PDA

Επιστροφή στο Forum : Θα΄θελα βοήθεια στην αγορά εξοπλισμού.

silver
05-02-04, 01:37
Γεια σας.Επιτελους έκανα αίτηση για ADSL over PSTN,καθώς έγινε η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του κέντρου μου.
Πριν προχωρήσω στις ερωτησεις για τον εξοπλισμό,θα ηθελα να μου πείτε αυτo:Οταν με πήραν για την επιβεβαίωση
της αίτησης,μου είπαν οτι εντός 10 ημερών θα με πάρουν απ΄την τεχνική υπηρεσία.Πρακτικά αυτο τι σημαίνει?

Τωρα οσο αναφορά τον εξοπλισμό...Τους είπα οτι θα τα πάρω όλα στο εμπόριο.(μοντεμ,σπλιττερ κ.τ.λ).
Οπως σας είπα,θα βάλω ADSL over PSTN.Το λειτουργικό μου είναι (WINDOWS XP ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ).
Επίσης πρέπει να πω ότι ειμαι στο DSLAM της Siemens.
Θα ήθελα λοιπόν,αν είναι δυνατόν να μου προτείνετε εξοπλισμό...
Καταρχήν τι συνιστάτε?Φίλτρα ή ΣΠΛΙΤΤΕΡ?Όσο αναφορά το ΜΟΝΤΕΜ?(
Θα προτιμουσα με USB είσοδο,χωρίς όμως να είναι απαραίτητο.)

Ευχαριστώ.

silver
06-02-04, 01:09
Βρε παιδια...Κανείς...? :(

zouzouni
06-02-04, 01:21
Πρακτικά αυτό δεν σημαίνει κάτι, μια κι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ειδοποιούν από τον ΟΤΕ πότε έχει ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση της γραμμής.
Αν ψάξεις στο φόρουμ θα δεις ότι στις περισσότερες, αν όχι όλες τις περιπτώσεις είτε οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν τακτικότατα με την σχετική υπηρεσία για το αν ολοκληρώθηκε η ενεργοποίηση, ή παρακολουθούσαν και δοκίμαζαν με τα μόντεμς για να δουν αν έχει συμβεί αυτό.

Το πρώτο σπλίττερ ή το πρώτο φίλτρο δικαιούσαι να στο δώσουν δωρεάν από τον ΟΤΕ!
Μια κι είσαι σε DSLAM Siemens θα πρέπει να τους ζητήσεις να σου δώσουν το ανάλογο σπλίττερ-και κακώς αν δεν στο έχουν δώσει ήδη όταν έκανες την αίτησή σου!

Για το θέμα του εξοπλισμού, εξαρτάται πάντα από το τι απαιτήσεις, τι ανάγκες έχεις καθώς και από τα πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις.

Για τα φίλτρα/σπλίττερς, σαν πρώτη ανάγνωση, κοίτα το πολύ πρόσφατο
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=4105
Αν ψάξεις στο φόρουμ, θα δεις ότι υπάρχει μια προτίμηση για αποφυγή των USB συνδέσεων για τα μόντεμς.

Τα πάντα εξαρτώνται από το τι ακριβώς θέλεις και χρειάζεσαι.

Διάβασε όσα περισσότερα παλαιότερα posts μπορείς για να ενημερωθείς καλύτερα, και ό,τι απορία έχεις μη διστάσεις να ρωτήσεις!

Axilleass
06-02-04, 01:52
1, οπως στα ειπε το Ζουζουνι μας..!
2, zyxel 650R - 652R

silver
06-02-04, 02:13
Να'στε καλα παιδια για τις πληροφοριες...Για τα φιλτρα ξέρω ότι είναι φτηνα.Ομως ένα σπλίττερ πόσο κάνει στο εμπόριο?
Επίσης όσο αναφορά την εγκατάσταση,έχω ακούσει οτι είναι σχετικά ευκολη...
Τα 50 ευρω δεν τους τα χρωστάω...

zouzouni
06-02-04, 03:43
1, οπως στα ειπε το Ζουζουνι μας..!

:D να είναι καλά το φόρουμ κι όλοι όσοι συμμετέχουν και μαθαίνω κι εγώ!

zouzouni
06-02-04, 03:48
Να'στε καλα παιδια για τις πληροφοριες...Για τα φιλτρα ξέρω ότι είναι φτηνα.Ομως ένα σπλίττερ πόσο κάνει στο εμπόριο?
Επίσης όσο αναφορά την εγκατάσταση,έχω ακούσει οτι είναι σχετικά ευκολη...
Τα 50 ευρω δεν τους τα χρωστάω...

Ούτε τα χρήματα του σπλίττερ τους χρωστάς!
Οπότε πήγαινε στο τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ και ζήτας του να σου δώσουν αυτό που δικαιούσαι!

