PDA

Επιστροφή στο Forum : Star Wars Universe lore

Σελίδες : [1] 2

WAntilles
25-09-10, 16:38
Εξάλου οι nemeis των jedi ήταν πάντα οι bounty hunters

Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

Ποτέ κανένας bounty hunter δε νίκησε Jedi.

JediMasterMANIAC
26-09-10, 23:42
Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

Ποτέ κανένας bounty hunter δε νίκησε Jedi.
Read it at starwars.com :)

Lord Basil
27-09-10, 22:10

που ακριβως στο http://starwars.com/ JediMasterMANIAC ?

οχι τιποτε αλλο αλλα ειμαι πολυ περιεργος να μαθω αν αυτα τα σκουληκια oi troopers μπορουν να τα βαλουν με εναν Sith Lord :p

WAntilles
27-09-10, 23:44

Πέρα από τις ταινίες έχω διαβάσει και καμιά 100αριά novels & comics από το EU, άρα δεν νομίζω ότι μου λείπει σχετικό διάβασμα.

Γι' αυτό σε ρωτάω πού ακριβώς.

JediMasterMANIAC
28-09-10, 11:35
Πέρα από τις ταινίες έχω διαβάσει και καμιά 100αριά novels & comics από το EU, άρα δεν νομίζω ότι μου λείπει σχετικό διάβασμα.

Γι' αυτό σε ρωτάω πού ακριβώς.

λάθος αυτό . Δεν το έχω διαβάσει στο starwars.com αλλά σε στο starwars.wikia
Σόρρυ για αυτό λάθος μου

Όσον όμως αφορά το EU θα έπρεπε να ξέρεις ότι σε αρκετά games θεωρούνται οι nemesis των jedi .
Όσον αφορά τις ταινίες ο θάνατος και του Boba και του Jango ήταν ΓΕΛΟΙΟΣ !

Banditgr
29-09-10, 16:06
Eh ? Ποιος είπε ότι πέθανε ο Boba Fett όταν έπεσε στο sarlacc, στο Return of the Jedi ? Η ταινία βέβαια αυτό αφήνει να εννοηθεί αλλά στην πραγματικότητα ο Fett έζησε χρησιμοποιώντας το jet pack του και έχει εξαιρετικά πλούσια ιστορία από εκεί και πέρα (έγινε μέχρι ο νέος Mandalore και βοήθησε την εκπαίδευση της Jaina Solo εναντίον του αδερφού της κτλ κτλ). Γενικά, ποτέ δεν κατάλαβα τι καπνίζουν εκεί στη Lucas τόσα χρόνια και κανείς δεν ξεκίνησε κάποιο σοβαρό series που να εξιστορεί τα γεγονότα του New Republic Era και μετά. Υπάρχει αρκετό υλικό για 500 seasons και 200 ταινίες :p

Lord Basil
29-09-10, 17:15
Eh ? Ποιος είπε ότι πέθανε ο Boba Fett όταν έπεσε στο sarlacc, στο Return of the Jedi ? Η ταινία βέβαια αυτό αφήνει να εννοηθεί αλλά στην πραγματικότητα ο Fett έζησε χρησιμοποιώντας το jet pack του και έχει εξαιρετικά πλούσια ιστορία από εκεί και πέρα (έγινε μέχρι ο νέος Mandalore και βοήθησε την εκπαίδευση της Jaina Solo εναντίον του αδερφού της κτλ κτλ). Γενικά, ποτέ δεν κατάλαβα τι καπνίζουν εκεί στη Lucas τόσα χρόνια και κανείς δεν ξεκίνησε κάποιο σοβαρό series που να εξιστορεί τα γεγονότα του New Republic Era και μετά. Υπάρχει αρκετό υλικό για 500 seasons και 200 ταινίες :p

μαλλον φταιει που o george το γυρισε στον βουδισμο και δεν θελει να τους πειραξει καθολου τους εργαζομενους του :p

GZahos
29-09-10, 17:31

Και εγω ποτε δεν το καταλαβα. ειλικρινα. Μονο η τριλογια Thrawn θα τους απεφερε δισεκατομμυρια...

WAntilles
29-09-10, 17:55
Όσον όμως αφορά το EU θα έπρεπε να ξέρεις ότι σε αρκετά games θεωρούνται οι nemesis των jedi.

Τα games δεν είναι κριτήριο γιατί πολύ απλά πρέπει να κάνουν ένα balacing στους χαρακτήρες, για να έχουν ενδιαφέρον / αντοχή στο χρόνο, και να είναι playable.

Και εγω ποτε δεν το καταλαβα. ειλικρινα. Μονο η τριλογια Thrawn θα τους απεφερε δισεκατομμυρια...

