PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμβουλές για σωστό παρκάρισμα;;

ermis333
12-06-06, 11:09
Αν και έχω το δίπλωμα 2 χρόνια μόλις τώρα απέκτησα δικό μου αυτοκίνητο. Παρόλο που οδήγαγα αρκετά συχνά μέσα σε αυτά τα 2 χρονια ποτέ δεν χρειάστηκα να παρκάρω, με το γνωστό τρόπο- στη δεξιά μεριά του οδοστρώματος, ανάμεσα σε 2 αυτοκίνητα- γιατί τόσο στο σπίτι έχω πιλοτή όσο και στη δουλειά εύκολο parking). Ενώ όταν έβγαινα με φίλους έβγαινα με τα δικά τους αυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα Ξέχασα τον τρόπο για να παρκάρω. Το αστείο είναι πως όταν ήμουν στη σχολή το έβρισκα πανεύκολο, και μάλιστα έλεγα μα καλά πως γίνεται και έχει ο κόσμος δυσκολία στο παρκάρισμα;;; Προχτές λοιπόν αποφάσισα να παρκάρω και τα πήγα χειρότερα και από γριά!!!!

Επειδή λοιπόν θέλει τρόπο και όχι κόπο....μπορείτε να μου θυμίσετε πάνω κάτω που στέκομαι πως κόβω το τιμόνι και τα σχετικά. (tip το αυτοκίνητο δεν έχει σχεδόν καθόλου πορτ-παγκάζ).

ΥΓ. Ότι κοροϊδεύεις στο τέλος το λούζεσαι :oops: :sorry:

alexpeykh
12-06-06, 12:19
Αν ακολουθησεις αυτα που σου ελεγαν στη σχολη δε θα εχεις προβλημα .Ακινητοποιεις το αυτοκινητο 20-30 ποντους πιο πλαγια απο το μπροστα οχημα ,κανεις οπισθεν ετσι ωστε να εχεις περασει περιπου το μισο οχημα σε σχεση με το μπροστινο (κοιτας ετσι ωστε το τελος του μπροστινου αυτοκινητου να ειναι στην ευθεια με την πισω ασφαλεια ή την αρχη του πισω παραθυρου κοιτωντας πισω με το κεφαλι γυρισμενο προς τα δεξια) .Εκει σταματας γυερνας το τιμονι τερμα δεξια και κανεις οπισθεν .Το σημειο που θα σταματησεις ειναι λιγο διαφορετικο σε καθε αυτοκινητο αλλα με λιγες δοκιμες θα το βρεις .οταν σταματησεις την κινηση αυτη γυρνας το τιμονι τερμα αριστερα ,κανεις παλι οπισθεν και αν τα εχεις κανει ολα καλα το αυτοκινητο θα μπει στη θεση γαντι ,αλλιως θα θελει και μια κινηση μπροστα .Με τη συνηθεια θα το βρες

dracula
12-06-06, 12:27
Μαγικος τροπος δε νομιζω οτι υπαρχει (σου το λεει καποιος που υπεφερε μεχρι να μαθει σωστο παρκαρισμα. Νομιζω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις το αυτοκινητο και να πας καπου που να μπορεις να κανεις ανετα εξασκηση χωρις να εχεις ολους τους κομπλεξαρες να σου κορναρουν. Ετσι θα βρεις και τον καλυτερο, συμφωνα με το αυτοκινητο σου, τροπο. :thumbsup1

homer_k
12-06-06, 12:36
Μαγικος τροπος δε νομιζω οτι υπαρχει (σου το λεει καποιος που υπεφερε μεχρι να μαθει σωστο παρκαρισμα. Νομιζω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις το αυτοκινητο και να πας καπου που να μπορεις να κανεις ανετα εξασκηση χωρις να εχεις ολους τους κομπλεξαρες να σου κορναρουν. Ετσι θα βρεις και τον καλυτερο, συμφωνα με το αυτοκινητο σου, τροπο. :thumbsup1

