PDA

Επιστροφή στο Forum : Nokia N8 - Πρώτες εντυπώσεις

Σελίδες : [1] 2 3

Spanos
19-11-10, 20:48
Σήμερα έπιασα στα χέρια μου για λίγη ώρα τη νέα ναυαρχίδα της Nokia και οι εντυπώσεις ήταν θετικές. Πρόκειται για ένα smartphone με τιμή γύρω στα 500€, που "τρέχει" λειτουργικό Symbian, η αίσθηση που δημιουργεί όταν το κρατάς είναι πολύ καλή. Η κατασκευή είναι εξ'ολοκλήρου απο αλουμίνιο βαμένο με τη διαδικασία της ανοδίωσης και το γυαλί της οθόνης είναι Gorilla Glass, που πρακτικά σημαίνει οτι είναι ανθεκτικό και δε χαράσεται.

Η ανανεωμένη επιφάνεια εργασίας, με τις τρείς παραμετροποιήσημες οθόνες, είναι πολύ καλή και το μενού είναι το κλασσικό Symbian. H απόκριση στην αφή είναι άμεση λόγω της capacitive AMOLED οθόνης, δηλαδή ξεχνάμε νύχια, πενάκια και αλλα βοηθήματα που ήταν πολλές φορές απαραίτητα σε προηγούμενα τηλέφωνα όπως 5800, Ν97, Ν97 Μini. Φυσικά εκτός απο την άμεση απόκριση στην αφή είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση όταν το κρατας λόγω του αλουμινίου και της στιβαρής κατασκευής που διαθέτει, δεν υπάρχουν τριξίματα, σχισμές και η μπαταρία αφαιρείται μονο αν ξεβιδώσεις τις δυό πλαϊνές βίδες.

Δυστυχώς ο λίγος χρόνος που το είχα στα χέρια μου δε μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω και άλλα πράγματα όπως τη φωτογραφική μηχανή των 12MP με Xenon flash, τον browser, το Ovi Maps και να εγκαταστήσω εφαρμογές, ελπίζω στο σύντομο μέλλον να το έχω στα χέρια μου για μια ολοκληρωμένη εικόνα.

kloklo70
20-11-10, 22:53
φοβερο φαινετε αλλα ακριβο

MaFiOzOs_GR
21-11-10, 00:08
Πολύ καλό αν και μου φαίνεται λίγο τροχοπέδη για το κινητό, το symbian^3..... :hmm:
Όπως καταλαβαίνεις, άμα το ξαναπιάσεις στα χέρια σου, υποχρεούσε να περάσεις μια βόλτα και από εδώ (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=112). :p
Όλα τα λεφτά το watermark στις φωτογραφίες!!! :respekt:

Spanos
21-11-10, 05:12
φοβερο φαινετε αλλα ακριβο

Καλως όρισες στο φόρουμ :oneup:

Aκριβό αλλα πιο φτηνό απο αλλα τηλέφωνα της ίδιας κατηγορίας, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν και πιο φτηνά μοντέλα (C6-01,C7) που προσφέρουν ανάλογη εμπειρία χρήσης με κάποιες υποχωρήσεις στα υλικά κατασκευής, την κάμερα και τη χωρητικότητα. Πάντως ολη η σειρά θα έχει amoled οθόνη, ίδιο επεξεργαστή και επιταχυντή γραφικών.

Πολύ καλό αν και μου φαίνεται λίγο τροχοπέδη για το κινητό, το symbian^3..... :hmm:

Εδω σηκώνει μεγάλη συζήτηση, υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά. Το θετικό είναι οτι η Nokia ανακοίνωσε οτι δε θα υπάρχει Σ^3 και Σ^4 αλλα όλα τα smartphones απο δω και περα θα έχουν τις ίδιες αναβαθμίσεις και οτι κάποια στιγμή θα μπεί ένα QT shell απο πάνω και το Symbian θα είναι το λειτουργικό, θεωρίες που μένει να αποδειχθούν. Θετικό επίσης είναι το γεγονός οτι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες σε εφαρμογές.

