Επιστροφή στο Forum : Android: Eφαρμογές
Το έχεις δοκιμάσει;;;
Δουλεύει;
Ήρθε ο καιρός να βγάλουμε το Vanced;;;
To youtube vanced;
Μια χαρά παίζει.
Γιατί να το βγάλεις;
Οχι δεν το δοκιμασα. Το εγκατεστησα, το ξεκινησα, αλλα εκανα πισω εκει που ζηταγε το apk του youtube για να το πατσαρει.
Και έχεις και Vanced γι'αυτό δεν προχωρησες;
- - - Updated - - -
To youtube vanced;
Μια χαρά παίζει.
Γιατί να το βγάλεις;
Γιατί κάποια στιγμή θα σταματήσει να παίζει
Θα το δοκιμάσω ΜΟΝΟ όταν το Vanced το τελευταιο σταματήσει να δουλεύει.
Θα το δοκιμάσω ΜΟΝΟ όταν το Vanced το τελευταιο σταματήσει να δουλεύει.
Μια από τα ίδια και το ωραίο είναι πως πριν 20 ημέρες έκανα καθαρή και μπήκε από το vanced manager κανονικά.
Γιατί κάποια στιγμή θα σταματήσει να παίζει
Όταν σταματήσει το βλέπουμε.
Τώρα γιατί να το εγκαταλείψει κάποιος;
Όταν σταματήσει το βλέπουμε.
Τώρα γιατί να το εγκαταλείψει κάποιος;
Συμφωνώ, αλλά κακό είναι να ξέρουμε εάν δουλεύει κάποια αξιοπρεπής εναλλακτική.
Και έχεις και Vanced γι'αυτό δεν προχωρησες;
Απο vanced εχω αφησει μονο τον manager στο κινητο και το ταμπλετ (ισως και το microg, δεν θυμαμαι), μιας και δεν βλεπω σχεδον καθολου yt εκτος του kodi.
Συμφωνώ, αλλά κακό είναι να ξέρουμε εάν δουλεύει κάποια αξιοπρεπής εναλλακτική.
Όχι δεν είναι κακό.
Απλά μιλάω για το θέμα του "ξηλώνω κάτι γιατί σταμάτησε η ανάπτυξή του".
Εχει κανεις messenger lite? Εχω παρατηρησει πως εδω και 1+ μηνα δεν εχει πλεον ρυθμισεις σαν εφαρμογη, οποτε οτι ρυθμισεις εκανα πριν 1+ χρονο που το εβαλα, εχουν μεινει και δεν μπορω να τις αλλαξω.
Πιο συγκεκριμενα, επειδη ενιοτε μπαινω με δεδομενα, του ειχα βαλει να μην δειχνει τις φωτογραφιες που ερχονται στα μηνυματα (επειδη πιανει και τις animated gif μπουρδες που εχει το messenger σαν "stickers") και δειχνει απλα "image-123456" σαν placeholder, που δεν κανει τιποτα αν το πατησεις. Αυτη εινια η αναμενομενη συμπεριφορα, αλλα ειναι απο την εποχη που αυτο υπηρχε σαν επιλογη. Τωρα δεν υπαρχει, οποτε δεν μπορει να αλλαχτει.
- - - Updated - - -
Dynamic Island app for Android, the dynamicSpot, reaches a major milestone
https://www.phonearena.com/news/dynamicspot-app-for-android-over-1-million-installs_id142884
Ο ορισμος του "κραζεις? θαυμαζεις!".
Αυτές οι εφαρμογές lite είναι χρήσιμες μόνο όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα των κανονικών.
RASTAVIPER
04-10-22, 08:31
Θέλω να προσθέσω στο Aquamail το επαγγελματικό μου Office365 email που δεν τελειώνει σε outlook.com, αλλά στο domain της εταιρείας (πχ xxx@example.com).
Πάω να σεταρω το email και όταν το βάζω βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει τέτοιο email.
Πώς ακριβώς τα περνάμε αυτά σε email clients;
@RASTAVIPER
Βαζεις χειροκινητα τους σερβερ για imap/pop και smtp και για username το mail σου μαζι με το @etairia.com. Καποτε το ειχα κανει οπως ειχα πει εδω. Οι ρυθμισεις για imap ειναι ιδιες νομιζω με το pop3, μονο η πορτα αλλαζει.
https://www.adslgr.com/forum/threads/975545-thunderbird-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82?p=6132001&viewfull=1#post6132001
@thourios
Ειναι επισης χρησιμες οταν δεν θες το bloat της κανονικης εφαρμογης και οταν δεν εχεις αλλη εναλλακτικη, γιατι πχ εδω και 2+ χρονια δεν γινεται να δεις τα μηνυματα του fb απο τη σελιδα στον web browser.