Συμφωνώ απόλυτα. Αν δεν κάνεις πολλά παρκαρίσματα δεν μαθαίνεις. Άλλωστε η συμπεριφορά και ο όγκος του κάθε αυτοκινήτου διαφέρουν. Καλή εξάσκηση λοιπόν και καλοτάξιδο!

englishman
12-06-06, 12:57
Λοιπόν, θα σου τα πώ όπως τα θυμάμαι να μου τα έχει πει ο δάσκαλος πριν απο 2,5 χρόνια

1. Σταματάς το αυτοκίνητό σου σε κάθετη απόσταση 30-40 εκατοστά από τον ήδη παρκαρισμένο
2. Κάνεις όπισθεν με το τιμόνι ακόμα στην ευθεία
3. Μόλις η πίσω σου ρόδα περάσει τιν πίσω ρόδα του παρκαρισμένου περίπου 30-40 εκατοστά (εναλλακτικά μπορείς να το υπολογίζεις αυτό βάζοντας στόχο το "δεύτερο" τζαμάκι της πίσω πόρτας σου -δηλαδή το τζαμάκι που είναι συνήθως τριγωνικό- να είναι στην ευθεία της πίσω ρόδας του παρκαρισμένου αυτοκινήτου) ΣΤΑΜΑΤΑΣ.
4. Κόβεις το τιμόνι ΕΝΑ κύκλο προς την μεριά που είναι το πεζοδρόμιο
5. Ξεκινάς πάλι να κάνεις όπισθεν κοιτώντας συνέχεια την μέση του πίσω παρμπριζ. Είναι εύκολο να κοιτάς την μέση αν έχεις βάλει στόχο το μεσαίο φως του φρένου ας πούμε που υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα στην μέση του παρμπριζ.
6. Οταν η νοητή ευθέια που ξεκινάει από τα μάτια σου και περνάει από την μέση του πίσω παρμπριζ "ακουμπήσει" στο πεζοδρόμιο (σκέψου ότι σε αυτή τη φάση ο "ποπός" του αυτοκινήτου στρίβει προς το πεζοδρόμιο τότε -->
7. Αρχίζεις να κόβεις (να ξετυλίγεις) το τιμόνι προς την αντίθετη κατεύθυνση μέχρι το αυτοκίνητο να έρθει παράλληλα με το πεζοδρόμιο.
8. Σταματάς και κάνεις όποιες διορθωτικές μπρος-πίσω κινήσεις χρειάζονται (π.χ. για να κεντράρεις το αμάξι ανάμεσα από τα 2 άλλα
9. Κλεινεις καθρέφτες και βγένεις από το αυτοκίνητο :p

Σημαντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι σε ποια φάση θα αρχίσεις να κόβεις το τιμόνι προς το πεζοδρόμιο. Αν βάλεις σημάδι το μικρό σου πίσω τζαμάκι στην ρόδα του παρκαρισμένου, δεν πρόκειται να το χάσεις ποτέ. Γενικά να ξέρεις ότι ανεξάρτητα από τον όγκο του κάθε αυτοκινήτου, οι αναλογίες είναι οι ίδιες σε όλα τα αμάξια. Οπότε, κάνε το practice σου και θα δείς ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα σου βγένει όλη η παραπάνω διαδικασία σε μία κίνηση! Αλλιώς, βάλε αισθητήρες παρκαρίσματος στο αμάξι ;) :p :p

maik
12-06-06, 13:00
Καθε αυτοκινητο εχει και τα δικα του χαρακτηριστικα οποτε αυτα τα τυποποιημενα με τα σημαδια κλπ που λενε οι σχολες ειναι αχρηστα.
Το βασικο ειναι να κατανοησεις τον μηχανισμο στο παρκαρισμα . Δηλαδη οταν στριβω ετσι το τιμονι το αυτοκινητο κανει αυτη την κινηση και παιρνει αυτη την θεση .
Οπως ειπαν και αλλοι βρες ενα μερος με λιγη κινηση και κανε εξασκηση.
Μεγαλο ρολο παιζει το σημειο που θα σταματησεις για να ξεκινησεις την κινηση προς τα πισω.