Αρνητικό είναι οτι δε δείχνει φρέσκο, o native browser μια απο τα ίδια (απο οτι λένε) και οτι πολλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του Symbian (αρχές 2011) που θα φέρει αλλα 50 features (νεο browser, νεα πληκτρολόγια κλπ)

Όπως καταλαβαίνεις, άμα το ξαναπιάσεις στα χέρια σου, υποχρεούσε να περάσεις μια βόλτα και από εδώ (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=112). :p

Δεν υπόσχομαι τίποτα γιατι ένα τέτοιο κινητό με τόσες λειτουργίες θέλει ένα τόμο ανάλυσης, θα εξαρτηθεί απο τη διάθεση της στιγμής :p

Να αναφέρω μερικές

Νέος Task Manager, HDMI, Analog με 3.5mm AV βύσμα,multitouch, pinch and zoom, usb on the go δηλαδή συνδέεις απευθείας συσκευές usb όπως stick και hdd στο κινητο και τα διαβάζει ή ποντίκι/πληκτρολόγιο, wireless Ν κλπ κλπ

Όλα τα λεφτά το watermark στις φωτογραφίες!!! :respekt:
Το watermark μπηκε γιατί είναι η πρώτη φωτογραφία στο ελληνικό internet που δείχνει το product code ελληνικής εισαγωγής απο την επίσημη αντιπροσωπεία

059F047: N8-00 RM-596 Country Variant Greece GR Dark Grey V1

και την ημερομηνία έκδοσης του λογισμικού. Μέχρι στιγμής είχαμε δεί μονο παραεισαγωγές με γερμανικά product codes που απλά είχαν περαστεί ελληνικά με φλασάρισμα.

MaFiOzOs_GR
21-11-10, 05:55
Εδω σηκώνει μεγάλη συζήτηση, υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά. Το θετικό είναι οτι η Nokia ανακοίνωσε οτι δε θα υπάρχει Σ^3 και Σ^4 αλλα όλα τα smartphones απο δω και περα θα έχουν τις ίδιες αναβαθμίσεις και οτι κάποια στιγμή θα μπεί ένα QT shell απο πάνω και το Symbian θα είναι το λειτουργικό, θεωρίες που μένει να αποδειχθούν. Θετικό επίσης είναι το γεγονός οτι δεν υπάρχουν ασυμβατότητες σε εφαρμογές.

Αρνητικό είναι οτι δε δείχνει φρέσκο, o native browser μια απο τα ίδια (απο οτι λένε) και οτι πολλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του Symbian (αρχές 2011) που θα φέρει αλλα 50 features (νεο browser, νεα πληκτρολόγια κλπ)

Χμμ δεν τα είχα ξανακούσει αυτό.... :hmm:
Μακάρι να θορυβηθεί με την μείωση των ποσοστών της στην αγορά και να δώσει "τα ρέστα της" στα καινούργια smartphones της!

Δεν υπόσχομαι τίποτα γιατι ένα τέτοιο κινητό με τόσες λειτουργίες θέλει ένα τόμο ανάλυσης, θα εξαρτηθεί απο τη διάθεση της στιγμής :p

Να αναφέρω μερικές

Νέος Task Manager, HDMI, Analog με 3.5mm AV βύσμα,multitouch, pinch and zoom, usb on the go δηλαδή συνδέεις απευθείας συσκευές usb όπως stick και hdd στο κινητο και τα διαβάζει ή ποντίκι/πληκτρολόγιο, wireless Ν κλπ κλπ

/drool mode..... :worthy:

Το watermark μπηκε γιατί είναι η πρώτη φωτογραφία στο ελληνικό internet που δείχνει το product code ελληνικής εισαγωγής απο την επίσημη αντιπροσωπεία

και την ημερομηνία έκδοσης του λογισμικού. Μέχρι στιγμής είχαμε δεί μονο παραεισαγωγές με γερμανικά product codes που απλά είχαν περαστεί ελληνικά με φλασάρισμα.

