Επιστροφή στο Forum : e-banking
Εγώ θα επικοινωνούσα με την τράπεζα πάντως.
Πριν λίγο επαγγελματικός Alpha σε Πειραιώς -άμεσο- 0,50 Sha, 3 Our.
"Καθιέρωση μέγιστου ύψους χρέωσης 0,5 ευρώ για αποστολή χρημάτων (εξερχόμενο έμβασμα) και 0,5 ευρώ για λήψη χρημάτων (εισερχόμενο έμβασμα), για ποσά έως 5.000 ευρώ ανά έμβασμα, για φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ τραπεζών εντός Ελλάδας. Αφορά τόσο απλά εμβάσματα, όσο και άμεσες μεταφορές πίστωσης (SEPA). Πρόκειται για μείωση του κόστους προμηθειών από 50% έως και 80% αναλόγως την τράπεζα και το είδος εμβάσματος (από 2,5 έως 5 ευρώ που κοστίζει σήμερα). Σημειώνεται ότι από τις αρχές του νέου έτους, βάσει του κανονισμού 2024/88, προβλέπεται η ισοδύναμη επιβάρυνση των άμεσων μεταφορών πίστωσης με τις απλές μεταφορές πίστωσης."
https://minfin.gov.gr/apo-simera-meionontai-i-katargountai-oi-6-vasikes-trapezikes-promitheies-gia-ekatommyria-polites/
Τώρα κάτι θα παίζει με τα ψιλά γράμματα και το πως θεωρούν τις μεταφορές οι τράπεζες.
prometheas
21-01-25, 13:35
Πριν λίγο επαγγελματικός Alpha σε Πειραιώς -άμεσο- 0,50 Sha, 3 Our.
Αν το έχω καταλάβει καλά δεν χρειάζεται πλεον να βάζουμε OUR για αποστολή εμβασμάτων μεχρι 5000 Ευρώ.
Βαζουμε SHA οπότε χρεωνομαστε μισό ευρώ εμεις για το εξερχόμενο έμβασμα και μισο ο παραλήπτης για το εισερχόμενο . Το πολύ πολύ αντι για Χ Ευρώ θα στέλνουμε Χ+0.50 Ευρώ για να μην υπάρχει κάποια γκρινια από πλευράς παραλήπτη
https://minfin.gov.gr/apo-simera-meionontai-i-katargountai-oi-6-vasikes-trapezikes-promitheies-gia-ekatommyria-polites/
Τώρα κάτι θα παίζει με τα ψιλά γράμματα και το πως θεωρούν τις μεταφορές οι τράπεζες.
Μπα, λύθηκε το μυστήριο. Αν μπει στην εξίσωση χρέωση OUR η μεταφορά θεωρείται non-SEPA. To 0,50 λοιπόν ισχύει για SHA τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον δικαιούχο του εμβάσματος.
Η Eurobank 'έτυχε' και χρεώνει +0,50 λεπτά την επιβάρυνση του OUR, όπως 'έτυχε' και είχε τόσο καιρό χωρίς επαύξηση στο κόστος τις instant πληρωμές. Η Alpha φαίνεται δεν χαμπαριάζει, σου λέει όπου υπάρχουν κορόιδα βαράτε τους στα αυτιά, θέλει και να ενεργούμε λίγο ως καταναλωτές και να μην τις επιβραβεύουμε με την πελατεία μας.
- - - Updated - - -
Ποιος ο λογος αφου τις πληρωνω απο τη σελιδα τους?
Κανένας από οικονομικής απόψεως, εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να το θυμάσαι. Και οι πάγιες έχουν άλλα πλεονεκτήματα, όπως μηδενική εγγύηση στους λογαριασμούς ρεύματος των περισσότερων παρόχων, μπορείς μια χαρά να πληρώνεις 1-2 μέρες πριν και δεν ενεργοποιείται έτσι η πάγια αλλά ο πάροχος βλέπει πως ισχύει και δεν χρεώνει εγγύηση. Μεινέκτημα είναι πως πρέπει να φροντίζεις πάντα για επαρκές υπόλοιπο.
