PDA

Επιστροφή στο Forum : Cisco SB107 δεν βλέπει ADSL μετά από αναβάθμιση Γραμμής σε 24Mbit



raven_gr
19-10-10, 12:40
Καλησπέρα!
Σε ένα μικρό γραφείο έχουμε έναν Cisco SB107 ο οποίος μας εξυπηρετούσε άψογα μέχρι πριν λίγο καιρό. Πρόσφατα ζητήσαμε αναβάθμιση της γραμμής από 2Mbit σε 24Mbit και όπως είναι φυσικό το SB107 συγχρόνισε στα 8Mbit λόγο περιορισμών στο Hardware αλλά όλα λειτουργούσαν OK. Πριν μερικές μέρες όμως το λαμπάκι CD έσβησε και ο CISCO δεν έβρισκε DSL! Δηλώθηκε βλάβη στον ΟΤΕ και τελικά υπήρχε ένα πρόβλημα σε εξωτερικό καλώδιο του γραφείου (απλά είχε κοπεί). Από εκείνη την ημέρα ο CISCO δεν βλέπει καθόλου την γραμμή! Συνδέοντας οποιοδήποτε άλλο MODEM (Thomson, baudtec, Sagem) συγχρονίζει κανονικά στα 24Mbit!
Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί το WAN Interface στον CISCO;:hmm:
Επίσης όπως έχω διαβάσει σε άλλα topic στο Forum παίζει να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ cisco router και DSLAM του ΟΤΕ γιατί σκεφτόμαστε να πάμε είτε σε 877 ή σε 887! (οπότε μήπως χρειάζεται απλά κάποια αναβάθμιση στο IOS;)

Προς στιγμήν μας εξυπηρετεί ένα Thomson!
Όποια βοήθεια/πρόταση δεκτή!

SfH
19-10-10, 13:12
Χρμ. Αν βάλεις κάποιο άλλο router και το ρυθμίσεις σε g.dmt ( adsl1 ) , συγχρονίζει ? Το log του cisco τι λέει ?

nnn
19-10-10, 13:19
Την λύση να περνάτε bridged την κίνηση από το Thomson(να το κάνετε απλό modem και μόνο) την έχετε σκεφτεί ?

gbil
19-10-10, 15:20
Το SB107 δεν υποστηρίζει ADSL2 μόνο ADSL οπότε αν το ρυθμίσεις δε g.dmt όπως προτάθηκε λογικά θα παίζει.

Η λύση να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο ADSL2 modem σε bridge δεν θα παίξει γιατί στο SB107 το WAN interface είναι μόνο ADSL και αμφιβάλλω αν κάποια από τις 4 πόρτες του LAN μπορεί να λειτουργήσει σαν WAN.

RoyBatty
19-10-10, 16:25
Δυστυχώς δεν γίνεται να του βάλεις άλλο router ως bridge.H wan θύρα του είναι αποκλειστικά adsl και ούτε πρόκειται να δουλέψει στις FE0-FE4.
Σε κάποια άλλη γραμμή το δοκιμάσατε;

raven_gr
19-10-10, 16:51
mylan#show dsl int atm0
Trying to bring up DSL line using Embedded firmware
Line has not yet been activated. No information available.

Training log buffer capability is not enabled yet.

που σημαίνει απ'οτι βρήκα στο google ότι δεν βλέπει καθόλου την γραμμή

ορίστε και το CONFIG που έχει γίνει με το SDM Express και μάλλον είναι γεμάτο άχρηστες ρυθμίσεις! EDIT αλλάζοντας το MTU σε 1452 του ATM0.1 (που ήταν 1500 μέχρι τοτε) ο CISCO συγχρόνισε κανονικα!!!!:clap:




mylan#show run
Building configuration...

