Επιστροφή στο Forum : Ιδιoκτητης καταστηματος vs Ενοικιαστη
Φευγει ο ενοικιαστης του καταστηματος που εχω χωρις να ειδοποιηθώ
εχει δικαιωμα να βγαλει τη ψευδοροφη εφοσον στο συμβολαιο αναφερεται πως οικοδομικες εργασιες ειναι προς οφελος του ιδιοκτητη? εχει απειλησει οτι θα ξηλωσει και τις πορτες φευγοντας (αν ειναι δυνατον)
ο δικηγορος μου ειπε οτι τωρα δε μπορω να κανω τιποτα πρεπει να φυγει πρωτα (παει σε αλλο χωρο το μαγαζι του) και μετα θα διεκδικισουμε τις ζημιες
δηλαδη θα τον βλεπω να ξηλωνει τις πορτες και δε θα αντιδρασω? Θα μου ανεβει το αιμα στο κεφαλι!!!
χρωσταει και 4 ενοικια
τι κανω?
Manolis_karas
15-09-10, 09:32
Ότι σου λέει ο δικηγόρος.
εαν έχεις και την παραμικρή αμφιβολία σε αυτά που σου λέει ο δικηγόρος πήγαινε σε άλλον για συμβουλή.
Το ότι οι οικοδομικές εργασίες είναι σε όφελος του ιδιοκτήτη, δεν σημαίνει ότι αυτός θα πρέπει να αφήσει υλικά που πιθανόν να έχουν αξία γι' αυτόν. Εάν δεν είχε ψευδοροφή, δεν μπορείς να απαιτήσεις να την αφήσει. Εάν την αφήσει όμως, δεν μπορεί να απαιτήσει να του την πληρώσεις...
Όσο για τις πόρτες, εάν τις έβαλε αυτός, μπορεί να τις πάρει, αρκεί να βάλει πίσω τις πόρτες που είχες όταν του το παρέδοσες, χωρίς φθορές ή μερεμέτια (όπως ήταν - εάν φυσικά είχες πόρτες).
πορτες ειχε και τις αλλαξε με δικα του εξοδα (φυσικα τις παλιες τις πεταξε)
ου μπλεξεις με λιγα λογια
πορτες ειχε και τις αλλαξε με δικα του εξοδα (φυσικα τις παλιες τις πεταξε)
ου μπλεξεις με λιγα λογια
Οπότε εσύ πρέπει να το απαιτήσεις με πόρτες όχι υποδεέστερες αυτών που είχε...
Νομίζω ότι ανφέρεται στο συμφωνιτικό ότι ο ενοικιαστής οφείλει να παραδώσει τον χώρο όπως τον παρέλαβε.
Αλλά δεν πιστεύω να αποκαταστήσει τις πόρτες με το σκεπτικό ότι αφού σου "πιστόλιασε" 4 ενοίκια πρόσεχε μήπως κάποιο πρωί βρείς την περιουσία σου "κάμπριο"
Εγω κατι ωραια αλουμινενια παραθυρα(3) στο γραφειο, τα εβαλα με εξοδα του ιδιοκτητη.
Ουτε μα ουτε μου. Δικο του ειναι το γραφειο, τον ρωτησα, του αρεσε η ιδεα μου, αξια παιρνει ο χωρος του και ολα καλα.
Πλακακια, λουστραρισματα, ψευδοροφες τις εκανα με δικο μου κοστος και φυσικα θα τα αφησω μεσα οταν και αν φυγω
Πλακακια, λουστραρισματα, ψευδοροφες τις εκανα με δικο μου κοστος και φυσικα θα τα αφησω μεσα οταν και αν φυγω
Γιατί; Συμφώνησες κάτι ή είσαι large;
alexandrozz
16-09-10, 01:19
Νομίζω ότι ανφέρεται στο συμφωνιτικό ότι ο ενοικιαστής οφείλει να παραδώσει τον χώρο όπως τον παρέλαβε.
Αλλά δεν πιστεύω να αποκαταστήσει τις πόρτες με το σκεπτικό ότι αφού σου "πιστόλιασε" 4 ενοίκια πρόσεχε μήπως κάποιο πρωί βρείς την περιουσία σου "κάμπριο"
Γενικά ο ενοικιαστής πρέπει να παραδώσει το χώρο όπως τον παρέλαβε ΑΛΛΑ
Ο ιδιοκτήτης λαμβάνει την εγγύηση στην αρχή για να καλύψει τις ζημιές
Επίσης αν δεν κάνω λάθος κι εγώ έχω δει ότι οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες μένουν ΑΛΛΑ αν επαναφέρει ο ενοικιαστής το κατάστημα στην αρχική του κατάσταση?
