Επιστροφή στο Forum : Android: Eφαρμογές
Για σοβαρές διαδρομές, έχουμε τη συσκευή TomTom κολημένη στο παρμπρίζ και μας οδηγεί χωρίς άγχος.
τι συζηταμε,εδω σε πολλα σημεια δεν εχουμε 2g ....ασχετα εαν τρωει πολλα η λιγο data,που οπως και να το κανεις εχει ενα επιπλεον κοστος
αμα ειναι ετσι παιρνω και χαρτη απο το περιπτερο,αδικα χαρηκα
Δεν εχεις data στο smartphone σου;
RASTAVIPER
28-03-14, 23:31
Για σοβαρές διαδρομές, έχουμε τη συσκευή TomTom κολημένη στο παρμπρίζ και μας οδηγεί χωρίς άγχος.
Τι παραπάνω νομίζεις ότι προσφέρει το κολλημένο GPS από το gps navigation του Sygic κλπ;
TomTom με windows CE και resistive οθόνη 3'';
Ευχαριστώ, προτιμώ το Nexus μου που κάνει άλλα 5 πράγματα ταυτόχρονα.
Καλημέρα παίδες. Επειδή δεν έχω κάτι ιδιαίτερο κανονισμένο το Σ/Κ, λέω να πειράξω το κινητό :p Υπάρχει κάποια εφαρμογή με την οποία μπορώ να πάρω image και να την φλασάρω, αν δεν μείνω ικανοποιημένος με τα πειράματα, όπως είναι;
titanium backup και κάτι σαν το MTKdroid tool (εάν εχεις ΜΤΚ SoC)
RASTAVIPER
29-03-14, 10:46
Καλημέρα παίδες. Επειδή δεν έχω κάτι ιδιαίτερο κανονισμένο το Σ/Κ, λέω να πειράξω το κινητό :p Υπάρχει κάποια εφαρμογή με την οποία μπορώ να πάρω image και να την φλασάρω, αν δεν μείνω ικανοποιημένος με τα πειράματα, όπως είναι;
Πέρνα custom recovery και μετά κάνοντας ένα backup θα έχεις ένα full image όλης της rom,
όπως είναι τώρα στημένη.
Παιρνεις backup με recovery, και μετα δοκιμαζεις οποια ρομ θελεις.
Ποιο κινητο; bootloader ξεκλειδωτος;
Για το ZTE v967s, όλα ξεκλείδωτα.
Έκανα reboot σε recovery και πήρα το backup, μου πήρε λίγο χρόνο να βρω που στο καλό έγινε αποθήκευση :p
Thanks για τις απαντήσεις guys.
Τώρα μένει να ψάξω τί ROM να του περάσω. Είχα δοκιμάσει MIUI, αλλά αιφόνιζε πολύ (αν και είχε κάποια features η rom που μου άρεσαν)
Για το ZTE v967s, όλα ξεκλείδωτα.
Έκανα reboot σε recovery και πήρα το backup, μου πήρε λίγο χρόνο να βρω που στο καλό έγινε αποθήκευση :p
Thanks για τις απαντήσεις guys.
Τώρα μένει να ψάξω τί ROM να του περάσω. Είχα δοκιμάσει MIUI, αλλά αιφόνιζε πολύ (αν και είχε κάποια features η rom που μου άρεσαν)
http://www.needrom.com/phone-roms/zte/v967s/
http://www.needrom.com/phone-roms/zte/v967s/
:oneup:
Τι παραπάνω νομίζεις ότι προσφέρει το κολλημένο GPS από το gps navigation του Sygic κλπ;
Αυτά προσφέρει σε μένα:
Αδιαφορώ αν θα το ξεχάσω μέσα στο αυτοκίνητο (ενώ για το κινητό δεν αδιαφορώ)
Αδιαφορώ αν η μπαταρία του καταστρέφεται με την πάροδο του χρόνου λόγω της κακής φόρτισης από το αυτοκίνητο
Αδιαφορώ αν το έχω να φορτίζει συνέχεια
Αδιαφορώ αν το βλέπει ο ήλιος και φθείρεται η εξωτερική του όψη
Είναι φτιαγμένο να κάνει μία συγκεκριμένη δουλειά και την κάνει καλά
Έχει RDS-TCM από τη ραδιοφωνική μπάντα, οπότε δεν καταναλώνει δεδομένα κινητής
Αν χαλάσει μετά από 3-4-5-x χρόνια παίρνω ένα άλλο (πάλι) με 100-150 ευρώ
TomTom με windows CE και resistive οθόνη 3'';
Ευχαριστώ, προτιμώ το Nexus μου που κάνει άλλα 5 πράγματα ταυτόχρονα.
