Επιστροφή στο Forum : Android: Eφαρμογές
για απλές υπενθυμίσεις απλά το "λέω" στο google now
Πήρα το paid greenify.. Απαιτεί Xposed module.. Είμαι με καστομ, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα?
- - - Updated - - -
και αν εχει καποιος προταση του τι να βαλουμε κ τι να μη βαλουμε απο system apps,ευπροσδεκτη...
και αν εχει καποιος προταση του τι να βαλουμε κ τι να μη βαλουμε απο system apps,ευπροσδεκτη...
Ανέβασε μερικά screenshots από τις εγκατεστημένες εφαρμογές, να δούμε τι μπορεί να παγώσει.
Αν και για αυτή τη δουλειά (system apps) εγώ χρησιμοποιούσα TitaniumBackup.
γιατι,τις ξαναπαγωνει αυτοματα αν τελειωσεις αυτο που θελεις να κανεις?
Γιατι να παγωσεις system apps?
Ενα καλο που μπορεις να κανεις, ειναι να παγωσεις... το πληκτρολογιο.
Δεν παρατηρησα προσωπικα διαφορα στην αποδοση και γλυτωσα μερικα MBs (αν και αυτον τον καιρο δεν εχω greenify)
--------
Δωρεαν ειναι πλεον και για λιγο το Crazy Taxi (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sega.CrazyTaxiplayhaven&referrer=utm_source%3DAppSales%26utm_medium%3DBlog%26utm_campaign%3Dsale), υπαρχει καποιος που δεν το εχει παιξει; :p
Εχω το εξής θέμα...
Αν ορίσω να συγχρονίζονται οι επαφές του τηλεφώνου με εκείνες του λογαριασμού Gmail, τότε όταν αρχίσω να πληκτρολογώ ψηφία για κλήση, μού εμφανίζει απο πάνω διπλές εγγραφές για κάθε επαφή, απο΄το τηλέφωνο και το λογαριασμό gmail, παρότι έχω ορίσει στις επαφές να προβάλλονται μόνο εκείνες του τηλεφώνου;
Πώς το διορθώνω αυτό;
Επίσης έχει νόημα να ψάξω μια διαφορετική εφαρμογή για τη διαχείριση των κλήσεων, επαφών κτλ;
Δεν ασκώ το άθλημα των SMS ιδιαίτερα πια και δεν ξέρω αν με τη τρέχουσα βασική εφαρμογή τα μηνύματα δέχονται περισσότερους ελληνικούς χαρακτήρες...
---
Επίσης, ο συγχρονισμός δεδομένων εφαρμογών τί περιλαμβάνει (ρυθμίσεις>google account) ;
Εχω το εξής θέμα...
Αν ορίσω να συγχρονίζονται οι επαφές του τηλεφώνου με εκείνες του λογαριασμού Gmail, τότε όταν αρχίσω να πληκτρολογώ ψηφία για κλήση, μού εμφανίζει απο πάνω διπλές εγγραφές για κάθε επαφή, απο΄το τηλέφωνο και το λογαριασμό gmail, παρότι έχω ορίσει στις επαφές να προβάλλονται μόνο εκείνες του τηλεφώνου;
Γιατι να εχεις επαφες τηλεφωνου και να μην ειναι ολες οι επαφες στο google account?
Eδω παντως, αν βαλω να φαινονται οι επαφες του τηλ, φαινονται οντως μονο αυτες.
Δοκιμασες να βαλεις να φαινονται μονο απο google;
Επίσης έχει νόημα να ψάξω μια διαφορετική εφαρμογή για τη διαχείριση των κλήσεων, επαφών κτλ;
Δεν ασκώ το άθλημα των SMS ιδιαίτερα πια και δεν ξέρω αν με τη τρέχουσα βασική εφαρμογή τα μηνύματα δέχονται περισσότερους ελληνικούς χαρακτήρες...
Το GoSMS μπορει να στειλει 160 χαρακτηρες. Αλλιως, μπορει να κανει μοντα και το gravitybox (xposed module) και να στελνει και η μαμισια με 160.