Δικη μου συμβουλη μαθε να παρκαρεις μονο με τους καθρεφτες χωρις να γυριζεις το κεφαλι πισω, στην αρχη θα σου φανει λιγο δυσκολο, αλλα αν το συνηθησεις ειναι εξυπηρετικοτατο γιατι εχεις απολυτο ελεγχο στο αυτοκινητο και καθεσε στην σωστη θεση.

homer_k
12-06-06, 13:20
το κεφάλι πρέπει να γυρίζει πίσω καθώς απο τους καθρέπτες δεν φαίνονται όλα! δεν θέλουμε να πάρουμε και κάνα πεζό μαζί που τυχαίνει να είναι στα νεκρά σημεία του καθρέπτη.

Gordito
12-06-06, 13:24
Συμβουλες παρακαρισματος απο το ιντερνετ:p
Ρε παρε το αμαξι 3 η ωρα το βραδυ ή πηγαινε καπου που δεν εχει κοσμο και παρκαρε συνεχεια.Μονο με την εξασκηση θα παρεις μπρος.Το θεμα ειναι να καταλαβαινεις το αυτοκινητο,να το ξερεις ρε παιδι μου και αυτο μαθενεται μονο με ωρες οδηγησης.

Υ.Γ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ:oneup:

HellV1L
12-06-06, 13:26
ελα να σου κανω ιδιαιτερα :p ... μενω καντα πλατεια αττικης και για να παρκαρεις πρεπει να εισαι jogler και να κανεις και κανα μαγικο αμαλαχει...

englishman
12-06-06, 13:26
Σωστό αυτό. Άνετα μπορεί να είναι καποιο παιδάκι απο πίσω που στέκεται στιν γωνία και το καλύπτει η κολώνα του αυτοκινήτου. Θυμάμαι μου έλεγαν στην σχολή ΠΑΝΤΑ το κεφάλι γυρισμένο προς τα πίσω γιατί μπορεί να σε ψαρώσουν και οι εξεταστές (δηλ. να φωνάξουν ξαφνικά "Προσοχή παιδί!" και κάτι τέτοια)

maik
12-06-06, 15:36
Σωστό αυτό. Άνετα μπορεί να είναι καποιο παιδάκι απο πίσω που στέκεται στιν γωνία και το καλύπτει η κολώνα του αυτοκινήτου. Θυμάμαι μου έλεγαν στην σχολή ΠΑΝΤΑ το κεφάλι γυρισμένο προς τα πίσω γιατί μπορεί να σε ψαρώσουν και οι εξεταστές (δηλ. να φωνάξουν ξαφνικά "Προσοχή παιδί!" και κάτι τέτοια)

Μαλον οι εξεταστες δεν εχουν οδηγησει ποτε ,ή δεν εχουν δει στην ζωη τους βανακι. Ή pic-up με κλειστη καροτσα.
Στην αρχη και εγω παρκαρα κοιτωντας πισω. Οταν ομως αρχισα να οδηγω τα αυτοκινητα της δουλειας μου εμαθα να παρκαρω με τους καθρεπτες και απο τοτε το κανω και στο δικο μου.
Ειναι πολυ βολικοτερο ειδικα σε στενους δρομους που πρεπει να ελεγχεις και την μουρη του αυτοκινητου μην ακουμπησει στα απεναντι αυτοκινητα.
Επισης κοιτωντας πισω το σωμα σου εχει τετοια σταση που δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον χειρισμο του τιμονιου και των πενταλ.

ermis333
12-06-06, 15:46
Ευχαριστώ παιδιά, αυτά θυμόμουν και εγώ πάνω κάτω, αλλά πάει πια καιρός και ξέχασα....ελπίζω να μη ξεχάσω έτσι και το Σεξ....που εχω να κάνω από όταν έδινα για δίπλωμα :lol:

Θα ξαναρχίσω την εξάσκηση....και είδωμεν

ESP1982
12-06-06, 16:18
ελα να σου κανω ιδιαιτερα :p ... μενω καντα πλατεια αττικης και για να παρκαρεις πρεπει να εισαι jogler και να κανεις και κανα μαγικο αμαλαχει...

