PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιο Laptop για ebook reader?

Mark100
07-07-06, 02:55
Θα ήθελα ένα λάπτοπ ελαφρύ, μικρό, κρύο, αθόρυβο το οποίο θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω κυρίως για να διαβάζω ιμπουκς.

Τι μου προτείνετε; Τι χρησιμοποιείτε εσείς για να διαβάζετε ιμπουκς; Μήπως θα ήταν καλύτερο ένα τάμπλετ πισι ή ένα πιπισι; Καταθέστε άφοβα τις έμπειρίες σας :)

KLG
07-07-06, 03:23
Mε αλλα λόγια ψάχνεις κάτι φτήνο με "τετράγωνη" (οχι wide) οθόνη.?

Mark100
07-07-06, 03:36
Δεν νομίζω ότι το σχήμα της οθόνης είναι το θέμα.
Ψάχνω κάτι για να διαβάζω ιμπουκς ξεκούραστα.
Ούτε η τιμή με απασχολεί ιδιαίτερα.

AddictedToChaos
07-07-06, 05:04
Μα, σε οποιοδηποτε καινουριο σχετικα pc, μπορεις να διαβασεις ανετα και ξεκουραστα e-books.

Αυτο που πρεπει να κοιταξεις, ειναι να εχει αρκετη ram το pc για να μην κολλαει ο pdf reader και προς θεου, μακρια απο τον acrobat reader. Ειναι παρα πολυ βαρυ προγραμμα.

Να χρησιμοποιησεις τον Foxit Reader, που δεν εχει να ζηλεψει σχεδον τιποτα απο τον acrobat reader. :)

Mark100
07-07-06, 05:17
Μα, σε οποιοδηποτε καινουριο σχετικα pc, μπορεις να διαβασεις ανετα και ξεκουραστα e-books.

Αυτο που πρεπει να κοιταξεις, ειναι να εχει αρκετη ram το pc για να μην κολλαει ο pdf reader και προς θεου, μακρια απο τον acrobat reader. Ειναι παρα πολυ βαρυ προγραμμα.

Να χρησιμοποιησεις τον Foxit Reader, που δεν εχει να ζηλεψει σχεδον τιποτα απο τον acrobat reader. :)

Έχεις δοκιμάσει να διαβάσεις από οθόνη υπολογιστή για πάνω από μια-δυο ώρες; Σε ντεσκτοπ πισι δεν το συζητώ, πρέπει να είσαι καθηλωμένος στην καρέκλα σου. Για λάπτοπ, τουλάχιστον το έισερ που έχω δεν με βολεύει.

AddictedToChaos
07-07-06, 05:19
Acer δουλευω και 'γω και δεν εχω προβλημα. Δεν νομιζω πως σε κουραζει η ευκρινεια τοσο, οσο η φαση του pc. Αν χαμηλωσεις την φωτεινοτητα, ειναι πολυ ανετα. Εγω την εχω τερμα κατεβασμενη.

KLG
07-07-06, 11:31
Φυσικά και πάιζει ρόλο το σχήμα της οθονης. Αν διαβάζεις σε μια 15.4'' wide θα σκρολάρεις πιο συχνά και θα έχεις περισσότερο χαμένο χωρο. Πάντοτε είναι καλύτερα να διαβάζεις ή να γράφεις Α4 σε κανονικές οθόνες. Για internet, spreadsheets και DVD οι wide είναι άπαιχτες, αλλά σε word processing και gaming τα πράγματα είναι δύσκολα.

Mark100
07-07-06, 11:55
Φυσικά και πάιζει ρόλο το σχήμα της οθονης. Αν διαβάζεις σε μια 15.4'' wide θα σκρολάρεις πιο συχνά και θα έχεις περισσότερο χαμένο χωρο. Πάντοτε είναι καλύτερα να διαβάζεις ή να γράφεις Α4 σε κανονικές οθόνες. Για internet, spreadsheets και DVD οι wide είναι άπαιχτες, αλλά σε word processing και gaming τα πράγματα είναι δύσκολα.

