Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με DC++/eMule | aDSL με modem : JetSpeed500
Πρώτο μου post λοιπόν εδώ, αν και έχω συμβουλευτεί πολλές φορές το φόρουμ.
Καταρχήν να πώ ότι έχω διαβάσει πολλά posts για παρόμοια προβλήματα, δυστυχώς όμως καμμία απο τις προτεινόμενες λύσεις δε με βοήθησε :(
Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής...
Στην αρχή, δε μπορούσα να κάνω καν search, ουτε στο dc++ ουτε στο emule (στο emule δε με έκανε connect καν). Διάβασα εδώ στο forum για τα mappings, και αφού είδα ποια ports χρησιμοποιεί το κάθε πρόγραμμα τα έκανα reversed mapping. Το αποτέλεσμα είναι να μπορώ να κάνω search, όμως κάθε προσπάθεια να κατεβάσω γίνετε connection timeout.
Επίσης στο irc δε μπορώ να κάνω upload...
Δοκίμασα τη λύση κάποιου άλλου user, να κάνει mapping δύο τυχαία ports και να τα δηλώσει μετά στο πρόγραμμα (irc) αλλά πάλι δε δούλεψε...
Δε ξέρω αν βοηθάει η πληροφορία, αλλά από MSN, Kazaa και Soulseek έχω κανονικά download/upload!
Προσπάθησα να κάνω και trigger από 1-max αλλά πάλι τίποτα...
Επίσης κατέβασα το zip με τα ports, αλλά δε μπορώ να καταλάβω ποια προγράμματα έχει στη λιστα.
Επίσης, έχω κάνει upgrade το flash...
PLEASE HELP...
thanks
1.Στο IRC πρεπει να ρυθμισεις να χρησιμοποιει μια συγκεκριμενη θυρα την οποια θα εχεις ανοιξει στο Jetspeed και να χρησιμοποιει την external ΙP που δινει ο server, μια που η local IP ειναι διαφορετική. Απο mIRC δεν ξέρω, αλλά στο TurboIRC υπάρχει αυτή η δυνατότητα με plugin.
2.Στο emule παιρνεις high ID ?
3.Γενικα δεν μπορεις να αφησεις τα προγραμματα να κανουν bind σε τυχαιες θύρες (που ειναι το default) αλλα πρεπει να ανοιξεις συγκεκριμενες.
1) Στο IRC έχω βάλει από τα mIRC Options > DCC > Options στα DCC PORTS έχω βάλει τα ίδια ακριβώς που έχω κάνει mapping. Πώς ακριβώς θα βρώ την external IP (αλλάζει κάθε φορά?) και πώς θα το βάλω να τη χρησιμοποιεί?
2) Ναι... High ID, και από κάτω : WebIfc. Disabled
Δεν ξερω πως, νομιζω οτι εχει ενα option να χρησιμοποιει την IP απο τον server.
Τι προβλημα εχεις στο emule τοτε αφου το ID ειναι high?
Το dc++ έχει 2 "modes" για τους χρήστες, το active και το passive.
Με το passive που δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα μπορείς να κατεβάζεις μόνο από passive χρήστες.
Με το active κατεβάζεις από όλους τους χρήστες.
Για να είσαι active πρέπει να ανοίξεις ένα port (όποιο θες εσύ) και να δίνεις την ip σου στο dc++.
Οπότε κάνε τα εξής:
Άνοιξε ένα port στο Jetspeed (από το 1024 και πάνω).
Πήγαινε file -> settings -> General
Εκεί επέλεξε active user, δίπλα δώσε την ip σου και δίπλα βάλε το port που άνοιξες στο Jetspeed. Είσαι Οκ ;)
Κάθε φορά που ανοίγεις το dc++ πρέπει να ελέγχεις αν έχει την σωστή ip σου στα παραπάνω settings γιατί χωρίς αυτή δεν έχει downloads.
Περισσότερες πληροφορίες στο
http://dcplusplus.sourceforge.net/faq/faq.php?list=all&prog=1&lang=en
Δες εδώ πως ανοίγεις ports στο Jetspeed
http://www.adslgr.net/forum/viewtopic.php?t=3032
Φιλικά,
Ανδρέας
Το dc++ έχει 2 "modes" για τους χρήστες, το active και το passive.
Με το passive που δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα μπορείς να κατεβάζεις μόνο από passive χρήστες.
Με το active κατεβάζεις από όλους τους χρήστες.
Για να είσαι active πρέπει να ανοίξεις ένα port (όποιο θες εσύ) και να δίνεις την ip σου στο dc++.
Οπότε κάνε τα εξής:
Άνοιξε ένα port στο Jetspeed (από το 1024 και πάνω).
Πήγαινε file -> settings -> General
Εκεί επέλεξε active user, δίπλα δώσε την ip σου και δίπλα βάλε το port που άνοιξες στο Jetspeed. Είσαι Οκ ;)
Κάθε φορά που ανοίγεις το dc++ πρέπει να ελέγχεις αν έχει την σωστή ip σου στα παραπάνω settings γιατί χωρίς αυτή δεν έχει downloads.
Περισσότερες πληροφορίες στο
http://dcplusplus.sourceforge.net/faq/faq.php?list=all&prog=1&lang=en
Δες εδώ πως ανοίγεις ports στο Jetspeed
http://www.adslgr.net/forum/viewtopic.php?t=3032
Φιλικά,
Ανδρέας
Sorry για το διπλό post από πάνω. Ας το σβήσει κάποιος mod. :wink:
Πώς ακριβώς θα βρώ την external IP (αλλάζει κάθε φορά?)