από πάνω σου μένω. λες να ανοίξουμε κανένα topic για το ποιός έχει κάνει την περισσότερη ώρα για παρκάρισμα?:lol:

το 3ωρο δε νομίζω να το περάσει κάποιος:rofl:

tzanerman
12-06-06, 17:41
Ευχαριστώ παιδιά, αυτά θυμόμουν και εγώ πάνω κάτω, αλλά πάει πια καιρός και ξέχασα....ελπίζω να μη ξεχάσω έτσι και το Σεξ....που εχω να κάνω από όταν έδινα για δίπλωμα :lol:

Θα ξαναρχίσω την εξάσκηση....και είδωμεν
E, αυτο ειναι σαν το ποδηλατο, δεν το ξεχνας ποτε... Τωρα βεβαια εσυ μπορει πιτσιρικας να επεφτες συνεχεια απο το ποδηλατο... :p

euri
12-06-06, 23:26
Συμβουλές τεχνικής παρκαρίσματος δι' αλληλογραφίας εγώ δεν μπορώ να σου δώσω. Μπορώ όμως να σου δώσω δύο γενικότερες συμβουλές σχετικά με τη στάθμευση:

Μη σταθμεύεις πάνω στις ράμπες των πεζοδρομίων που απευθύνονται σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (μητέρες με καρότσια, ΑμεΑ)
Μη σταθμεύεις πάνω σε γωνίες που εμποδίζουν την ορατότητα στις στροφές

Ιδίως το πρώτο είναι αυτό που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ΖΩΑ που πήραν τιμόνι στα χέρια τους και νομίζουν ότι είναι οι ιππότες της ασφάλτου.

NiCkReD
12-06-06, 23:47
ένας ωραίος τρόπος είναι να πας σε μία αλάνα και να βάλεις 2 κουβάδες ;)
σε όση απόσταση θες....ετσι θα μαθεις να παρκάρεις ακόμα και σε πολύ μικρές αποστάσεις :)

τωρα σε πραγματικες συνθήκες, να πηγαίνεις με το πάσο σου και να μην αγχώνεσαι..άστους άλλους να κορνάρουν όσο θέλουν :P

frap
13-06-06, 20:05
Εγώ μόλις αντιλήφθηκα ότι το αμάξι με την όπισθεν στρίβει με άξονα εξαιρετικά κοντά στην εσωτερική πίσω ρόδα, άρχισα να παρκάρω οπουδήποτε πανεύκολα...

Και πάντα με το κεφάλι πίσω, όταν το αμάξι το επιτρέπει...

chatasos
14-06-06, 01:06
http://www.youtube.com/watch?v=oiIq4n2xp1o

great
14-06-06, 09:43
Συμβουλές τεχνικής παρκαρίσματος δι' αλληλογραφίας εγώ δεν μπορώ να σου δώσω. Μπορώ όμως να σου δώσω δύο γενικότερες συμβουλές σχετικά με τη στάθμευση:

Μη σταθμεύεις πάνω στις ράμπες των πεζοδρομίων που απευθύνονται σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (μητέρες με καρότσια, ΑμεΑ)
Μη σταθμεύεις πάνω σε γωνίες που εμποδίζουν την ορατότητα στις στροφές
Ιδίως το πρώτο είναι αυτό που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ΖΩΑ που πήραν τιμόνι στα χέρια τους και νομίζουν ότι είναι οι ιππότες της ασφάλτου.

