Επιστροφή στο Forum : Απο ISDN σε PSTN
Παιδια θελω τα φωτα σας. Εχω DSL Otenet 384 Student σε ISDN (Annex B). Είμαι στην Αθηνα και θελω να ρωτησω αν θα υπαρξει προβλημα στο DSL, η αν θα εχει προβλημα η γραμμη αν ζητησω απο τον ΟΤΕ να μου μετατρεψει τη γραμμη απο ISDN σε PSTN. Και γενικα θελω να ρωτησω αν γινεται κατι τεοιο η δεν εχει ξανακουστει στα χρονικα. Δε μου χρειαζεται το ISDN (δυο τηλεφωνα σε μια γραμμη) ετσι κι αλλιως πια αφου εχω DSL, απλα θελω να ρωτησω εσας πρωτα για να μη μου πει ο ΟΤΕ τιποτα βλακειες οπως παντα. Ευχαριστω εκ των προτερων.
Eίναι βασικά θέμα κόστους.
Η μετατροπή θέλει καμμιά 30αρια-40αρια ευρώ στον ΟΤΕ νομίζω (check www.oteshop.gr)
Υστερα η διαφορά το μήνα στο πάγιο είναι 2-3 ευρώ, αλλά συνυπολογίσεις και την χρέωση για την Αναγνώριση κλήσης στην PSTN μου φαίνεται ότι έρχεσαι πάνω κάτω στα ίδια με την ISDN.
Τέλος πρέπει να δείς αν το modem/router που έχεις μπορεί να παίξει και σε PSTN.
Εχω μοντεμ ρουτερ που παιζει μονο PSTN και κυριως αυτος ειναι ο λογος που θελω να αλλαξω γιατι τωρα το εχω σε αχρησια και οχι η οικονομια που θα κανω απο τη μετατροπη. Απλα θελω να ξερω αν θα αλλαξει κατι στη συνδεση τεχνικα και μου αρχισουν στον οτε σουξου μουξου μανταλακια δεν επρεπε να το κανετε αυτο και θα εχουμε προβληματα κλπ κλπ.
Η διαδικασία είναι:
1) καταργείς την πόρτα ISDN
2) αλλάζεις από ISDN --> PSTN (αίτηση στο 134 κτλ)
3) νέα αίτηση για πόρτα PSTN
ο κίνδυνος είναι να μείνεις κάμποσο καιρό χωρίς DSL αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες PSTN πόρτες στο DSLAM σου.
τώρα που είσαι με ISDN τι μοντεμ/ρουτερ έχεις?
το PSTN modem/router που έχεις ποιό είναι?
Εχω το Fritz!Box και το καταραμενο δε φλασαρεται σε annex b... Δουλευω με ενα κωλο Sagem usb. Απο οτι καταλαβαινω ειναι μεγαλη διαδικασια χρονοβορα και χανω μερες συνδεσης γιατι θα πρεπει να ενημερωσω και την Οτενετ. Επισης εχω παρει προπληρωμενο κουτι φοιτητικο για ενα χρονο οποτε μ'ολα αυτα αν προχωρησω μπορει να χασω κανα μηνα ιντερνετ... ευχαριστω πολυ παντως για την απαντηση σας και την προσοχη σας.
Εχω το Fritz!Box και το καταραμενο δε φλασαρεται σε annex b....
έχεις κοιτάξει/ψάξει και εδώ http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=110?
Ειχα στειλει και σχετικο θεμα τα παιδια μου συνεστησαν να αγορασω αλλο λογω μη μετατροπης του συγκεκριμενου μοντελου se annex b.
...τόμπολαααα ;)
βγάλτο στο σφυρί τότε.
είναι καλό μηχάνημα και φαντάζομαι θα βρείς να το πουλήσεις.
Δες εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=36848
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=39543
Είχα κάνει και εγώ την μετατροπή αυτή.
Αυτο σκεφτομαι να κανω. Σε ευχαριστω για τις καλες συμβουλες αγαπητε.
ο κίνδυνος είναι να μείνεις κάμποσο καιρό χωρίς DSL αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες PSTN πόρτες στο DSLAM σου.
Για αυτό καλό είναι να πάρεις στο 134 και να ζητήσεις να σου πούν πόσες διαθέσιμες πόρτες για PSTN υπάρχουν στην περιοχή σου! ;)
Αμα ειναι να δωσω 35 ευρω για μετατροπη να μεινω και ενα μηνα μεχρι να συνεννοηθουν ολοι αυτοι (ΟΤΕ, Οτενετ) χωρις ιντερνετ δε λεει καθολου, απλα πουλαω αυτο που εχω και ξεμπερδευω αγοραζοντας ενα καινουριο εν συνεχεια. Παντως σας ευχαριστω ολους για τις ακαριαιες τοποθετησεις σας. Α και κλεινοντας αν γνωριζετε καποιον που θελει Modem/Router Annex A με 2 θυρες ethrnet και 1 usb, το πουλαω 40 ευρωπουλα. Ειναι καλο μηχανακι με 100 Mbps LAN. Και παλι ευχαριστω.
@ ADSLgr.com All rights reserved.