(Μια σημείωση μόνο....δικαιούσαι μόνο 1 δωρεάν φίλτρο ή 1 δωρεάν σπλίττερ , ή το ένα ή το άλλο, όχι και τα δύο μαζί.)

Για την εγκατάσταση, οι ίδιοι μου είπανε ότι είναι πεταμένα λεφτά.

Διάλεξε εσύ τι ακριβώς θέλεις και χρειάζεσαι, διάβασε καλά μέσα στο φόρουμ παλιά και παλαιότερα ακόμη posts και ό,τι απορίες έχεις ή βοήθεια θελήσεις απλώς ρωτάς.

Με τα μόντεμ που προτείνει ο Axilleass συμφωνώ και εγώ ως ικανοποιημένη κάτοχος του 650R.

GeorgeH
06-02-04, 06:13
Να σημειωσω και γω φιλε μου μιας και ειμαστε σε Siemens DSLAM και οι 2, οτι και το Siemens XpressLink NT που εχω εγω με εξυπηρετει αψογα.Η τιμη του ειναι κατω απο 100 euro και σημειοτεον οτι δεν ειναι router, το οποιο χρειαζεσαι αν θες να στησεις τοπικο δικτυο.... Its your choice...Ενα φιλτρο στο εμποριο παρεπιπτοντως εχει κατω απο 10 euro.Η πιο απλη λυση ειναι να βαλεις απο ενα φιλτρο πριν απο καθε τηλεφωνικη συσκευη.Γιατι με σπλιτερ θα πρεπει να τραβας καλωδια αφου φανταζομαι η κεντρικη σου μπριζα δε θα ειναι στο ιδιο δωματιο με το pc.Οχι οτι το splitter δε μπαινει και σε αλλες μπριζες,αλλα γιατι παλι θα χρειαστει να διαχωρισεις τις συχνοτητες οπου υπαρχει τηλεφωνο...

Axilleass
06-02-04, 09:39
Ναι αλλα το 650R εχει 120€ και ειναι και ρουτερ ! :)

Ζουζουνι :)

xenbast_
06-02-04, 09:51
ρουτεράκι 650ρ με 115ε, σουιτσάκι ντιλινκ8 πορτο με 35ε κοκκαλοσπλίττερ (είναι το ίδιο με το ζυξελσπλίττερ) τσάμπα από πΟΤΕ και είσαι έτοιμος

silver
06-02-04, 15:00
Βρε παιδια..Διευκρινίστε μου κάτι...Όπως είπα και πιο πάνω,έκανα την αίτηση μου για DSL μέσω ιντερνετ.
Μέσα σε μισή ώρα,με πήραν για την επιβεβαίωση της αίτησης.Μου είπαν ότι όλα είναι εντάξει και ότι εντός
10ημέρου θα με πάρουν οι τεχνικοί.Να πω ξανά,ότι τους τόνισα ότι τα πάντα θα τα κάνω μόνος μου.(αγορά και εγκατάσταση)
Τώρα εγώ τι πρέπει να κάνω?Να πάρω τον εξοπλισμό και να περιμένω να ερθει το σήμα ή θα πρέπει και πάλι να περιμένω να έρθουν οι τεχνικοί(πχ για έλεγχο της γραμμής...)?Αυτό που λέτε όλοι για τις 12 ημέρες,ισχύει από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται η αίτηση?Να τονίσω ότι διαθεσιμότητα υπήρχε.(εκείνη τη στιγμή 25 πορτες κενες.)

Παρακαλώ απαντήστε μου.
Ευχαριστώ.

GeorgeH
06-02-04, 15:07
Λοιπον,πηγαινεις σε οποιο καταστημα θελεις και αγοραζεις ενα modem/router(αυτος ειναι ο εξοπλισμος).Μετα πας σε τοπικο καταστημα του ΟΤΕ και παιρνεις δωρεαν ενα σπλιτερ ή φιλτρο που δικαιουσαι ανεξαρτητα αν κανεις την εγκατασταση μονος σου ή με παρεα(του ΟΤΕ!).Μεσα σε 12 εργασιμες σου ενεργοποιουν τη γραμμη,παιρνεις καποιον ISP αφου βεβαια προηγουμενως τα εχεις συνδεσει ολα σωστα(δεν ειναι τποτα δυσκολο) και εισαι κομπλε και ονλαιν!Αυτα 2 πανε πακετο!Δεν χρειαζεται αυτοι να ερθουν στο σπιτι σου.Συνδυασε το ως εξης:σπιτι σου ερχονται μονο οταν ειναι να παρουν χρηματα(χωρις καποιο λογο,απλα να παρουν!)... Αυτα!

zouzouni
06-02-04, 15:26
Κατ'αρχάς....
Καλή αρχή!

