PDA

Επιστροφή στο Forum : Χαμηλές ταχύτητες, ιδέες?

painter4
13-07-10, 20:31
Παιδιά γεια σας,
ειμαι νεο μέλος και κατ΄αρχας σας χαιρετώ ολους.

Προ ημερών συνδεθηκα στα 24Μbps του CON-X και ενω η αποσταση απο τον κομβο του οτε μου ειπαν οτι ειναι περιπου 2χλμ, εχω SNR 9.3, attenuation 44.0, και συνδεομαι μονο στα 7,2Μbps. Μου ειπαν και απο τον ΟΤΕ οτι πραγματι ειναι λιγη η ταχυτητα και πολυ το attenuation και ετσι πηρα τις βλαβες, παραπονεθηκα και μου ειπαν οτι θα το κοιταξουν.

2 μερες μετα, το κοιταξαν, μου ειπαν οτι η γραμμη δεν εχει κανενα προβλημα, και τα χαρακτηριστικα της συνδεσης μου παραμενουν ιδια.

Τωρα σκεφτομαι μηπως το προβλημα ειναι στο ιδιο το σπιτι μου.

Ξερω οτι ο ηλεκτρολογος μου, συνδεσε την αναμονη που εφερε ο ΟΤΕ με την αναμονη του σπιτιου μου (UTP) με 2 ζευγη μονο (απο τα 6 ή 8 που φερνει ο ΟΤΕ, δεν θυμαμαι)
και στην καθε πριζα του σπιτιου ειναι συδεδεμενο 1 ζευγος.

Λετε αν συνδεε ολα τα ζευγη και εξω στο κουτι μου, και στην πριζα που χρησιμοποιω για ιντερνετ, θα ειχα βελτιωση?

Μενω σε μονοκατοικια, στις Αχαρνες, αν παιζει ρολο σε κάτι..

Ευχαριστω προκαταβολικα,

Με τιμη,
Ανδρέας.

xmperop1
13-07-10, 20:53
Με 44 att η ταχύτητα που πιάνεις είναι σωστή και η απόσταση σου πρέπει να είναι γώρω στα 3χλμ.
Αν δεν έχεις αποσυγχρονισμούς μην ασχολείσαι περεταίρω.
Το snr είναι εντάξει και δεν πρόκειται να στο κατεβάσουν ώστε να κερδίσεις κάτι παραπάνω σε συγχρονισμό.
Η συνδεσμολογία του σπιτιού έτσι πρέπει να είναι χρειάζεσαι ένα ζεύγος καλωδίων σε κάθε μπρίζα.

JULIANIK
13-07-10, 21:20
...μου ειπαν οτι ειναι περιπου 2χλμ,
attenuation 44.0.
Λάβε υπόψη σου ότι η φυσική απόσταση
σπανίως έχει σχέση με την πραγματική απόσταση του καλωδίου που φτάνει σε σένα.

Εδώ τι σου δίνει;
http://mapsrv2.terra.gr/eettutilities/map.aspx

Εγώ πχ είμαι 350 βήματα από το DSLAM
(ο χάρτης μου λέει έως 400μ απόσταση)
αλλά έχω attenuation 21,5
Πριν συνδεθώ κι εγώ υπολόγιζα -στο περίπου-
ότι το attenuation θα ήταν πολύ μικρότερο...

@ ADSLgr.com All rights reserved.