PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορίες για ενεργοποίηση και συγχρονισμό (over ISDN)

aMUSiC
05-02-04, 19:27
Σε συνέχεια αυτού του post:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=4178

Επικοινώνησε μαζί μου ένας τεχνικός του τμήματος ADSL σήμερα το πρωί και μου είπε ότι από το 121 βλέπουν την γραμμή μου ως ΜΗ ενεργοποιημένη γιατί δεν έχουν ξεκινήσει την χρέωση της γραμμής, αλλά παρ'όλα αυτά η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί και ότι κάτι πάει στραβά από την πλευρά μου..

Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω χάσει ακόμα την γνώση μου περί υπολογιστών και δυκτίων κάπου στη στρατιωτική μου θητεία.. οπότε τα πράγματα δεν μπορεί να είναι απλούστερα..

- Εγκαθιστώ το modemάκι μου (Zyxel Prestige 630) και το συνδέω απ'έυθείας πάνω στο δισύρματο.. Δεν συγχρονίζεται με το DSLAM
- Συνδέω το netmod πάνω στο δισύρματο απευθείας χωρίς spliter ή filter.. το netmod παίζει κανονικότατα.. χωρίς παράσιτα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα
- Συνδέω και τα δύο με ADSL ISDN Splitter.. Το netmod παίζει κανονικά. Οταν όμως το modem προσπαθήσει να συγχρονίσει, τότε το netmod χάνει το link του, και αν σηκώσω γραμμή εκείνη την ώρα από κάποιο τηλέφωνο που βρίσκεται στις POTS του netmod, ενώ δέχεται ρεύμα, δεν δέχεται σήμα για κάποια δευτερόλεπτα.. μέχρι που σε κάποια στιγμή ακούγεται το σήμα κατηλλειμένου..

Θέλω τώρα να ρωτήσω τα εξής..

a) Αν η DSL έχει ενεργοποιηθεί.. το netmod είναι λογικό να παίζει σωστά χωρίς την ύπαρξη κάποιου splitter απευθείας συνδεδεμένο στη γραμμή;
b) Υπάρχει περίπτωση το modem να υποστηρίζει DSL over PSTN και όχι over ISDN? (μου το πουλήσανε για DSL over ISDN, Zyxel Prestige 630-11), και πουθενά στην συσκευασία ή στα εγχειρίδια δεν αναγράφεται ρητά η λέξη ISDN.
c) Παίζει ρόλο η πόλωση του δισύρματου;.. ένας φίλος μου είχε πρόβλημα συγχρονισμού, μέχρι που άλλαξε την πόλωση του δισύρματου και έστρωσε.. (αν και το δοκίμασα και εγώ, χωρίς κανένα αποτέλεσμα)
d) Η διαδικασία συγχρονισμού, πόσο χρόνο απαιτεί για να ολοκληρωθεί;

Lathander
05-02-04, 21:36
το zyxel 630 είναι και για annex a,b,c άρα παιζει κανονικά και σε isdn. Αν κάνω λάθος πλζ διορθώστε με...

aMUSiC
05-02-04, 21:43
Τελικά, το πρόβλημα ήταν ότι μου είχαν δώσει modem για λάθος Annex Type.. δηλαδή για PSTN... το πήγα πίσω... πήρα ένα Zyxel Router 650R-33 και από σήμερα λοιπόν είμαι ένας πανευτυχής DSL user =)

WHeeeeee =)

Θα επιστρέψω αργότερα με εντυπώσεις και benchmarks..

kostthem
06-02-04, 00:35
Αντε... καλορίζικο :lol: !

shakm
09-02-04, 16:54
Στέλνω πολύ καθυστερημένα βέβαια.. Απλά επειδή πρόσφατα παιδευόμουν για την αγορά modem,

annex A --> pstn
annex B --> isdn

@ ADSLgr.com All rights reserved.