Πρόσφατα δοκίμασα ένα μακμπουκ και το σκρολάρισμα ήταν το τελευταίο που με ενόχλησε (άλλωστε και στα βιβλία γυρνάμε σελίδες).

pancon
07-07-06, 15:47
Φαντάζομαι, είναι σημαντικό να πάρεις ένα με όσο καλύτερη οθόνη γίνεται.

Ερώτηση: Υπάρχουν μάρκες με αισθητά (ή ανεπαίσθητα :-) καλύτερες οθόνες από τις υπόλοιπες?

Έχω ακούσει κάτι τέτοιο για τα Vaio αλλά δεν το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. ("Οχι η οθόνη του Vaio δεν είναι ξεχωρiστή." KLG, 2006. Για να μην με χαρακτηρίσετε σαν τεμπέλη που ρωτάει τα ίδια, έχω δει αυτή τη δήλωση του μέγιστου moderator :-))

KLG
07-07-06, 20:41
Δεν είναι θεσφατο αυτο που εχω γράψει, αλλά όταν έχω να διαλέξω μια sony 1200X800 (15.4'') και μια "άλλη" 15.4'' στα 1680Χ1050 γιατί να προτιμήσω την sony? Για το brand ή για το dual lamp? Το dual lamp καιει περισσοτερο μπαταρία.

Μπορεί η sony να έχει πολυ καλες οθονες στα laptops και στην κατηγορια 1200Χ800 να είναι πολύ καλές, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με μια 1680Χ1050. Απλή λογικη.

Αν προσθέσεις οτι τα sony ειναι υπερκεκτιμημένα ακριβώς λόγω της οθόνης η επιλογή είναι πιο ευκολη. Αλήθεια γιατι να πάρει κάποιος sony laptop? Eπειδη βγάζει καταπληκτικές τηλεοράσεις? Δηλ. αν βγαλει η philips laptop, θα πρέπει να το αγοράσουμε?

Πάντως αν το ψαξεις μπορείς να βρείς και sony σε προσφορές, επειδή ειναι sony τα πουλάνε όλοι, εμφανησιακά τουλαχιστων είναι πολύ καλά.

pancon
07-07-06, 21:34
Ι will take it ότι η απάντηση στο γενικευμένο "υπάρχουν μάρκες με αισθητά (ή ανεπαίσθητα :-) καλύτερες οθόνες από τις υπόλοιπες?" είναι μάλλον "όχι" και ότι εξετάζουμε κάθε φορά τι προσφέρεται με ένα συγκεκριμένο μοντέλο, ανεξαρτήτως brand.

Απλά αναρωτιόμουν αν ξέρει κανείς κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τα φτηνότερα laptop και αν αυτά προμηθεύονται συστηματικά και φτηνότερες - χαμηλότερης ποιότητας οθόνες.

Από τη μικρή μου εμπειρία με laptop γνωστών (FSC, HP, Dell) δεν έχω δει πάντως κραυγαλέες διαφορές στην ποιότητα του display.

pancon
10-07-06, 23:43
ο nyndent κάπου αλλού έγραψε:

* Εξαιρετική οθόνη x-black. Απλά κορυφαία ευκρίνεια.
* Απίστευτα ήσυχος. Έχει ένα ανεμιστηράκι που σπάνια παίρνει μπρος και όταν το κάνει είναι πολύ ήσυχο.
* Δροσερος! Δεν έχω αισθανθεί να ζεσταίνεται ιδιαίτερα σε κανένα σημέιο της κάσας του.
* Προσεγμένη κατασκευή, όμορφη σχεδίαση και ελαφρύς (2.8 kg)
* Ενσωματωμένη 1GB Ram
* Dual-layer DVD-RW
* Πλούσιο πακέτο λογισμικού

Κρίνοντας από τις εντυπώσεις του φίλου nyndent σε αυτό (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=39382&page=3) το νήμα, ίσως το Vaio FE-21b (http://openmind.gr/product_info.php?products_id=2812) είναι μια καλή πρόταση.

