Επιστροφή στο Forum : Πώς κάνω format σε VAIO ?
Αγόρασα ένα VAIO στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα WIN XP MEDIA CENTER .
Λοιπόν .......
drivers δεν πήρα , δεν μου έδωσαν
το cd των windows δεν μου το έδωσαν κτλ
Πολιτική της Sony μου είπαν είναι να βάζουν το λογισμικό μέσα χωρίς να συνοδεύεται cd .
Έρχομαι λοιπόν στο κυρίως θέμα μου . ΄
Έχει χωρισμένο τον σκληρό σε 2 μέρη , πήγα λοιπόν να κάνω εγκατάσταση στο 2 μέρος ενα WIN XP PROFESSIONAL GOLDEN EDITION και OFFICE 2003 κόπιες (τα οποία τα έχω κάνει εγκατάσταση σε πάρα πολλά pc ) και δεν γίνεται install δεν αφήνει γιατί ????? πώς κάνω φορμάτ ? παίζει κάτι με την εγγύηση αν κάνω ολικό format ? μεσα γράφει ότι η sony δεν φέρει καμμία ευθύνη πέρα του hardware .
Ποιον vaio εχεις?
Εγω εχω ενα ΗΡ με σκληρο sata. Αν δεν εχεις το recovery disk και εχεις sata τοτε πολυ απλα την που**ισες!!!!
Ουσιαστικα τα ΧΡ δεν εχουν τους drivers των sata σκληρων και ετσι δεν "βλεπουν" τον σκληρο οταν boot-αρουν.. Συνεπως δεν γινεται να εγκαταστησεις τιποτα αφου δεν ξερουν που να τα βαλουν!
Ελπιζω να ειναι καποιο αλλο προβλημα. Εγω σχεδον 1 μηνα τραβιεμαι με την ΗΡ για αυτον τον λογο. Τελικα εβαλα τα Vista και ησυχασα...
Περίεργο σε ένα VAIO που έχω υπάρχει και ένα Recover disk για win xp pro.
VGN-FE21B και μέσα δεν έχει κανένα recovery disk . Πώς κάνω format και να εγκαταστήσω άλλα xp ?
τα VAIO συνηθως εχουν ενα κρυφο partition που περιεχει στην ουσια το recovery disk.Μπες με ενα προγραμμα πχ partition magic και τσεκαρε το.
Γιαυτό ο σκληρός μου ενώ είναι 80 είναι μοιρασμένος σε 30 και 30 , και λέω που είναι τα άλλα 20 ? Επειδή το μηχάνημα είναι φοβερό και καινουριο θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να το κάνω ? με αναλυτικές οδηγίες ? ευχαριστώ
masteripper
20-07-06, 10:03
καλού κακού κάνε και ένα ghost για να μην έχεις ασχημες εκπλήξεις.
Όσον αφορά το sata δίσκο μια βόλτα www.msfn.org θα βρείς πως θα κάνεις bootable cd με drivers για sata(forums ->bashrat)
AddictedToChaos
20-07-06, 11:28
Έχει χωρισμένο τον σκληρό σε 2 μέρη , πήγα λοιπόν να κάνω εγκατάσταση στο 2 μέρος ενα WIN XP PROFESSIONAL GOLDEN EDITION και OFFICE 2003 κόπιες (τα οποία τα έχω κάνει εγκατάσταση σε πάρα πολλά pc ) και δεν γίνεται install δεν αφήνει γιατί ????? πώς κάνω φορμάτ ? παίζει κάτι με την εγγύηση αν κάνω ολικό format ? μεσα γράφει ότι η sony δεν φέρει καμμία ευθύνη πέρα του hardware .
Τι εννοεις ακριβως εδω; Σου πεταει καποιο μηνυμα σφαλματος κατα την εγκατασταση των Windows; Κι αν ναι, σε ποιο σημειο;
Καλό είναι πριν κάνεις οτιδήποτε να φτιαξεις τα 2 δισκάκια recovery.
Εγώ ε΄χω το FE11s και αν και του εβαλα XP pro, δεν καταφερα να το φτιαξω να δουλεύει σωστα με ολους τους drivers για ολα τα μπλιμπλικια. Οπότε τελικα εκανα recovery με το sytem disk, και οταν μου ζητησε το application disk δεν το εβαλα, τοσο απλα. Εβγαλα μετα και καποια πραματα που δεν ηθελα (πχ Norton) και ειναι οκ τωρα
Σημ. Με το αρχικο setup που ειχε απο τη Sony με το που bootαρε ειχε πιασμενα 500MB RAM περιπου. Τωρα κερδισα 100-200!
Μερικά σχετικά LInks:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=44587
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=52218
http://forum.notebookreview.com/showpost.php?p=1386236&postcount=17
Ας πάρουμε σαν βάση ότι είμαι άσχετος
Διάβασα την συζήτηση σας με πάρα πολύ προσοχή !!!!!
