PDA

Επιστροφή στο Forum : Έρευνα: Το 50% των γυναικών δε χρησιμοποιεί anti-virus



Σελίδες : [1] 2

ipo
22-09-10, 23:22
Κοινωνιολογική μελέτη που διεξήχθη από την εταιρεία προϊόντων ασφαλείας G Data Software, επί δείγματος γυναικών 30 ετών, σχετικά με τα μέτρα προστασίας του υπολογιστή, κατέδειξε ότι οι περισσότερες εξ αυτών δε δίνουν μεγάλη σημασία στην προάσπιση του υπολογιστή με anti-virus.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το 23% των ερωτηθεισών θεωρεί απαραίτητη την επένδυση χρημάτων σε λογισμικό προστασίας του υπολογιστή, ενώ δε χρησιμοποιεί δωρεάν λογισμικό προστασίας. Προκειμένου να προστατέψουν τους υπολογιστές τους, μόνο οι μισές γυναίκες αγόρασαν πακέτο λογισμικού ασφαλείας. Το 49% των ερωτηθεισών ισχυρίζεται ότι δε χρησιμοποιεί λογισμικό προστασίας ή άλλο τρόπο προστασίας προκειμένου να προστατέψει σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές.

Η μελέτη επίσης αναφέρει ότι μία στις τέσσερις γυναίκες χρησιμοποιεί δωρεάν λογισμικό, ενώ ένα ακόμα 3% των γυναικών χρησιμοποιεί εμπορική έκδοση χωρίς άδεια. Επιπλέον, η πλειοψηφία των γυναικών νιώθει αρκετά ασφαλής όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των εγκατεστημένων προγραμμάτων στους υπολογιστές.

Παράπλευρες έρευνες από άλλους φορείς δείχνουν ότι το 36% των ανθρώπων δε χρησιμοποιεί anti-spyware, ενώ το 19% δε χρησιμοποιεί ούτε anti-virus. Το 5% εξ αυτών δε χρησιμοποιεί καν hardware ή software firewall, παρόλο που διαθέτει ευρυζωνική γραμμή, η οποία εκθέτει τον υπολογιστή του περισσότερο.

Η σύσταση των ερευνητών είναι η χρήση anti-virus στα PC, ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση από malware. Οι χρήστες θα πρέπει να ρυθμίσουν τον τακτικό έλεγχο σε καθημερινή βάση όλων των συστημάτων που συνδέονται στο διαδίκτυο, ώστε να μειώσουν το ενδεχόμενο μόλυνσης. Επιπλέον οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να ενημερώνουν τακτικά όχι μόνο το λογισμικό προστασίας, αλλά και το λειτουργικό τους σύστημα, το browser, καθώς και κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιούν που πιθανώς περιέχει κενά ασφαλείας.



Πηγή: SPAMfighter (http://www.spamfighter.com/News-15048-Nearly-50-Women-Dont-Use-Anti-virus-Software.htm)

GZahos
22-09-10, 23:42
Και το 50% που χρησιμοποιει, δεν νομιζω να το θεωρει ιδιαιτερα αναγκαιο...

ειδικα αν κρινω απο την δικια μου, μου σπουδασε και τεχνικος δικτυων... :p

Arkady
22-09-10, 23:48
Στατιστικώς οι περισσότερες φίλες/γνωστές μου, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του άρθρου...Δεν έχουν ιδέα περί ασφάλειας υπολογιστή....

Νikosanagn
22-09-10, 23:51
Είναι επειδή το άλλο 50 % χρησιμoποιεί linux :p

ipo
22-09-10, 23:51
Στατιστικώς οι περισσότερες φίλες/γνωστές μου, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του άρθρου...Δεν έχουν ιδέα περί ασφάλειας υπολογιστή....
Δυστυχώς έτσι είναι πολλοί φίλοι μου ανεξαρτήτως φύλου. Ίσως οι κοπέλες με τέτοια αντιμετώπιση της ασφάλειας να είναι λίγο περισσότερες ποσοστιαία, αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο.

manoulamou
22-09-10, 23:58
Μου θυμισατε το επικαιρο ανεκδοτο με τον Γαλλο πολιτη
που εβαλε ανακοινωση πως οι μισοι δημοτικοι συμβουλοι ειναι γουρουνια
και οταν υποχρεωθηκε να αναιρεσει εγραψε πως οι μισοι δημοτικοι συμβουλοι δεν ειναι γουρουνια...
Εννοειται πως ανηκω στο 51%...:p

mondark
23-09-10, 00:10
εσείς εμείς άντε να είναι ένα 5% που ασχολείται κάπως σοβαρά με τους υπολογιστές.οι περισότεροι θεωρούν ότι είναι ένα μέσο για το facebook youtube,μεχρι εκει φτανουν οι γνώσεις τους..

nightfall2k5
23-09-10, 00:29
αμα το χουν το pc για να μπαινουν στο facebook/youtube τι να το κανουν το av...


και μια φορα που θα κολλησει, θα το φτιαξει ο γκομενος... standard πραματα.

psyxakias
23-09-10, 00:45
Εγώ πάλι διαφωνώ με την έρευνα, διότι αρκετές μου έχουν ζητήσει μετά από φορμάτ να βάλω και antivirus. Από εκεί και πέρα, οι άντρες είναι πιο ψυλλιασμένοι διότι θέλουν να μπαίνουν σε τσοντοsites. Το έλαβε αυτό ως παράμετρο η έρευνα; :lol:

........Auto merged post: psyxakias πρόσθεσε 0 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα αργότερα ........