GZahos έχεις διαβάσει την Thrawn Trilogy;

Ομολογώ ότι αμέσως ανέβηκες κατακόρυφα στην υπόληψή μου.

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε τα γεγονότα του EU ως cannon - που δεν είναι επί του παρόντος, και σηκώνει τεράστια συζήτηση -προσωπικά τα θεωρώ επιλεκτικά cannon, μόνο όσα βιβλία/comics είναι πετυχημένα - πάμε να δούμε την Bounty Hunters Trilogy στην οποία αναφέρεσαι (ναί, είναι από αυτά που έχω διαβάσει, και την βρήκα άνω του μετρίου).

Και ερωτώ λοιπόν:

- από τη μια έχουμε έναν Jedi (Luke Skywalker) πρακτικά ανεκπαίδευτο-ανέτοιμο, με ένα crash course ενός μηνός στον Dagobah από τον Yoda, όταν επί Old Republic εκπαιδεύονταν οι Jedi επί 10ετίες

- από την άλλη έχουμε αντικειμενικά τον καλύτερο bounty hunter του γαλαξία εκείνης της εποχής (Boba Fett), να επιζεί μετά βίας, με πολλές βλάβες οργάνων, εσωτερικές αιμορραγίες, δυσπλασίες από τα τοξικά πεπτικά οξέα του sarlacc κλπ..

Και όλα αυτά, χωρίς ούτε καν του Skywalker να ιδρώσει το αυτί του -> είχε χρόνο μάλιστα να μπανίζει :p πότε-πότε και την αδερφή του στο χρυσό μπικίνι, και να κάνει και κανά καλαμπουράκι με τον Solo και τον Calrissian.

Και ερωτώ:

Αυτοί είναι οι "μεγάλοι και τρανοί" Bounty Hunters, που "δυσκολεύουν" τους Jedi; Που είναι η "nemesis" τους;

Όλοι όσοι έχουμε διαβάσει STAR WARS EU γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα και μόνο ένα πρόσωπο θα μπορούσε χαλαρότατα να είχε τσακίσει στην περίπτωση αυτή τον Skywalker και την παρέα του, αν είχε σταθεί λιγάκι πιο τυχερό και του είχε επιτραπεί η παρουσία επάνω στο sailbarge του Jabba:

Η Mara Jade

Ευτυχώς όμως για τον Skywalker αλλά καί για το πρόσωπο αυτό, ήταν η μόνη αποστολή που απέτυχε.

Γιατί μόνο αυτή;

Πέρα από αυτή:

Η τετραλογία X-Wing του Stackpole.

Άσε που μόνο και μόνο με την Jade χαλαρότατα κάνεις εξαιρετική σειρά με κάμποσα season, αλά το graphic novel "Emperor's Hand". Επίσης κάλλιστα εδώ μπορείς να συμπεριλάβεις και παιχνίδια powerplay μεταξύ Palpatine, Vader και Shizor (Shadows of the Empire).

Ή επίσης μπορείς να εξιστορήσεις την προ Endor πορεία των Thrawn + Pallaeon στα Unknown Regions, και πώς ο Thrawn εξελίχθηκε σιγά-σιγά στο τεράστιο στρατηγικό μυαλό που ήταν.

JediMasterMANIAC
29-09-10, 20:24
Αλήθεια , Βάση του lore ποιος σκότωσε τους υπόλοιπους jedi μετά τα clone wars?
ο Vader μόνος τους ; :P
(Ρωτάω επειδή όντως δεν ξέρω και θέλω κάποια στιμγή να διαβάσω τα comics / και ότι άλλον είναι να δω)

GZahos
29-09-10, 20:33
GZahos έχεις διαβάσει την Thrawn Trilogy;

Ομολογώ ότι αμέσως ανέβηκες κατακόρυφα στην υπόληψή μου.

Φυσικα. Και οχι μονο! :)

Γιατί μόνο αυτή;

Πέρα από αυτή:

Η τετραλογία X-Wing του Stackpole.

Άσε που μόνο και μόνο με την Jade χαλαρότατα κάνεις εξαιρετική σειρά με κάμποσα season, αλά το graphic novel "Emperor's Hand". Επίσης κάλλιστα εδώ μπορείς να συμπεριλάβεις και παιχνίδια powerplay μεταξύ Palpatine, Vader και Shizor (Shadows of the Empire).

Ή επίσης μπορείς να εξιστορήσεις την προ Endor πορεία των Thrawn + Pallaeon στα Unknown Regions, και πώς ο Thrawn εξελίχθηκε σιγά-σιγά στο τεράστιο στρατηγικό μυαλό που ήταν.

