Επιστροφή στο Forum : Android: Eφαρμογές
Εμενα αυτο που δεν μου αρεσει στο FB messenger ειναι οτι παραμενουν οι συζητησεις και μπορει μετα απο μηνες, χρονια να τα διαβασει τριτο προσωπο ισως.
Αυτο ακριβως, το να βρω κατι σε μια παλια συνομιλια μου εχει χρειαστει 10αδες φορες. Προσφατο παραδειγμα.
Καποιος θελει να παρει καινουρια καρτα γραφικων για να παιζει pubg/fortnite. Ο ψαγμενος φιλος του του λεει να παρει μια 1650, που σημερα εχει φτασει στα 300ε και εγω λεω οτι δεν ειναι αναγκη για κατι τοσο ακριβο και οτι ακομα και με μια 1050 θα ειναι ενταξει.
Μας βαζει και τους 3 σε κοινη συνομιλια και μετα απο αρκετη συζητηση θυμαται (ο ψαγμενος) οτι ενας φιλος του πουλαει μια 2060 300ε (και οτι γαμαει κλπ), οποτε καταληγουμε σε αυτη. Μιας και η "συνεδριαση" τελειωσε, βγαινει πρωτος ο ψαγμενος απο την κοινη συνομιλια, μετα ο φιλος μου και στο τελος εγω.
2 μερες αργοτερα ο φιλος μου ρωταει τον ψαγμενο ποτε θα εχει την καρτα και του λεει οτι ο φιλος του δεν την πουλαει 300 αλλα 400ε και οτι δεν ειπε κατι τετοιο στη συνομιλια! Περιττο να πω οτι ακουσε τα απειρα μπινελικια απο το φιλο μου.
Η κοινη συνομιλια διαγραφεται αυτοματα για τον εκαστοτε χρηστη οταν αυτος αποχωρησει απο αυτη, οποτε πλεον κανεις μας δεν εχει τροπο να αποδειξει τα οσα ειπωθηκαν...
RASTAVIPER
23-12-20, 09:54
Αυτο λες? Δεν με προστατευει. Τουλαχιστον εγω προσεχω την ασφαλεια μου, αλλοι δεν ειναι τοσο προσεκτικοι. Για παραδειγμα μιλας με το χ και παει ο ψ και διαβαζει τη συζητηση απο το κινητο του χ. Εκτος εαν εννοεις κατι αλλο?
Όχι μιλάω για το secret conversation που έχεις επιλογή με timer να σβηστούν μηνύματα μετά από όσο χρόνο ορίσεις.
Όχι μιλάω για το secret conversation που έχεις επιλογή με timer να σβηστούν μηνύματα μετά από όσο χρόνο ορίσεις.
Α ειναι για ios και android απο οτι ειδα. Εγω κανω συζητησεις μονο απο το pc που εχω κανονικο πληκτρολογιο, απο το κινητο μονο να απαντησω σε κανα τυπικο μηνυμα και αυτο βαριεμαι να το κανω. Δεν μου αρεσει να πληκτρολογω σε κινητα.
Εκτος και εαν γινεται και στο pc?
- - - Updated - - -
Καλο info παντως, εαν γινεται και στο pc πες.
- - - Updated - - -
Μαλιστα ειναι τοσο καλο info που σκεφτομαι να τρεχω το facebook σε android απο το pc. Δεν θελω οι συζητησεις μου να υπαρχουν στους αιωνες των απαντα και ποτε δεν ξερεις που θα καταληξει μια συζητηση που ειναι αμμεσος τροπος επικοινωνιας. Περισσοτερο γιατι δεν θελω να διαβαζουν τριτοι. Αν το καλοσκεφτεις η συζητηση ειναι μεταξυ δυο ατομων συνηθως οπως γινεται σε ενα καφενειο in real life. Σκεψου να υπηρχε καταγεγραμμενη για παντα η συζητηση σου στο κινητο του αλλουνου, που μπορει να το παραταει και χωρις pin. Ισως επιτελους δοκιμασω να κανω και καμακι μεσω FB ... ειμαι της παλιας σχολης :P
- - - Updated - - -
Νομιζω ειναι και ο λογος που απετυχαν εμπορικα τα google glasses. Σου ελεγαν βγαλτα για να μην καταγραφεις.
Κλείδωμα οθόνης πως βάζουμε σε android TV box. Όχι android TV box αλλά σε αυτά τα μπασταρδεμένα.
Δηλαδή με το άνοιγμα του κουτιού στην τηλεόραση να θέλει pin για να κλειδώσει.
Στις ρυθμίσεις αν και υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος με pin ή κωδικό στην πράξη αυτή δεν ενεργοποιείται.
Μήπως υπάρχει καμιά σωστή εφαρμογή;
Εμενα αυτο που δεν μου αρεσει στο FB messenger ειναι οτι παραμενουν οι συζητησεις και μπορει μετα απο μηνες, χρονια να τα διαβασει τριτο προσωπο ισως.
