PDA

Επιστροφή στο Forum : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

charis3
08-12-10, 21:54
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΩ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ JAVA ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΠΛΟΚΣ Η ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΚΩΔΙΚΑ;ΤΟ ΕΧΩ ΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

pasxal
09-12-10, 03:13
Αφού το έχεις σαν εργασία γιατί ψάχνεις έτοιμο κώδικα;

Αυτό που έχεις να κάνεις αν θέλεις να κάνεις κάτι σωστό είναι να φτιάξεις ένα bot που θα ακολουθεί links και θα τα αποθηκεύει σε μια βάση δεδομένων με κριτήριο τα περιεχόμενα της σελίδας.

Αφού κάνεις το παραπάνω που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι μετά απλά θα κάνεις αναζήτηση στα δεδομένα που έχεις συλλέξει και θα τα εμφανίζεις στον χρήστη.

Αυτή είναι η λογική με την οποία λειτουργούν όλες οι μηχανές αναζήτησης.

Ελπίζω να βοήθησα.

ntoremi
09-12-10, 04:17
Αφού το έχεις σαν εργασία γιατί ψάχνεις έτοιμο κώδικα;...
Ελπίζω να βοήθησα.

Πεφτεις απ' τα συννεφα;; Προφανως και δεν βοηθησες.

pasxal
09-12-10, 04:21
Αυτό που είπα είχε βαθύτερη έννοια :P

Darth_Sidius
09-12-10, 12:15
Το θέμα είναι οτι θα βρεί ετοιμο κώδικα καποια στιγμή....οπότε τι να πείς... :down:

Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο πια σε σχολες πληροφορικής...

Thomas8
10-12-10, 21:58
Το θέμα είναι οτι θα βρεί ετοιμο κώδικα καποια στιγμή....οπότε τι να πείς... :down:

Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο πια σε σχολες πληροφορικής...
Μα πρέπει να βρει έτοιμο κώδικα!
Τι δηλαδή? Να ξεκινήσει έτσι να γράφει μία μηχανή αναζήτησης χωρίς να έχει ιδέα για τα γενικά στοιχεία υλοποίησής της? Τέτοια projects απαιτούν συνήθως εκτενή ενασχόληση με βιβλιογραφία.

Δυστυχώς κι εγώ δεν ξέρω να σε βοηθήσω, δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Darth_Sidius
11-12-10, 17:14
Μα πρέπει να βρει έτοιμο κώδικα!
Τι δηλαδή? Να ξεκινήσει έτσι να γράφει μία μηχανή αναζήτησης χωρίς να έχει ιδέα για τα γενικά στοιχεία υλοποίησής της? Τέτοια projects απαιτούν συνήθως εκτενή ενασχόληση με βιβλιογραφία.

Δυστυχώς κι εγώ δεν ξέρω να σε βοηθήσω, δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο.

My bad που δεν ανελυσα....
Συνήθως σε τέτοια αιτήματα ισχύει το: "έτοιμος κώδικας" == "έτοιμη εργασία" και σε αυτό το approach αναφερόμουν.
Στο google θα βρεί παραδείγματα...αν εχει μια συγκεκριμένη απορια στο τι κανει ενα κομματι κώδικα που βρήκε αλλα δεν καταλαβαίνει εδω είμαστε.

Eruyome(MMXGN)
12-12-10, 21:31
Αν στην εκφώνηση δεν αναφέρεται τίποτα άλλο πέραν του «υλοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης» (κάτι το οποίο αμφιβάλλω βέβαια) τότε καλό είναι να βρει κάποιον έτοιμο κώδικα και να καταλάβει πως δουλεύει. Θέλει προσπάθεια και τελικά βοηθάει το να καταλαβαίνεις το τι κάνει και πως κάτι που θα βρεις έτοιμο (και σωστά υλοποιημένο εννοείται). Απο εκεί και πέρα η υλοποίηση πρέπει να ναι δική σου.

Πάντως η μεθοδολογία γενικά είναι αυτή. Parse τα αρχεία για περιεχόμενο, parse τα links, dive στα links (εδώ έχει λίγο δουλίτσα στο πως θα κάνεις την αναζήτηση, αν θα την κάνεις με βάση μια στρατηγική αναζήτησης, το ποιο απλό είναι να θέσεις ένα βάθος και να σταματάς την αναζήτηση όταν φτάσεις σε αυτό) και μετά κατασκευή ιστογράμματος με τους όρους που βρήκες και τα links στα οποία δείχνουν.

Δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με Java, αλλα νομίζω οτι έχει έτοιμες βιβλιοθήκες για το parsing των HTML αρχείων με βάση το URL, οπότε δεν θα δυσκολευτείς τόσο.

@ ADSLgr.com All rights reserved.