αμα το χουν το pc για να μπαινουν στο facebook/youtube τι να το κανουν το av...Ενώ οι άντρες το θέλουν όλοι για "δουλειά"; :whistle:

Φευ...Γάτος
23-09-10, 00:48
Το μόνο που παρακαλάνε να μάθουν απ΄τον υπολογιστή, είναι το πως να πατούν το κουμπάκι της μονάδας και να μπαίνει αυτόματα στα σχόλια του Facebook έχοντας ήδη αναπτυχθεί, αυτομάτως επίσης, τα πιο πρόσφατα...

Η αδερφή μου εχθές ήρθε στο PC μου, πάτησε ένα κουμπάκι, μπήκε σε κλάσμα δευτερολέπτου στο Facebook και αναρωτιόταν πως έγινε αυτό... «το δικό μου για να μπει στο facebook, κάνει μια ώρα» μου λέει... Φανταστείτε τώρα, τι κατάσταση επικρατεί μέσα στο PC της. Και μου είπε να πάω... Αμ δε... Παλιά τα τρίωρα που έτρωγα να στρώνω υπολογιστές...

Εγώ ας πούμε, όπως λέει και ο ψυχάκιας, σήμερα έφαγα ένα τρίωρο να Customάρω γενικά τα Windows. Σοβαρά πράματα. Όχι Facebook και αηδίες... α-χα-χα!

ipo
23-09-10, 01:15
Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιοι χρήστες δεν εκθέτουν μόνο τα δικά τους προσωπικά και οικονομικά στοιχεία στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα επιβαρύνουν την κοινωνία με το να γίνονται μέρος ενός botnet που στέλνει spam, μοιράζει malware, υποκλέπτει ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία, εξαπολύει DDOS επιθέσεις. Επομένως η εγρήγορση του απλού χρήστη είναι υπόθεση όλων μας.

Το τι AVG Free και Avast Free έχω εγκαταστήσει σε φίλες και φίλους δε λέγεται. :)

psyxakias
23-09-10, 01:28
Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιοι χρήστες δεν εκθέτουν μόνο τα δικά τους προσωπικά και οικονομικά στοιχεία στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα επιβαρύνουν την κοινωνία με το να γίνονται μέρος ενός botnet που στέλνει spam, μοιράζει malware, υποκλέπει ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία, εξαπολύει DDOS επιθέσεις. Επομένως η εγρήγορση του απλού χρήστη είναι υπόθεση όλων μας.Όλα αυτά μπορούν να μειωθούν (έως εξαφανιστούν) σε επίπεδο παρόχου, με ένα αξιόπιστο NIDS στην εξερχόμενη κίνηση (που θα "κόβει" και θα ενημερώνει τους vulnerable συνδρομητές), διότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι χρήστες. Ακόμα και έναν-έναν να φτιάξεις τους Η/Υ των ελλήνων χρηστών, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με 500M Κινέζους χρήστες διαδικτύου.

Το θέμα είναι ότι κάτι τέτοιο κοστίζει στον πάροχο (σε εξοπλισμό, οργάνωση, ακόμα και προσωπικό για να επιλύουν προβλήματα τηλεφωνικώς), οπότε αν υπήρχε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα σε συνδυασμό με νομική επιβολή.. θα μπορούσαν όλο και περισσότεροι πάροχοι να το εφαρμόζουν. Βέβαια εκεί μπαίνει και άλλο θέμα, περί network neutrality αλλά λύσεις βρίσκονται αν υπάρχει καλή θέληση.

aiolos.01
23-09-10, 03:45
Πραγματικά δεν με εκπλήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας... :p

aris20
23-09-10, 04:27
Εγώ ούτε που χρησιμοποιώ Antivirus, αν θέλεις να έχεις ένα PC να ανοίγει γρήγορα, να εκμεταλεύεσαι την RAM/CPU στο τέρμα, τι να το κάνεις...?

Θεωρώ χαζομάρα την υπερβολική ασφάλεια ειδικά αν γνωρίζει κάποιος από PC, εγώ παράδειγμα κατεβάζω πάντα από Private Tracker, γνωστές εταιρίες π.χ. nvidia και ότι Crack χρησιμοποιώ είναι συνήθως Serial Key, η χρησιμοποιώ ήδη αυθεντικά προγράμματα, παιχνίδια..

Οπότε που θα κολλήσω ιούς? Είναι δύσκολο, πλέον.. Πάνε οι εποχές με τον IE6 που έμπαινες στο www.x*x.com και κολλούσες έναν Dialer η ένα Trojan και τα XP κρασάρανε με μπλέ οθόνες..

Και οι κοπέλες δεν κολάνε ιούς, σπάνια, συνήθως πολύ Spyware λόγω Emoticon,Plug-in στο MSN και καμιά 10αριά Toolbars (Ask.com, googletoolbars κτλ) και επίσης σε sites όπως Facebook/hi5/Myspace δεν υπάρχουν ιοί.