Επισης, κρινοντας απο το ποσο κακογραμμενες εινια οι default εφαρμογες του fb και του messenger (και το viber και πολλες αλλες), για μενα ειναι στην κατηγορια "και χαρη σας κανω που βαζω τη lite".
Θέλω να προσθέσω στο Aquamail το επαγγελματικό μου Office365 email που δεν τελειώνει σε outlook.com, αλλά στο domain της εταιρείας (πχ xxx@example.com).
Πάω να σεταρω το email και όταν το βάζω βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει τέτοιο email.
Πώς ακριβώς τα περνάμε αυτά σε email clients;
Δοκίμασε με το name@domain.onmicrosoft.com (χωρίς το .com ή .gr ή ότι έχετε)
Πρέπει να σου πει ο admin το πραγματικό email. Το ίδιο είμαι και εγώ εδώ μέσα, επειδή έχω το site αλλού δεν γινόταν να πάει όλο το domain στην MS οπότε οι χρήστες κάνουν logon στις υπηρεσίες με ένα μακρινάρι
Αν πχ το email μου είναι chris@todomainmoy.gr κάνω login me to todomainmou.onmicrosoft.com
Επίσης ΜΗΝ βάλεις imap ή pop3 ή οτιδήποτε , συνδέσου με exchange
Δοκίμασε με το name@domain.onmicrosoft.com (χωρίς το .com ή .gr ή ότι έχετε)
Πρέπει να σου πει ο admin το πραγματικό email. Το ίδιο είμαι και εγώ εδώ μέσα, επειδή έχω το site αλλού δεν γινόταν να πάει όλο το domain στην MS οπότε οι χρήστες κάνουν logon στις υπηρεσίες με ένα μακρινάρι
Αν πχ το email μου είναι chris@todomainmoy.gr κάνω login me to todomainmou.onmicrosoft.com
Επίσης ΜΗΝ βάλεις imap ή pop3 ή οτιδήποτε , συνδέσου με exchange
Εξήγησέ μου αν μπορείς το setup γιατί ενδέχεται να πάω κι εγώ τα εταιρικά σε 365 ή Gworkspace. Έχεις αλλάξει μόνο τα MX records προς την ms στις ρυθμίσεις dns του domain;
Εξήγησέ μου αν μπορείς το setup γιατί ενδέχεται να πάω κι εγώ τα εταιρικά σε 365 ή Gworkspace. Έχεις αλλάξει μόνο τα MX records προς την ms στις ρυθμίσεις dns του domain;
Σωστά, περισσότερες οδηγίες εδώ (https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-365/admin/get-help-with-domains/create-dns-records-at-any-dns-hosting-provider?view=o365-worldwide)
Σωστά, περισσότερες οδηγίες εδώ (https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-365/admin/get-help-with-domains/create-dns-records-at-any-dns-hosting-provider?view=o365-worldwide)
Σ' ευχαριστώ πολύ.
RASTAVIPER
04-10-22, 14:41
@thourios
Ειναι επισης χρησιμες οταν δεν θες το bloat της κανονικης εφαρμογης και οταν δεν εχεις αλλη εναλλακτικη, γιατι πχ εδω και 2+ χρονια δεν γινεται να δεις τα μηνυματα του fb απο τη σελιδα στον web browser.
Επισης, κρινοντας απο το ποσο κακογραμμενες εινια οι default εφαρμογες του fb και του messenger (και το viber και πολλες αλλες), για μενα ειναι στην κατηγορια "και χαρη σας κανω που βαζω τη lite".
Σε ποια σελίδα πας και δε βλέπεις τα μηνύματα του facebook;
Ανοιγεις το url : facebook.com/ κλπ στη σελίδα των μηνυμάτων;
Ή πας κατευθείαν στο: https://www.messenger.com/
Και τα 2 δουλευούν μια χαρά για μένα εδώ και χρόνια
Στο m.facebook.com, που εινια το mobile site του fb στο οποιο γινεται αυτοματα redirection. Για το messenger.com πρεπει να αλλαξω τον user agent σε αυτον καποιου desktop browser για να με αφησει να το ανοιξω, γιατι αλλιως εχει μονο ενα λινκ που σε παει να κατεβασεις την εφαρμογη απο το store.