Φυσικα, ολα ειναι ευπροσδεκτα, οπως και για εμενα θα ηταν μεγαλο δωρο η εξιστορηση της ζωης του Baron Soontir Fel, ενος απο τους πιο ενδιαφερον χαρακτηρες.

Pallaeon+Thrawn=win. Κριμα που την εφαγε πισωπλατα ο χαρακτηρας, ηταν το κατι αλλο. Ειδικα το πως επαιζε τις φυλες αναλογα με το ποια αντιληψη αυτες ειχαν για τον χωρο/χρονο μελετωντας την καλλιτεχνικη τους παραδοση...πολυη καλο, πραγματικα.

(Ρωτάω επειδή όντως δεν ξέρω και θέλω κάποια στιμγή να διαβάσω τα comics / και ότι άλλον είναι να δω)

Απο οτι θυμαμαι απο την ταινια τουλαχιστον, οι περισσοτεροι πεσανε απο φιλια πυρα λογω της διαταγης 66 που ειχε εξεδωσει ο Palpatine στους κλωνους.

WAntilles
29-09-10, 20:50
Φυσικα, ολα ειναι ευπροσδεκτα, οπως και για εμενα θα ηταν μεγαλο δωρο η εξιστορηση της ζωης του Baron Soontir Fel, ενος απο τους πιο ενδιαφερον χαρακτηρες.

Και πώς ερωτεύθηκε την "Βουγιουκλάκη του STAR WARS" - όπως έλεγα πάντα την Wynssa Starflare - Syal Antilles.

Pallaeon+Thrawn=win. Κριμα που την εφαγε πισωπλατα ο χαρακτηρας, ηταν το κατι αλλο.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κάνει αυτοτελή την τριλογία όπως ήταν υποχρεωμένος ο Zahn από το συμβόλαιό του. Είχε φτιάξει έναν τόσο καταπληκτικό airtight χαρακτήρα στη μορφή του Thrawn, που δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τον "τελειώσει".

Αν και για μένα, ο Thrawn ήταν για μένα το 2ο συνολικά καλύτερο στοιχείο που έχει προσφερθεί στο STAR WARS από το EU συνολικά (και το 4ο συνολικά καλύτερο).

Το 1ο είναι φυσικά η Jade (και το 3ο συνολικά καλύτερο, πίσω από Vader και Yoda).

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 4 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Γενικά ισχύει ό,τι λέει ο GZahos.

Απο οτι θυμαμαι απο την ταινια τουλαχιστον, οι περισσοτεροι πεσανε απο φιλια πυρα λογω της διαταγης 66 που ειχε εξεδωσει ο Palpatine στους κλωνους.

Αλλά υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι που δεν στους δείχνει ρητά να πεθαίνουν (π.χ. Shaak-Ti, Ayala Secura κλπ.).

Όπως από τα βιβλία μαθαίνεις ότι υπήρχαν και άλλοι που είχαν διαφύγει της δίωξης γιατί επίτηδες κρατούσαν για 10ετίες εξαιρετικά χαμηλό προφίλ π.χ. ο Keiran Halcyon (παππούς του Corran Horn, μετέπειτα Διοικητή της Rogue Squadron μετά τους L. Skywalker και W. Antilles, και μετέπειτα "συμμαθητής" της Jade στην Jedi Academy του Skywalker).

Banditgr
30-09-10, 10:36
Όλοι όσοι έχουμε διαβάσει STAR WARS EU γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα και μόνο ένα πρόσωπο θα μπορούσε χαλαρότατα να είχε τσακίσει στην περίπτωση αυτή τον Skywalker και την παρέα του, αν είχε σταθεί λιγάκι πιο τυχερό και του είχε επιτραπεί η παρουσία επάνω στο sailbarge του Jabba:

Έτσι ακριβώς είναι, γι' αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις το writing σε κάποια από τα novels/comics είναι λιγάκι weak και inconsistent και γίνεται όλο αυτό το θέμα περί του τι πρέπει να θεωρείται ως cannon και τι όχι. Τελικά βέβαια μόνο η Lucas μπορεί να το ξεκαθαρίσει αυτό και δεν ξέρω κατά πόσο έχουν καν τέτοια πρόθεση.

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ, Thrawn και Mara Jade από μόνοι τους συνιστούν χαρακτήρες που μπορούν να "σηκώσουν" πάνω τους series. Στο πολύ χαλαρό όμως. Dark Empire, Thrawn Trilogy, what the hell μέχρι Jedi Academy trilogy θα παρακολουθούσα μανιωδώς (και φαντάζομαι όχι μόνο εγώ).