Current configuration : 6315 bytes
!
version 12.4
no service pad
service tcp-keepalives-in
service tcp-keepalives-out
service timestamps debug datetime msec localtime show-timezone
service timestamps log datetime msec localtime show-timezone
service password-encryption
service sequence-numbers
!
hostname mylan
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
logging buffered 51200 debugging
logging console critical
enable secret *******
!
no aaa new-model
clock timezone PCTime 2
no ip source-route
no ip dhcp use vrf connected
ip dhcp excluded-address 192.168.10.151 192.168.10.254
ip dhcp excluded-address 192.168.10.1 192.168.10.2
!
ip dhcp pool sdm-pool1
import all
network 192.168.10.0 255.255.255.0
default-router 192.168.10.1
dns-server 195.170.0.2 195.170.2.1
lease infinite
!
ip dhcp pool 0
dns-server 195.170.0.2 195.170.2.1
!
!
ip tcp synwait-time 10
ip cef
ip name-server 195.170.2.1
ip name-server 195.170.0.2
no ip bootp server
ip inspect name DEFAULT100 cuseeme
ip inspect name DEFAULT100 ftp
ip inspect name DEFAULT100 h323
ip inspect name DEFAULT100 icmp
ip inspect name DEFAULT100 netshow
ip inspect name DEFAULT100 rcmd
ip inspect name DEFAULT100 realaudio
ip inspect name DEFAULT100 rtsp
ip inspect name DEFAULT100 esmtp
ip inspect name DEFAULT100 sqlnet
ip inspect name DEFAULT100 streamworks
ip inspect name DEFAULT100 tftp
ip inspect name DEFAULT100 tcp
ip inspect name DEFAULT100 udp
ip inspect name DEFAULT100 vdolive
!
crypto pki trustpoint TP-self-signed-1943048801
enrollment selfsigned
subject-name cn=IOS-Self-Signed-Certificate-1943048801
revocation-check none
rsakeypair TP-self-signed-1943048801
!
!
crypto pki certificate chain TP-self-signed-1943048801
certificate self-signed 01
30820241 308201AA A0030201 02020101 300D0609 2A864886 F70D0101 04050030
31312F30 2D060355 04031326 494F532D 53656C66 2D536967 6E65642D 43657274
69666963 6174652D 31393433 30343838 3031301E 170D3032 30333031 30303030
32395A17 0D323030 31303130 30303030 305A3031 312F302D 06035504 03132649
4F532D53 656C662D 5369676E 65642D43 65727469 66696361 74652D31 39343330
34383830 3130819F 300D0609 2A864886 F70D0101 01050003 818D0030 81890281
8100DEBA A5B80DC9 91330DE7 1032539F 6BDA56EA 4F40EC92 E1C43032 C1C6CC83
A416E235 1D2114E3 E82FC35A 8D36871D 15360C4B 7B96CF4A C4E0BC78 94C9068D
6962C226 D08DDFDB 7C4BBAA1 34144FA2 13FDDCB2 0A852BD9 8E1955C2 B8D849D4
A4AFFD84 EB9BA6DC C48F1057 204EB834 9F562E0F 61501C05 1DB7AA9B 51665417
CC570203 010001A3 69306730 0F060355 1D130101 FF040530 030101FF 30140603
551D1104 0D300B82 09747A65 6B6F736E 6574301F 0603551D 23041830 168014BE
B1A8E670 79E9DC2C BBA771CF FA58BEF8 B3D3C630 1D060355 1D0E0416 0414BEB1
A8E67079 E9DC2CBB A771CFFA 58BEF8B3 D3C6300D 06092A86 4886F70D 01010405
00038181 0072C4DA 6776A662 8ABE594A 11C01C5E 137C48DB 21937692 8330B5F8
50DEC2DC 10AA1AD8 65D45BB4 194C1B0D 066F788B 8FF8588B 8449A3DF 70D2B738
DA8D59EF 4DCA0AA4 10B3E4C5 DB9F6E21 4244AD6E A9E21C0F 7E2D500E F3741816
A70A8C16 BE8BFB72 37A73A19 615E5B04 360785E9 F116A562 5C6E887F 40289126
752FCE77 AB
quit
username *****************
!
!
!
!
!
interface Ethernet0
description $ETH-LAN$$ETH-SW-LAUNCH$$INTF-INFO-Ethernet 10/100$$ES_LAN$$FW_INSIDE$
ip address 192.168.10.1 255.255.255.0
ip access-group 100 in
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip nat inside
ip route-cache flow
ip tcp adjust-mss 1412
hold-queue 100 out
!
interface ATM0
no ip address
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip route-cache flow
no atm ilmi-keepalive
dsl operating-mode auto
!
interface ATM0.1 point-to-point
description $ES_WAN$$FW_OUTSIDE$
no snmp trap link-status
pvc 8/35
pppoe-client dial-pool-number 1
!
!
interface Dialer0
description $FW_OUTSIDE$
ip address negotiated
ip access-group 101 in
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip mtu 1452
ip nat outside
ip inspect DEFAULT100 out
encapsulation ppp
ip route-cache flow
dialer pool 1
dialer-group 1
ppp authentication chap pap callin
ppp chap hostname ************
ppp chap password *************
ppp pap sent-username ***** password **********
ppp ipcp dns request
ppp ipcp wins request
!
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
ip http server
ip http authentication local
ip http secure-server
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
!
ip nat inside source list 1 interface Dialer0 overload
!
logging trap debugging
access-list 1 remark INSIDE_IF=Ethernet0
access-list 1 remark SDM_ACL Category=2
access-list 1 permit 192.168.10.0 0.0.0.255
access-list 100 remark auto generated by Cisco SDM Express firewall configuration
access-list 100 remark SDM_ACL Category=1
access-list 100 deny ip host 255.255.255.255 any
access-list 100 deny ip 127.0.0.0 0.255.255.255 any
access-list 100 permit ip any any
access-list 101 remark auto generated by Cisco SDM Express firewall configuration
access-list 101 remark SDM_ACL Category=1
access-list 101 remark Auto generated by SDM for NTP (123) ntp.forthnet.gr
access-list 101 permit udp host 193.92.150.3 eq ntp any eq ntp
access-list 101 permit udp host 0.0.0.0 eq domain any
access-list 101 permit udp host 195.170.2.1 eq domain any
access-list 101 permit udp host 195.170.1.1 eq domain any
access-list 101 deny ip 192.168.10.0 0.0.0.255 any
access-list 101 permit icmp any any echo-reply
access-list 101 permit icmp any any time-exceeded
access-list 101 permit icmp any any unreachable
access-list 101 deny ip 10.0.0.0 0.255.255.255 any
access-list 101 deny ip 172.16.0.0 0.15.255.255 any
access-list 101 deny ip 192.168.0.0 0.0.255.255 any
access-list 101 deny ip 127.0.0.0 0.255.255.255 any
access-list 101 deny ip host 255.255.255.255 any
access-list 101 deny ip host 0.0.0.0 any
access-list 101 deny ip any any
dialer-list 1 protocol ip permit
!
control-plane
!
banner login ^CAuthorized access only!
Disconnect IMMEDIATELY if you are not an authorized user!^C
!
line con 0
login local
no modem enable
transport output telnet
line aux 0
login local
transport output telnet
line vty 0 4
privilege level 15
login local
transport input telnet ssh
!
scheduler max-task-time 5000
scheduler interval 500
sntp server 193.92.150.3
end