Δεν ξέρω άν φεύγω απο το θέμα αν και δεν νομίζω !!!!!
Αγόρασα έναν Vaio ο οποίος μέσα στο κουτί δεν είχε κανένα cd .
Είδα ότι ο σκληρός του ήταν χωρισμένος σε 2 μέρη , αλλά ..... το ένα 37 και το άλλο 30 , πού είναι τα άλλα 17 οέο ?
Είναι κρυμμένο εκέι το recovery disk ? Μάλλον ναι .
Τώρα στο κυρίως θέμα μου !!!!!
Θέλω να κάνω ολικό φορμάτ έτσι ώστε να κάνω ότι θέλω εγώ στο laptop , να χωρίσω τον σκληρό σε 4 μέρη πχ να βγάλω τα άθλια για μένα media center να βάλω τα xp professional ''golden edition'' ;)
Πώς ??????
Τί να προσέξω ?
Πού θα βρώ τους drivers για τις συσκευές ?
@addictec to chaos
Κατ αρχήν ποίος είναι στην εικόνα του avatar σου ? ο μακαρίτης dim ?
Όταν πάω να βάλω τον "κωδικό'' μου βγάζει invalid product key το ίδιο κάνει και στα office 2003 , και λέω πώς έιναι δυνατόν ?
Το πρώτο πράγμα που κάνω πλέον, μόλις πάρω νέο φορητό (όχι ότι έχω πάρει πολλούς... στους 2-3 που έχω αλλάξει τα τελευταία χρόνια):
- Διαγραφή του recovery partition.
- Διαγραφή οποιοδήποτε λειτουργικού του έχουν βάλει μέσα "με το έτσι θέλω", πριν καν το bootάρω για πρώτη φορά.
- Διαμόρφωση των partitions όπως τα θέλω εγώ.
- Εγκατάσταση Linux.
- Κάποια στιγμή, αν το θυμηθώ (μπορεί να είναι και μετά από 2-3 μήνες) εγκατάσταση Windows σε ένα μικρότερο partition για να παίζω κανένα παιχνίδι πού και πού.
Ποτέ δεν έχω πέσει σε "κλειδωμένο" δίσκο. Απλά δεν μπορείς να κάνεις format στο δίσκο από όπου τρέχει το λειτουργικό εκείνη τη στιγμή, κάτι απόλυτα λογικό. Με fdisk από DOS ή Linux Live CD όμως, τα διαγράφεις όλα μια χαρά.
Θέλω να κάνω ολικό φορμάτ έτσι ώστε να κάνω ότι θέλω εγώ στο laptop , να χωρίσω τον σκληρό σε 4 μέρη πχ να βγάλω τα άθλια για μένα media center να βάλω τα xp professional ''golden edition''
Πώς ??????
Με CD ή δισκέτα εκκίνησης DOS ή Linux, κάνεις fdisk, κόβεις και ράβεις τα partitions όπως θέλεις και περνάς ότι λειτουργικό θέλεις. Όπως θα έκανες και σε ένα desktop PC δηλαδή.
Πού θα βρώ τους drivers για τις συσκευές ?
Στο site του κατασκευαστή του laptop. ;)
Πρέπει να κάνεις unhide το hidden partition (οχι active, αλλά unhide) . Δες αν έχει εκεί τους οδηγούς ή καποιο backup αρχείο.
Για τέτοιου είδους δουλείες χρησιμοποιοσα το bootCD partitionmagic v8.0 αλλά δεν θα το βρείς έυκολα. Το βασικό είναι να είναι boot Cd, και όχι windows εφαρμογή όπως τα καινουρια symantec partition magic. Ψάξε για το Acronis (δεν τα έχω χρησιμοποιήσεις ποτέ αλλά πολύς κόσμος τα προτείνει) και φυσικά ένα οποιοδήποτε linux live CD με το πολύ έυκολο gparted. Για hard core καταστασεις υπάρχει και το fdisk απο τη γραμμή εντολών.
AddictedToChaos
20-07-06, 12:41
@addictec to chaos
Κατ αρχήν ποίος είναι στην εικόνα του avatar σου ? ο μακαρίτης dim ?
:worthy: :worthy: :respekt: :respekt: :respekt: :oneup:
Όταν πάω να βάλω τον "κωδικό'' μου βγάζει invalid product key το ίδιο κάνει και στα office 2003 , και λέω πώς έιναι δυνατόν ?
Πολυ περιεργο αυτο.Για πιο λογο να σου βγαζει αυτο το πραγμα. Να υποθεσω πως σιγουρα το εβαλες σωστα;
Ακομα και κλειδωμενος να ειναι ο δισκος κατα καποιο τροπο, γιατι να σου βγαλει αυτο το πραγμα:hmm:
AddictedToChaos
20-07-06, 12:48
Το unhiding το κανεις με hex editing με το acronis disk director suite, paragon partition manager (με αυτα σιγουρα γιατι το εχω κανει εγω προσωπικα και το ξερω), κλπ
Πηγαινε στη διαχειριση του υπολογιστη και απο εκει μετα στην διαχειριση δισκων. Εκει θα δεις ολα τα partitions του σκληρου σου δισκου. Το recovery partition θα το περιγραφει ως παραμετροι EISA, καπως ετσι δεν πολυθυμαμαι και φυσικα δεν θα μπορεις να τον κανεις explore, ουτε θα εχει γραμμα.