(έβαλα σε bold αυτά που θεωρώ πιο σημαντικά για ένα laptop για διάβασμα)

joseph
18-07-06, 01:09
Χμμμ , κάτι πιο μικρό δεν υπάρχει , ασχέτου κόστους σε μέγεθος οθόνης Α3 ή Α4 ( 15,4 ίντσες; ) και το βάρος να είναι πολυ εως πάρα πολυ χαμηλό; ( 1κιλό - 500γρ )

talaiporos
18-07-06, 21:48
Χμμμ , κάτι πιο μικρό δεν υπάρχει , ασχέτου κόστους σε μέγεθος οθόνης Α3 ή Α4 ( 15,4 ίντσες; ) και το βάρος να είναι πολυ εως πάρα πολυ χαμηλό; ( 1κιλό - 500γρ )

από τη δική μου, πολύ πρόσφατη έρευνα, αυτό που ψάχνεις δεν υπάρχει. σε 15άρες οθόνες το πιο ελαφρύ που βρήκα ήταν 2.5 κιλά-δε θυμάμαι τώρα ποιο ήταν. Στα 2.0 κιλά είναι το ντελλ 620, με 14 οθόνη όμως, που ίσως είναι ένας καλός συμβιβασμός. Για να πέσεις κάτω από 2 κιλά και να φθάσεις στο 1.5< πρέπει να πας σε 12άρα και εκεί έχεις άπειρες επιλογές
εκτός αν υπάρχει κάτι πολύ αιχμής που λόγω κόστους αγνόησα...
[/EDIT ]πάρε μια 19αρα tft που γυρνάει κάθετα και παίρνει το σχήμα του βιβλίου με ένα μίνι φορητό και είσαι άρχοντας-τουλάχιστον σπίτι σου

Mark100
19-07-06, 00:44
Τελικά μάλλον θα πάρω αυτό: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF06b/532971-531981-531981-531981-12434696-12399894-74467459.html?jumpid=oc_R1002_GRELC-001_HP%20Compaq%20tc4400%20Tablet%20PC&lang=el&cc=gr

Αλήθεια, μήπως το έχει κανέις (ή το 4200) να μας πει τις εντυπώσεις του;

joseph
19-07-06, 10:09
ταλαίπωρε , σε 12 ίντσες υπάρχει κάτι σε 1 κιλό δλδ; δεν τα βρίσκω και ποτέ δλδ πάντα βρίσκω κάτι τεράστια και βαριά ...

talaiporos
19-07-06, 10:54
@maik: το συγκεκριμένο δε το ξέρω αλλά στις 12 ίντσες βρίσκεις σαφώς ελαφρότερα με καλύτερα χαρακτηριστικά. θέμα γούστου βέβαια. βάιο, ασερ, ντελλ βγαίνουν από 1.7κ και κάτω. όπως σου είπα, με τα ίδιο ακριβώς βάρος παίρνεις το ντελλ 620 με 14αρα.

@joseph: για κιλού είμαι σίγουρος ότι θα πλησιάζουν κάποια (1.2) αλλά δε θυμάμαι μοντέλο συγκεκριμένα. σε 1.5 κιλό βρίσκεις άνετα πάντως, και σε 1.7 πολλά... κατά καιρούς έχει αναφέρει και ο γκουρού μας KLG :clap: διάφορα εδώ μέσα.
και γω έλεγα να πέσω κάτω από 2 κιλά αλλά επειδή ο λαπτοπ μου είαι πρώτος υπολογιστής πήγα στις κλασσικές 2.8λκ λύσεις και θα μου φεύγει ο ώμος...

