PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα Χαμηλού Συγχρονισμου .

LoVis
27-07-10, 17:08
Λοιπον...
Συγχρονιζα κανονικά στα 17-18mbit το ειχα ζητησει να μου το ανοιξουν εως τα 24 ( απο τα 16 που δίνει η ΟΝ εαν δεν υποστηριζει η γραμμη ???)
Μια μερα πριν 1 μηνα αλλαζω το προφιλ μου σε Gaming για 2 μερες...Μου αλλαζει σε fast path ολα κομπλε τα πινκ σκ@@@@ δεν παιζει ρολο..μετα απο 2 μερες γυρναω το προφιλ μου οπως ειχε...
Συγχρονισμος στα 10μβιτ ...9μβιτ...10μβιτ ...
Παιρνω τηλ να δω τι παιζει... Κανουν δοκιμες μου λεει ο τεχνικος οντως ειναι χαμηλο γιατι ειστε 800μετρα απο το κεντρο και εχετε καθαρη γραμμη κτλ... Με τα πολλα κανει απειρες δοκιμες και δεν βρισκει τον λογο που συγχρονιζει τοσο χαμηλά..Το δηλωνει βλαβη γιατι φταιει η καλωδιωση μου ( γνωστη ατακα .. ) ( ειμαι τεχνικος Η/Υ και ξερω αν φταιω εγω η ο παροχος ) ..
Σημερα ερχεται τεχνικός ... Ελεγχει την καλωδίωση μου..ω λαλα..! Πεντακαθαρη ...Παει κατω ξηλωσε την μιση πολυκατοικια...κυριολεκτικα!εβγαζε οτι καλωδιο να ναι ..μετα τα μπερδεψε...και τελικα μετα απο 30 λεπτά προσπαθειας κατω στο κουτι ερχεται πανω και μου λεει εχουμε προβλημα..κατι δεν παει καλα..και κατω συγχρονιζει στα 10μβιτ...
Κοιταει το μπριζακι μου..κοβει ραβει καλωδια..( εχει σημασια αυτο που λεω.. ) παει κατω ανεβαινει ξανακατεβαινει...Και με κοιταει με ενα βλεμα και μου λεει..δεν εχω σημα στην πριζα σου εχει προβλημα το καλωδιο σου..
"μα πριν 10 λεπτα ειχαμε κανονικα σημα και το καλωδιο ερχετε με καινουργιο καλωδιο απο το κουτι και μπλα μπλα μπλα.."
"Λεει θα σου αλλαξω το ζευγος να δουμε αλλιως εχεις προβλημα εσυ.."
Παει κατω ξαναρχετε ...
"Α τωρα εχει σημα..τελικα το καλωδιο σου εχει προβλημα..!!!!!!!!!!!!!!!!"
"Ποσο συγχρονιζει ?"
"Στα 10μβιτ..καλα ειναι δεν βλεπω βλαβη εγω.."
"Μα ειμαι 800μτ απο το κεντρο + καθαρη γραμμη + στατιστικα που σκοτωνουν + οτι παλια συγχρονιζα στα 17μβιτ και ανω.."
"Ε φυσιολογικο ειναι να συγχρονιζεις στα 10μβιτ τοσο παει περιπου...Εγω δεν βλεπω βλαβη υπεγραψε και θα το δηλωσω εγω και θα δουμε.."
Μετα απο 10 λεπτα τηλεφωνο η ΟΝ..
"Ναι ηρθε ο τεχνικος μας και ειπε οτι δεν εχει βλαβη και θα προσπαθησουμε να κανουμε μια νυξη στον ΟΤΕ μπας και καταφερει κατι αλλα μην περιμενετε πολλα..."
"Ναι αλλα εγω πληρωνω 24ρα και ειχα μεχρι πριν 1 μηνα περιπου στα 17-18 και τωρα εχω 10..δεν ειναι βλαβη αυτο ?Δεν ειναι μεγαλη διαφορα?"
"Ε καπου τοσο συγχρονιζει δεν βλεπω βλαβη εγω καναμε και δοκιμες..ειναι φυσιολογικο να γινει αυτο..."

Συμπερασμα..ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ? Τι θα κανατε εσεις ?
ΣΤατιστικα Ρουτερ ...

