PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με Vista λαπτοπ acer

oGioRGos
27-06-10, 23:33
λοιπον την ωρα που bootare τα windows κουνησε η μπαταρια απο τη θεση της και εσβυσε .απο τοτε δεν ξαναbootare. μου βγαζει ενα μενου οπου λεει οτι αν δε βλεπεις το λειτουργικο να φορτωσεις τους drivers των σκληρων και να βαλεις το recovery disk κτλ ...
ρε παιδια ειμαι ολιγο ασχετος βοηθηστε λιγο εγω τετιο δισκακι δεν εχω (μπορω να βρω απο καπου?) απο οτι εχω καταλαβει κατι χαλασε στο boot sector τι μπορω να κανω ...
με τα XP απο δω απο κει εβρισκες ακρη.... τωρα με βιστα δε τα πολυκαταλαβαινω ...
δωστε μ φως τι να τσεκαρω τι μπορω να κανω αφου δεν εχω το recovery ...

πσ
δοκιμασα με alt f10 που μπαινει σε ενα μενου αλλα οταν πατουσα επαναφορα χωρις δισκακι μου εβγαζε σφαλμα .

acer aspire 5920

oGioRGos
28-06-10, 21:57
προσπαθησα με το Hirens boot cd να το φτιαξω .... υποθετωντας οτι ειναι χαλασει το MBR ,και το χαλασα εντελως πλεον δεν κανει σταρτ καθολου .

plzzzzzzz heeelp

oGioRGos
29-06-10, 02:17
πως μπορω να ξαναβρω τα δεδομενα που ειχα στο δευτερο παρτιτιον ...
υπαρχει καποια σωτηρια ?
ubuntu apo live usb τρεχει αλλα δε μπορω να δω τα αρχεια

vasim
29-06-10, 13:40
Δε πα να βρεις κανένα DVD από φίλο σου και να χρησιμοποιήσεις το κλειδί που είναι από κάτω για να κάνεις επιδιόρθωση...

oGioRGos
29-06-10, 20:10
η σωτηρια ηρθε με συνδεση του σκληρου σε pc me XP kai το EASEUS Data Recovery Wizard Professional 5.0.1 !!!!

ευτυχως βρηκα τα αρχεια μου και τωρα πρεπει να ψαχτω πως να ξαναεγκαταστησω τα vista .... η τα 7 !

μηπως ξερει κανεις με τον σκληρο τι πρεπει να κανω να τον φορμαρω πριν τον ξανατοποθετησω στο λαπτοπ ? η θα το κανει φορματ η εγκατασταση των win ?

manosdoc
29-06-10, 20:14
η σωτηρια ηρθε με συνδεση του σκληρου σε pc me XP kai το EASEUS Data Recovery Wizard Professional 5.0.1 !!!!

ευτυχως βρηκα τα αρχεια μου και τωρα πρεπει να ψαχτω πως να ξαναεγκαταστησω τα vista .... η τα 7 !

μηπως ξερει κανεις με τον σκληρο τι πρεπει να κανω να τον φορμαρω πριν τον ξανατοποθετησω στο λαπτοπ ? η θα το κανει φορματ η εγκατασταση των win ?

Θα κάνουν φορμάρισμα τα Windows 7 κατά την εγκατάσταση αυτόματα.

oGioRGos
29-06-10, 21:25
μιας και δεν τα εχω "αγορασει" ακομα τα 7 ... σκεφτομαι να βαλω τα ΧΡ που τα εχω ετοιμα ...

βασικα θα με ενδιεφερε να εχω και τα 2 πως γινετε ακριβως ?
γινετε να βαλω τωρα τα ΧΡ και αργοτερα να προσθεσω τα 7 ?
τι διαδικασια θελει ακριβως για dual boot (νομιζω ετσι λεγετε ..ε)

manosdoc
29-06-10, 23:14
Εγκαθιστάς τα XP.
Αγοράζεις τα Windows 7.
Εγκαθιστάς τα Windows 7 σε νέο Partition, χωρίς upgrade.
Dual boot.

oGioRGos
01-07-10, 21:46
οταν παω να εγκαταστησω τα ΧΡ μου βγαζει μυνημα οτι δε βλεπει σκληρο ???
ο σκληρος ειναι σατα !

manosdoc
01-07-10, 22:16
οταν παω να εγκαταστησω τα ΧΡ μου βγαζει μυνημα οτι δε βλεπει σκληρο ???
ο σκληρος ειναι σατα !