Για κλησεις κλπ δεν βρισκω λογο προσωπικα να χρησιμοποιησω αλλη εφαρμογη, αν και η μαμισια ειναι ασχημη (stock android)
Επίσης, ο συγχρονισμός δεδομένων εφαρμογών τί περιλαμβάνει (ρυθμίσεις>google account) ;
Αν πατησεις πανω, θα σου βγαλει κατηγοριες.
Συγχρονιζει bookmarks, ημερολογιο, επαφες, το gmail, το keep κλπ
Γιατι να εχεις επαφες τηλεφωνου και να μην ειναι ολες οι επαφες στο google account?
Eδω παντως, αν βαλω να φαινονται οι επαφες του τηλ, φαινονται οντως μονο αυτες.
Δοκιμασες να βαλεις να φαινονται μονο απο google;
Το GoSMS μπορει να στειλει 160 χαρακτηρες. Αλλιως, μπορει να κανει μοντα και το gravitybox (xposed module) και να στελνει και η μαμισια με 160.
Για κλησεις κλπ δεν βρισκω λογο προσωπικα να χρησιμοποιησω αλλη εφαρμογη, αν και η μαμισια ειναι ασχημη (stock android)
Αν πατησεις πανω, θα σου βγαλει κατηγοριες.
Συγχρονιζει bookmarks, ημερολογιο, επαφες, το gmail, το keep κλπ
Θα έχω πρόσβαση στις επαφές του google account χωρίς wifi;
Μία από τις επιλογές είναι το "sync app data"...γι αυτό ρώτησα τί περιλαμβάνει, αν γνωρίζετε
Θα έχω πρόσβαση στις επαφές του google account χωρίς wifi;
Οταν αποθηκευεις μια επαφη σαν 'google', αυτη αποθηκευεται τοπικα στο τηλεφωνο. Απλα ανεβαινει και στο λογαριασμο της google.
Ετσι, ειναι διαθεσιμες οι επαφες απο τον υπολογιστη, το ταμπλετ, άλλα τηλεφωνα με τον ιδιο google account κλπ
Δεν χρειαζεται internet για να εχεις προσβαση!!
Μία από τις επιλογές είναι το "sync app data"...γι αυτό ρώτησα τί περιλαμβάνει, αν γνωρίζετε
Η google εχει δωσει την δυνατοτητα σε εφαρμογες να αποθηκευσουν δεδομενα στους server της.
Πχ κανεις login στο angry birds με το google account και αυτο αποθηκευει την προοδο στο cloud, ωστε να συγρονιστει και στην ταμπλετα σου κλπ
ΥΓ
Δεν σημαινει οτι σε ολα τα apps που κανεις login με google εχεις αυτοματη αποθηκευση δεδομενων σε cloud, εξαρταται απο αυτον που εχει φτιαξει την εφαρμογη αν χρησιμοποιει αυτην την δυνατοτητα.
Όλα στην μαμά Γκουγκλ ;)
Υπάρχει τρόπος να πάρεις backup τις επαφές σου απ' το τηλέφωνο και να τις βάλεις σε όποιο pim έχεις.
Χωρίς όμως συγχρονισμούς κλπ Έτσι θα έχεις ασφάλεια, χωρίς όμως ευχρηστία.
Μέχρι την Τρίτη αν το εγκαταστήσετε
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonelli.juicessh&referrer=utm_source%3Dandroidcentral%26utm_medium%3Dblog%26utm_campaign%3Dbloglink
και στείλετε το email του Google account σας
https://sonelli.com/500k
έχετε δωρεάν upgrade στην pro έκδοση.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonelli.juicessh&referrer=utm_source%3Dandroidcentral%26utm_medium%3Dblog%26utm_campaign%3Dbloglink
Σε ένα μέσο χρήση σε τί μπορεί να χρησιμεύσει αυτό το πρόγραμμα;
Τίποτα κατά 99%, αλλά για κάποιον που το χρειάζεται είναι δωράκι.
Καλή φάση!
Πριν ένα μήνα χρειάστηκα ssh client και αυτό ήταν το μοναδικό αξιόλογο από αυτά που δοκίμασα.