:oneup:
Έχει τόσο καιρό που κυκλοφορεί στο εξωτερικό και είχα ξεχάσει ότι δεν είχε έρθει επίσημα στην Ελλάδα ακόμη.... :p

Spanos
21-11-10, 06:01
Χμμ δεν τα είχα ξανακούσει αυτό.... :hmm:
Μακάρι να θορυβηθεί με την μείωση των ποσοστών της στην αγορά και να δώσει "τα ρέστα της" στα καινούργια smartphones της!

http://www.nokia.com/press/press-releases/showpressrelease?newsid=1453894

Nokia will no longer refer to Symbian^3 or Symbian^4. The benefit to consumers will be a constant improvement in the experience of their Symbian-based Nokia products.

Kάτι έμαθαν απο την Apple, ένα OS για ολα τα μοντέλα ;)

Tasan
21-11-10, 16:33
Από τα καλύτερα τηλέφωνα τις nokia

RASTAVIPER
21-11-10, 18:34
Το έπιασα και εγώ στα χέρια μου στο Πλαίσιο στην Στουρνάρη.
Έχουν μέσα στο κατάστημα 2 άτομα της ΝΟΚΙΑ και μπορείς να παίξεις για λίγο με την κανονική συσκευή.
Για μένα όπως ανέφερα και εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3797628&postcount=17) είναι απογοήτευση να μην έχουμε την ναυαρχίδα της ΝΟΚΙΑ με 4 ίντσες οθόνη, αλλά αφού αναμένεται σε επόμενα κινητά, ίσως η ΝΟΚΙΑ βιάστηκε να βγάλει το Ν8 για άλλους λόγους.

Τα προγράμματα GPS θα παίζουν κανονικα για το νέο symbian?Όπως γίνεται τώρα για το Symbian 3ης και 5ης έκδοσης που τα ίδια προγράμματα παίζουν και στις 2 πλατφόρμες?

Spanos
21-11-10, 20:00
Έχουν μέσα στο κατάστημα 2 άτομα της ΝΟΚΙΑ και μπορείς να παίξεις για λίγο με την κανονική συσκευή.
Για μένα όπως ανέφερα και εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3797628&postcount=17) είναι απογοήτευση να μην έχουμε την ναυαρχίδα της ΝΟΚΙΑ με 4 ίντσες οθόνη, αλλά αφού αναμένεται σε επόμενα κινητά, ίσως η ΝΟΚΙΑ βιάστηκε να βγάλει το Ν8 για άλλους λόγους.

Διαφωνώ όπως και στο προηγούμενο thread καθαρά για λόγους μεγέθους και φορητότητας αν και όπως είπες, το επαγγελματικό Ε7 θα έχει 4 ίντσες με Clear Black Display.

Τα προγράμματα GPS θα παίζουν κανονικα για το νέο symbian?Όπως γίνεται τώρα για το Symbian 3ης και 5ης έκδοσης που τα ίδια προγράμματα παίζουν και στις 2 πλατφόρμες?

Παίζουν και αν δε κάνω λάθος οι οδηγίες μπορεί να ακούγοται στο ράδιο/cd του αυτοκινήτου αν έχεις ανοιχτό το fm transmitter.

........Auto merged post: Spanos πρόσθεσε 7 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

είδες αν έχει ασημί δείγμα;

RASTAVIPER
21-11-10, 22:58
είδες αν έχει ασημί δείγμα;
Μόνο αυτό το σκουρόχρωμο ήταν

a5m5g
21-11-10, 23:39
Kάτι έμαθαν απο την Apple, ένα OS για ολα τα μοντέλα ;)

Όντως αυτή η apple μεγάλος δάσκαλος......

RASTAVIPER
23-11-10, 14:33
Για το Ε7 έμαθα για Ελλάδα Γενάρη του 2011.
Άραγε το Ν8 πώς πήγε από πωλήσεις?Έχουμε εικόνα?

Spanos
23-11-10, 20:34
Για το Ε7 έμαθα για Ελλάδα Γενάρη του 2011.
Άραγε το Ν8 πώς πήγε από πωλήσεις?Έχουμε εικόνα?