Georgevtr
23-09-10, 05:31
Στην αμερική φαντάζομαι,έγινε η έρευνα.Στην Ελλάδα πολύ φοβάμαι ότι το ποσοστό είναι αρκετά μεγαλύτερο...

Seitman
23-09-10, 07:27
Εγώ ακόμα θυμάμαι το 1990 που ήμουν στο Λύκειο τη στιγμή που με πλησιάζει μια συμμαθήτριά μου και μου λέει: "Δημήτρη έχω ένα πρόγραμμα που βγάζει ένα μπαλάκι και πηγαίνει πέρα-δώθε στην οθόνη. Το θέλεις???" :vava::stunned:
Οι παλιοί μπορείτε να φανταστήτε ότι ήταν ο ιος Ping Pong, κατά τα άλλα αθώος αφού το μόνο που έκανε ήταν να εμφανίζει το μπαλάκι στην οθόνη...

manoulamou
23-09-10, 08:26
"Δημήτρη θέλω το πρόγραμμα που βγάζει τον Παγκαλο να πηγαίνει πέρα-δώθε στην οθόνη.*
Το έχεις???"



*εαν ξερναει οσα φαγαμε παρεα ακομη καλυτερα...


κλοπιράιτ by manoula sas:p

Asmodeus
23-09-10, 08:38
Παντως εγω τοσα χρονια 4+ με το Avast Free δεν εχω "κολλεισει" τιποτα γιατι απλα προσεχω που μπαινω και δεν κατεβαζω οτι μου ερθει (βλ. πειρατικα κλπ)

iakoboss7
23-09-10, 08:44
εαν οντως ξερεις τι κανεις και μπαινεις μονο σε "καλες" σελιδες (πχ nvidia) και κατεβαζεις μονο απο αυτες τις σελιδες και δεν μπαινεις οπου να νε αλλα μονο σε "safe" σελιδες τοτε δεν υπαρχει και λογος να εχεις καποιο antivirus h firewall η οτιδηποτε αλλο...

εαν δεν ξερεις τι κανεις η νομιζεις πωςς ξερεις (η και να ξερεις ακομα) ειναι καλυτερο να εχεις κατι να σε "φυλάει", αν και εγω προσωπικα περισσότερα προβληματα ειχα οταν κολλαγε πριν 2 χρονια το nod32 παρα απο ιους κλπ και ετσι δεν ξαναβαλα ποτε και ποτε δεν ειχα καποιο (εμφανες τουλάχιστον) προβλημα με ιους κλπ

manoulamou
23-09-10, 08:48
Επισης δεν εμπιστευομαστε ανεξελεγκτα τη χρηση εστω και προσωρινη σε φιλους/συγγενεις
ουτε ανοιγουμε συνημμενα σε emails ακομη κι αν ξερουμε τον αποστολεα...
:twisted:
Οσες φορες την "πατησα"*** ηταν απο τριτους που μπηκαν να ριξουν μια ματια!











***καπου εκει εμαθα τι εστι admins rights:p

opeth
23-09-10, 08:57
Επισης δεν εμπιστευομαστε ανεξελεγκτα τη χρηση εστω και προσωρινη σε φιλους/συγγενεις
ουτε ανοιγουμε συνημμενα σε emails ακομη κι αν ξερουμε τον αποστολεα...
:twisted:
Οσες φορες την "πατησα"*** ηταν απο τριτους που μπηκαν να ριξουν μια ματια!


***καπου εκει εμαθα τι εστι admins rights:p

Quoted for truth. Κι ας γίνομαι "περίεργος" ή κακός. Ή άμα δεν έχω όρεξη, τους αφήνω με Sandboxie. :p


Και on-topic, εγώ τουλάχιστον όσες γυναίκες γνωρίζω έχουν Antivirus. Έχουν όμως και πολλές toolbars, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω.

aris20
23-09-10, 09:01
εαν οντως ξερεις τι κανεις και μπαινεις μονο σε "καλες" σελιδες (πχ nvidia) και κατεβαζεις μονο απο αυτες τις σελιδες και δεν μπαινεις οπου να νε αλλα μονο σε "safe" σελιδες τοτε δεν υπαρχει και λογος να εχεις καποιο antivirus h firewall η οτιδηποτε αλλο...

εαν δεν ξερεις τι κανεις η νομιζεις πωςς ξερεις (η και να ξερεις ακομα) ειναι καλυτερο να εχεις κατι να σε "φυλάει", αν και εγω προσωπικα περισσότερα προβληματα ειχα οταν κολλαγε πριν 2 χρονια το nod32 παρα απο ιους κλπ και ετσι δεν ξαναβαλα ποτε και ποτε δεν ειχα καποιο (εμφανες τουλάχιστον) προβλημα με ιους κλπ

+1.000
Συμφωνώ απολύτως.. :oneup:

Τα antivirus είναι για αυτούς που μπαίνουν και κατεβάζουν αρχεία άγνωστης προέλευσης, και κάνουν επικίνδυνο σερφάρισμα..