:worthy: :worthy: :respekt: :respekt: :respekt: :oneup:
Πολυ περιεργο αυτο.Για πιο λογο να σου βγαζει αυτο το πραγμα. Να υποθεσω πως σιγουρα το εβαλες σωστα;
Ακομα και κλειδωμενος να ειναι ο δισκος κατα καποιο τροπο, γιατι να σου βγαλει αυτο το πραγμα:hmm:
δεν ξέρω γιατί βγάζει αυτό !!!!!
τα συγκεκριμμένα τα έχω βάλει άπειρες φορές σε φίλους τα οποία για μένα είανι φοβερά !!!!
Αγόρασα ένα VAIO στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα WIN XP MEDIA CENTER .
Λοιπόν .......
drivers δεν πήρα , δεν μου έδωσαν
το cd των windows δεν μου το έδωσαν κτλ
Πολιτική της Sony μου είπαν είναι να βάζουν το λογισμικό μέσα χωρίς να συνοδεύεται cd .
Έρχομαι λοιπόν στο κυρίως θέμα μου . ΄
Σε ολα τα Vaio οταν τα ανοίξεις για πρώτη φορά και κάνεις κάποιες ενέργειες για να εγκατασταθεί πλήρως το λειτουργικό, σου ζητάει να δημιουργήσεις και δύο recovery cd μέσω ενός οδηγού. Τα έφτιαξες αυτά;
δεν θυμάμαι να ζήταγε κάτι . Έστω ότι δεν το έχω κάνει , που δεν το έχω κάνει τί μπορώ να κάνω ?
chica_loca
20-07-06, 15:38
Σε ένα VAIO που επρεπε να κανω format , εβαλα το cd των windows που ειχα εγω , εκανα το φορματ όπως συνηθως και μετα μου δημιουργουσε προβλημα και με εβαζε στο pc σε safe mode κατασταση, βγαζοντας μου ένα σφαλμα που δεν θυμαμαι τι ηταν. Ξανα και ξανα η ιδια κατασταση μεχρι που ετρεξα το recovery disk που ειχε και το προβλημα ελυθειν .
Οποτε πηγαινε ρωτησε εκει , από οπου πηρες τον υπολογιστη σου για recovery disk. Drivers από το διαδυκτιο να παρεις και τα updates, εαν υπαρχουν!
AddictedToChaos
20-07-06, 15:55
Μου φαινεται στο τελος, θα πρεπει να πεταμε τον default HDD και να βαζουμε δικο μας. Τι καινουρια κολπα ειναι αυτα παλι... :down:
Βασικά addicted είναι ο τρόπος που λειτουργεί μια πολύ κλειστή και πλήρως ελεγχόμενη αγορά. Σκέφου 2 ίδια laptops, το 1. έχει 60gb σκληρο και media center windows και το 2. έχει 80gb και win XP Pro. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια, αλλά το 2 είναι 200 ευρώ ακριβότερο. Αυτή λοιπον η αγορά βαφτίζει το 1. home laptop και το διαφημίζουν σε έντυπα που πιστευουν οτι επηρεάζουν μια συγκεκριμένη μερίδα χρηστών και το 2. το βαφτίζουν heavy duty buisness laptop και το διαφημίζουν σε πιο εξιδεικευμένα έντυπα που τα διαβάζουν λιγότεροι καταναλωτές.
Υπάρχει διαφορετικός δίσκος, άντε να υπάρχει και μια κλάση διαφορά στους επεξεργαστές, ή οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής. Η διαφορά τιμής είναι αναγκαία γιατί το 2. αν πωλείται στην αντικειμενική του αξία θα ζημειώσει την εταιρία η οποία θα επωμιστεί το κόστος της μικρής παραγωγής.
Για αυτό πρέπει να σπάσουν τα νεύρα του προχωρημένου χρήστη που πιστεύει οτι μπορεί να φανεί πιο έξυπνος απο την αγορά. Αυτός ο χρήστης αγοράζει το φτηνό home laptop και το μετατρέπει σε buisness laptop. Η εταιρία πρέπει να κοιτάξει το συμφέρων της και να κάνει αυτή τη διαδικασία όσο δυσκολότερη γίνεται. Η sony έχει δείξει (DRM, spyware) οτι δεν κολώνει σε τέτοια θέματα, για αυτο μην περιμένεις υποστήριξη ....