το πρώτο εννοείτε
αλλα για το δεύτερο έχω να πω ότι δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από αυτό !!! να μην βλέπεις τίποτα όταν πας να βγείς από στενό γιατί κάποιος έξυπνος το έχει βάλει στην γωνια !!!
και ακόμα χειρότερο να θες να στρίψεις και να έχει και από τις δυο μεριές αυτοκίνητα στις γωνιές και εσύ θα παίξεις ξυστό με τους καθρεφτες...μα καλά δεν τα λυπούνται που τα αφήνουν σε τέτοια σημεία ??

kiriakoulis
14-06-06, 10:17
η συναγη ειναι η εξής... προσπαθησε να χωσεις τον κωλο σου μεσα στην μουρη του πισω παρκαρισμενου αυτοκινητου..ολα τα υπολοιπα με σημαδακια και ιστοριες ειναι για παιδακια!
:rofl:

igiorgio
14-06-06, 11:16
Κάνεις πίσω μαλακά-μαλακά και μόλις ακούσεις κάτι σαν "μπάμ", το σανιδώνεις !.
:twisted:

ranger
14-06-06, 11:22
Υπάρχει και ο γυναικείος (χωρίς παρεξήγηση) τρόπος παρκαρίσματος, ο λεγόμενος και “παρκάρισμα με τα αφτιά”.
Κόβεις το τιμόνι και πας πίσω μέχρι να ακούσεις το πρώτο μπαμ. Βγάζεις την όπισθεν, κόβεις το τιμόνι απ’ την άλλη και πας μπροστά σιγά σιγά μέχρι να ακούσεις το δεύτερο μπαμ. Επαναλαμβάνεις όσες φορές χρειαστεί (συνήθως πάνω από 7-8 φορές). Ομοίως και στο ξεμπαρκάρισμα.

EDIT-----------

Με πρόλαβες

chatasos
14-06-06, 11:32
Μιας και μιλάτε για παρκάρισμα γυναικών, για να μαθαίνετε μερικοί:
http://www.youtube.com/watch?v=su4SWJKZGRc

Πάντως η εξάσκηση είναι το παν
http://www.youtube.com/watch?v=HZJHXDoiZhQ

Αν και στο μέλλον θα γίνονται όλα αυτόματα
http://www.youtube.com/watch?v=fNtSl3SHnCE

igiorgio
14-06-06, 12:03
Μιας και μιλάτε για παρκάρισμα γυναικών, για να μαθαίνετε μερικοί:
http://www.youtube.com/watch?v=su4SWJKZGRc

Πάντως η εξάσκηση είναι το παν
http://www.youtube.com/watch?v=HZJHXDoiZhQ

Αν και στο μέλλον θα γίνονται όλα αυτόματα
http://www.youtube.com/watch?v=fNtSl3SHnCE

:respekt: :up:

manoulamou
14-06-06, 15:03
Θεικα Ολα!
:clap: :worthy: :respekt:
Με το πρωτο ομως εριξα χοντρο γελιο!!!
Το δευτερο το κανω κι εγω, σιγα τη δυσκολια δλδ.
Το τριτο το αυτοματο, ποσο κανει το συστηματακι ?

apok
14-06-06, 15:11
Έλα μωρέ... λίγο στον μπρος.. λίγο στον πισω.. και μπήκες !!!!

manoulamou
14-06-06, 18:44
Έλα μωρέ... λίγο στον μπρος.. λίγο στον πισω.. και μπήκες !!!!

Ετσι, ετσι,
στο κατω-κατω παρκαρεις και με τα αυτια...;):rofl:
σντουπ γκτουπ ΠΟΙΝΓΚ

chatasos
14-06-06, 20:12
Η καλύτερη λύση φυσικά παραμένει αυτή
http://video.google.com/videoplay?docid=-3344782642573713326
:worthy:

del_ahmettt
15-06-06, 11:34
Από ο,τι εχω καταλάβει στις σχολες οδηγών προτεινουν τον τροπο παρκαρίσματος με ολόκληρα τιμόνια, που φερνει το αμαξι αρκετα κάθετα στο οδόστρωμα.
Αν και για την εξεταση ο τροπος αυτος (σε συνδυασμό με "σημαδια" κτλ εχει εγγυημένο αποτέλεσμα), εντουτοις στην πραξη δεν δουλευει καλά α)σε στενά σοκάκια οπου ειναι παρκαρισμενα και απο τις δυο πλευρες β) οσο πιο καθετα φερεις το αυτοκινητο, τόσο περισσότερο εμποδιζεις τη διερχομενη κυκλοφορία σε φαρδιους δρόμους
Αν συνυπολογίσουμε ότι ενα μεσο αυτοκίνητο εχει μεγαλυτερο μεταξόνιο απο τα "κατσαριδάκια" που εχουν οι σχολές οδηγών, τοτε η κατασταση δυσκολευει ακομα περισσότερο.