Τότε απλά θα του έλεγε ο ιδιοκτήτης οκ, μην το κάνεις
εκτός δηλαδή αν το δούμε του στύλ, θα το κάνω royal club με έξοδα του ιδιοκτήτη :p
Yπαρχει παντως και η λογικη, σε οτι αφορα τα καταστηματα και οχι για τους επαγγελματικους χωρους γενικοτερα , πως "γιαπι στο εδωσα, γιαπι να μου το παραδωσεις". Αυτο γιατι καποιοι ενοικιαστες, ισχυριζονται πως ξοδεψαν σε ενα καταστημα μεγαλα ποσα για ανακαινισεις, και φευγοντας απαιτουν απο τον ιδιοκτητη αποζημιωσεις καθως δεν μπορουν να παρουν μαζι τους τα πλακακια ή τα ειδη υγιεινης ή και την ψευδοροφη που αναφερεται παραπανω. Ετσι, ο ιδιοκτητης, απαντα πως εγω δεν ειχα συμμετοχη οταν εσυ εντυνες το καταστημα με φυλλα χρυσου αρα δεν εχω και καμια απολυτως συμμετοχη τωρα. Για την ακριβεια, μπορει τα φυλλα χρυσου ή η ψευδοροφη να ενοχλουν τον ιδιοκτητη που πιθανον θα ηθελε τον χωρο πιο " ελευθερο".
Βεβαια, υπαρχουν και περιπτωσεις που καποιοι οντως το κανουν, αποχωροντας !! Γδυνουν κυριολεκτικα τον χωρο, χωρις ομως να πειραζονται βασικα στοιχεια αυτου, οπως πορτες, παραθυρα, εξωπορτες, γυαλινες βιτρινες, τοιχοι.
Εγω προτεινω, απο την στιγμη κιολας που σου χρωσταει και νοικια, να του κοψεις τον αερα, παντα με την αρωγη του δικηγορου σου και να του ζητησεις να αποχωρησει "ησυχως" και μια ωρα αρχυτερα για καλο και των δυο σας. Απο τη στιγμη που χρωσταει, και 4 μαλιστα το τονιζω, αυτος ειναι σε μειονεκτικη θεση. Μην κανεις καμια απερισκεψια και χασεις το δικηο σου.
Δεν ειναι θεμα λαρτζ ή οχι. Μονος αποφασισα να βαλω πλακακια. Μονος αποφασισα να ΜΗΝ βγαλω το ξυλο στους τοιχους και μονος αποφασισα να μετακινησω μερος του τοιχου για να φτιαχτει 15 μετρα μεγαλυτερο δωματιο.
Οσον αφορα τα παραθυρα, ηταν θεμα ασφαλειας και εξαερισμου. Του προτεινα να το συμψηφησουμε σε 5-6 μηνες μεσα στα νοικια.
Ο χωρος διαμορφωθηκε οπως ηθελα εγω και οχι οπως ηθελε ο ιδιοκτητης. Το οτι θα μεινουν μεσα κερδος δικο του ειναι γιατι θα μπορει αργοτερα να το νοικιασει 200 και 300 ευρω παραπανω αποσο σε εμενα.
Σε καθε περιπτωση εμπιστοσυνη υπαρχει μεταξυ μας, απ τη στιγμη που του εχω κανει ξηγα 3-3 μαζεμενα τα νοικια να φευγουν απο το κεφαλι μου. Και συγνωμη κι ευχαριστω μου λεει.
Manolis_karas
17-09-10, 18:27
...Απο τη στιγμη που χρωσταει, και 4 μαλιστα το τονιζω, αυτος ειναι σε μειονεκτικη θεση. Μην κανεις καμια απερισκεψια και χασεις το δικηο σου.
Μάλλον σε πλεονεκτική θέση βρίσκεται, εσύ έχεις μόνο δίκιο.
Η δεύτερη πρόταση είναι σωστή.
Ειναι σε μειονεκτικη θεση γιατι ειναι αμεσα εξωστεος. Δεν μπορει να κρατησει το μισθιο και να διεκδικει μαλιστα αποζημιωσεις, οταν δεν τηρει τον βασικοτερο ορο του συμβολαιου.
Manolis_karas
17-09-10, 18:58
Ειναι σε μειονεκτικη θεση γιατι ειναι αμεσα εξωστεος. Δεν μπορει να κρατησει το μισθιο και να διεκδικει μαλιστα αποζημιωσεις, οταν δεν τηρει τον βασικοτερο ορο του συμβολαιου.