Στο χέρι μας είναι να είμαστε έξυπνοι καταναλωτές και να μην επικροτούμε τέτοιες πρακτικές. ;)
AddictedToChaos
20-07-06, 17:02
Καπως ετσι ειναι τα πραγματα KLG πλακα πλακα.
Μα εμεις δεν τις επικροτουμε. Οταν ο αλλος ομως παιρνει πρωτη φορα στην ζωη του υπολογιστη, θα ψαξει νομιζεις τετοια πραγματα; Εδω δεν θα ξερει βασικες αρχες του υπολογιστη και του λειτουργικου...
Τεσπα. Τα πραγματα οσο πανε και χειροτερευουν. Ελεγχος απο παντου...
Στους Vaio μπορεις να κανεις format(η sony το ονομαζει ανακτηση του vaio) πολυ ευκολα και απλα με ενα προγραμμα που εχουν, ακομα και αν δεν εκκινουν τα windows!
Aπαραιτητο βεβαια ειναι να εχεις κανει πρωτα τα "dvd ανακτησης" με το"βοηθητικο προγραμμα ανακτησης vaio" που ειναι στο start menu!
Οταν ο αλλος ομως παιρνει πρωτη φορα στην ζωη του υπολογιστη, θα ψαξει νομιζεις τετοια πραγματα;
Ναι!.......εγω πρωτη φορα πηρα υπολογιστη πριν ενα χρονο διαβασα το εγχειριδιο και το εκανα!
Να ανοιγουμε και κανενα βιβλιο οχι μονο το lap!;)
Λογικά στο start menu θα έχει ένα shortcut που αν το κάνεις κλικ σου λέει πως να πάρεις τα αρχεία του κρυφού partition σε dvd ή cd, και στη συνέχεια κάνεις ότι θες με το λειτουργικό σου. Αν δεν πάρεις το κρυφό partition backup, μην περιμένεις ποτέ υποστήριξη. Αφού το κάνεις λοιπόν, κάνεις εγκατάσταση στον φορητό σαν να μην έχει τίποτα. Δεν κάνεις format, πρώτα σβήνεις το partition, το δημιουργείς ξάνα, και μετά.
insane_obsession
20-07-06, 18:03
Εμ Sony για να αγοράσεις φριτέζα και τηλεόραση καλά είναι, αλλα για φορητό που καλώς η κακώς ειναι μια επενδυση εμενα απλα ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ...
Εμ Sony για να αγοράσεις φριτέζα και τηλεόραση καλά είναι, αλλα για φορητό που καλώς η κακώς ειναι μια επενδυση εμενα απλα ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ...
Κι όμως, σε σχέση με την μεγάλη απάτη που λέγεται HP, δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι πολύ καλή λύση η SONY.
AddictedToChaos
21-07-06, 12:58
Εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το Acer Travelmate μου. Acer και ξερω ψωμι :cool:
έχω ένα dvd των SUSE 10.0 από το περιοδικό LINUX FORMAT εάν κάνω restart με το dvd μέσα θα γίνει format ?είναι Live cd dvd ? εάν γίνει να υποθέσω ότι το κρυφό partition θα παραμείνει κρυφό σωστα ? Το θεμα μου είναι το εξής γιατί όταν πήγαινα να κάνω install ή έστω upgrate τα xp pro μέσα απο τα windows μου έλεγε invalid product key ? και το ίδιο στο office 2003 ?
και τα 2 τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές σε άλλα pc ακόμα και στο desktop μου πρόσφατα . εάν γίνει φορμάτ περαστούν κάπως τα xp μετά με κάποιο πρόγραμμα όπως είπατε το partition magic θα μπορώ να διαγράψω και το κρυφό partition ?
Το SuSE σιγουρα δεν θα σου κανει φορματ ετσι στο αψε-σβησε. Ειναι ολοκληρη διαδικασια και πριν φτασεις στο φορματ θα σε ρωτησει 826391 φορες αν θες να το κανεις, και φυσικα 8α πρεπει να εχεις κανει διαφορα αλλα βηματα πριν. Απ'οσο θυμαμαι δεν ειναι live αλλα μονο install.
Τωρα για τα Παραθυρια δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις να κανεις ουτε ποιο ειναι το προβλημα σου... αν προσπαθουσες να περασεις XP Pro με κλειδι απο Home, νομιζω λογικο ειναι να μη δουλευει παντως...
Τελος, το κρυφο partition νομιζω μπορεις να το διαγραψεις και απο καποιο live cd, αλλα πιθανοτατα και απο το SuSE DVD, δεν ξερω ομως αν σε συμφερει: αν εχεις Παραθυρια σε CD εχει καλως, αλλα δεν ξερω τι παιζει με οδηγους και ειδικα προγραμματα της Σονυ που μπορει να υπαρχουν η/και να χρειαζεσαι.
Κάτοχος Vaio εδω και ενα χρόνο (ειχα επιλέξει μηχανάκι με XP Pro) ειμαι ικανοποιημένος.