Sent from my supah dupah phone using Forum Runner
Μόλις ήρθε και η αναβάθμιση σε pro. nice.
Εχω το εξής θέμα...
Πώς το διορθώνω αυτό;
---
Εχω ενα παρομοιο θεμα. Οταν παω να κανω συγχρνισμο των επαφων μου με το googe account κανει μονο ορισμενες , οχι ολες. Ισως οφειλεται στο οτι στην αρχη δεν οριζα ολες να ειναι επαφες google.
Το ερωτημα ειναι πως διορθωνεται αυτο;;;;;;;
Επειγει το ζητημα γιατι θελω να τις περασω σε αλλο τηλ.
αν επειγει καντες εξαγωγη σε vcf και περασε τες στο αλλο τηλεφωνο
μηπως τις επαφες που δεν συγχρονιζει,δεν τις εχεις περασμενες στο google account,αλλα μονο στο τηλεφωνο?
Εχω ενα παρομοιο θεμα. Οταν παω να κανω συγχρνισμο των επαφων μου με το googe account κανει μονο ορισμενες , οχι ολες. Ισως οφειλεται στο οτι στην αρχη δεν οριζα ολες να ειναι επαφες google.
Εγώ διαλέγω εξαγωγή > google account για όλες τις επαφές στο τηλέφωνο...
αν υπάρχουν διπλές, το ίδιο το gmail έχει λειτουργίας συγχώνευσης και διαγραφής διπλών καταχωρίσεων
αν επειγει καντες εξαγωγη σε vcf και περασε τες στο αλλο τηλεφωνο
μηπως τις επαφες που δεν συγχρονιζει,δεν τις εχεις περασμενες στο google account,αλλα μονο στο τηλεφωνο?
Ακριβως αυτο. Γινεται να τις περασω μαζικα στο google account;
πρεπει να δεις ποιες επαφες ειναι αυτες που δεν συγχρονιζει και πας και κανεις edit μια μια και εκει που λεει "τυπος λογαριασμου" βαζεις το "google account" αντι του "στο τηλεφωνο"...
αλλα επειδη ισως ειναι χρονοβορο ειναι καλυτερο να κανεις μια "εξαγωγη" στην sd ολα τα τηλεφωνα και μετα να παρεις το αρχειο αυτο και να το ανεβασεις στο gmail και ετσι να περαστουν ολες ...
αποσο θυμαμαι οχι...
γιατι δε τις περνας ολες στο vcf,μετα τις περνας στο νεο τηλεφωνο και το συγχρονιζεις απο εκει
δε ξερω αν εχει επιλογη απο το gmail του υπολογιστη να τις τραβηξει καπως..
- - - Updated - - -
λοιπον εχει.
περασε το vcf αρχειο σου στον υπολογιστη
συνδεσου στο gmail σου και πηγαινε contacts
αριστερα κ κατω λεει,import contacts...vcf.voila
γιατι δε τις περνας ολες στο vcf,μετα τις περνας στο νεο τηλεφωνο και το συγχρονιζεις απο εκει
ναι εχει μια χαρα...
την πρωτη φορα ετσι το εκανα εγω στο android...
πηρα ενα vcf και το εκανα Import απο το gmail και ολα καλα...
- - - Updated - - -
λοιπον εχει.
περασε το vcf αρχειο σου στον υπολογιστη
συνδεσου στο gmail σου και πηγαινε contacts
αριστερα κ κατω λεει,import contacts...vcf.voila
Με εσωσες. Ευχαριστω πολυ
Το ανάποδο γίνεται?
Δηλαδή αν μας χαλάσει το smartphone και βάλουμε την κάρτα μας σε dumbphone, πως παίρνουμε τις επαφές από το Google και να τις βάλουμε στην κάρτα? :p
Το ανάποδο γίνεται?
Δηλαδή αν μας χαλάσει το smartphone και βάλουμε την κάρτα μας σε dumbphone, πως παίρνουμε τις επαφές από το Google και να τις βάλουμε στην κάρτα? :p
αν δεν τρολλαρεις , φυσικα εκει που εχει επιλογη για Import υπαρχει και η αντιστοιχη για export ... :)
Έχει και εξαγωγή σε διάφορα format.