TomTom με Linux-based λειτουργικό, resistive οθόνη 4". Δεν είναι δα ότι τη χρησιμοποιείς 5 φορές το λεπτό κατά τη διάρκεια της οδήγησης για να σε ενοχλήσει η απόκριση και η αίσθηση της οθόνης.
Και εγώ έχω το Nexus μου, που κάνει 5 άλλα πράγματα ταυτόχρονα, αλλά όχι την ώρα της οδήγησης.
συμφωνω με το gps ξενοιαζεις
Καλά άσε το gps στο παρπριζ "ξεχασμένο" και να δούμε σε πόσο καιρό θα έχουν σπάσει το αμάξι.
Η εποχή των συσκευών GPS έχει περάσει εδώ και καιρό. Τα προγράμματα πλοήγησης κάνουν πολύ περισσότερα από απλά να μεταφέρουν το στίγμα πάνω σε ένα χάρτη, φυσικά και χρειάζονται περισσότερη επεξεργαστική δύναμη και λειτουργίες. Τα 2 αυτά και ακόμα περισσότερα προσφέρουν τα κινητά όλο και πιο προσιτά από τα GPS.
Καλά άσε το gps στο παρπριζ "ξεχασμένο" και να δούμε σε πόσο καιρό θα έχουν σπάσει το αμάξι.
Η εποχή των συσκευών GPS έχει περάσει εδώ και καιρό. Τα προγράμματα πλοήγησης κάνουν πολύ περισσότερα από απλά να μεταφέρουν το στίγμα πάνω σε ένα χάρτη, φυσικά και χρειάζονται περισσότερη επεξεργαστική δύναμη και λειτουργίες. Τα 2 αυτά και ακόμα περισσότερα προσφέρουν τα κινητά όλο και πιο προσιτά από τα GPS.
Δεν είπα να το αφήσω κρεμασμένο στο παρμπρίζ (αν και εδώ πέρα δεν υπάρχει τέτοιο επίπεδο εγκληματικότητας), αλλά να το αφήνω μόνιμα στο ντουλαπάκι.
Όσο για τις λειτουργίες, εμένα με ενδιαφέρει να με πηγαίνει με ακρίβεια στον προορισμό μου και να έχει POIs. Τις επιπλέον λειτουργίες που μπορεί να έχει ήδη και η συσκευή δεν τις χρησιμοποιώ ποτέ.
Όταν είμαι πεζός και έχω την ελευθερία κινήσεων, χρησιμοποιώ το κινητό και τα καλούδια του.
Sent from my supah dupah phone using Forum Runner
όχι την ώρα της οδήγησης.
το σημαντικοτερον για μενα τουλαχιστον
Αποφάσισα να εγκαταλείψω το GoSMS λόγω υπερβολικού bloat, για χάρη του chomp sms.
Παρατηρώ όμως ότι στέλνει με μικρούς χαρακτήρες, άρα μάλλον δεν χωράει 160 ανά μήνυμα. Δεν έχει και μετρητή.
Υπάρχει κάποιο language pack όπως είχε το GoSMS που να μετατρέπει το κείμενο στην σωστή κωδικοποίηση (κεφαλαία μόνο) ώστε να χωράει 160χαρακτήρες/SMS; Ή κάποιο άλλο workaround;
Αν το βάλω αυτό θα το ξεσκίσω το τηλέφωνο :p
Γιατι;
Αν ειναι να μεινεις με stock, ειναι μεγαλη βοηθεια.