Configured

Current

Line Status

---
SHOWTIME

Link Type

Automatic
G.992.5 (ADSL2+) / Interleaved Path

[Go Top] (http://192.168.1.1/adsl_status.stm#top)

Data Rate:

Stream Type

Actual Data Rate

Up Stream

975 (Kbps.)

Down Stream

10164 (Kbps.)

Operation Data / Defect Indication:

Operation Data

Upstream

Downstream

Noise Margin

10 dB

9 dB

Attenuation

13 dB

23 dB

Indicator Name

Near End Indicator

Far End Indicator

Fast Path FEC Correction

0

0

Interleaved Path FEC Correction

35

61314

Fast Path CRC Error

0

0

Interleaved Path CRC Error

28

235

Loss of Signal Defect

0

---

Fast Path HEC Error

0

0

Interleaved Path HEC Error

26

0

Statistics:

Received Cells

1599099

Transmitted Cells

305460

iakoboss7
27-07-10, 17:20
λοιπων καταρχας εχεις πολλα error σε λιγα received cells που ειναι παραξενο (εγω τουλαχ θα ανησιχουσα)
2) μπες στο my on και βαλε το profile 2-1 ειναι το πιο γρηγορο και ειναι και fast path κιολας και πες μας παλι ποσο κλειδωνεις!

δυστιχως επεσες σε πα..ρα τεχνικο!
παντος κατι εχει γινει και με το Noise margin σου. εαν εποιανες 17-18mbps πριν θα επρεπε να ειχες πανω απο 15 noise τωρα χαμηλο (και λεω και λιγο), υποθετω πως καπου απο την πολυκατικια σου εως το καφαο/dslam εχει γινει βλακια και δεν γουσταρουν να ασχοληθουν!

trd64
27-07-10, 17:42
Αν είχα κλείσει χρόνο ή ήμουν στην αρχή θα έφευγα κατευθείαν.
Σε άλλη περίπτωση θα έκανα λίγο υπομονή μέχρι να φύγω.

Nick2k2
27-07-10, 19:34
Έχεις περίπου τα ίδια στατιστικά με μένα απο οτι βλέπω μιας και έγώ έχω 24 attenuation, αλλά έχω την εντύπωση οτι κάτι παίζει με το noise margin. Εγώ έχω γυρίσει σε fastpath την γραμμή και κλειδώνει γύρω στα 13-14mbps κατα μέσο όρο ενώ το noise margin είναι στα 7db. Όμως όπως είχα γραψει και σε ένα άλλο θέμα πριν λίγες ημέρες γινόνταν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος στην περιοχή και ύστερα απο μια διακοπή είχα δει το "εξωφρενικό":

Upload: 955 Kbps
Download: 16379 Kbps

ταχύτητα που δεν είχα πιάσει ποτέ στο παρελθόν ούτε κατα διάνοια. Και κοιτώντας και τα στατιστικά στο noise margin βλέπω:

Noise Margin

Upload 11 dB
Download 4 dB

Η γραμμή φυσικά ήταν σταθερότατη για 2-3 ημέρες χωρίς να έχω disconnects, ενώ είχαν ξεκλειδώσει και οι επιλογές για αναβάθμιση της γραμμής στα 24mbps στο line profile στο myon. Aλλά το πανηγύρι δεν κράτησε και πολύ μιας και μετά απο μια νέα διακοπή του ρεύματος μετά κλείδωσα και πάλι στις παλιές ταχύτητες δηλαδή γύρω στα 13-14mbps ενώ το noise margin είναι σταθερό στα 7db που απο οτι καταλαβαίνω είναι και το default target SNRM της On. Όσες δοκιμές και να έχω κάνει δεν μπόρεσα να πιάσω ξανά τέτοια ταχύτητα και το ανώτατο που πιάνω είναι λίγο πιο κάτω απο τα 15mbps ενώ και το Noise Margin είναι στα 7db σταθερό.

