PDA

Επιστροφή στο Forum : Ταχύτητα download



tritsako
11-08-10, 16:39
Γεια σε όλλους

Σε ερώτηση που έκανα στην Wind (13800) αν η ταχύτητα download που έχω μπορεί να γίνει μεγαλύτερη από 508kbits/s (όπως μου λέει το DSL status του Siemens modem), μου είπαν ότι “όχι αυτό δεν μεγαλώνει και φτέει η γραμμή που έρχεται στο σπίτι”.
Αληθεύει ή μου μου λένε “μπούρδες”.
Ξέρει κανείς πως μπορώ να μεγαλώσω την download ταχύτητα του modem?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κώστας.

LOUKAS32
11-08-10, 16:57
μπες με τιν IP του μοδεμ μεσω browser.

copy paste statistics of modem

tritsako
11-08-10, 21:13
Done.

Ευχαριστώ.

LOUKAS32
11-08-10, 21:26
τωρα ας μιλησει καποιος που εχει WIND????

nEC
12-08-10, 07:29
η γραμμή σου είναι σε προφίλ 4mbit. έχει δυνατότητα να πάει πολύ παραπάνω, οπότε πρέπει να πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις αλλαγή προφίλ στα 24. (μην πάρεις 13800, κάλεσε το 1212)

tritsako
12-08-10, 09:22
Δεν με πρόλαβες... :) Το 13800, μου είπε ότι πρέπει να είμαι μπροστά στο PC για να κάνουμε speedtest στο Modem….
Θα δοκιμάσω το 1212 όταν πάω στο σπίτι.

Ευχαριστώ πολύ και θα ενημερώσω.

nEC
12-08-10, 10:19
οχι speedtest... πες τους οτι έχω πολύ μικρό attenuation και τεράστιο SNR... η γραμμή σου μπορεί να ανέβει πάνω απο τα 16mbit

beeftech
12-08-10, 10:53
snr 30 και att 11.5

περίεργο... σε μένα το router λέει snr 10.5-11.5 και att 39

τα έχει μπλέξει, ή μου φαίνεται;

nEC
12-08-10, 11:00
οχι μια χαρά τα λέει...εσύ απλά έχεις μεγάλο attenuation!

beeftech
12-08-10, 12:08
σύμφωνα με αυτά... είμαι ~3χλμ από το κέντρο... "καλά νταξ"

τέλος πάντων, είμαστε εκτός θέματος, αλλά σε ευχαριστώ που απάντησες

panzeruser
12-08-10, 12:11
Όταν έγινε η αναβάθμιση από τα 4 στα 12 πήγα στα 12. Ξαφικά είδα 8 (στο τηλέφωνο που πήρα μου είπαν για πρόβλημα στο σπίτι και δεν πάει παραπάνω) και αργότερα κατέληξα στα 7. Έχω attenuation 15, SNR 9. Καποια στιγμή που είχα καλωδιακό πρόβλημα και στείλανε τεχνικό να δει τι γίνεται, τον έβαλα να ελένξει το σπίτι και το βρήκε άψογο. Με τις νέες προσφορές της forthnet και επειδή οι περισσότεροι που φεύγουν από wind (tellas) συγχρονίζουν περισσότερο είπα να την κάνω. Αλλά πριν πρχωρήσω άνοιξα καινούργια βλάβη στην Tellas περιμένωντας να ακούσω την ίδια ταινία. Με εκπλήξανε όταν μου είπαν οτι έχω δίκιο και με τα χαρακτηριστικά της γραμμής θα έπρεπε να είμαι παραπάνω και ότι θα το δούνε. Αυτή την στιγμή σγχρονίζω με 9 SNR 9 attenuation 15. To μόνο που άλλαξε είναι το output power που έγινε από 5 σε 15 και θα τους αφήσω λίγο ακόμα να δω αν θα ανέβω και άλλο.

Πάρε τηλέφωνο και ανέφερε πρόβλημα χαμηλού συγχρονισμού και πες ότι με το attenuation που έχεις η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα είναι πάνω από 20 (αυτό είναι αλήθεια) και ότι είναι περίεργό να έχεις μόλις το 20% του μέγιστου θεωρητικού.
Αν έχεις ξεπεράσει το έτος ρίξε και μια απειλή (ευγενικά πάντα) ότι λόγω αυτού του θέματος σκέφτεσαι να αλλάξεις πάροχο γιατί με τα χαρακτηριστικά αυτά πιο κάτω είναι δύσκολο να πας.