Εγώ αν θελήσω να μπώ σε σελίδες με υλικό παράξενο, και γενικά επικύνδινο, μπαίνω από το Virtual Machine που έχω εγκαταστήσει τα Windows XP.. ;)

ares
23-09-10, 09:11
Η "ασφαλής" χρήση του υπολογιστή είναι μύθος. Μου θυμίζει λίγο την ανοησία όσων κάνουν sex χωρίς προφυλακτικό γιατί .. δεν πάνε με όποια και όποια, προσέχουν κλπ.. Ναι, καλά. Το πόσο προσεκτικά σερφάρει κάποιος ορίζει απλά το πόσο συχνά θα συναντήσει ιούς, όχι το αν θα τους συναντήσει

Από την εμπειρία μου, όσοι δηλώνουν πως και καλά ξέρουν τι κάνουν και δεν έχουν ανάγκη απο antivirus, είναι τα μεγαλύτερα θύματα. Γιατί αν κάποιος πιστεύει πως δεν είναι απαραίτητο, είναι εξ' ορισμού άσχετος . Κατα περίεργο τρόπο, οι πλέον άσχετοι είναι και αυτοί που δηλώνουν πως "ξέρουν τι κάνουν". Ίσως γιατί όσο ψάχνεσαι, τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις πράγματα που δεν ξέρεις.Αν δεν ψάχνεσαι, αισθάνεσαι ασφαλής/

Κι επειδή οι γυναίκες γενικά δεν πολυψάχνονται με τους υπολογιστές, αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην άγνοιά τους και δεν χρησιμοποιούν antivirus.

manoulamou
23-09-10, 09:39
Προσεχω στο sex ==> λογια μεγαλων ανδρων ηδη φορεων
Το ελεγχω σε αλκοολ/ουσιες ==> ειμαι υποψηφιος για κεθεα

Προσεχω γι αυτο δεν εχω αναγκη AV κοκ ==> τι εχει το ~!@@#% και κολλαει;::rolleyes:

http://www.techsupportalert.com/content/probably-best-free-security-list-world.htm

JethroTull
23-09-10, 09:50
Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε "περίεργα" sites για να κολλήσεις ιό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ανοιχτή ή ευάλωτη θύρα. Οι χάκερς συνήθως απλά σκανάρουν τυχαία ip μέχρι ωσότου βρούνε κάποιον ευάλωτο υπολογιστή.

Γι'αυτό και εγώ θεωρώ το firewall πιο σημαντικό από το antivirus.

Asmodeus
23-09-10, 10:02
Δηλαδη θεωρητε οτι καποιος με δωρεαν εκδοσεις αντιβιωτικων και firewall χρησημοποιωντας ασφαλη site (youtube,adslgr κλπ) , χωρις να κατεβαζει πειρατικα κλπ παρα μονο κανα patch απο official sites εταιριων (βλ. blizzard ας πουμε) κινδυνευει τρομερα ας πουμε. Εγω δοξα το Θεο οσα χρονια εχω Η/Υ (9 περιπου) δεν εχω "απειληθει" , παρα μονο οταν εμπαινε ο αδερφος καμια φορα σε μαμακιες και παλι το αντιβιωτικο τα εβρισκε και τα περιοριζε. Ουτε ποτε δεν μου εχει μπει keylogger κλπ.

aris20
23-09-10, 10:07
Ωραία, τότε είμαι μέσα στους τυχερούς που δεν κολλήσαν ιό εδώ και 1,5 χρόνο σε 4 υπολογιστές..

Τώρα ο ιός πώς θα "πηδήξει" μέσα από τον firefox η τον google chrome, στο filesystem των windows δεν ξέρω..

Ο αφελής ειναι αυτός που δεν έχει ούτε antivirus, και κατεβάζει ανεξέλεγκτα .exe από το ίντερνετ..
Αλλά ξέχασα forum είναι εδώ, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, όλο και κάποιος θα εχει μια άλλη άποψη..

Και δεν μου λες οι χάκερ πώς θα μάθουν την τυχαία IP σου..? Πώς θα εκτελέσουν μια ενέργεια από μακριά ώστε να μεταφερθεί στο λειτουργικό σου..? Θύρα..? Μάλλον είμαι εντελώς άσχετος.. Γιατί δεν φοβάμαι και τίποτα..

Αλλά όκ

η IP μου είναι 94.68.65.64...
Ορίστε περιμένω να δώ αν μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε... Έχω ανοιχτές τις θύρες οπότε μπείτε όλοι...

sa1901
23-09-10, 10:12
Προσεχω γι αυτο δεν εχω αναγκη AV κοκ ==> τι εχει το ~!@@#% και κολλαει;::rolleyes:

:rofl:


Σοβαρά πάντως όταν βλέπεις να έρχονται άτομα και να σου λένε: "Πήρα υπολογιστή. Μπορείς να μου δείξεις πώς να μπω στο FB και να βλέπω video στο youtube;" τι να περιμένεις; Εδώ ο άλλος δεν ξέρει ότι δεν πατάμε το κουμπί που ανοίξαμε τον υπολογιστή, όταν θέλουμε να τον κλείσουμε... θα έχει ακούσει την λέξη antivirus;

MikeS.
23-09-10, 10:14
Η "ασφαλής" χρήση του υπολογιστή είναι μύθος. Μου θυμίζει λίγο την ανοησία όσων κάνουν sex χωρίς προφυλακτικό γιατί .. δεν πάνε με όποια και όποια, προσέχουν κλπ.. Ναι, καλά. Το πόσο προσεκτικά σερφάρει κάποιος ορίζει απλά το πόσο συχνά θα συναντήσει ιούς, όχι το αν θα τους συναντήσει