Αν χρωστά 4 ενοίκια και αφού γίνουν τα δικαστήρια με τις αναβολές τους και τις εφέσεις τους, χωρίς να δώσει 1 ευρώ ο ενοικιαστής και μετά τα δεύτερα δικαστήρια για την έξωση με τις σχετικές καθυστερήσεις τους, πάλι ανέξοδα για τον ενοικιαστή και μετά σηκωθεί και φύγει, παίρνοντας ότι θέλει από το κατάστημα και αφήνοντας αρκετή σαβούρα, η οποία για να απομακρυνθεί χρειάζεται φορτηγό και εργάτες - πιθανόν και γερανό, πες μου ποιος είναι σε πλεονεκτική θέση.
Τα παραπάνω τα ξέρω από προσωπική υπόθεση.
Κοιτα, και εγω ειχα παρομοιες περιπτωσεις, απο την πλευρα του ιδιοκτητη, και σε επαγγελματικες αλλα και σε οικιακες μισθωσεις και οντως τα "στραβα" που μπορουν να συμβουν ειναι πολλα. Ομως, σε μια επαγγελματικη μισθωση, τα 4 ηδη καθυστερουμενα ενοικια, δεν θα τα αγνοησει ο προεδρος ευκολα, κατα 90% υποδηλωνουν την οικονομικη αδυναμια του ενοικιαστη ( που απο τη στιγμη που χρωστα αυτα τα 4 γιατι δεν τα εχει, θα βρει τα ιδια λεφτα για τον δικηγορο που θα του κερδισει ποιο αποτελεσμα ακριβως ? ) συν το ρισκο που θα παρει - ο ενοικιαστης παντα - στην περιπτωση διαταγης πληρωμης ή και κατασχεσης εμπορευματος, κατι που δεν μπορει να γινει σε οικοσκευη.
Σε καθε περιπτωση, συμφερει το "φυγε τωρα και πατσιζουμε" παρα το "θα σου δειξω εγω" και οι διαμαχες. Το μαγαζι ειναι για εισοδημα και οσο δεν το παιρνεις, εσυ μονον χανεις.
Σε ολα τα παραπανω, να τονισω πως εκφραζω γνωμη για το 90% των περιπτωσεων, καθως το υπολοιπο 10% ειναι οι "επαγγελματιες" και οι αλητες, οπου τοτε τα πραγματα αλλαζουν. Πολυ απλα, ενας τετοιος γνωριζει εκ πειρας μαλιστα, πολυ καλυτερα απο εσενα τον νομο.
Manolis_karas
17-09-10, 19:11
...Σε καθε περιπτωση, συμφερει το "φυγε τωρα και πατσιζουμε" παρα το "θα σου δειξω εγω" και οι διαμαχες. Το μαγαζι ειναι για εισοδημα και οσο δεν το παιρνεις, εσυ μονον χανεις...
Είμαι απόλυτα σύμφωνος με όλα όσα γράφεις και ειδικά με το παραπάνω κομμάτι.
υπάρχει λόγος να πάρεις από ένα χώρο που νοικιάζεις πράγματα που δεν μπορείς να βάλεις σε άλλο;
Ποιος ο λόγος να σπάσεις -γιατί σιγά μην βγουν- τα πλακάκια ή να ξεριζώσεις τις ψευδοροφές;
Αν αναγνωρίσει ο ιδιοκτήτης οτι με δικά μου έξοδα έχει πάρει αξία ο χώρος και στο τελευταίο ενοίκιο πχ αφαιρέσει ένα ποσό να το δεχτώ. Αλλιώς και τα πλακάκια και τις πρίζες και τα πάντα όλα δικαιούμαι να τα πάρω από τη στιγμή που τα πλήρωσα εγώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε πιστεύω οτι 2 λογικοί άνθρωποι δε μπορούν να τα βρούν με τον τρόπο που είπα.
Αν αναγνωρίσει ο ιδιοκτήτης οτι με δικά μου έξοδα έχει πάρει αξία ο χώρος και στο τελευταίο ενοίκιο πχ αφαιρέσει ένα ποσό να το δεχτώ. Αλλιώς και τα πλακάκια και τις πρίζες και τα πάντα όλα δικαιούμαι να τα πάρω από τη στιγμή που τα πλήρωσα εγώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε πιστεύω οτι 2 λογικοί άνθρωποι δε μπορούν να τα βρούν με τον τρόπο που είπα.
Απλά απο περιέργεια, αν ο ιδιοκτήτης δεν συμφωνήσει να σου αφαιρέσει ένα ποσό τι θα κάνεις?