Ελπίζω να ασχοληθούν... και να μην αρχίσουν τις γνωστές δικαιολογίες.

tritsako
13-08-10, 12:24
Μετά από σχετικό “έλεγχο της ταχύτητας” που έγινε όταν κάλεσα στο 1212, είπαν ότι η γραμμή έχει δυνατότητα να πάει πολύ παραπάνω, ότι θα γίνει αναβάθμιση γραμμής, και θα με ενημερώσουν τηλεφωνικά.

Για να δούμε….

tritsako
13-08-10, 16:20
Τηλέφωνο μπορεί να μην με πήραν, αλλά η αλλαγή έγινε!!!!!
Μπορείτε να δείτε το νέο print screen.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!!!!

nEC
13-08-10, 16:36
πολύ καλύτερα,είσαι στο προφίλ των 14mbit... βέβαια πάει και πιο ψηλά, αλλά 2-3 mbit δεν σώζουν...ας είναι εκεί και σταθερά!

tritsako
16-08-10, 07:34
Ναι, είναι καλά, βέβαια αν τους πω ότι θέλω περισσότερο θα με βρίσουν…

Ευχαριστώ.

Case closed.

nEC
16-08-10, 07:53
το προφίλ που θα επιλέξεις δεν είναι πάντα το πιο γρήγορο διότι μπορεί να κάνει πολύ ασταθής την συνδεση.

Η επιλογή του προφίλ προκύπτει από την ανάλυση κάποιων παραμέτρων τις γραμμής και η wind μόλις πρόσφατα απέκτησε εξοπλισμό να το κάνει αυτό αυτόματα κατά την ενεργοποίηση.

beeftech
17-08-10, 12:16
α δηλαδή σαν αυτό που κάναν τα pstn modem προ δεκαετίας και βάλε κατα τον αρχικό διάλογο;

... σπουδαία εξέλιξη...

nEC
17-08-10, 12:35
όχι, το training πάλι γίνεται μεταξύ modem & dslam και μάλιστα έιναι πολυ πιο εξελιγμένο από τα pstn modems :D

το πρόβλημα είναι οτι πλέον οι γραμμές με τόσα dsl πάνω είναι πολύ θορυβώδεις, έχουν πολύ crosstalk και γενικά έχουν φτάσει στα όριά τους. Ετσι, ενώ τα modem προσπαθούν να πιάσουν πάντα την μέγιστη ταχύτητα, τα περιορίζεις λίγο με κάποια προφιλ ώστε να έχεις και σταθερή γραμμή.

dbal
17-08-10, 16:42
Μερικές απλές - ρητορικές παρατηρήσεις....
1. O φίλος δεν είχε ποτέ dload 508kbps αλλά upload όπως φαίνεται κι από το πρώτο screenshot....έτσι για την ιστορία...:)
2. Αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί τον είχαν κολλημένο στα 4 Mbps με SNR 30(!!!!) σε γραμμή με 11,5 attenuation :blink: Κι αν ήταν τελείως αδαής περί τεχνολογίας κι έμενε εκεί αιωνίως???? Μιλάμε για απίστευτη πρόκληση...
3. Ακόμα και μετά την αναβάθμιση εξακολουθεί να έχει SNR 14 σε μια γραμμή που ως γνωστόν μπορεί να απογειωθεί...! Αν έχεις πάντως χρόνο και όρεξη κυνήγα το λίγο ακόμα, ειλικρινά τέτοιο παράδειγμα haircut σε γραμμή για εξοικονόμηση bandwidth δεν έχει προηγούμενο....:mad:

sta8ista
17-08-10, 19:04
Kι εγώ που αναβαθμίστηκα σε 12 και συγχρονιζω στα 11 γιατί ακόμα κατεβάζω με 200-300 kb/s? Την τελευταία φορά που πήρα τηλ μου είπαν ότι έχει πρόβληαμ η γραμμή μου και φταέι ο ΟΤΕ. Χαίρω πολύ, όλο αυτό λένε και τελείωσε το παραμύθι.
Μηπως να πάω σε καμιά ΟΝ ή cyta? γιατί εδω μέσα για ΟΤΕ, ΗΟL και 4νετ καλή κουβέντα δεν ακούγεται.