Τώρα για την δικιά σου την περίπτωση η πτώση είναι όντως εντυπωσιακή να πέσεις απο τα 17-18 που κάπου τόσο είναι και το max που μπορείς να πιάσεις βάση απόστασης, στα 10. Φαντάζομαι και αν το γυρνάς στο fastpath πάλι δεν θα είδες μεγάλες διαφορές. Απλά κοίταξε λίγο αυτο με το noise margin που είπα και πριν γιατι νομίζω εκεί γίνεται η όλη δουλειά, αν και με το pirelli δεν μπορεί να αλλάξει αφου είναι κλειδωμένο, αλλιώς πολύ φοβάμαι οτι άρχισαν μην αρχίσουν να κόβουν ταχύτητες και εδώ, γιατί στην Tellas που ήμουν μέχρι και πριν κανα μήνα, γινόνταν αποδεδειγμένα αυτό όταν στις αρχές κλείδωνα με 13-14mbps και αργότερα έπεσα στα 11-12, αν και εκεί έπαιζε ρόλο και το router που είχα, αλλά είχαν γίνει σίγουρα περικοπές και στα dslam για να γλιτώνουν bandwidth.

LoVis
27-07-10, 22:18
Εχω δοκιμασει ολα τα προφιλ..+ οτι μου ειπε ο τεχνικος της ον τηλεφωνικα οτι με εχει συνδεσει απευθειας οποτε παρακαμπτει τα προφιλ για να δοκιμασουμε και παλι στα 10 κλειδωνω..λες και με εχουν βαλει λιμιτ στα 10...
Πιστευω ειναι παπαρια τους η κατι εχει παιχτει με τον βρογχο απλα επειδη οταν ζητανε βλαβη στον ΟΤΕ ο ΟΤΕ τους χρεωνει σου λεει αν ειναι να βγαλω 10 ευρω απο αυτον και να πληρωσω 40-50 στον ΟΤΕ τοτε αστον ετσι..δεν συμφερει...Αυτο συμβαινει στους ποιο πολλους παροχους αντε μην αρχισω..
Αν μεχρι την παρασκευη δεν μου εχουν κανει τιποτα καταγγελια στην ΕΕΤ και ευτυχως τον αλλον μηνα ληγει η συμβαση...οποτε αντε γεια ΟΝ...μαλλον στον ΟΤΕ θα ξαναπαω που δεν επαιξε ποτε προβλημα οσο καιρο ειχα 24ρα και κλειδωνα στα 20mbit ( ειμαι διπλα στο κεντρο του .. ) θα πληρωνω κατι παραπανω 5-10 ευρώ ? αλλα θα ειμαι κομπλε ..
Αλλα πριν φυγω θα τους βγαλω το λαδι στην ΟΝ γιατι πολυ το εχουν γαμ@$@$ το θεμα ναουμ...

Nick2k2
28-07-10, 02:18
Τότε ναι πολύ πιθανόν να πάιχτηκε κάτι με τον βρόγχο και το πρόβλημα να είναι απο τον κατανεμητή μέχρι το Α/Κ του ΟΤΕ, μπορεί και στο ΚΑΦΑΟ, και όχι απο τον κατανεμητή μέχρι το σπίτι σου. Εγώ αν σου πω τι ιστορία είχα τραβήξει όταν ήθελα να πρωτοβάλω dsl θα γελάνε και οι πέτρες. Απλά το router δεν συγχρόνιζε με τίποτα, και αφου παρέλασαν καμιά 10αριά φορές οι τεχνικοί και δοκίμασαν και στον κατανεμητή και στο σπίτι και δεν συγχρόνιζε, ακόμα και απο το ΚΑΦΑΟ έκαναν δοκιμή... Και τελικά μου είπαν οτι μπορεί να έχει πρόβλημα το υπόγειο καλώδιο και να χρειαστεί να σκάψουν την γειτονιά για να να το αλλάξουν:rofl: Τελικά ύστερα απο αλλεπάλληλες ανεπιτυχείς προσπάθειες μου άλλαξαν πόρτα στο dslam και λύθηκε το πρόβλημα... Η όλη φάση μου είχε πάρει σχεδόν ένα 10ήμερο τότε αλλά μιλάμε για εποχές 2003 τώρα:p
Πάντως στην δικιά σου περίπτωση εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι απο οτι βλέπω και ούτε η On στην προτίθεται να ασχοληθεί περισσότερο, αφού θα πρέπει να το κοιτάξει ο ΟΤΕ απο οτι έχω καταλάβει, οπότε με το τέλος της σύμβασης σήκω φύγε και τελειώνει το θέμα, άντε να χάνεις 2-3 mbit πάει και έρχεται, αλλά 9-10mbit παραπάει...