Πάγια εντολή μέσω τράπεζας, για πληρωμή λογαριασμών ενέργειας, νερού, τηλεπικοινωνιών, δεν ήταν δωρεάν. Στην Πειραιώς όλες αυτές στοίχιζαν 0,30€.
Δε θυμάμαι αν είχε διαφορετικό τιμολόγιο για τις πάγιες, αλλά οι μεμονωμένες (αναγκαστικά την επιστράτευα για ΔΕΥΑ, της οποίας η απευθείας πληρωμή σπάνια λειτουργεί και όταν λειτουργεί δεν την εμπιστεύομαι) ήταν στα 0.60€.
Chingachgook
21-01-25, 14:59
Συγκεκριμένα για ΔΕΗ πάντως, στο θεό που έχουν πάει τα τιμολόγια, η πάγια εντολή δεν είναι και τόσο καλή ιδέα (my 2c...)
Συγκεκριμένα για ΔΕΗ πάντως, στο θεό που έχουν πάει τα τιμολόγια, η πάγια εντολή δεν είναι και τόσο καλή ιδέα (my 2c...)
Σε καταλαβαίνω :) Όταν ορίζεις την πάγια στην τράπεζα, βάζεις κι ένα μέγιστο ποσό ανά χρέωση.
Chingachgook
21-01-25, 16:21
Ναι, το γνωρίζω (αλλά ευχαριστώ :oneup: ).
Το πρόβλημα με το ανώτατο όριο είναι:
Η πάγια εντολή εκτελείται πάντα στην ημέρα λήξης του λογ/μου. Που σημαίνει ότι αν έχεις βάλει όριο πχ 150€, και έρθει 151€, η εντολή προφανώς δε θα εκτελεστεί, οπότε θα πρέπει να το έχεις υπόψη σου/να έχεις φροντίσει για εναλλακτικό τρόπο.
Ανάλογα με την τράπεζα, αν υπάρξει ένας Χ αριθμός μη εκτελεσθέντων εντολών στην σειρά, μπορεί η εντολή να καταργηθεί.
Διυλίζω τον κώνωπα, το ξέρω...
Ερώτηση : για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα κάρτα της alpha για online αγορές αλλά πλέον πρέπει να αλλάξω σε κάρτα πειραιώς. Έκανα μια αγορά online 15€ και δεν ήρθε κανένα push notification όπως γινόταν πάντα για τις online αγορές της alpha. Απλά ολοκληρώθηκε η αγορά χωρίς κάποιο push, χωρίς κάποια ενημέρωση στο κινητό. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν έχω βρεί?
Ποιος ο λογος αφου τις πληρωνω απο τη σελιδα τους?
Πρέπει να θυμάμαι να πληρώνω 5 λογαριασμούς ρεύματος, 5 νερού και 2 τηλεφώνου (δικό μου, εξοχικό, γονιών μου κ.τ.λ.). Οπότε πρέπει να θυμάμαι πολλές ημερομηνίες κάθε μήνα και συνεχώς να μπαίνω για να πληρώσω. Ενώ με πάγιες εντολές έχω ξενοιάσει!!! Απλά δεν ξανασχολούμαι.
- - - Updated - - -
Δε θυμάμαι αν είχε διαφορετικό τιμολόγιο για τις πάγιες, αλλά οι μεμονωμένες (αναγκαστικά την επιστράτευα για ΔΕΥΑ, της οποίας η απευθείας πληρωμή σπάνια λειτουργεί και όταν λειτουργεί δεν την εμπιστεύομαι) ήταν στα 0.60€.
Ναι, οι πάγιες είχαν άλλη χρέωση.
- - - Updated - - -
Τώρα είναι δωρεάν και βάζεις και ότι όριο θέλεις για ασφάλεια. Επιπλέον για λογαριασμό χρέωσης οριζω τον λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποιος είναι και εξόφλησης στεγαστικού δανείου, που έχει πάντα χρήματα μέσα.
dimitri_ns
21-01-25, 19:00
Πρέπει να θυμάμαι να πληρώνω 5 λογαριασμούς ρεύματος, 5 νερού και 2 τηλεφώνου (δικό μου, εξοχικό, γονιών μου κ.τ.λ.). Οπότε πρέπει να θυμάμαι πολλές ημερομηνίες κάθε μήνα και συνεχώς να μπαίνω για να πληρώσω. Ενώ με πάγιες εντολές έχω ξενοιάσει!!! Απλά δεν ξανασχολούμαι.