Μεσα απο το recovery utility εχεις επιλογή ανάκτησης των κρυμμένων Gbytes του recovery partition. Το κάνει μόνο του δηλαδή...
Τώρα, για να υποστηρίξω τις μεθόδους των εταιριών που βάζουν το recovery μεσα στο δίσκο και οχι σε CD/DVD, θα πω πως καλά κάνουν. Για παρα πολλούς λόγους:
1)Χαμηλότερο κόστος παραγωγής/συσκευασίας
2)Ανακτείς το σύστημα οπου κι αν βρίσκεσαι χωρίς να περιμένεις να πας εκει που έχεις φυλάξει τα recovery disks
3)Αν θεωρήσουμε πως οποιαδήποτε μαζική παραγωγή έχει φύρα, τότε κάποιοι καταναλωτές θα αγόραζαν κούτα με χτυπημένα recovery disks. Θα έμπαιναν αυτοί και η εταιρία σε διαδικασίες αντικατάστασης κλπ κλπ κλπ. Για αυτό και σου δίνουν το δικαίωμα να δημιουργήσεις τα δικα σου δισκάκια και καπάκι να κάνεις ανάκτηση του χώρου που έτρωγε το recovery partition. Δεν στο κλέβουν...
Πάμε να τα "χώσουμε" τώρα και λίγο στη sonoula. :evil:
Σε πολλά κομμάτι που προωθεί με media center δεν διατίθενται ΚΑΘΟΛΟΥ drivers για οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα!!! Αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ.
Πρόσφατα, σε πανάκριβο VAIO στη δουλειά, θελήσαμε να το γυρίσουμε σε XP Pro. ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Ακόμα και μετα απο επικοινωνία με τη SONY το αποτέλεσμα ήταν να μας πουν πως ΕΤΣΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Η πλάκα είναι πως στα business μοντέλα, δεν ισχύει αυτός ο περιορισμός. Δηλαδή, έρχεται με XP Pro και μπορείς να βρείς drivers για home, για 2000 κλπ...
Οπότε ΠΡΙΝ αγοράσετε μια επίσκεψη στο επίσημο ευρωπαϊκό site της VAIO (http://www.vaio-link.com) θα σας αποκαλύψει τι drivers κυκλοφορούν για το μοντέλο που θέλετε να αγοράσετε.
Και τώρα ενα off-topic
Με την LG στην αγορά η SONY πρέπει να αρχίσει να ανυσηχεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Εξίσου καλά ποιοτικά, με πολύ καλύτερα specs, πολύ καλό design κλπ. Σε ΠΟΛΥ χαμηλότερες τιμές.
Δείτε και τα LG πριν αγοράσετε.
Είναι πολύ απλό !!!!!
Το φορητο είχε xp media center αγγλικά , επειδή δεν γουστάρω τα αγγλικά ήθελα να τα αλλάξω σε ελληνικά . Έκανα δισκάκια RECOVERY !!!(δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα ) και πήγα να κάνω install τα xp pro greek μέσα απο τα windows κανονικά βάζοντας το cd ναι τρέξει . Έτρεξε κανονικά και όταν μου ζητησε το product key το έγραψα και μου έβγαλε ένα μήνυμα invalid product key . To ίδο μου έκανε και στα office 2003 greek . Και λέω εγώ τώρα πώς μπορώ να βάλω τα xp pro greek ??? δεν με νοιάζει να διαγραφεί το κρυφό partition μιας και έχω τους drivers και δεν με νοιάζουν οι utilities !!!!! Πώς ???? θέλω να κάνω τον σκληρό 2 μέρη στο ένα τα xp pro greek και στο άλλο όλες οι μα#$ που κατεβάζω !!!!!!
Είναι πολύ απλό !!!!!
Το φορητο είχε xp media center αγγλικά , επειδή δεν γουστάρω τα αγγλικά ήθελα να τα αλλάξω σε ελληνικά . Έκανα δισκάκια RECOVERY !!!(δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα ) και πήγα να κάνω install τα xp pro greek μέσα απο τα windows κανονικά βάζοντας το cd ναι τρέξει . Έτρεξε κανονικά και όταν μου ζητησε το product key το έγραψα και μου έβγαλε ένα μήνυμα invalid product key . To ίδο μου έκανε και στα office 2003 greek . Και λέω εγώ τώρα πώς μπορώ να βάλω τα xp pro greek ??? δεν με νοιάζει να διαγραφεί το κρυφό partition μιας και έχω τους drivers και δεν με νοιάζουν οι utilities !!!!! Πώς ???? θέλω να κάνω τον σκληρό 2 μέρη στο ένα τα xp pro greek και στο άλλο όλες οι μα#$ που κατεβάζω !!!!!!