psylos
17-08-10, 22:50
Αν συγχρονιζεις σε 11 και κατεβαζεις με 200-300kB/s μηπως φταιει ο server απο τον οποιο κατεβαζεις? Δοκιμασε να κατεβασεις πχ drivers για την καρτα γραφικων σου απο server ATI/nVidia να δεις στα ποσα τερματιζει η γραμμη σου... Εγω εκει πιανω σταθερα ~1ΜΒ/s... Αλλα προφανως μπορει και ο server αντιστοιχα να μου στειλει δεδομενα σε σοβαρες ταχυτητες...

silegav
18-08-10, 14:08
γιατί εδω μέσα για ΟΤΕ, ΗΟL και 4νετ καλή κουβέντα δεν ακούγεται.

Λογικό είναι αυτό. Δύσκολα θα ξεκινήσει να γράψει κάποιος πόσο χαρούμενος είναι από τον πάροχο του. Άσε που αν το γράψεις (και δεν λες για τον ΟΤΕ) θα σε πουν και πληρωμένο...έτσι καταλήγουμε να ακούμε μόνο τη γκρίνια, μαζί με ορισμένα ουσιαστικά προβλήματα.

nEC
18-08-10, 14:36
εννοείται ρε παιδιά...ποιός θα βγεί να γράψει σε φορουμ επειδη ΔΕΝ έχει παράπονα με τον πάροχό του?! :lol:

sta8ista
18-08-10, 22:46
Κι από εκεί που λες πάλι με 200-300 κατεβάζω.
Όσο για το άλλο θέμα, ας είχα ιντερνετ οπως μου το είχαν υποσχεθεί από την τελλασ και ασ μη μου είχαν κόωει το τηλ τόσες φορές και τότε θα φώναζα εδω μέσα ότι η ΤΕΛΛΑΣ τα ΣΠΑΕΙ (για να μην πω τίποτα άλλο) κι ας με λέγανε και πληρωμένο και φραγκοφονούλη σαν το Σπανούλη κι ας με λέγανε ότι θέλανε. Δεν μπορώ να καταλάβ τη λογική του να γράφεις μόνο όταν έχεις να χώσεις.

tritsako
19-08-10, 11:43
Oooooops.

Ξέχασα να ρωτήσω…. Η αλλαγή αυτή σε άλλο προφίλ ισοδύναμη με “αλλαγή προφίλ” στην τιμή;;;

Για να ξέρω τη να περιμένω……

psylos
19-08-10, 12:09
όχι δν έχει καμία σχέση με την τιμή που σε χρεώνουν. Αυτή είναι σταθερή.

tritsako
19-08-10, 12:56
όχι δν έχει καμία σχέση με την τιμή που σε χρεώνουν. Αυτή είναι σταθερή.

Thank you!!

paoki10
20-08-10, 12:59
ζήτα τους να σου κατεβάσουν το snr στο 10 και θα κλειδώσεις 2 mbit παραπάνω εύκολα και χωρίς αποσυχρονισμούς.και πάλι όμως θα είναι λίγο σε σχέση με το attenuation σου.μαζεύουν bandwidth απο οπου μπορούν στην tellas

jdtech
20-08-10, 13:42
Έχω παρατηρήσει πως στο support αν δείξεις ότι το ψιλοκατέχεις το θέμα και τους πεις για attentuation, snr και τα λοιπά σε παίρνουν πιο σοβαρά. Ίσως να είναι και ιδέα μου βέβαια αλλά καλό είναι να είμαστε σχετικά ενημερωμένοι. Στην tellas γιατί μαζεύουν bandwith αφού δεν έχουν πελάτες :p:p τι θα το κάνουν προίκα ???

dbal
20-08-10, 23:20
Στην tellas γιατί μαζεύουν bandwith αφού δεν έχουν πελάτες :p

"Συγκεκριμένα, η Forthnet εκτιμάται ότι έκλεισε το 2009 με 318.000 συνδρομητές (από 208.000 στο τέλος του 2008), διατηρώντας τη πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη, μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων.

Η Ηellas online είχε τη μεγαλύτερη αύξηση, καθώς έφθασε στις 280.000 συνδέσεις έναντι 127.000, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Wind - Tellas με 197.000 συνδρομητές (έναντι 170.000 στο τέλος του 2008).