εγω δεν το καταλαβα αυτο...ποιες συζητησεις παραμενουν?αυτες που εχουμε και μιλαμε με καποιους η οι διεγραμμενες?και πως θα τις διαβασει ισως τριτο προσωπο αν εμεις η ο συνομιλητης μας δεν δωσουμε την αδεια?
εγω δεν το καταλαβα αυτο...ποιες συζητησεις παραμενουν?αυτες που εχουμε και μιλαμε με καποιους η οι διεγραμμενες?και πως θα τις διαβασει ισως τριτο προσωπο αν εμεις η ο συνομιλητης μας δεν δωσουμε την αδεια?
Συζητας με καποιον. Αυτη η συζητηση υπαρχει στο λογαριασμο σου FB και στο λογαριασμο FB του συνομιλητη σου. Εαν δεν κανεις καποια ενεργεια θα υπαρχουν για "παντα". Δεν ειναι βγηκες απο τη συζητηση και αποφασιζεται απο κοινου να μη κρατηθει η συζτηση οπως το φανταζομαι οτι θα μπορουσε να ειναι μια ωραια κομψη λυση. Με επιβεβαιωση διαγραφης απο αμφοτερους.
Εσυ εχεις ελεγχο του λογαριασμου σου, αλλα δεν εχει ελεγχο του λογαριασμου του αλλου. Εμπιστευεσαι το ατομο που μιλας στο ελαχιστο οτι δεν θα μεταδοσει τη προσωπικη συζητηση. Αλλα δεν εμπιστευεσαι οτι καποιος τριτος μπορει να παραβιασει το λογαριασμο του για παραδειγμα απο ενα κινητο χωρις pin με το FB λογκαρισμενο , δλδ να πεσεις θυμα αδιακρισιας καποιου τριτου.
- - - Updated - - -
Θα μπορουσε να γινει και πιο κομψη. Επιλογη απο την αρχη οτι αυτη η συζητηση θα διαγραφει απο αμφοτερους ή στο τελος. Τι καθοριζει την αρχη και το τελος μιας συζητησης στο FB? Θα μπορουσε να ειναι ενα χρονομετρο που καθοριζεται σε 10 λεπτα να κανει dump τη συζητηση. Το τελειο θα ηταν να ειναι encrypted και να μην παρακολουθει το FB. Αλλα εγω θα πω αυτο, ασε το FB να καταγραφει οπως κανει ετσι κι αλλιως τωρα για να σου πεταει διαφημισεις. Δεν χρειαζεται ομως για να το πετυχει αυτο να ειναι ορατο το αποτελεσμα για παντα , ενα dump δεν θα επηρεαζε τους αλγοριθμους του. Να ζησει και το καημενο FB.
Christmas comes early: Nova Launcher Prime on sale for $0.99 (https://www.androidpolice.com/2020/12/24/christmas-comes-early-nova-launcher-prime-on-sale-for-0-99/)
Christmas comes early: Nova Launcher Prime on sale for $0.99 (https://www.androidpolice.com/2020/12/24/christmas-comes-early-nova-launcher-prime-on-sale-for-0-99/)
Νομίζω 1-2 φορές τον χρόνο την βάζουν την τιμή στο ~1 ευρώ. Τίμιοι :p
0.59€ τον βγάζει για 7 μέρες
Νομίζω είναι πολύ καλή προσφορά.
Χρόνια πολλά!
Έχουμε καμιά πρόταση για δωρεάν vpn;
Έχουμε καμιά πρόταση για δωρεάν vpn;
https://protonvpn.com/el/pricing
Δεν υποστηρίζει torrent το δωρεάν αν αυτό είναι που σε ενδιαφέρει.
1 σύνδεση VPN
Διακομιστές σε 3 χώρες
Μέτρια ταχύτητα
Όχι αρχεία καταγραφής / διαφημίσεις
RASTAVIPER
26-12-20, 11:14
Nova Launcher βάζαμε πριν 6-7 χρόνια όταν δεν υπήρχε τίποτα άλλο στην αγορά.
Τώρα υπάρχουν πολύ καλές και τσάμπα λύσεις, πχ Microsoft Launcher που έχει πολλές δυνατότητες.
Nova Launcher βάζαμε πριν 6-7 χρόνια όταν δεν υπήρχε τίποτα άλλο στην αγορά.
Τώρα υπάρχουν πολύ καλές και τσάμπα λύσεις, πχ Microsoft Launcher που έχει πολλές δυνατότητες.
Και πάλι είναι εξαιρετικός. Πχ ο MS έχει μόνιμα καρφιτσωμένο στο συρτάρι την αναζήτηση και τα γράμματα των εφαρμογών. Άλλοι δωρεάν ακολουθούν πιστά την Google και έχουν μόνο στρογγυλά εικονίδια. ΚΛΠ ΚΛΠ ...
O Nova Launcher είναι bloat σκουπίδι. Ναι, έχει πολλά features, αλλά στέλνει αμέτρητα δεδομένα πίσω στην εταιρεία. Από μένα είναι όχι.
Το έχω αγορασμένο από παλιά εν τω μεταξύ. Αλλά θεωρώ αισχρό να πληρώνεις μια εφαρμογή και να στέλνει ένα σωρό metrics και δεδομένα πίσω.