Τελοσπάντων οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω ειναι δυσκολο να γινει "μαθημα" στο χαρτί... (με καποια σχεδια κατι γινοταν ισως...) Χοντρικά η μεθοδος που περιγραφει ο englishman ειναι η ενδεδειγμένη, ίσως με καποιες διαφοροποιήσεις αναλογα με τον τύπο του αμαξώματος (sedan/hatchback)...

Σε κάθε περίπτωση αμα οδηγεις συνεχεια το ιδιο αμαξι, δε θα εχεις προβλημα, μία δυο θα το μαθεις...
Ενα tip που εφαρμοζα οταν ημουν και εγω αρχαριος ηταν να κοντοστεκομαι με το αυτοκίνητο ακριβως παραλληλα στην υποψήφια θεση προς παρκιν κάνοντας μια προεπισκόπηση να δω αν "χωράω".

Επισης οταν εχεις παρκάρει ριξε μια ματια στον μπροστινο/πισινο σου παρκαρισμένο αν μπορει να ξεπαρκαρει. Διευκολυνε τον οσο μπορεις, τοποθετοντας καταλληλα το δικο σου αυτοκίνητο. Πράματα αυτονόητα ίσως, αλλα δυστυχως υπαρχουν και πολλοι που δε σκεφτονται ετσι.
Πολλοι ειναι και αυτοί που ετσι οπως παρκαρουν καταλαμβανουν θεσεις για 2 ΙΧ...:evil:

Για το διπλοπαρκάρισμα να μη γράψω καλύτερα...:twisted:

chat1978
15-06-06, 12:54
Καλά στις σχολές οδηγών λένε βλακείες.
Πραγματικά η πράξη με το αμάξι σου ποια είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθεις.
Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο παρά μόνο όταν υπάρχουν αμάξια από την άλλη πλευρά του δρόμου, είναι στενά και η μούρη σου δεν πετυχαίνει το κενό δύο αμαξιών.
Σε αυτή την περίπτωση αφού είχα δει και αποδεί ένας φίλος που είπε το εξής κόλπο και το κάνω και μια χαρά βολέυει. Καθώς έρχεσε πλάι με το μπροστινό από την θέση παρκαρισματος όχημα το κόβεις ώστε να έχει ήδη κλήση και να μην χρειαστείς να κόψεις πολύ και να βρίσκεις στους απέναντι.

Αν έχει κόλο το αμάξι δεν ξέρω τι γίνεται ειλικρινά ειδικά αν έχει πράγματα στο πεζοδρόμιο.

Αυτά τα λέω όταν εγώ έχω κάτι τρελά προβλήματα!
1) Μιλάμε υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ με τίποτα. Χειρότερα και από όταν πρωτοπήρα το αμάξι.
2) Γενικά στις φυσιολογικές μέρες ενώ δεν δυσκολεύομαι σε δύσκολα παρκαρίσματα, είμαι τελείως άχρηστος όταν έχω άπειρο χώρο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι βλακεία κάνω αλλά μου φαίνεται πιο δύσκολο. Η μόνη εξήγηση που σκέφτομαι είναι πιθανά το 3.
3) το παρκαρισμά μου είναι σε άμεση εξάρτηση από τα οχήματα που υπάρχουν μπρος και πίσω από μένα. Αν αυτοί είναι παρκαρισμένοι λάθος είναι εγγυημένο ότι στην πρώτη προσπάθεια θα είμαι και εγώ λάθος.
4) Γενικά με τους καθρέπτες παρκάρω και το θεωρώ πιο σωστό. όταν γυρνάς το κεφάλι πρακτικά βλέπεις περισσότερο με το ένα μάτι και εγώ τουλάχιστον που έχω βαθμούς μόνο στο ένα μάτι μου φαίνεται πολύ διαφορετικό από πλευρά σε πλευρά.
5) Πραγματικά όπως έχει συνηθίσει ο καθένας.