Η On Telecoms ήταν τέταρτη με 100.000, χωρίς να παρουσιάσει αύξηση, ενώ η Vivodi, η οποία συγχωνεύθηκε με την πρώτη, είχε περίπου 28.000 συνδέσεις.

Τέλος, η Cyta Ελλάς, μέσα στον ένα χρόνο που δραστηριοποιείται σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας, έχει καταφέρει να εγγράψει περί τους 52.000 συνδρομητές."

ΠΗΓΗ: Εφημ. Ισοτιμία, Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Και φυσικά δεν παραθέτω τα μερίδια αγοράς του 2009 για να δείξω πόσο...σπουδαία είναι μια εταιρεία στην οποία ο ίδιος έχω κάνει έγγραφη καταγγελία για να έχω ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών (όπως μπορεί να συμβει με όλους τους εναλλακτικούς και τον ΟΤΕ κατά περίπτωση) αλλά γιατί καλό είναι να προσπαθούμε να είμαστε ενημερωμένοι πριν γράψουμε-απλά....

jdtech
21-08-10, 13:37
"Συγκεκριμένα, η Forthnet εκτιμάται ότι έκλεισε το 2009 με 318.000 συνδρομητές (από 208.000 στο τέλος του 2008), διατηρώντας τη πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη, μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων.

Η Ηellas online είχε τη μεγαλύτερη αύξηση, καθώς έφθασε στις 280.000 συνδέσεις έναντι 127.000, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Wind - Tellas με 197.000 συνδρομητές (έναντι 170.000 στο τέλος του 2008).

Η On Telecoms ήταν τέταρτη με 100.000, χωρίς να παρουσιάσει αύξηση, ενώ η Vivodi, η οποία συγχωνεύθηκε με την πρώτη, είχε περίπου 28.000 συνδέσεις.

Τέλος, η Cyta Ελλάς, μέσα στον ένα χρόνο που δραστηριοποιείται σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας, έχει καταφέρει να εγγράψει περί τους 52.000 συνδρομητές."

ΠΗΓΗ: Εφημ. Ισοτιμία, Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Και φυσικά δεν παραθέτω τα μερίδια αγοράς του 2009 για να δείξω πόσο...σπουδαία είναι μια εταιρεία στην οποία ο ίδιος έχω κάνει έγγραφη καταγγελία για να έχω ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών (όπως μπορεί να συμβει με όλους τους εναλλακτικούς και τον ΟΤΕ κατά περίπτωση) αλλά γιατί καλό είναι να προσπαθούμε να είμαστε ενημερωμένοι πριν γράψουμε-απλά....

Το σχόλιο μου είχε κωμικό χαρακτήρα και μόνο. εξού και το emoticon. Anyway sorry για την παρεξήγηση ;)

dbal
21-08-10, 16:01
Και είχα μια υποψία από το emoticon οτι μπορεί να είναι κι έτσι αλλά δυστυχώς ήταν πολύ πιο εύκολο να παρεξηγηθεί έτσι όπως γράφτηκε...κρίμα γιατί το concept....μαζεύω bandwidth για προίκα ήταν πετυχημένο!!
Όλα καλά man, :oneup: +1 για την διευκρίνιση και την ωριμότητα που δυστυχως σπανίζει εσχάτως στα web forums...

nEC
21-08-10, 19:59
πάντως πρόβλημα bandwidth / pings δεν είχα ποτέ με tellas... πάντα φουλάρει για πλάκα η γραμμή...

dbal
22-08-10, 12:55
Δεν είπε κανείς για προβλήματα ping....κι εγώ μάλιστα συνδέομαι πάντα σε fastpath. Το θέμα είναι τα "προφιλ συγχρονισμού" που δικαιολογημένα ή όχι -μην το ξαναπιάσουμε τώρα με έχει κουράσει το θέμα- χρησιμοποιεί η εταιρεία. By the way, εσυ έχεις προφίλ ή είσαι ξεκλείδωτος?

nEC
22-08-10, 13:30
δεν έχω profile όχι, αλλά η γραμμή μου τελευταία έχει αποκτήσει τρομερό crosstalk με αποτέλεσμα την πτώση στα 13.5 - 14mbit με snr 8-9db (μερικές φορές το διάγραμμα γίνεται "χτένα" κανονικά, πχ τώρα μετά τον τόνο ~384)

http://www5.pic-upload.de/22.08.10/4553lvlf6s43.png

Gigas
23-08-10, 19:13
By the way, εσυ έχεις προφίλ ή είσαι ξεκλείδωτος?