Προσωπικά, βολεύομαι εδώ και αρκετό καιρό με το Android Launcher 3 (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jasonkung.launcher3&hl=en_US&gl=US). Απλό, λιτό και καθαρό. Δεν στέλνει τίποτα, πουθενά.
Αυτος δεν ειναι ο μαμα launcher που εχουν ολες οι συσκευες που ερχονται με στοκ android? Που μπαινει στο μενου των εφαρμογων με swipe up?
Εγω θελω 3 πραγματα απο τον launcher μου.
Να εχει ξεχωριστα την αρχικη οθονη απο το μενου των εφαρμογων, οχι δηλαδη οπως εινια τα xiaomi ή τα huawei που τα εχουν ολα αραδα.
Να μπορω να κανω διαφανο το φοντο του μενου των εφαρμογων. Και να μου δινει τη δυνατοτητα να μπω στο μενου των εφαρμογων πατωντας το μεσαιο κουμπι στη συσκευη. Ειναι πολλοι αυτοι που οταν τους δινω το κινητο μου κανουν swipe up ή ψαχνουν τη συντομευση-κουμπι που θα τους παει στο μενου των εφαρμογων.
Αυτος δεν ειναι ο μαμα launcher που εχουν ολες οι συσκευες που ερχονται με στοκ android? Που μπαινει στο μενου των εφαρμογων με swipe up?
Ναι. Είναι ο stock launcher σε πολλές aosp custom ROMs.
Εγω θελω 3 πραγματα απο τον launcher μου.
Να εχει ξεχωριστα την αρχικη οθονη απο το μενου των εφαρμογων, οχι δηλαδη οπως εινια τα xiaomi ή τα huawei που τα εχουν ολα αραδα.
Έτσι είναι. Όπως οι περισσότεροι android launchers.
Αυτό που περιγράφεις είναι συνήθως σε κινεζοlaunchers που αντιγράφουν τον αντίστοιχο iOS launcher.
Να μπορω να κανω διαφανο το φοντο του μενου των εφαρμογων.
Είναι transparent. Κι εμένα έτσι μ'αρέσει/βολεύει.
Και να μου δινει τη δυνατοτητα να μπω στο μενου των εφαρμογων πατωντας το μεσαιο κουμπι στη συσκευη.
Αυτό δεν ξέρω αν υποστηρίζεται απευθείας απ'τον launcher ή απ'τις επιλογές των software buttons απ'τις ROM settings.
Κάποιοι launchers μπορούν να παρέμβουν στις λειτουργίες των κουμπιών, αλλά πρέπει να δώσεις access στο accessibility, πράγμα που ενέχει κίνδυνο για το privacy αν μιλάμε για αμφίβολους launchers.
Αυτό δεν ξέρω αν υποστηρίζεται απευθείας απ'τον launcher ή απ'τις επιλογές των software buttons απ'τις ROM settings.
Κάποιοι launchers μπορούν να παρέμβουν στις λειτουργίες των κουμπιών, αλλά πρέπει να δώσεις access στο accessibility, πράγμα που ενέχει κίνδυνο για το privacy αν μιλάμε για αμφίβολους launchers.
Το εχω δωσει το συγκεκριμενο permission απο την 1η μερα :P
Θα το δοκιμάσω Gentoo. Nova έχω αλλά η αλήθεια είναι ότι πάει καιρός που σκάλισα τις λειτουργίες του. Άλλωστε δεν ζητάω και πολλά.
Το εχω δωσει το συγκεκριμενο permission απο την 1η μερα :P
Στο launcher 3 πάντως δεν θυμάμαι να έχει τέτοια επιλογή. Οπότε δύσκολο το βλέπω.
Θα το δοκιμάσω Gentoo. Nova έχω αλλά η αλήθεια είναι ότι πάει καιρός που σκάλισα τις λειτουργίες του. Άλλωστε δεν ζητάω και πολλά.
Οι περισσότεροι launchers πλέον, έχουν πολύ καλή υποστήριξη σε βασικά features (και κάποια επιπλέον).
Ο nova, αν αφήσουμε κατά μέρος τα όποια στραβά), έχει πααααρα πολλές επιλογές (και δεν το λέω με θετικό τρόπο) σε βαθμό που "χάνεσαι" στην προσπάθεια να τα ρυθμίσεις όλα όπως σε βολεύουν.
Βέβαια έχει export settings feature αλλά και πάλι.
Όταν μια εφαρμογή είναι μπουκωμένη με αμέτρητες επιλογές στις ρυθμίσεις, αυτό την καθιστά δύσχρηστη.
Σκέψου να θέλεις να αλλάξεις κάτι και να ψάχνεις 100 ώρες που σκ@τ@ βρίσκεται.