Από την εμπειρία μου, όσοι δηλώνουν πως και καλά ξέρουν τι κάνουν και δεν έχουν ανάγκη απο antivirus, είναι τα μεγαλύτερα θύματα. Γιατί αν κάποιος πιστεύει πως δεν είναι απαραίτητο, είναι εξ' ορισμού άσχετος . Κατα περίεργο τρόπο, οι πλέον άσχετοι είναι και αυτοί που δηλώνουν πως "ξέρουν τι κάνουν". Ίσως γιατί όσο ψάχνεσαι, τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις πράγματα που δεν ξέρεις.Αν δεν ψάχνεσαι, αισθάνεσαι ασφαλής/

Κι επειδή οι γυναίκες γενικά δεν πολυψάχνονται με τους υπολογιστές, αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην άγνοιά τους και δεν χρησιμοποιούν antivirus.



Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε "περίεργα" sites για να κολλήσεις ιό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ανοιχτή ή ευάλωτη θύρα. Οι χάκερς συνήθως απλά σκανάρουν τυχαία ip μέχρι ωσότου βρούνε κάποιον ευάλωτο υπολογιστή.

Γι'αυτό και εγώ θεωρώ το firewall πιο σημαντικό από το antivirus.


Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρει κάποιος που μιλάει για ασφαλή χρήση...Παλιά είχα μπει κι εγώ στο τρυπάκι και έλεγα "εντάξει μωρέ άμα προσέχω εγώ...δεν πρόκειται να πάθει τίποτα... " :rofl: :rofl: Αργότερα όμως λόγω κάποιου προβλήματος θέλησα να ενημερωθώ καλά περί του θέματος και κατάλαβα (με λίγα λόγια) πως pc με οποιαδήποτε σύνδεση internet μόνο με την σύνδεση του διατρέχει κίνδυνο...Και επειδή έχω χρησιμοποιήσει και ο ίδιος πρόγραμμα ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί το scanαρισμα των port σου....Χωρίς AV και την συνεχή ενημέρωσή του είσαι στο στόμα του λύκου... :p

tzelen
23-09-10, 10:17
Με λυπεί να κατασπαταλούνται πόροι και εργατοώρες για να χρηματοδοντούνται/αναλύονται τέτοιες έρευνες.
Φαντάζομαι κάποιους μαρκετίστες, για να δικαιολογίσουν το μισθό τους, να σκαρφίζονται έρευνες, για να πουλήσουν pie charts και προβλέψεις αύξησης πωλήσεων. :gun:

ipo
23-09-10, 11:28
Τα antivirus είναι για αυτούς που μπαίνουν και κατεβάζουν αρχεία άγνωστης προέλευσης, και κάνουν επικίνδυνο σερφάρισμα..
Το code injection (http://en.wikipedia.org/wiki/Code_injection) είναι τόσο αποτελεσματικότερο όσο πιο ασφαλές υποτίθεται ότι είναι το site στο οποίο γίνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρήστες όπως εσύ πάνε χαμένοι από χέρι και δεν ξέρουν από πού τους ήρθε.

Σχετικά με τα ασφαλή site κοινωνικής δικτύωσης που ανέφερες σε άλλο μήνυμα, θα χρειαστεί να διαβάσεις το προχθεσινό παράδειγμα με το twitter (το οποίο λύθηκε βέβαια, αλλά έγινε πανικός μέσα σε μία μέρα).
Mouseover Exploit Spreads Porn on Twitter (http://www.reuters.com/article/idUS67049387020100921)
Στο εξής λοιπόν, εκτός από τα site που επιλέγεις να επισκεφτείς, ίσως θα πρέπει να διπλοσκέφτεσαι πριν περάσεις το ποντίκι πάνω από link, μην έχοντας antivirus.

Σίγουρα η προσεκτική περιήγηση στο διαδίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια. Εκείνοι που νιώθουν ασφαλείς την πατάνε περισσότερο.

tzelen
23-09-10, 11:37
Το code injection (http://en.wikipedia.org/wiki/Code_injection) είναι τόσο αποτελεσματικότερο όσο πιο ασφαλές υποτίθεται ότι είναι το site στο οποίο γίνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρήστες όπως εσύ πάνε χαμένοι από χέρι και δεν ξέρουν από πού τους ήρθε.

Σχετικά με τα ασφαλή site κοινωνικής δικτύωσης που ανέφερες σε άλλο μήνυμα, θα χρειαστεί να διαβάσεις το προχθεσινό παράδειγμα με το twitter (το οποίο λύθηκε βέβαια, αλλά έγινε πανικός μέσα σε μία μέρα).
Mouseover Exploit Spreads Porn on Twitter
Στο εξής λοιπόν, εκτός από τα site που επιλέγεις να επισκεφτείς, ίσως θα πρέπει να διπλοσκέφτεσαι πριν περάσεις το ποντίκι πάνω από link μην έχοντας antivirus.

Σίγουρα η προσεκτική περιήγηση στο διαδίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια. Εκείνοι που νιώθουν ασφαλείς την πατάνε περισσότερο.