.
Δεν χρειάζεται να θυμάσαι τίποτα
Πληρώνεις τον κάθε λογαριασμό όταν έρθει, και αδειάζεις το μυαλό σου.
Μήπως δεν πρόκειται να τον πληρώσεις ?
Τι στην αρχή, τι στο τέλος, θα πληρωθεί.
Ψάχνω την πάγια στη Eurobank και δεν τη βρίσκω.
Που την κρύψανε?
Πας συναλλαγές, γράφεις το όνομα της εταιρείας, και σου βγάζει διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και οι πάγιες, επιλέγεις και την ορίζεις. Να δεις τις ήδη ορισμένες, δεν ξέρω.
Παιδιά ερώτηση, μπορώ σε ATM να καταθέσω λεφτά όπως γινόταν παλιά σε φάκελο? Θέλω να βάλω τώρα κάποια ω λεφτά σε alphabank. Γίνεται πια αυτό?
Παιδιά ερώτηση, μπορώ σε ATM να καταθέσω λεφτά όπως γινόταν παλιά σε φάκελο? Θέλω να βάλω τώρα κάποια ω λεφτά σε alphabank. Γίνεται πια αυτό?
τα νεα μηχανηματα υποστηριζουν χωρις φακελο και τα μετρανε επιτοπου. ελεγξε αν το κοντινο σου μηχανημα υποστηριζει πηγαινοντας στο μηχανημα. μονο αυτα που ειναι σε καταστηματα τραπεζων υποστηριζουν (οχι αυτα που ειναι σε σουπερμαρκετ κλπ)
Ερώτηση : για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα κάρτα της alpha για online αγορές αλλά πλέον πρέπει να αλλάξω σε κάρτα πειραιώς. Έκανα μια αγορά online 15€ και δεν ήρθε κανένα push notification όπως γινόταν πάντα για τις online αγορές της alpha. Απλά ολοκληρώθηκε η αγορά χωρίς κάποιο push, χωρίς κάποια ενημέρωση στο κινητό. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν έχω βρεί?
Η ρύθμιση λέγεται 'αγορά πακέτου ειδοποιήσεων'... :down:
Μια πρακτική λύση είναι η προσθήκη της κάρτας σε Google Wallet, από το οποίο παίρνεις έτσι κι αλλιώς ειδοποίηση. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, όπως για την εξαργύρωση Yellows ή για άτοκες δόσεις.
τα νεα μηχανηματα υποστηριζουν χωρις φακελο και τα μετρανε επιτοπου. ελεγξε αν το κοντινο σου μηχανημα υποστηριζει πηγαινοντας στο μηχανημα. μονο αυτα που ειναι σε καταστηματα τραπεζων υποστηριζουν (οχι αυτα που ειναι σε σουπερμαρκετ κλπ)
Ευχαριστώ, ρώτησα περισσότερο γιατί ψάχνοντας στην alpha για πληροφορίες, μου έδωσε την αίσθηση πως μετρητά παίρνουν έτσι όπως λες τα μηχανήματα που είναι μέσα στην τράπεζα και όχι αυτό που είναι εκτός. Θα πάω σε λίγο να δοκιμάσω.
- - - Updated - - -
Τελικά ήταν αστείο γιατί έλεγε με τεράστια γράμματα το ΑΤΜ μπροστά "καταθέσεις χωρίς φάκελο εύκολα"... Τα πήρε ολα με τη μία και επιτόπου μπήκαν και στο λογαριασμό...
Ελλάδα 2.0 κυριολεκτικά σε αυτό:)
Η ρύθμιση λέγεται 'αγορά πακέτου ειδοποιήσεων'...
Η οποία είναι δωρεάν για τις βασικές ενημερώσεις. (τουλάχιστον ως τώρα).
Το push είναι άλλη περίπτωση. Αυτό το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις του app.