JediMasterMANIAC
30-09-10, 13:24
κ κάτι λίγα που έχω διαβάσει από τα databanks βγάζει πάρα πολύ ζουμί ακόμα αλλά μάλλον EU θα παραμείνουν . Πρέπει να πιάσω τα comics κάποια στιγμή

GZahos
30-09-10, 13:46
αναρωτιεμαι παντως γιατι ο Lucas ποτε δεν το κυνηγησε...Εγωισμος ισως; Δεν ειναι δικη μου δημιουργια αυτες οι συνισταμενες ιστοριες, αρα δεν τις παρουσιαζω;

Rebel Scum
30-09-10, 14:26
Προς το παρόν αρκεστείτε σε SW 3D....το μόνο κακό είναι ότι ξεκινά με τα prequels.

Banditgr
30-09-10, 14:40
Έχουμε πήξει με αυτά τα prequels πράγματι αλλά πιστεύω θα έρθει η στιγμή που θα εξερευνήσουν και το EU, είναι απλά μέχρι να γίνει η πρώτη "δοκιμή". Κοινό πάντως υπάρχει και θα τολμούσα να πω μάλιστα, διψασμένο και φανατισμένο κοινό (με την καλή έννοια :p).

WAntilles
30-09-10, 15:39
Προς το παρόν αρκεστείτε σε SW 3D....το μόνο κακό είναι ότι ξεκινά με τα prequels.

Ακόμα και τη χειρότερη ταινία SW -> μάλλον το Ep. 2 -> να την ξαναδώ στην μεγάλη οθόνη, δεν με χαλάει -> πόσο μάλλον το Ep.5.

Το μόνο κρίμα είναι, ότι θα παραμείνουν και πάλι μακράν καλύτερες οι εκδόσεις του Adywan - και μάλιστα όπου νά 'ναι πρέπει να τελειώνει καί το TESB του, το οποίο αναμένεται καταπληκτικό -> τρίβω τα χέρια μου.

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 2 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα αργότερα ........

αναρωτιεμαι παντως γιατι ο Lucas ποτε δεν το κυνηγησε...Εγωισμος ισως; Δεν ειναι δικη μου δημιουργια αυτες οι συνισταμενες ιστοριες, αρα δεν τις παρουσιαζω;

Ναι, ακριβώς αυτό είναι. Καθαρά εγωισμός και στενομυαλιά.

Και η πλάκα είναι, ότι έχουμε ήδη δει στοιχεία από το EU στις επίσημες ταινίες -> απλά ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει -> το Coruscant -> η Γαλαξιακή πρωτεύουσα που πιάνει όλον τον πλανήτη (με τους ουρανοξύστες κλπ.) -> είναι επινόηση του Timothy Zahn από την πρώτη τριλογία του (Thrawn Trilogy) -> αυτήν που ξεκίνησε τα πάντα στο SW EU.

Rebel Scum
30-09-10, 15:47
Ακόμα και τη χειρότερη ταινία SW -> μάλλον το Ep. 2 -> να την ξαναδώ στην μεγάλη οθόνη, δεν με χαλάει -> πόσο μάλλον το Ep.5.

Το μόνο κρίμα είναι, ότι θα παραμείνουν και πάλι μακράν καλύτερες οι εκδόσεις του Adywan - και μάλιστα όπου νά 'ναι πρέπει να τελειώνει καί το TESB του, το οποίο αναμένεται καταπληκτικό -> τρίβω τα χέρια μου.

Σίγουρα...ειδικά αν είδα το Avatar και εκτίμησα το 3D το Clones θα φαίνεται αριστούργημα.

GZahos
30-09-10, 16:19
Wan, δεν εχει βγει το empire? Στα γνωστα μερη το εχω δει...

WAntilles
30-09-10, 16:45
Wan, δεν εχει βγει το empire? Στα γνωστα μερη το εχω δει...

Του Adywan το Empire;

Πότε βγήκε και δεν το πήρα χαμπάρι;

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 5 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Του Adywan το Empire;

Πότε βγήκε και δεν το πήρα χαμπάρι;

Δεν έχει βγει ακόμα. Ξανακοίταξα τώρα.

GZahos
30-09-10, 18:18
Ναι ε, μαλλον λαθος θα εκανα. Θα σου πω οταν ερθει. :)

Han Solo
01-10-10, 12:32

ποτε , που . μην λες τετοια και παθω καμια εξαρτηση

Rebel Scum
01-10-10, 13:10
ποτε , που . μην λες τετοια και παθω καμια εξαρτηση

Το 2012 με το ep1

GZahos
01-10-10, 17:52
Ναι, αλλα τι να λεει;

Δεν εντυπωσιαζομαι. Εκτος παλι αν οι knoll and team παρουσιασουν κατι απιστευτο. Τι να πω...

