PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με τηλέφωνο σε ADSL@ISDN



Olorin
18-07-06, 00:31
Παιδιά, καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Εδώ και λίγες ώρες απέκτησα κι εγώ πακέτο ADSL ("ADSL in-a-box plus", συγκεκριμένα) και όπως αναμενόταν έχω τα προβληματάκια μου...

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες του τύπου "με πετάει έξω κάθε μισή ώρα", "το router κλείνει μόνο του" κ.λπ., γιατί αυτά λίγο-πολύ (όσο μοιρολατρικό κι αν ακούγεται) τα περίμενα.

Το βασικό πρόβλημά μου, είναι ότι δεν λειτουργεί το τηλέφωνο!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, διαθέτω γραμμή ISDN και έχω το NetMod στο δωμάτιό μου, για ευνόητους λόγους. Έκανα τις συνδέσεις όπως προβλεπόταν (υποθέτω, τουλάχιστον ακολούθησα πιστά το manual) και έκτοτε λειτουργεί μόνο η τηλεφωνική συσκευή που έχω στο δωμάτιό μου (η οποία είναι συνδεδεμένη με το NetMod) και οι υπόλοιπες που βρίσκονται σε άλλα σημεία του σπιτιού είναι "νεκρές".

Υπάρχει σωτηρία? Έκανα μήπως κάτι εγώ λάθος? Χρειάζεται κάτι επιπλέον (π.χ. spliters?)? Ή μήπως από εδώ και πέρα θα πρέπει να καλώ όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο στο δωμάτιό μου???

nnn
18-07-06, 00:34
Τα άλλα τηλέφωνα παίρνουν γραμμή από το Netmod ?

Καλώς ήρθες.

sdikr
18-07-06, 01:59
Αν έχω καταλάβει καλά για να στείλεις πισω το τηλέφωνο το περνάς μεσα απο το καλώδιο που φέρνει το σημα του isdn, αν ναί τα σπλιτερ δεν γεφυρώνουν και τα 4 καλωδιάκια

pao132003
18-07-06, 02:01
αν δούλευαν πριν τα τηλέφωνα, προφανώς παίρνουν γραμμή από netmod.
Olorin, σε πιστεύω ότι έκανες σωστά τις συνδέσεις, επιβεβαίωσέ το όμως και από αυτό το λινκ(click here) (http://www.tellas.gr/adsl_instructions/installation/ConnDevicesISDN3978.html?wh=ad)
Βεβαιώσου επίσης ότι ο splitter είναι στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα(ροζέτα)

Olorin
18-07-06, 02:23
pao132003, οι συνδέσεις που έκανα είναι ακριβώς όπως τις έχει στην εικόνα, άλλωστε κάτι τέτοιο έδειχνε και το manual...

Τα υπόλοιπα τηλέφωνα, είναι συνδεδεμένα σε υποδοχές "στον τοίχο" σε άλλα δωμάτια, αλλά υποθέτω πως για να δουλεύουν παίρνουν γραμμή από το NetMod, αφού το πρόβλημα προέκυψε όταν άλλαξα τις συνδέσεις του (δεν είμαι κι ο μεγαλύτερος γνώστης του θέματος, όπως καταλαβαίνετε...)

Τι εννοείς με κεντρική πρίζα? Γιατί κάτι θυμάμαι ότι είχε αναφέρει ο τεχνικός όταν έβαλε την ISDN, αλλά έχουν περάσει και 5 χρόνια από τότε και δεν θυμάμαι...

pao132003
18-07-06, 02:37
τώρα που το ξαναεξήγησες, κατάλαβα πώς έχει το πράγμα. αλλά φοβάμαι ότι δεν ξέρω κάποια λύση(ακόμα χειρότερα φοβάμαι ότι μόνο από το δωμάτιό σου θα παίρνετε τηλ, αλλά υπάρχουν και πιο ειδικοί από μένα)

sdikr
18-07-06, 02:46
Για ριξε μια ματιά

9554

Αν παλιά είχες μονο ενα καλώδιο να ερχεταί απο τον τοιχό στο netmod (σχήμα δεξια)

