Επιστροφή στο Forum : Android: Eφαρμογές
Ειναι υπερβολικη η απαιτηση του να εχω εναν decent browser χωρις τρυπες ασφαλειας;
Ειναι υπερβολικη η απαιτηση του να εχω εναν decent browser χωρις τρυπες ασφαλειας;
Καθόλου. Δεν θα επεκταθω όμως.
Ήθελα πολύ καιρό να σε ή σας ρωτήσω, όταν λέτε developers σε ποια οντότητα αναφέρεστε; Προγραμματιστές; Μια Dev team μέσα σε ένα οργανισμό με πχ τεστερ και product owner; Το οργανισμό τον ίδιο;
Εγώ παίρνω την λέξη αυτολεξεί και σκέφτομαι μέχρι engineering team. Για την εταιρεία πάντα θα χρησιμοποιήσω άλλη λέξη αν και ξέρω ότι συχνά πυκνά η λέξη developer αναφέρεται στην εταιρεία όπως πχ λέμε publisher.
Εγώ επειδή decent χωρίς τρύπες ασφαλείας και τσάμπα δεν υπάρχει, για αυτό πληρώνω το untangle και την eset και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Τον Mull (https://f-droid.org/en/packages/us.spotco.fennec_dos/) τον είχες δοκιμάσει? Είναι hardened fork του Firefox (Fennec), όπως είναι ο Librewolf στο desktop.
Εγώ μια χαρά τα πάω με τον ff.
Εγώ μια χαρά τα πάω με τον ff.
Οι περισσότεροι τα πάνε μια χαρά και με τον Chrome. Δεν λέει αυτό κάτι.
Οι περισσότεροι τα πάνε μια χαρά και με τον Chrome. Δεν λέει αυτό κάτι.
Το ανέφερα σχετικά με το "τρύπιο" που αναφέρθηκε παραπάνω.
επειδή decent χωρίς τρύπες ασφαλείας και τσάμπα δεν υπάρχει
Αυτό δεν ισχύει.
Καταρχήν, όταν κάτι είναι proprietary, δυνητικά πάντα έχει τρύπες ασφαλείας (ακούσιες ή εκούσιες) διότι δεν μπορείς να έχεις καμία επιβεβαίωση ανά πάσα στιγμή για το αντίθετο.
Τουλάχιστον όταν κάτι είναι open source, περισσότερα ανεξάρτητα μάτια κοιτάνε τον κώδικα και οι τυχούσες τρύπες κλείνονται πολύ πιο γρήγορα.
Τσουβαλιάζεις τα open source με τα "freeware".
για αυτό πληρώνω το untangle και την eset και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Ό,τι κάνει δλδ το pfsense, OPNsense, CrowdSec κλπ. τσάμπα, με ανοιχτό κώδικα.
Πώς έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν δεν ξέρεις καν τί σόι κώδικα τρέχει αυτός που υποτίθεται σε προστατεύει?
- - - Updated - - -
Το ανέφερα σχετικά με το "τρύπιο" που αναφέρθηκε παραπάνω.
Δεν αλλάζει αυτό κάτι.
Το ότι σου πάει εσένα καλά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι τρύπιο ή ότι δεν "κλέβει" user data (κάτι που έχει επιβεβαιωθεί ότι το κάνουν και ο FF και ο Chrome).
Αυτό δεν ισχύει.
Καταρχήν, όταν κάτι είναι proprietary, δυνητικά πάντα έχει τρύπες ασφαλείας (ακούσιες ή εκούσιες) διότι δεν μπορείς να έχεις καμία επιβεβαίωση ανά πάσα στιγμή για το αντίθετο.
Τουλάχιστον όταν κάτι είναι open source, περισσότερα ανεξάρτητα μάτια κοιτάνε τον κώδικα και οι τυχούσες τρύπες κλείνονται πολύ πιο γρήγορα.
Τσουβαλιάζεις τα open source με τα "freeware".
.
Εχει παλιώσει αυτό το επιχείρημα, οχι μόνο παλιώσει, αλλά το έχουμε δει πως δεν ισχύει με κενά ασφαλείας που υπήρχανε εδώ και χρόνια και κανείς δεν τα είδε σε open source
Εχει παλιώσει αυτό το επιχείρημα, οχι μόνο παλιώσει, αλλά το έχουμε δει πως δεν ισχύει με κενά ασφαλείας που υπήρχανε εδώ και χρόνια και κανείς δεν τα είδε σε open source
Επειδή συνέβει 1-2 φορές αναιρεί τις δεκάδες χιλιάδες τρύπες που έχουν βρεθεί λόγω open source?
