτερο το «από συσκευές Android». Επίσης, το remotely μεταφράζεται μονολεκτικά «απομακρυσμένα» και ταιριάζει κουτί εν προκειμένω.

mrsaccess
27-06-10, 02:48
@button
Παραπληροφορείς. Η google μπορεί να αφαιρέσει μόνο εφαρμογές που έβαλες από το market. Οι κρακαρισμένες εφαρμογές δεν μπαίνουν από το market και αν σου κάνουν ζημιά δεν είναι πρόβλημα της google...

Φυσικά όλα αυτά είναι γνωστά (η Google δεν τα κρατάει κρυφά αυτά τα features :-k) αλλά κανείς δεν είχε τόσο καιρό πρόβλημα. (πάλι :-k)

Νikosanagn
27-06-10, 03:16
Tο παλιο τραγουδι του Mηλιωκα μου θυμιζουν ολα αυτα..."για το καλο μου" Δεν το πες σωστά πάει για το καλλλό μου....

tiffany
27-06-10, 03:44
Ρε παιδιά κάνατε λάθος τον τίτλο. Δεν είναι Google αλλά Apple.

Τιιι;;; Πωςςς;;; Η Google είναι; Ασύστολα ψεματα. Αυτά τα διαδίδουν οι κακοί που ειναι υπερ των κλειστών συστημάτων.

Τι καθόμαστε και συζητάμε; Όλοι έχουν σαν σκοπό το κέρδος. Η Google είναι οτι ηταν Microsoft το 80. Σε λίγα χρόνια θα την βρίζουμε. Πριν 1 μήνα βρίζατε την Apple και όλοι υποστηρίζατε το HTC Desire. Τώρα τί;;;

TheCondor
27-06-10, 03:57
Ρε παιδιά κάνατε λάθος τον τίτλο. Δεν είναι Google αλλά Apple.

Τιιι;;; Πωςςς;;; Η Google είναι; Ασύστολα ψεματα. Αυτά τα διαδίδουν οι κακοί που ειναι υπερ των κλειστών συστημάτων.

Τι καθόμαστε και συζητάμε; Όλοι έχουν σαν σκοπό το κέρδος. Η Google είναι οτι ηταν Microsoft το 80. Σε λίγα χρόνια θα την βρίζουμε. Πριν 1 μήνα βρίζατε την Apple και όλοι υποστηρίζατε το HTC Desire. Τώρα τί;;;

Σιγα, σου θιξαμε το iphone και τα μηλαρακια σου.

vegas
27-06-10, 06:42
μπραβοοο τους όμως !!

Aias
27-06-10, 08:51
εγω που ειμαι ασχετος με προγραμματισμο ,αν η google περα απο το να ελεγχει για εγκατεστημενες εφαρμογες και το να μπορει να τις απεγκαθηστα ,μπορει να δει και τα αλλα καλουδια του κινητου μου?(τηλεφωνα,sms ,παρακολουθηση κλησεων κτλ) τι γινεται?

qwertyuiop
27-06-10, 08:54
Μου τη σπάει οταν το παίζουν και καλά "για την ασφάλειά σας" ενώ ειναι για τη δική τους.

Μικρός έτσι την πάταγα στο psp και έβαζα ολες τις αναβαθμίσεις για να είμαι και καλά ασφαλής , και οταν πηγα 6η δημοτικού κατάλαβα πως δεν κρατιόμουν από τίποτα ασφαλής παρά μόνο από το να το σπάσω και να παίξω ό,τι παιχνίδι θέλω δωρεάν.

Ευτυχώς μόλις πάτησα το γυμνάσιο βγήκε η πανδώρα και το έφτιαξα. :p

emeliss
27-06-10, 11:39
Σιγα, σου θιξαμε το iphone και τα μηλαρακια σου.
Δίκιο έχει. Αν είχε γίνει το ίδιο στο iphone τώρα θα μετρούσαμε γύρω στις 50 σελίδες με σχόλια. Επειδή πρόκειται για το android το προσπερνάμε.

nm96027
27-06-10, 11:46
Το Android είναι ανοιχτό λογισμικό και δωρεάν. Όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει δική του ROM για να μην έχει τέτοια θέματα και ήδη κυκλοφορούν πολλές τρίτες ROM.