Θα πληρώσεις πλακά να σου ξεκολλήσει τα πλακάκια που έβαλες, και εν συνεχεία να ξανακολλήσει τα πλακάκια που προυπήρχαν? Το ίδιο θα κάνεις και με τα ηλεκτρικά?
Γι αυτο απο 1000 ευρω+ χαρτοσημο, δινω 600 μαζι με το χαρτοσημο. Και γνωριζει ο ιδιοκτητης μου, οτι και τζαμπα να μου το αφηνε παλι κερδισμενος θα ηταν:)
Το ιδιο πραγμα συμβαινει σε σπιτι του αδερφου μου. Το ενοικιαζει φτηνα σε ενα παιδι που χτιζει δικο του σπιτι. Το παιδι αυτο γουσταρει να μαστορευει, οποτε τα συμψηφιζουμε στα νοικια.
Γι αυτο απο 1000 ευρω+ χαρτοσημο, δινω 600 μαζι με το χαρτοσημο. Και γνωριζει ο ιδιοκτητης μου, οτι και τζαμπα να μου το αφηνε παλι κερδισμενος θα ηταν:)
Σε μαγαζιά αυτό που ουσιαστικά πληρώνεις, είναι η τοποθεσία και η εμπορικότητα του σημείου και όχι τόσο η κατάσταση του ακινήτου. Γι'αυτό άλλωστε και όλα τα καταστήματα, όταν ενοικιάζονται από νέο ενοικιαστή ανακαινίζονται πλήρως.
Στο παράδειγμα που αναφέρεις, δηλαδή από 1036€ που θα πλήρωνες τώρα δίνεις 600€, δηλαδή προκύπτει μια διαφορά 436€ ανά μήνα.
Εφόσον οι επαγγελματικές μισθώσεις έχουν 12ετή διάρκεια (και 16ετή στα εμπορικά καταστήματα), αν υποθέσουμε ότι εξαντλείς την μίσθωση, προκύπτει μια διαφορά από 62,784€ ως 83,712€. (144μήνεςχ 436€ ή 192μήνεςΧ 436€). Δαπάνησες αυτά τα χρήματα για την ανακαίνιση του καταστήματος?
Δεν νομίζω ότι βγαίνει και πολύ κερδισμένος ο ιδιοκτήτης...
Οχι δε δαπανηθηκαν τοσα. Η τιμη ηταν 'παζαρεμα' μαζι με ανακαινιση.
H αληθεια ειναι οτι δεν βρισκεται σε εμπορικο σημειο, αλλα για τη δουλεια μου περισσοτερο 'στρατηγικο'.
Ειναι 116τμ. Η τιμη ειναι χωμα. Κερδισμενος βγαινει διοτι ηταν ανοικιαστο 5 χρονια, στα οποια δε το ζητησε κανεις. Στα + το οτι φτιαχτηκε ραμπα παραλληλα με τα σκαλοπατια για παλετοφορα μεχρι 2,30 υψος. Οποτε μπορει να το ενοικιασει στο μελλον για παραπανω απο μια χρησεις. Πχ σκετο γραφειο, σκετη αποθηκη, αποθηκη και γραφειο μαζι οπως ειναι τωρα.
Οτι δε βγαλει απο εμενα τωρα, θα τα βγαλει σιγουρα στον επομενο.
Για παρομοιο ακινητο χωρις τις προσβασεις που εχει το ηδη υπαρχον και χωρις τη δυνατοτητα να φτιαχτει ραμπα, μου ζητησαν 800 ακατεβατα και χωρις δικαιωμα ανακαινισης.
Το ιδιο πραγμα συμβαινει σε σπιτι του αδερφου μου. Το ενοικιαζει φτηνα σε ενα παιδι που χτιζει δικο του σπιτι. Το παιδι αυτο γουσταρει να μαστορευει, οποτε τα συμψηφιζουμε στα νοικια.
Δεν νομιζω οτι το θεμα ειναι το δικο σου μαγαζι ή το σπιτι του αδερφου σου.
Οχι δε δαπανηθηκαν τοσα. Η τιμη ηταν 'παζαρεμα' μαζι με ανακαινιση.
H αληθεια ειναι οτι δεν βρισκεται σε εμπορικο σημειο, αλλα για τη δουλεια μου περισσοτερο 'στρατηγικο'.
Ειναι 116τμ. Η τιμη ειναι χωμα. Κερδισμενος βγαινει διοτι ηταν ανοικιαστο 5 χρονια, στα οποια δε το ζητησε κανεις. Στα + το οτι φτιαχτηκε ραμπα παραλληλα με τα σκαλοπατια για παλετοφορα μεχρι 2,30 υψος. Οποτε μπορει να το ενοικιασει στο μελλον για παραπανω απο μια χρησεις. Πχ σκετο γραφειο, σκετη αποθηκη, αποθηκη και γραφειο μαζι οπως ειναι τωρα.