Πέραν τούτου, εφόσον κανένας δεν έτυχε να τα βρει, πάει να πει ότι το πιο πιθανό είναι να μην τα είχε εκμεταλλευτεί και κανένας.
Σταματήστε αυτη την καραμέλα ότι το open source είναι ασφαλέστερο.
Σταματήστε αυτη την καραμέλα ότι το proprietary είναι ασφαλέστερο.
Καλά δεν λέω την γνώμη μου. :)
Αγορά εισιτηρίων --> pdf στο gmail --> import στο wallet.
Μια χαρά :p:oneup:
Αγορά εισιτηρίων --> pdf στο gmail --> import στο wallet.
Μια χαρά :p:oneup:
Έχει native integration από το gmail να υποθέσω;
Έχει native integration από το gmail να υποθέσω;
Ναι, λέει πρέπει να ενεργοποιήσεις μια επιλογή "smart features and personalization in other Google products" από τις ρυθμίσεις του Gmail. Κι αν διαγράψεις το email με το πάσο, διαγράφεται κι από το πορτοφόλι. Πληροφορίες εδώ (https://support.google.com/wallet/answer/12060038), στην παράγραφο Add items from Gmail.
Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από stock εφαρμογές τύπου yt κλπ;
Με 10 είχα κάνει disable με adb.
Τώρα με 12 δοκίμασε το Debloater αλλά εμφανίζει μόνο μία και αυτή ούτε που ξέρω τι είναι.
Προφανώς έχουν μεγαλύτερο κλείδωμα.
Μιλάω πάντα για stock rom χωρίς root.
Δεν με ενδιαφέρει να την απεγκαταστήσω ώστε να κερδίσω χώρο.
Με ενδιαφέρει να μην μου την εμφανίζει στο play για αναβάθμιση.
Αν την κάνω disable/force stop συνεχίζει να μου την βγάζει για ενημέρωση.
Επίσης με ενδιαφέρει να μην μου την εμφανίζει ως default.
πχ ανοίγω ff, πάω σε ένα video και μου ανοίγει ως default επιλογή το yt.
Εγώ θέλω να ορίσω το vanced αλλά οι επιλογές για ορισμό default εφαρμογής είναι κλειδωμένες για το yt.
Τελικά τα κατάφερα.
Πρέπει να κάνεις uninstall από το play και μετά force stop και disable.
Μετά από τα παραπάνω δεν το εμφανίζει στι Play για update.
Ναι, λέει πρέπει να ενεργοποιήσεις μια επιλογή "smart features and personalization in other Google products" από τις ρυθμίσεις του Gmail. Κι αν διαγράψεις το email με το πάσο, διαγράφεται κι από το πορτοφόλι. Πληροφορίες εδώ (https://support.google.com/wallet/answer/12060038), στην παράγραφο Add items from Gmail.
Ευχαριστώ.
Αλλά να σου πω εγώ έξτρα της της πληρωμής και των loyalty κάρτες δεν βλέπω το πλεονέκτημα του εκάστοτε digital wallet. Όλοι οι mail clients έχουν offline συνεπώς γιατί να αντιγράφονται δεδομένα.
Το safetynet το πέρασα ως module πάντως στο Magisk.
Άρα καλύπτω όλες τις προΥποθέσεις.
Πέρασα λοιπόν το τελευταίο Wallet και πάλι ξεκίνησαν τα μηνύματα για το ροοτ..
Μόλις βγάλω τα updates και γυρίσω στην 2.11 έκδοση, όλα καλά.
Άρα κάτι παίζει με τις νεότερες εκδόσεις και βλέπουν το ροοτ μου.
Αν δεν έχεις βρει λύση ακόμα με το νέο magisk & wallet, επειδή μου το έκανε και εμένα η λύση είναι το magiskhide props config συν το safetynetfix που το έχεις ήδη.
Δηλαδή αλλάζεις το fingerprint του τηλεφώνου σε κάτι άλλο. Εγώ το γύρισα σε Pixel 6 και μου παίζει.
Κατεβάζεις το module από εδώ
https://github.com/Magisk-Modules-Repo/MagiskHidePropsConf
Αφού κανείς reboot εγκαθιστας έναν terminal emulator αν δεν έχεις. Τον τρέχεις και
su [enter]
props [enter]
Θα τρέξει και θα επιλέξεις το 1 για αλλαγη fingerprint
Μετά διαλέγεις Google
Μετά pixel 6
Θα σου ζητήσει reboot, το κάνεις και τέλος.