Η μοναδικη φορα που εψαξα να αλλαξω κατι στον nova ηταν οταν περασα σε android 9 και το γαματο λειτουργικο αλλαξε την default λειτουργια του long press στο μεσαιο κουμπι. Ειχα βαλει τοτε το greenify να σκοτωνει τα παντα με long press εκει και μετα την ενημερωση ξαναμπηκε η μπουρδα της google. Εψαξα παντου στις ρυθμισεις του nova αλλα δεν ξαναβρηκα την επιλογη. Ευτυχως την ειχανε υλοποιησει με αλλο τροπο στο greenify.
O Nova Launcher είναι bloat σκουπίδι. Ναι, έχει πολλά features, αλλά στέλνει αμέτρητα δεδομένα πίσω στην εταιρεία. Από μένα είναι όχι.
Το έχω αγορασμένο από παλιά εν τω μεταξύ. Αλλά θεωρώ αισχρό να πληρώνεις μια εφαρμογή και να στέλνει ένα σωρό metrics και δεδομένα πίσω.
Προσωπικά, βολεύομαι εδώ και αρκετό καιρό με το Android Launcher 3 (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jasonkung.launcher3&hl=en_US&gl=US). Απλό, λιτό και καθαρό. Δεν στέλνει τίποτα, πουθενά.
Κάποια παραπάνω πληροφορία για το τι δεδομένα στέλνει ακριβώς ο nova; Μια επιλογή βλέπω για αναφορά δεδομένων στην εφαρμογή την οποία έχω απενεργοποιήσει και αναφέρει ότι μοιράζει μόνο δεδομένα σχετικά με την εφαρμογή, όχι κάτι προσωπικό. Το ότι ο nova είναι bloat και σκουπίδι, είναι λίγο άτοπο.
Κάποια παραπάνω πληροφορία για το τι δεδομένα στέλνει ακριβώς ο nova; Μια επιλογή βλέπω για αναφορά δεδομένων στην εφαρμογή την οποία έχω απενεργοποιήσει και αναφέρει ότι μοιράζει μόνο δεδομένα σχετικά με την εφαρμογή, όχι κάτι προσωπικό. Το ότι ο nova είναι bloat και σκουπίδι, είναι λίγο άτοπο.
Όταν είσαι ο καλύτερος σχεδόν επί 10 χρόνια, θα βρούνε να πούνε διάφορα ;)
Last time I've checked, έκανε αυτόνομα έλεγχο για ενημερώσεις (παρεκαμπτε δηλαδή την επίσημη διαδικασία), χρησιμοποιεί έξτρα αρχείο για την πιστοποίηση αγοράς (αν αυτό δεν είναι bloat, τότε βρες μου τον ορισμό), έχει κάμποσους trackers (οκ, μπορεί να μην σ ενοχλεί αυτό, να το δεχτώ) και σου πετάει pop up να ενεργοποιήσεις το accessibility service ενώ εσύ δεν θέλεις. Αρκούν αυτά;
Όταν είσαι ο καλύτερος σχεδόν επί 10 χρόνια, θα βρούνε να πούνε διάφορα ;)
Το βρήκες :lol:
Μάλλον δεν διάβασες το σημείο που αναφέρω ότι το έχω αγορασμενο ή δεν με πιστεύεις.
Και όχι απλώς αγορασμενο, αλλά το χρησιμοποιούσα και για καιρό.
Μάλλον ο λόγος που ενώ έχει τόσα features, δεν με έκανε να το κρατήσω δεν σου λέει κάτι.
Δεν πειράζει. Άλλωστε ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί ότι θέλει, αλλά το να απαρνείσαι τα στραβά (ενώ αντιθέτως εγώ αναγνωρίζω τα θετικά του σημεία), μάλλον σε καθιστά fanboy (ενός launcher...).
Το βρήκες :lol:
Μάλλον δεν διάβασες το σημείο που αναφέρω ότι το έχω αγορασμενο ή δεν με πιστεύεις.
Και όχι απλώς αγορασμενο, αλλά το χρησιμοποιούσα και για καιρό.
Μάλλον ο λόγος που ενώ έχει τόσα features, δεν με έκανε να το κρατήσω δεν σου λέει κάτι.
Δεν πειράζει. Άλλωστε ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί ότι θέλει, αλλά το να απαρνείσαι τα στραβά (ενώ αντιθέτως εγώ αναγνωρίζω τα θετικά του σημεία), μάλλον σε καθιστά fanboy (ενός launcher...).
Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί ό,τι θέλει, αλλά το να διατυπώνουμε προσωπική γνώμη σαν δεδομένο δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.
Διάβασα τι έχεις γράψει νωρίτερα εννοείται, και συγχαρητήρια που κρίνεις βάσει εμπειρίας, αλλά το "bloat και σκουπίδι" δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε έχει γραφεί κάτι αντίστοιχο αλλού σε πιο εξειδικευμένα fora.
Με άλλα λόγια, για κάθε fanboy μπορεί να υπάρχει και ένας hater εξίσου εύκολα.
Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί ό,τι θέλει, αλλά το να διατυπώνουμε προσωπική γνώμη σαν δεδομένο δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.
Διάβασα τι έχεις γράψει νωρίτερα εννοείται, και συγχαρητήρια που κρίνεις βάσει εμπειρίας, αλλά το "bloat και σκουπίδι" δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε έχει γραφεί κάτι αντίστοιχο αλλού σε πιο εξειδικευμένα fora.