Για αυτο το λογο σταματησαν να δουλευουν και τα μηνυματα στις διαφορες εφαρμογες που ειναι wrappers της σελιδας του fb, πχ frost, slimsocial κλπ, μιας και πρακτικα ανοιγαν το m.facebook.com/messages.
RASTAVIPER
04-10-22, 15:47
Στο m.facebook.com, που εινια το mobile site του fb στο οποιο γινεται αυτοματα redirection. Για το messenger.com πρεπει να αλλαξω τον user agent σε αυτον καποιου desktop browser για να με αφησει να το ανοιξω, γιατι αλλιως εχει μονο ενα λινκ που σε παει να κατεβασεις την εφαρμογη απο το store.
Για αυτο το λογο σταματησαν να δουλευουν και τα μηνυματα στις διαφορες εφαρμογες που ειναι wrappers της σελιδας του fb, πχ frost, slimsocial κλπ, μιας και πρακτικα ανοιγαν το m.facebook.com/messages.
Kαλά αυτό είναι το πρόβλημα σου;
Να πατήσεις 2 κλικ για να ανοίξει ως desktop page;
Ε μπες κατευθείαν στο 2ο λινκ που ανέφερα πιο πάνω.
Ναι, ειναι 2 κλικ να αλλαχτει ο user agent. Αλλα εινια και αλλα 2 για να αλλαχτει μετα που θα φυγω απο το messenger και θα μπω σε μια νορμαλ σελιδα και θα μου φορτωσει την desktop εκδοση της επειδη θα δει οτι μπαινω απο desktop browser. Και παει λεγοντας...
Μιας και μιλαμε για το fb, αλλαξε η κεντρικη desktop σελιδα του σημερα και εγινε ακομα χειροτερη, με sidebar που δεν φευγει με τιποτα και δεν ειναι customizable. Πριν 2 χρονια ελεγα οτι δεν προκειται να χειροτερεψει αλλο μετα την touch-friendly αηδια που πλασαρανε τοτε. Κι ομως τα καταφερανε να την κανουν ακομα χειροτερη!
RASTAVIPER
04-10-22, 18:31
Ναι, ειναι 2 κλικ να αλλαχτει ο user agent. Αλλα εινια και αλλα 2 για να αλλαχτει μετα που θα φυγω απο το messenger και θα μπω σε μια νορμαλ σελιδα και θα μου φορτωσει την desktop εκδοση της επειδη θα δει οτι μπαινω απο desktop browser. Και παει λεγοντας...
Μιας και μιλαμε για το fb, αλλαξε η κεντρικη desktop σελιδα του σημερα και εγινε ακομα χειροτερη, με sidebar που δεν φευγει με τιποτα και δεν ειναι customizable. Πριν 2 χρονια ελεγα οτι δεν προκειται να χειροτερεψει αλλο μετα την touch-friendly αηδια που πλασαρανε τοτε. Κι ομως τα καταφερανε να την κανουν ακομα χειροτερη!
Δεν ξέρω τι γίνεται με τα κινητά σου και το Android σου, αλλά στο δικό μου κινητό η κάθε σελίδα μένει με τον user agent που έχει. Δε σημάινει ότι αν μια είναι μόνιμα αλλαγμένη σε desktop, όλες οι άλλες θα ανοίγουν επίσης σε desktop.
Τουλάχιστον στον Chrome αυτά. Και δεν είναι desktop browser. O agent δουλεύει σε επίπεδο σελίδας.
Λες να ειναι το ιδιο και στον bromite?
O agent δουλεύει σε επίπεδο σελίδας.
Στον ff δουλεύει σε επίπεδο tab.
Δηλαδή αν σε ένα tab ορίσεις desktop mode, όλες οι σελίδες θα ανοίγονται με αυτόν τον τρόπο έως να κλήσεις το tab.
Αν ανοίξεις άλλο tab και επισκεφτείς τις ίδιες σελίδες θα έχουν και πάλι ως default το mobile.
Περί YT Vanced και εναλλακτικές, έχει δοκιμάσει κανείς το NewPipe;
Εγω, αλλα πριν 2+ χρονια, για μια κοπελα που κυριως ηθελε να κατεβαζει τα βιντεο για να τα βλεπει offline. Δουλευει γενικα :P
Το είχα παλιά και το αντικατέστησα με το Vanced.
Ακόμα είμαι στο Vanced και δεν το αλλάζω μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί.
Ήταν κάτι που δεν δούλευε καλά; Ή απλά το Vanced δουλεύει καλύτερα; Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όταν έρθει το τέλος του Vanced.