RASTAVIPER
27-07-22, 10:56
Αν δεν έχεις βρει λύση ακόμα με το νέο magisk & wallet, επειδή μου το έκανε και εμένα η λύση είναι το magiskhide props config συν το safetynetfix που το έχεις ήδη.
Δηλαδή αλλάζεις το fingerprint του τηλεφώνου σε κάτι άλλο. Εγώ το γύρισα σε Pixel 6 και μου παίζει.
Κατεβάζεις το module από εδώ
https://github.com/Magisk-Modules-Repo/MagiskHidePropsConf
Αφού κανείς reboot εγκαθιστας έναν terminal emulator αν δεν έχεις. Τον τρέχεις και
su [enter]
props [enter]
Θα τρέξει και θα επιλέξεις το 1 για αλλαγη fingerprint
Μετά διαλέγεις Google
Μετά pixel 6
Θα σου ζητήσει reboot, το κάνεις και τέλος.
Δηλαδή μου λες ότι δε φταίει το ροοτ, αλλά φταίει το id της συσκευής;
Δηλαδή μου λες ότι δε φταίει το ροοτ, αλλά φταίει το id της συσκευής;
Ιδέα δεν έχω, απλά έτσι παίζει, μην νομίζεις και εγώ στο XDA το είδα και το δοκίμασα.
https://forum.xda-developers.com/t/magisk-google-wallet-pay-with-magisk.4471279/
Χτες πλήρωσα και 2 πιτόγυρα έτσι οπότε επιβεβαιώνω πως δουλεύει :)
RASTAVIPER
27-07-22, 12:24
Ιδέα δεν έχω, απλά έτσι παίζει, μην νομίζεις και εγώ στο XDA το είδα και το δοκίμασα.
https://forum.xda-developers.com/t/magisk-google-wallet-pay-with-magisk.4471279/
Χτες πλήρωσα και 2 πιτόγυρα έτσι οπότε επιβεβαιώνω πως δουλεύει :)
Τα έκανα όπως είπες και ακόμα βλέπω αυτό το μήνυμα.
Εσένα τι βγάζει εκεί;
Τα έκανα όπως είπες και ακόμα βλέπω αυτό το μήνυμα.
Εσένα τι βγάζει εκεί;
Κάνε ένα Force Close το Wallet και clean data και ξανατρέξτο... αν δεν σου παίζει δοκίμασε να δηλώσεις άλλο κινητό στο Props..
Δεν είχες καμία κάρτα μέσα? επίσης στο DenyList έχεις βάλει τα πάντα της google?
Αυτά έχω εγώ...
239771239770239769239768239767
RASTAVIPER
27-07-22, 12:59
Κάνε ένα Force Close το Wallet και clean data και ξανατρέξτο... αν δεν σου παίζει δοκίμασε να δηλώσεις άλλο κινητό στο Props..
Δεν είχες καμία κάρτα μέσα? επίσης στο DenyList έχεις βάλει τα πάντα της google?
Αυτά έχω εγώ...
Έχω κάρτα μέσα φυσικά.
Έκανα και το clean storage, δεν άλλαξε κάτι.
Στο denylist έχω βάλει επίσης τα Google services και το Google Framework.
Έχω κάρτα μέσα φυσικά.
Έκανα και το clean storage, δεν άλλαξε κάτι.
Στο denylist έχω βάλει επίσης τα Google services και το Google Framework.
Android 12 και εσύ? δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχουμε πλέον... Samsung A52s έχω fully updated με τελευταία patch μαμά Firmware απλά rooted....
- - - Updated - - -
Ωπα ... τι modules έχεις συνολικά στο Magisk, για κάνε ένα Screenshot. Εγώ παλιά πχ έβαζα busybox αλλά από κάποια στιγμή και μετά το έβλεπαν όλες οι εφαρμογές που δεν θέλουν root και δεν το έχω πια.. για παράδειγμα στο λέω.
RASTAVIPER
27-07-22, 13:13
Android 12 και εσύ? δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχουμε πλέον... Samsung A52s έχω fully updated με τελευταία patch μαμά Firmware απλά rooted....