WAntilles
05-10-10, 23:43
Παίζοντας λίγο με το GIMP:

78002 78003

WAntilles
27-10-10, 04:09
Μιας και το franchise έχει πιάσει πιάτο λόγω του δημιουργού του, σκεφτόμουν ότι θα πρέπει πια να πάμε σε δοκιμασμένες λύσεις:

Α. Κάνουμε recasting των ρόλων-χαρακτήρων L.S., L.O.-S., H.S..
Ήδη το πετυχημένο σχετικό πείραμα Linda Hamilton -> Lena Headey στο T franchise έδειξε ότι άμα το κάνεις πολύ προσεκτικά λειτουργεί πολύ σωστά.

Β. Κάνουμε προσεκτικότατο casting των χαρακτήρων M.J. (*) και G.A.T..

Γ. Γυρίζουμε 3 εγγυημένα season με εγγυημένα scripts:
1. Heir to the Empire
2. Dark Force Rising
3. The Last Command

Δ. Κάνουμε και μία spin-off σειρά (με το ίδιο cast):
M.J. - The Emperor's Hand

Εξαιρετικοί χαρακτήρες και story, και σίγουρα εξαιρετικά ratings.

(*) Θέλουμε την D.A.-W. σε αυτό το κοστούμι, τώρα: :p

78889

BTW, δεν γνωρίζω πια είναι η κοπέλα στη φώτο, αλλά έφτιαξε εξαιρετικό κοστούμι, και πραγματικά μπράβο της.

GZahos
27-10-10, 17:28
I agree, yeah, we need to go that way. I only wish the old man would listen to the fans...

http://rabittooth.com/800x600StarWarsWallpapers2/MaraJadeWallpaper.jpg

Rebel Scum
27-10-10, 17:34
Δεν ξέρω βασικά δεν θέλω ιδιαίτερα να δω τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στο SW ... υποβιβάζεται κατά τη γνώμη μου.

WAntilles
27-10-10, 17:40
Δεν ξέρω βασικά δεν θέλω ιδιαίτερα να δω τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στο SW ... υποβιβάζεται κατά τη γνώμη μου.

Καθόλου δεν υποβιβάζεται άμα γίνει προσεκτικά - π.χ. δες το Terminator - The Sarah Connor Chronicles.

Και εδώ ήδη ξεκινά με τρομερό προβάδισμα, αφού ήδη τα εξαιρετικά-ανεπανάληπτα stories και χαρακτήρες, υπάρχουν, είναι όλα/οι έτοιμα/οι.

Rebel Scum
27-10-10, 17:49
Καθόλου δεν υποβιβάζεται άμα γίνει προσεκτικά - π.χ. δες το Terminator - The Sarah Connor Chronicles.

Και εδώ ήδη ξεκινά με τρομερό προβάδισμα, αφού ήδη τα εξαιρετικά-ανεπανάληπτα stories και χαρακτήρες, υπάρχουν, είναι όλα/οι έτοιμα/οι.

Ότι υπάρχει ατελείωτο υλικό συμφωνώ. Αλλά το θέμα είναι ότι για να σταθεί δίπλα στις ταινίες (ακόμα και στα prequels) θα πρέπει να είναι πολύ ακριβή παραγωγή και όχι κάτι σε στυλ Battlestar.

Ίσως να ήμουν θετικός σε μια δυνατή μίνι σειρά όπως το Rome....

Πάντα μιλάω προσωπικά...απλά το SW για εμένα είναι ένα διαμάντι της παιδικής/εφηβικής μου ηλικίας που με κάνει επιφυλακτικό.

GZahos
27-10-10, 18:33
It can be done, and well. All that is needed is the will and a good team. But most of all guidance. Get Zahn or an equivalent in skill and merit and let him run the script. Get the team behind the effects of Battlestar Galactica and let them work in the effects, and get the Rome casting and let them run with it.

Can Cristopher Nolan direct the pilot?

Success assured.

Banditgr
27-10-10, 18:45
Για τον Nolan θα έχουν πρόβλημα. Έχει άλλα projects (εκτός και αν πέσει...βαρύ μαρούλι :p).

WAntilles
27-10-10, 18:54
It can be done, and well. All that is needed is the will and a good team. But most of all guidance. Get Zahn or an equivalent in skill and merit and let him run the script. Get the team behind the effects of Battlestar Galactica and let them work in the effects, and get the Rome casting and let them run with it.