Το Vanced είναι η κανονική εφαρμογή του Youtube. Το άλλο είναι πιο περιορισμένο.
Ήταν κάτι που δεν δούλευε καλά; Ή απλά το Vanced δουλεύει καλύτερα; Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όταν έρθει το τέλος του Vanced.
Δεν με βόλευε με την προσθήκη λογαριασμού και τις συνδρομές μου.
Έπρεπε να κάνω export/import.
Επίσης είχα θέμα με την σύνδεση της τηλεόρασης με την εφαρμογή.
Στο vanced όλα δουλεύουν όπως πρέπει.
uncle_nontas
06-10-22, 01:23
Εγώ το χρησιμοποιώ κ τώρα. Μια χαρά. Μόνο ", δύσκολο" ήταν το import των συνδρομών.
Πάντως σε AndroidTV έβαλα το SmartubeNext και δουλεύει μια χαρά. Πώς και δεν έβγαλαν οι ίδιοι κάτι ανάλογο για κινητά, απορώ.
Εγώ το χρησιμοποιώ κ τώρα. Μια χαρά. Μόνο ", δύσκολο" ήταν το import των συνδρομών.
Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για χρήση yt στο android εδώ και 3-4 χρόνια (μπορεί και παραπάνω).
Το θεωρώ εξαιρετικό. Μόνο αρνητικό (για ορισμένους), που δεν μπορείς να συνδεθείς με account.
Αλλά μπορείς να κάνεις κανονικά subscribe σε ό,τι κανάλι θέλεις, μπορείς να κάνεις import/export τα subscribtions σου αλλά και τα settings, πανεύκολα.
Εδώ και λίγο καιρό, υποστηρίζει και notifications για νέο content στα subscribed channels σου και έχει το καλό να επιλέξεις εσύ σε πόσα κανάλια να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για νέο content (ώστε να μη τρως το ατελείωτο spamming από ορισμένα κανάλια που ανεβάζουν ανούσιο content κάθε λίγο και λιγάκι, ενώ σε ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο, μία στο τόσο).
Καλό το vanced απ'όσα ακούω από δω κι από κει, αλλά πρόκειται για modded εφαρμογή, μη νόμιμη, οπότε δεν θα τη χρησιμοποιήσω ποτέ, όσο καλή κι αν είναι.
Εγώ μόνο NewPipe γιατί ουσιαστικά χρειάζομαι ένα youtube background player κυρίως για το audio. Καλώς ή κακώς, όλα τα subscription είναι στο youtube, από εκεί συγχρονίζω περιοδικά, ώστε να μπορώ να ακούω κάποια podcast ή ή μουσική ή παρόμοια. Συνήθως κάνω share από το youtube. Επίσης, αν θα πάω ταξίδι, το χρησιμοποιώ με τον ίδιο τρόπο για download.
Πάντως σκέφτομαι να δώσω λεφτά στο youtube. Μαζί με τις διαφημίζεις, παίρνεις και το youtube music, background play και download. Και πιο φθηνά από netflix.
RASTAVIPER
06-10-22, 14:04
Εγώ μόνο NewPipe γιατί ουσιαστικά χρειάζομαι ένα youtube background player κυρίως για το audio. Καλώς ή κακώς, όλα τα subscription είναι στο youtube, από εκεί συγχρονίζω περιοδικά, ώστε να μπορώ να ακούω κάποια podcast ή ή μουσική ή παρόμοια. Συνήθως κάνω share από το youtube. Επίσης, αν θα πάω ταξίδι, το χρησιμοποιώ με τον ίδιο τρόπο για download.
Πάντως σκέφτομαι να δώσω λεφτά στο youtube. Μαζί με τις διαφημίζεις, παίρνεις και το youtube music, background play και download. Και πιο φθηνά από netflix.
Καμία σχέση το υλικό της.Netflix με.το.YouTube.
Δεν έχουν την ίδια υπηρεσία.
Καμία σχέση το υλικό της.Netflix με.το.YouTube.
Δεν έχουν την ίδια υπηρεσία.
Netflix έγραψα ε;
Πατάτα έγραψα
Spotify εννοώ καθώς συγκρίνω με την μουσική υπηρεσία youtube music.