Δεν έχει δωρεάν πρόγραμμα που να περιλαμβάνει ενημέρωση για συναλλαγές με κάρτες. Έχει δωρεάν μόνο για κινήσεις λογαριασμών.
[Ρυθμίσεις επικοινωνίας > Piraeus Alerts > Λογαριασμούς και κάρτες: 2.10€/mo | + Εντολές πληρωμής 2.40€/mo]
Ούτε η ενεργοποίηση push notification στο app στέλνει ειδοποίηση για συναλλαγές με κάρτα χωρίς την αγορά πακέτου ειδοποιήσεων. Τουλάχιστον σ' εμένα. Και τηλεφωνικά μου έχουν πει ότι έτσι προορίζονται να λειτουργούν οι ειδοποιήσεις τους.
Αν κάποιος έχει διαφορετική εμπειρία, την ακούω ευχαρίστως.
Ούτε η ενεργοποίηση push notification στο app στέλνει ειδοποίηση για συναλλαγές με κάρτα χωρίς την αγορά πακέτου ειδοποιήσεων. Τουλάχιστον σ' εμένα. Και τηλεφωνικά μου έχουν πει ότι έτσι προορίζονται να λειτουργούν οι ειδοποιήσεις τους.
Το Push για έγκριση της συναλλαγής, δεν έχει σχέση με την ειδοποίηση κίνησης. Το push είναι θέμα ασφαλείας (Οι δωρεάν ειδοποιήσεις -φυσικά και δεν αφορούν τις κινήσεις των καρτών, μόνο την εκκαθάριση τους από τον λογαριασμό).
Σε μικροαγορές, έχει τύχει να μην έρθει push, αν έχω κάνει ήδη και άλλη συναλλαγή τα προηγούμενα λεπτά, στην οποία έδωσα οκ. Αν δεν έρχεται καθόλου και ποτέ push, επικοινωνείς με την τράπεζα.
Το Push για έγκριση της συναλλαγής, δεν έχει σχέση με την ειδοποίηση κίνησης. Το push είναι θέμα ασφαλείας (Οι δωρεάν ειδοποιήσεις -φυσικά και δεν αφορούν τις κινήσεις των καρτών, μόνο την εκκαθάριση τους από τον λογαριασμό).
Σε μικροαγορές, έχει τύχει να μην έρθει push, αν έχω κάνει ήδη και άλλη συναλλαγή τα προηγούμενα λεπτά, στην οποία έδωσα οκ. Αν δεν έρχεται καθόλου και ποτέ push, επικοινωνείς με την τράπεζα.
Από Ελληνικές τράπεζες σε Εθνική και Payzy μου έρχεται σχεδόν άμεσα ειδοποίηση αν γίνει κάποια συναλλαγή με την κάρτα (χρέωση σε φυσικό pos, χρέωση σε online πληρωμή ή ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ). Χρησιμοποιώ και Πειραιώς αλλά δεν έχω παρατηρήσει να στέλνει ειδοποιήσεις στην εφαρμογή, αλλά να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει κιόλας αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση.
Από Ελληνικές τράπεζες σε Εθνική και Payzy μου έρχεται σχεδόν άμεσα ειδοποίηση αν γίνει κάποια συναλλαγή με την κάρτα (χρέωση σε φυσικό pos, χρέωση σε online πληρωμή ή ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ). Χρησιμοποιώ και Πειραιώς αλλά δεν έχω παρατηρήσει να στέλνει ειδοποιήσεις στην εφαρμογή, αλλά να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει κιόλας αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση.
Μπερδευτήκαμε.
Push για έγκριση αγοράς online -είναι δωρεάν και ενεργοποιείται από την εφαρμογή της Πειραιώς.
Push για αγορά μέσω Paypal πχ, που έχεις συνδέσει την κάρτα σου -δεν έρχεται.
Email με τις κινήσεις του λογαριασμόύ σε πραγματικό χρόνο -είναι στο δωρεάν πακέτο ειδοποιήσεων. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι εκκαθαρίσεις συναλλαγών καρτών, όταν γίνεται μεταβολή του υπολοίπου του λογαριασμού.