Can Cristopher Nolan direct the pilot?

Success assured.

Όχι σε πολλά από αυτά που είπες.

1. Όχι στον Nolan. Άνθρωπος που χρησιμοποιεί τον ατάλαντο ψυθιριστό, απλά είναι ακατάλληλος. Υπάρχουν καλοί σκηνοθέτες που είναι και SW fans μάλιστα, π.χ. Kevin Smith (Clerks 1 &2, Mallrats, Chasing Amy, Dogma, Jay & Silent Bob Strike Back κλπ.). Ο συγκεκριμένος μάλιστα έχει γράψει καί κόμικ (που σαν είδος είναι πάρα πολύ κοντά στο script), αλλά καί τα scripts από τις ταινίες του, οι οποίες (με εξαίρεση το Mallrats) είχαν αρκετά καλά στοιχεία.

2. Φυσικά και όχι στη ομάδα των εφέ του BSG για 2 λόγους:

α. Αποτυχημένο το BSG.

β. Και κυριότερο, ακόμα και τα νέα 3 SW, δεν είχαν πρόβλημα στα εφέ, αλλού ήταν τα τεράστιά τους προβλήματα. Όταν έχεις στη διάθεσή σου όποτε θες μία ILM και μία Skywalker Sound, δεν πας στους τυχάρπαστους της υπόγας των Λιοσίων του BSG.

GZahos
27-10-10, 19:02
No, i disagree.

Nolan is fine, he does magic with whatever material he works with. I don't mind Kevin Smith, but if we want quality, Nolan can run the gauntlet more effectively than Smith. If not them, i am partial to the director of the latest Star Trek film(can't remember his name). I am sure he can do very well.

The BSG team is fine. Keep in mind they had a very limited budget to work with, week in week out, and they did a pretty fraking excellent job of their resources. Whether one feels that BSG is good or not, is of no consequence here. The team did a great job, my witness is the prizes the series won for its effects production.

Obviously, the better solution is ILM and SWS, but we're talking semi indep production here. Are we not?

Banditgr
27-10-10, 19:06
Ε ναι εντάξει σε ILM δεν νομίζω να έλεγε όχι κανείς (εκτός αν ήταν για δέσιμο) αλλά δεν νομίζω ότι το budget θα το κάλυπτε :p Και ναι ρε συ WAn, είσαι πάλι υπερβολικός για το BSG. Εντάξει σαφώς και δεν μιλάμε για τα super duper wow effects στην ιστορία αλλά για το χρόνο και τα φράγκα που είχαν διαθέσιμα, έκαναν decent job. Ερώτηση : Ο ατάλαντος ψυθιριστός ποιος είναι ? O Bale ? :lol:

WAntilles
27-10-10, 20:12
@ GZaho, αλήθεια, γιατί γράφεις Αγγλικά;

Αν και όλων μας που διαβάζουμε το θρεντ είναι πέρα από άριστα.

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 5 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........

@ GZahos & Banditgr

Όχι δεν μιλάμε για independent production εδώ.

Μιλάμε για περίπτωση να πει ο Ακατονόμαστος:

"Έχετε αυτό το budget ανά επεισόδιο (να είναι ένα αρκετά καλό - όχι υπερβολικό - αλλά καλό για πρωτοκλασάτη TV σειρά). Έχετε διαθέσιμες της ILM & SWS για όποτε και όσο τις θέλετε. Έχετε διαθέσιμη (μιας και υπάρχουν τα δικαιώματα) όλη την μουσική του J.W. για όσο την θέλετε, όπως και την τεράστια βιβλιοθήκη κλασικών ανεπανάληπτων ήχων (π.χ. αναπνοή Vader, ήχος lightsaber, ήχος TIE fighter κλπ.) της SWS για όποτε την θελήσετε. Διαλέχτε writers, directors και κάντε casting. Εγώ δεν αναμειγνύομαι παραπέρα, παρά μόνο βάζω τα λεφτά, και τις παραπάνω υποδομές."

Για τέτοια περίπτωση συζητούν όλοι οι fans εδώ και χρόνια.

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 1 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα αργότερα ........

@ Banditgr

Ναί είναι ο Bale.

Και δεν το μόνο τεράστιο miscast του Nolan. Υπάρχει και η πατάτα της Katie Holmes, και η ημι-πατάτα της Magie Γκιλ-τάδε.

GZahos
27-10-10, 21:42
Wan, formatted, haven't gotten round to installing the Greek lang pack yet. Will do ASAP.