Οτι δε βγαλει απο εμενα τωρα, θα τα βγαλει σιγουρα στον επομενο.
Για παρομοιο ακινητο χωρις τις προσβασεις που εχει το ηδη υπαρχον και χωρις τη δυνατοτητα να φτιαχτει ραμπα, μου ζητησαν 800 ακατεβατα και χωρις δικαιωμα ανακαινισης.
Ο λόγος που παρέμεινε 5 χρόνια ξενοίκιαστο όπως λες, είναι διότι δεν βρίσκεται σε εμπορικό σημείο και όχι διότι δεν ήταν φτιαγμένο. Αν βρισκόταν σε εμπορικό σημείο, θα είχε ενοικιαστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν ήταν.
Επομένως, το γεγονός το ότι εσύ το έφτιαξες δεν παρέχει -επί της ουσίας- στον ιδιοκτήτη κανένα ουσιαστικό όφελος, αφού και μελλοντικά (αφού εσύ το ξενοικιάσεις) θα αντιμετωπίσει την ίδια δυσκολία να το ενοικιάσει.
Ωστόσο, αν υποθέσουμε ότι η κατάσταση του ακινήτου ήταν αυτή εμπόδιζε το ακίνητο να ενοικιαστεί, τότε ήταν λάθος του ιδιοκτήτη που δεν έκανε λίγες μικροβελτιώσεις για να το ενοικιάσει, καθώς αναγκάστηκε να ρίξει υπερβολικά την τιμή.
Στην οποιαδήποτε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης δεν κερδίζει κάτι. Φυσικά εσύ καλά έκανες και κοίταξες το συμφέρον σου, αλλά απαντώ περισσότερο σε αυτό που είχες γράψει ότι ο ιδιοκτήτης βγαίνει κερδισμένος.
Απλά απο περιέργεια, αν ο ιδιοκτήτης δεν συμφωνήσει να σου αφαιρέσει ένα ποσό τι θα κάνεις?
Θα πληρώσεις πλακά να σου ξεκολλήσει τα πλακάκια που έβαλες, και εν συνεχεία να ξανακολλήσει τα πλακάκια που προυπήρχαν? Το ίδιο θα κάνεις και με τα ηλεκτρικά?
Καταρχάς οποιαδήποτε αλλαγή θα γινόταν με τη σύμφωνη γνώμη ιδιοκτήτη και με συμφωνία από πρίν τί θα γίνει μετά με τα λεφτά κτλ. Τώρα αν έπρεπε ντε και καλά να κάνω κάποιες αλλαγές και στα δύο παραδείγματα(πλακάκια-ηλεκτρικά) θα τα αντικαθιστούσα μόνος μου(δηλαδή δεν πληρώνω μάστορα) και σε ένα άλλο παράδειγμα με ψευδοροφές που άκουσα πρίν τη ξηλώνω και την πετάω. Για πόρτες που είπε ο φίλος στην αρχή δεν έχω άποψη. Ξαναλέω όμως οτι το λογικό είναι όταν θές να κάνεις μια αλλαγή να πιάνεις όμορφα και ωραία και τα συζητάτε. Τώρα αν δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης θα έπρεπε να τα δείς και να φύγεις από το συγκεκριμένο ακίνητο πριν το ενοικιάσεις καν. Δηλαδή το αν χρειαζόταν 10 αλλαγές το βλέπεις από το πρώτο λεπτό αφού ξέρεις οτι εσύ το θες έτσι και έτσι. Τότε πρέπει να συζητηθούν αυτά για να μη ξηλώνονται μετά παράθυρα και πόρτες και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα...
Καταρχάς οποιαδήποτε αλλαγή θα γινόταν με τη σύμφωνη γνώμη ιδιοκτήτη και με συμφωνία από πρίν τί θα γίνει μετά με τα λεφτά κτλ. Τώρα αν έπρεπε ντε και καλά να κάνω κάποιες αλλαγές και στα δύο παραδείγματα(πλακάκια-ηλεκτρικά) θα τα αντικαθιστούσα μόνος μου(δηλαδή δεν πληρώνω μάστορα) και σε ένα άλλο παράδειγμα με ψευδοροφές που άκουσα πρίν τη ξηλώνω και την πετάω. Για πόρτες που είπε ο φίλος στην αρχή δεν έχω άποψη. Ξαναλέω όμως οτι το λογικό είναι όταν θές να κάνεις μια αλλαγή να πιάνεις όμορφα και ωραία και τα συζητάτε. Τώρα αν δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης θα έπρεπε να τα δείς και να φύγεις από το συγκεκριμένο ακίνητο πριν το ενοικιάσεις καν. Δηλαδή το αν χρειαζόταν 10 αλλαγές το βλέπεις από το πρώτο λεπτό αφού ξέρεις οτι εσύ το θες έτσι και έτσι. Τότε πρέπει να συζητηθούν αυτά για να μη ξηλώνονται μετά παράθυρα και πόρτες και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα...