Αν θέλεις άμεση ενημέρωση για τις κάρτες σου κλπ, υπάρχει συνδρομητική χρέωση.
Μπερδευτήκαμε
:oneup:
Email με τις κινήσεις του λογαριασμόύ σε πραγματικό χρόνο -είναι στο δωρεάν πακέτο ειδοποιήσεων. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι εκκαθαρίσεις συναλλαγών καρτών, όταν γίνεται μεταβολή του υπολοίπου του λογαριασμού.
Το οποίο είναι άχρηστο για πιστωτική κάρτα, γιατί καλύπτει μόνο την εξόφληση του μηνιαίου λογαριασμού, όχι τις τρέχουσες συναλλαγές.
Ο βασικός λόγος που έχω γενικεύσει τη χρήση Google Wallet είναι γιατί στέλνει ειδοποίηση για κάθε συναλλαγή, χωρίς μηνιαία χρέωση (με τα ζητήματα που σημείωσα πιο πίσω).
Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη τη λογικής της Πειραιώς να σε χρεώνει συνδρομή εάν θέλεις να έχεις σε πραγματικό χρόνο ειδοποίηση για τις συναλλαγές που γίνονται με τις κάρτες σου (που είναι και ουσιαστικός μηχανισμός για την περιστολή απάτης).
Δεν χρειάζεται να θυμάσαι τίποτα
Πληρώνεις τον κάθε λογαριασμό όταν έρθει, και αδειάζεις το μυαλό σου.
Μήπως δεν πρόκειται να τον πληρώσεις ?
Τι στην αρχή, τι στο τέλος, θα πληρωθεί.
Κάθε τρεις μέρες αυτή τη δουλειά θα κάνω; Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα.
dimitri_ns
22-01-25, 19:55
Κάθε τρεις μέρες αυτή τη δουλειά θα κάνω; Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα.
Κάθε μέρα που έρχεται λογαριασμός
Κάθε μέρα που έρχεται λογαριασμός
Ακριβώς. 12 λογαριασμοί έγραψα παραπάνω ότι εξοφλούνται έτσι. Οπότε κατά μέσο όρο κάθε 4 μέρες μου έρχεται λογαριασμός.
σκεφτομουν οτι η εποχη μας ειναι μια καλη ευκαιρια για να φτιαξεις μια τραπεζα με το να αναλαβεις πληρωμες λογαριασμων με ανταποδοτικοτητα για τους πελατες που εχουν τους λογαριασμους
οχι κουπονια , καταθεσεις με τοκο .
αμα εχεις 200 πελατες των 5000 ευρω ετησιων λογαριασμων (12*417€ ανα μηνα), ηδη διαχειριζεσαι ενα μυριο
Αφήνω αυτό εδώ:
«Το πλαφόν 0,50 ευρώ για αποστολές χρημάτων μεταξύ τραπεζών αφορά την απλή έκδοση εμβάσματος και την άμεση έκδοση εμβάσματος μέσω web banking και mobile banking και δεν περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες αλλά φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες.»
Πηγή: https://www.taxheaven.gr/news/69458/meiwsh-trapezikwn-promhoeiwn-den-afora-nomika-proswpa-exeidikeysh-twn-metrwn
Θεούληδες είναι. Έτσι κι αλλιώς μας έχουν υποχρεώσει να έχουμε IRIS και, κατά συνέπεια, αναγκαστικά σχέση με ελληνική τράπεζα. Να μην ξεχάσουμε πως είχαν δώσει την εντύπωση πως θα ηταν 50 λεπτά συνολικά, κι όχι τόσα κι άλλα τόσα για τον παραλήπτη. :down: για τις ελληνικές τράπεζες έτσι γενικά, :down: :down: για τα ημίμετρα OTN με τις τόσες εξαιρέσεις που τα γιορτάζουν κάθε φορά με φανφάρες και πανηγυρισμούς. Σε γίδια απευθύνονται, όχι σε πολίτες.
Αν στείλεις π.χ. προς Revolut ή Παγκρήτια/Attica, το συνολικό κόστος είναι 50 λεπτά.