Ένας πολύ απλός τρόπος είναι να πας στη σελίδα
http://www.dslreports.com/ip
Θα σου δείξει την ip σου.
Φιλικά
Ανδρέας
χμ... πριν δω το reply σου, έκανα κατι άλλο και δούλεψε...
στο port του DC++ έβαλα 80, και αμέσως αρχισε download :roll:
το πρόβλημα στο emule παραμένει, έχω High ID, και έχω ανοίξει τα ports 4662 / 4672 από το set-up page του modem... Δοκίμασα να βάλω και εδώ port 80 αντί για 4662 ( :lol: ) έγινα πάλι connect, με Low ID, όμως πάλι δεν αρχίζουν τα downloads ενώ έχει πολλά sources...
Προσεξε. Δεν αρχίζουν για αυτό το λόγο ? Η δεν αρχίζουν επειδη δεν εχεις παρει καταλληλα priorities. Το εχεις χρησιμοποιήσει το e-mule χωρις DSL ? Πολλες φορες θελει αρκετη ωρα μεχρι να ξεκινησει καποιο download...
χμ... να πω τιν αλήθεια, δεν το έχω χρησιμοποιήσει :o
απλά επειδή βλέπω sources 106/210, λογικά δεν έπρεπε να κατεβαίνει..?
anyway, θα περιμένω
οχι
αν κανεις διπλο κλικ θα δεις τα queue numbers.
Επιπλεον, πρεπει να βαλεις upload τουλαχιστον 8kb/s. Το ξερω οτι ειναι σπαστικο να ανεβαζεις συνεχεια και κατεβασμο να μην εχει, αλλα αυτο εχει το emule...
Υπομονη και θα τα βρεις ολα οπως τα εχω βρει εγω μεχρι τωρα 210 cd... (lol)
αχ... τώρα έκανα double-click και είδα ότι όλοι οι users με έχουν σε queue...
πριν άρχισε να κατεβαίνει για λίγο... οπότε λογικά θα είμαι ΟΚ!!!
ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, you're the best!
υγ. τελικά τί έλυσε το πρόβλημα..? :roll:
γιατί το DC++ αρχισε να λειτουργεί αφού έκανα delete τα ports που χρησιμοποιούσε... επίσης τώρα έκανα delete και τα ports του emule, και φαίνεται να είναι ΟΚ :roll:
ειχα κανει post τις προηγουμενες μερες για το γαιδουρι(@%$@^# :evil: ).Τελικα μετα απο πολά που ακουσα ειπα να παω σε dc++.Ψαχνομαι εδω και κανα 30' .Βρηκα κατι για να chekaro το d/l..Τωρα κατεβαζω με 50κ/ς!!!...χμμμ θα το αφησω να κανει κουμαντο(του εβαλα και κατι αλλα στην αναμονη και θα ποσταρω εντυπωσεις το πρωι.Δεν μου λετε ομως...Αν με κοψει αυτος ,απο που θα το κανει resume??...
Θα επανερθω γιατι με ενδιαφερει το θεμα :wink:
πιανει και κατι 70αρες!! :shock:
δεν ειμαστε καθολου καλααααα...(αναρωτιεμαι τι θα μου βγει το αρχειο)
..αυριο θα δηξει η νεκροψια :roll:
χμμ βρηκα πως κανει resume..δεν λεω να κοιμηθω σημερα.Γουσταρω την ταχυτητα απο το dc++ :D
Ξεκιναω με ερωτήσεις..
1)Τελικα δουλεβει με multi sources οπως τα άλλα?.Λιγο που εψαξα στα ξενα φορα λενε οτι κατεβαζει μονο απο 1 user και τετοια.Αποκλειετε να κατεβαζω ομως απο εναν με 50κ/ς!!.Πριν το εκλεισα κατα λαθος και βρηκα (με search alternates__σωστα?)αλλον useρ παλι με τρελες ταχυτητες...
2)Κατι παλι σχετικα με τα sources.Αν τυχον και βρω καναν ματζιρη και μου δινει με 5-10 κ/ς ,μπορω να προσθεσω και αλους που εχουν ακριβως το ιδιο αρχειο,για να ανεβει το download speed?π.χ όπως το καζαα "φαιντ μορ σερσεζ"
3)Στο κάτω μισο της οθονης γιατι βαζει μονο 2 users sto queue.(Εχω εναν που κατεβαζει και απο κατω εναν αλλον που ανα 15sec ψαχνει να συνδεθει και γραφει "No slots available και τέτοια..".Oταν τελειωσει ο δικος μου τι θα κανει?Θα συνεχισει να ψαχνει απο ολα οσα του εχω στο queue ή θα κολήσει ας πουμε σε 2??.
Αυτα μέχρι στιγμης,παω για ενημέρωση :P
υ.γ. Για το σκέλος (3) εννοω οτι κατεβαζω ήδη απο εναν.Ακριβως απο κατω εχει εναν αλλο user που του εχω ζητησει κατι για να κανω download.Δεν μου το δινει ας πουμε ακομα αλα επιμενει να κολαει με αυτον.Δεν θα επρεπε να παει να τσεκαρει τα άλλα files που του εχω στο [Download queue] ?.Mηπως το κανει ήδη?
@ ADSLgr.com All rights reserved.