PDA

Επιστροφή στο Forum : H απάντηση της Bing στην Google: HTML5



BlindG
11-09-10, 03:11
Όταν -νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα- η Google ανακοίνωσε την νέα υπηρεσία της instant live search (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=424903), ορισμένοι θιασώτες του Διαδικτύου περίμεναν την απάντηση της Bing, ανάμεσά τους και ο Long Zheng του instartedsomething (http://www.istartedsomething.com/20100910/real-live-search-where-was-bing-12-months-ago/).

Tον Αύγουστο του 2009, ο Long Zheng δημιούργησε ένα εργαλείο (http://www.istartedsomething.com/20090821/the-real-live-search-bing-api-experiment/) που χρησιμοποιούσε το κοινό API της Bing και μπορούσε να δώσει στην μηχανή αναζήτησης στιγμιαία αποτελέσματα. Αυτό που είναι ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι το παραπάνω εργαλείο θα μπορούσε να είχε προστεθεί με πολύ εύκολο τρόπο στην μηχανή αναζήτησης Bing χρησιμοποιώντας απλώς ένα αρχείο JavaScript, σύμφωνα με τον Zheng.

Δώδεκα μήνες αργότερα, η Bing ακόμα δεν είχε περιλάβει κάποια λειτουργία όμοια με την instant search, όμως κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference 2010 (WWDC) της Apple, η Bing έκανε μια επίδειξη της νέας έκδοσης της ιστοσελίδας της που ήταν βασισμένη στην HTML5 με μερικά πολύ συναρπαστικά χαρακτηριστικά.

Η πρώιμη επίδειξη της μελλοντικής Bing έδειχνε μια ομαλή μετάβαση μεταξύ της αναζήτησης και των αποτελεσμάτων, ένα χαρακτηριστικό που ήταν κοντά στο instant search. Η έκδοση της Bing που βασίζεται στην HTML5 περιλάμβανε μια καρτέλα (tab) με προβλέψεις για τον καιρό, χάρτες και άλλες υπηρεσίες απλώς και μόνο περνώντας τον κέρσορα (hover) πάνω από τα μενού επιλογών, μειώνοντας έτσι το ποσό των clicks και το φόρτωμα των σελίδων.

Στο video μπορείτε να δείτε την τελευταία έκδοση της Bing για φορητές συσκευές που περιλαμβάνει ατελείωτο scrolling εικόνων και άψογες μεταβάσεις μεταξύ των εικόνων, χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του iPhone ή του iPod. Η προεπισκόπηση της Bing για φορητές συσκευές περιλαμβάνει επίσης μια εικόνα-φόντο, δίνοντας την εικόνα μιας εγγενούς εφαρμογής και όλα αυτά μέσα στον Safari.

H έκδοση της Bing που είναι βασισμένη στην HTML5 θα μπορούσε να είναι η απάντηση της Microsoft στο instant search της Google και το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, κοντά στην κυκλοφορία του Internet Explorer 9 (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=414028).


Του Andrew Lyle
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010



Πηγή: neowin.net (http://www.neowin.net/news/bings-answer-to-googles-instant-search-html5-bing)

Σχετικά άρθρα:
H Google αποκαλύπτει την νέα υπηρεσία αναζήτησης "Instant" search: adslgr.com (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=424903)
Πού ήταν η Bing 12 μήνες πριν; instartedsomething.com (http://www.istartedsomething.com/20100910/real-live-search-where-was-bing-12-months-ago/)
H εφαρμογή του Long Zheng: instartedsomething.com (http://www.istartedsomething.com/20090821/the-real-live-search-bing-api-experiment/)
Μicrosoft: Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει η beta έκδοση του Internet Explorer 9: adslgr.com (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=414028)

flamelab
11-09-10, 03:38
Καλύτερα ... να το περασουν... ΤΩΡΑ στο bing.com γιατι τους προλαβανε :p

BlindG
11-09-10, 03:40
Eίναι το κλασικό:
"Έλα μωρέ, τι να το κάνουμε αυτό το feature? Υπερβολές!"

mrsaccess
11-09-10, 03:49
ΔΕΝ το υλοποίησαν, ας μην τρελαινόμαστε! Επί της ουσίας ένα απλό scriptάκι ήταν που βομβάρδιζε το bing με δεκάδες ερωτήματα ενώ πληκτρολογούσες το ερώτημά σου. Το να λέμε ότι μπορούσε να ενσωματωθεί είναι τόσο παράλογο όσο το να λέμε πως επειδή είδαμε χθες ένα πειραματικό ηλιακό αυτοκίνητο σε ένα πανεπιστήμιο, η Audi μπορεί να το έχει στα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα!