Με άλλα λόγια, για κάθε fanboy μπορεί να υπάρχει και ένας hater εξίσου εύκολα.
Δεν μ'ενδιαφέρει να "τσακωθώ" για έναν launcher.
Εμμένω στον ισχυρισμό περί bloat και σκουπιδιού, αιτιολογώ τον ισχυρισμό μου στο προηγούμενο ποστ.
Δεν είμαι hater. Εκφράζω κάποια απτά γεγονότα.
Είμαι κατά των κακών πρακτικών, that's all. Υπάρχει τόσος κόσμος και κοσμάκης που διαιωνίζει κακές πρακτικές είτε γιατί δεν ενδιαφέρεται, είτε γιατί δεν είναι ενημερωμένος.
Όπως ακριβώς κράζουν internet explorer (όσο υπήρχε), apple (για τις πρακτικές της), google, fb, κλπ, έτσι κι εδώ.
Αν σου αρέσει να πληρώνεις εφαρμογές που καταστρατηγούν τα δικαιώματά σου σαν χρήστη και σαν καταναλωτή, go for it.
Last time I've checked, έκανε αυτόνομα έλεγχο για ενημερώσεις (παρεκαμπτε δηλαδή την επίσημη διαδικασία), χρησιμοποιεί έξτρα αρχείο για την πιστοποίηση αγοράς (αν αυτό δεν είναι bloat, τότε βρες μου τον ορισμό), έχει κάμποσους trackers (οκ, μπορεί να μην σ ενοχλεί αυτό, να το δεχτώ) και σου πετάει pop up να ενεργοποιήσεις το accessibility service ενώ εσύ δεν θέλεις. Αρκούν αυτά;
Αν αυτό είναι bloat τότε τι είναι το bloat;
Τα accessibility τα θέλει για να έχει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις ώστε να σου δίνει στα badges το πόσα unread Κλπ έχεις.
Αν αυτό είναι bloat τότε τι είναι το bloat;
Είναι bloat. Όταν χρησιμοποιεί extra εφαρμογή που πρέπει να τρέχει παράλληλα για να πιστοποιεί την αυθεντικότητα. Μικρό bloat μεν, αλλά bloat.
Φαντάσου να το έκαναν αυτό όλες οι εφαρμογές και θα δεις τη μεγαλύτερη εικόνα.
Τα accessibility τα θέλει για να έχει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις ώστε να σου δίνει στα badges το πόσα unread Κλπ έχεις.
Το γνωρίζω αυτό. Όταν όμως εμμένει στο να σου πετάει το συγκεκριμένο pop up κάθε φορά που πατάς το home button, είναι στα όρια του spam.
Δεν ξέρω, αδυνατώ να συλλάβω αυτές τις ενέργειες, όταν δε έχεις πληρώσει κι όλας.
Αφήνω το telemetry και το tracking στην άκρη, καθώς πολλοί δεν έχουν πρόβλημα με αυτό (εγώ έχω βέβαια).
Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το nova launcher, ήταν one of a kind σ'αυτά που προσέφερε, αλλά ήταν και κοντά 10 χρόνια παρά πίσω, τότε ακόμη και το fb ήταν αγγελούδι μπροστά στη σημερινή εκδοχή του.
Είναι bloat. Όταν χρησιμοποιεί extra εφαρμογή που πρέπει να τρέχει παράλληλα για να πιστοποιεί την αυθεντικότητα. Μικρό bloat μεν, αλλά bloat.
Φαντάσου να το έκαναν αυτό όλες οι εφαρμογές και θα δεις τη μεγαλύτερη εικόνα.
Το γνωρίζω αυτό. Όταν όμως εμμένει στο να σου πετάει το συγκεκριμένο pop up κάθε φορά που πατάς το home button, είναι στα όρια του spam.
Δεν ξέρω, αδυνατώ να συλλάβω αυτές τις ενέργειες, όταν δε έχεις πληρώσει κι όλας.
Αφήνω το telemetry και το tracking στην άκρη, καθώς πολλοί δεν έχουν πρόβλημα με αυτό (εγώ έχω βέβαια).
Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το nova launcher, ήταν one of a kind σ'αυτά που προσέφερε, αλλά ήταν και κοντά 10 χρόνια παρά πίσω, τότε ακόμη και το fb ήταν αγγελούδι μπροστά στη σημερινή εκδοχή του.
solid explorer, titanium backup, αν θυμάμαι το κάνει και το Maildroid και νομίζω και ο aqua, είναι σχετικά κοινή πρακτική όταν θέλεις να δίνεις δυνατότητα στον κόσμο να δοκιμάσει μια εφαρμογή με κάποιες λειτουργίες και να μπορεί να πάει στην full έκδοσή άνετα.