Έξω πάει πολύ καλά, μέσα αναμένεται να πουληθούν χιλιάδες τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας. Θα μπορέσει όμως η Nokia να κρατήσει αυτούς που θα το αγoράσουν ή θα τους διώξει λόγω αργής ανάπτυξης software; H συσκευή είναι για 9 με άριστα το δέκα αλλα λόγω ενσωματωμένου browser και πληκτρολογίου πέφτει στο 7 σε ολα τα reviews. Λένε οτι το Φλεβάρη όλα αυτά θα έχουν διορθωθεί, θα το κάνουν ή θα αρχίσουν πάλι τις καθυστερήσεις;

ranger
24-11-10, 02:10
Έξω πάει πολύ καλά, μέσα αναμένεται να πουληθούν χιλιάδες τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας. Θα μπορέσει όμως η Nokia να κρατήσει αυτούς που θα το αγoράσουν ή θα τους διώξει λόγω αργής ανάπτυξης software; H συσκευή είναι για 9 με άριστα το δέκα αλλα λόγω ενσωματωμένου browser και πληκτρολογίου πέφτει στο 7 σε ολα τα reviews. Λένε οτι το Φλεβάρη όλα αυτά θα έχουν διορθωθεί, θα το κάνουν ή θα αρχίσουν πάλι τις καθυστερήσεις;

Browser εντάξει, βάζουμε άλλον.
Το πληκτρολόγιο τι πρόβλημα έχει;

RASTAVIPER
24-11-10, 16:46
Απορώ γιατί δίνουν τόσο βάρος στον ενσωματωμένο browser, όταν ξέρουμε ότι αν θες σοβαρή πλοήγηση θα πας σε Opera.

mpapad
24-11-10, 21:30
Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχουν όλοι με τον browser. Εδώ του 5800 μια χαρά μου φαίνεται. Στο N8 με pinch zoom θα είναι τέλειος.

Spanos
25-11-10, 19:00
Το πληκτρολόγιο τι πρόβλημα έχει;

Πιάνει ολη την οθόνη και δε βλέπεις

Απορώ γιατί δίνουν τόσο βάρος στον ενσωματωμένο browser, όταν ξέρουμε ότι αν θες σοβαρή πλοήγηση θα πας σε Opera.

Όταν συγκρίνουμε χρησιμοποιούμε συνήθως τα out of the box χαρακτηριστικά, ο Opera μπορεί να είναι καλός αλλα ακόμα δεν υπόστηρίζει λειτουργίες του Ν8 όπως pinch and zoom και επίσης δεν υποστηρίζει καθόλου Flash.

Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχουν όλοι με τον browser. Εδώ του 5800 μια χαρά μου φαίνεται. Στο N8 με pinch zoom θα είναι τέλειος.

Το 5800 κυκλοφόρησε πρίν δυο χρόνια και έρχετε η Nokia να χρησιμοποιήσει τον ίδιο browser στο Ν8 με οτι αυτο συνεπάγεται.

ranger
26-11-10, 13:13
Το 5800 κυκλοφόρησε πρίν δυο χρόνια και έρχετε η Nokia να χρησιμοποιήσει τον ίδιο browser στο Ν8 με οτι αυτο συνεπάγεται.

Έχεις δίκαιο.
Αν το συνδυάσουμε με το προηγούμενο ποστ (ότι τα updates θα είναι από δω και πέρα ενιαία και θα μιλάμε για ένα λειτουργικό) πιθανόν να θέλησαν να βγάλουν το ^3 για να προλάβουν τον ανταγωνισμό και έχουν σκοπό να το εμπλουτίσουν στην πορεία.

SteliosMakr
26-11-10, 16:45
Πολύ καλή multimedia συσκευή, ωστόσο θα ήθελα να το πιάσω για να δω την ταχύτητα του borwser γιατί τα περισσότερα nokia είναι πολύ πιο αργά από το iPhone και τα android.

pan.nl
27-11-10, 14:07
Καλή φαίνεται η συσκευή, αλλά πάρα πολύ ακριβή, ακόμα και για αυτά που προσφέρει. Προσωπικά προτίμησα το Nokia C7 στην λογικότερη τιμή των 320 €, το οποίο προσφέρει τις περισσότερες λειτουργίες του Ν8.