Αν ήθελες να βάλεις κάποιο Link, εκ παραδρομής μάλλον ξεχάστηκε :)

grayden
23-09-10, 11:44
Αν ήθελες να βάλεις κάποιο Link, εκ παραδρομής μάλλον ξεχάστηκε :)
http://www.google.com/search?q=Mouseover+Exploit+Spreads+Porn+on+Twitter&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

partblah1990
23-09-10, 11:47
Τα στατιστικά είναι να μη τα πολυεμπιστεύεσαι...

Parrot
23-09-10, 12:18
Επειδη τυχαινει να ανηκω στους "ασχετους" της πληροφορικης, αν και ειμαι καθηγητης Πληροφορικης εδω και χρονια, ενα πραμα εχω να πω σε οσους "εξυπνους" πιστευουν οτι χωρις κανενα antivirus ή/και firewall συστημα μπορει να την βγαζουν καθαρη επ' αοριστο, αρκει να ειναι προσεκτικοι !!! Τα ιδια ακριβως λενε και οι "εξυπνοι" που κανουν σεξ χωρις προφυλακτικο και διαλαλουν οτι ειναι αχρηστο, κοβει την απολαυση, οτι αν διαλεγεις σωστα τον συντροφο σου δεν υπαρχει κινδυνος, κτλ κτλ ... Εεε αυτοι ειναι που κολλανε πρωτοι κανα AIDS ή καμια αλλη σοβαρη μολυνση ... Τα συμπερασματα δικα σας !!! ;)

tzelen
23-09-10, 12:25
http://www.google.com/search?q=Mouseover+Exploit+Spreads+Porn+on+Twitter&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Φιλική υπενθύμιση στον ipo ήταν, μπορούσα να το ψάξω και μόνος μου :oneup:

aris20
23-09-10, 12:38
Επειδη τυχαινει να ανηκω στους "ασχετους" της πληροφορικης, αν και ειμαι καθηγητης Πληροφορικης εδω και χρονια, ενα πραμα εχω να πω σε οσους "εξυπνους" πιστευουν οτι χωρις κανενα antivirus ή/και firewall συστημα μπορει να την βγαζουν καθαρη επ' αοριστο, αρκει να ειναι προσεκτικοι !!! Τα ιδια ακριβως λενε και οι "εξυπνοι" που κανουν σεξ χωρις προφυλακτικο και διαλαλουν οτι ειναι αχρηστο, κοβει την απολαυση, οτι αν διαλεγεις σωστα τον συντροφο σου δεν υπαρχει κινδυνος, κτλ κτλ ... Εεε αυτοι ειναι που κολλανε πρωτοι κανα AIDS ή καμια αλλη σοβαρη μολυνση ... Τα συμπερασματα δικα σας !!! ;)

Καλά, βάλτε εσείς οι εξυπνότεροι ένα Kaspersky/Nod32/Panda και χάστε ένα 10-30% της ταχύτητας σας απο το ίντερνετ και στην απόκριση του συστήματος σας..
Φορτώστε την ram, κ καθυστερίστε όσο θέλετε το boot time..

Εγώ σαν "έξυπνος", προτιμάω μάλλον να κολλήσω το... <<aids>> και να απολαύσω και το γρήγορο σερφάρισμα..

Μια μέρα ήθελα να βρώ ιούς για την πλάκα για να δώ τι λέει το antivirus και δεν μπορούσα....... Δεν υπήρχε πουθενά..

ipo
23-09-10, 13:05
Φιλική υπενθύμιση στον ipo ήταν, μπορούσα να το ψάξω και μόνος μου :oneup:
Ευχαριστώ για την επισήμανση της παράλειψης.

Κάποιος ιός πετάχτηκε και μου έσβησε το link. :p :lol:

........Auto merged post: ipo πρόσθεσε 22 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Καλά, βάλτε εσείς οι εξυπνότεροι ένα Kaspersky/Nod32/Panda και χάστε ένα 10-30% της ταχύτητας σας απο το ίντερνετ και στην απόκριση του συστήματος σας..
Φορτώστε την ram, κ καθυστερίστε όσο θέλετε το boot time..

Εγώ σαν "έξυπνος", προτιμάω μάλλον να κολλήσω το... <<aids>> και να απολαύσω και το γρήγορο σερφάρισμα..

Μια μέρα ήθελα να βρώ ιούς για την πλάκα για να δώ τι λέει το antivirus και δεν μπορούσα....... Δεν υπήρχε πουθενά..
Είναι γεγονός ότι μειώνεται η αποκρισιμότητα του συστήματος με τα προγράμματα προστασίας (antivirus, firewall, anti-spyware). Η δική μου άποψη είναι ότι αξίζει αυτή η υποχώρηση, όπως αξίζει η αίσθηση που χάνεις με το να φοράς κράνος οδηγώντας "μοτοσακό" (για να θυμηθώ τη λέξη που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι :p), ο χρόνος που χάνεις προκειμένου να κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις την πόρτα του σπιτιού σου.

Κατά τα άλλα, αν χρησιμοποιείς flash disk για να μεταφέρεις αρχεία σε υπολογιστές φίλων, χωρίς δεν έχεις απενεργοποιήσει το autorun, δίνω 70% πιθανότητα να έχεις κολλήσει ιό από εκεί, αφού δεν έχεις anti-virus.