Πιο πίσω αναφέρεται οτι το telemetry απενεργοποιείται, όπως μπορείς να κάνεις το ίδιο και για τα badges, έτσι δεν θα σε ρωτάει κάθε φορά που θα πατάς Home
solid explorer, titanium backup, αν θυμάμαι το κάνει και το Maildroid και νομίζω και ο aqua, είναι σχετικά κοινή πρακτική όταν θέλεις να δίνεις δυνατότητα στον κόσμο να δοκιμάσει μια εφαρμογή με κάποιες λειτουργίες και να μπορεί να πάει στην full έκδοσή άνετα.
Υπάρχουν και εφαρμογές που είναι free και έχουν δυνατότητα πληρωμής εντός της εφαρμογής, πχ spending tracker.
Και το titanium backup είναι εξαιρετικό σε αυτά που προσφέρει (απ'όσο ξέρω), αλλά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ, γιατί δεν μου αρέσει και αυτό πως πλασάρεται.
Πιο πίσω αναφέρεται οτι το telemetry απενεργοποιείται, όπως μπορείς να κάνεις το ίδιο και για τα badges, έτσι δεν θα σε ρωτάει κάθε φορά που θα πατάς Home
Προσωπικά, δεν μου αρκεί ένα on/off switch του telemetry, αλλά δεν θα διαφωνίσω.
Εγώ χρησιμοποιώ tool που απενεργοποιεί το telemetry από κάθε εφαρμογή + firewall block, οπότε δεν με προβληματίζει τόσο.
Αλλά το pop up που σου λέω, δεν έχει να κάνει με badges, ούτε σταματά να εμφανίζεται (τουλάχιστον μέχρι την εποχή που το χρησιμοποιούσα, αν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό, ανακαλώ).
Για να το κλείσουμε το ζήτημα, δεν θεωρώ πως είναι άχρηστη εφαρμογή.
Αλλά το εντάσσω στην κατηγορία bloat-σκουπιδιού για τους λόγους που εξήγησα.
Την ίδια άποψη έχω και για τα gapps.
Ίσως είναι παρεξηγήσιμος ο τρόπος που το λέω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον όρο για να χαρακτηρίσω τέτοιες πρακτικές.
Σαφώς και πολλοί χρήστες χρειάζονται τέτοιες εφαρμογές.
Αλλά υπάρχουν και πολλές καθαρές εφαρμογές που πολλοί δεν ασχολούνται ή δεν γνωρίζουν.
Αυτό μου κάνει εντύπωση. Να προτιμούν εφαρμογές αμφίβολες, με bloat και ads, έναντι πιο έντιμων επιλογών.
Ίσως είμαι ονειροπόλος, δεν ξέρω :p
Μόλις τον κατέβασα, έχω επιλέξει None στο badges and notifications και δεν με έχει ρωτήσει για το accessibility
Αν επιλέξω το dynamic, Με ενημερώνει πως θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο accessibility
1. Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει κάτι αρκετά περίεργο στο Chrome και ήθελα να τσεκάρω αν το κάνει και σε άλλους, αν είναι θέμα Chrome ή κάποιο θέμα της συσκευής. Κατά το κάθετο scrolling αλλάζα το saturation (ή το gamma) της οθόνης. Δηλαδή ανοίγω την σελίδα και η αρχική εντύπωση είναι πως τα χρώματα είναι κάπως "θαμπά". Κάνω scroll down (μιλάμε για σελίδες που έχουν μπόλικο περιεχόμενο) και σε κάποια φάση τα χρώματα γίνονται κανονικά. Μάλιστα είναι κάποιο σημείο στο ενδιάμεσο που κάνει κάτι σαν flicker ανάμεσα στα 2. Κουλό; Είμαι ο μόνος στον οποίο το κάνει; Να ψαχτώ στις ρυθμίσεις της συσκευής μου μήπως;
2. Μετά από πολύ καιρό είπα να ξαναψαχτώ με εφαρμογή pdf reader για ebooks. Πριν αρκετά χρόνια χρησιμοποιούσα κάποια (που δεν θυμάμαι το όνομά της) που ρύθμιζες όταν διαβάζεις μια σελίδα να "προ-φορτώνει" κάποιες από τις επόμενες/προηγούμενες. Διαφορετικά από την μια σελίδα στην άλλη σκαλώνει για κάποια δευτερόλεπτα (τουλάχιστον στο mid-range προς low-end tablet που δοκιμάζω). Γνωρίζει κανείς καμιά εφαρμογή με αυτό το feature; Δοκίμασα το Aldiko και το Bookari (πρώην Mantano Reader αν κατάλαβα καλά), αλλά όσο έψαξα στις ρυθμίσεις δεν βρήκα κάτι σχετικό...
Αυτή (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.readera&hl=el&gl=US) χρησιμοποιώ για τσέκαρε την.
uncle_nontas
27-12-20, 23:50
@sadako συμβαίνει κ σε μένα στον chrome.
Υ.Γ δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά αν έχετε ινσταγκραμ κ απλά παρακολουθείτε, δηλαδή αν δε σας ενδιαφέρει να ανεβάζετε πράγμα, καλή επιλογή μοιάζει το barinsta (f-droid). Έχει κ επιλογή για να κατεβάζεις φωτό κλπ. Και κυρίως δε χρησιμοποιεί τα λαιξ για να πετάει διαφημίσεις (δεν έχει τέτοιες αφού).