Spanos
27-11-10, 18:26
Καλή φαίνεται η συσκευή, αλλά πάρα πολύ ακριβή, ακόμα και για αυτά που προσφέρει. Προσωπικά προτίμησα το Nokia C7 στην λογικότερη τιμή των 320 €, το οποίο προσφέρει τις περισσότερες λειτουργίες του Ν8.

420€ θες να πείς, τα 320€ είναι η τιμή εργοστασίου, βάλε φόρους, μεταφορικά, κέρδος μαγαζιού κλπ

Μη ξεχνάς επίσης οτι αν μια συσκευή είναι ακριβή έχεις και υψηλή αξία μεταπώλησης δηλαδή αν σε ένα χρόνο βγεί το N9 τότε θα μπορέσεις άνετα να πουλήσεις το N8 σε πολύ καλή τιμή, επίσης με τον καινούργιο χρόνο θα ανέβει ακόμα περισσότερο η αξία του λόγω αύξησης του ΦΠΑ, επενδύστε σε κινητά :p;)

ranger
27-11-10, 18:30
Καλά, δε νομίζω να αγοράζει πολύς κόσμος κινητό με βάση την αξία μεταπώλησης του, δεν είναι και αυτοκίνητο :p

Το c7 αν δεν κάνω λάθος δεν έχει Multi-touch
Αν ισχύει, μεγάλο μειονέκτημα...

pan.nl
27-11-10, 18:58
420€ θες να πείς, τα 320€ είναι η τιμή εργοστασίου, βάλε φόρους, μεταφορικά, κέρδος μαγαζιού κλπ

Μη ξεχνάς επίσης οτι αν μια συσκευή είναι ακριβή έχεις και υψηλή αξία μεταπώλησης δηλαδή αν σε ένα χρόνο βγεί το N9 τότε θα μπορέσεις άνετα να πουλήσεις το N8 σε πολύ καλή τιμή, επίσης με τον καινούργιο χρόνο θα ανέβει ακόμα περισσότερο η αξία του λόγω αύξησης του ΦΠΑ, επενδύστε σε κινητά :p;)

Σωστά το έγραψα: με 320€ αγόρασα το (καινούριο) C7 από ολλανδικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Στο αντίστοιχο ηλ. κατάστημα της Nokia το βρήκα με 419 € (377€ με χρήση κωδικών έκπτωσης).

Όσον αφορά στην αξία μεταπώλησης, λογικό ακούγεται το επιχείρημά σου, αν και με τον ρυθμό που διατίθενται νέα προϊόντα ίσως σε ένα χρόνο από τώρα το μεταχειρισμένο Ν8 να μην αξίζει τόσα πολλά χρήματα.

ranger
27-11-10, 19:17
Σωστά το έγραψα: με 320€ αγόρασα το (καινούριο) C7 από ολλανδικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Στο αντίστοιχο ηλ. κατάστημα της Nokia το βρήκα με 419 € (377€ με χρήση κωδικών έκπτωσης).

Έχει το Ν8 το κατάστημα αυτό;

pan.nl
27-11-10, 19:22
Έχει το Ν8 το κατάστημα αυτό;

Ναι, με τιμή 457 € απ'ότι βλέπω. Δυστυχώς όμως εξυπηρετούν μόνο εντός Ολλανδίας.

ranger
27-11-10, 19:27
Thanks
Απλά ήθελα να δω την διαφορά στην τιμή τους για να δω αν αξίζει τα παραπάνω λεφτά.

Spanos
27-11-10, 21:30

Όταν συγκρίνουμε τιμές, συγκρίνουμε με τις επίσημες αντιπροσωπείας γιατί και γω μπορώ να βρώ Ν8 με 470€ στην Ελλάδα ή με 450€ στο e-bay αλλα μπορεί να είναι παραεισαγωγής, ίσως να είναι μικρότερος ο ΦΠΑ κλπ κλπ

pan.nl
27-11-10, 22:36
Στην προκειμένη το θέμα είναι η διαφορά τιμής μεταξύ C7 και N8 και η διαφορά αυτή θεωρώ πως δε δικαιολογεί την επιλογή του Ν8. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι το τελικό ποσό που θα δοθεί. Το αν η συσκευή που αγόρασα είναι παραεισαγωγή ή όχι δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής, ξέρω απλώς πως την αγόρασα σε καλή τιμή σε σχέση με την "επίσημη" και αυτή είναι η ουσία νομίζω.