Ε, άρα εντάξει, όλα καλά, εν μέρει είναι όπως τα λένε :) Κι αν στείλεις από Revolut σε Παγκρήτια είναι μηδέν, το μηδένισαν!
Chingachgook
24-01-25, 15:43
Ε, άρα εντάξει, όλα καλά, εν μέρει είναι όπως τα λένε :) Κι αν στείλεις από Revolut σε Παγκρήτια είναι μηδέν, το μηδένισαν!
Πριν τις αλλαγές, είχα στείλει από Ρεβο σε Αλφα και έφαγα 4€ χρέωση εισερχόμενου...:twisted:
GregoirX23
25-01-25, 23:27
Ευχαριστώ, ρώτησα περισσότερο γιατί ψάχνοντας στην alpha για πληροφορίες, μου έδωσε την αίσθηση πως μετρητά παίρνουν έτσι όπως λες τα μηχανήματα που είναι μέσα στην τράπεζα και όχι αυτό που είναι εκτός. Θα πάω σε λίγο να δοκιμάσω.
- - - Updated - - -
Τελικά ήταν αστείο γιατί έλεγε με τεράστια γράμματα το ΑΤΜ μπροστά "καταθέσεις χωρίς φάκελο εύκολα"... Τα πήρε ολα με τη μία και επιτόπου μπήκαν και στο λογαριασμό...
Ελλάδα 2.0 κυριολεκτικά σε αυτό:)
Αυτό είναι καιρό βρε...
Δεν είναι κάτι νέο..
Ούτε που θυμάμαι από ποτέ έχω να δω φάκελο σε ΑΤΜ...
Σίγουρα θα είναι πάνω από 10-15 χρόνια...
Τότε έπρεπε ο φάκελος να ανοιχτεί από υπάλληλο για να μπουν μετά από 2-3 ημέρες τα χρήματα στο λογαριασμό... Τώρα γίνεται άμεσα...
Το σπάσιμο για εμένα που έχω κυρίως εθνική είναι ότι κατάθεση γίνεται μόνο σε ΑΤΜ καταστημάτων... Σε επαρχία κλπ που είναι σκέτα τα ΑΤΜ δεν γίνεται κατάθεση.... Διότι πότε θα πάει ο υπάλληλος να τα πάρει...
- - - Updated - - -
Το push είναι άλλη περίπτωση. Αυτό το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις του app.
Δεν έχει δωρεάν πρόγραμμα που να περιλαμβάνει ενημέρωση για συναλλαγές με κάρτες. Έχει δωρεάν μόνο για κινήσεις λογαριασμών.
[Ρυθμίσεις επικοινωνίας > Piraeus Alerts > Λογαριασμούς και κάρτες: 2.10€/mo | + Εντολές πληρωμής 2.40€/mo]
Αν κάποιος έχει διαφορετική εμπειρία, την ακούω ευχαρίστως.
Εγώ εθνική έχω το δωρεάν πακέτο...
Mail με προπληρωμενη δεν μου στέλνει αλλά στέλνει push...
Με τη χρεωστική ειδοποιεί κανονικά...
Αυτό είναι καιρό βρε...
Δεν είναι κάτι νέο..
Τότε έπρεπε ο φάκελος να ανοιχτεί από υπάλληλο για να μπουν μετά από 2-3 ημέρες τα χρήματα στο λογαριασμό... Τώρα γίνεται άμεσα...
Το σπάσιμο για εμένα που έχω κυρίως εθνική είναι ότι κατάθεση γίνεται μόνο σε ΑΤΜ καταστημάτων... Σε επαρχία κλπ που είναι σκέτα τα ΑΤΜ δεν γίνεται κατάθεση.... Διότι πότε θα πάει ο υπάλληλος να τα πάρει...
Τώρα βγήκα από τη σπηλιά που έμενα όπως εκείνος ο παλαιοημερολογίτης οπότε τρέχω να προλάβω τις νέες τεχνολογίες :)
GregoirX23
25-01-25, 23:41
Μπερδευτήκαμε.
Push για έγκριση αγοράς online -είναι δωρεάν και ενεργοποιείται από την εφαρμογή της Πειραιώς.