Ωστόσο για το stock Android που συνοδεύει μια συσκευή και θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστη και ασφαλής για τον οποιοδήποτε αυτή η λύση είναι απαραίτητη. Φυσικά ακόμη και σε stock Android μπορείτε να βάλετε εφαρμογές εκτός του market της google.

Επομένως οι παροιμίες για όργανα και τραγούδια δεν κολλάνε εδώ αφού υπάρχουν εναλλακτικές και μάλιστα εύκολες (πχ εφαρμογές εκτός market, backup εφαρμογών με το ASTRO). :)

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Simpleton
27-06-10, 11:50
Ίσως επειδή στο iPhone, ενώ διαφημίζουν τον ουρανό με τα άστρα, έχει ήδη προκύψει πρόβλημα με την κεραία και η γελοία πρόταση «αντιμετώπισης» από τον Θείο μόνο λύση δεν είναι. Το Android έχει πολύ λιγότερη «καραμούζα».

Η Google έχει ακόμα αρκετό δρόμο για να φτάσει την Apple στο treacherous computing.

konenas
27-06-10, 12:06
Το «άλλο» πρόσωπο της εταιρίας.
Καλά τα είπε ο Στάλμαν. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».
Διαβολικά ΣΑΑΣ και διαβολικές εταιρίες.
:whistle:

liberostelios
27-06-10, 12:10
Oh wait... ίσως δεν θέλω να σκαλίζει τρίτος το κινητό μου!
Αν και προσωπικά ούτε εγώ τη γουστάρω αυτή την κίνηση, δε μιλάμε για κάποιον που "σκαλίζει" το κινητό κανενός. Δην έχει ξαμολύσει 100.000 υπαλλήλους η Google να μπαίνουν στα κινητά των ανθρώπων ένα-ένα και να πάνε στο μενού να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή! Απλώς στέλνει μια εντολή ότι "αυτή η εφαρμογή είναι κακόβουλη και πρέπει να απεγκατασταθεί" και το κάθε Android τη δέχεται και εκτελεί την απεγκατάσταση.

Ευτυχώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τρίτες λύσεις! Όσοι εκθιάζατε τις πατενταρισμένες κινήσεις του Appstore και άλλες τέτοιες end-user λύσεις ως "μάνα εξ ουρανού", συνεχίστε να πιστεύετε σε αυτού του τύπου τις υλοποιήσεις για "άσχετους" (το λέω με συμπάθεια, όχι κακία)... Προσωπικά, θέλω πάντα να έχω εγώ τον έλεγχο του κινητού μου και να ξέρω τι γίνεται και όχι να χρειάζομαι εργαλειάκια που θα μου κάνουν τη δουλειά...


εγω που ειμαι ασχετος με προγραμματισμο ,αν η google περα απο το να ελεγχει για εγκατεστημενες εφαρμογες και το να μπορει να τις απεγκαθηστα ,μπορει να δει και τα αλλα καλουδια του κινητου μου?(τηλεφωνα,sms ,παρακολουθηση κλησεων κτλ) τι γινεται?
Αυτό εξαρτάται από το τι έχουν προβλέψει να κάνουν από απόσταση. Μια ματιά στην άδεια χρήσης ίσως σου λύσει τις απορείες. Πάντως δε νομίζω να υπάρχει δυνατότητα να μπορεί να μπει κάποιος της Google σε ένα κινητό για να δει τα τηλέφωνα κλπ. Αυτοί ενδιαφέρονται για μαζικά πράγματα. Δεν μπαίνουν σε ένα-ένα το κινητό και πάνε "με το χέρι" να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή που τους ενδιαφέρει.

Ο κίνδυνος που λες, βέβαια, ίσως υπάρχει, αλλά άσχετα από το συγκεκριμένο (ή άλλα αντίστοιχα) feature της Google. Αν κάποιος εγκαταστήσει μία κρυφή εφαρμογή στο κινητό σου, ενδεχομένως να κινδυνεύεις να σε παρακολουθεί. Αλλά μιλάμε για κάποιον άσχετο από τη Google.