Spanos
27-11-10, 22:58
Στην προκειμένη το θέμα είναι η διαφορά τιμής μεταξύ C7 και N8 και η διαφορά αυτή θεωρώ πως δε δικαιολογεί την επιλογή του Ν8. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι το τελικό ποσό που θα δοθεί. Το αν η συσκευή που αγόρασα είναι παραεισαγωγή ή όχι δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής, ξέρω απλώς πως την αγόρασα σε καλή τιμή σε σχέση με την "επίσημη" και αυτή είναι η ουσία νομίζω.

Μα η διαφορά είναι μόλις 80€, τώρα το αν κάτσουμε και αναλύσουμε την προσωπική εμπειρία του καθενός και διαφορετικές αγορές ανα τον πλανήτη δε βγάζουμε άκρη, μπορεί να πεταχτεί κάποιος και να πεί εγω έδωσα 0€ γιατί είχα επιδότηση ή οτι έκανα φορητότητα και έδωσα 50€ για να πάρω το Ν8.

Τα ολλανδικά product codes είναι αυτά

059D328: C7-00 RM-675 Country Variant Netherlands NL v1 Black
059D3M9: C7-00 RM-675 Country Variant Netherlands NL v1 Brown
059D335: C7-00 RM-675 Country Variant Netherlands NL v1 Frosty Metal
059D9B9: C7-00 RM-675 T-Mobile NL NL v1 Frosty Metal

μαζί με το branded της T-Mobile, μπορείς να δείς αν έχεις ίδιο product code με *#0000# ή κάτω απο τη μπαταρία.

pan.nl
27-11-10, 23:12
Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν έχω παραλάβει τη συσκευή ακόμα, μόλις την έχω θα ελέγξω εάν έχει ολλανδικό product code.

RASTAVIPER
28-11-10, 14:14
Μεταπώληση σε κινητό ρε παιδιά??Τι να λέει?Πού τα βρίσκεις σε ebay σε μισή τιμή από Ελλάδα.
Άσε που παίζουν και όσα κλεμμένα.
Δεν είναι και αμάξι...

Εγώ πάντως το E7 μόνο απέξω.Οι τιμές της Ελλάδος είναι απαγορευτικές...

ranger
01-12-10, 13:43
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_511364&v=0wyAMzaYWhc&t=0m25s

One great thing about the Nokia N8 is the great call quality.
And doesn't matter which way you hold it, the call quality is always excellent.

:lol: :lol:

Spanos
03-12-10, 20:18
Το κινητό τα σπάει παιδιά, το πήρα την Τρίτη 30/11 αλλα λόγω φόρτου δεν έχω μπορέσει καν να γράψω στο φόρουμ.

RASTAVIPER
03-12-10, 23:31
Με γεια!! :)
Καλοδούλευτο!!

stefan_city
04-12-10, 03:12
Το κινητό τα σπάει παιδιά...

περιμενουμε αναλυτικη περιγραφη οταν βριες χρονο.;)
με γεια!:)

Spanos
04-12-10, 05:47
περιμενουμε αναλυτικη περιγραφη οταν βριες χρονο.;)
με γεια!:)

Διάβασε μια έτοιμη :p

http://n8review.blogspot.com/p/home.html

ranger
13-12-10, 13:09
Το κινητό τα σπάει παιδιά, το πήρα την Τρίτη 30/11 αλλα λόγω φόρτου δεν έχω μπορέσει καν να γράψω στο φόρουμ.

