Επιστροφή στο Forum : Windows 7 πολύ αργή ανάγνωση DVDs μετά την πρώτη εγγραφή
Καλησπέρα.
Σε σύστημα με Windows 7 κάνω burn με nero 6 ένα image και συμβαίνουν τα εξής δύο παράδοξα:
α. Όταν πάω να κάψω το .img σε ένα DVD+ disk στα 8x (όπως καταλαβαίνετε πολύ χαμηλή ταχύτητα), δεν ολοκληρώνεται η εγγραφή. Δοκίμασα σε 2 δισκάκια με σκεπτικό ότι είχε πρόβλημα το πρώτο. Και στο δεύτερο τα ίδια. Αποκλείται, είπα...
Βάζω ένα DVD-RW και το γράφω στα 2x με επιτυχία. Αλλά μου πήρε 25 min περίπου. Όπως καταλαβαίνετε δε μπορεί να κάνω τόσο χρόνο για ένα .img.
β. Είτε γράψω το .img είτε αποτύχει η εγγραφή, μετά χρειάζεται περίπου 5 min για να μπορέσει να ξαναανταποκριθεί το nero. Φαίνεται σαν να κολλάνε τα Windows. Όπου και να κάνω click στο πρόγραμμα, αμέσως not responding αλλά αν το αφήσω μετά 5 min επανέρχεται. Κατά τη διάρκεια αυτών των 5 min το λαμπάκι του σκληρού SATA ανάβει συνέχεια.
Να διευκρινίσω ότι αποκλείται να είναι το DVD drive γιατί βάζοντας στο pc άλλο δίσκο με XP όλα τρέχουν κανονικά. Κανονικές ταχύτητες και κανένα κόλλημα.
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο !!
Ideas?
Υ.Γ. Μήπως φταίει η χαμηλή έκδοση του nero για τα 7? Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που το έτρεξα, έβγαλε εκείνο το προειδοποιητικό μήνυμα των 7 για την εφαρμογή. Εγώ πάτησα να τρέξει και τσέκαρα το remember this option (κάπως έτσι τέλος πάντων... καταλάβατε).
Ευχαριστώ!!
απο οσο ξερω καλη συμβατοτητα με τα 7 εχει το nero 9 και πανω.... (και μαλιστα απο μια συγκεκριμενη εκδοση του 9 και πανω)
Το Nero v6 νομίζω δεν είναι συμβατό με Windows 7.
Δοκίμασε με κάποιο άλλο πρόγραμα εγγραφής, κυκλοφορούνε αρκετά καλά και free.
cuprakatos
12-11-10, 00:03
Το έχεις καιρό το Ν 6 πάνω ; η τώρα στο κάνει αυτό ; όντως όπως είπανε και τα υπόλοιπα παιδιά δεν είναι απόλυτα συμβατό , επίσης εξαρτάται απο το αρχείο που θες να κάψεις
Nero just(Burn it).
Το Nero για μένα έχει χαλάσει πολύ. Πολλές βιβλιοθήκες, πολλές παραμετροποιήσεις, γενικά πολλά πράγματα για μια εφαρμογή. Έχει πλέον τόσα πολλά πράγματα-επιλογές ενσωματομένες που πιστεύω ότι είναι περιττές, και εκτός αυτών θεωρώ ότι έχει γίνει πολύ βαρύ. Το τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ της Ashampoo το πρόγραμμα, και είμαι πολύ ευχαριστιμένος, πολύ απλό στην χρήση και φιλικό προς τον χρήστη.
Το nero 6 το έβαλα σήμερα και έκανα τις δοκιμές.
Συμφωνώ απόλυτα με τον wizard32. Έβαλα το 6 γιατί είμαι και γω των απλών πραγμάτων και όχι των σύνθετων που έχουν γίνει οι μεγαλύτερες εκδόσεις του nero.
Πώς λέγεται της Ashampoo για να το δοκιμάσω, μιά και, σύμφωνα με αυτά που σας είπα καταλαβαίνετε ότι είναι ό,τι πρέπει για μένα;
Φυσικά μέσα απο την Ashampoo.
Ashampoo Burning Studio (http://www.ashampoo.com/en/usd/pin/2610/Burning_Software/Ashampoo-Burning-Studio-10)
Αλλά είναι Trial για 30-40 μέρες. Εγκατέστησε το και εάν δείς ότι είσαι ευχαριστημένος προχώτησε στο Full Package.
Εγκατέστησα το Ashampoo 10 αλλά και πάλι κάνει 5 min περίπου για να διαβάσει το DVD που έβαλα.
Βέβαια δεν απεγκατέστησα το nero αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό.
Τέλος πάντων, θα το απεγκαταστήσω, θα δοκιμάσω πάλι και θα επανέλθω.
........Auto merged post: johnyb98 πρόσθεσε 9 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τίποτα παίδες, τα ίδια. Απεγκατέστησα το nero και τα ίδια.
Μήπως φταίει που έχω εγκατεστημένο deamon tools και εχω φτιάξει ένα image drive? Μήπως γίνεται κάποιο conflict εκεί;
Εγκατέστησα το Ashampoo 10 αλλά και πάλι κάνει 5 min περίπου για να διαβάσει το DVD που έβαλα.
Βέβαια δεν απεγκατέστησα το nero αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό.
Τέλος πάντων, θα το απεγκαταστήσω, θα δοκιμάσω πάλι και θα επανέλθω.