Τιιι;;; Πωςςς;;; Η Google είναι; Ασύστολα ψεματα. Αυτά τα διαδίδουν οι κακοί που ειναι υπερ των κλειστών συστημάτων.
Μα ούτε όσοι βάζουν άλλη ROM στο iPhone τους έχουν τέτοια προβλήματα... Τιιιι;;; Πωςςςςς; Είναι καρακλειστό και δεν μπορούν; Α... Κρίμα! Καλά, δεν πειράζει... Το GUi του είναι γουστόζικο, οπότε αξίζει! :p

Υ.Γ.: Δεν έχω ούτε Android, ούτε iPhone (φυσικά)...

manuel
27-06-10, 12:10
άρχισε τις τακτικές τύπου Microsoft η Google :down:

αυτά γι όσους την θεωρούν αγνή και αθώα....όλα για το καλό μας φυσικά!!

απαράδεκτη κίνηση και με φοβίζει ιδιαίτερα το πως αποκτάει έλεγχο στο κινητό μας κρίνοντας τι είναι ακατάλληλο......και τι όχι
πλήρης αστυνόμευση δηλαδή......

Ευχαριστώ δεν θα πάρω

tiffany
27-06-10, 12:18
Το έγραψα και πιο πάνω. Κέρδος και πάλι κέρδος. Τα περί ελευθερίας πείτε τα αλλού. Για ρωτήστε ένα νομικό για την EULA και τις λοιπές άδειες και μετά πείτε μου ποια εταιρία πραγματικά μας πουλάει προϊόντα και δεν μας τα ενοικιάζει.

johnthegeeks
27-06-10, 12:21
Πάντως τα καταφέρατε μια χαρά, μπλέξατε και τις "αγαπημένες" σας Microsoft και Apple. Ποτέ να μην λέτε οτι αυτή η εταιρεία, η οποιαδήποτε άλλη εταιρία ήταν καλή στο παρελθόν και τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα ωραία...

Όχι, δεν πρέπει έτσι. Πιστεύω ότι κρίνουμε την πράξη και όχι την εταιρία. Την google, και την κάθε google, δε την εμποδίζει το παρελθόν της να κάνει κάποια ανήθικη πράξη.:down:

Επίσης, πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να είμαστε τόσο αρνητικοί, όταν κάνουν καλές ενέργειες, εταιρείες σαν την apple και τη Microsoft. Αυτές οι ενέργειες, αν είναι καλές, πρέπει να είναι καλοδεχούμενες από παντού, δεν μας ενδιαφέρει στο τέλος από που.:)

Εγώ στο δημοτικό όταν χρειάστηκε να αναβαθμίσω το psp, αργούσε, νόμιζα ότι χάλασε, και έβγαλα την μπαταρία το χαζό...!!!
Ευτυχώς το αντικατέστησαν με καινούργιο.:oneup:

liberostelios
27-06-10, 12:33
Το έγραψα και πιο πάνω. Κέρδος και πάλι κέρδος. Τα περί ελευθερίας πείτε τα αλλού. Για ρωτήστε ένα νομικό για την EULA και τις λοιπές άδειες και μετά πείτε μου ποια εταιρία πραγματικά μας πουλάει προϊόντα και δεν μας τα ενοικιάζει.
Γι αυτό καλό είναι να επιλέγεις εταιρείες που τουλάχιστον δε σου κλειδώνουν αυτό που αγόρασες από 10 μεριές και έχεις τη δυνατότητα είτε να βάλεις δικά σου πράγματα, είτε να το χειριστείς όπως θες εσύ. Και αυτό δεν το λέω ως σύγκριση μεταξύ εταιρειών ή με κάποια κακία... Απλώς εμένα αυτή είναι η άποψή μου. Ποτέ δεν πρόκειται να πάρω μια συσκευή και να την αφήσω να δουλεύει με generic ρυθμίσεις και με αυτοματισμούς γιατί δε θέλω (για την ακρίβεια δε με βολεύει, όχι ότι έχω τίποτα κολλήματα με το αν μπει να δει η Google τις κλήσεις μου -είχα μια σκασίλα :p-).