1ον) Ποιος σου είπε ότι η Sony σου έχει δώσει άδεια να βάλεις ελληνικά windows στην θέση των αγγλικών;
2ο) Ποιος σου είπε ότι τα ελληνικά και τα αγγλικά windows δέχονται τον ίδιο κωδικό;
Το μόνο που μπορείς να κάνεις στην περίπτωσή σου, είναι να βάλεις "σπασμένα" windows, τα οποία πέρα από το ότι είναι παράνομο, δεν θα κάνουν update αν δεν κάνεις "χακεριές". Αλλά αν ΗΞΕΡΕΣ να κάνεις χακεριές, δεν θα έσβηνες τα αγγλικά windows που είχες, πριν σιγουρευτείς ότι μπορείς να βάλεις τα ελληνικά, εδώ που τα λέμε... :rtfm:
Τες πα, καταλαβαίνω ότι έχεις μπλέξει, αλλά η συμβουλή μου είναι να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο πριν κάνεις κάτι, και να το ψάχνεις πρώτα, αντί να τρέχεις αργότερα.
Στη θέση σου, θα έψαχνα για το MUI Windows XP Greek, που πρακτικά σημαίνει ότι θα έβλεπες κανονικά ελληνικά παντού στα windows, σαν να είχες την ελληνική έκδοση, παρόλο που τα windows θα ήταν αγγλικά... Και εγκαθίσταται, φυσικά πάνω από ΑΓΓΛΙΚΗ έκδοση.
Καλή τύχη .. :)
Για media center δεν γνωρίζω, αλλά για άλλες καταστάσεις, απο αγγλίκα σε ελληνικά πας με το mui pack
1ον) Ποιος σου είπε ότι η Sony σου έχει δώσει άδεια να βάλεις ελληνικά windows στην θέση των αγγλικών;
2ο) Ποιος σου είπε ότι τα ελληνικά και τα αγγλικά windows δέχονται τον ίδιο κωδικό;
Το μόνο που μπορείς να κάνεις στην περίπτωσή σου, είναι να βάλεις "σπασμένα" windows, τα οποία πέρα από το ότι είναι παράνομο, δεν θα κάνουν update αν δεν κάνεις "χακεριές". Αλλά αν ΗΞΕΡΕΣ να κάνεις χακεριές, δεν θα έσβηνες τα αγγλικά windows που είχες, πριν σιγουρευτείς ότι μπορείς να βάλεις τα ελληνικά, εδώ που τα λέμε... :rtfm:
Τες πα, καταλαβαίνω ότι έχεις μπλέξει, αλλά η συμβουλή μου είναι να σκέφτεσαι λίγο περισσότερο πριν κάνεις κάτι, και να το ψάχνεις πρώτα, αντί να τρέχεις αργότερα.
Στη θέση σου, θα έψαχνα για το MUI Windows XP Greek, που πρακτικά σημαίνει ότι θα έβλεπες κανονικά ελληνικά παντού στα windows, σαν να είχες την ελληνική έκδοση, παρόλο που τα windows θα ήταν αγγλικά... Και εγκαθίσταται, φυσικά πάνω από ΑΓΓΛΙΚΗ έκδοση.
Καλή τύχη .. :)
Σεβόμενος τα παιδιά που με βοήθησαν τόσο πολύ , και μου μίλησαν τόσο προσεκτικά και σπατάλησαν πολύτιμο χρόνο για την πάρτη μου .
Σου απαντώ με τον ίδιο τόνο !!!!
1. Είσαι απο την SONY ? Τί μου λές για άδειες και τα ρέστα ?
2. Ποιός σου είπε ότι βάζω τον ίδιο κωδικό ?
3. Ποιός σου είπε ότι ένας κωδικός κάνει για ένα συγκεκρυμμένο cd ?
4. Ποιός σου είπε ότι έσβησα τα windows ?
5. Συμβουλές δεν δέχομαι μόνο γνώμες
6. Όταν μπουκάρουμε σε ένα ποστ είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τί έχει προηγηθεί πρίν για να μήν βρεθούμε σε δύσκολη θέση
7. Ποιός σου είπε ότι δεν βάζω τα ''αγορασμένα'' ???? τα οποία είνaι super hackered ? ξέρεις oτι δεν έιναι hacked αλλά cracked .
8. Ποιός σου είπε ότι τα MUΙ multilingual για να ξέρεις !!! είναι για όλες τις εκδόσεις των windows ?
9. Τα MUI λειτουργούν μόνο σε win xp pro
10. Βεβαίως και έχω μπλέξει σε περίπτωση πουακούσω αυτά που λές !!!!!!!!
11. Μήπως είσαι troll ?
12. Ξέρεις τί είναι αυτό ?
13. Σε κανένα σημείο του ποστ δεν έχω αναφερθεί σε σπασμένα όπως λες εσύ win σεβόμενος τους κανόνες του forum εσύ αντιθέτος το έκανες :oneup:
14. Και πάει 1ον 2ον 3ον κτλ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
επίσης μου ήρθε ένα μήνυμα απο administrator για αλλαγή τίτλου θέματος
Απο Πως κάνω format σε VAIO ?