Το instant search της Google θα απαιτούσε με αυτή τη μέθοδο τεράστια επεξεργαστική ισχύ: 7 φορές περισσότερη, 7 φορές περισσότερους server δηλαδή, 7 φορές περισσότερα υλικά, 7 φορές περισσότερο ρεύμα!

Για να το καταφέρει λοιπόν αυτό η Google βελτίωσε σημαντικά το λογισμικό της ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι αναβαθμίσεις των server της (που έγιναν αλλά σε μικρότερη κλίμακα). Φυσικά καταλαβαίνετε πως όταν λέμε βελτιώσεις στο λογισμικό αναζήτησης της google δεν πρόκειται για ένα προτζεκτάκι που μπορεί ο καθένας στον ελεύθερο χρόνο του...

aiolos.01
11-09-10, 04:25
Μ'αρέσει που στην παρουσίαση όλοι κάνουν "οοοοο" όταν αντί να σβήσει η σελίδα φέρνει τα αποτελέσματα απο κάτω με animation. Αυτό είναι δηλαδή που κάνει καλή μια μηχανή αναζήτησης; Αντε τώρα με το opengl να έχουμε και 3D απεικόνιση των αποτελεσμάτων.

Squall
11-09-10, 04:37
Τον κοβω για απολυση τον τυπα. Σε καποια φαση, εκει που τελειωσε με το iPhone λεει: Let's go back to the PC.... WRONG, it's a Mac dude!

Παει αυτος... :p

Κατα τα αλλα, καλη φαση το HTML5.

manosdoc
11-09-10, 11:50
Το γούστο των ανθρώπων της Microsoft και οι ικανότητές τους, κάνουν τα προιόντα της Google να μοιάζουν κακάσχημα alpha tagged products.

Καλοδεχούμενο μετά το release του ΙΕ9.

mrsaccess
11-09-10, 12:07
Βασικά το έκαναν σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Apple. Προσωπικά πάντως στο λογισμικό το γούστο έρχεται κάτω από την λειτουργικότητα.

Rama
11-09-10, 13:29
Δυστυχώς αυτό ισχύει μόνο για εμάς mraccess. Η εμφάνιση για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί (και καλά κάνει δεν τους κρίνω) έρχεται πάντα πρώτη.

sdiama
11-09-10, 13:43
Εδώ και μια 10ετία δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα browser της προκοπής. Η μηχανή αναζήτησης τους μάρανε.

themaxx
11-09-10, 13:43
ποια σκριπτακια και ιστορίες για αγρίους λετε. ο άνθρωπος λεει το εκαναν σε html5 και επειδή πέρυσι ηταν σε πρώτες public beta o chrome και safari με html5 δεν υπηρχε περίπτωσή να φτιαξουν κατι που να δουλευει σωστά. Τωρα μετά απο ενα χρόνο μια χαρά το βλέπω το project να πηγαίνει και στο pc και στο iphone (btw προσέξατε οτι ειχε το 3 και οχι το 4 χαχαχ)

c4lex
11-09-10, 13:52
Δυστυχώς αυτό ισχύει μόνο για εμάς mraccess. Η εμφάνιση για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί (και καλά κάνει δεν τους κρίνω) έρχεται πάντα πρώτη.

Τα search engines είναι διαφορετική ιστορία. Σκέψου ότι είναι από τις λίγες σελίδες στο internet που είναι σχεδιασμένες για να σε διώχνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα από την σελίδα τους προς άλλη σελίδα. Εκεί η λειτουργικότητα και η ταχύτητα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα εφφέ. Τι να το κάνεις το transition αν πρέπει να μείνεις στην σελίδα αναζήτησης περισσότερο για να δεις αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει (κάποια σελίδα στα αποτελέσματα)
Η Yahoo έχασε από την google τοτε γιατί δεν κατανοούσε αυτή την απλή πραγματικότητα. =)

minos197
11-09-10, 13:53
Ναι γιατί ως γνωστόν ο λόγος που ο κόσμος επιλέγει μια μηχανή αναζήτησης είναι τα φρου-φρου και τα αρώματα...

Αντί να φτιάξουν τον τραγικό αλγόρυθμο εμφάνισης αποτελεσμάτων ,προσθέτουν μερικά άχρηστα features.

Για να είμαστε δίκαιοι και το instant search δεν είναι game changer ,πιο πολύ είναι αυτο που λένε gimmic,αλλά και χωρίς αυτό η google κάνει το στοιχειώδες..ΨΑΧΝΕΙ!!!

DreamAxe
11-09-10, 14:18
Το γούστο των ανθρώπων της Microsoft και οι ικανότητές τους, κάνουν τα προιόντα της Google να μοιάζουν κακάσχημα alpha tagged products

Google search - Bing search
Gmail - Hotmail
Android - Windows Mobile
Chrome - IE

nuff said :p

arkara
11-09-10, 14:35
Το γούστο των ανθρώπων της Microsoft και οι ικανότητές τους, κάνουν τα προιόντα της Google να μοιάζουν κακάσχημα alpha tagged products.