Removing SMS support from Signal Android (soon)
https://signal.org/blog/sms-removal-android/
https://old.reddit.com/r/Android/comments/y27z3z/removing_sms_support_from_signal_android/
https://old.reddit.com/r/Android/comments/y27z3z/removing_sms_support_from_signal_android/
Καλά κάνουν... να χρησιμοποιείς signal για το encryption του και να στέλνεις unencrypted sms :hmm:
Ισως να εινια και για το λογο που λεει ο τυπος εδω
https://old.reddit.com/r/Android/comments/y27z3z/removing_sms_support_from_signal_android/is1f3qu/
Ισως να εινια και για το λογο που λεει ο τυπος εδω
https://old.reddit.com/r/Android/comments/y27z3z/removing_sms_support_from_signal_android/is1f3qu/
Βγάζουν πόνο εκεί για τα SMS ... :)
Βγάζουν πόνο εκεί για τα SMS ... :)
Έχεις δει ένα βίντεο του mkhd για τα blue και green bubbles? Δεν ήξερα την κατάντια τους.
Ψιλό άχρηστο feature, έτσι κι αλλιώς. Ποτέ δεν το χρησιμοποίησα για SMS.
Εμένα με βόλευε για να μην χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή. Έτσι κι αλλιώς τα sms είναι περιορισμένα, κυρίως τα otp του gov έρχονται.
Στην Αμερική τα χρησιμοποιούν ασταμάτητα. Αυτά ή iMessage γιατί έχουν όλοι iPhone.
Στην Αμερική τα χρησιμοποιούν ασταμάτητα. Αυτά ή iMessage γιατί έχουν όλοι iPhone.
Βασικά, το iMessage χρησιμοποιούν εξού και ο χαμός με τα green Vs blue bubbles. Στο μεταξύ μόνο στην Αμερική έχει τόσο υψηλό ποσοστό η apple. Στον υπόλοιπο κόσμο χρησιμοποιούμε εφαρμογές που είναι ουδέτερες. Στην Αμερική πιθανά να μην γνωρίζουν καν για αυτές. Άλλωστε είναι η πρώτη χώρα σε όλα.
Εμένα με βόλευε για να μην χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή. Έτσι κι αλλιώς τα sms είναι περιορισμένα, κυρίως τα otp του gov έρχονται.
Κι εγώ το ίδιο. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα. Κρίμα που θα πρέπει να έχω άλλη εφαρμογή για τα sms.
Η signal v52 δεν έχει ακόμα την επιλογή για export sms. Από ό,τι διάβαζα στην 53 beta υπάρχει. Λογικά θα εμφανιστεί και στην stable.
Έκανα ήδη την αλλαγή στην εφαρμογή της samsung. Δεν ψάχνω για άλλη, δεν υπάρχει λόγος. Αναμένω και το export για να μην ασχοληθώ ξανά με sms.
Η signal v52 δεν έχει ακόμα την επιλογή για export sms. Από ό,τι διάβαζα στην 53 beta υπάρχει. Λογικά θα εμφανιστεί και στην stable.
Έκανα ήδη την αλλαγή στην εφαρμογή της samsung. Δεν ψάχνω για άλλη, δεν υπάρχει λόγος. Αναμένω και το export για να μην ασχοληθώ ξανά με sms.
Εξαιρετικό εναλλακτικό για όσους χρησιμοποιούν signal για τα SMS και θέλουν κάτι άλλο, είναι το qksms (την έκδοση απ'το f-droid).
Wattz: An Android battery power status bar indicator
https://github.com/dubrowgn/wattz
- - - Updated - - -
Επειδη δεν θυμαμαι που λεγαμε για youtube που θα ζηταει premium για να δειξει 4k, το ποσταρω εδω
https://old.reddit.com/r/Piracy/comments/y69rbj/it_seems_youtube_reverses_the_decision_to_lock_4k/
- - - Updated - - -
Ειπα να δοκιμασω την εφαρμογη της ααδε (appodixi) στο ταμπλετ (lineage os 14.1 + opengapps pico + root) και οταν την τρεχω επανεκκινει το ταμπλετ!
έχει κάποιος να προτείνει εφαρμογή που να συγχρονίζει σημειώσεις ( λίστες ή to do ας πούμε) σε πάνω από ένα κινητό και υπολογιστές (με windows) ?
Υπάρχει κατ'αρχήν κάτι τέτοιο ή να ψάξω σε google λύση;
έχει κάποιος να προτείνει εφαρμογή που να συγχρονίζει σημειώσεις ( λίστες ή to do ας πούμε) σε πάνω από ένα κινητό και υπολογιστές (με windows) ?
Υπάρχει κατ'αρχήν κάτι τέτοιο ή να ψάξω σε google λύση;
To note της google χρησιμοποιώ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.