Στις επαγγελματικές μισθώσεις, στους όρους περί μεταβολών/βελτιώσεων του ακινήτου, αυτό που είθισται να γράφεται είναι ότι:
"Οποιαδήποτε μεταβολή γίνεται με την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη, ενώ μετά το πέρας της μισθώσεως οι βελτιώσεις παραμένουν προς όφελος του ακινήτου. Ο ιδιοκτήτης παρόλα αυτά, μπορεί να αξιώσει το ακίνητο να παραδοθεί στην αρχική του κατάσταση."
Εν ολίγοις, μετατροπές όπως γυψοσανίδες, ψευδοροφές, διαχωριστικά, διακόπτες, κλπ κλπ συνήθως μένουν στο ακίνητο. Το να ζητάς εσύ να σου αφαιρέσει ενοίκια, επειδή έβαλες πλακάκια/ψευδοροφές κλπ είναι όχι μόνο παράλογο, αλλά και ασύμφορο για εσένα.
Ακόμα λοιπόν και να παραβλέψουμε τον όρο που σου ανέφερα πριν, αν σου πει ο ιδιοκτήτης ότι δεν σου αφαιρεί ενοίκια, είναι προφανές ότι αποκλείεται να μπεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, στην διαδικασία να ξηλώσεις πλακάκια και να βάλεις αυτά που είχε.
Και περισσότερος κόπος είναι και θα στοιχίσει περισσότερο απο τα ενοίκια που ζητάς να σου αφαιρεθούν.
Manolis_karas
18-09-10, 18:47
Τα πάντα κανονίζονται από το συμφωνηθέντα στο συμβόλαιο ενοικίασης και ποιος θέλει να το σπάσει.
λοιπον εφυγε πηρε τη ψευδοροφη και το εμπορευμα εκοψε το ρευμα κι ανοιξε αλλου το μαγαζι
μου χρωσταει 4 νοικια εχει μπει ο οκτωβρης 5ος μηνας και το κλειδι δε το δινει (ολο το αναβαλει) που εχω μπλεξει ηθελα να ξερα
μετα σου λεει μη μπλεκεις με δικαστηρια
μα το μονο που μενει ειναι αυτο ή να πλακωθεις στο ξυλο
#^%^#% την κοινωνια μου μεσα
μηπως μπορει κανεις να μου πει τι γινεται τωρα που δε μου δινει το κλειδι μεχρι να ρωτησω τη δευτερα τον δικηγόρο θα χαζεψω
Εχω την εντυπωση πως δεν μπορεις και παλι να μπεις μεσα, οχι μονο για το κλειδι αλλα ισως κι επειδη επισημα δεν εχει αποχωρησει. Μπορει δηλαδη να χρειαζεται να υπογραψει καποιου ειδους δηλωση αποχωρησης. Το ειχα κανει, ειχα υποχρεωσει παλια ενα νοικαρη να μου υπογραψει τετοιο χαρτι, του στυλ "δεν εχω καμια απαιτηση", αλλα σε αλλη περιπτωση, αφησα αλλον να φυγει και την επομενη μερα απλως αλλαξα κλειδαρια χωρις τιποτε αλλο.
Και στις δυο περιπτωσεις, στις οποιες παρεπιπτοντως ειχα να κανω με αλητες, οχι γιατι δεν πληρωναν τα ενοικια αλλα και γιατι κοροιδευαν, τσαμπουκαλευονταν, και αφησαν και σημαντικοτατες ζημιες πισω τους, "χαρισα" τα ενοικια στην εφορια, γλιτωσα εγω δηλαδη την φορολογηση για αυτα και τους φεσωσα αυτους δεοντως ( ηθικη ικανοποιηση ).
Στην θεση σου, δε νομιζω οτι θα "κρατιομουν" αλλα θα φωναζα κλειδαρα για να αλλαξει κλειδαριες και για να μπορεσω να μπω να δω και το ακινητο.
ΟΜΩΣ.... !!!