Push για αγορά μέσω Paypal πχ, που έχεις συνδέσει την κάρτα σου -δεν έρχεται.
Αν θέλεις άμεση ενημέρωση για τις κάρτες σου κλπ, υπάρχει συνδρομητική χρέωση.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχω push και από PayPal και από τράπεζα; Σε περίπτωση συναλλαγής PayPal λέω.. Εθνική έχω..
Μιλάω για ενημέρωση συναλλαγής όχι για έγκριση...
- - - Updated - - -
Τώρα βγήκα από τη σπηλιά που έμενα όπως εκείνος ο παλαιοημερολογίτης οπότε τρέχω να προλάβω τις νέες τεχνολογίες :)
:respekt::oneup:
Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχω push και από PayPal και από τράπεζα; Σε περίπτωση συναλλαγής PayPal λέω.. Εθνική έχω..
Μιλάω για ενημέρωση συναλλαγής όχι για έγκριση...
Μιλάμε για Πειραιώς, που θεωρώ ότι έχει το χειρότερο δωρεάν πακέτο ειδοποιήσεων (δεν περιλαμβάνει συναλλαγές με πιστωτική ούτε καν μέσω e-mail). Και μια κι είναι επίκαιρες οι νουθεσίες προς τις τράπεζες, θεωρώ ότι όλες θα έπρεπε να προσφέρουν υποχρεωτικά δωρεάν ένα ελάχιστο πακέτο ειδοποιήσεων για όλες τις χρεώσεις καρτών, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου απάτης...
Ειμαι 100% σιγουρος οτι μπορουσα μεσω IRIS να κανω μεταφορα απο Πειραιως σε Εθνικη και το αναποδο μεταξυ λογαριασμων μου.
Απο ενα λαθος στην Αλφα τραπεζα (εγινε active Ιρις κι εκει)
Δεν μπορουσα να κανω πουθενα και κανενας γνωστος μου προς τα μενα μεταφορα ποσου.
Αναφερομαι παντα με κινητο τηλεφωνο και σαν ιδιωτης.
Τελικα ανακαλυψα οτι απο την Εθνικη ειχα διαγραφει οπως και απο την Πειραιως.
Ακυρωσα την απο λαθους εγγραφη μου στην Αλφα στο IRIS και ξαναεκανα στην Εθνικη και ειναι οκ αλλα
πλεον δεν εχω τη δυνατοτητα να κανω και στην Πειραιως εγγραφη.
Πρεπει δηλαδη να εχουμε ενεργο λογαριασμο IRIS μονο σε μια τραπεζα?
Ειναι κατι που υπηρχε και το κατηργησαν ?
Εχει πανω απο ενα χρονο που ειχα μια χαρα μεταφορες μεταξυ λογαριασμων μου μεταξυ Εθνικης και Πειραιως.
Ναι, αν κάνεις σε δύο τράπεζες εγγραφή, πλέον παίρνει το λογαριασμό της δεύτερης σαν αποδέκτη αποστολής χρημάτων μέσω Iris.
Τουλάχιστον πριν κανα 2μηνο που είχα κάνει κάτι δοκιμές, αυτό ίσχυε.
Οπότε μόνο σε ένα λογαριασμό μπορείς να λάβεις χρήματα.
Το ποιος θα είναι, το κανονίζεις με το να είναι ο τελευταίος στον οποίο θα ενεργοποιήσεις IRIS
Πρεπει δηλαδη να εχουμε ενεργο λογαριασμο IRIS μονο σε μια τραπεζα?
Όχι. Αλλά προφανώς μπορείς να έχεις μόνο έναν λογαριασμό που να πιστώνεται ανά πάσα στιγμή. Για την ώρα μπορείς ακόμη και να μεταφέρεις λεφτά μεταξύ δικών σου λογαριασμών σε διαφορετικές τράπεζες.
Θα ενεργοποιήσεις IRIS σε κάθε τράπεζα από την οποία θέλεις να στείλεις λεφτά και ΤΕΛΟΣ θα ενεργοποιήσεις σε εκείνη στην οποία θέλεις να λαμβάνεις. Ο λογαριασμός πίστωσης πρέπει πάντα να είναι ο τελευταίος.