WAntilles
28-10-10, 00:29
(*) Θέλουμε την D.A.-W. σε αυτό το κοστούμι, τώρα: :p

78889

BTW, δεν γνωρίζω πια είναι η κοπέλα στη φώτο, αλλά έφτιαξε εξαιρετικό κοστούμι, και πραγματικά μπράβο της.

Δεν ξέρω αν θά 'κανε και καμμιά Christina Hendricks για το ρόλο.

GZahos
28-10-10, 00:46
Νταξει, τα εβαλα τα Ελληνικα.

WAntilles
28-10-10, 00:47
Ασ' τα ελληνικά. :p

Για δες το παραπάνω σχόλιο, και πες μια γνώμη.

GZahos
28-10-10, 00:56
Καθολου ασχημη η Christina, αλλα τι να πω, ελπιζω να εχει και βαθια φωνη, γιατι παντα ετσι την φανταζομουνα(την Jade), με βαθια φωνη. "stick with the farm boy act, it's what you're good at skywalker". ;)

senkradvii
10-12-11, 19:38
Έχω μια απορία στο SW lore. Για να μην την ξαναγράφω την παραθέτω όπως την έγραψα στο νήμα του Swtor. Wan ανέλαβε δράση. :p

Μajor lore controversy!

Ρε παιδιά κάνοντας "ζέσταμα" και βλέποντας ξανά τις 6 ταινίες θυμήθηκα μια απορία που είχα πάντα!

Η Princess Lea στο "Return of the Jedi" όταν ο Luke την ρωτάει αυτολεξεί:

"Lea. Do you remember your mother? Your real mother?" αυτή του απαντάει:

"Just little bit. She died when I was very young."

Πως γίνεται; :hmm:

WAntilles
10-12-11, 19:44
Η λογικότερη υπόθεση είναι ότι θυμάται αρλούμπες.

Και ότι αυτό που θυμάται είναι η θετή μητέρα της -> η σύζυγος του Bail Organa, από τα χρόνια που μεγάλωσε κι εκπαιδεύτηκε, στον Alderaan.

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 3 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Δηλαδή τα προηγούμενα δεν τα έχεις δει;

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 11 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Luftslottet som sprängdes (The Girl Who Kicked the Hornet's Nest) - Extended Edition (http://www.imdb.com/title/tt1343097/)

Τώρα έρχεται η κριτική:

Συνολικά:

8 στα 10

Με καλύτερα τα μέρη 1 και 3 (περίπου ισοδύναμα), και λίγο χειρότερο το 2ο.

"Ήρεμη" κινηματογραφία, με μέτρο, αργότερη όπου χρειάζεται, και γρηγορότερη όπου χρειάζεται, άρα σωστός ρυθμός, καλό cut/editing, και πολύ καλή φωτογραφία.

Πλησιάζει τον ορισμό του καλού thriller, με (σχεδόν) όλα τα στοιχεία (πολιτικό, δικαστικό, κοινωνικό κλπ.).

Συν πολύ ωραία τοπία, πολύ ωραία χώρα, και πολύ ώριμη-προηγμένη κοινωνία.

Αμφιβάλλω αν οι ΕΠΑνοί θα καταφέρουν να την γυρίσουν εφάμιλλη, πόσο μάλλον καλύτερη, κυρίως λόγω κάποιων χρόνιων "αγκυλώσεων" που έχουν αυτοί και το audience τους, σε αυτούς δηλαδή που θα απευθυνθούν.

ΥΓ: Έχασε έναν ολόκληρο βαθμό για το μή εξακριβώσιμο φύλο τ"ης" πρωταγωνίστ"ριας".

Ακόμα και η Σουάνκ, είναι κάπως πιο "εξακριβώσιμη".

Έχοντας διαβάσει πλέον και τα 3 βιβλία του Larsson (σε αγγλική μετάφραση), να πω, ότι είναι εξαιρετικές μεταφορές (πάντα οι 3 extended editions -> aka -> η mini-series των 6 μερών), και ότι η υψηλότατη βαθμολογία παραμένει. Τις προτείνω ανεπιφύλακτα.

senkradvii
10-12-11, 19:51
H λογικότερη υπόθεση βασικά είναι ότι ο Lucas θυμόταν αρλούμπες. :p Γιατί:

Αν ήξερε ότι η Organa ήταν η θετή της μητέρα, τότε θα απαντούσε: Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, δεν την γνώρισα ποτέ.

Αν δεν ήξερε ότι η Organa ήταν η θετή της μητέρα, τότε στην ερώτηση του Luke "Your real mother", κάθε άνθρωπος θα παραξενευόταν και θα έλεγε, κάτσε ρε φίλε τι εννοείς η πραγματική μου μητέρα? Πόσες έχω δηλαδή?