Mark100
19-07-06, 14:45
Κάτω από δύο κιλά δύσκολα να βρεις λαπτοπ ή κονβερτιμπλ ταπλετ πισι. Ίσως αν θυσιάσεις αυτονομία μπορείς να πάρεις τη μικρότερη μπαταρία που βγάζει η κάθε εταιρία και να κερδίσεις μερικές εκατοντάδες γραμμάρια.
Τώρα αν θέλεις σλέιτ ταμπλετ πισι μπορείς να βρεις και ελαφρύτερα όπως τα FJS ST series sto 1,5 kg ή κάτι σαν αυτό http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1955884,00.asp ακόμη χαμηλότερα.

Πάντως γενικά όταν πέφτεις κάτω από τα 2 κιλά πάντα θυσιάζεις αυτονόμία, ισχύ επεξεργαστή, οθόνη, οπτικά ντράιβς κοκ.

pancon
19-07-06, 16:07
ταλαίπωρε , σε 12 ίντσες υπάρχει κάτι σε 1 κιλό δλδ; δεν τα βρίσκω και ποτέ δλδ πάντα βρίσκω κάτι τεράστια και βαριά ...

Πέρασα απ'το Πλαίσιο σήμερα, είδα τυχαία το LG TX και θυμήθηκα αυτήν την κουβέντα. Μόλις 1.11 κιλά βάρος λέει (Linkies: E-Shop (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908302), Γραμμή (http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55551626), MG Manager (http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=9968)).

EDIT: Αν πάρεις τελικά το tablet, περιμένουμε εντυπώσεις!

Mark100
19-07-06, 16:47
Mε τριών στοιχείων μπαταρία αναρωτιέμαι τι αυτονομία θα έχειι...

joseph
19-07-06, 22:52
e-book ζητάω , όχι dekstor pc ... Το LG έχει υπερβολικά πάρα πολλά πράγματα όπως Μνήμη: 1024MB DDR2/533MHz, Σκληρός Δίσκος: 60 GB P-ATA, Οπτική Συσκευή: DVD R/RW SuperMulti Dual Layer,.Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce Go 7400, Επικοινωνίες: 56Kbps V90 μόντεμ, Ethernet LAN 10/100 Mbps , Λειτουργικό σύστημα: Windows XP PRO MultiLanguage.

θεωρώ απαραίτητα Υποστήριξη ασύρματης επικοινωνίας: Wireless LAN 802.11 b/g και έναν 20άρη ...

Ζωή χωρίς καλώδια ...

Οντως τα 3 στοιχεία φαίνονται λίγα , αλλά και ο πεξεργαστής είναι φτερό ...

Πολύ χλιδή για το τίποτα ... Πιο light δεν υπάρχουν; μου φαίνεται ότι θα κάνω μία πιο εξωνυχιστική έρευνα με την βοηθεια του google αν και ποτέ δεν μπόρεσα να εντοπισω ultra light notebooks ...

To samsung καλό %

pancon
19-07-06, 23:19
Ένα ενδιαφέρον υπερ-φορητό (μόλις 400 γραμμάρια!) μηχανάκι είναι και το ΟQO model 01 (http://www.pda4u.gr/view_product.php?product=OQO) αλλά δεν κάνει για διάβασμα, πολύ μικρή οθόνη...

talaiporos
20-07-06, 23:24
joseph και mark100
για κάτω από 2 κιλά το ραμ έχει σε τεστ τα παρακάτω
1. asus w5f-goo8pg, 1.64 kg, 77min αυτονομία
2. ibm thinkpad x60s, 1.31 kg, 84min
3. sony vaio vgn-tx2xp, 1.24 kg, 207min
4. ibm thinkpad x41, 1.66 kg, 68min

δεν έχει acer και fujitsu το τεστ
δείτε και το dell x1, 1.4 kg, 6 cell battery

iwsif
23-07-06, 15:30
Ti ειδος ebook θες?Γιατι δεν κοιτας ενα pda,πχ ενα PalmOS TX που ειναι 300€ και κανει τα παντα?(οθονη 320χ480 @ βαρος μηδεν)