οπότε έρχεται η ερώτηση...πως θα κάνω SETUP τον DIALER του CISCO έτσι ώστε να στέλνει τα settings στο Thomson (585v7) που θα ρυθμιστεί σε bridged mode και να χρησιμοποιήσουμε πλήρως την 24αρα; λογικα η συνδεσμολογία θα πρέπει να γίνει κάπως έτσι THOMSON <--eth0/ip ας πουμε 10.0.0.2--> CISCO <--eth2/ip 192.168.10.1--> SWITCH
καλά τα λέω;

και δώστε καμια βοήθεια να καθαρίσω λίγο το config !

raven_gr
19-10-10, 22:12
να υποθέσω ότι το LAN κομμάτι του SB107 δεν μπορεί να σπάσει σε κομμάτια ε? π.χ το κάθε interface και διαφορετικό δίκτυο αλλά το βλέπει ολόκληρο σαν Ethernet0!

RoyBatty
20-10-10, 11:06
οπότε έρχεται η ερώτηση...πως θα κάνω SETUP τον DIALER του CISCO έτσι ώστε να στέλνει τα settings στο Thomson (585v7) που θα ρυθμιστεί σε bridged mode και να χρησιμοποιήσουμε πλήρως την 24αρα;



Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με τον SB107 γιατί η wan θύρα του δεν είναι fast ethernet.Θα μπορούσες να το κάνεις εαν είχες τον SB101.

Tι εννοείς να το σπάσεις σε κομμάτια;Να φτιάξεις vlan;

raven_gr
20-10-10, 12:29
Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με τον SB107 γιατί η wan θύρα του δεν είναι fast ethernet.Θα μπορούσες να το κάνεις εαν είχες τον SB101.