Γιώργος Κ
23-09-10, 13:34
Και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα ήθελα να ξέρω ρεαλιστικά το αντίστοιχο ποσοστό για το ποσοστό λήψης προληπτικών μέτρων και στην προσωπική τους ζωή για... σερβάρισμα σε νέους... ιστότοπους. Θα ρωτήσει εύλωγα κάποιος: μπορεί τα δύο αυτά ποσοστά να συνδέονται? Κάποιος ψυχολόγος θα μπορούσε να αποφανθεί πως ναι, συνδέονται: είναι το γνωστό (homepage, bookmarks) και το άγνωστο (google search)! Γι'αυτό και στην κατηγορία μυαλό υπάρχει η υποκατηγορία γυναικείο μυαλό...!!!

Χαιρετώ
Γιώργος

MichaelSE
23-09-10, 13:42
Καλά, βάλτε εσείς οι εξυπνότεροι ένα Kaspersky/Nod32/Panda και χάστε ένα 10-30% της ταχύτητας σας απο το ίντερνετ και στην απόκριση του συστήματος σας..
Φορτώστε την ram, κ καθυστερίστε όσο θέλετε το boot time..

Εγώ σαν "έξυπνος", προτιμάω μάλλον να κολλήσω το... <<aids>> και να απολαύσω και το γρήγορο σερφάρισμα..

Μια μέρα ήθελα να βρώ ιούς για την πλάκα για να δώ τι λέει το antivirus και δεν μπορούσα....... Δεν υπήρχε πουθενά..

Αν θέλεις να βρεις κάποιον ιό για να δεις πώς αντιδράει το antivirus, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον EICAR (http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm), που είμαι όμως σίγουρος ότι τον ξέρεις, μια που ασχολείσαι τόσο πολύ με το security ώστε να έχεις τόσο απόλυτες απόψεις.

Αν πάντως εκτός από τη διασκέδασή σου στο PC ασχολείσαι και με online αγορές ή internet banking ή αν έχεις mail, videos, φωτογραφίες και γενικά data που δεν θέλεις να βρεθούν ξαφνικά στη Ρωσία και από εκεί σε όλο τον κόσμο, καλό θα ήταν να ξανασκεφτείς να κάνεις μία παραχώρηση στην ταχύτητα και να βάλεις ένα antivirus και ένα firewall. Γιατί το pc σου δέχεται επίθεση κατά μέσο όρο μέσα σε 20 λεπτά από τότε που πηγαίνει online (http://www.pcworld.com/article/117557/what_you_should_know_about_firewalls.html)(σύμφωνα με έρευνες του 2004 - τώρα ο χρόνος θα είναι αρκετά μικρότερος - το 2003 ήταν 40 λεπτά). Και χωρίς να επισκεφτείς κάποιο site. Απλά να είσαι online...

Asmodeus
23-09-10, 14:04
Κρισημη ερωτηση

Κατα ποσο ειναι αποτελεσματικα τα δωρεαν αντιβιωτηκα και firewall?

Προσωπικη εμπειρια -->για ενα μεσο χρηστη που ψιλο προσεχει τι κανει ειναι πολυ ικανοποιητηκα

Εσεις τι λετε γι αυτο?

tsoukase
23-09-10, 14:10
Υπάρχουν τρεις υπο-ομάδες γυναικών: αυτές που βάζουν οι ίδιες anti-virus (10%), αυτές που τους το βάζουν άλλοι (40%) και οι υπόλοιπες που δεν έχουν. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες (το 90%) είναι εκτεθιμένες σε υποκλοπή είτε online, είτε από αυτόν που έχει τη διαχείρηση του PC τους.
Συνεπώς η συμβουλή είναι: γυναίκες μην κρατάτε τα προσωπικά σας δεδομένα σε ψηφιακή μορφή (εκτός αν είναι στο facebook :p)

trd64
23-09-10, 14:12
η IP μου είναι 94.68.65.64...
Ορίστε περιμένω να δώ αν μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε... Έχω ανοιχτές τις θύρες οπότε μπείτε όλοι...

Αυτό δεν είναι καλό.
Ώσπου να σε δοκιμάσουν μπορεί να έχει πάρει την IP σου κάποιος άλλος.

MichaelSE
23-09-10, 14:14
Κρισημη ερωτηση

Κατα ποσο ειναι αποτελεσματικα τα δωρεαν αντιβιωτηκα και firewall?

Προσωπικη εμπειρια --> ενα μεσο χρηστη που ψιλο προσεχει τι κανει ειναι πολυ ικανοποιητηκα

Εσεις τι λετε γι αυτο?

Οι μηχανές που χρησιμοποιούν οι free εκδόσεις των δωρεάν antivirus είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αντίστοιχες των πληρωμένων εκδόσεων (ισχύει τουλάχιστον για τα Avast, Avira, AVG, αλλά νομίζω ότι ισχύει για όλα).

Η διαφορά είναι σε επιπλέον features που δίνονται στις πληρωμένες εκδόσεις που ανάλογα με το antivirus μπορεί κάποιος να τα θέλει ή όχι (π.χ. scheduled scans, network drive scans κτλ).

pronek
23-09-10, 14:15
Και αυτό το 50 % σίγουρα το antivirus το έχουν αγοράσει και δεν είναι crackarismeno !! :p

MichaelSE
23-09-10, 14:15
Οι μηχανές που χρησιμοποιούν οι free εκδόσεις των δωρεάν antivirus είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αντίστοιχες των πληρωμένων εκδόσεων (ισχύει τουλάχιστον για τα Avast, Avira, AVG, αλλά νομίζω ότι ισχύει για όλα).