Α οκ thanks.
Όχι δεν τρολλάρω. Honest question! :)
γνωστο τρολ ο λορδος...
:sneer:
Andreaslar
15-03-14, 18:34
Κάποια εφαρμογή για ΤΑΒΛΙ, που να κρατάει στατιστικά;
Δηλαδή, νίκες, ήττες, διπλά παιχνίδια, διπλές ζαριές (να μια ιδέα να φτιάξει κάποιος μια εφαρμογή...)
Ευχαριστώ,
το είχα ήδη εγκατεστημένο και θα ήθελα τα widgets του
:oneup:
Καλό! :oneup:
To JuiceSSH μου είχε αντικαταστήσει το ConnectBot. Πριν λίγους μήνες όμως το αντικατέστησα κι αυτό με το VX ConnectBot. Δεν θυμάμαι τον λόγο, αλλά νομίζω είτε είχε κάποιο θέμα με την χρήση κλειδιών αντί για passwords, είτε με το εξωτερικό πληκτρολόγιο και τα modifier keys (control, alt, κλπ). Από ό,τι βλέπω τώρα, υποστήριξη για passphrases έχει το pro. Επομένως αν λειτουργεί σωστά και το εξωτερικό πληκτρολόγιο, είναι καλή επιλογή.
Κάποια εφαρμογή για ΤΑΒΛΙ, που να κρατάει στατιστικά;
Δηλαδή, νίκες, ήττες, διπλά παιχνίδια, διπλές ζαριές (να μια ιδέα να φτιάξει κάποιος μια εφαρμογή...)
Ψάξε για backgammon free από AI FACTORY LIMITED.
έχει ακριβώς αυτά που ζητάς.
Ψάξε για backgammon free από AI FACTORY LIMITED.
έχει ακριβώς αυτά που ζητάς.
Αλλά δεν ξέρει τάβλι. :p
Παλαμήδης και τα μυαλά στα μπλέντερ!
Αλλά δεν κρατάει στατιστικά..
Στα +++ ότι παίζει και πλακωτό και φεύγα!
Andreaslar
15-03-14, 20:40
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Φαντάζομαι ότι αρκετοί χρησιμοποιούν το BetterBatteryStats, οπότε έχω μια ερώτηση: Έχω 1-2 μέρες τώρα που παρατηρώ ότι έχω αρκετό Awake time στα στατιστικά, με αντίστοιχα μικρό χρόνο Screen on, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιο πρόγραμμα/διεργασία δεν επιτρέπει το κινητό να μπει σε deep sleep, με αποτέλεσμα να έχω αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας. Υπάρχει τρόπος να εξακριβώσω από που προέρχεται; Έχω ένα Galaxy Note II, με TW based ROM (ARHD v22) και stock kernel της Samsung.
136477
136478
136480
Τελικά μετά από διάφορα πειράματα έφτασα στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα είναι ο Nova. Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά μερικές ώρες μετά την εγκατάστασή του αρχίζουν τα παραπάνω προβλήματα. Οπότε τώρα μένω με τον TW Launcher και όλα πηγαίνουν ρολόι. Κρίμα βέβαια γιατί τον έχω και αγορασμένο τον Nova και είναι ο αγαπημένος μου. Σε παρόμοιο στυλ ποιον launcher προτείνετε;
Δεν ειναι νομιζω να ειναι ο nova, κατι αλλο ειναι.
Ποτε δεν εχω ακουσει παραπονα για μπαταρια.
Δοκιμασε και τον apex, στο ιδιο στυλ με πιο πολλες ρυθμισεις στη δωρεαν εκδοση. Εγω αυτον χρησιμοποιω τωρα.
Φαντάζομαι ότι αρκετοί χρησιμοποιούν το BetterBatteryStats, οπότε έχω μια ερώτηση: Έχω 1-2 μέρες τώρα που παρατηρώ ότι έχω αρκετό Awake time στα στατιστικά, με αντίστοιχα μικρό χρόνο Screen on, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιο πρόγραμμα/διεργασία δεν επιτρέπει το κινητό να μπει σε deep sleep, με αποτέλεσμα να έχω αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας. Υπάρχει τρόπος να εξακριβώσω από που προέρχεται; Έχω ένα Galaxy Note II, με TW based ROM (ARHD v22) και stock kernel της Samsung.