- - - Updated - - -
Ωπα ... τι modules έχεις συνολικά στο Magisk, για κάνε ένα Screenshot. Εγώ παλιά πχ έβαζα busybox αλλά από κάποια στιγμή και μετά το έβλεπαν όλες οι εφαρμογές που δεν θέλουν root και δεν το έχω πια.. για παράδειγμα στο λέω.
Android 11
και από modules μόνο το safetynet και το props.
Αυτά έχω εγώ...
Tip: Να πατάς πάνω στο όνομα της εφαρμογής, να σου ανοίγει όλα τα περιεχόμενα και μετά να πατάς tick, για να τα ενεργοποιεί όλα. Αν προσέξεις, οι μπλε οι μπάρες δεν είναι σε όλα ολοκληρωμένες, γιατί πρέπει να το κάνεις όπως σου λέω ;)
Tip: Να πατάς πάνω στο όνομα της εφαρμογής, να σου ανοίγει όλα τα περιεχόμενα και μετά να πατάς tick, για να τα ενεργοποιεί όλα. Αν προσέξεις, οι μπλε οι μπάρες δεν είναι σε όλα ολοκληρωμένες, γιατί πρέπει να το κάνεις όπως σου λέω ;)
ααααααααααα κάτσε να το κάνω? αφού μου παίζει? :sorry:
RASTAVIPER
27-07-22, 16:04
Δεν ήξερα πού να το γράψω, αλλά το Shopify έμαθα δεν πάει καλά.
Αυτές τις μέρες διαβάζω στο Linkedin για μηνύματα από πρώην εργαζομένους ότι απολύθηκε το 10% του προσωπικού.
Ακόμα και διευθυντές τμημάτων μέσα.
Δεν ήξερα πού να το γράψω, αλλά το Shopify έμαθα δεν πάει καλά.
Αυτές τις μέρες διαβάζω στο Linkedin για μηνύματα από πρώην εργαζομένους ότι απολύθηκε το 10% του προσωπικού.
Ακόμα και διευθυντές τμημάτων μέσα.
Δεν το ξέρω αυτό...
ααααααααααα κάτσε να το κάνω? αφού μου παίζει? :sorry:
Σε περίπτωση που κάτι δεν σου λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να τα επιλέξεις ολα, γι'αυτό το έγραψα :)
Σε περίπτωση που κάτι δεν σου λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να τα επιλέξεις ολα, γι'αυτό το έγραψα :)
Στο Gov Wallet μου έβγαλε μόνο δύο τώρα που το έβαλα και είναι ΟΝ και τα 2... ευχαριστώ θα το κοιτάω από εδώ και πέρα αν κάτι δεν παίζει... καλά πως αποφασίζει το Magisk τι και πως πρέπει να πατηθεί? θα το ψάξω στο νήμα του στο XDA...thx πάντως.
Στο Gov Wallet μου έβγαλε μόνο δύο τώρα που το έβαλα και είναι ΟΝ και τα 2... ευχαριστώ θα το κοιτάω από εδώ και πέρα αν κάτι δεν παίζει... καλά πως αποφασίζει το Magisk τι και πως πρέπει να πατηθεί? θα το ψάξω στο νήμα του στο XDA...thx πάντως.
Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ενεργοποιεί μερικά απ'αυτά το magisk, αλλά εφόσον σου δίνει την επιλογή να τα επιλέξεις όλα, εγώ το κάνω, είμαι και λίγο ψυχαναγκαστικός :p
Εμένα το gov gr wallet πάντως, δεν μου ανοίγει καν, σε 2 διαφορετικές συσκευές rooted, η μία με crdroid με a11 και η άλλη με crdroid με a12.
Τι να πω, θα περιμένω κάποιο update τις προσεχείς μέρες, μπας και διορθωθεί. Γιατί ως τώρα, δεν υπάρχει εφαρμογή που να συμπεριφέρεται έτσι.
Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ενεργοποιεί μερικά απ'αυτά το magisk, αλλά εφόσον σου δίνει την επιλογή να τα επιλέξεις όλα, εγώ το κάνω, είμαι και λίγο ψυχαναγκαστικός :p
Εμένα το gov gr wallet πάντως, δεν μου ανοίγει καν, σε 2 διαφορετικές συσκευές rooted, η μία με crdroid με a11 και η άλλη με crdroid με a12.
Τι να πω, θα περιμένω κάποιο update τις προσεχείς μέρες, μπας και διορθωθεί. Γιατί ως τώρα, δεν υπάρχει εφαρμογή που να συμπεριφέρεται έτσι.
Ούτε σε εμένα ανοίγει το gov gr wallet.