Μήπως δοκίμασες τον FM Transmitter;
Έχει RDS support;

mnx
13-12-10, 18:36
Παίδια τα σπάει. Είναι πολύ όμορφο. Ακόμη ένα review εδώ (http://www.tcmagazine.com/tcm/editorial/hardware/31304/close-look-nokias-n8)

Spanos
13-12-10, 22:13
Μήπως δοκίμασες τον FM Transmitter;
Έχει RDS support;

Όλα τα δοκίμασα:p

FM Transmitter

Στο σπίτι έχει ικανοποιητική απόδοση

Στο αυτοκίνητο δεν έχει καλή απόδοση, η αναρχία που επικρατεί στα FM δημιουργεί προβλήματα. Δηλαδή, ενώ έχεις βρεί κενή συχνότητα για να εκπέμπει το κινητό μπορεί να πάς λίγο πιο κάτω και να παρεμβληθεί κάποιος ραδιοσταθμός με αποτέλεσμα να χάσεις τη λήψη απο το κινητό. Η λύση είναι να ξεβιδώσεις την κεραία του αυτοκινήτου έτσι ώστε το ραδιόφωνο να λαμβάνει μονο το κινητό. Το μονο που δείχνει το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου όταν κάνει λήψη απο το κινητό είναι η λέξη ΝΟΚΙΑ.

FM Receiver (Ράδιο)

Φοβερή λήψη, ταχύτατη ανίχνευση και αποθήκευση σταθμών, λειτουργία RDS και AF. Το Ν8 δε πρέπει να έκανε παραπάνω απο 10 δευτερόλεπτα για να σαρώσει ολη τη μπάντα των FM, απο 87,5 εώς 108,0 και να αποθηκεύσει καμμιά 60αριά σταθμούς στην περιοχή της Αθήνας.

ranger
14-12-10, 00:51
Nice!

a5m5g
19-12-10, 19:21
Το έχω 4 μέρες. Ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου!

christoforas
23-12-10, 12:45
καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους...

είχα βάλει στο μάτι το Nokia C7-00 αλλά πρόσφατα είδα και το Nokia N8 και μπήκα σε πειρασμό

γενικά τα χαρακτηριστικά τους είναι σχεδόν ίδια και οι τιμές σχετικά κοντά

καμιά ιδέα??

ευχαριστώ

RASTAVIPER
23-12-10, 13:03

είχα βάλει στο μάτι το Nokia C7-00 αλλά πρόσφατα είδα και το Nokia N8 και μπήκα σε πειρασμό

καμιά ιδέα??

ευχαριστώ
Έχουν αρκετές διαφορές.
-Το Ν8 έχει 12 mp camera με xenon flash ενώ το C7 8mp με διπλό LED
-Εσωτερική μνήμη 16gb για το Ν8 έναντι 8gb για το C7.
-Ο χρόνος ομιλίας είναι μεγαλύτερος για το Ν8 αλλά έχει λιγότερο χρόνο αναμονής (δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό...)
-Στη συνδεσιμότητα, το Ν8 έχει HDMI και υποδοχή για κανονικό USB

ranger
23-12-10, 13:13

καμιά ιδέα??

ευχαριστώ

Το N8 έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά σε κάποιους τομείς. Από κει και πέρα είναι επιλογή σου, δίνεις τα παραπάνω λεφτά;
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3252&idPhone2=3394
Το C7 είναι αρκετά φθηνότερο

christoforas
23-12-10, 13:13
Έχουν αρκετές διαφορές.
-Το Ν8 έχει 12 mp camera με xenon flash ενώ το C7 8mp με διπλό LED
-Εσωτερική μνήμη 16gb για το Ν8 έναντι 8gb για το C7.
-Ο χρόνος ομιλίας είναι μεγαλύτερος για το Ν8 αλλά έχει λιγότερο χρόνο αναμονής (δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό...)
-Στη συνδεσιμότητα, το Ν8 έχει HDMI και υποδοχή για κανονικό USB

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την γρήγορη απάντησή σου...