Μηδεν impact εδω σε performance/μπαταρια (βεβαια εχω την JB version, εσυ θες KK)
Καλά κανένας kernel θα παίξει :p
Άντε να το δω, τι πρέπει να ψάξω; xposed + gravity, μετά τι;
backup, xposed, gravity και μετα οτι θες, εχει 800 modules :p
Εγω εχω βαλει και το complete action plus, που ρυθμιζεις ποιες εφαρμογες θα βλεπεις στα share/open with dialogs
backup, xposed, gravity και μετα οτι θες, εχει 800 modules :p
Εγω εχω βαλει και το complete action plus, που ρυθμιζεις ποιες εφαρμογες θα βλεπεις στα share/open with dialogs
Ωραία, θα το κάνω.
Από το xposed μέσα κατεβαίνει το gravity από ό,τι θυμάμαι, ε;
Ή πρέπει να το βρω χωριστά;
Μετά τι κάνω για το character set; :p
Ναι, προσεξε να ειναι το gravitybox KK
Στα phone settings, εχει strip unicode, με τις εξης επιλογες:
leave characters intact
strip non-encodable characters
strip all unicode characters
Δεν ξερω ποια ακριβως πρεπει να επιλεξουμε, αλλα οποιαδηποτε απο τις 2 τελευταιες στελνει κανονικα 160. Ισως θελει reboot.
Το έβαλα, αλλά δεν βρίσκω αυτές τις ρυθμίσεις.
Ενεργοποίησα άλλα ωραία πραγματάκια όμως :p
stefan_city
29-03-14, 23:20
Για sms, δοκίμασε textra, 8sms, evolve.
Sent from GalaxySII
πως θα βαλω στο "κουρτινακι" ενα πλακιδιο του torch που λειπει στην cm11
το λεω τοσο απλα γιατι εχω απογοητευτει να ψαχνω module xposed...xposed + gravity δεν δουλευει!!!
κατι τελος παντων
RASTAVIPER
30-03-14, 11:42
Το κατάφερα και το σέταρα τελικά και εγώ το Αμερικανικό amazon appstore στην 2η συσκευή που το πάλευα.
Ήθελε Ελληνική κάρτα και Ελληνική διεύθυνση.
Λοιπόν, όσον αφορά το chomp sms, μετά από αρκετή χρήση που έκανα χτες :p κατάλαβα το εξής:
Μηνύματα με λίγους χαρακτήρες (<60) τα στέλνει με την κανονική τους κωδικοποίηση, όπως τα γράψεις δηλαδή (μικρά).
Μετά από αυτό το όριο, και για να μη σε χρεώσει έξτρα μήνυμα, τα μετατρέπει κεφαλαία, ενώ εμφανίζεται και μετρητής που "δίνει" 160 χαρακτήρες ανά μήνυμα, ώστε να ξέρεις.
Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι θέμα εφαρμογής, θέμα kitkat ή και των δύο, αλλά μάλλον είναι της kitkat. Ήταν καιρός να λυθεί αυτό το inconvenience.
Nice.
Το κατάφερα και το σέταρα τελικά και εγώ το Αμερικανικό amazon appstore στην 2η συσκευή που το πάλευα.
Ήθελε Ελληνική κάρτα και Ελληνική διεύθυνση.
Αφού δεν μπαίνει xposed + gravity, ψάξου με κανένα app που δίνει widget.
Το Power Toggles δίνει στη notification area συντομεύσεις για ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και flash.
@tsavman Δοκίμασε το 8sms
Θα το δω και αυτό, αν και το chomp από ό,τι φαίνεται την κάνει την δουλειά σωστά.
Λοιπόν, όσον αφορά το chomp sms, μετά από αρκετή χρήση που έκανα χτες :p κατάλαβα το εξής:
Μηνύματα με λίγους χαρακτήρες (<60) τα στέλνει με την κανονική τους κωδικοποίηση, όπως τα γράψεις δηλαδή (μικρά).
Μετά από αυτό το όριο, και για να μη σε χρεώσει έξτρα μήνυμα, τα μετατρέπει κεφαλαία, ενώ εμφανίζεται και μετρητής που "δίνει" 160 χαρακτήρες ανά μήνυμα, ώστε να ξέρεις.
Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι θέμα εφαρμογής, θέμα kitkat ή και των δύο, αλλά μάλλον είναι της kitkat. Ήταν καιρός να λυθεί αυτό το inconvenience.
Nice.
Εγώ που δεν έχω KitKat, ενεργοποίησα το "compact sms messages" στο "sms settings" και έχει αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά που περιγράφεις.
Θα το δω και αυτό, αν και το chomp από ό,τι φαίνεται την κάνει την δουλειά σωστά.
Bασικά, το 8sms το προτιμησα γιατι ειναι κατα 99,9% ιδιο με τον λιτό stock του KitKat κι εχει αρκετες επιλογες. Δεν θυμαμαι τωρα εαν ο stock εχει τετοια επιλογη, γιατι ειμαι σε Carbon 4.4.2 και δεν ξερω εαν ειχαν τον "πειραξει".
Εγώ που δεν έχω KitKat, ενεργοποίησα το "compact sms messages" στο "sms settings" και έχει αυτήν ακριβώς τη συμπεριφορά που περιγράφεις.
Λοιπόν, μπορεί να είναι και αυτό που λες, γιατί και εγώ είχα ενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή. :oneup:
Bασικά, το 8sms το προτιμησα γιατι ειναι κατα 99,9% ιδιο με τον λιτό stock του KitKat κι εχει αρκετες επιλογες. Δεν θυμαμαι τωρα εαν ο stock εχει τετοια επιλογη, γιατι ειμαι σε Carbon 4.4.2 και δεν ξερω εαν ειχαν τον "πειραξει".
Ο stock στο nexus είναι το hangouts που πήρες πόδι. :p
Ρίξε μια ματιά στο chomp sms αν θέλεις, είναι πανάλαφρος και εξίσου λιτός, ενώ έχει και κάποια κολπάκια που αλλού τα πληρώνεις (πχ delayed send)
Δεν εχω Nexus, το Neo V εχω :p Ο default δεν ήταν το Hangouts στην ROM που περασα. Και ο 8sms εχει delayed send.
bianconero
30-03-14, 18:47
Αποφάσισα να εγκαταλείψω το GoSMS λόγω υπερβολικού bloat, για χάρη του chomp sms.
Παρατηρώ όμως ότι στέλνει με μικρούς χαρακτήρες, άρα μάλλον δεν χωράει 160 ανά μήνυμα. Δεν έχει και μετρητή.
Υπάρχει κάποιο language pack όπως είχε το GoSMS που να μετατρέπει το κείμενο στην σωστή κωδικοποίηση (κεφαλαία μόνο) ώστε να χωράει 160χαρακτήρες/SMS; Ή κάποιο άλλο workaround;
Για sms, δοκίμασε textra, 8sms, evolve.
Sent from GalaxySII
Evolve SMS από μένα. Είχα από την 1η μέρα με Android κινητό το HandCent SMS γιατί ήταν πιο παραμετροποιήσιμο από τη stock εφαρμογή του HTC Desire, εκτός από ένα μικρό διάστημα που πέρασα το GO SMS γιατί όταν μου έρχονταν sms είχε φάει σκάλωμα και μου εμφάνιζε ΜΟΝΟ το νούμερο τηλεφώνου αντί για τα ονόματα των επαφών, αλλά με το look τού Evolve SMS με το transparency λες και είναι stock εφαρμογή του KitKat, έχω πλέον αυτό.
Το μόνο μειονέκτημα που έχει, είναι ότι αν θέλεις να αλλάξεις θέμα αλλά και να στείλεις scheduled sms, τότε πρέπει να αγοράσεις τα add on που έχει, τα οποία κοστίζουν ~ € 0,70 αν θυμάμαι καλά. Δεν υπάρχουν μέσα στο όλο πακέτο.
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το gravitybox.