Πώς μπορεί να δει κάποιος εάν είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος από κάποιο προφίλ;

Πχ... τα δικά μου στατιστικά είναι τα εξής:

Τι σας λένε με την πρώτη ματιά αυτά;
Σημειώστε ότι η συγχρονισμός μου παίζει από τα 9500 έως λιγο κάτω απο τα 12000 ενώ ΜΟΝΟ μια φορά ανέβηκε παραπάνω.. τι να υποθέσω λοιπόν μετά από αυτά;



Thomson ST585 Software Release: 6.2.17.5

Uptime: 0 days, 1:09:48
Modulation: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 999 / 11.666
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 72,44 / 1,47
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 6,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 6,0 / 12,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 7,0
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 10 / 0
FEC Errors (Up/Down): 107.956 / 1.316
CRC Errors (Up/Down): 5.237 / 6
HEC Errors (Up/Down): 120.005 / 6

psylos
23-08-10, 19:37
Αν και δεν ειμαι σιγουρος για να πω την αληθεια αλλα νομιζω οτι μπορεις να πας πολυ παραπανω... Περιμενε και την γνωμη καποιου αλλου πιο σχετικου αλλα νομιζω οτι θα σου πει το ιδιο...

nEC
23-08-10, 21:25
παρόλο που το attenuation έιναι μικρό, με 7db SNR η γραμμή δείχνει να πιάνει οριακά τα 13-14 εάν κατέβει λίγο σε βάρος όμως της σταθερότητας.

ανέβασε κάνα γράφημα γιατί εδώ δεν καταλαβαίνουμε και πολλά.

dbal
23-08-10, 22:07
Πώς μπορεί να δει κάποιος εάν είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος από κάποιο προφίλ;
Πχ... τα δικά μου στατιστικά είναι τα εξής:
Τι σας λένε με την πρώτη ματιά αυτά;

Χμμμ....προφίλ συγχρονισμού δεν έχεις σίγουρα...θα έπρεπε να συνδέεσαι ανελλιπώς σε ταχύτητες του στυλ ΧΧ999 kbps κάτι που όπως λες δεν συμβαίνει.
Τα δεδομένα όμως του SNR=7, att=12 και ταχύτητες 9500-12000 είναι πολύ αντιφατικά μεταξύ τους...θα έλεγα να τους πάρεις ενα τηλ. στο 1212 για αρχή -αν και δεν περιμένουμε θαύματα- αναφέροντας μόνο το πολύ χαμηλό attenuation με βάση το οποίο θα έπρεπε να είσαι στα 15+ Mbps με τις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις και βλέπουμε...
By the way, έχεις εμπειρία με άλλο πάροχο στην ίδια γραμμή??
Ανέβασε κι ενα screenshot από DMT...

Gigas
23-08-10, 22:32
Χμμμ....προφίλ συγχρονισμού δεν έχεις σίγουρα...θα έπρεπε να συνδέεσαι ανελλιπώς σε ταχύτητες του στυλ ΧΧ999 kbps κάτι που όπως λες δεν συμβαίνει.
Τα δεδομένα όμως του SNR=7, att=12 και ταχύτητες 9500-12000 είναι πολύ αντιφατικά μεταξύ τους...θα έλεγα να τους πάρεις ενα τηλ. στο 1212 για αρχή -αν και δεν περιμένουμε θαύματα- αναφέροντας μόνο το πολύ χαμηλό attenuation με βάση το οποίο θα έπρεπε να είσαι στα 15+ Mbps με τις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις και βλέπουμε...
By the way, έχεις εμπειρία με άλλο πάροχο στην ίδια γραμμή??
Ανέβασε κι ενα screenshot από DMT...

OK.. Aν και για να πω την αληθεια, δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τέτοιο εργαλείο, είδα την εικόνα από το post του nEC και αποφάσισα κατεβάσω το ίδιο πρόγραμμα, το OrbMT.

Εκανα λοιπόν Upload Image όπως λέει και έβγαλε το παρακάτω γράφημα.
Δεν ξέρω εάν πρέπει να αφήσω το πρόγραμμα να τρέξει για κάποια ώρα ή αρκεί αυτό που έκανα... Αναμένω τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.