ΣΕ Πώς κάνω format σε VAIO ?:respekt: :worthy:
Σεβόμενος τα παιδιά που με βοήθησαν τόσο πολύ , και μου μίλησαν τόσο προσεκτικά και σπατάλησαν πολύτιμο χρόνο για την πάρτη μου .
Σου απαντώ με τον ίδιο τόνο !!!!
1. Είσαι απο την SONY ? Τί μου λές για άδειες και τα ρέστα ?
2. Ποιός σου είπε ότι βάζω τον ίδιο κωδικό ?
3. Ποιός σου είπε ότι ένας κωδικός κάνει για ένα συγκεκρυμμένο cd ?
4. Ποιός σου είπε ότι έσβησα τα windows ?
5. Συμβουλές δεν δέχομαι μόνο γνώμες
6. Όταν μπουκάρουμε σε ένα ποστ είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τί έχει προηγηθεί πρίν για να μήν βρεθούμε σε δύσκολη θέση
7. Ποιός σου είπε ότι δεν βάζω τα ''αγορασμένα'' ???? τα οποία είνaι super hackered ? ξέρεις oτι δεν έιναι hacked αλλά cracked .
8. Ποιός σου είπε ότι τα MUΙ multilingual για να ξέρεις !!! είναι για όλες τις εκδόσεις των windows ?
9. Τα MUI λειτουργούν μόνο σε win xp pro
10. Βεβαίως και έχω μπλέξει σε περίπτωση πουακούσω αυτά που λές !!!!!!!!
11. Μήπως είσαι troll ?
12. Ξέρεις τί είναι αυτό ?
13. Σε κανένα σημείο του ποστ δεν έχω αναφερθεί σε σπασμένα όπως λες εσύ win σεβόμενος τους κανόνες του forum εσύ αντιθέτος το έκανες :oneup:
14. Και πάει 1ον 2ον 3ον κτλ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Φίλε μου, μην εκνευρίζεσαι, σου είπα τη γνώμη μου αν θέλεις άκου την, αν όχι με γεια σου, με χαρά σου. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αφενός ο ίδιος είπες ότι δοκίμασες να βάλεις ελληνικά XP Pro, και δεν δέχτηκε τον κωδικό σου. Αυτό, αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να τον έγραψες λάθος, σημαίνει ότι έβαλες κωδικό που δεν ήταν από την έκδοση εκείνη, συνεπώς σωστά σου είπα όσα είπα για κωδικούς από διαφορετική έκδοση.
Το αν ένας κωδικός κάνει για ένα CD μόνο, αν κάτι είναι hacked, cracked κλπ και τα υπόλοιπα που λες δεν τα σχολιάζω. Ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει από τα παραπάνω.
Καλή σου τύχη, και πάλι ...
Εγώ έχω ένα VGN-FE11S και μόλις πρωτοάνοιξα το φορητό μου έβγαζε μήνυμα για να κάνω ένα recivery disc...
Πράγματι λοιπόν αγόρασα ένα DVD+R DL και έκανα το recovery dvd που μου ζήταγε!!!
Προφανώς αν πάθει κάτι το φορητό, το επαναφέρεις με αυτό το dvd!!!!
AddictedToChaos
24-07-06, 04:49
Εγώ έχω ένα VGN-FE11S και μόλις πρωτοάνοιξα το φορητό μου έβγαζε μήνυμα για να κάνω ένα recivery disc...
Πράγματι λοιπόν αγόρασα ένα DVD+R DL και έκανα το recovery dvd που μου ζήταγε!!!
Προφανώς αν πάθει κάτι το φορητό, το επαναφέρεις με αυτό το dvd!!!!
Οχι προφανως, σιγουρα. Στην ουσια το recovery DVD περιεχει σε image το λειτουργικο σου OEM συστημα.
Οταν θελεις να κανεις επανεγκατασταση των windows, τραβας ενα φορματ και στην συνεχεια κανεις την εγκατασταση με αυτο το recovery DVD. ;)
Ούτε το format χρειάζεται. To recovery CD θα κάνει από μόνο του. ;)
Ελα Χριστε και μπουκωνε!!! Δηλαδη ρε παιδια αυτο μας ελειπε τωρα να πρεπει να μας δωσει αδεια η Σονυ για να αλλαξουμε λειτουργικο στον υπολογιστη μας... ημαρτον δλδ...
Σε κανένα σημείο του ποστ δεν έχω αναφερθεί σε σπασμένα όπως λες εσύ win
Αν ειναι οριτζιναλ τοτε πολυ απλα τους παιρνεις ενα τηλεφωνακι και τους λες οτι το κλειδι που εχεις δε δουλευει να σου δωσουν αλλο. ;)
Αλλιως, απο τη στιγμη που εχεις recovery και οι πλατες σου ειναι καλυμμενες, μπορεις να του κανεις ενα καραμπινατο low-level format να ψοφησει καθε μορφη DRM-ζωης της Σονυ εκει μεσα και να ξαναπροσπαθησεις να του περασεις οτι τραβαει η ορεξη σου, ακομα και Σουζυ.