τοτε σημαίνει πως εκαναν χρήση και στα 4 καλωδιάκια για να φέρουν το σήμα και μετά επιστρόφη στο υπόλοιπο σπιτί,

Αν ναι, τα σπλιτερ δεν γεφυρώνουν και τα 4 καλώδια αλλά μονο τα δυο μεσαία (τουλάχιστον τα ποιο πολλά)

Olorin
18-07-06, 03:03
Χμμ, η αλήθεια είναι ότι από τον τοίχο, προεξέχουν δυο καλώδια, αλλά μόνο το ένα ήταν συνδεδεμένο στο NetMod (και όλα δούλευαν κανονικά μέχρι σήμερα, που έβαλα ADSL).

Αυτό λοιπόν το καλώδιο σύνδεσα και στο splitter σήμερα και όπως είπα λειτουργεί κανονικά η ADSL και η τηλεφωνική συσκευή που είναι συνδεδεμένη απευθείας στο NetMod, ενω οι υπόλοιπες "νέκρωσαν".

Γενικά, υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω (πέρα από το να φωνάξω τον τεχνικό του πΟΤΕ...), επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κι ό,τι πιο πρακτικό να λειτουργεί μόνο ένα τηλέφωνο σε ολόκληρο το σπίτι...

pao132003
18-07-06, 03:23
το σίγουρο είναι ότι μπορείς να το γυρίσεις σε PSTN το οποίο δεν είναι και τζάμπα βέβαια:)

the_ar
18-07-06, 09:47
Για ριξε μια ματιά

9554

Αν παλιά είχες μονο ενα καλώδιο να ερχεταί απο τον τοιχό στο netmod (σχήμα δεξια)

τοτε σημαίνει πως εκαναν χρήση και στα 4 καλωδιάκια για να φέρουν το σήμα και μετά επιστρόφη στο υπόλοιπο σπιτί,

Αν ναι, τα σπλιτερ δεν γεφυρώνουν και τα 4 καλώδια αλλά μονο τα δυο μεσαία (τουλάχιστον τα ποιο πολλά)
Μπορεί να ανοίξει το splitter, να αλλάξει τα θηλυκά RJ11 σε ίδια αλλά με 4 ακροδέκτες και μετά να ενώσει τους εξωτερικούς ακροδέκτες για να έχει επιστροφή. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό;

Μου φαίνεται πως θα ξεκοιλιάσω το spitter μου απόψε. Όχι τίποτε άλλο - να δω αν γίνεται.



Φιλικά,
Αντρέας

axeman
18-07-06, 10:11
Αφου το netmod ήταν στο δωμάτιο σου τότε θα πρεπει τουλάχιστον 2 καλώδια να συνδεόντουσαν πριν, ένα απο τον ΟΤΕ και ενα απο τις θύρες ab1/ab2 προς το υπόλοιπο σπιτι για τα τηλέφωνα.

Μπορεις να περιγράψεις λίγο καλύτερα την προηγουμενη συνδεσμολογία ?

Olorin
18-07-06, 11:30
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας, τελικά το πρόβλημα λύθηκε, μάλλον... κατά λάθος!

Πριν την ADSL, είχα από τον τοίχο του δωματίου μου 2 καλώδια. Το ένα συδεόταν στο "BRI" του NetMod και το άλλο πουθενά (επίσης είχα και την τηλεφωνική συσκευή μου συνδεδεμένη στο "ab2"). Χθες λοιπόν, πήρα το καλώδιο που ήταν συνδεδεμένο στην "BRI" και το σύνδεσα κανονικά στο "LINE" του splitter και μετά ένα καλώδιο από το "PHONE" του splitter στο "BRI" του NetMod. Έτσι, δούλευε μόνο το τηλέφωνο του δωματίου μου.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, με πιο καθαρό μυαλό, θυμήθηκα και το έτερο καλώδιο που εξείχε από τον τοίχο, το οποίο για δοκιμή συνέδεσα στο "ab1" του NetMod και όλα δούλεψαν...

Και ερωτώ, είναι λογικό να μη χρειαζόταν το δεύτερο καλώδιο πριν και να χρειάζεται τώρα???

@ ADSLgr.com All rights reserved.