Tι εννοείς να το σπάσεις σε κομμάτια;Να φτιάξεις vlan;
Βασικά τώρα που το σκεύτομαι πρέπει να είπα μεγάλη κοτσάνα! μπερδεύτηκα με τις εντολές που δίνουν στους μεγαλήτερους CISCO (2800 Series) που έχουν τις LAN θήρες σε ξεχωριστό WIC και μπορούν να δώσουν σε κάθε INTERFACE διαφορετική IP.:whistle:

Υπέθεσα στο μυαλό μου ότι και ο SB107 κάτι ανάλογο θα μπορούσε να κάνει με την συνδεσμολογία που είπα!:whistle:

ας μας δώσει ο nnn τα φώτα του μιας και πρότεινε την λύση του BRIDGED MODE με το THOMSON!:worthy:

nnn
20-10-10, 12:36
Όπως είπαν παραπάνω, δεν θα δουλέψει σε bridged δυστυχώς.

raven_gr
20-10-10, 12:44
Όπως είπαν παραπάνω, δεν θα δουλέψει σε bridged δυστυχώς.
μάλιστα!

RoyBatty,gbil --->μετά την απάντηση του nnn, είδα το φυλλάδιο της CISCO και έχετε δίκιο. Μόνο ο SB101 θα μπορούσε να το κάνει!

Οπότε καμια βοήθεια να καθαρίσουμε κάπως το Config μέχρι να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε; (γιατί σε όλους άρεσε η διαφορά στην ταχύτητα της 24αρας!)

Dr_power
22-10-10, 16:26
αμα κανει 2 vlan ενα για inside και ενα outside point to point με ενα modemaki και σηκωσει dialer με pppoe client μεσα στο δευτερο vlan δεν θα παιξει?

gbil
22-10-10, 20:33
αμα κανει 2 vlan ενα για inside και ενα outside point to point με ενα modemaki και σηκωσει dialer με pppoe client μεσα στο δευτερο vlan δεν θα παιξει?

Μπα δεν νομίζω ότι υποστηρίζει VLAN και pppoe μέσα από VLAN. Εξάλλου για ADSL2+ γραμμή δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιηθεί ο router αυτός καθώς το performance θα είναι τραγικό για οτιδήποτε πάνω από 8Mbps.

Δες το datasheet:

Users: Up to 5 recommended


@raven_gr: το config δεν έχει κάτι το τραγικό μέσα, βέβαια τα inspect πρέπει να σκοτώνουν την επεξεργαστική ισχύ του router.

Για μένα ή ξεχνάτε το cisco τελείως και παίζετε με το thomson ή πάτε σε ένα μεταχειρισμένο 871 (με ethernet WAN για να παίζει με οποιοδήποτε ADSL modem). To 881 θα ήταν ακόμα καλύτερο αλλά και πιο ακριβό χωρίς οφέλη αν σας κάλυπτε μέχρι τώρα το SB107.

nontasaggelis
23-10-10, 02:52
Ο SB107 δεν υποστηριζει 2ο VLAN!
Kαι δυστυχως δεν μπορει να παιξει τον ρολο του ρουτερ μονο!
Αυτο που θα ηταν ο ιδανικος συνδιασμος για εσας ειναι το ALCATEL που εχετε ηδη σε bridge mode και η χρηση ενος ρουτερ CISCO fast ethernet!
Ετσι θα απολαμβανεται την σταθεροτητα του ALCATEL στην συνδεση σας και ολα τα προνομια ασφαλειας, ποιοτητας ,και οχι μονο, του CISCO router.
Aναλογα τις αναγκες σας, την τοπολογια του δικτυου ,τις πρωτεραιοτητες και τις απαιτησεις σας υπαρχουν διαφορα μοντελα!
Αν σας ενδιαφερει στειλτε μου p.m. να σας ενημερωσω για αριστης καταστασης αχρησιμοποιητα μοντελα 851, 871, 881, 891, 892, 892F.

raven_gr
29-10-10, 18:01
Ευχαριστώ παίδες για την ανάλυση των δυνατοτήτων του cisco!
ωστόσο μου έμεινε η απορία για το ποιά είναι η σωστή τιμή για το MTU στο ATM0.1 και γιατί αυτή σταμάτησε να δουλεύει; το DSLAM που με συνδέσανε για να έχω 24mbit χρησιμοποιεί διαφορετικό MTU;

απ'οτι διάβασα για το MTU στα διάφορα sites κατάλαβα ότι έχει να κάνει με το εξοπλισμό του κάθε παρόχου(;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.