Ελα Χριστε και μπουκωνε!!! Δηλαδη ρε παιδια αυτο μας ελειπε τωρα να πρεπει να μας δωσει αδεια η Σονυ για να αλλαξουμε λειτουργικο στον υπολογιστη μας... ημαρτον δλδ...
Αν ειναι οριτζιναλ τοτε πολυ απλα τους παιρνεις ενα τηλεφωνακι και τους λες οτι το κλειδι που εχεις δε δουλευει να σου δωσουν αλλο. ;)
Αλλιως, απο τη στιγμη που εχεις recovery και οι πλατες σου ειναι καλυμμενες, μπορεις να του κανεις ενα καραμπινατο low-level format να ψοφησει καθε μορφη DRM-ζωης της Σονυ εκει μεσα και να ξαναπροσπαθησεις να του περασεις οτι τραβαει η ορεξη σου, ακομα και Σουζυ.
πώς το βλέπεις πως όταν πάω να περάσω ''αγορασμένα'' office 2003 μου βγάζει Invalid product key ? τα οποία τα έχω ξεσκίσει σε εγκαταστάσεις σε άλλα pc
τα οποία τα έχω ξεσκίσει σε εγκαταστάσεις σε άλλα pc
Αν το ίδιο licence key το έχεις χρησιμοποιήσει σε τόσα άλλα PC (και το έχεις κάνει activate εννοείτε).... βρήκες τον ένοχο ;)
Η Sony δεν μπορεί να σου βάλει περιορισμούς στη χρήση του laptop, άρα και στο τι λειτουργικο θα επιλέξεις να βαλεις. Απλα δεν υποστηρίζει (δηλ. δεν παρεχει drivers σκετους, χωρις το recovery CD) ώστε να μπορεις να το κανεις.
Κατα τη γνωμη μου αυτο ειναι γυφτιά. Έπρεπε εκτος απο το recovery partition στο δισκο να δινοντουσαν ΚΑΙ τα recovery DVD + Αυθεντικό CD Windows. Το κόστος για 2-3 δισκακια ειναι κατω του 1€, και εφοσον εχεις αγορασει πακετα τα Windows, γιατι να μην τα εχεις σε CD, και να πρεπει να τα βαλεις ντε και καλα με ολες τις παπαριες της Sony?
Επιπλέον οι drivers και τα Utilities που υπαρχουν στο recovery partition δεν εχουν επεξηγηματικα ονοματα (Driver01 κλπ) και σε WinXP PRO που δοκιμασα (ουσιαστικα ιδια με MCE 2005 που εχει πανω απο τη Sony το FE11S) δεν καταφερα να μου δουλεψουν αρκετα πραγματα (καρτα ήχου, ειδικα κουμπια κλπ). Τελικα εκανα μισο-recovery (μονο το system disk) και εβγαλα ολο το bloatware (Norton AV κλπ)
Αν το ίδιο licence key το έχεις χρησιμοποιήσει σε τόσα άλλα PC (και το έχεις κάνει activate εννοείτε).... βρήκες τον ένοχο ;)
οπότε ? ''αγοράζω'' καινούριο Licence key ?
οπότε ? ''αγοράζω'' καινούριο Licence key ?
Πολύ μου άρεσαν τα εισαγωγικά σε αυτή την πρόταση! Υπάρχουν δύο τρόποι: Ή ζητάς να σου ενεργοποιήσουν ξανά το activation, αλλά δεν ξέρω πως θα τους πείσεις να κάνουν κάτι τέτοιο (εκτός αν τους πεις ότι έκανες format πολλές φορές στον υπολογιστή σου, και γι' αυτό έχεις κάνει activate πολλές φορές) ή αγοράζεις (χωρίς εισαγωγικά) καινούρια κόπια του office, και όχι μόνο license key
Παντως, το οξυμωρο της ολης αυτης φασης ειναι να εχεις πληρωσει λειτουργικο κανονικα και με το νομο (χωρις εισαγωγικα και @@@) και να ψαχνεσαι/προσπαθεις να το αλλαξεις με αλλη "αγορασμενη" (με εισαγωγικα) εκδοση του ιδιου λειτουργικου, συν τοις αλλοις χωρις επιτυχια.
- activate by phone! δοκίμασες για τα Win και το Office.
- http://www.vaio-link.com σε αυτό το link υπάρχουν όλα τα drivers για κάθε μοντέλο της VAIO
- Έχω κατεβάσει από την εταιρία του HDD κάποιο tools σε iso και τα έφτιαξα σε CD που κάνουν format, tools για ρυθμίσεις S.M.A.R.T. (θόρυβο HDD, ταχύτητα, κατανάλωση κτλ) σύγκεκριμένα είναι της Hitachi HDD
@ ADSLgr.com All rights reserved.