PDA

Επιστροφή στο Forum : lenovo s10-2 card sim

tsatali22
23-11-10, 15:51
ΓΙΑ ΣΑΣ....ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.ΜΕ ΤΟ NETBOOK ΜΟΥ LENOVO S10-2(IDEAPAD)

ΕΧΕΙ ΘΥΡΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ SIM.

ΞΕΡΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΡΤΑ SIM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350240598320&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Η ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ (ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ )ΟΠΟΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ???? ΝΑ ΕΧΩ GPS???(ΑΦΤΩ ΤΖΑΜΠΑ)

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ????

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ DRIVER????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ!!!! :)

SadAngels
23-11-10, 17:43
Drivers σιγουρα θελεις το gps ειναι δωρεαν αλλα προσεξε αυτο που θα παρεις να μην ειναι αλλης εταιριας πχ DELL γιατι ειναι πολλες φορες κλειδωμενα και δεν δουλευουν σε αλλους φορητους.

Και δεν θελεις μονο αυτο που περνει την καρτα αλλα και καρτα WWAN που παει μεσα σε υποδοχη mini pci-e και θελεις και την κεραια.

tsatali22
23-11-10, 17:55
Αυτό το δεύτερο πράμα το θέλω για να έχω gps???Χωρείς αυτό γίνετε τίποτα?

Μπορείς να μου δείξεις ποια πράγματα χρειάζομαι?

Να παίρνω τηλέφωνα και να στέλνω μηνύματα χωρίς το δεύτερο πράμα γίνετε?

baskon
23-11-10, 18:10
.....εχω το ιδιο Netbook...
απο οσο ξερω δεν εχει 3g modem Παρα μονο την τρυπα πισω απο τη μπαταρια που μπαινει η καρτα sim.....
Αρα δε χρειαζεσαι αυτο που μας εδειξες αλλα καποια αλλα πραγματα(Modem που δε ξερεις αν θα ειναι συμβατο και κεραια)...
Εισαι σιγουρος οτι μπορεις να τα καταφερεις και να το φτιαξεις?
Αν ναι ξεκινα διαβασμα απο εδω....Αν οχι παρε ενα usb modem...

http://www.netbooks.ph/forums/viewtopic.php?f=56&t=1756&sid=3f632057a4c69b0af4c93d9c88b866b0

Edit : Ψαχνωντας λιγο σε ebay για το μοντεμ που λενε μαλλον με τις τιμες που τα εχουν και με το να μην εισαι σιγουρος οτι θα δουλεψει δεν αξιζει καθολου..Παρε Usb modemaki

tsatali22
23-11-10, 18:18
Τότε η τρύπα σε τη χρησιμεύει????

baskon
23-11-10, 18:22
Διαβασες καθολου το Link Που σου εδωσα?διαβασε το πρωτα μιας και ασχολειται ακριβως με αυτο το θεμα για το συγκεκριμενο υπολογιστη....
Η τρυπα χρησιμευει στο οτι προφανως η Lenovo αφησε την τρυπα ωστε καποια στιγμη να βγαλει καποιο μοντελο που πιθανως να εχει 3g modem...
Και φυσικα οταν και αν βγαλει τετοιο μοντελο δε θελει να αλλαζει το περιβλημα του λαπτοπ.Συμβαινει αυτο.
Πχ στο S10 το παλιοτερο μονο μια εκδοση ειχε μοντεμ.Η S10e.
Εαν ειχε 3g modem Θα φαινοταν στις συσκευες στο control panel.

tsatali22
23-11-10, 18:28
Αν βάλω το modem θα μπορώ να πάρω τηλέφωνα και να στέλνω μηνύματα???

baskon
23-11-10, 18:36
Αυτο δε το γνωριζω καθως δε το εχω ψαξει ποτε..Φανταζομαι οτι θα ειναι αναλογα το μοντεμ..Καποια θα υποστηριζουν /καποια οχι.
Δεν ειμαι σιγουρος.Οποιος ξερει κατι ας μας πει..

tsatali22
24-11-10, 15:56
Φίλε κοίταξε λίγο αυτό http://www.netbooks.ph/forums/viewtopic.php?f=56&t=1756&start=30

Από ότι κατάλαβα έχει ήδη το μόντεμ .....η όχι??

mortakos
13-12-10, 10:17
Δεν γίνεται να πάρεις τηλέφωνο μέσω netbook, μόνο 3G internet και μηνύματα. Για να το κάνεις όμως αυτό εκτός του ότι χρειάζεσαι 3G modem, χρειάζεται και το SIM tray που αναφέρθηκε παραπάνω γιατί αλλιώς δεν μπορείς να βάλεις την SIM και επίσης και επιπλέον κεραία. Εγώ έχω πάρει το Ericsson F3507G 43Y6537 firmware που λειτουργεί με τα δικά μας χωρίς να έχεις θέμα , λόγω του κλειδωμένου BIOS, και για κεραία πήρα από ένα Lenovo Thinkpad νομίζω το οποίο έχει και GPS και η κεραία του λαμβάνει σήμα δορυφόρων.Αν θες να ξεκλειδώσεις το BIOS για να βάλεις κάποιο άλλο πιο φθηνότερο 3G moden, π.χ. Dell, υπάρχει απλός τρόπος. Κι ένας πλήρης οδηγός εδώ (http://blog.oeschey.de/2010/05/lenovo-s10-2-3g-gsm-modding-bios-hack/)

Βέβαια εγώ τα έβαλα όλα αυτά αλλά δορυφόρους δεν κατάφερα ακόμα να πιάσω, δεν έκατσα και πολλή ώρα βέβαια να περιμένω γιατί βαρέθηκα, ούτως ή άλλως GPS έχω και στο κινητό και δεν χρειάζεται. Όπως λένε την πρώτη φορά αργεί αρκετά να πιάσει σήμα.

Πάντως αφού κολλήσεις το SIM Tray (έχει διαγραμμισμένη θέση στο motherboard για το που ακριβώς θα τοποθετηθεί και τα pins πέφτουν ακριβώς χωρίς πατέντα, απλά πρέπει να ξέρεις να χρησιμοποιείς κολλητήρι επαφών), βάλεις την κεραία πίσω απο οθόνη και την μονώσεις καλά από την πλευρά της οθόνης, και βάλεις ένα 3G modem όλα θα λειτουργούν τέλεια, το Ericsson F3507G που έχω εγώ, έχει καμπάνα σήμα, και τα Dell 5530 είναι ίδια. Το μόνο που χρειάζεται μετά από όλα αυτά είναι οι drivers, τους οποίους θα βρεις στη σελίδα των drivers για το Lenovo S10-2 και είναι αυτοί που λένε WWAn.

giannhs333
05-01-11, 05:29
Εγώ έχω το ACER ASPIRE ONE. έχει θέση εκεί που είναι η μπαταρία για συσκευή SIM! ρώτησα να βάλω την συσκευή για να μην έχω το USB MONTEM και μου ζήτησαν 200ευρώ και 300 πήρα το netbook ασχολίαστο!!!! καλύτερα το usb montem :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.