Καλοδεχούμενο μετά το release του ΙΕ9.

Most epic ατάκα ever

manosdoc
11-09-10, 14:42
Most epic ατάκα ever

Βάλτην για υπογραφή.

rudxai
11-09-10, 15:04
δεν τρελαθηκα..
να'ναι ή ajax και το jquery καλα..

mrsaccess
11-09-10, 15:30
Δυστυχώς αυτό ισχύει μόνο για εμάς mraccess. Η εμφάνιση για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί (και καλά κάνει δεν τους κρίνω) έρχεται πάντα πρώτη.

Θα διαφωνήσω εν μέρει. Νομίζω για τους περισσότερους μετρά περισσότερο η λειτουργικότητα. Συχνά η εμφάνιση μας βοηθά στη πρώτη μας επιλογή αλλά αν δεν μας βολέψει πάμε στη δεύτερη που είναι πιο λειτουργική.

Πάντως προσωπικά κάνω από τις αναζητήσεις μου από την address bar των browser μου επομένως δεν βλέπω νόημα σε μια σούπερ αρχική σελίδα. Επίσης το Google έχει εδώ και πολύ καιρό το iGoogle, όπου στην αρχική σελίδα σου δείχνει το καιρό, βίντεο, ειδήσεις κλπ αλλά δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς!

Caret
11-09-10, 16:06
Προσωπικά πιστεύω η bing είναι ακόμη πολύ πίσω. Πρέπει να κάνει το κάτι ξεχωριστό και την πρωτοτυπία, και όχι σε φρου φρου και γραφικούλια αλλά σε κάτι πραγματικά πρακτικό και χρήσιμο.

Και αυτό γιατί ο χρήστης που έχει μάθει παραδοσιακά να χρησιμοποιεί την μηχανή της Google δεν πρόκειται να την αφήσει για να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη εκτός και αν αυτή η άλλη έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Πόσο μάλλον την ώρα που και η Google αναπτύσεται ταχύτατα,

tsiouficto
11-09-10, 21:54
Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύουμε την εμφάνιση με το περιεχόμενο. Δεκτό το ότι το Bing είναι πολύ πίσω σε αποτελεσματικότητα σε σχέση με την Google, αλλά το interface που παρουσιάστηκε είναι πολύ ενδιαφέρον. Εφόσον η τεχνολογία μας το επιτρέπει (και το σηκώνει), γιατί να παραμείνουμε στην ολόλευκη σελίδα της Google? Δεν είναι άσχημο να μπορέσουμε σε κάποια στιγμή να δουλεύουμε σε πιο ευχάριστο περιβάλλον.

Επίσης θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα θεωρείται δεδομένο οι οθόνες των υπολογιστών μας να είναι και touch. Ένα τέτοιο περιβάλλον το οποίο δεν αλλάζει σελίδες, αλλά οι καινούριες βγαίνουν "μέσα" από τις άλλες, καθώς και με πληροφορίες που θα τρέχουν σε μία μπάρα, θα είναι πολύ πιο χρήσιμο όταν το χειρίζεσαι με τα δάκτυλα.

Άσε που αυτό μπορεί να δώσει και την αφορμή στην Google να "ομορφήνει" λίγο την δική της σελίδα. Προσωπικά πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός και βάζουν νέα πράγματα, το Google Search γίνεται όλο και πιο άσχημο και πολύπλοκο. Το χρειάζεται ένα lifting...

mrsaccess
11-09-10, 21:59
Μα η σελίδα της Google δεν είναι ολόλευκη αν δεν το θέλεις! Υπάρχει το igoogle ( http://www.google.com/ig ) όπου μπορεί να σου δείχνει καιρό, νέα, ωροσκόπιο, ανέκδοτα, βίντεο κλπ αν το προτιμάς. Ωστόσο όπως βλέπεις, ακόμη και εσύ που δεν θέλεις «μια λευκή» σελίδα δεν έχεις ενδιαφερθεί να το δεις.

flamelab
11-09-10, 22:00
Στην αρχικη σελιδα μπορεις να βαλεις και wallpaper :p

Caret
11-09-10, 22:43
Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύουμε την εμφάνιση με το περιεχόμενο. Δεκτό το ότι το Bing είναι πολύ πίσω σε αποτελεσματικότητα σε σχέση με την Google, αλλά το interface που παρουσιάστηκε είναι πολύ ενδιαφέρον. Εφόσον η τεχνολογία μας το επιτρέπει (και το σηκώνει), γιατί να παραμείνουμε στην ολόλευκη σελίδα της Google? Δεν είναι άσχημο να μπορέσουμε σε κάποια στιγμή να δουλεύουμε σε πιο ευχάριστο περιβάλλον.