- για την κάμερα δεν με πολυνοιάζει, αν και δεν καταλαβαίνω τη διαφορά xenon με LED
- αναφορικά με τη μνήμη έχουν και τα 2 υποδοχή για microSD
- ναι, η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν το πολυκατάλαβα αυτό το μαγικό
- έχεις δίκιο... δεν είχα δει πως το C7 δεν εχει usb

δεν μου έγραψες το τελικό σου συμπέρασμα...:p

ranger
23-12-10, 13:17
- για την κάμερα δεν με πολυνοιάζει, αν και δεν καταλαβαίνω τη διαφορά xenon με LED

Το xenon είναι flash, το LED είναι 2 λαμπάκια που ονόμασαν flash.
Ο λόγος που έχω μείνει ακόμα στο N8 είναι το xenon flash. Χωρίς αυτό η φωτογραφική είναι άχρηστη σε χαμηλό φωτισμό.

- αναφορικά με τη μνήμη έχουν και τα 2 υποδοχή για microSD

η οποία είναι πιο αργή ;)

- έχεις δίκιο... δεν είχα δει πως το C7 δεν εχει usb

Θέλει αντάπτορα νομίζω, δε βάζεις απλά το usb

δεν μου έγραψες το τελικό σου συμπέρασμα...:p

Αν είναι διατεθειμένος να δώσεις τα 70-100 € παραπάνω, για μένα πας σε N8

Spanos
23-12-10, 14:13

Απάντησες μόνος σου, οι τιμές είναι σχετικά κοντά οπότε νομίζω αξίζει να δώσεις 70~80 ευρώ παραπάνω μονο και μονο για τη διαφορά στην ποιότητα κατασκευής και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Ν8.

TheCondor
24-12-10, 03:46
Με αρκετη χρηση ( bluetooth συνδεδεμενο με το ακουστικο, sms αρκετα, και αρκετη ομιλια - χωρις κατι αλλο πχ παιχνιδια η wifi κλπ ) ποση ωρα διαρκει η μπαταρια του Ν8 παιδες?

Spanos
24-12-10, 04:04
Με αρκετη χρηση ( bluetooth συνδεδεμενο με το ακουστικο, sms αρκετα, και αρκετη ομιλια - χωρις κατι αλλο πχ παιχνιδια η wifi κλπ ) ποση ωρα διαρκει η μπαταρια του Ν8 παιδες?

Δυο μέρες βγάζει εμένα άνετα με κάνα μισάωρο ομιλία, fm transmitter, αρκετό browsing και συχνές ανανεώσεις των widgets (wifi), μεταφορές αρχείων (με wifi), εγκαταστάσεις, πειράματα. Nα είναι πιο ενεργοβόρα η ομιλία απο το browsing που απασχολεί CPU+RAM+οθόνη+wifi δε νομίζω.

TheCondor
24-12-10, 13:22
Δυο μέρες βγάζει εμένα άνετα με κάνα μισάωρο ομιλία, fm transmitter, αρκετό browsing και συχνές ανανεώσεις των widgets (wifi), μεταφορές αρχείων (με wifi), εγκαταστάσεις, πειράματα. Nα είναι πιο ενεργοβόρα η ομιλία απο το browsing που απασχολεί CPU+RAM+οθόνη+wifi δε νομίζω.

Ευχαριστω :)

Γενικα θα το προτεινες δηλαδη?

Λεω να κανω το βημα προς τα touch κινητα και ειμαι αναμεσα σε iphone 3gs και σε κανενα τετοιο καθως καποιο αλλο δεν με τρελαινει.

Επισης, αν σου εχει τυχει, η συμπεριφορα του κινητου σε περιοχες με περιορισμενη ληψη πως ειναι? Εγω τωρα εχω ενα nokia E66 και στο σπιτι μεσα μονο σε δυο σημεια εχω σημα ενω η γυναικα μου με δυο πολυ πιο παλια sony ericson εχει σημα παντου και μιλαει κανονικα ενω εμενα ειναι σχεδον μονιμως εκτος δικτυου. Και γενικα στα νοκια το εχω παρατηρησει αυτο οτι ανεκαθεν ειχαν κατωτερη ποιοτητα ληψης, ελπιζω να εχει αλλαξει βεβαια ( που μαλλον θα εχει αλλαξει.

Ευχαριστω και παλι.

@ ADSLgr.com All rights reserved.