Bourdoulas
28-07-10, 02:29
Όπως τα είπε ο Nick2k2 είναι. Το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα σε κάποιο σημείο μέχρι το αστικό κέντρο. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν δωθεί στον ΟΤΕ δεν πρόκειται να δεις βελτίωση.

tsomis
28-07-10, 08:56
Εδω και 2-3 μηνες αυτο με τη ΔΕΗ συμβαινει και σε μενα.
Ενω πριν διακοπη = χαμηλοτερος συγχρονισμος.
Τωρα μετα απο διακοπη ρευματος 1 Μbit παραπανω.

Nick2k2
28-07-10, 15:57
Ναι απο οτι έχω καταλάβει πολύ μπακαλίστικα με την διακοπή ρεύματος απλά κλείνουν όλα τα router της περιοχής και αποσυμφορείται το δίκτυο και οι συνδέσεις. Οπότε μετά την επαναφορά κλειδώνει σε μεγαλύτερες ταχύτητες διότι μειώνεται αισθητά ο θόρυβος και το crosstalk. Εξάλλου 4db noise margin δεν έχω πιάσει ποτέ μέχρι τώρα. Aλλά δυστυχώς ή ευτυχώς οι διακοπές έχουν σταματήσει πλέον και ο συγχρονισμός έχει πέσει στα κλασσικά επίπεδα που είχα 13-14mbit κατα μέσο όρο. Tsomi δεν μιλάμε για 1mbit παραπάνω αλλά για 3+ mbit παραπάνω στην δικιά μου περίπτωση. 1mbit εξάλλου δεν μπορεις να βγάλεις και πολλά συμπεράσματα γιατί η γραμμή παίζει κάθε φορά τουλάχιστον 1-1.5mbit στην ταχύτητα κλειδώματος

fanboysgotohell
28-07-10, 16:18
Ναι απο οτι έχω καταλάβει πολύ μπακαλίστικα με την διακοπή ρεύματος απλά κλείνουν όλα τα router της περιοχής και αποσυμφορείται το δίκτυο και οι συνδέσεις.

Ακριβώς έτσι είναι, μια χαρά τα λες για να καταλαβαίνει και ο απλός κόσμος τι συμβαίνει στην τεχνολογία ADSL.

blkik
28-07-10, 16:39
Συμπάσχω μαζί σου δυστυχώς μόνο Ο ΟΤΕ μπορεί να βοηθήσει και για να το κάνει πρέπει να γυρίζουμε σε αυτόν.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=404109

LoVis
29-07-10, 10:35
Ρε παιδια συγνωμη για να μην δουλευομαστε..υπαρχει καποιος τροπος να ζητησω αποδειχτικο απο την ΟΝ οτι εχει στειλει αιτημα βλαβης για ΟΤΕ ?
Να ξερω αν με δουλευουν η οχι...