Εαν αυτος ειναι οντως αλητης, μπορει και παλι να σε κατηγορησει για παραβιαση του χωρου του, αλλα και ταυτοχρονα, εχω την εντυπωση, πως εσυ θα μπορεις να απαιτησεις κανονικα το ενοικιο του Οκτωβριου.
Ετσι λοιπον, ισως ειναι προτιμοτερο να κανεις υπομονη και να περιμενεις τη συβουλη του δικηγορου.
ευχαριστω για την απαντηση
αυτο που με προβληματιζει ειναι το για ποιο λογο δε μου δινει το κλειδι
εχει απ τα μεσα σεπτεμβρη που αποχωρει χωρις καν να μας ενημερωσει χρωσταει κι ολας και οταν παιρνει ολα τα πραγματα δε δινει το κλειδι
ειναι σα να μη τον νοιαζει αν θα παω σε δικηγορο
για την ακριβεια με προκαλει να παω σε δικηγορο
εχει καποιο συμφερον??
τι να πω δε ξερω
Γιατι απλουστατα ειναι και βλακας. Νομιζει πως κανει καποια μαγκια και σε τιμωρει, την ωρα που χρωσταει τα ενοικια. Αστον, μιλα με τον δικηγορο σου την Δευτερα, βαλτον - τον δικηγορο- να του ζητησει τα νοικια κι αν δεν τα παρει χαρισε τα με τη δηλωση του 2011 στην εφορια και θα καταλαβει τη βλακεια που εκανε με την απανταχουσα.
Και φυσικα, θιξε και το ζητημα του μηνος Οκτωβριου, ο οποιος ειναι απαιτητος μιας και κραταει το κλειδι. Εαν αρχισει τα μα και τα μου, η σουμα θα γινει 5, 6, 7 και οσα μαζευτουν εως το μισθιο να περασει στα χερια σου. Ειπαμε χανεις εισοδημα αλλα αυτος θα χαλαστει. Αφου δεν θελει να ειναι κυριος....;)
αυτο που με προβληματιζει ειναι το για ποιο λογο δε μου δινει το κλειδι
εχει απ τα μεσα σεπτεμβρη που αποχωρει χωρις καν να μας ενημερωσει χρωσταει κι ολας και οταν παιρνει ολα τα πραγματα δε δινει το κλειδι
ειναι σα να μη τον νοιαζει αν θα παω σε δικηγορο
για την ακριβεια με προκαλει να παω σε δικηγορο
εχει καποιο συμφερον??
τι να πω δε ξερω
Συνήθως έτσι συμπεριφέρεσαι όταν υπάρχουν προηγούμενα, μαζεμένη οργή
Ειδικά στην επαγγελματική στέγη δεν θεωρώ κανέναν ηλίθιο ή με ελλειπή εμπειρία που θα τραβήξει τόσο το σχοινί, γιατί οι επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές
1.τον εξυπνο δικηγορο τοσο καιρο που το συζηταγατε και βλεπατε τι παει να κανει γιατι δεν τον ρωταγες τι πρεπει να κανεις?
2.τι Επιπτωσεις δηλ?ωραια και εδωσες τα νοικια στην εφορια και?λετε καποιος που εχει μπει μεσα στα νοικια να μην χρωσταει σε εφορια φπα, ικα κτλ?φυλακη δεν μπαινει για ενα ποσο οποτε απλα ανοιγει μαγαζι με αλλο οικογενειακο ονομα.Επιπλεον στο ονομα τους δεν θα εχουν τιποτα..
ειμαστε η καλυτερη χωρα οπου τα λαμογια πλουτιζουν.φανταστειτε ο ιδιοκτητης να το χε παρει με δανειο και να χρωστουσε και στην τραπεζα..
Λοιπον του εστειλα εξωδικο για 5 μηνες (και του τρεχοντος Οκτωβριου)
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σκοπος μου ειναι:
1) να παρω το κλειδι
2) να χαρισω τα ενοικια στο δημοσιο κι ας βγαλει ακρη μονος του μετα
ΔΕ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ
Ξερει καποιος απο προσωπικη εμπειρια ποιο θα πρεπει να ειναι το επομενο βημα (μετα το εξωδικο) για να πετυχω το σκοπο μου?
Μονο πανω στο συγκεκριμενο θα ηθελα απαντηση γιατι την αποφαση την εχω παρει και δε μ ενδιαφερουν τα λεφτα απ τα ενοικια που χανω.