Αυτή (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.readera&hl=el&gl=US) χρησιμοποιώ για τσέκαρε την.
Λίγο που την δοκίμασα φαίνεται όντως πολύ καλή και ελαφριά. Μόνο ένα πραγματάκι έχω προσέξει, ότι σε αντίθεση με τις άλλες εφαρμογές που ανέφερα δεν διαβάζει από τα metadata των pdf αρχείων το όνομα του συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου.
RASTAVIPER
29-12-20, 13:32
Χρόνια Πολλά.
Βλέπω ότι μου έγινε διαθέσιμο το νέο Revolut "Plus" πρόγραμμα, στα 2.99ευρώ/μήνα.
Το έχει πάρει κανείς άλλος;
Χρόνια Πολλά.
Βλέπω ότι μου έγινε διαθέσιμο το νέο Revolut "Plus" πρόγραμμα, στα 2.99ευρώ/μήνα.
Το έχει πάρει κανείς άλλος;
Δεν βλέπω σημαντικές διαφορές με το free πακέτο.
Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής:
Μπορεί να πάρει κάποιος premium/metal πακέτο για ένα μήνα μόνο, ή πάει με 12μηνη δέσμευση;
Και σε εμένα το κανει αλλά παραμένει η ρύθμιση στο κινητο αφού κλείσω τον chrome. Για να το διορθώσω παω στην επιλογή ''ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ'' την ενεργοποιώ και την απενεργοποιώ. Τότε μόνο στρώνει η οθόνη μου. Το ιδιο κανει και στο κινητο του φίλου μου που είναι το ιδιο μοντέλο.
Και σε εμένα το κανει αλλά παραμένει η ρύθμιση στο κινητο αφού κλείσω τον chrome. Για να το διορθώσω παω στην επιλογή ''ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ'' την ενεργοποιώ και την απενεργοποιώ. Τότε μόνο στρώνει η οθόνη μου. Το ιδιο κανει και στο κινητο του φίλου μου που είναι το ιδιο μοντέλο.
Vamos :whistle:
Ορίστε μου τον γκαντεμιάσατε τον Nova και ψάχνω για αντικαταστάτη. Και σαν ψείρας που είμαι δεν πρόκειται να βρω άκρη.
Παρουσιάστηκε στον Discord ο 7 beta. Έχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά αλλά δυστυχώς αφαίρεσαν το οριζόντιο scroll στο συρτάρι. :wall: Έχω καμιά 300 εφαρμογές και μου είναι απαραίτητο.
Θα πάρω σβάρνα τους launchers μπας και βρω έναν με την ταχύτητα του, τις ρυθμίσεις του και την τρελή λεπτομέρεια του να μην προσθέτει ηλίθια icon mask.
vforvendetta85
04-01-21, 22:01
Δες της microsoft.
Επειδή η χαζομάρα που κουβαλάω είναι μεγάλη τον έχω απορρίψει καθώς έχει μόνιμη γραμμή αναζήτησης στο συρτάρι. Τον δοκιμάζω βέβαια για μερικά δευτερόλεπτα κάθε λίγους μήνες.
Ίσως καταλήξω στον hyperion. Τον είχα αγοράσει πριν καιρό και ήταν ΟΚ.
Ο καλύτερος launcher που είχα ποτέ και μάλιστα τον είχα αγοράσει 12€ ήταν ο TSF. Τρομερή ταχύτητα και εφέ από το 2011. Τον έτρεχα σε κινητά με ελάχιστη RAM και πήγαινε σκούπα. Δυστυχώς αγοράστηκε από μια γνωστή spam κινέζικη εταιρία και δεν έχει δει αναβάθμιση εδώ και πολλά χρόνια. Το άσχημο είναι πως δεν διαβάζει σωστά τα ονόματα των εφαρμογών με αποτέλεσμα να είναι ανακατεμένα. Αν έπαιζε σωστά θα τον είχα ακόμη έστω και με αυτό το υπόβαθρο.
Επίσης έχω αγοράσει και τους κλασικούς ADW - Apex αλλά τα τελευταία χρόνια είτε έχουν γίνει bloat είτε έχουν σταματήσει.
Όλοι οι MIUI - iOS κλώνοι είτε είναι φουλ διαφημίσεις, είτε δεν κάνουν αλφαβητική ταξινόμηση των εφαρμογών με αποτέλεσμα να ψάχνεσαι. Τουλάχιστον στην Apple κάνεις μια επαναφορά της αρχικής οθόνης και οι εφαρμογές ανακατατάσσονται αλφαβητικά.
- - - Updated - - -
Τελικά και ο hyperion δεν έχει οριζόντιες σελίδες ή τουλάχιστον δεν βρήκα.
Επειδή η χαζομάρα που κουβαλάω είναι μεγάλη τον έχω απορρίψει καθώς έχει μόνιμη γραμμή αναζήτησης στο συρτάρι. Τον δοκιμάζω βέβαια για μερικά δευτερόλεπτα κάθε λίγους μήνες.