Καλά μιλάμε έχω πραγματικά πρόβλημα με το 2. Μιλάμε πολύ ρόμπα.

tsekouras
15-06-06, 13:21
2) Γενικά στις φυσιολογικές μέρες ενώ δεν δυσκολεύομαι σε δύσκολα παρκαρίσματα, είμαι τελείως άχρηστος όταν έχω άπειρο χώρο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι βλακεία κάνω αλλά μου φαίνεται πιο δύσκολο.

Καλά μιλάμε έχω πραγματικά πρόβλημα με το 2. Μιλάμε πολύ ρόμπα.

Κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω. Σε χώρο που χωράει νταλίκα θα κάνω αρκετές μανούβρες ενώ σε χώρο που χωράει ίσα ίσα το αυτοκόνητο το βάζω με την μία.

Ξέρω κι άλλους που έχουν αυτό το πρόβλημα. Ίσως επειδή έχεις πολύ χώρο στο να παρκάρεις το βάζουμε όπως νάναι και γιαυτό αναγκαζόμαστε να κάνουμε μανούβρες για να το παρκάρουμε σωστά!

maik
15-06-06, 16:04
Πολλοι ειναι και αυτοί που ετσι οπως παρκαρουν καταλαμβανουν θεσεις για 2 ΙΧ...:evil:

:
Αυτο το πραγμα με εξοργιζει αφανταστα. Ειδικα το βραδυ που ψαχνω γυρω γυρω και βλεπω κατι βλαμενους να πιανουν χωρο για δυο. Γινεται ειτε απο ασχετοσυνη αλλα κυριως απο αδιαφορια . Εμεις να παρκαρουμε ανετα και οι αλλοι ναπανε να πνιγουνε.

euri
15-06-06, 16:09
Γίνεται και για άλλους λόγους. Τύπισσα περί τα 35 παρκάρει, αφήνοντας τεράστιο κενό από το πίσω αυτοκίνητο. Της λέω να κάνει λίγο πίσω για να μπορεί να παρκάρει και άλλο αυτοκίνητο...και λαμβάνω την αποστομωτική απάντηση: "Κι αν με κλείσουν;". Ε, δεν άντεξα και έφυγα χωρίς να πω τίποτα άλλο...

psyxakias
15-06-06, 16:10
Ντροπή σε όλους σας !! Δεν είπατε τον κλασσικότερο τρόπο....

Το σωστό παρκάρισμα με το ΑΥΤΙ γίνεται :lol: :lol:

paris
15-06-06, 16:27
Κι εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω. Σε χώρο που χωράει νταλίκα θα κάνω αρκετές μανούβρες ενώ σε χώρο που χωράει ίσα ίσα το αυτοκόνητο το βάζω με την μία.

Ξέρω κι άλλους που έχουν αυτό το πρόβλημα. Ίσως επειδή έχεις πολύ χώρο στο να παρκάρεις το βάζουμε όπως νάναι και γιαυτό αναγκαζόμαστε να κάνουμε μανούβρες για να το παρκάρουμε σωστά!

Εγώ πάλι αυτό το πράγμα δεν το έχω... θα αγχωθώ πολύ αν έχω χωρό μικρό για παρκάρισμα, ενώ στο χώρο νταλίκας, το παίζω πολύ άνετη και παρκάρω με τη μία..:whistle:

Δηλαδή κλασική γυναίκα :lol:

euri
15-06-06, 16:28
- Έλα, έλα, έλα
- (μπαμ!)
- Έλα μλκ να δεις τι έκανες :p

sharkme
15-06-06, 16:35
Γύρνα το κεφάλι όσο γίνεται πίσω ωστε να βλέπεις καλά και φαντάσου οτι η το πορτμπαγκάζ είναι η μούρη σου.