Θα σου πρότεινα να κάνεις πρώτα απεγκατάσταση το Nero, και μετά να κάνεις το Ashampoo, εάν και δεν νομίζω ότι εντοπίζετε εκεί το πρόβλημα. :hmm:
Καλό θα ήτανε εάν είχες και έναν CD/DVD Driver να τον έβαζες στο μηχάνημά σου, για να είμασταν σίγουροι ότι δεν ευθύνετε αυτο. Επείσης δοκίμασε να διαβάζεις 2-3 διαφορετικά δισκάκια, μπορεί το πρόβλημα να έγκιτε σε αλλιωμένο δισκάκι και όχι στο μηχάνημά σου.
Στο site του κατασκευαστή υπάρχει αυτό:
Release Notes:
1. Countermeasure of Windos7 Backup problem
Μάλλον πρέπει να πάω για Firmware upgrade.
Δε μπορεί να έχει πρόβλημα η συσκευή γιατί παίζει άψογα σε XP.
Τί λέτε;
Στο site του κατασκευαστή υπάρχει αυτό:
Release Notes:
1. Countermeasure of Windos7 Backup problem
Μάλλον πρέπει να πάω για Firmware upgrade.
Δέν κατάλαβα τι παίχτικε εδώ.
Δε μπορεί να έχει πρόβλημα η συσκευή γιατί παίζει άψογα σε XP.
Τί λέτε;
Δοκίμασε να κάψεις 2 διαφορετικά CD με διαφορετικά DATA το καθένα, σε υψηλές ταχύτητες για να δούμε τι αποτελέσματα θα πάρουμε από εκεί.
Βάλε το img burn (http://www.imgburn.com/index.php?act=download)να ησυχάσεις.
vasileios13
12-11-10, 14:16
Το nero 6 το έβαλα σήμερα και έκανα τις δοκιμές.
Συμφωνώ απόλυτα με τον wizard32. Έβαλα το 6 γιατί είμαι και γω των απλών πραγμάτων και όχι των σύνθετων που έχουν γίνει οι μεγαλύτερες εκδόσεις του nero.
Πώς λέγεται της Ashampoo για να το δοκιμάσω, μιά και, σύμφωνα με αυτά που σας είπα καταλαβαίνετε ότι είναι ό,τι πρέπει για μένα;
Δωρεάν φίλε... http://www.ashampoo.com/en/usd/lpa/softpedia
Το nero 6 σταματησε να παιζει με την ελευση των vista. Θελεις απο nero 7 και πανω.
Το εχω δοκιμασει σε windows 7 και παιζει κανονικοτατα, ασχετα με το τι λεει η σελιδα της ahead για ασυμβατοτητες.
Τα δωρεαν, γενικα, οχι σε σχεση με το nero μονο, ειναι...
Βρήκα δανεικό ένα άλλο SATA DVD recorder και το σύνδεσα στο pc. Και μάλιστα χωρίς να αποσυνδέσω αυτό με το οποίο έχω τα προβλήματα. Με το δεύτερο όλα πήγα ρολόι στα w7 !!
Ούτε καθυστερήσεις να αναγνώσει το dvd δισκάκι όταν το έβαλα στο drive, ούτε και πρόβλημα με την εγγραφή. Το image file που δε μπορούσα να γράψω με το πρώτο dvd recorder, το δεύτερο το έγραψε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όπως είδατε και στην αρχή του topic, το drive δεν έχει πρόβλημα. Σε XP παίζει άψογα. Άρα, όπως έχω δει και στο site του κατασκευαστή, πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα με τα w7.
Σαν λύση βλέπω firmware upgrade. Άλλωστε, ένα upgrade file έχει βγάλει προς download και στη σελίδα της η κατασκευάστρια.
Τί λέτε;
να πας για το firmware update αμεσως τοτε ;)
Και το σκέφτεσαι..το έχεις κατευάσει ήδη, και το έχεις κάνει εγκατάσταση.
Και μετά πόσταρε για να μας πείς ελαν δούλεψε.
Λοιπόν, έκανα upgrade το firmware αλλά και πάλι τα ίδια.
Δίνω για βοήθεια το μοντέλο και τις εκδόσεις του firmware:
SONY Optiarc AD-5240S.
Firmware από 1.02 έγινε 1.03, που είναι και το τελευταίο.
Ψάχνω και τον driver να κάνω αναβάθμιση, αλλά σε όσες σελίδες βρήκα στο Google παρουσιάζουν για driver το firmware :nono:. Και εννοείται πως δε βρήκα κάτι και στο site του κατασκευαστή. Εκεί μόνο firmware υπάρχει.
Δε μπορεί... Κάπου θα υπάρχει και νέος driver από 21/06/2006 που έχουν εγκαταστήσει από μόνα τους τα w7 !!
Θα ψάξω κι άλλο αλλά αν μπορείτε να βοηθήσετε...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ drivers για τετοια πραγματα... αυτο που εχουν τα windows εχουν και ολοι οι αλλοι.
αφου δεν εκανε κατι το firmware τοτε πετα το και παρε αλλο.
Η λύση ευρέθη!!
Πάνω στη φούρια μου, όταν εγκατέστησα τα w7, και επειδή όλες οι συσκευές έπαιζαν, δεν είχα περάσει drivers.
Έπαιζε και η κάρτα δικτύου, είχα και ήχο, και ξεχάστηκα.
Πέρασα drivers και τώρα όλα ok.
Πάντως έχω ακόμη τα ερωτηματικά μου... Δηλαδή, σε τί ποσοστό έφταιγε που δεν είχα περάσει drivers (κυρίως του chipset, βέβαια). Κι αυτό το ερωτηματικό το έχω διότι, το δεύτερο SATA dvd recorder έπαιζε κανονικά χωρίς drivers του mobo.
Απ' όλα όσα έγιναν φαίνεται τελικά πως, το συγκεκριμένο μοντέλο recorder ήθελε και σωστούς drivers του chipset.
Αυτά.
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις !!
johnyb98
@ ADSLgr.com All rights reserved.