Στη συνέχεια στέλνεις από όποια θέλεις στο κινητό σου (ή σου στέλνει οποιοσδήποτε) και θα πιστωθούν στον τελευταίο λογαριασμό.
Κάποιοι λένε ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν σφάλματα όταν η μεταφορά γίνεται από και προς το ίδιο ΑΦΜ, αλλά έχω πρόσφατες επιτυχημένες συναλλαγές από/προς Alpha/Piraeus. Για Εθνική δεν έχω πρόσφατη εικόνα.
Δεν ξέρω τι έκανες για να διαγραφείς εν αγνοία σου από δύο τράπεζες, αλλά μοιάζει περίεργο.
Δεν ξέρω τι έκανες για να διαγραφείς εν αγνοία σου από δύο τράπεζες, αλλά μοιάζει περίεργο.
Με το που εκανα απο λαθος την εγγραφη στην Αλφα με πεταξε αυτοματα απ τις αλλες 2.
Εκτοτε μπορω να εχω ενεργη μονο μια.
Προσπαθησα να βρω και να κανω το εξης.
Ο λογαριασμος πιστωσης να ειναι μονο ενας αυτος στην Εθνικη.
Και να μπορω να στελνω απο Πειραιως αλλα δεν μπορεις να το επιλεξεις αυτο στην Πειραιως.
Υποχρεωτικα σε παει να κανεις και τα δυο οποτε και δεν μπορω να εχω αυτο που θελω.
Manolis_karas
31-01-25, 20:06
Οι πάγιες εντολές πληρωμής στην Cosmote στην ΑΛΦΑ έχουν χρέωση 0,30 Ευρώ. Δεν έλεγαν ότι δεν θα είχαν χρέωση; Ή μόνο οι απλές πληρωμές δεν έχουν;
Δεν είχα ακούσει κάτι σχετικό για άμεσες χρεώσεις/πάγιες εντολές. Αυτό που είναι αυτονόητα δωρεάν έξω, συνεχίζουν να το χρεώνουν εδώ.
Οι πάγιες εντολές πληρωμής στην Cosmote στην ΑΛΦΑ έχουν χρέωση 0,30 Ευρώ. Δεν έλεγαν ότι δεν θα είχαν χρέωση; Ή μόνο οι απλές πληρωμές δεν έχουν;
Ναι, έχουν καταργηθεί κανονικά.
Manolis_karas
01-02-25, 19:28
Ευχαριστώ. Τη Δευτέρα θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την ΑΛΦΑ, μόλις το διευκρινίσω θα ενημερώσω.
Δεν είχα ακούσει κάτι σχετικό για άμεσες χρεώσεις/πάγιες εντολές. Αυτό που είναι αυτονόητα δωρεάν έξω, συνεχίζουν να το χρεώνουν εδώ.
Άκυρο, βλέπω ότι έχουν καταργηθεί κι εκεί.
Αυτό είναι καιρό βρε...
Δεν είναι κάτι νέο..
Για την πειραιώς είναι το ίδιο? Δηλαδή όταν πάς για κατάθεση τα ζητάει όλα μαζί και όχι ένα-ένα τα χαρτονομίσματα?
Για την πειραιώς είναι το ίδιο? Δηλαδή όταν πάς για κατάθεση τα ζητάει όλα μαζί και όχι ένα-ένα τα χαρτονομίσματα?
ναι, σε ολες τις τραπεζες που υποστηριζουν καταθεση χωρις φακελο στο ΑΤΜ
σημερινό μήνυμα στο mobile app της Εθνικής το οποία είδα καταλάθος και χωρίς να έχει έρθει καμιά άλλη ενημέρωση με email ή οτιδήποτε άλλο
261934 261935
σημερινό μήνυμα στο mobile app της Εθνικής το οποία είδα καταλάθος και χωρίς να έχει έρθει καμιά άλλη ενημέρωση με email ή οτιδήποτε άλλο
261934 261935
Πάλι καλά που ελάττωσαν τις προμήθειες :D
@ ADSLgr.com All rights reserved.