To να μπερδεύει την πραγματική της μητέρα με την θετή της ενώ γνωρίζει πως είναι υιοθετημένη και να απαντάει για την θετή μου φαίνεται το ίδιο παράλογο με το να μην αντιδράει στην αποσαφήνιση του Luke, και να απαντάει για την θετή της μητέρα χωρίς να παραξενεύεται, εάν δεν γνωρίζει πως είναι υιοθετημένη.

Άσε που η ίδια η ερώτηση του Luke δηλώνει πως αυτός ξέρει όχι μόνο ότι είναι αδερφή αλλά και υιοθετημένη, πράγμα που πιστεύω πως πρέπει να ξέρει από την ίδια τη Lea.

WAntilles
10-12-11, 20:23
Αυτά που λες δεν στέκουν διότι ο βασικότερος λόγος που διασκορπίστηκαν τα παιδιά εδώ κι εκεί στον γαλαξία, ήταν να μην ξέρει κανένας (εκτός από τους θετούς τους γονείς ή κηδεμόνες) ούτε και τα ίδια, την πραγματική τους καταγωγή -> ότι ήταν παιδιά του AS=DV.

senkradvii
10-12-11, 21:36
Αυτά που λες δεν στέκουν διότι ο βασικότερος λόγος που διασκορπίστηκαν τα παιδιά εδώ κι εκεί στον γαλαξία, ήταν να μην ξέρει κανένας (εκτός από τους θετούς τους γονείς ή κηδεμόνες) ούτε και τα ίδια, την πραγματική τους καταγωγή -> ότι ήταν παιδιά του AS=DV.

Αυτά που λέω και δεν στέκουν σημαίνουν ακριβώς την τρύπα στην ιστορία που δεν κατάφερε να καλύψει ο Lucas. Καμία λογική εξήγηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή πέρα της τρύπας.

Rebel Scum
10-12-11, 22:44
Οι εξηγήσεις για τη μνήμη της Leia της μητέρας της (της real mother που λέει ο Luke) είναι ότι το μωρό Leia εμποτισμένη με μεσοχλωρίνη θυμάται σχεδόν τα πάντα από τη γέννηση της....το ότι ο Luke δεν θυμάται έχει να κάνει με ένα κριθαράκι που είχε βγάλει και δεν έβλεπε καλά.

senkradvii
10-12-11, 22:46
Οι εξηγήσεις για τη μνήμη της Leia της μητέρας της (της real mother που λέει ο Luke) είναι ότι το μωρό Leia εμποτισμένη με μεσοχλωρίνη θυμάται σχεδόν τα πάντα από τη γέννηση της....το ότι ο Luke δεν θυμάται έχει να κάνει με ένα κριθαράκι που είχε βγάλει και δεν έβλεπε καλά.

:rofl::rofl::rofl:

Rebel Scum
10-12-11, 22:52
Άσε που η ίδια η ερώτηση του Luke δηλώνει πως αυτός ξέρει όχι μόνο ότι είναι αδερφή αλλά και υιοθετημένη, πράγμα που πιστεύω πως πρέπει να ξέρει από την ίδια τη Lea.

Καλά το ότι ξέρει ο Luke ότι είναι υιοθετημένη δεν είναι κάποιο μυστήριο. Αφού ξέρει ότι είναι πριγκίπισσα από τον Alderaan (μάλλον το σόι της είναι γνωστό σε όλο το γαλαξία, κάτι σαν τον William και αυτή που παντρέυτηκε...που έχει την αδερφή με τον ωραίο πισινό) και επίσης μέσω Yoda και Obi Wan ξέρει ότι η Leia είναι αδερφή του δεν θέλει και πολύ να καταλάβει ότι είναι υιοθετημένη.

ΥΓ. Μάλλον κι αυτή θα το μυρίστηκε νωρίς αφού ο θετός πατέρας της αν θυμάστε από τη νέα τριλογία είναι ελαφρώς σοκολατί απόχρωσης ενώ αυτή είναι άσπρη σαν blanco.
........Auto merged post: Rebel Scum πρόσθεσε 1 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα αργότερα ........

:rofl::rofl::rofl:

Γελάς εσύ αλλά οι καμμένοι SW fans έτσι το εξηγούν...όχι ότι έβγαλε κριθαράκι ο Luke αλλά ότι η Leia έχει μια πιο "θηλυκή" έκδοση της Δύναμης (σαν υπερ-συναισθησία ένα πράγμα) και τα έπιανε όλα από νεογέννητο :p

@ ADSLgr.com All rights reserved.