Τέλος πάντων, δε νομίζω ότι η Google θεωρείται παναγία για να πέσουμε από τα σύννεφα με την είδηση... Δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη εταιρεία. Το θέμα είναι πως χειρίζεται κανείς τα πράγματα και πόσο αφήνει τον καθένα να κάνει κουμάντο στη ζωή του. Τουλάχιστον το Android είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα (σε σχετικά "κλειστό" μοτίβο, βέβαια) οπότε υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

MadAGu
27-06-10, 12:34
Το ότι μπορεί να απεγκαθιστά προγράμματα ανάλογα με τη θέλησή της από το Android, για μένα σημαίνει ένα πράγμα: root access. Και για να έχει root access σε κάθε μηχάνημα, σημαίνει πως υπάρχει backdoor και συγκεκριμένοι κωδικοί για να το κάνει. Επομένως αυτόματα καταστρατηγείται η ασφάλεια του συστήματος από τον ίδιο το developer και εκτός αυτού σημαίνει πως μπορεί ελεύθερα να κάνει ό,τι θέλει στο μηχάνημα χωρίς να το παίρνει ο χρήστης χαμπάρι.

Με αυτά και αυτά και τις νοοτροπίες αυτές θα καταλήξουμε να χρειαζόμαστε και antivirus όπως έκανε η apple με το OSX...

manuel
27-06-10, 12:45
άραγε υπηρεσίες τύπου προστασίας δεδομένων δεν πρέπει να επέμβουν σε αυτήν την περίπτωση ?
δεν θυμάμαι πότε (χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν έχει γίνει κι όλας) να σου απεγκαθιστά η Microsoft "κακόβουλες" εφαρμογές με windows update

τελικά μετά τις συλλογές στοιχείων από τα ανοιχτά wifi έχουμε και καταγραφές πληροφοριών απευθείας από τα κινητά μας.....
Από που και ως που χρειάζομαι την βοήθεια τις κάθε Google για να με προσέχει

Google nice Work !!

και εις ανώτερα :mad:


αυτό που είναι και αξιοπρόσεκτο είναι ότι λείπουν posts από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους.....που να ναι άραγε όλοι αυτοί ? :p

johnthegeeks
27-06-10, 12:55
κι όμως ο wan δεν εχει σχολιάσει... :hmm:

qwertyuiop
27-06-10, 12:58
άραγε υπηρεσίες τύπου προστασίας δεδομένων δεν πρέπει να επέμβουν σε αυτήν την περίπτωση ?
δεν θυμάμαι πότε (χωρίς να σημαίνει ότι αυτό δεν έχει γίνει κι όλας) να σου απεγκαθιστά η Microsoft "κακόβουλες" εφαρμογές με windows update

τελικά μετά τις συλλογές στοιχείων από τα ανοιχτά wifi έχουμε και καταγραφές πληροφοριών απευθείας από τα κινητά μας.....
Από που και ως που χρειάζομαι την βοήθεια τις κάθε Google για να με προσέχει

Google nice Work !!

και εις ανώτερα :mad:


αυτό που είναι και αξιοπρόσεκτο είναι ότι λείπουν posts από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους.....που να ναι άραγε όλοι αυτοί ? :p


Χρησιμοποιεί την ίδια τακτική όμως, ενσωματώνοντας στις σημαντικές ενημερώσεις προγράμματα ανίχνευσης πειρατικού λογισμικού (δεν τα λέει φυσικά έτσι , τα καλύπτει με σάλτσες του τύπου "ενημερωση ασφαλείας για εξακρίβωση γνησιότητας") γεμιζοντας το πισι σου με αχρηστες αηδίες που θεωρητικά μπαίνουν για την "ασφάλειά σου¨.
:down:

manuel
27-06-10, 13:03
Χρησιμοποιεί την ίδια τακτική όμως, ενσωματώνοντας στις σημαντικές ενημερώσεις προγράμματα ανίχνευσης πειρατικού λογισμικού (δεν τα λέει φυσικά έτσι , τα καλύπτει με σάλτσες του τύπου "ενημερωση ασφαλείας για εξακρίβωση γνησιότητας") γεμιζοντας το πισι σου με αχρηστες αηδίες που θεωρητικά μπαίνουν για την "ασφάλειά σου¨.
:down:

υπάρχει τεράστια διαφορά του να προσθέτει κάτι και του να αφαιρείς κάτι. Τεράστια διαφορά πόσο μάλλον όταν αυτό που αφαιρείς το έχει περάσει ο χρήστης εις γνώσιν του

nnn
27-06-10, 13:06
Είμαι σίγουρος πως έχετε δουλέψει Android συσκευή και πάντα περνάτε εφαρμογές μόνο από το market :rolleyes:

Δεν μου λέτε, το Antivirus, antispyware και ότι Anti τρέχετε στα PC σας σε τι διαφέρει όταν σβήνει μια rogue/μολυσμένη εφαρμογή ?????
Μήπως το Malicious software removal tool της MS κάνει κάτι διαφορετικό ???

qwertyuiop
27-06-10, 13:07
Δε διαφωνώ, όλες αυτές ΑΕ είναι και θέλουν να έχουν κέρδος και γι' αυτό προστατεύουν το συμφέρον τους. Όλες μοχθηρές τακτικές χρησιμοποιούν για την προστασία αυτών.

emeliss
27-06-10, 13:11
Είμαι σίγουρος πως έχετε δουλέψει Android συσκευή και πάντα περνάτε εφαρμογές μόνο από το market :rolleyes:

Δεν μου λέτε, το Antivirus, antispyware και ότι Anti τρέχετε στα PC σας σε τι διαφέρει όταν σβήνει μια rogue/μολυσμένη εφαρμογή ?????
Μήπως το Malicious software removal tool της MS κάνει κάτι διαφορετικό ???
Το έχω εγκαταστήσει εγώ και μπορώ να το ρυθμίσω για τις ενέργειες που θα κάνει. Εδώ μιλάμε ότι μπαίνουν απομακρυσμένα στην συσκευή και πράττουν χωρίς την ουσιαστική συγκατάθεση του χρήστη.

RiDeLub
27-06-10, 13:15
Εξοργιστικό το να υπάρχει πρόσβαση στο κινητό σου χωρίς την συναίνεσή σου, αλλά μιλάμε για την google :p
Έχει κάνει και θα κάνει και χειρότερα σε θέμα εκμετάλλευσης των δεδομένων σου κλπ.

Από την άλλη δεν είναι η μόνη αλλά και δεν μπορεί να συγκριθεί και με τις υπόλοιπες αφού οι άλλες έχουν αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα γιατί τις σημαντικές μου εφαρμογές τις κρατάω αλλού (όπως προ αναφέρθηκε) .

Χαλαρά τώρα τι θεωρείτε ότι είναι χειρότερο , το ότι το έκανε ή το γεγονός ότι μπορεί να ο κάνει;
Γιατί η υποδομή όπως είδαμε υπάρχει και αλλού :whistle:

nnn
27-06-10, 13:18
Μπορείς πάντα να κλείσεις τον συγχρονισμό της συσκευής και να μην χρησιμοποιείς το market...

graphi
27-06-10, 13:20
Η συντριπτική πλειοψηφία γράφει αρνητικά σχόλια για την είδηση. Οι μηλαράδες τι ακριβός ελπίζουν και τι ακριβός συγκρίνουν; Ελπίζουν πως αφού η Google άσκησε έλεγχο πάνω στην συσκευή που ανήκει στον χρήση, ξάφνου! αυτό έγινε αποδεκτό και από τους χρήστες; Και συγκρίνουν το iOs, ή όπως αλλιώς λέγετε, που δεν χωράει άλλα DRM με το Android; ΕλεοC!

Προς τους υπόλοιπους: Από πότε ρε παιδιά τα backdoors υπό οποιοδήποτε προϋποθέσεις έγιναν αποδεκτά και μη κατακριτέα και δεν το κατάλαβα;

miledent
27-06-10, 13:23
Δεν μου λέτε, το Antivirus, antispyware και ότι Anti τρέχετε στα PC σας σε τι διαφέρει όταν σβήνει μια rogue/μολυσμένη εφαρμογή ?????
Μήπως το Malicious software removal tool της MS κάνει κάτι διαφορετικό ???
:oneup::oneup::oneup:

Πολύ αγχώνεστε για τα προσωπικά σας δεδομένα πάντως μερικοί μερικοί τη στιγμή μάλιστα που αρκετοί τα προσφέρετε απλόχερα σε άλλες περιπτώσεις βλέπε facebook κτλ...