Ίσως καταλήξω στον hyperion. Τον είχα αγοράσει πριν καιρό και ήταν ΟΚ.
Ο καλύτερος launcher που είχα ποτέ και μάλιστα τον είχα αγοράσει 12€ ήταν ο TSF. Τρομερή ταχύτητα και εφέ από το 2011. Τον έτρεχα σε κινητά με ελάχιστη RAM και πήγαινε σκούπα. Δυστυχώς αγοράστηκε από μια γνωστή spam κινέζικη εταιρία και δεν έχει δει αναβάθμιση εδώ και πολλά χρόνια. Το άσχημο είναι πως δεν διαβάζει σωστά τα ονόματα των εφαρμογών με αποτέλεσμα να είναι ανακατεμένα. Αν έπαιζε σωστά θα τον είχα ακόμη έστω και με αυτό το υπόβαθρο.
Επίσης έχω αγοράσει και τους κλασικούς ADW - Apex αλλά τα τελευταία χρόνια είτε έχουν γίνει bloat είτε έχουν σταματήσει.
Όλοι οι MIUI - iOS κλώνοι είτε είναι φουλ διαφημίσεις, είτε δεν κάνουν αλφαβητική ταξινόμηση των εφαρμογών με αποτέλεσμα να ψάχνεσαι. Τουλάχιστον στην Apple κάνεις μια επαναφορά της αρχικής οθόνης και οι εφαρμογές ανακατατάσσονται αλφαβητικά.
- - - Updated - - -
Τελικά και ο hyperion δεν έχει οριζόντιες σελίδες ή τουλάχιστον δεν βρήκα.
Έχεις δοκιμάσει τον Ratio (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bllocosn)? Ο μόνος πραγματικά καινοτόμος launcher σήμερα ΙΜΟ.
https://www.blloc.com
Παρουσιάστηκε στον Discord ο 7 beta. Έχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά αλλά δυστυχώς αφαίρεσαν το οριζόντιο scroll στο συρτάρι. Έχω καμιά 300 εφαρμογές και μου είναι απαραίτητο.
Τωρα ειμαι και εγω σε αναζητηση launcher. Παω να βγω απο τη beta του nova τωρα που προλαβαινω.
Έχεις δοκιμάσει τον Ratio (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bllocosn)? Ο μόνος πραγματικά καινοτόμος launcher σήμερα ΙΜΟ.
https://www.blloc.com
Τι ακριβώς είναι καινοτόμο; Σορρυ αλλά για mobile εφαρμογή, το site είναι τραγικό στο κινητό και οι φωτογραφίες δεν λένε και παρά πολλά για να καταλάβω. Κάτι για grouping βλέπω.
Τι ακριβώς είναι καινοτόμο; Σορρυ αλλά για mobile εφαρμογή, το site είναι τραγικό στο κινητό και οι φωτογραφίες δεν λένε και παρά πολλά για να καταλάβω. Κάτι για grouping βλέπω.
https://www.youtube.com/watch?v=VVnmrUmSvqo
Θα κοιτάξω και τον Ratio αν και δεν με βλέπω να τον κρατάω. Ψάχνω κλασικό launcher. Απλά να εμφανίζει τις εφαρμογές μου όπως θέλω. Επειδή είμαι ψείρας και έχω και φωτογραφικό μυαλό δεν μπορώ φακέλους και διάφορα άλλα. Η οριζόντια κύλιση με βοηθάει διότι ξέρω πως στην τελευταία σελίδα έχω το YT, στην προηγούμενη την Winbank και τον X-plore κτλ. Οπότε με μερικά συρσίματα κάνω μπαμ μπαμ τη δουλειά μου. Το πάνω κάτω είναι κουραστικό διότι δεν έχει σελίδες και με το παραμικρό μπορεί να ξεφύγεις.
Επίσης με έχει βοηθήσει αρκετά και η ενοποίηση με το Sesame Shortcuts. Ψάχνω συχνά πυκνά με αυτό.
Και ο ρημαδιασμένος ο launcher της OP είναι σαν της MS. Με ενσωματωμένη αναζήτηση και διάφορες άλλες ελλείψεις. Τώρα εγκαθιστώ την πρώτη beta της 11 και θέλω να δω αν έχουν αλλάξει τίποτα μπας και τον κρατήσω.
https://www.youtube.com/watch?v=VVnmrUmSvqo
Έβαλα λίγο να παίξω μαζί, του είπα όχι στο share την app list μου και καλά για auto grouping και δεν έχει εικονίδια πουθενά.
Θα δω το βίντεο αλλά προς το παρών μεγάλη ξενερα
Τελικά επανέφεραν την οριζόντια πλοήγηση. Οπότε προσωρινά μένουμε εδώ.
Ισως να υπάρχει ξανά σε προηγούμενο post..απλά για υπενθύμιση για όποιον ενδιαφέρεται.
https://techmaniacs.gr/17-paid-apps-sto-android-entelos-dorean-gia-ligo-diastima/
@ ADSLgr.com All rights reserved.