Γιατι πηγες σε εξωδικο και οχι κατευθειαν σε αγωγη εξωσης ? Ειχα την εντυπωση πως δεν χρειαζοταν ... :hmm:
Οπως και να εχει ομως, τωρα ειναι θεμα δικηγορου, να προχωρησει στην εξωση, να παρει την αποφαση, να πληρωσεις ( :( ) τον δικαστικο επιμελητη και να παρεις το μισθιο σου. Προσοχη μονον γιατι νομιζω πως ειναι δυο διαφορετικα πραγματα η αγωγη εξωσης και η απαιτηση των ενοικιων. Να τα κανει και τα δυο ο δικηγορος.
τι να σου πω δε ξερω οτι μου ειπε καναμε
να πληρωσω τι να κανουμε συμβαινουν κι αυτα τουλαχιστον ξαναβρηκα την ηρεμια μου ας μιλησουν οι δικηγοροι κι οτι θελει ας γινει πολιτισμενα
δε μπορω να συννενοηθω μ αυτον σε καμια περιπτωση
λοιπον απολογισμος
καναμε εξωδικο που του δινει διορια 3 ημερες να πληρωσει τα νοικια και να δωσει το κλειδι
μετα αγωγη η οποια θα παρει 4 μηνες
εχει δικαιωμα 1 αναβολης οποτε αλλους 4 μηνες
οποτε σε ενα χρονο ξαναπαιρνω το κλειδι και 0 χρηματα καθως δεν εχει τιποτα στην κατοχη του
πραγματικα περαστικα μου ....
Πες του δικηγορου, στην ληξη της διοριας του εξωδικου, πριν καταθεσει την αγωγη, να τον παρει τηλεφωνο, αυτον ή τον δικηγορο του καλυτερα, να του εξηγησει οτι δεν εχει κανενα απολυτως συμφερον αυτος και οχι εσυ, να προχωρησει η διαδικασια, στην αναγκη δωσε το ελευθερο να διαπραγματευτει το σβησιμο-χαρισμα των ενοικιων με ανταλλαγμα την οικιοθελη αποχωρηση του και παρε το μισθιο στα χερια σου.
Μην ερθεις εσυ σε καμια απολυτως επικοινωνια μαζι του, μιας και απο οτι καταλαβαινω τα εχετε "τσουγκρισει" και ολο και καποια κουβεντα θα εχετε ανταλλαξει, και επιδιωξε να παρεις το ακινητο στην κατοχη σου. Τα νοικια ουτως ή αλλως ειναι χαμενα, εχεις υποστει ηδη μια ζημια, και δεν σε συμφερει η παραταση του χρονου καθως μπορει να βρεις καινουργιο νοικαρη.
29gk ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και την υποστηριξη μετα απο επικοινωνια μεσω τηλεφωνου πηραμε τα κλειδια
τα ενοικια πληρωθουν δε πληρωθουν δε με ενδιαφερουν μετα απο οσα περασα
δε θα προχωρισουμε δικαστικως δηλαδη
αυτος υποσχεθηκε οτι οταν μπορεσει θα τα πληρωσει
Περιττο να πω οτι ειμαι αυπνος και νηστικος απ τη τρομαρα μου
Ουτε στον εχθρο μου
Και παλι ευχαριστω
Manolis_karas
08-10-10, 20:15
Όπως έχω γράψει παραπάνω, είχα ακριβώς την ίδια περίπτωση.
Κλειστό το μαγαζί, χρέος ενοικίων αρκετών μηνών και απαίτηση του ενοικιαστή για αέρα (να του δώσω αρκετά χρήματα) για να μου δώσει το κλειδί. Το κλειδί μου το έδωσε την ημέρα που πήρα στα χέρια μου δικαστική απόφαση με την οποία μπορούσα να ανοίξω εγώ την πόρτα και να μπω μέσα χωρίς την συγκατάθεση του, έπειτα από ένα εξώδικο, δύο αναβολές και δύο δικαστήρια τα οποία μου κόστισαν αρκετά χρήματα. Ο ενοικιαστής δεν πλήρωσε δεκάρα, ούτε δικηγόρο είχε ούτε τίποτα, ήρθε μία φορά σε κάθε δικαστήριο και ζήτησε αναβολή. Δεν είχαμε μαλώσει ούτε καν υψώσει τη φωνή, απλά ήθελε χρήματα.
Οι δικηγόροι προτιμούν να στείλουν πρώτα ένα εξώδικο, είναι μία επίσημη απόδειξη προσπάθειας συνδιαλλαγής.
Κάνε ότι σου πει ο δικηγόρος σου, ξέρει περισσότερα.
χωρις να είμαι σίγουρος νομίζω οτι καλύτερα να πας σε ασφαλιστικά μέτρα να πάρεις τα κλειδιά του μαγαζιού πρώτα και μετά αγωγή αποζημίωσης
@ ADSLgr.com All rights reserved.