Εγω διαβαζω απειρα ebook&δεν μπορω να φανταστω να κυκλοφορω στο πανεπιστημιο με τον subnotebook συνεχεια ή στο κρεβατι.To μονο που δεχομαι ειναι τα pdf αλλα αν ενδιαφερεσαι για την πληροφορια και οχι για εικονες τυπου κομιξ υπαρχουν διαφορες λυσεις.
Παντως φτανει καποιος να δει οτι το 1&3 των κυκλοφοριων ειναι σε iSilo που ειναι κυριως mobile format. ;)

Mark100
23-07-06, 19:18
Φτάνουν 3,8 in για ανάγνωση; Όσες φορές έχω προσπαθήσει να διαβασω στο s100 (2,8 ιν) πάντως, τα παράτησα στο δεκάλεπτο.

stelpas
08-09-06, 03:01
Θα ήθελα ένα λάπτοπ ελαφρύ, μικρό, κρύο, αθόρυβο το οποίο θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω κυρίως για να διαβάζω ιμπουκς.

Τι μου προτείνετε; Τι χρησιμοποιείτε εσείς για να διαβάζετε ιμπουκς; Μήπως θα ήταν καλύτερο ένα τάμπλετ πισι ή ένα πιπισι; Καταθέστε άφοβα τις έμπειρίες σας :)

Αν θες κοιτα λιγο τα posts στο θεμα e-book readers.Παρακολουθω τελευταια απο κοντα αυτη την ιστορια.

stelpas
11-12-06, 00:46
Βρηκα αυτη την σελιδα με e-books στα ελληνικα http://www.4shared.com/file/4196202/d10a407e

vrokolo
13-12-06, 11:02
δες και αυτό: www.oqo.com 1200E σε expansys

stelpas
14-12-06, 00:10
δες και αυτό: www.oqo.com 1200E σε expansys

Μαγεια!

Ομως ποσο να κρατα η μπαταρια;Ειδικα για αυτη την συσκευη παιζει μεγαλο ρολο.

vrokolo
14-12-06, 16:17
Απ'ότι ξέρω κρατάει γύρω στις 2 ώρες. Αλλά το standby του είναι όπως τα laptop.
Φίλε και γω έχω κολλήσει με αυτό και σκέφτομαι να το πάρω αντί να πάρω PDA αλλά η τιμή του είναι λίγο φουσκωμένη.

netlag
14-12-06, 18:15
οταν πρεπει να διαβασω ενα τεραστιο κειμενο στο pc , βαζω zoom 200+ % και "κραταω" αποστασεις απο την οθονη.

stelpas
15-12-06, 15:11
Απ'ότι ξέρω κρατάει γύρω στις 2 ώρες. Αλλά το standby του είναι όπως τα laptop.
Φίλε και γω έχω κολλήσει με αυτό και σκέφτομαι να το πάρω αντί να πάρω PDA αλλά η τιμή του είναι λίγο φουσκωμένη.

Αν το ειχα δει νωριτερα ισως να μην αγοραζα το IREX ILIAD(ebook reader).Αυτο μου κοστισε 680Ε.Δεν το μετανοιωνω αλλα θα το σκεφτομουνα....

atj++
19-12-06, 20:05
Επειδή έχω προσπαθήσει να διαβάσω ebooks σε pda θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε κάποιο handheld με eink όπως το iliad.
Βασικός λόγος που είναι δύσκολο το διάβασμα σε lcd και παραβλέπεται είναι η μικρή γωνία θέασης. Δηλαδή δεν θα έχεις πάντα το pda σε ευθεία γραμμή για να διαβάζεις (συνήθως διαβάζουμε σε κλήση). Συν την κατανάλωση. Συν το backlight που στην αρχή μπορεί να φαίνεται πως βοηθάει άλλα μετά γίνεται πολύ κουραστικό.

vrokolo
11-01-07, 16:40
http://www.oqo.com/products/model02/specifications.html

Βγήκε η νέα έκδοση..

@ ADSLgr.com All rights reserved.