Επίσης θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα θεωρείται δεδομένο οι οθόνες των υπολογιστών μας να είναι και touch. Ένα τέτοιο περιβάλλον το οποίο δεν αλλάζει σελίδες, αλλά οι καινούριες βγαίνουν "μέσα" από τις άλλες, καθώς και με πληροφορίες που θα τρέχουν σε μία μπάρα, θα είναι πολύ πιο χρήσιμο όταν το χειρίζεσαι με τα δάκτυλα.

Άσε που αυτό μπορεί να δώσει και την αφορμή στην Google να "ομορφήνει" λίγο την δική της σελίδα. Προσωπικά πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός και βάζουν νέα πράγματα, το Google Search γίνεται όλο και πιο άσχημο και πολύπλοκο. Το χρειάζεται ένα lifting...

Αυτό που έχει σημασία σε μια μηχανή αναζήτησης είναι να σου δίνει γρήγορα, πρακτικά και με αποτελεσματικότητα τις πληροφορίες που θες. Όχι να σου ομορφαίνει την οθόνη. Επίσης δεν νομίζω πως το google search είναι πολύπλοκο. Επίσης μπορεί κάποιος να βάλει και φόντο.

tsiouficto
11-09-10, 23:11
Εννοείται ότι προηγείται το αποτέλεσμα. Δεν διαφωνώ. Αλλά και η εμφάνιση παίζει ρόλο. Αν δεν μας ενδιέφερε, τότε δεν θα είχαμε Windows 7, αλλά Windows 3.1 με service pack 34 (δεν στέκει αυτό που λέω, απλά σαν υπερβολή). Άλλωστε η εμφάνιση μπορεί να έχει και πρακτικά οφέλη ειδικότερα σε touch εφαρμογές.

Επίσης, συμφωνώ για το iGoogle. Άλλωστε εγώ χρησιμοποιώ την παρόμοια έκδοση της Yahoo στο mail μου. Αλλά δεν αναφέρομαι σε έξτρα γκατζετάκια. Μιλάω για την μηχανή αναζήτησης και στα αποτελέσματα της, στο πως μπορεί να γίνει πιο καλαίσθητη και πιο λειτουργική. Ποιος ξέρει? Μπορεί η επόμενη γενιά των μηχανών, να ξεφύγει από την text/λίστα κατάσταση που επικρατεί τώρα, και να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο αν μπορούσα να το φανταστώ δεν θα έγραφα τώρα εδώ, αλλά θα δούλευα για την Google...:)

Για να τα μαζέψουμε λίγο και να μην ξεφεύγουμε, το Bing είναι μία πολύ απλή και περιττή μηχανή αναζήτησης. Δεν έχει αυτή την στιγμή να προσφέρει κάτι. Αλλά δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε και να πετάμε στον κάδο μία κίνηση που πάει έστω μισό βήμα πιο πέρα τον τρόπο που δουλεύει ένα περιβάλλον μιας search engine. Αν το ίδιο το έκανε η Google όλοι μας θα είμασταν πολύ ενθπυσιασμένοι, και με το δίκιο μας. Μακάρι να το κάνει λοιπόν.

c.pollatos
12-09-10, 00:35
Αν θελει να απαντησει στη google να φτιαξει τον αλγοριθμο αναζητησης και να εμπλουτισει τη βαση δεδομενων της.

Μετα ολα τα αλλα.

Zus
12-09-10, 15:51
Μ' άρεσαν αυτά τα animations κάτω. Δν θα με χαλούσε κάτι παρόμοιο στο google με κάποιον τρόπο, ώστε να μου εμφανίζονται διάφορα που θέλω. Όπως ειδήσεις αθλητικών κλπ. :oneup:

Πότε διάβαζα ρε γαμώτο ένα thread για διαφημιστικές καμπάνιες PC vs Mac. Πλάκα μας κάνουν?

Οι χειροκροτητές είναι απαραίτητοι στις παρουσιάσεις?

DreamAxe
12-09-10, 15:54
Μ' άρεσαν αυτά τα animations κάτω. Δν θα με χαλούσε κάτι παρόμοιο στο google με κάποιον τρόπο, ώστε να μου εμφανίζονται διάφορα που θέλω. Όπως ειδήσεις αθλητικών κλπ. :oneup:

To iGoogle (http://www.google.com/ig) δεν σου κάνει?

Zus
12-09-10, 16:00
Όχι :p

zavarakatranemia
12-09-10, 19:34
Google search - Bing search
Gmail - Hotmail
Android - Windows Mobile
Chrome - IE

nuff said :p

:oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.