Όσο για την apple... (http://www.telegraph.co.uk/technology/3358134/Apples-Jobs-confirms-iPhone-kill-switch.html)

emeliss
27-06-10, 13:24
Μπορείς πάντα να κλείσεις τον συγχρονισμό της συσκευής και να μην χρησιμοποιείς το market...
Ή μπορείς να απορρίψεις και το android από τις επιλογές σου :p

nnn
27-06-10, 13:28
Η συντριπτική πλειοψηφία γράφει αρνητικά σχόλια για την είδηση. Οι μηλαράδες τι ακριβός ελπίζουν και τι ακριβός συγκρίνουν; Ελπίζουν πως αφού η Google άσκησε έλεγχο πάνω στην συσκευή που ανήκει στον χρήση, ξάφνου! αυτό έγινε αποδεκτό και από τους χρήστες; Και συγκρίνουν το iOs, ή όπως αλλιώς λέγετε, που δεν χωράει άλλα DRM με το Android; ΕλεοC!

Προς τους υπόλοιπους: Από πότε ρε παιδιά τα backdoors υπό οποιοδήποτε προϋποθέσεις έγιναν αποδεκτά και μη κατακριτέα και δεν το κατάλαβα;
Δεν δεχόμαστε τα backdoors και να είσαι σίγουρος πως αν συνεχιστεί αυτό η κατακραυγή θα είναι μεγάλη, απλά υπάρχουν τρόποι να το παρακάμψεις.

Η κοινότητα του Android που μην ξεχνάμε πατάει στο linux είναι και μεγάλη και γνώστης του αντικειμένου.

........Auto merged post: nnn πρόσθεσε 1 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Ή μπορείς να απορρίψεις και το android από τις επιλογές σου :p
μπα για την ώρα είναι το πιο προχωρημένο και αυτό που δείχνει το μέλλον...

graphi
27-06-10, 13:53
Δεν δεχόμαστε τα backdoors και να είσαι σίγουρος πως αν συνεχιστεί αυτό η κατακραυγή θα είναι μεγάλη, απλά υπάρχουν τρόποι να το παρακάμψεις.

Η κοινότητα του Android που μην ξεχνάμε πατάει στο linux είναι και μεγάλη και γνώστης του αντικειμένου.
[...]

Για να μην ξεχνάνε κάποιοι άλλοι γιατί κάποιοι κόπτονται για το ελεύτερο, το ανοικτό, τα πρότυπα κτλ και το ρόλο της κοινότητας που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι από γούστο, ούτε και πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας αλλά η μόνη διασφάλιση και λύση σε υπαρκτά προβλήματα όπως για παράδειγμα αυτό εδώ που κάποιοι νομίζουν ότι τα μηχανήματα είναι κτήματα και αυτοί οι τσιφλικάδες.

mrsaccess
27-06-10, 15:33
Κάτι το οποίο είναι γνωστό και μπορείς να παρακολουθήσεις σε real time αν το θες δεν είναι backdoor αλλά μηχανισμός ασφαλείας. Η google δεν έκανε κάποιο μαγικό. Χρησιμοποίησε αυτό που λέει στα spec της.

Από εκεί και πέρα ακούγονται διάφορα, ότι θα μπει η Google στο κινητό μου και θα δει τις επαφές μου πχ. Μα παίδες, στο Android οι επαφές μου αποθηκεύονται ως Gmail contacts και το ημερολόγιό μου είναι στο Google Calendar. Γιατί να φτάσει μέχρι το κινητό μου όταν τα έχει στους servers της;

Simpleton
27-06-10, 15:44
Δεν υπάρχει δυνατότητα να έχεις τις επαφές σου στο τηλέφωνο, μόνο τοπικά; Φαντάζομαι ότι δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την ιδέα του να έχουν τα στοιχεία τους στη Google ή σε άλλη εταιρεία (είμαι ανάμεσα σε αυτούς).

sdikr
27-06-10, 15:48
Είναι διαφορετικό πράγμα το κάνω χρήση του google, gmail κλπ και έχω αυτούς τους όρους και διαφορετικό έχεις αγόρασει κάτι αλλά το κάνώ ότι θέλω.

το σωστό θα ήταν να δίνει την επιλογή και φυσικά πρώτα την ερώτηση θέλεις να έχεις αυτό για αυξημένη προστασία;

πάντως αν έχετε τηλέφωνα κλπ πράγματα που να ενδιαφέρουν την google, κακός τα βάλατε σε μια συσκευή που μπορεί να χάσετε :p

@ ADSLgr.com All rights reserved.