PDA

Επιστροφή στο Forum : Κόλλημα σε διάβασμα DVD

mate
07-08-06, 10:44
Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα Slimtype SOSW-852S DVD Driver στο Laptop μου και εδώ και τρεις μέρες έχω το εξής πρόβλημα:

Όταν τοποθετώ ένα DVD δισκάκι στο driver αυτό που γίνεται είναι ότι ανάβει το λαμπάκι του driver, πράγμα που δείχνει πως το "διαβάζει". Ωστόσο, σε αυτό το σημείο "κολλάει". Δηλαδή, το λαμπάκι δε σβήνει και αν πάω να ανοίξω το δισκάκι από τον "Υπολογιστή μου" με διπλό κλικ στο εικονίδιο του DVD, "κολλάει" και "Ο Υπολογιστής μου" και μετά από λίγο μου εμφανίζει πως "Ο Υπολογιστής μου" δεν ανταποκρίνεται. Παρόλ' αυτά, οι υπόλοιπες διεργασίες συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κανονικά στον υπολογιστή.

Για να "ξεκολλήσει" ο υπολογιστής από το να "διαβάζει" το DVD πρέπει να κλείσω τον υπολογιστή και να βγάλω το DVD μέσω ενός μηχανισμού που έχει το Laptop, τον οποίο χρησιμοποιείς σε περίπτωση που υπάρχει δισκάκι μέσα στον driver και θες να το βγάλεις ενώ ο υπολογιστής είναι σβησμένος.

Σας παρακαλω, όποιος ξέρει κάτι να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ

dimfarma
07-08-06, 11:00
Καλημέρα
θα σε ρωτήσω κάτι έβαλες άλλο cd και ήχου και dvd και αν κολλάνε τότες πρέπει να έχει πρόβλημα το λεζερ και δεν μπορεί να ολοκληρώσει το διάβασμα του cd

mate
07-08-06, 11:53
Δοκίμασα ένα CD με προγράμματα και το άνοιξε κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. CD ήχου δε δοκίμασα. Έβαλα μια ταινία και ένα παιχνίδι DVD και δεν έπαιζε κανένα από τα δύο. Λες να χρειάζεται να δοκιμάσω και με κάποιο CD ήχου; Θα δοκιμάσω και θα σου πω αν είναι...

πονοκεφαλος
07-08-06, 12:03
καλημέρα. έχω κ γω παρόμοιο πρόβλημα με το dvdr μου. είναι ένα pioneer, διαβάζει κανονικά dvd και cd αυθεντικά (drivers, απο περιοδικά κτλ.), επίσης διαβάζει cd ηχου (που έχω φτιαξει μόνη μου) αλλα δεν διαβάζει με τίποτα dvd με αρχεία.
κουφό???
έχει κανεις να προτεινει τίποτα?

mate
07-08-06, 12:04
Δοκίμασα με CD ήχου και τρέχει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι στα DVD. Ό,τι DVD και να δοκιμάσω, κολλάει.

dimfarma
07-08-06, 12:07
Δοκίμασε πολλά dvd και cd μπορεί να φταίνε και τα cd αν ειναι αντιγραφεις
εγώ είχα προβλημα με ένα dvd που κολλούσε στο dvd που έχω (οικιακό) και το έβαλα να το γραψω στο pc το έγραψα και όταν το έβαλα έπεζε κανονικα στο dvd καμια φορα φτεει και το cd δεν μπορει να το διαβασει

Xouzouris
07-08-06, 13:14
Δοκίμασα με CD ήχου και τρέχει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι στα DVD. Ό,τι DVD και να δοκιμάσω, κολλάει.
α) εχει χαλασει η κεφαλη του DVD,
β) χρησιμοποιεις μαπα δισκακια.

Αυτο που δεν καταλαβαινω και στις δυο περιπτωσεις ομως ειναι γιατι δεν το πεταει εξω. ΣΥνηθως αν πατησεις το eject, εκτος και αν δουλευει κανενα burner, σταματαει οτι κανει και στο δινει στο χερι...:hmm:

mate
07-08-06, 13:43
Υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση με το Alohol 120%; Το έσβησα πρόσφατα.

nnn
07-08-06, 23:20
Δες το παρακάτω.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=42884&highlight=alcohol+120

Καλώς ήρθες.

@ ADSLgr.com All rights reserved.