Schumipes11
29-07-10, 13:20
Ο κάθε εναλλακτικός πάροχος έχει δική του σελίδα ιντερνετ(portal) κατα κάποιο τρόπο αν μπορούμε να το πούμε κι έτσι από τον ΟΤΕ, στην οποία ο κάθε τεχνικός του παρόχου μπορεί και κάνει login με δικά του ξεχωριστά στοιχεία, με ασφαλή σύνδεση από οπου εκεί δηλώνει την βλαβη του κάθε πελάτη, είτε έχει μεριζόμενο βρόγχο(δλδ ιντερνετ από χολ,και τηλεφωνία ΟΤΕ) είτε είναι FLLU(δλδ ιντερνετ-τηλεφωνο από έναν πάροχο) ,και βλέπει την εξέλιξη διαφόρων βλαβών οι οποίες είναι εκκρεμείς η περιμένουν να κλείσουν από πλευράς ΟΤΕ(την βλάβη σου την έχει αναλάβει είτε ΕΝΑΣ συγκεκριμένος τεχνικός από τον πάροχο, είτε περισσότεροι αυτό εξαρτάται από τον όγκο εργασίας που μπορεί να έχει το τεχνικό τμήμα του παρόχου, και ΟΧΙ από τον συγκεκριμένο τεχνικό) τα σχόλια από τους τεχνικούς και από τις 2 μεριές, και εκεί αναφέρονται όλα τα τεκταινόμενα μεταξύ ΟΤΕ και παρόχου, δυστυχώς δεν νομίζω να στο στείλουν οι τεχνικοί του πάροχου εκτός κι αν τύχεις σε αυτόν που έχει φιλότιμο και θέλει να βοηθήσει, αλλά μετά κινδυνεύει η θέση του!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τραβήξεις φωτο από την οθόνη που είχε το analyzer που είχε ο τεχνικός που ήρθε στο χώρο για να ελέγξει την γραμμή,και έδειχνε την κυματομορφή της γραμμής και αν είχε κενά κατα μήκος, και τα νούμερα που δείχνουν σε συνδυασμό με την κυματομορφή αν υπάρχει επαφή στο δίκτυο, εμπειρικά αν μπλέξεις στο τριπάκι παροχος-ΟΤΕ τότε δύσκολα τα πράγματα, ακόμα κι αν μιλάμε για μια ενέργεια του ΟΤΕτζη που δεν θα του πάρει πάνω από 5 λέπτα στο ΚΑΦΑΟ να το κάνει, απλά δεν το κάνει γιατί αυτές είναι οι εντολές από άνωθεν θα κάνουν ότι μπορούν για να αγανακτήσεις με τον εναλλακτικό πάροχο να πας σε 2-3 να έχεις προβλήματα για τα οποία ευθύνεται ο ΟΤΕ και μόνο, και έπειτα από όλη αυτή την ταλαιπωρία και την εναλλάγη μεταξύ διαφορετικών εναλλακτικών παρόχων, να πείς επιστρέφω στον ΟΤΕ, εκεί ίσως και να φτιάξουν τα πράγματα.Αν θές μπορείς να πάς απευθείας στο υποκατάστημα του ΟΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ DSLAM και του παρόχου σου, και να μιλήσεις με τον προιστάμενο αν σου πεί το κλασικό πεστα στον πάροχο σου να μας δηλώσει βλαβη για να το δούμε θα πείς ότι αυτό έχει ήδη γίνει,έχουν έρθει τεχνικοί και το αποτέλεσμα μηδέν, εκεί πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει.

LoVis
12-11-11, 12:07
Δεν ξερω η ΟΝ φαινετε να εχει μουρλαθει λιγο τεμπελιαζουν δνεν ξερω..
Ειμαι ακριβώς διπλα στο DSLAM , ειχα forthnet , netone , ote , hol , on telecoms εχω αλλαξει ολους τους παροχους εχω δοκιμασει τα παντα ..Σαν την ΟΝ ομως δεν εχω ξαναδει..τοσο αδιαφορια πια..
Με ολους τους παροχους κατω απο 19-20mbit δεν επεφτα...ακομα και με την ον για 1 χρονο ημουν στα 19mbps. Εδω και ενα χρονο ομως απο τα 3 που την εχω συγχρονισμος στα 10mbps...ρε τι βλαβη ρε τι φωνες κακο τιποτα..στα 12..παιρνω παλι προχθες και λεω θελω να κοιταξετε την γραμη..Εχω στατιστικα γραμμης που τουλαχιστον ενα 15-16 το πιανω..
Μετα απο 2 μερες απο το αιτημα με παιρνει ενας τεχνικος δεν ξερω τι σκατα ηταν αυτος...και μου λεει με υφος .
"Κυριε το αιτημα σας για αναβαθμιση ταχυτητας δεν μπορει να γινει σας εχουμε πει και εχει μετρησει και ο τεχνικος οτι πιανετε μεχρι 10 Mbps στην περιοχη σας . Δεν γινετε με κανενα τροπο να αναβαθμιστει."
Και λέω εγω τώρα... Τα στατιστικα της γραμμής μου δικαιολογουν την ταχυτητα μου ? Δειτε και πείτε μου ...

Upstream Downstream
Actual Data Rate 934 (Kbps.) 10182 (Kbps.)
Noise Margin 13.5 dB 11.0 dB
Attenuation 9.7 dB 14.6 dB

blkik
12-11-11, 22:51
Το θέμα που έβαλα το διάβασες; (3 post πιο πάνω)
Βάλε τα διαγράμματα εδώ από το DMT να σου πουν αυτοί που ξέρουν( ή βάλτα στο αντίστοιχο θέμα)

Z€r0
13-11-11, 01:34
@LoVis μήπως να τους πείς ότι εάν δεν ασχοληθούν με το πρόβλημα θα την κάνεις για αλλού;Εφόσον έχεις κλείσει και χρόνο;

@ ADSLgr.com All rights reserved.