Σωστά καθώς τα XP είναι ένα παλαιολιθικό λειτουργικό που δεν γνωρίζει από SATA.
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ, έχουν προταθεί αρκετά workarounds για αυτό το πρόβλημα.

oGioRGos
01-07-10, 22:48
ok προσπεραστηκε αυτο το προβλημα... μια ρυ8μιση στο ΒΙΟς ...

αυτο που με απασχολει πως προχοραω μετα στα 7 ...

8α πρεπει αναγκαστικα να πανε σε αλλο partiotion ?
πως θα επιλεγω σε τι λειτουργικο θα εκκινησει το πσ ?
υπαρχει προβλημα που τωρα στο ΒΙΟς εχω βαλει IDE mode ?

manosdoc
01-07-10, 23:18
ok προσπεραστηκε αυτο το προβλημα... μια ρυ8μιση στο ΒΙΟς ...

αυτο που με απασχολει πως προχοραω μετα στα 7 ...

8α πρεπει αναγκαστικα να πανε σε αλλο partiotion ?
πως θα επιλεγω σε τι λειτουργικο θα εκκινησει το πσ ?
υπαρχει προβλημα που τωρα στο ΒΙΟς εχω βαλει IDE mode ?

Δεν προσπεράστηκε τίποτε. Πρέπει να εγκαταστήσεις τώρα τους SATA drivers και να το γυρίσεις μετά εκ νέου σε SATA. To ΙDE περιορίζει τις επιδόσεις.
Τα Windows 7 πρέπει να πάνε αναγκαστικά σε νέο Partition >16GB
Όταν εγκατασταθούν θα σου εμφανίζεται επιλογή να διαλέξεις τι να εκκινήσεις.

oGioRGos
02-07-10, 17:29
κατεβασα τους drivers απο τη σελιδα της acer(SATA AHCI Driver) αλλα μου βγαζει οτι ο υπολογιστης δεν πληρει τις προυποθεσεις για να εγκατασταθουν ....
οντως δεν δουλευει σωστα το pc ... δεν μπορει να κανει τερματισμο ... μενει στη μπλε οθονη που λεει οτι αποθηκευοντε τα εδομενα ...
τι πρεπει να κανω ?

manosdoc
02-07-10, 17:58
Για να μην ταλαιπωρηθείς, αγόρασε τα Windows 7 και εγκατέστησε μόνο αυτά.
Αλλιώς επικοινώνησε με την Acer να σου δώσει το δισκάκι για τα Vista του υπολογιστή σου. Κανονικά έπρεπε όταν τον είχες αγοράσει να κάνεις αυτό το DVD.

Διαφορετικά δοκίμασε στα XP να βρεις τον SATA driver από την Intel.

oGioRGos
02-07-10, 18:39
δοκιμασα να κατεβασω 1-2 απο ntel αλλα παλι τα ιδια ... αν και δε ξερω αν κατεβασα τους σωστους μιας και ειχε καμποσους...
δεν μπορει να μην υπαρχει λυση ....

oGioRGos
03-07-10, 15:17
εγκατεστησα τα 7 και ειχα το ιδιο προβλημα αλλα στα 7 το ελυσα κανοντας κατι αλλαγες στο registry ...
τωρα μενει το ΧΡ ...
βρηκα ενα οδηγο αλλα μου λεει οτι πρεπει να τρεξω το .exe με τουs drivers με περιορισμους ,με -a στο τελος ,κατι τετιο , δε καταλαβαινω ακριβως τι πρεπει να κανω ...(νομιζω κατι απο γραμμη εντολων πρεπει γινει)

@ ADSLgr.com All rights reserved.