Θα μπεί μόνο του....

manoulamou
15-06-06, 16:42
Ντροπή σε όλους σας !! Δεν είπατε τον κλασσικότερο τρόπο....
Το σωστό παρκάρισμα με το ΑΥΤΙ γίνεται :lol: :lol:

Ετσι, ετσι,
στο κατω-κατω παρκαρεις και με τα αυτια...;):rofl:
σντουπ γκτουπ ΠΟΙΝΓΚ

Το ειπαμε, το ειπαμε...:rofl:

psyxakias
15-06-06, 19:38
Sorry manaramou err manoulamou, δεν το είχα προσέξει. :sorry:

mrsaccess
16-06-06, 04:12
Chatasos, :respekt: ! Η Ashley είναι σίγουρα στο top 5! :cool:

Αυτόματο παρκάρισμα προς το παρόν έχουν μόνο τα Prius της Toyota, η BMW προετοιμάζει ένα αντίστοιχο σύστημα που θα είναι καλύτερο (αυτό που δείχνει το βιντεάκι του Chatasou).

Για το parking έχω να πω ότι είναι θέμα φάρδους. Ο ένας κολλητός θα βρει πάρκινγκ στη Γλυφάδα έξω από τη καφετέρια που θα πάει ότι και να γίνει! Μιλάμε πάντα κάποιος θα φεύγει την ώρα που πάμε! Με τον άλλο πάλι θα κάνουμε 17 γύρους και τελικά θα το αφήσουμε στην παραλία...

Οι γυναίκες και το πάρκινγκ είναι αντίθετα πράγματα. Θυμάστε τα βιντεάκια των Α.Μ.Α.Ν.; Ε, μπροστά σε αυτά που έχω δει live ωχρειούν!

Το χειρότερο όμως είναι ο κοτσαδόρος. Κοτσάρει ο κάθε $@#Τ^#%$ ένα κοτσαδόρο και τολμάει μετά να παρκάρει με το μπαμ! Περιττό να πω πως αν πετύχω τέτοιον να παρκάρει μπροστά μου θα φροντίσω να αποκτήσει πολύ τρυφερή σχέση με τον κοτσαδόρο του. :twisted:

chat1978
16-06-06, 10:29
Καλά αυτό με την τύχη είναι δεδομένο.
Επειδή ανήκω στην κατηγορία των άτυχων, έχω ένα φίλο που με απίστευτο θράσος (μα θα γίνεται πανικός, μα δεν θα βρεις) πάει και βρίσκει να παρκάρει μπροστά στο μαγαζί!

Μιλάμε τέτοιες εμπιστοσύνη του έχω που και καρεκλοπόδαρα να έριχνε εγώ δεν έπερνα μπουφάν. Και εννοείται δεν χρειαζόταν!!

Εγώ κάνω κύκλους και όταν παρκάρω μακρυά καθώς γυρνάω 3 θέσεις κενές. Γιαυτό και ποια παρκάρω στην πρώτη θέση που θα βρω. Σιγά μην κάνω 15' κύκλους!

FestoNero
18-06-06, 14:15
Ειμαι ενας απο αυτους τους τυχερους.. :whistle:
Καθε φορα που παω σαββατο βραδυ Ψυρρη, εχω βρει ειτε στη πλατεια Μοναστηρακιου, ειτε μεσα στα στενα του Ψυρρη.. :twisted:
Αν εχεις Hatchback (σα και μενα που εχω ibiza) δοκιμασε αυτο που κανω εγω:
Αφου εχω βαλει το πισω μερος, για να ειμαι σιγουρος για το ποτε να βαλω και τη μουρη, κοιταζω απο τον καθρεφτη απο τη μερια του δρομου, να δω αν φαινεται το φαναρι του πισω αυτοκινητου.
Αν φαινεται, τοτε ειναι σιγουρο οτι οταν ολοκληρωσω το παρκαρισμα, το αμαξι μου ΔΕΝ θα ειναι πιο εξω απο τον πισω.

@ ADSLgr.com All rights reserved.