136477
136478
136480
Δεν ειναι νομιζω να ειναι ο nova, κατι αλλο ειναι.
Ποτε δεν εχω ακουσει παραπονα για μπαταρια.
Δοκιμασε και τον apex, στο ιδιο στυλ με πιο πολλες ρυθμισεις στη δωρεαν εκδοση. Εγω αυτον χρησιμοποιω τωρα.
Να σου πω ότι και εμένα δεν μου καθόταν ότι είναι αυτό, αλλά δοκίμασα τα πάντα, έκανα συνέχεια restore ένα backup που είχα και εγκαθιστούσα ένα-ένα τα προγράμματα να δω τι φταίει. Μόλις έμπαινε ο nova και περνούσαν μερικές ώρες ξεκινούσαν τα προβλήματα. Το κινητό έκανε αρκετά δεύτερα να ανάψει ενώ ήταν κλειδωμένο και είχε αρκετό χρόνο σε κατάσταση Awake και όχι Deep sleep. Πολύ περίεργο πάντως..
Thanks για τον Apex, θα τον δοκιμάσω.
MaFiOzOs_GR
16-03-14, 01:07
Έχει να προτείνει κανείς κάνα καλό app με widget για 3G-4G toggle?
Κάνα δύο που δοκίμασα με πάνε μέσα στις ρυθμίσεις για να το αλλάξω μόνος μου. Λειτουργούν δηλαδή σαν συντόμευση. Λογικά είτε με root είτε με secure settings όλο και κάποιο θα δουλεύει σωστά. :hmm:
Κάνα δύο που δοκίμασα με πάνε μέσα στις ρυθμίσεις για να το αλλάξω μόνος μου. Λειτουργούν δηλαδή σαν συντόμευση. Λογικά είτε με root είτε με secure settings όλο και κάποιο θα δουλεύει σωστά. :hmm:
Τι κινητό εχεις ?
δοκιμασες τα power toggles?
MaFiOzOs_GR
16-03-14, 02:31
Τι κινητό εχεις ?
Galaxy S4
- - - Updated - - -
δοκιμασες τα power toggles?
Πρέπει να ηταν μια απο τις εφαρμογές που με έστελνε στις ρυθμίσεις. Για να τσεκαρω...
To PowerToggles για το 2G/3G/4G σε στέλνει στις ρυθμίσεις.
Ακόμα και αν κάνεις την εφαρμογή συστήματος, με root και απ'όλα, αυτό δεν αλλάζει.
Μάλλον είναι θέμα έκδοσης λειτουργικού όμως, και όχι εφαρμογής.
To PowerToggles για το 2G/3G/4G σε στέλνει στις ρυθμίσεις.
Ακόμα και αν κάνεις την εφαρμογή συστήματος, με root και απ'όλα, αυτό δεν αλλάζει.
Μάλλον είναι θέμα έκδοσης λειτουργικού όμως, και όχι εφαρμογής.
Θέμα Android είναι για λόγους ασφαλείας.
H λυση ειναι το xposed, αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα δουλευει σε Touchwiz.
Από που και πέρα έγινε αυτό;
Μέχρι ICS έπαιζε κανονικά θυμάμαι.
Επίσης, όλα τα υπόλοιπα, ΒΤ, GPS, NFC ενεργοποιούνται απ'ευθείας, μόνο data και mode σε πάνε στις ρυθμίσεις.
Από την 4.1 αν θυμάμαι σωστά.
H λυση ειναι το xposed, αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα δουλευει σε Touchwiz.
Καλή ιδέα. Γιατί να μην τρέχει όμως?
To xposed τρεχει σιγουρα, αλλα τα διαφορα modules εχουν θεματα. Βασιζονται σε AOSP, και οχι σε touchwiz :p
Ισως να υπαρχουν samsung specific που κανουν αυτη τη δουλεια (3g-4g toggle.)
@ ADSLgr.com All rights reserved.