Αν απενεργοποιήσω το module για να τσεκάρω μήπως ευθύνεται για κάποιο άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω, μετά χρειάζεται ξανά ρύθμιση από την αρχή όταν το ενεργοποιήσω και πάλι;
bianconero
30-03-14, 19:10
Όσοι εγκατέστησαν πρόσφατα το Runtastic από το Amazon Store, τους ήρθε το update της 5.0.x;
Μου ήρθε ένα email από την εταιρία για την αλλαγή από v4.xx σε v5.xx αλλά δεν έχω κάτι στο Amazon Store.
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το gravitybox.
Αν απενεργοποιήσω το module για να τσεκάρω μήπως ευθύνεται για κάποιο άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω, μετά χρειάζεται ξανά ρύθμιση από την αρχή όταν το ενεργοποιήσω και πάλι;
Όχι. Δεν μου το έχει κάνει σε κανένα απ' όσα έχω εγκατεστημένα, εκτός από μία φορά στο Intelli3G, το οποίο όμως έκανε reset μετά από update από το Market. Ήταν όμως μεμονωμένο περιστατικό και ήταν bug κατά την εγκατάσταση.
Good to know, αν και το πρόβλημα που αντιμετώπιζα λύθηκε.
Χρήσιμη πληροφορία πάντως.
Τι άλλα xposed modules χρησιμοποιείτε γενικά;
bianconero
30-03-14, 19:33
Good to know, αν και το πρόβλημα που αντιμετώπιζα λύθηκε.
Χρήσιμη πληροφορία πάντως.
Τι άλλα xposed modules χρησιμοποιείτε γενικά;
Εγώ τα Crappalinks, Enable BatteryStats Permission, GravityBox, Instagram Downloader, Intelli3G και Youtube Adaway.
Για τις διαφημίσεις (system-wide) έχω το AdAway από F-Droid.
Θα κοιτάξω και τα crappalinks και Intelli3G.
Όσοι εγκατέστησαν πρόσφατα το Runtastic από το Amazon Store, τους ήρθε το update της 5.0.x;
Μου ήρθε ένα email από την εταιρία για την αλλαγή από v4.xx σε v5.xx αλλά δεν έχω κάτι στο Amazon Store.
Όχι. Δεν μου το έχει κάνει σε κανένα απ' όσα έχω εγκατεστημένα, εκτός από μία φορά στο Intelli3G, το οποίο όμως έκανε reset μετά από update από το Market. Ήταν όμως μεμονωμένο περιστατικό και ήταν bug κατά την εγκατάσταση.
Τελευταία φορά που ενημερώθηκε το Runtastic πλέον λειτουργεί βάσει των χαρτών Google και δεν σου δείχνει καθόλου χάρτη/πορεία κτλ αν δεν έχεις πρόσβαση σε διαδίκτυο/3g...
Έφυγε κατευθείαν..
- - - Updated - - -
Ξέρετε υπάρχει τρόπος να προστεθεί πεδίο ημερομηνίας γενεθλίων στις πληροφορίες/στοιχεία των επαφών και ιδανικά σχετική ειδοποίηση ανήμερα των γιορτών;
bianconero
30-03-14, 20:00
Για τις διαφημίσεις (system-wide) έχω το AdAway από F-Droid.
Θα κοιτάξω και τα crappalinks και Intelli3G.
Το AdAway είναι η πρώτη εφαρμογή που περνάει στο κινητό μετά το root, είναι άλλωστε και από τους βασικούς λόγους για root.
Το Crappalinks το έχω για την αποφυγή κάποιων δρομολογήσεων που κάνει το Tapatalk στους server του (δεν πολυκατάλαβα τί ακριβώς κάνει, αλλά στο xda θεωρείται must μετά από κάποιο συγκεκριμένο update που έγινε στο Tapatalk στις αρχές του χρόνου), ενώ το Intelli3G το έχω ρυθμίσει έτσι όταν είμαι συνδεμένος σε Wi-Fi το σήμα να είναι σε 2G, όταν δεν είμαι συνδεμένος σε Wi-Fi το σήμα πάλι να είναι σε 2G και να αλλάζει σε 3G μόλις ανοίξω την οθόνη (χρειάζεται να περάσουν κάποια δευτερόλεπτα γι' αυτό).