Επειδή αυτό το "θα σας τηλεφωνήσουν οι τεχνικοί για να σας ενημερώσουν ότι ενεργοποιήθηκε η γραμμή" πολλοί το ακούσαμε και πολύ λίγοι το είδαμε να πραγματοποιείται....

Πάρε τον εξοπλισμό και άρχισε το διάβασμα :wink:
Διάβασμα και στα manuals και εδώ μέσα σε παλαιότερα posts!
Κάνε την συνδεσμολογία σωστά, ρώτα πάλι αν δεν είσαι σίγουρος ότι τα έχεις κάνει σωστά.
Δοκίμαζε κάθε μέρα να δεις αν το μόντεμ σου δείχνει ότι συγχρονίζει, και περίμενε.

Σε 2-3 μέρες πάρε τηλέφωνο στο 134 να δεις τι γίνεται με την αίτησή σου.

Σε κάποιες περιπτώσεις η ενεργοποίηση γίνεται πολύ γρήγορα 1-5 μέρες (σ'εμένα έγινε μέσα σε 2 εργάσιμες!), γι΄αυτό καλό είναι να παρακολουθείς την γραμμή σου με το μόντεμ, κι αναλόγως να επικοινωνήσεις με το 134.

12 ημέρες είναι το μέγιστο χρονικό περιθώριο, δεν είναι το απόλυτο!

zouzouni
06-02-04, 15:32
Όπως λέει και ο GeorgeH, το φίλτρο ή το splitter να το πάρεις από το τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ, μια και τα δικαιούσαι.

Εκτός από τον εξοπλισμό, αγόρασε και μια Netcarta της ACN ώστε όταν ενεργοποιηθεί η γραμμή σου να την δοκιμάσεις, να δεις ότι όλα είναι εντάξει
Mέσα στο sub-forum για την ACN υπάρχει σχετικό post για το πως ρυθμίζει κανείς το μόντεμ του ώστε να λειτουργήσει με Netcarta - οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
Μετά, αν νομίζεις, ζήτα από διάφορους ISPs demos ώστε να δοκιμάσεις κι να αποφασίσείς με ποιόν τελικά θα κάνεις την συνδρομή σου, ή εφόσον έχεις ενημερωθεί αναλόγως, προχώρα στην επιλογή σου.

silver
06-02-04, 16:23
Σας ευχαριαστώ πολύ για τις απαντησεις σας!
Συγγνώμη και πάλι,αλλα θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι αλλα πραγματάκια.
Αν τυχόν γίνει η ενεργοποίηση χωρίς να έχω βάλει ακόμα εξοπλισμό,το τηλέφωνο θα λειτουργει κανονικά,ή θα πρέπει να έχω βάλει τουλάχιστον το σπλίττερ?
Επίσης πέρασα σήμερα από ΟΤΕΣΟΠ και είχαν πολ'υ λιγα μοντέλα μοντεμ.Μόνο ενα vigor και ένα εσωτερκο f ritz.
Που αλλού μπορώ να ψάξω ρε παιδιά?Φανταζομαι Γερμανοί κτλ.,δεν έχουν τέτοια πράγματα...(ή έχουν?)

Εuχαριστώ και πάλι.

zouzouni
06-02-04, 16:31
Το τηλέφωνο λειτουργεί κανονικά, μη σου πω και καλύτερα (έτυχε σε πρόσφατη μεγάλη κακοκαιρία η άλλη γραμμή PSTN που έχουμε να πάθει βλάβη κι η ADSL ούτε που καταλάβαινε τίποτα! κι ας κατέβαζα ταυτόχρονα στο φουλ!)
Δεν χρειάζεται να έχει βάλει το σπλίττερ από όσο ξέρω μέχρι να γίνει η ενεργοποίηση, αλλά δεν πειράζει κιόλας.
Κοίταξε στο MgManager, Digitalisima, Γραμμή, Πλαίσιο (τα links υπάρχουν μέσα στο φόρουμ σε διάφορα posts). Ή δοκίμασε σε άλλο ΟΤΕshop

DAG
06-02-04, 16:37
(Μια σημείωση μόνο....δικαιούσαι μόνο 1 δωρεάν φίλτρο ή 1 δωρεάν σπλίττερ , ή το ένα ή το άλλο, όχι και τα δύο μαζί.)

Παντως εγω εκανα τηλ. αιτηση 134 και πηγα μετα ΟΤΕ Παγκρατιου οπου μου εδωσαν ενα κουτακι (Intracom) το οποιο περιειχε ενα splitter KAI ενα φιλτρο.

Περιεργως δεν με ρωτησαν ουτε το ονομα μου!!!
-Ενα splitter εχω κανει αιτηση στο 134
- Οριστε, παρτε και την αποδειξη (με μηδεν 0 ποσο)

@ ADSLgr.com All rights reserved.