PDA

Επιστροφή στο Forum : Shrink Σκληρού Δίσκου

divinesheet
25-08-10, 13:19
Γεια σας παίδες,

Έχω ένα σκληρό δίσκο 750GB (ονομαστικά πάντα) και έχω αποθηκεύσει αρκετά αρχεία μέσα. Επειδή όμως είναι ανάγκη να βρω οπωσδήποτε 200GB αποθηκευτικού χώρου σε ξεχωριστό διαμέρισμα θέλω να του μικρύνω το μέγεθος και να φτιάξω ένα partition .

Με άλλα λόγια θέλω 2 partition 550GB kai 200GB.

Αν φτίαξω partition τα άλλα αρχεία που ήδη έχει ο σκληρός θα χαθούν; Αυτό είναι που με προβληματίζει.

Α και επίσης για να φτιάξω ένα partition 200GB σε έναν 750GB όπου τα 500GB είναι γεμάτα πόση ώρα θα πάρει ;

Ευχαριστώ

Banditgr
25-08-10, 14:26
Μερικά λεπτά της ώρας. Υπάρχουν utilities που κάνουν αυτό που θέλεις, δηλαδή resize ένα partition, χωρίς να πειραχθούν τα δεδομένα σου. Αυτό που έχω δουλέψει εγώ και μπορώ να προτείνω είναι το Acronis Disk Director. Σαφέστατα υπάρχουν και άλλα.

divinesheet
25-08-10, 14:27
Αν φτίαξω partition τα άλλα αρχεία που ήδη έχει ο σκληρός θα χαθούν;

Θα ήθελα μια γρήγορη απάντηση αν γίνεται (και έγκυρη :ρ)

Banditgr
25-08-10, 14:32
Αν το partition που έχεις τώρα (750) ΔΕΝ είναι γεμάτο, τότε μπορείς να το κάνεις resize, θεωρητικά μέχρι και τον όγκο που έχουν τα αρχεία/δεδομένα μέσα σε αυτό (αν έχουν 500 μέχρι τόσο περίπου). Στο unallocated space που θα δημιουργηθεί (200), μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, δηλαδή να δημιουργήσεις νέο partition. Σε καμία περίπτωση δεν χάνεις δεδομένα, με το utility που προανέφερα, εκτός ποια από extreme συνθήκες (πχ να πέσει το ρεύμα πάνω στο partition resizing :p).

jim_p
25-08-10, 14:37
Εφοσον δεν θα κανεις φορματ στο partition που προκειται να μικρυνεις, δεν θα χαθουν.

Φροντισε ομως να του κανεις μια ανασυγκροτηση. Αν τα δεδομενα σου ειναι ανασυγκροτημενα, μικραινει κατα πολυ ο χρονος που θα χρειαστει για τη σμίκρυνση του partition και τη αναδιαταξη τους μεσα σε αυτο.

Simpleton
25-08-10, 14:37
Θα ήθελα μια γρήγορη απάντηση αν γίνεται (και έγκυρη :ρ)
Επειδή ισχύει ο νόμος του Murphy, συνιστάται θερμά να έχεις πάντα τουλάχιστον ένα αντίγραφο. Αυτό ανεξάρτητα από τη δουλειά που θέλεις να κάνεις τώρα.

Banditgr
25-08-10, 14:40
Σωστότατοι και οι 2 παραπάνω κύριοι.

divinesheet
25-08-10, 14:46
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Έχω ήδη κάνει ανασυγκρότηση αλλά δεν είχα τα μέσα να κρατήσω ένα back up ...

Τέλος πάντων ελπίζω να πάνε όλα καλά, αν και απο οτι βλέπω έχει κολήσει στο 49% εδώ και κανα 10λεπτο... Ελπιζω να μην είναι τίποτα!

@ ADSLgr.com All rights reserved.