Έχω την εντύπωση πως είναι και το πιο must module που έχω, γιατί όταν κινούμαι με ένα συγκεκριμένο αστικό λεωφορείο, περνάω από κάποια μέρη που δεν έχουν καλό σήμα, και με data ενεργοποιημένα στο 3G έφτανα σε σημείο να χάνω περισσότερο από 30% μπαταρίας σε διάστημα 45 λεπτών. Το ίδιο και στο γήπεδο όταν έχει αρκετό κόσμο όπου η Cosmote δεν παλεύεται. Πλέον είμαι μια χαρά.
Edit:
Τελευταία φορά που ενημερώθηκε το Runtastic πλέον λειτουργεί βάσει των χαρτών Google και δεν σου δείχνει καθόλου χάρτη/πορεία κτλ αν δεν έχεις πρόσβαση σε διαδίκτυο/3g...
Έφυγε κατευθείαν..
Σε ποια έκδοση αναφέρεσαι; Εγώ είμαι ακόμη στην Pro 4.4.2
το Intelli3G το έχω ρυθμίσει έτσι όταν είμαι συνδεμένος σε Wi-Fi το σήμα να είναι σε 2G, όταν δεν είμαι συνδεμένος σε Wi-Fi το σήμα πάλι να είναι σε 2G και να αλλάζει σε 3G μόλις ανοίξω την οθόνη (χρειάζεται να περάσουν κάποια δευτερόλεπτα γι' αυτό).
Έχω την εντύπωση πως είναι και το πιο must module που έχω, γιατί όταν κινούμαι με ένα συγκεκριμένο αστικό λεωφορείο, περνάω από κάποια μέρη που δεν έχουν καλό σήμα, και με data ενεργοποιημένα στο 3G έφτανα σε σημείο να χάνω περισσότερο από 30% μπαταρίας σε διάστημα 45 λεπτών. Το ίδιο και στο γήπεδο όταν έχει αρκετό κόσμο όπου η Cosmote δεν παλεύεται. Πλέον είμαι μια χαρά.
Κάτι τέτοιο (Smart Radio) έχει και το Gravity, αλλά δεν το έχω ψάξει αν λειτουργεί σωστά.
Πολύ χρήσιμο αν είσαι σε περιοχές με κακή 3G κάλυψη.
bianconero
30-03-14, 20:37
Κάτι τέτοιο (Smart Radio) έχει και το Gravity, αλλά δεν το έχω ψάξει αν λειτουργεί σωστά.
Πολύ χρήσιμο αν είσαι σε περιοχές με κακή 3G κάλυψη.
Ναι, γνωρίζω για την επιλογή στο GravityBox, αλλά όταν είχα ψάξει για μία τέτοια λύση η επιλογή δεν υπήρχε, και όταν την έβαλαν και έκανα disable το Intelli3G για να δω αν λειτουργεί και να το βγάλω έτσι ώστε να μην έχω περιττές εφαρμογές, δεν μου δούλεψε.
Όλα αυτά σε Nexus 4 με CM11.
RASTAVIPER
30-03-14, 21:17
Όπως έχω γράψει και αλλού σχετικά με την χρήση του smart radio του gravity box, στο δικό μου nexus 4 είδα μεγαλύτερη κατανάλωση.
Προφανώς δεν είναι για όσους κάνουν συχνή χρήση των data.
Εγώ κάνω ελάχιστη χρήση, καθώς έχω παντού wifi, αν και έχω μεγάλο data plan.
Θέλω απλώς με data-off να είμαι σε 2G επειδή στη δουλειά έχω χάλια σήμα 3G, ακόμα και για κλήσεις, και μόλις ανοίγω data να πηγαίνει απευθείας σε 3G/4G :p για όσο αυτά είναι ενεργά. Μετά να ξαναγυρνάει σε 2G.
Σε μενα (iNew V3) δουλεύει μαι χαρά το smart radio του gravity box. Απο τα πιο χρήσιμα feature.
Δεν ξέρω αμα θεωρείται Module, αλλά και το greenify είναι must εφαρμογή
Bασικά το Greenify το θεωρω ολοκληρωμένο εαν έχεις και τα experimental features, ειναι πολύ πιο αποτελεσματικο με αυτα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.