Επίσης δεν μου τρέχει καθόλου λόγω ρουτ το My health και το έχω τσεκαρει στο MagiskHide....
Επίσης δεν μου τρέχει καθόλου λόγω ρουτ το My health και το έχω τσεκαρει στο MagiskHide....
Και τα 2 μου παίζουν κανονικά με magisk hide.
Έχεις το safetynetfix module;
Δοκιμάστε αυτήν την εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scottyab.rootbeer.sample , βάλτε την στο denylist του magisk και δείτε αν περνάει όλα τα checks.
RASTAVIPER
28-07-22, 10:11
Και μένα κανονικά τρέχει με magisk hide το gov gr wallet.
Εμένα ανοίγει κανονικά, αλλά όταν βάχω κωδικούς taxis βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι σήμερα το ΑΦΜ μου (λήγει σε 9).
RASTAVIPER
28-07-22, 10:52
Εμένα ανοίγει κανονικά, αλλά όταν βάχω κωδικούς taxis βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι σήμερα το ΑΦΜ μου (λήγει σε 9).
Άλλο αυτό. Ειναι νορμάλ, γιατί θα ανοίξει σταδιακά λένε. Εμένα τελειώνει σε 2 και το πρωί δεν το πήρε. Θα δω και αργότερα.
Ξεκίνησε εχθές με όσα ΑΦΜ λήγουν σε 1,
σήμερα αυτά που λήγουν σε 2
κοκ
Στο https://wallet.gov.gr/ πάντως ακόμη αναφέρει "Η εφαρμογή είναι σήμερα διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 1".
Εφόσον άνοιξε στις 27/07 @18:00, ενδεχομένως οι αλλαγές στους λήγοντες ΑΦΜ να γίνονται στις 18:00 κάθε μέρα.
Στο https://wallet.gov.gr/ πάντως ακόμη αναφέρει "Η εφαρμογή είναι σήμερα διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 1".
Εφόσον άνοιξε στις 27/07 @18:00, ενδεχομένως η αλλαγές στους λήγοντες ΑΦΜ να γίνονται στις 18:00 κάθε μέρα.
Λογικά κάπως έτσι πρέπει να το έκαναν.
Προτείνω ειδικό νήμα για το root και magisk
Προτείνω ειδικό νήμα για το root και magisk
και για την πρέπουσα σειρά προτεραιότητας στο λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Μην το ξεχνάς αυτό, είναι πολύ σημαντικό.
και για την πρέπουσα σειρά προτεραιότητας στο λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Μην το ξεχνάς αυτό, είναι πολύ σημαντικό.
+10000
Δεν κατάλαβα αλλά δεν έγραψα για το αφμ
Δεν κατάλαβα αλλά δεν έγραψα για το αφμ
Αν παρακολουθήσεις το νήμα για το Gov.gr Wallet θα καταλάβεις. Παράδειγμα:
Ενα απο τα απλουστερα πραγματα που το ξερει και ενα παιδακι της πρωτης Δημοτικου δεν το γνωριζουν αυτοι που κυβερνουν;
Το μηδεν ειναι μικροτερο απο το ενα, η μετρηση των μοναδων (το ψηφιο που ειναι τερμα δεξια για οποιον δεν γνωριζει τον ορο) παει ως εξης: 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, οχι 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0
Η αλήθεια πως όντως από το 0 θα έπρεπε να αρχίσει. Αφού είναι ανίκανοι να αρχίσουν όλα μαζί.
Εγώ λέω από το 7 (https://www.kitco.com/commentaries/2015-08-13/-7-What-s-so-special-about-the-number-7.html#:~:text=Seven%20is%20the%20number%20of,God's%20creation%20of%20all%20things.)!
Η αλήθεια πως όντως από το 0 θα έπρεπε να αρχίσει. Αφού είναι ανίκανοι να αρχίσουν όλα μαζί.
Κοίτα και το σύστημα θα πιεζόταν και παρόλο ότι τέστινγκ και να έχουν κάνει, σίγουρα κάτι στραβό θα εμφανιστεί.
Οπότε να οργανωθούμε, οι με ΑΦΜ 1-2 θεωρούνται Alpha Testers, οι με ΑΦΜ 3-4 Beta Testers , οι με 5-6 Release Canditate Testers οπότε εγώ με 7 ΑΦΜ θα πάρω την δοκιμασμένη τελική έκδοση :) :cool:
@ ADSLgr.com All rights reserved.