Η διαφορά είναι σε επιπλέον features που δίνονται στις πληρωμένες εκδόσεις που ανάλογα με το antivirus μπορεί κάποιος να τα θέλει ή όχι (π.χ. scheduled scans, network drive scans κτλ).

Συμπλήρωση: το ίδιο ισχύει και για τα firewall βέβαια...

Tony_Ts
23-09-10, 14:45
Χμ... Μια σημαντική ερώτηση που δεν έγινε...

Αν παραλάβατε τον υπολογιστή σας χωρίς λογισμικό προστασίας, στη συνέχεια δεν εγκαταστήσατε εσείς προσωπικά ή κάποιος άλλος κάποιο πακέτο;

Γιατί υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που την ασφάλεια του υπολογιστή ενός ατόμου, την αναλαμβάνει κάποιος άλλος, είτε ο πρώτος το γνωρίζει αυτό, είτε όχι.

Δεν δίδεται πάντως η προσοχή και η σημασία που χρειάζεται, στο γενικότερα θέμα της ασφάλειας των υπολογιστικών συστημάτων. Τα παραδείγματα δυστυχώς πολλά... Από τους λογαριασμούς διαχειριστή (admin) που σερφάρουν στο internet, μέχρι την παντελή έλλειψη της γνώσης αλλά και αδιαφορία για τη χρήση του BCC (http://avrio.blogspot.com/2007/11/email.html) όταν στέλνουν mass mail .

MichaelSE
23-09-10, 14:49
αδιαφορία για τη χρήση του BCC (http://avrio.blogspot.com/2007/11/email.html) όταν στέλνουν mass mail .

Αυτό κι αν είναι εκνευριστικό και ενοχλητικό... Και εκεί δεν έχεις και έλεγχο.

aroutis
23-09-10, 15:14
Δηλαδη θεωρητε οτι καποιος με δωρεαν εκδοσεις αντιβιωτικων και firewall χρησημοποιωντας ασφαλη site (youtube,adslgr κλπ) , χωρις να κατεβαζει πειρατικα κλπ παρα μονο κανα patch απο official sites εταιριων (βλ. blizzard ας πουμε) κινδυνευει τρομερα ας πουμε. Εγω δοξα το Θεο οσα χρονια εχω Η/Υ (9 περιπου) δεν εχω "απειληθει" , παρα μονο οταν εμπαινε ο αδερφος καμια φορα σε μαμακιες και παλι το αντιβιωτικο τα εβρισκε και τα περιοριζε. Ουτε ποτε δεν μου εχει μπει keylogger κλπ.
Δλδ. πιστεύεις ότι αν υπάρξει ένα outbreak ας πουμε εσυ εισαι ασφαλής ... επειδή μόνο πας σε ασφαλή sites ;

:whistle:
:rofl:

........Auto merged post: aroutis πρόσθεσε 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Καλά, βάλτε εσείς οι εξυπνότεροι ένα Kaspersky/Nod32/Panda και χάστε ένα 10-30% της ταχύτητας σας απο το ίντερνετ και στην απόκριση του συστήματος σας..
Φορτώστε την ram, κ καθυστερίστε όσο θέλετε το boot time..

Εγώ σαν "έξυπνος", προτιμάω μάλλον να κολλήσω το... <<aids>> και να απολαύσω και το γρήγορο σερφάρισμα..

Μια μέρα ήθελα να βρώ ιούς για την πλάκα για να δώ τι λέει το antivirus και δεν μπορούσα....... Δεν υπήρχε πουθενά..
Ναι.. η γνωστή δικαιολογία που χρησιμοποιούν αυτοί που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό ξέρεις ποια ειναι ε; ... παρόμοια με τη δική σου.. ;)

Και οι δυο στερούνται σοβαρότητας!

tzelen
23-09-10, 15:18
Το θέμα δεν είναι τί θα πάθω μόνο εγώ, αν δεν προσέχω για τα στοιχειώση, έστω. Σε καλό σενάριο μπορεί να το προλάβω, χωρίς να χάσω δεδομένα, αλλά αν το κακόβουλο πρόγραμμα πχ υποκλέψει τις επαφές μου και βουτήξει τις διευθύνσεις, θεωρώ αν μολυνθεί άλλος ότι με βαραίνει αρκετό μερίδιο ευθύνης. Στο hotmail account που έχω μπαίνω σπάνια και ούτε το δίνω πουθενά. Πριν κάποιο καιρό με πήραν τηλέφωνο φίλοι και μου γκρίνιαζαν για σπαμάρισμα που τους έκανα με emails που ποτέ δεν έστειλα. Κάπως, με κάποιον τρόπο είχε τροποποιηθεί το out of office.
Όσοι είμαστε έστω και στο ελάχιστο προσεκτικοί και υποψιασμένοι δεν θα ανοίγαμε email τύπου "Naked pictures of X celebrity", αλλά email φίλου, από τις επαφές, θα το ανοίγαμε.

@ ADSLgr.com All rights reserved.